Tải bản đầy đủ

TOEIC PART 2 tiet 4

KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG

PART 2 – tiết 4
CÂU HỎI HOW VÀ WHAT
Questions Patterns
A

Method
How are you getting to -?
How are you getting to the airport tomorrow?
How do [will] + S + V -?
How do I use this copy machine? / How will you get to the office?

B

Quantity / Price
How many (of) + Noun -?
How many people are there in your office? / How many of us are going to the seminar?
How much (time) -?
How much is this box of apples? / How much time do you need to repair the copier?


C

Duration / Frequency
How long does + S + V -?

How long does the ride take?

How often do [should] + S + V -?
How often do you work out? / How often should I check the mailbox?
D

Speed
How soon can + S + V -?

How soon can you get over here?

How quickly can + S + V -? How quickly can you finish this report?
Các cách trả lời thường gặp:

Method

Q How are you getting to the company retirement party this
evening?
A Jim will come to pick me up at five.
Q How do I use this fax machine?
A Don't worry. I'll show you.
Q How will the package be transported?
A By ship.
Q How many of you are planning to take the trip?
A Five including me.
Q How much is this camera?

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG

Quantity /Price

A Let me check the price tag first.
Q How much time do you need to finish this report?
A At least another week or so.
Q How long does it take to get to the office from here?
A Approximately two hours.

Duration / Frequency

Q How often do you go over to your mom's place?
A As often as I can.

Speed

Q How soon can you get this done?
A Tomorrow at the earliest.
Q How quickly can you repair the copier?
A I need to check it first.

CÂU HỎI LUYỆN TẬP
A.
1. How long does John think the project will take?
(A)He is heading this project.
(B) At least another week or so.
(C) Sure, let's take it with us.
2. How are you going to the seminar?
(A) Yes, it's very nice to see you, too.
(B) It will be about the sales technique.
(C) I'm thinking of getting a ride with Paul.
B.
1. How are you going to New York?
(A) I'm thinking of taking the train.
(B) To visit a client of mine.
(C) Around two o'clock today.
2. How much is this ring?
(A) I'll bring it with me.
(B) Two hundred dollars.
(C) It looks beautiful.

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
3. How long is the drive from here?
(A) Around an hour.
(B) Yes, I'm taking my car.
(C) Yes, I drove my car here.
4. How often do you go to the gym?
(A) Its on the first floor.
(B) To work out.
(C) Three times a week.
5. How soon do you have to be there?
(A) Within the hour.
(B) I don't have it.
(C) Sure, let's go.

PART 2 - CÂU HỎI WHAT
Questions Patterns
A

What + Noun
What + did + S + V -?

What suggestion did he make?

What kind of [type of / sort of] - + do [does / did] + S + V -?
What kind of movies do you like watching?
B

What + Verb
What is + V-ing -?

What is happening with the project?

What + are + Noun -?

What are your plans for this weekend?

What + did [should] + S + V -?
What did you do with John this morning?
What should I do if Paul doesn't show up on time?
C

What — Other Wh-words

What day did you watch the movie? = When did you watch the movie?
What is the closest place to eat around here? = Where is the closest place to eat around here?
What company will you be working for? = Who will you be working for?
What is the fastest way to get this done? = How can we get this done the fastest?

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
What's the charge for these items? = How much are these items?

Các cách trả lời với câu hỏi WHAT

What + Noun

What + Verb

Q What suggestion did your boss make?
A He offered me a pay raise.
Q What kind of books do you like reading?
A I like detective novels.
Q What is happening with the book you are writing?
A I need more time to finish it.
Q What did you buy at the store today?
A Some items for my party.
Q What should I do if the boss doesn't arrive on time?
A Call his secretary.
Q What day did you go over to John's place? (= When)
A Last Friday.
Q What is the best place to go for the weekend? (= Where)
A Amusement parks, maybe.

What — Other Whwords

Q What company did he use to send the package? (= Who)
A Probably SpeedEx.
Q What is the quickest way to get to your place? (= How)
A By subway.
Q What's the price of this book? (= How much)
A Ten dollars.

Luyện tập:
A.
1. What was the meeting about?
(A) We're meeting later.
(B) A new company policy.
(C) Thanks, but I already knew about that.
2.What does Mr. Smith have to say about the delivery that needs to go out today?
(A) He mostly talked about his weekend.
(B) I will go and fill out the order right away.
(C) He wants to know which company we are using.
B.
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
1.

What will you do with your new van?

(A) To drive the clients around the city.
(B) I am going to use it for my new business.
(C) It's for the out-of-town visitors.
2. What should I wear to the company party?
(A) To celebrate John's birthday.
(B) Yes, I will definitely be there.
(C) You should put on your new suit.
3. What's the fastest way to get to the factory from here?
(A) Meet me in front of the plant.
(B) Probably the highway.
(C) Only about one hour.
4. What are your plans for the day?
(A) I'm going to the home office.
(B) Yes, I'm free all day today.
(C) No, the day will go really fast.
5. What kinds of movies do you like watching?
(A) At the local theater.
(B) With Paul and Steve.
(C) I like all kinds.

