Tải bản đầy đủ

TOEIC PART 2 tiet 3

KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG

PART 2 – tiết 3
CÂU HỎI WHY
Question Patterns
A

Why + Verb
Why do [does / don't / doesn't] + S + V -?
Why do you take the bus to work? / Why don't you come along?
Why does John work at home? / Why doesn't he bring his lunch?
Why did [didn't] + S + V -? Why did you quit your job?
Why didn't you take the book with you?
Why be + (not) + S + V-ing -?
Why are you going away this weekend? /

Why aren't you leaving?

Why be + (not) + S + p.p. -?
Why isn't your work done? Why are the doors locked?
Why has [have] + (not) + S + (been) + p.p. -?

Why has the date been changed?

Why hasn't the work been completed yet?

Why haven't you begun working?
B

Why + Adjective
Why be + (S) + Adjective -? Why is it so cold in here?
Why are the offices so empty this morning?

More Expressions
Q Why did you leave your position?
A To find a better job.
Q Why didn't you attend the workshop yesterday?
A I thought it had been canceled.
Q Why do you want to see the performance?
A Because it received good reviews.

Why + Adjective

Q Why doesn't the computer work?
A You need to check the plug first.

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG

Q Why is our dish taking such a long time?
A It'll be here very shortly.
Q Why aren't you coming to the opening ceremony?
A I won't be in town them
Q Why was your car repaired?
A It had some engine trouble.
Q Why has the factory stopped operating the assembly line?
A It wasn't profitable.

Why + Verb

Q Why is it so hot in here?
A The air conditioner is out of order.
Q Why was Kelly late for the staff meeting?
A The traffic was bad this morning.

Đọc thêm
Why did you leave your position?
Why do you walk to work?
Why aren't you eating?
Why has the plan been changed?
Answer Patterns
I didn’t get along with my boss.
I don’t have a car.
I’m not very hungry.
Some staff members can’t make it today.
Question Patterns
Why is the factory so far away?
Why was Lynn not here this morning?
Why are the stores so busy today?
Answer Patterns
The rent is too expensive in the city.
She went to the dentist.
They’re having a sale.

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
Luyện nghe (1 bài 2 câu, 1 bài 5 câu)
I/
1. Why didn't the papers come in with the rest of our office supplies?
(A) Well reopen our office next Monday.
(B) Okay, let's take a break after moving them.
(C) They are going to be delivered in a separate shipment.
2. Why was the shipment postponed?
(A) Just for a few days.
(B) Sure. I posted it already.
(C) Some relevant documents are nowhere to be found.
II/
1. Why did you show up late to the meeting?
(A) My car stalled on the road.
(B) I'm pleased to see you, too.
(C) No, she didn't show it to me yet.
2. Why do you think Sarah didn't come to the meeting?
(A) She had to meet someone this morning.
(B) Yes, it was very informative.
(C) No, she'll meet me later today.
3. Why is she leaving the company?
(A) I'll leave it on your desk.
(B) She got a better offer elsewhere.
(C) I'll keep her company.
4. Why was the presentation postponed?
(A) The main speaker couldn't make it today.
(B) Yes, down at the post office.
(C) I sent Mary to buy the present.
5. Why didn't John come by today?
(A) He got stuck in a meeting.
(B) He will be doing it by himself.
(C) Yes, I will let him know when he gets here.
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98




KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG

CÂU HỎI GỢI Ý “WHY DON’T YOU/WE?”
Question Patterns
A

Suggestion

Why don't you [we] + V -?
Why don't you take it with you? /Why don't we go to a movie tonight?
How about V-ing -?
How about going with me today? /How about meeting the client this afternoon?
Let's + V -.
Let's go over after lunch today. /Let's sit down and talk about it.
B

Request

Can [Could] you + V -?
Can you take this down to the post office for me?
Could you give me a hand with these boxes?
Would you mind V-ing [if I + V] -?
Would you mind making copies of these reports for me?
Would you mind if I use your car?
Will [Would] you happen to-V -?
Will you happen to have an extra pen handy?
Would you happen to know who Mr. Lee is?

More Expressions

Suggestion

Q Why don't you come to Gordon Park with us?
A Certainly, I'd love to go.
Q How about taking the subway to the bus terminal?
A That's a good idea.
Q Let's invite John Reed to give the training seminar.
A Sounds like an idea. He's definitely qualified.

