Tải bản đầy đủ

ĐỀ + ĐÁP ÁN THI HSG T. ANH 9 CẤP HUYỆN 2010 - 2011

PHÒNG GIÁO DỤC - ĐÀO TẠO ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI NĂM HỌC 2010 - 2011
HUYỆN TRỰC NINH Môn : Tiếng Anh 9
Thời gian: 120 phút ( không kể thời gian giao đề )
ĐỀ CHÍNH THỨC
Họ và tên thí sinh dự thi: ..............................................................................
Ngày, tháng, năm sinh: ......../...../...................... Số báo danh:.........................
Trường THCS ......................................................................... ……………...
Chú ý : Thí sinh làm bài vào tờ giấy này
Đề thi gồm 4 trang
Họ, tên và chữ ký 2 giám khảo
Giám khảo 1: .................................
Giám khảo 2 : ................................
I. Circle the letter A, B, C or D before the word whose underlined part is pronounced
differently (1pt)
1. A. pleased B. pleasure C. easy D. teacher
2. A. passed B. helped C. forced D. learned
3. A. journey B. mountain C. house D. hour
4. A. gather B. think C. their D. brother
5. A. abroad B. primary C. pal D. additional
II. Circle the letter A, B, C or D as your best choice to complete each sentence (2 pts)
1.You will not pass the exam _______________ working harder.

A. unless B. if C. without D. although
2. You’d better do your homework before going to class, ____________?
A. wouldn’t you B. hadn’t you C. would you D. had you
3. Her parents never ______________ her to go out after 8 p.m.
A. make B. allow C. let D. agree
4. It was raining very _______________ , so we had to put off our picnic.
A. wet B. badly C. hard D. heavy
5. The material, called Jeans was named ____________ sailor from Genoa.
A. after B. as C. like D. with
6. Every thing is all right, ______________?
A. isn’t every thing B. is every thing C. is it D. isn’t it
7. I never wear yellow because it doesn’t ______________ me.
A. match B. fit C. agree D. suit
8. I am looking forward to ______________ on vacation.
A. go B. going C. be going D. having gone
9. They are busy ______________ their homework now.
A. do B. to do C. doing D. to have done
10. He had his motorbike ______________ by the mechanic.
A. repair B. to repair C. repairing D. repaired
III. Give the correct form of the bold words in brackets. (2pts)
1. Bent went on to be a very __________________ student at university. ( success )
2. You should pay more __________________ in class if you want to make progress. ( attend )
3. Bill missed the test because of his _________________ last Monday. ( absent )
4. I’ve made a ______________ to the police about the noise. ( complain ).
5. The team played very _________________. ( disappoint ).
Điểm của bài thi
Bằng số : ................................
Bằng chữ:.........................
1
Họ tên, chữ ký giám thị
GT1: …………………….
GT2:……………………..
Số phách:
Số phách:
6. He was able to provide the police with some __________________information. (value )
7. They showed a ______________ on animal communication.( document)
8. Classroom ____________ are things done by pupils in the classroom. ( act )
9. Necessity is the mother of ______________. (invent)
10. The school is noted for it’s academic ______________. (excel)
IV. Give the correct form/ tense of the verbs in brackets. (2pts) (0. is done as an example)


