Tải bản đầy đủ

Bai tap on thi hoc ky 1 mon tieng anh lop 6 thi diem nam hoc

Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

BÀI TẬP ÔN THI HỌC KỲ 1 MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 THÍ ĐIỂM
NĂM HỌC 2015 - 2016
A. PHONETICS
Find the word which has different sound in the part underlined:
1.

A. funny

B. lunch

C. sun

D. computer

2.

A. photo


B. going

C. brother

D. home

3.

A. school

B. teaching

C. chess

D. chalk

4.

A. cold

B. volleyball

C. telephone

D. open

5.

A. meat

B. reading

C. bread

D. seat

6.

A. writes

B. makes

C. takes

D. drives

7.

A. never

B. often

C. when

D. tennis

8.

A. Thursday

B. thanks

C. these

D. birthday

9.

A. advice

B. price

C. nice

10.

A. coffee

B. see

C. agree

D. free

11.

A. city

B. cathedral

C. central

D. cinema

12.

A. every

B. prepare

C. relative

D. helping

13.

A. chat

B. peach

C. chocolate

D. chemistry

14.

A. leave

B. break

C. repeat

D. peaceful

15.

A. money

B. close

C. most

D. judo

D. police

B. VOCABULARY AND GRAMMAR
I. Names the pictures

1.---------------------

2.----------------------

3.------------------------ 4. ---------------------

1


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

5.----------------

6. ------------------

8. -------------------------

9.---------------

7.-------------------------

10.---------------------

II. Read the definition and write the words.
1. This person is always doing a lot of work.

------------------

2. This person likes talking very much.

------------------

3. It is a large picture printed on paper and you put it on a wall as decoration.-----------------------4. It has many letters and words. You use it to look up new words.

------------------------

5. This person likes sports and doing sports.

------------------------

III. What are these places? Write the words in the spaces.
1. It is a place where we go to buy stamps or send mail.

-------------------------

2. It is a place where we borrow books.

------------------

3. It is a place where we watch a film.

------------------

4. It is a place where we go to walk, play and relax.

-------------------------

5. It is a place where we can look at paintings.

------------------

IV. Put the verbs in brackets in the correct tense form.
1.

School (finish)---------------- at 4.30 pm every day.

2.

------------you often (eat) ------- lunch in the school canteen?

3.

Listen! ------------- they (sing) ---- in the classroom?

4.

My family kike (spend) ------------- our summer holidays at the seaside.

5.

She (have) ------------- long black hair.

6.

My father (be) ------------- very kind.

7.

I (go) ------------ to the cinema with my sister this evening.

2


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

8.

What ---------- your brother (do) ----------- now? He (practice) -------- speaking English.

9.

Where --------------- you (be) -------------, Phong? – I’m upstairs. I (study) lessons.

10.

My father (watch)--------------TV every evening.

V. Write sentences, using the comparative or superlative forms of the adjectives.
1.

Mai/intelligent/Kien

2.

My brother/strong/my sister.

3.

Life in the city /exciting/ life in the countryside.

4.

Doing our homework/important/ reading a novel.

5.

Ho Chi Minh City/big/Ha Noi capital.

6.

Mount Everest/the/high/the world.

7.

Ba Be Lake/the/large/in Viet Nam.

8.

Mekong River/the/long/ in Viet Nam.

9.

Uluru / the/ beautiful/mountain/ Australia

10.

Lan/the/good/English/my class.

VI. Choose A,B,C,D for each gap in the following sentences.
1. Our school ........................................... by green fields.
A. is surrounded

B. is surround

C. surrounds

D. surround

2. My friends want to study in a/an .............. school because they want to learn English with
English speaking teachers there.
A. national

B. international

C. creative

D. boarding

3. They are healthy. They do ........................... everyday.
A. football

B. physics

C. judo

D. breakfast

4....................... Lan often ....................... homework after school?
A. Does/do