Q Why don't we take off at six today?
A That sounds good.
Q Can you e-mail the client for me?
A I'd be glad to.
Q Could you lend me a hand with these boxes?
A Sure. I'll be right there.
Q Would you mind taking this to Mr. Wong's office?
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
Request

A No, but I don't know where his office is.
Q Would you mind if I borrow this book for a while?
A No, go right ahead.
Q Do you happen to know where Jack lives?
A I'm sorry, but I have no idea.
Q Would you happen to know where we keep our staplers?
A Did you look in the cabinet?

Đọc thêm:
Why don’t we check out the mall?
How about watching a movie today?
Let’s go for a drive today.
Answer Patterns
I’m sorry, but I can’t today.
Sure, what do you want to see?
Okay, but where do you want to go?
Requests
Question Patterns
Could you give me a hand with these boxes?
Would you mind looking at this for me?
Do you happen to have an extra pen handy?
Answer Patterns
Of course. Give me a second.
Okay, I’ll take a look later.
Sorry, this is the only one I have.

Luyện tập (1 bài 2 câu, 1 bài 5 câu)
I/
1. Why don't we discuss your proposal over dinner'?
(A) It was a lovely party.
(B) That's an excellent idea.
(C) A hamburger would be okay.
2. Could you please tell Mr. Wright that I'll have the ticket ready tomorrow?
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
(A)Sure, I'll tell him as soon as he gets in.
(B) They are two dollars at the door.
(C) I've already reserved a table for you.
II/
1. Why don't we try the new restaurant across the street?
(A) Because the food is delicious.
(B) It's located at the corner.
(C) Sure, let's check it out.
2. How about meeting tomorrow?
(A) It'll be held in the conference room.
(B) Tomorrow sounds all right with me.
(C) To discuss the latest product.
3. Could you look after my dog while I'm away?
(A) Every day around the park.
(B) No, I didn't take it.
(C) Sure, I'd be glad to.
4. Will you look after this for me?
(A) Okay. but for how long?
(B) I've looked everywhere.
(C) No, that is not for me.
5. Let's continue this tomorrow.
(A) For two hours,
(B) That is correct.
(C) Sure, that's fine.

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
BÀI TẬP TỰ LUYỆN PART 2 – TOEIC – TIẾT 3
Luyện tập:
Build Up your listening skills 064 mp3
1. Why is ___ ___ _______ in ________?
2. _____ was your ______ _______?
3 _____ _____ you _______ your _____?
4 . Why _____ the computer _______ ?
5 ______ is our _____ _____ such a _____ ________
6._______ was Kelly ____ ______ the staff ________?
7.____ do you ____ to _____ the_______?
8. _ ___ _____. you _____ the workshop yesterday?
9 Why .____ you ______ to the opening _____?
10. Why has the _____ ______ ______ the _____ line?

Build up your listening skills
1. Why is it so hot in here?
2. Why was your car repaired?
3. Why did you leave your position?
4. Why doesn't the computer work?
5. Why is our dish taking such a long time?
6. Why was Kelly late for the staff meeting?
7. Why do you want to see the performance?
8. Why didn't you attend the workshop yesterday?
9. Why aren't you coming to the opening ceremony?
10. Why has the factory stopped operating the assembly line?

Part 2 Question & Response 070 mp3

5, Mark your answer on your answer sheet. 10. Mark your answer on your answer sheet.
6. Mark your answer on your answer sheet. 11 . Mark your answer on your answer sheet.
7. Mark your answer on your answer sheet. 12. Mark your answer on your answer sheet.
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
8. Mark your answer on your answer sheet. 13. Mark your answer on your answer sheet.
9. Mark your answer on your answer sheet. . 14. Mark your answer on your answer sheet.
Part 2. Question & Response
5. (B) 6.(C) 7.(B) 8 (B) 9. (C) 10.(A) 11.(C) 12. (C) 13. (A) 14 B
5. Why is Ms. Fields not thinking about renting the empty warehouse?
(A) Because the truck is full.
(B) It's a bit far from the main roads.
(C) Yes, she thought it over twice.
6. Why aren't some employees coming to the company?
(A) Sorry, but I will be going away this weekend.
(B) Yes, I had a great time there.
(C) They apparently have other plans.
7. Why haven't we received the samples from the lab?
(A) Maybe later
(B) They're supposed to arrive this afternoon.
(C) That is a good example.
8. Why is Sally looking so down?
(A) I saw her going downstairs earlier.
(B) Unfortunately, she didn't get the big sale.
(C) She's probably looking around the place.
9. Why did John go to Boston a few days ago?
(A) By car.
(B) For a week.
(C) To see a client.
10. Why did you come back to the office so early?
(A) So I can send an invoice to the manufacturer.
(B) I went back there a couple of weeks ago.
(C) When I leave the office at 5 o'clock.
11. Why did the company send you to France?
(A) I'm thinking of sending it later today.
(B) Maybe the month after.
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
(C) So that I can take part in the conference.
12. Why did you come back from your business trip so early?
(A) Maybe until the end of the week.
(B) I'm thinking of going to Hawaii.
(C) Some of the meetings got canceled.
13, Why do you think Susan was not chosen for the project?
(A) She doesn't have enough experience.
(B) Probably by the general manager.
(C) The projector in the next room.
14. Why isn't the printer working?
(A) The printer is here.
(B) It's out of toner.
(C) One more copy.

