Tải bản đầy đủ

Test 2 tiếng anh 9 tập 2

FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

TEST 2
I.

Choose

the

word

whose

main

stressed

syllable


is

placed

differently from that of the others in each group.
1. A. particular

B. accidental

2. A. librarian

B. experiment

C. historical

D. entertain

3. A. business

B. intention

C. endangered

D. extinction

4. A. opinion

C. outnumber

B. ingredient

D. analysis

C. cucumber

D.

nutritious
5. A. teaspoon


B. cabbage

C. pancake

D. canteen

6. A. individual

B. supermarket

C. avocado

D. information

7. A. versatile

B. marinate

C. tomato

D. chocolate

8. A. balance

B. combine

9. A. understand

D. reduce

B. geography

C. engineer
10. A. sprinkle

C. include
D. disappearance

B. slice

C. versatile

D. combine

II. Choose the best answer to complete each of the following
sentences.
1. If you __________ a choice, which country would you visit?
A. have

B. had

C. have had

D. will have

2. Trees won’t grow __________ there is enough water.
A. if

B. when

C. unless

D. as

3. If you __________ to be chosen for the job, you’ll have to be experienced in
the field.
A. want

B. wanted

C. had wanted

D. wants

4. The patient could not recover unless he __________ an operation. [undergo:
pass through]
A. had undergone

B. would undergo

C. underwent

D. was undergoing

5. If she __________ him, she would be very happy.
A. would meet

B. will meet

C. is meeting

D. should meet

6. If I had enough money, I __________ abroad to improve my English.
A. will go
C. should go

B. would go
D. should have to go

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

7. If it __________ convenient, let’s go out for a drink tonight.
A. be

B. was

C. is

D. were

8. If you __________ time, please write to me.
A. have

B. had

C. have had

D. has

9. If it __________ tomorrow, we may postpone going on a picnic.
A. rains

B. will rain

C. shall rain

D. raining

10. If only I __________ him now.
A. see

B. saw

C. have seen

D. seen

11. If I __________, I’ll let you know.
A. am staying

B. will stay

C. do stay

D. would stay

12. Linda wishes she __________ her car.
A. hasn’t sold

B. hadn’t sold

C. doesn’t sell

D. won’t sell

13. I wish it __________ a holiday today.
A. were

B. will be

C. is

D. had been

14. “Would you mind if we __________ you by your first name?” -“Not at all.
Please call me Tom.”
A. called

B. call

C. calling

D. want to call

15. She can’t get home __________ she has no money.
A. unless

B. if

C. until

D. without

16. If we took the 10:30 train, __________ too early.
A. we can arrive

B. we may arrive

C. we will arrive

D. we should arrive

17. It’s very crowded here. I wish there __________ so many people.
A. aren’t

B. weren’t

C. haven’t been

D. isn’t

18. I wouldn’t go there at night if I __________ you.
A. am

B. was

C. were

D. had been

19. If I __________ get a rode, I’ll go fishing.
A. can

B. could

C. may

D. might

20. If they had enough time, they __________ head south.
A. will

B. can

C. must

D. might

III. Read the text below and write one word in each blank to
complete it.
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

CULTURAL DIFFERENCES AT THE DINNER TABLE
In some cultures, when you are invited to (1) __________ a meal at someone’s
house, you might be considered rude if you don’t say how nice the food is. In
Britain, for example, it’s normal for someone to complement the cook (2)
__________ the tastiness of the meal. You can say something like, “That was
delicious. Do, please, write the recipe down (3) __________ me!”
In other cultures, however, people tend not (4) __________ be so full (5)
__________ enthusiasm for the meal. You might be regarded (6) __________
being rude, as the cook might associate your praise (7) __________ surprise.
He or she might think. “So, they’re shocked I can cook well, are they?”
If you are not sure how to react, the best advice is to wait and (8)
__________ how the other people at the table react. If that doesn’t help, be
very careful (9) __________ what you say! I would suggest (10) __________ one
solution could be to say. “That was delicious, but then I know it would be!”
IV. Read the following text and answer the questions below.
POPCORN
Indians in North and South America ate popcorn thousands of years ago.
Scientists found some ears of popcorn in New Mexico, a state in the United
States. They were 5,600 years old. Farmers probably learned to raise
popcorn first before they planted other kinds of corn. Farmers now raise
popcorn in the United States, Australia, Argentina, South Africa, and southern
Europe.
Corn was an important food for the Indians. It was also important for their
religion. When Columbus and other Europeans visited the New World, they
saw this. When the Indians and Europeans had their first Thanksgiving, they
ate popcorn. Today Thanksgiving is an important holiday in the United States
but people don’t usually eat popcorn for this holiday now.
Many Europeans and Indians fought wars with each other. When a war
finished, the Indians brought popcorn as a sign of peace.
In the 1920s, people started selling popcorn at movies. Now most movie
theatres in the United States sell popcorn. Popcorn and movies go together
very well. During the Second World War, American soldiers in the army
taught Europeans to eat popcorn.
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