B. Is/do

C. Does/doing

D. Is/does

5. Hanh is usually early__________ school because she gets up early.
A. on

B. for

C. at

D. to

6. Would you like to come to my house for lunch?
A. Yes, sure

B. No, I don’t.

C. I’m sorry. I can’t

D. Yes, I would.

7. Can you ______ the biscuits for me, please?
A. play

B. pass

C. do

D. have

8. Lan has ________________ hair.
A. curly long black

B. long curly black

3


Sách Giải – Người Thầy của bạn
C. black long curly

http://sachgiai.com/
D. long black curly

9. Lan often ------------ her bike to visit his grandparents.
A. drives

B. flies

C. rides

D. goes

10. What would you like to drink now? ---------------------------------------------A. No, thank you

B. Yes, please C. I like to do nothing D. apple juice, please

11. I can’t come right now. I ------------ when I finish my homework.
A. am coming B. come

C. will come

D. came

12. If you read more, your vocabulary will be-------------- every day.
A. good

B. well

C. better

D. best

13. It is wrong of you to do this. This -----------------never happen again
A. does

B. would

C. will

D. must

14. “--------------------------------“? “He is of medium height, with black hair and dark skin”
A. What is your new friend like?
C. How is your new friend?

B. What does your new friend look like?
D. What does your new friend like ?

15. “-------------------------do you play table tennis? – Once a week
A. How much B. How long

C. How for

D. How often

16. Trung wants to become a musician. He thinks it is the -------------job in the world.
A. good

B. more good

C. better

D. best

17. There are too many buildings------------this city.
A. in

B. at

C. with

D. on

18. Excuse me, I’m looking for a telephone box”. “There ‘s one---------------------”
A. straight

B. at the corner of the street C. turn right

D. going left

19. My parents always say that I --------take things without asking.
A. needn’t

B. mayn’t

C. shouldn’t

D. won’t

20. “Would you like me to turn off your computer?” “-------------. I‘ll do it myself.”
A. No, thanks

B. Yes, please C. Don’t do it D. Of course

21. Phong is usually early ________ school because she gets up early.
A. on

B. for

C. at

D. to

22. They are _________ football.
A. play

B. playing

C. watch

D. watching

23. We usually play football in winter ____________ it’s cold.
A. When

B. Where

C. so

D. time

4


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

24. Kien often ________ his bike to visit his hometown.
A. drives

B. flies

C. rides

D. goes

25. “How are you going to get to Hung King Temple next weekend?” – “______________”.
A. By bus

B. For two days

C. Sometimes D. Very much

26. It’s cold. The students __________ warm clothes.
A. wear

B. wears

C. wearing

D. are wearing

27. Phuong is very good ________ English and History, but she doesn’t like Maths much.
A. with

B. for

C. to

D. at

28. The children look very ____________ while playing games during break time.
A. excite

B. excited

C. exciting

D. excitement

29. Look! The girls are _________ rope in the playground.
A. dancing

B. playing

C. skipping

D. doing

30. - “What are you doing this afternoon?”
- “I don’t know, but I’d like to ___________ swimming.”
A. have

B. do

C. play

D. go

VII. Change into negative and question form.
1. Duy lives near here.
2. Mai and Lan walk to school.
3. She has long hair.
4. My mother is very king and helpful.
5. I am doing my homework now.
VIII. Match the questions with correct answers.
A

B

How many classes are there in your school?

Yes, she does.

How is your first week at school?

Oh wonderful.

What do you do in the evening?

Sixteen

Does Mai live near her school?

I do my homework and watch TV.

Excuse me! Is there a super market near Yes, it is.
here?

Let’s stay at home and watch TV.

Is Ha Noi more exciting than Vinh City?

It’s on Quang Trung street, opposite the park.

What shall we do this evening?

Yes, there is one at the corner of the street.

Where is the cinema?

5


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

IX. Find and correct one mistake in each of the following sentences.
1.

There are some orange juice and some milk to drink.

2.

Tomorrow Loan is buys a new camera for her brother’s birthday.

3.

Tom does not never go fishing in the winter.

4.

Students shouldn’t to litter the schoolyard.

5.

Is your house at the country? – Yes, it is.

C. READING
I. Read and complete the passage. Use the words in the box. There is one example.
writing

clever

are going

homework

makes

has

I’m Vy. My close friend is Lan. She is very pretty. She has short black hair and big brown eyes.
She is_____(1)___ and hard-working but she is very funny. She ___(2)____ jokes and we all
laugh. She loves reading and ___(3)____ short poems. I like being with her. We often do our
___(4)____ together and she helps me a lot. This Saturday we’re going to the Tay Ninh museum.
Then we ____(5)_____to the park. It’s going to be fun.
II. Read the passage again and choose true (T) or false (F) for each sentence.
1.

Lan has long black hair._______

2.

Lan likes reading and writing short poems.________

3.

This Saturday , Lan and Vy are going to a museum in Ho Chi Minh city._______

4.