I (0.learn _have been learning_) English for ten years now. But last year (1. not work
___________) hard enough for English, that’s why my marks were not really good then. As I want
to pass my English exam successfully next year, I (2. study ____________ ) harder this term.
During my last summer holidays, my parents (3. send ________________) me on a language
course to London. It was great and I think have learned a lot.
Before I went to London, I hadn’t enjoyed (4. learn __________) English. But while (5. do
___________) the language course, I met lots of young people from all over the world. There I (6.
notice _____________) how important it (7. be ________) to speak foreign languages nowadays.
At the moment, I (8. revise ________________) English grammar. And I (9. already/begin
_____________________) to read the texts in my English textbooks again. I think I (10. do
____________) one unit every week.
V. There is an error in each sentence, underline and correct it. (1pt) (do as the example)
0. My brother are going to study in New York next month.
1. Don’t be so impatiently. We’ve only been waiting a few minutes.
2. I’ll never forget to hear this piece of music for the first time.
3. In the 18
th
century, workers liked to wear jean cloth because the
material making from cotton was very strong and could hardly wear out.
4. Mr. Smith has his eyes test twice a year.
5. Collecting stamps is one of my hobby.
0._____is________
1. ______________
2. ______________
3. ______________
4. ______________
5. ______________
VI. Circle the letter A, B, C or D to fill in each blank in this paragraph. (2 pts)
The language of clothes
We don’t only choose clothes to make us look (1_____), we also use them to tell the world
(2._____) our personality. The clothes we wear and our (3. ___) as a whole give other people useful
information about what we think and (4.____) we feel. If you feel cheerful, we usually wear (5. ___)
clothes and if you feel (6. ___) we sometimes wear dark clothes. But why do teenagers wear black so
(7. ___)? Is it because they feel miserable all (8. ____). This is unlikely to be the cause. It is probably
just because it is (9. ___) to wear black, and young people they are real fans (10.___) fashion.
1. A. attract B. attractive C. attractively D. attraction
2. A. of B. with C. by D. about
3. A. appear B. appearance C. appeared D. appearing
4. A. which B. what C. how D. when
2
5. A. colorful B. colors C. colorfully D. colorless
6. A. depress B. depressed C. depressing D. depression
7. A. frequent B. frequency C. frequently D. infrequency
8. A. the time B. the day C. the week D. the month
9. A. fashion B. fashionable C. fashioner D. fashioned.
10. A. of B. in C. from D. with
VII. Read this passage carefully then answer the following question. ( 2pts)
Indonesia is the biggest country in South East Asia and an important member of ASEAN. It
is made up of many islands in the South China Sea. In some places it is close to Singapore and
Malaysia, in others it is close to Australia.
It has a tropical climate and it has many active volcanoes some of which cause a lot of
damage when they erupt. Its population is the largest of all Asian countries. It has a population of
more than 185 million people and more than 90 million live on island of Java. The capital of Jakarta
and other important cities include: Jog Jakarta, Median and Surabaya. Because it has so many islands
it has a long coastline and very few borders. In fact its only border is on the island of Borneo
between the state of Kalimantan and the Malaysia states of Sarawak and Saba.
1. Where is Indonesia?
………………………………………………………………………………………………………
2. Is it made up of many islands in the South China Sea?
………………………………………………………………………………………………………
3. What cause a lot of disadvantages for Indonesian?
………………………………………………………………………………………………………
4. Where do most people of its people live?
……………………………………………………………………………………………………….
5. Why does it have so many islands?
………………………………………………………………………………………………………
VIII. Fill in the blank with one suitable word. (2pts)
Ba’s home (1) _____________ lies near the foot of a (2) _____________ and by a river.
Getting to the village is an interesting (3) ______________. People have a chance to travel (4)
___________ the green paddy fields, cross a small bamboo forest before they (5)______________ a
big old banyan tree at the entrance (6)_____________ the village. Walking up the mountain, people
can visit the shrine of a young Vietnamese hero and enjoy the (7) ____________air there. Besides,
they can also take a (8) _______________ for sightseeing on the river or have a picnic on the river
(9) ______________ . It’s a wonderful (10) ______________ for resting.
IX. Use the suggested words in brackets to rewrite the following sentences so that their
meaning stay the same: ( 2pts)
1. Who taught you grammar last year? ( who )
………………………………………………………………………………………………………
2. Unless he phones immediately, he won’t get any information. ( if )
………………………………………………………………………………………………………
3. No other town in India is as large as Calcutta. ( largest )
………………………………………………………………………………………………………
4. We couldn’t answer the question because it is too hard. ( too )
………………………………………………………………………………………………………
5. I’m always nervous when I travel by air. ( makes )
………………………………………………………………………………………………………