Is popcorn good for you? Yes, it is. However, some people put a lot of salt and
butter or vegetable oil on it. It tastes good that way, but it is not very good
for you.
1. How was corn important to Indians?
__________________________________________________________
2. Why did Indians give popcorn to Europeans at the end of a war?
__________________________________________________________
3. When did movie theatres start selling popcorn?
__________________________________________________________
4. Where do farmers grow popcorn?
__________________________________________________________
5. What do people have with their popcorn at a movie theatre? Why?
__________________________________________________________
V. Read the following passage and decide which answer best fits
each numbered blank.
Packet sugar from the supermarket is extracted from (1) __________ sugar
cane or sugar beet. These (2) __________ are mixed with hot water, which
dissolves their natural sugar. Sugar is also found in fruit some of which, such
as dates and grapes, (3) __________ very high amounts of sugar. To be a little
more (4) __________, sugar should be called sucrose. Sucrose is made up of
two substances, glucose, which (5) __________ for instant energy, and
fructose, which lasts longer as a source of energy. The sugar in fruit is mainly
fructose. So, when we eat fruit, we (6) __________ quite large amounts of
natural sugar. Some scientists believe that too much sugar (7) __________ in
sweets, cakes, and biscuits. It is said to be generally bad for the health,
although nothing (8) __________ so far. However, it (9) __________ that sugar
causes tooth decay. As one expert said that “If other foods damaged our
body as much as sugar (10) __________ our teeth, they would be banned
immediately.”
1. A. both

B. some

2. A. productions B. products
3. A. contain

C. either
C. producers

D. mainly
D. producing

B. are containing C. are contained D. contains

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

4. A. scientists

B. scientific

C. science

5. A. used

B. are using

C. use

6. A. are also eaten

D. non-science
D. is used

B. have been eaten

C. also eat

D. will be eaten

7. A. is eaten

B. eats

C. has eaten

D.

will eat
8. A. is proving

B. has proved

9. A. knows
10. A. damages B. did

C. has been proved

B. has known

D. were proved

C. is knowing

C. decayed

D. is known

D. effect

VI. Use the given words to write the complete sentences.
1. We/ eat/ only/ much food/ as/ body/ need.
_________________________________________________________________
2. Moderation/ key/ any healthy diet/ and/ it/ also/ mean/ balance/ our diet.
_________________________________________________________________
3. Cutting down/ your intake/ sugar/ or/ salt/ help/ you/ prevent/ several
problems/ diseases.
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
4. Yo u/ eat/ only when/ you/ active/ during daytime/ and/ avoid/ eat/ night.
_________________________________________________________________
5. If/ you/ work/ feel hungry/ you/ healthier snacks/ such/ fruits or vegetables.
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
6. I/ am allergic/ peanuts/ so I/ be careful/ what/ I eat.
_________________________________________________________________
7. In each meal/ everyone/ own bowl/ and/ dishes/ put/ middle.
_________________________________________________________________
8. Therefore/ each one/ eat/ whatever they want/ and/ they/ not need/ eat
what/ they dislike.
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
9. The food/ meat/ sliced/ small pieces/ so that/ everyone/ take them easily.
_________________________________________________________________
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