Lan is Vy’s close friend.__________

III. Read the passage and answer the questions.
During the break time we usually play in the schoolyard. The boys often play badminton.
The girls always skip rope. I like to play hide – and – seek with my friends. Thu and Nga
sometimes play chess in the classroom. Now we cannot play in the schoolyard because it’s
raining.
Questions:
1.

During the break time, What do the boys often do?

2.

Do The girls play skipping rope in the schoolyard?

3.

Who does the writer play hide and seek with?

4.

Why don’t they play in the schoolyard now?

IV. Read the following passage and choose the correct answer.

6


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/
NOISY NEIGHBORS

Do you sometimes have problems with your neighbor such as noise or littering? Well, the people
of Pilton Somerset, England have such problems every summer. For three or four days every
year, the village is full of people of all ages who come here for the annual Glastonbury pop music
festival. They usually stay in tents, caravans and motorhomes. They leave drink cans and papers
all over the street. The music plays until the early hours of the morning, and you can hear people
talking and singing all night. The quiet country village becomes a nightmare to live an and some
villagers are even thinking of moving to another village. A villager said that last year; “I don’t
want stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival without disturbing
normal village life”.
1. What happen in Pilton, Somerset every summer?
A. The neighbors are noisy.

B. There are many villagers

C. There is a pop music festival

D. the villagers litter the street.

2. Visitors litter the street with---------------------------.
A. tents

B. caravans

C. motorhomes

D.

cans and

papers
3. How long is the pop music festival every year?
A. one night

B. The whole summer

C. Three or four days

D. The whole year

4. What is Pilton like during the rest of the year?
A. A noisy place

B. A quiet village

C. A nightmare

D. A music concert

5. The villagers just want to -------------------------A. have a normal life as usual

B. stop the fans enjoy the festival

C. move far away

D. put an end to the festival

V. Complete the letter using the words in the box.
turning

so

meet

number

until

get

Dear Ha,
Let’s (1)_______________on Sunday evening at Quynh Café on Tran Quang Dieu Street.
There’s a post office on the corner of the street. The café is next to the post office. There’s a
cinema opposite the café (2)_________we can see a film after we have coffee.
To (3)__________to the café, take bus (4)__________8 to Truong Thi Street. Get off at the bus
stop in front of a park. Go along the street (5)_________ you get to the traffic lights and then turn

7


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

right. Take the first (6)_________ on your right. Go straight ahead – just about 500 metres and
it’s on your left.
See you there!
Khang
VI. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following
text.
OAK CITY
Oak City is a great city. There’s so (1)__________ to do! There are cinemas, park and discos. It’s
got some great clothes and music shops (2)______________.
Oak City is very modern and beautiful. There aren’t any (3)____________ buildings and there’s
some beautiful (4)___________ around the city.
Is there any pollution in the Oak City? There isn’t much pollution (5)_________ there isn’t much
traffic. Everyone travels (6)___________ bike and walks, so there aren’t many accidents.
No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any unfriendly people in Oak
City? No – so come and spend a little time here!
1. A. much

B. many

C. some

D. any

2. A. neither

B. either

C. too

D. so

3. A. beautiful

B. ugly

C. pretty

D. unpleasant

4. A. scenery

B. scene

C. view

D. sight

5. A. so

B. because

C. although

D. if

6. A. on

B. in

C. with

D. by

VII. Read about Da Nang City and answer the questions.
DA NANG
Da Nang has a population of nearly 800,000 people. The Han River flows through the city. The
city part on the east bank is newer and more spacious. The city part on the west bank is more
crowded. There are five bridges across the river. The Han River Bridge is the newest one now.
The cost of living in Da Nang is the lowest in Central Viet Nam. Da Nang has many beaches.
Among them, Non Nuoc Beach is one of the most beautiful beaches in the world. But walking
in the streets on a summer afternoon is not a good idea in Da Nang. There are not many trees so
there are not many shadows. It is often very hot at noon.

