Tải bản đầy đủ

Đề hay thi vào 10 tiếng anh 4

FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

ĐỀ SỐ 4
I. MULTIPLE CHOICE
Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part
differs from the other three in pronunication in each of the following
question.
1
.
2

A. bucket

B. underline

C. multiple

D. sugar


A. inside
B. provide
C. since
D. sight
.
Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other
three in the position of primary stress in each of the following question.
3
.
4

A. annoyed

B. sculpture

C. complex

D. starter

A.

B. bilingual
C. attendance D. exotic
.
profession
Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs
correction in each of the following question.
5. If you have warned me, I would not have told your father about that party.
A. If

B. have

C. your father
D. about
warned
6. The league table shows the Danish team in the first place with eight point.
A. The
B. shows
C. first place
D. point


7. Guards made sure that the food supplies didn’t fall under the wrong hands.
A. Guards

B. food

C. under
D. hands
supplies
Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the
following question.
8. I wish you __________ your clothes all over the floor.
A. don’t leave
B. wouldn't leave C. won’t leave
9. I wasn't too keen on __________ to the party.

D. not leave

A. go
B. goes
C. going
D. to go
10. She went to the bookshop __________ she wanted to buy a comic book.
A. although
B. because
C. despite
D. because of
11. Students have __________ or no choice in the matter.
A. a few
B. a little
C. few
D. little
12. Students __________ study hard will do well in my class.
A. who
B. whose
C. which
13. He has been __________ for ten jobs so far.

D. whom

A. turned

B. turned up
C. let in
D. let out
down
14. Have you ordered the wedding __________ yet?
A. invite

B. invitation

C. invitations

D. invited

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

15. The Great Wall of China __________ thousands of years ago.
A. is built

B. was built

C. is building

D. was

building
16. His singing can't __________ a candle to Bocelli's.
A. take
B. carry
C. hold
D. keep
Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to
complete each of the following exchanges.
17. Mr. Harry: “You’ve written a much better essay this time, John.” John:
“__________.”
A. Oh, you’re right
B. Thank you. It’s encouraging
C. Never mind
D. Writing? Why?
18. Nga: “You look so nervous. __________?” Trinh: “This thunder scares me to
death.”
A. What’s wrong
B. What’s that
C. Why’s that
D. What are you
Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to
the underlined word(s) in each of the following questions.
19. I’m a bit wary of giving people my address when I don’t know them very well.
A. upset
B. capable
C. willing
D. cautious
20. He accidently met his favourite football star in the street.
A. came up

B. came down

C. came

D. came into
across
Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning
to the underlined word(s) in each of the following questions.
21. Why do otherwise intelligent people take this event so seriously?
A. absent-minded
B. dim-witted
C. light-weighted
D. hot-tempered
22. She has worked for me for two years and has always been reliable and punctual.
A. behindhand B. beforehand C. afterwards
D. aftermath
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the
correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
One of the most important discoveries of the nineteenth century was a method of
using natural gas for cooking and heating. Large (23) ________ of natural gas found
in the United States, usually several thousand feet below the surface of (24)
________ earth.
For many years after natural gas first discovered, it was thought to have no value.
Finally, (25) ________, people began to understand its uses and to find ways of
storing it and of moving it from place to place.
Today (26) ________ gas is stored in large tanks and used for lighting, cooking, and
heating. In many ways, natural gas is one of our finest fuels. It is cheap and can be
used for (27) ________ without making the room hot. It can be moved easily from one
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

place to another through long pipelines, some of which are hundreds of miles in
length.
23
.
24
.
25
.
26
.
27

A. areas

B. amounts

C. piles

D. packs

A. one

B. a

C. an

D. the

A. however

B. therefore

C. so

D. but

A. nature

B. natural

C. naturally

D. naturalize

A. cook
B. cooker
C. cooking
D. cooked
.
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the
correct answer to each of the questions.
Moscow, the capital of Russia, is located in the far western part of the country. Since
it was first mentioned in the chronicles of 1147, Moscow has played a vital role in
Russian history. It became the capital of Muscovy (the Grand Principality of Moscow)
in the late 13th century; hence, the people of Moscow are known as Muscovites.
Today Moscow is not only the political centre of Russia but also the country’s most
populous city and its industrial, cultural, scientific, and educational capital. For
more than 600 years Moscow also has been the spiritual centre of the Russian
Orthodox Church.
The capital of the Union of Soviet Socialist Republics (U.S.S.R.) until the union
dissolved in 1991, Moscow attracted world attention as a centre of communist
power; indeed, the name of the seat of the former Soviet government and the
successor Russian government, the Kremlin, was a synonym for Soviet authority.
The dissolution of the U.S.S.R. brought tremendous economic and political change,
along with a significant concentration of Russia’s wealth, into Moscow.
28. Where is Moscow located?
A. far western part
B. far eastern part
C. southern part
D. northern part
29. The word “vital” can best be replaced by ________.
A. artificial
B. high
C. essential
30. What does the word “populous” mean?

D. big

A. charming
B. crowded
C. huge
D. magnificent
31. Moscow also has been the spiritual centre of the Russian Orthodox Church for
________.
A. unlimited time
B. 600 years
C. less than 600 years
D. more than 600 years
32. What was the Kremlin a synonym for?
A. the name of the seat

B. Russian government

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

C. Soviet authority
II. WRITING

D. dissolution of the U.S.S.R.

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one,
beginning with the given words.
33. People watch football all over the world.
 Football ___________________________________
34. They have been learning English 2 years.
 They started ________________________________
35. Do you really like reading books?
 You really _________________________________
36. I was late for the meeting because of the heavy rain.
 Because it __________________________________
Combine two sentences into a new one using the given words in bracket.
Do not change the given words in any way.
37. I didn’t have the key. I couldn’t get into the house. (because)
________________________________________________________
38. She thought she might run out of cash. She took the bank card with her. (case)
________________________________________________________
39. I borrowed her this book. This book is very interesting. (which)
________________________________________________________
40. My father is visiting Japan. He has never visited Japan before. (first)
________________________________________________________
ĐỀ SỐ 4
1. D

9. C

17. B

25. A

2. C

10. B

18. A

26. B

3. A

11. D

19. D

27. C

4. B

12. A

20. C

28. A

5. B

13. A

21. B

29. C

6. D

14. C

22. A

30. B

7. C

15. B

23. B

31. D

8. B

16. C

24. D

32. C

33. Football is watched all over the world.
34. They started learning English 2 years ago.
35. You really like reading book, don’t you?
36. Because it rained heavily, I was late for the meeting.
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

37. I couldn’t get into the house because I didn’t have the key.
38. She took the bank card with her in case she ran out of cash.
39. The book which I borrowed her is very interesting.
40. This is the first time my father has visited Japan.

Đây là tài liệu trích trong cuốn “Hướng dẫn ôn tập thi vào lớp 10 Tiếng Anh” do
Công ty Cổ phần Giáo dục Fermat phát hành.

Cuốn sách nằm trong bộ sách dành cho học sinh ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh:

Để đặt mua sách xin liên hệ theo hotline 0984 208 495 (Mr Tuấn) hoặc:
Fermat Education
Địa chỉ: Số 6A1, Tiểu khu Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội
Điện thoại: 0977.333.961 (Ms Thu).
Website: www.fermat.edu.vn
Fanpage: www.fb.com/fermateducation.
Facebook: www.fb.com/tailieudayhoctoan

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×