Tải bản đầy đủ

Đề hay thi vào 10 tiếng anh 2

FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

ĐỀ SỐ 2
I. MULTIPLE CHOICE
Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part
differs from the other three in pronunication in each of the following
question.
1
A. should
B. shout
C. about
D. amount
.
2
A. shop
B. problem
C. top
D. glove
.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other
three in the position of primary stress in each of the following question.
3
A. rusty
B. career
C. accent
D. mission
.
4
D.
A. versatile
B. openness
C. financial
.
housekeeper
Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs
correction in each of the following question.
5. She learned through bitter experience that he was not to be trust.
B. bitter
C. was not
D. trust
experience
6. Your classmates won't trust you if you're always told tales, Alvin.
A. learned

A. classmates
B. won't trust
C. if
D. told
7. About the guidance of the conductor, an orchestra creates music and harmonies.
B. the
C. an
D. harmonies
conductor
orchestra
Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following
A. About

question.
8. There are two points __________ I wanted to make.
A. who
B. where
C. which
D. whose
9. Will we __________ to the wedding celebrations by them?
A. invite
B. invited
C. be inviting
D. be invited
10. I like my old phone, but this new model __________ it out of the water.
A. blows
B. moves
C. throws
D. takes
11. If I were you, I __________ more carefully in the rain.
A. will drive
B. would drive C. was driving D. drove
12. All areas of _____ country will have _____ rain tonight.
A. the - some
B. the - any
C. a - some
13. She'll miss the bus if she __________ soon.

D. a - any

D. doesn't
leave
14. You've done some stupid things before, but this really takes the __________!
A. isn’t leaving

B. didn’t leave

C. don’t leave

A. sausage
B. beef
C. biscuit
D. hamburger
15. She left __________ an ‘m’ in ‘accommodation’.
A. out
B. in
C. up
16. Is there _____ university _____ this town?

D. down

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

A. an - in
B. a - in
C. an - at
D. an - in
Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to
complete each of the following exchanges.
17. John: “Can you do the cooking today?” Linda: “__________.”
A. All right

B. Yes, please

C. No, thanks

D.

I

know

that
18. Linh: “Let’s go to Nha Trang for the weekend!” Daniel: “__________.”
A. Oh, you are good to say so

B. Yes, let’s

C. That’s a good idea

D. That’s a nice day

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to
the underlined word(s) in each of the following questions.
19. It was inevitable that there would be job losses.
A.
B.
C.
D. incredible
unbelievable
unavoidable
unneccessary
20. A fund will be set up for the dead men's families.
A. provided
B. destroyed
C. produced
D. established
Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning
to the underlined word(s) in each of the following questions.
21. If petrol price goes up any more, I will have to use a bicycle.
A. increase
B. ascend
C. develop
D. raise
22. How many countries took part in the last SEA Games?
A. performed
B. hosted
C. participated D. succeeded
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the
correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
Rice is eaten by Vietnamese people every day. It often grows in tropical countries
such as Vietnam, Thailand and Malaysia. People (23) ________ been growing rice for
thousands or years. The seeds are planted in special beds to grow into young rice
plants. Then they are (24) ________ to fields covered with muddy water called
paddies. The fields of rice look very (25) ________. After 3 or 5 months, the rice is
ready to be picked. People often drain away before collecting rice. Eating rice is (26)
________ special action in the world. They don't use spoons or folks to enjoy bowls of
rice. However, they use two short sticks known (27) ________ chopsticks to put rice
into their mouths.
23
.
24
.
25
.
26
.
27

A. has

B. have

C. had

D. having

A. take

B. taking

C. to take

D. taken

A. beauty

B. beautify

C. beautiful

D. beautifully

A. a

B. an

C. the

D. x

A. with

B. as

C. of

D. like

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

.
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the
correct answer to each of the questions.
Discipline is an important virtue in one's life. Discipline means complete obedience
to certain rules and regulations. Life without discipline is just like a house without a
roof. It is absolutely essential for successful life.
Discipline is the structural and fundamental unit of a successful person. It is
essential for us at home, for soldiers in battlefield, for students in school, for players
in playground. A team of experienced players often lose the match because of
indiscipline in the team. A horrible battle can be won by a disciplined army.
Discipline is very important in a student's life. We must obey our teachers, must
follow the rules of the school. We should be sincere, dedicated, firm, and focus on
our goals. If we violate, we will suffer a great deal in our future.
As a student is the future of the country, we needs to be very punctual to our
routine, hard working, healthy and fit. Discipline demands self-control and
dedication. It leads to the formation of a good society and nation as well.
28. What is discipline?
A. Obedience to rules and
B. House without a roof
regulations
C. successful life
D. rules and regulations
29. What does the word “fundamental” mean?
A. tiny
B. trivial
30. Discipline is ________.

C. basic

D. small

A. student's life
B. our teachers
C. decication
D. very important
31. The word “follow” can best be replaced by ________.
A. move
B. obey
32. Discipline requires ________.
A. a good society
C. routine
II. WRITING

C. remember

D. forget

B. a good nation
D. self-control and dedication

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one,
beginning with the given words.
33. “Why don’t we go out for a walk?” Lan said.
 Lan suggested ____________________________
34. He started study Chinese five years ago.
 He has ___________________________________
35. I think you should study harder for the exam.
 If I ______________________________________
36. Your dictionary is more expensive than mine.
 My dictionary isn’t __________________________
Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

Combine two sentences into a new one using the given words in bracket.
Do not change the given words in any way.
37. It’s a pity. I can’t play the guitar. (wish)
___________________________________________________
38. I don't really like her. I admire her achievements. (although)
___________________________________________________
39. She has written many essays. This is the best one. (ever)
___________________________________________________
40. It’s raining heavily. We cancelled our journey. (so)
___________________________________________________
ĐỀ SỐ 2
1. A

9. D

17. A

25. C

2. D

10. A

18. C

26. A

3. B

11. B

19. B

27. B

4. C

12. A

20. D

28. A

5. D

13. D

21. A

29. C

6. D

14. C

22. C

30. D

7. A

15. A

23. B

31. B

8. C

16. B

24. D

32. D

33. Lan suggested going out for a walk.
34. He has studied Chinese for five years.
35. If I were you, I would study harder for the exam.
36. My dictionary isn’t as expensive as yours.
37. I wish I could play the guitar.
38. Although I don’t really like her, I admire her achievements.
39. This is the best esay she has ever written.
40. It’s raining heavily, so we cancelled our journey

Đây là tài liệu trích trong cuốn “Hướng dẫn ôn tập thi vào lớp 10 Tiếng Anh” do
Công ty Cổ phần Giáo dục Fermat phát hành.

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education


FERMAT EDUCATION

Trích cuốn “HƯỚNG DẪN ÔN TẬP THI VÀO LỚP 10 TIẾNG ANH”

Cuốn sách nằm trong bộ sách dành cho học sinh ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh:

Để đặt mua sách xin liên hệ theo hotline 0984 208 495 (Mr Tuấn) hoặc:
Fermat Education
Địa chỉ: Số 6A1, Tiểu khu Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội
Điện thoại: 0977.333.961 (Ms Thu).
Website: www.fermat.edu.vn
Fanpage: www.fb.com/fermateducation.
Facebook: www.fb.com/tailieudayhoctoan

Fermat Education – Số 6A1, TK Ngọc Khánh, Ngọc Khánh, Ba Đình, Hà Nội.
Hotline: 0977333961. Email: contact@fermat.edu.vn.. Website: www.fermat.edu.vn. Fb: Fermat Education



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×