8


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

Question:
1. What is the population of Da Nang?
_________________________________________________________________
2. Which part of the city is more spacious?
_________________________________________________________________
3. Which part of the city is more crowded?
_________________________________________________________________
4. Which bridge is the newest?
_________________________________________________________________
5. What is Non Nuoc Beach like?
_________________________________________________________________
VIII. Phuc is writing his entry to “Your best friend” competition. Read his entry. Then
decide if the statements are True (T) or False (F).
This writing is about my best friend, Mai. We go to the same school and we’ve been together for
three years. Mai is very pretty. She has short black hair and big brown eyes. She is clever and
hard-working but she is also very funny. She makes jokes and we all laugh. She loves reading
and writing short poems. I like being with her. We often do our homework together and she helps
me a lot. I also like her because she knows a lot about astronomy and we can chat about it for
hours. At the moment we’re making a Space minibook. We’re doing a lot of searching on the
Internet. This Saturday we’re going to the National Museum to take some photos for our project.
Then we’re watching a new film on the Disney channel together. It’s going to be fun!
T

F

1. Phuc and Mai are studying in the same school.
2. Mai has long black hair and big eyes.
3. She is clever, hard-working, and funny
4. She likes writing short stories.
5. Phuc ans Mai are making a minibook on geography now.
6. They search for information in library books.
7. They are going to the museum to take photos for their project.
8. After that they will go to the cinema together.
D. WRITING

9


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

I. Rewrite the sentences using the words in brackets. Do not change the meaning of the
sentences and do not change the form of the words.
1. Quang is lazier than Ha. (HARD – WORKING)
_________________________________________________________________
2. A city is noisier than a village. (PEACEFUL)
_________________________________________________________________
3. There’s a post office on one side of my house and a café on the other. (BETWEEN)
_________________________________________________________________
4. Please tell me something about your neighbourhood. (CAN)
_________________________________________________________________
5. Oranges are cheaper than apples. (EXPENSIVE)
_________________________________________________________________
II. Make sentences using the words and phrases given.
1. Computer studies/ Nam’s favorite subject.
_________________________________________________________________
2. Mrs. Thao /our teacher/English.
_________________________________________________________________
3. Where/Mr Tan/live?
_________________________________________________________________
4. Shall/introduce you/ my best friend, An?
_________________________________________________________________
5. Trung/like/play soccer.
_________________________________________________________________
6. The Truong Sa Islands / large / than / The Hoang Sa Islands/.
_________________________________________________________________
7. Ayers Rock/ the / strange / rock / Australia/
_________________________________________________________________
8. Which / high / Fansipan / or / Mount Everest/?
_________________________________________________________________
9. I think / Phong Nha – Ke Bang National Park / wonderful / than/ Cat Tien National Park/.
_________________________________________________________________

10


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

10. Ha Long Bay / famous / than / Phu Quoc Island/.
_________________________________________________________________
III. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.
1. I don’t have a bookshelf in my room.
There……………………………………………………
2. The note book is on the book.
The book……………………………………………………
3. The car is in front of the bus.
The bus ……………………………………………………
4. My favorite room in the house is the bedroom.
I like……………………………………………………
5. Quang is lazier than Ha.
Ha……………………………………………………
6. A city is noisier than a village.
A village……………………………………………………
7. Please tell me something about your neighborhood.
Can……………………………………………………
8. In summer, Da Nang is hot but Vinh hotter.
In summer, Vinh……………………………………………………
9. It is wrong of us to throw rubbish.
We mustn’t ……………………………………………………
10. Hanoi is large, Bangkok is larger and Tokyo is the largest.
Tokyo is ……………………………………………………-the three cities.
11. It is not good to stay up so late to listen to music.
You shouldn’t……………………………………………………
12. How many times a week do you go to your painting club.
How often……………………………………………………
13.It is essential that you do your homework before going to school.
You must ……………………………………………………
14. Nobody is older than my grandfather in my family.
My grandfather is ……………………………………………………
15. Kiet is the best at English in his class.

11


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

Nobody in Kiet’s class……………………………………………………
16. We have four chairs and a table in my room.
There…………………………………………………………………
17. The notebook is on the right of the book.
The book……………………………………………………………..
18. I like the living room in my house.
My…………………………………………………………………….
19. My name is Trang.
I…………………………………………………………………………
20. My school has two big trees.
There ………………………………………………………………
E. LISTENING
I. An and Mi are talking on the phone. Listen and do the below tasks.
1. Listen and circle the parts of the house you hear.
Kitchen

garden garage

bathroom

bedroom

living room

2. Listen again and answer the questions.
a. What is Mi’s mum doing?
b. What is Mi’s dad doing?
c. Where is Mi’s younger brother?
d. What is Mi’s cousin doing?
II. Listen to Mai’s family talking to a travel agent about their trip to Singapore.
1. Listen and answer the question: When do they want to go there?
2. Listen again. Decide if these sentences are true (T) or false (F)
a.

The family will spend a week in Singapore.

b.