Build Up your listening skills 112 mp3
1. Can you ____ the client_____?
2. _____ _____ ______ take off at six today?
3. Do you _____ ____ ____ _____ Jack lives?
4._____ ____ ____ if I _____this book for a _______?
5._____ you ____ me a ______ _______these boxes?
6. _____ ______ ______come to Gordon Park with us?
7.______ ______ ______ _______this to Mr. Wong's office?
8 _____ ____ ________ the subway to the bus terminal?
9 Let's ____ John Reed ______ the training seminar.
10 Would you______ _____ _____ where we _______ our staplers?
Build up your listening skills
1. Can you e-mail the client for me?
2. Why don't we take off at six today?
3. Do you happen to know where Jack lives?
4. Would you mind if I borrow this book for a while?
5. Could you lend me a hand with these boxes?
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
6. Why don't you come to Gordon Park with us?
7. Would you mind taking this to Mr. Wong's office?
8. How about taking the subway to the bus terminal?
9. Let's invite John Reed to give the training seminar.
10. Would you happen to know where we keep our staplers?

Part 2 Question & Response 118mp3
5 Mark your answer on your answer sheet. 10 Mark your answer on your answer sheet.
6 Mark your answer on your answer sheet. 11 Mark your answer on your answer sheet.
7. Mark your answer on your answer sheet. 12. Mark your answer on your answer sheet.
8. Mark your answer on your answer sheet. 13Mark your answer on your answer sheet.
9. Mark your answer on your answer sheet. 14. Mark your answer on your answer sheet.

Part 2. Question & Response
5.B

6.C

7.C

8.A

9.C

10.A

11.A

12.B

13.B

14.C

5. Why don't you complain about the cold meal?
(A) Yes, it's quite cold in here.
(B) I think I will do that.
(C) Yes, there were many complaints.
6. Could you run some copies of these documents for the meeting?
(A) I really need some coffee, too.
(B) It will be held in the main conference room.
(C) Sure, I'll do it right away.
7. How about checking to see if the printer could put a rush job on the brochures we need?
(A) We purchased one at the department store last week.
(B) No, a color printer will be better for this job.
(C) I called earlier, and he said he is doing it as fast as he can.
8. Could you show me how to set the timer on this treadmill?
(A) Sure, I'll be right with you.
(B) It's 7:30 right now.
http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98


KHÓA LUYỆN THI TOEIC – Cô VŨ MAI PHƯƠNG
(C) It's a very good exercise.
9. Can you recommend a capable building contractor?
(A) Jane recommended it to me the other day.
(B) I got a famous attorney to represent me.
(C) I'll give you the number of the guy who renovated our house.
10. How about celebrating for the contract we just signed?
(A) That's a very good idea.
(B) Yes, that was part of the deal.
(C) Our second anniversary in business.
11. Can I use your calculator for just a minute?
(A) Sure, help yourself.
(B) Sorry, I can't.
(C) Thank you very much.
12. Could you look after my cat while I'm away?
(A) No, Susan will take it.
(B) Sure, I'd be happy to.
(C) You must take good care of them.
13. Why don't we go for a drive this weekend?
(A) I am thinking of getting a new car soon.
(B) Yes, I am free this Saturday.
(C) No. I went with Paul.
14. Could I take this book home today?
(A) Sure, I'll book it for you.
(B) Yes, my house is close to yours.
(C) If you promise to bring it back.

http://moon.vn – hotline: 04.32.99.98.98



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×