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG

BÀI TẬP TỰ LUYỆN CÂU HỎI HOW:
Build Up your listening skills 052mp3
1. ____ ____is this camera?
2.____ _____ can you ____ this_____?
3._____ do I ___ this ___ machine?
4. ____ _____ can you ____ the ____?
5. ____ will the ____ be ______?
6._____ _______ of you are _____ to ____the ______?
7. ______ ________ do you ____ over____ your mom's place?
8.____ _____ ______do you ____ to ____ this ?
9. _____ _____ does it ____ to ____ the office from here?
10. ____ are you ___ ____ the company_____ _______ this evening?
Đ/A:
1. How much is this camera?
2. How soon can you get this done?
3. How do I use this fax machine?
4. How quickly can you repair the copier?
5. How will the package be transported?
6. How many of you are planning to take the trip?
7. How often do you go over to your mom's place?
8. How much time do you need to finish this report?
9. How long does it take to get to the office from here?
10. How are you getting to the company retirement party this evening?
Part 2 Question & Response 0.58.mp3

5. Mark your answer on your answer sheet. 10. Mark your answer on your answer sheet.
6. Mark your answer on your answer sheet. 11. Mark your answer on your answer sheet.
7. Mark your answer on your answer sheet. 12. Mark your answer on your answer sheet.
8. Mark your answer on your answer sheet. 13. Mark your answer on your answer sheet.
9. Mark your answer on your answer sheet. 1 4. Mark your answer on your answer sheet.

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
Đ/A:
5.C

6.A

7.A

8.C

9.C

10.C

11.A

12.C

13.B

14.A

5 How long has Mr. Brent been working as your manager?
(A) No, he won't.
(B) Exactly three times a year.
(C) As of today, six months.
6 What was the result of the product test?
(A) It was better than we had anticipated.
(B) At the Product Department.
(C) Around the week after.
7. How long do you think it will take for the company to install the new equipment?
(A) Roughly a week or so.
(B) It is an upgraded version.
(C) The staff will be trained.
8. How do you feel about going to the movies this weekend?
(A) That's about right.
(B) Thanks, I am feeling great.
(C) Sorry, I have to work.
9. How did you learn about the opening?
(A) I work in the Accounting Department.
(B) I teach at a local college.
(C) From the company notice board.
10. How many employees are joining us for our hiking trip?
(A) No, we can't.
(B) Yes, they will.
(C) Roughly fifteen.
11. How often do you visit your in-laws?
(A) I try to go once a month.
(B) I'm expecting a visitor today
(C) My lawyer handles that.
12. How will you get to the bus terminal tomorrow?
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
(A) It's at the terminal.
(B) Sure, we can go together.
(C) I'm thinking of getting a ride with John
13. How often does the train to New York depart?
(A) You're on the right track.
(B) The next one leaves in 10 minutes.
(C) You can get there by 1 o'clock.
14. How did you find out about Ms. Tanaka resigning?
(A) I overheard Jack telling Bill about it.
(B) Sign it at the bottom of the paper.
(C) I will look for it later today.
CÂU HỎI WHAT:

Build Up your listening skills 040 mp3
1. ______ the ______ of this ________?
2. ____ _______ you ___________ at the store today?
3. _____ kind of ____ do you _____ ________ ?
4. ______ ___________ your ________?
5. _______ ______ _______ you _____ over to John’s _______?
6._____ is the_______ to ______ your _________?
7. What is the best______ ______ _______ for the weekend.
8. What is _________ __________ the book you are writing?
9. What company_____ you _____ to _______ the ______?
10. What ____ I ____ the boss ____ ________ on time?
Đ/A:

Build up your listening skills
1. What's the price of this book?
2. What did you buy at the store today?
3. What kind of books do you like reading?
4. What suggestion did your boss make?
5. What day did you go over to John's place?

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
6 What is the quickest way to get to your place?
7. What is the best place to go for the weekend?
8. What is happening with the book you are writing?
9. What company did you use to send the package?
10. What should I do if the boss doesn't arrive on time?
Part 2 Question & Response 046 mp3
5.Mark your answer on your answer sheet.
6.Mark your answer on your answer sheet.
7. Mark your answer on your answer sheet.
8. Mark your answer on your answer sheet.
9. Mark your answer on your answer sheet.
10. Mark your answer on your answer sheet.
11. Mark your answer on your answer sheet.
12. Mark your answer on your answer sheet.
13. Mark your answer on your answer sheet.
14. Mark your answer on your answer sheet.
Part 2. Question & Response
5.C

6.B

7.C

8.B 9.C

10.A 11.A 12.C 13.B 14.B

5. What does the memo from Mr. Johnson say?
(A) No, I got it two days ago.
(B) Too many pages.
(C) Nothing much.
6. What makes you think Peter will come by today?
(A) I made it yesterday.
(B) He called earlier.
(C) I didn't think about it yet.
7. What did you end up doing over the weekend?
(A) I finished it a while ago.
(B) Yes, I went over there last Saturday.
(C) I went to the mall.
8. What are you going to do with your first paycheck?
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
(A) I am going to pay her back soon.
(B) Probably go on a shopping spree.
(C) Actually, I will pay for it with cash.
9. What do you think will happen to Jill?
(A) It happened yesterday.
(B) I don't think so.
(C) She'll probably get a promotion.
10. What kind of work do you do, Mark?
(A) I am an accountant.
(B) There are many kinds.
(C) I work until five today.
11. What are you going to do over the weekend?
(A) I'm thinking of driving over to my parents' house.
(B) I think next weekend would be better for me.
(C) No, I've never been there before.
12. What are your plans for this afternoon?
(A) Yes, I met her at noon.
(B) This evening would be better for me.
(C) I'm going to visit my dentist.
13. What's in the blue box near the bookshelf?
(A) The book was really interesting.
(B) More binders.
(C) On the bottom shelf.
14. What brings you by today?
(A) At the staff lounge.
(B) I'm here to see Mr. White.
(C) For about ten minutes.

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×