They will do a lot of shopping.

c.

Bukit Timah is a natural attraction.

d.

Mai and Bin searched for information about Singapore on the internet.

e.

They will see some celebrations in Chinatown.

f.

They must book their air tickets early

III. Listen and choose the correct answers.
1. Susie................ being at a girl’s school.
A. likes

B. doesn’t like

12


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

2. Susie’s favourite teacher is her............. teacher.
A, maths

B. Science

3. Today, Susie..........................
A. is wearing her uniform
B. isn’t wearing her uniform
4. Susie studies............... for three hours a week.
A. English

B. Vietnamese

IV. Listen to the conversation between a stranger and Duy’s dad. Fill in the blanks with the
words you hear.
-

Excuse me. Where is the supermarket?

-

Go to .........(1)........of this street. It’s on your..........(2)...............

-

And where is the ..........(3)...................?

-

It’s in ..........(4)................. Take the...........(5)..........., and it’s on your left.

13


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

ANSWER KEYS
A. PHONETICS
1. D

2. C

3. A

4. B

5. C

6. D

7. B

8.C

9. D

10. A

11. B 12. B 13. D 14. B 15. A
B. VOCABULARY AND GRAMMAR
I.
1. sun cream 2. Compass

3. Plaster

4. Scissors

5. Walking boots

6. backpack

8. Desert

9. Sleeping bag

10. mountain

7. Painkillers

II.
1. Hard-working

2. Talkative

3. Poster

4. Dictionary

2. Library

3.cinema

4. Park

5. sporty

III.
1. post office

5. Art gallery

IV.
1. finishes

2. Do you often eat

3. Are they singing

4. spending

5. has

6. is

7. Am going 8. Is your brother doing – is practicing

9. Are – am studying

V.
1.

Mai is more intelligent than Kien.

2.

My brother is stronger than my sister.

3.

Life in the city is more exciting than life in the countryside.

4.

Doing our homework is more important than reading a novel.

5.

Ho Chi Minh City is bigger than Ha Noi capital.

6.

Mount Everest is the highest in the world.

7.

Ba Be Lake is the largest in Viet Nam.

8.

Mekong River is the longest in Viet Nam.

9.

Uluru is the most beautiful mountain in Australia.

10.

Lan is the best at English in my class.

VI.
1. A.

2.B

3. C

4. A

5. B

6. C

7. B

8. B

9. C

10. D

11. C 12. C 13. D 14. B 15. D 16. D 17. A 18. B 19. C 29. A
VII.

14


Sách Giải – Người Thầy của bạn

http://sachgiai.com/

1. Duy doesn’t live near here.;

Does Duy live near here?

2. Mai and Lan don’t walk to school.

Do Mai and Lan walk to school?

3. She doesn’t have long hair.

Does she have long hair?

4. My mother isn’t very king and helpful.

Is your mother very king and helpful?

5. I am not doing my homework now.

Are you doing my homework now?

VIII.
1-c

2-b

3-d

4-a

5-h

6-e

7-f

8-g

IX.
1. are => is

2. buys => buying

4. To litter => litter

5. at => in

3. Doesn’t never => never/doesn’t

C. READING
I.
1. clever

2. makes

3. writing

2. T

3. F

4. homework

5. are going

II.
1. F

4. T

III.
1. The boys often play badminton.

2. Yes, they do

3. He/She plays hide – and – seek with his/her friends.

4. Because it is raining.

IV.
1. C

2. D

3. C

4. B

5. A

D. WRITING
I.
1. Computer studies is Nam’s favorite subject.
2. Mrs. Thao is our teacher of English.
3. Where does Mr Tan live?
4. Shall I introduce you my best friend, An?
5. Trung likes to play soccer.
II. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.
1.

There is a bookshelf in my room.

2.

The book is under the notebook.

3.

The bus is behind the car.

4.

I like the bedroom in the house.

15


Sách Giải – Người Thầy của bạn
5.

Ha is more hard-working than Quang.

6.

A village is quieter than a city.

7.

Can you tell me something about your neighborhood.

8.

In summer, Vinh is hotter than Da Nang.

9.

We mustn’t throw rubbish.

10.

Tokyo is the largest of the three cities.

11.

You shouldn’t stay up so late to listen to music.

12.

How often do you go to your painting club?

13.

You must do your homework before going to school

14.

My grandfather is the oldest in my family.

15.

Nobody in Kiet’s class is better at English than Kiet.

http://sachgiai.com/

16



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×