6. I am sorry I was rude to you yesterday. ( apologize )
………………………………………………………………………………………………………
7. She liked Paris very little, and Rome less. ( boring ).
She thought Rome .........................................................................................................................
8. He was a fool to say that. ( foolish ).
……………………………………………………………………………………………………
9. My brother and I both went to that school. ( so )
3
………………………………………………………………………………………………………
10. Robert and Catherine have been married for four years. ( since )
………………………………………………………………………………………………………
X. Rewrite the following sentences in such another way that it has the same meaning as the
first sentence with the given word. (2pts)
1. “You’d better not spend any more time in the sun, Henry” said Peter
Peter advised ……………………………………………………………………………………..
2. If he improves his spelling, he will get good grades.
Unless ………………………………………………………………………………………. ……
3. Theater seats can be booked by telephone.
You ………………………………………………………………………………………….. …..
4. I’ve never been to a less exciting concert.
It was ……………………………………………………………………………………………..
5. We couldn’t go on our picnic because of the heavy rain.
Because …………………………………………………………………………………………..
6. She left the room without saying a word.
She didn’t say ……………………………………………………………………………….. ….
7. You may get lost, so take a map with you.
In case ……………………………………………………………………………………….. ….
8. I’ve never eaten this food before.
This ………………………………………………………………………………………………
9. John and Marry have been married for three years.
It’s ………………………………………………………………………………………………..
10. He hasn’t been to the doctor’s for over a year.
He hasn’t had …………………………………………………………………………………….
XI. Complete the following sentences by using the suggested words. (2pts)
1. sister / wear / new aodai / only twice / since / she / buy / it.
………………………………………………………………………………………………….. …
2. wear / uniforms / encourage / students / proud / school.
………………………………………………………………………………………………….. ….
3. I / be / very grateful / if you / send / details / courses / fees
………………………………………………………………………………………………….. ….
4. I / sorry / I / not / write / you / long time / long time / but / I / be / very / busy
…………………………………………………………………………………………………. ….
5. I / enjoy / watch / detective films / but I / not / like / read / detective stories.
…………………………………………………………………………………………………. ….
6. What / be / title / film / you / see / TV / last night /?
………………………………………………………………………………………………………
7. some / designers / modernized / aodai / print / lines / poetry / it.
………………………………………………………………………………………………………
8. He / study / English / over / four / years / but / want / improve / listening skill.
…………………………………………………………………………………………………. ….
9. I / not / have / a computer / not / finish / my report / yet.
………………………………………………………………………………………………………
10. He / used / to / have / breakfast / home / when / he / be / small.
…………………………………………………………………………………………………... …
-----The end------
4
HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH 9
NĂM HỌC 2010 – 2011
I. Circle the letter A, B, C or D before the word whose underlined part is pronounced
differently (1pt) Mỗi câu khoanh đúng cho 0,2 điểm
1. B 2. D 3. A 4. B 5. D
II. Circle the letter A, B, C or D as your best choice to complete each sentence (2 pts)
Mỗi câu khoanh đúng cho 0,2 điểm
1. C 2. B 3. B 4. C 5. A
6. D 7. D 8. B 9. C 10. D
III. Give the correct form of the bold word in brackets. ( 2pts)
Mỗi câu làm đúng cho 0,2 điểm
1. successful 2. attention 3. absence 4. complaint
5. disappointedly 6. valuable 7. documentary 8. activities
9. invention 10. excellence
IV. Give the correct form/ tense of the verbs in brackets. (2pts)
Mỗi từ làm đúng cho 0,2 điểm
1. didn’t work 2. will study/am studying 3. sent
4. learning 5. was doing 6. noticed 7. is
8. am revising 9. have already begun 10. will do
V. There is an error in each sentence, underline and correct it. (1pt)
Mỗi câu làm đúng cho 0,2 điểm
0. My brother are going to study in New York next month.
1. Don’t be so impatiently. We’ve only been waiting a few minutes.
2. I’ll never forget to hear this piece of music for the first time.
3. In the 18
th
century, workers liked to wear jean cloth because the material
making from cotton was very strong and could hardly wear out.
4. Mr. Smith has his eyes test twice a year.
5. Collecting stamps is one of my hobby.
0._____is________
1. ____impatient__
2. ____hearing____
3. ____made______
4. _____tested_____
5. _____hobbies___
VI. Circle A, B, C or D to complete the passage. (2pts)
Mỗi câu làm đúng cho 0,2 điểm
1. C 2. A 3. D 4. D 5. A
6. C 7. B 8. B 9. A 10. B
VII. Read this passage carefully then answer the following question. ( 2pts)
Mỗi câu làm đúng cho 0,4 điểm, sai lỗi chính tả: một lỗi trừ nửa số điểm của câu đó, sai
hai lỗi trừ hết số điểm, sai lỗi ngữ pháp không cho điểm
1. It / Indonesia / is in the South East Asia.
2. Yes, it is
3. Many active volcanoes ( some of which) cause a lot of advantages for Indonesian.
Many active volcanoes do.
4. They / Most people / live on the island of Java.
5. Because it has a very long coatline and very few borders.
VIII. Fill in the blank with one suitable word. ( 2pts)
Mỗi câu làm đúng cho 0,2 điểm
1. village 2. mountain 3. journey 4. between 5. reach
6. to 7. fresh 8. boat 9. bank 10. place
5

Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×