10. I tend not/ cook very often/ the week/ I/ not have time.
_________________________________________________________________
VII. Put the verbs in brackets into the correct tenses of the
conditionals.
1. If she (need) __________ a radio she can borrow mine.
2. If you (not go) __________ away I'll send for the police.
3. She will be absolutely furious if she (hear) __________ about this.
4. If we leave the car here it (not be) __________ in anybody's way.
5. He'll be late for the train if he (not start) __________ at once.
6. If he (go) __________ on telling lies nobody will believe a word he says.
7. Unless he (sell) __________ more he won't get much commission.
8. We'll have to move upstairs if the river (rise) __________ any higher.
9. If he (work) __________ hard today can he have a holiday tomorrow?
10. If the house (burn) __________ down we can claim compensation.
VIII. Write one word in each gap to complete the following
sentences.
1. Most people seem to be __________ of the harmful effects of their diet.
2. Everyone complemented her __________ the wonderful buffet she’d laid on.
3. The problem with drinks like that is they’re full __________ sugar.
4. I can’t choose __________ Death by Chocolate or fruit salad.
5. I’m going to tell you what’s your supper. You’ll just have to wait __________
see.
6. She’s generally regarded __________ being the best cookery book writer of
her generation.
7. Most people associate English food __________ fish and chips and
shepherd’s pie.
8. Karen’s very careful __________ how much the salt she has.
9. There’s a lack __________ good restaurants round here.
10. The meat was well cooked, but the sauce was totally lacking __________
flavour.
TEST 2
I.

Choose

the

word

whose

main

stressed

syllable

is

placed

differently from that of the others in each group.
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

1. B
2. D
3. A
4. C
5. D
6. B
7.C
8. A
9. B
10. D
II. Choose the best answer to complete each of the following
sentences.
1. B
2. C
3. A
4. C
6. B
7. C
8. A
9. A
11. C
12. B
13. A
14. B
16. D
17. B
18. C
19. A
III. Read the text below and write one word

5. D
10. B
15. B
20. D
in each blank to

complete it.
1. have/eat 2. on
3. for
4. to
5. of
6. as
7. with
8. see
9. about
10. that
IV. Read the following text and answer the questions below.
1. Corn was an important food for the Indians and it was also important for
their religion.
2. Indians give popcorn to Europeans as a sign of peace.
3. People started selling popcorn at movies in the 1920s in the United States,
Australia, Argentina, South Africa, and southern Europe.
4. They watch movies because popcorn and movies go together very well.
V. Read the following passage and decide which answer best fits
each numbered blank.
1. C
2. B
3. A
4. B
5. D
6. C
7. A
8. C
9. D
10. A
VI. Use the given words to write the complete sentences.
1. We should eat only as much food as our body needs.
2. Moderation is the key to any healthy diet, and it also means the balance in
our diet.
3. Cutting down in your intake of sugar or salt helps you prevent several
problems and diseases.
4. You should eat only when you are active during daytime and avoid eating
at night.
5. If you work and feel hungry, you can have healthier snacks such as fruits
or vegetables.
6. I’m allergic to peanuts so I have to be careful with what I eat.
7. In each meal, everyone has his own bowl, and dishes are put in the
middle.
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

8. Therefore, each one can eat whatever they want, and they do not need to
eat what they dislike.
9. The food like meat is sliced into small pieces so that everyone can take
them easily.
10. I tend not to cook very often during the week as I don’t have time.
VII. Put the verbs in brackets into the correct tenses of the
conditionals.
1. needs
5. does

not

2. do not go
6. goes

3. hears
7. sells

4. will not be
8. rises

start
9. works
10. burns
VIII. Write one word in each gap to complete the following
sentences.
1. unaware
5. and
9. of

2. on
6. as
10. in

3. of
7. with

4. either
8. about/with

Đây là tài liệu trích trong cuốn “Củng cố và ôn luyện Tiếng Anh 9 tập 2” do
Công ty Cổ phần Giáo dục Fermat phát hành.

Cuốn sách nằm trong bộ sách dành cho học sinh ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh:

Để đặt mua sách xin liên hệ theo hotline 0984 208 495 (Mr Tuấn) hoặc:
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “CỦNG CỐ VÀ ÔN LUYỆN TIẾNG ANH 9 TẬP 2”

Fermat Education
Địa chỉ: Số 6A1, Tiểu khu Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội
Điện thoại: 0977.333.961 (Ms Thu).
Website: www.fermat.edu.vn
Fanpage: www.fb.com/fermateducation.
Facebook: www.fb.com/tailieudayhoctoan

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×