Tải bản đầy đủ

ĐỀ ôn THI vào lớp 6 LƯƠNG THẾ VINH môn TIẾNG ANH cô tô THỦY

Chuyên ngữ pháp Tiếng Anh

Cô Tô Thủy – LH. 0374.758.210

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT LƯƠNG THẾ VINH

MÔN TIẾNG ANH VÀO LỚP 6 – NH 2019- 2020
Tiếng anh Cô Tô Thủy - Chuyên ôn thi vào các trường CLC
Time allowed: 45 minutes
I.

MULTIPLE CHOICE

Circle the word which has underlined part pronunced differently from the others. (3
points)
1. A. looked
B. watched
C. carried
D. stopped
2. A. study
B. success

C. surprise
D. sugar
3. A. unite
B. underline
C. university
D. uniform
Circle the odd one out. ( 2 points)
4. A. realize
B. improve
C. possible
D. comfortable
5. A. important
B. especially
C. prefer
D. influence
Circle the best option A, B, C or D to complete the sentences. (12 points)
6. His…………..always makes people laugh.
a. quiet

b. sense of humor

c. Christmas present

d. smiles

7 . The way of life in this country is…………….to that in my country.
a. similar

b. the same

c. like

d. as

8. You have to make ………………..children do not play with matches.
a. ensure

b. surely

c. sure

d. ensuring

9. The prince immediately……………….the girl.
a. fall in love with

b. fell in love with

c. fall into love at

d. fell into love at

10. Different language………………learn words in different ways.
a. learners

b. learner

c. people

d. person

11. My little brother……………..pictures very much.
a. enjoy to draw

b. enjoy drawing

c. enjoys to draw

d. enjoys drawing

12. Some people in the neighborhood are not happy…………………the changes
a. with

b. about

c. at

d. of

13. TV………………...information and entertainment.
Fanpage. Học giỏi Tiếng Anh cùng cô Tô Thủy

Page 1


Chuyên ngữ pháp Tiếng Anh

a. brings

Cô Tô Thủy – LH. 0374.758.210

b. takes

c. gives

d. makes

14. His feet hurt so he has to walk to school…………………….
a. on crutch

b. on crutches

c. on foot

d. on feet

15. ……………….natural resources? Is it difficult?
a. What about to save

b. What about saving

c. How about save
d. How about to save
16. Hoa …………………… coins and stamps since she was six.
A. was collecting

B. has collected

C. collected

D. will collect

17. His brother is a ………………….boy. He always tells a joke.
A. handsome

B. humorous

C. sociable

D. energetic

Find one mistake A, B, C or D and correct it (3pts)
18.The boy was enough intelligent to solve that problem.
A

B

C

D

19.The girl helped me with the needlework yesterday is my classmate.
A

B

C

D

20.They asked their friends not play soccer in the road.
A

B

C

D

Read the passage and answer the questions ( 5 pts)
Computing is now at the same stage as printing was when the first printing presses were
used. Before printing presses were invented, only rich people like kings and dukes could
afford to buy books. Often these people were unable to read and hadn’t enough time to
learn. In any case, the books were so big that it was difficult for anyone to relax with a
book as we do today. They wanted booked because they were expensive and there was
something magical about them. Only a few people were able to write, and it took an
extremely long time to write a book. Monks and other people who could write said
ordinary people could not learn to read.
The position with computers is very similar today. A few years ago, computers were
very large and expensive. Business managers and rich people ordered them but they
didn’t know how to use them. In many countries, however, the situation has now
completely changed. Lots of people not only own microcomputer but also know how to
use them.
Questions:
21) What happened before printing presses were invented?
…………………………………………………………………………….
22) Why were books wanted before printing presses were invented?
…………………………………………………………………………….
Fanpage. Học giỏi Tiếng Anh cùng cô Tô Thủy

Page 2


Chuyên ngữ pháp Tiếng Anh

Cô Tô Thủy – LH. 0374.758.210

23) What is common feature of a book and a computer?
…………………………………………………………………………….
24) What situation has thoroughly changed nowadays?
…………………………………………………………………………….
25) Is the position with computers very similar now?
……………………………………………………………………………
Read the passage and choose the correct answer A, C, C or D (3pts)
Quang Binh is in the middle of VietNam. It is about 490km from Ha Noi. It is the
narrowest province (26)_____________the map of Viet Nam. It is East Sea in the East
of Quang Binh. This province (27)
_____________more than 8.000
km2 and most of the areas are mountains. Quang Binh is (28)_____________for its
natural beauty including Son Doong Cave, Nhat Le Beach, Phong Nha- Ke Bang
National Park (29) _____________so on. In Dong Hoi, the City of Quang Binh, it is
wonderful to (30) _____________Quang Binh Border Gate.
26. A.in
B.of
C.on
D.at
27. A.be
B.are
C.was
D.is
28. A.famous
B.good
C.nice
D.beautiful
29. A.or
B.and
C.with
D.of
30. A.see
B.look
C.view
D.visit
II. WRITING
Rewrite the sentenses starting with the given words. (5 pts)
31.It is over two years since they left their homeland.
→They haven’t ……………………………………………………………..
32.“How many cars are there in front of your house, Mai?” I said
→I asked …………………...…………………………………..
33.No one introduced me to newcomers in the festival.
→ I……………………………………..…………………………………………
34.The food was too bad for the children to eat.
→The food was so ……………………………………………………..
35. It’s no use persuading her to join in that activity.
→There is no ……………………………..…………………………………..
Reorder the words / phrases to complete the sentences. (3 pts)
36.and/ are/ some/ reading/ her sister/ comic books./ Nana
……………………………………………………………………………...
37.fairy tale/ The/ of/ the/ and the Seven Dwarfs”/ is/ main character/ “the Snow
White./ Snow White
………………………………………………………………………………
38.is/ a/ Snow White/ princess./ She/ beautiful/ is/ kind,/ too.
………………………………………………………………………………
Write full sentences using the given words. (2pts)
39. What / mum / going / do / weekend ?
…………………………………………………………………………………
40. You / ought / go / market / buy / fish / vegetables.
…………………………………………………………………………………
Fanpage. Học giỏi Tiếng Anh cùng cô Tô Thủy

Page 3


Chuyên ngữ pháp Tiếng Anh

Cô Tô Thủy – LH. 0374.758.210

KEY
I.

MULTIPLE CHOICE
1. C

6. B

11. D

2. D

7. A

12. B

3. B

8. C

13. A

4. B

9. B

14. B

5. D

10.A

15. B

16. B

17.B

18.B → intelligent enough
19. A→ helping
20. C→ to play
21. Only kings and dukes had enough money to buy books.
22. Because books were expensive and magical.
23. They were large and expensive at first
24. A person who buys a computer knows how to use it.
25. Yes, it is
26. A
27. D
28. A
29. B
30. D
Ii. WRITING
31.They haven’t come back their homeland for over two years.
32.I asked Mai how many cars there were in front of her/his house.
33.I wasn’t introduced to newcomers in the festival.
34.The food was so bad that the children couldn’t eat it.
35.There is no point in persuading her to join in that activity.
36. Nana and her sister are reading some comic book.
37. The main character of the fairy tale “ the Snow White and the Seven Dwrafts”
is Snow White.
38. Snow White is a beautiful princess. She is kind, too.
39. What is Mum going to do next weekend?
40. You ought to go to the market to buy fish and vegetables.

Fanpage. Học giỏi Tiếng Anh cùng cô Tô Thủy

Page 4



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×