Tải bản đầy đủ

LÝ THUYẾT + BT + CHỮA CHI TIẾT câu bị ĐỘNG

Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
A. CÁC LÀM BÀI TẬP PHẦN NÀY:
===> Xét chủ động – bị động kết hợp 2 cách sau:
- Dịch nghĩa:
+ Chủ ngữ tự thực hiện hành động ==> Chủ động.
+ Được ai đó làm hành động ==> Bị động.
- Xét chủ ngữ là người hay vât: Thường thì người, tổ chức thường mang nghĩa chủ động, vật (bị động) –
mang tính chất tương đối thôi nhé :v
* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Ngoại trừ trường hợp rút gọn đại từ quan hệ sẽ học trong bài sau.
* NOTE:
- Một số động từ THƯỜNG không sử dụng bị động: receive, undergo, open, meet, specialize, result,
inquire, consist, operate, dine,….
- Enclosed = Attacted : Đứng đầu câu luôn chia BỊ ĐỘNG
- Located THƯỜNG chia BỊ ĐỘNG
B. BÀI TẬP ÁP DỤNG:
1. Applicants for the managerial position........................... to possess high levels of motivation along with basic

computer skills.
A. are required
B. require
C. requires
D. has required
2. The NYSO will make musical history next week on October 10, 2007. An official announcement ------ by Maria
Simpson, the former music director, yesterday.
(A) made
(B) will be made
(C) was made
(D) had made
3. Employment application forms completed applicants must be ……….. to Mr. Keith by Friday at noon.
(A) submitting
(B) submitted
(C) submit
(D) submission
4. ………. please find the documents that contain confidential data on the visibility of operations.
(A) Enclosed
(B) Enclose
(C) Enclosure
(D) Enclosing
5. The corporate monitoring committee -----------an inspection in any violation of security codes in a week.
(A) has been starting
(B) will be starting
(C) is started
(D) is being started
6. A complete list of our hotel amenities will be ….... to you upon request
A. Send
B. Sent
D. To send
D. Sending
7. Tonight's performance is ------- to raise awareness about our city's urban renewal initiative.
(A) intend
(B) intended
(C) intention


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
(D) intentional
8. Employees are encouraged to sign up early for workshops, as the number of participants is ----- -- to 50 per
session. Provided that seats remain available, employees can easily
(A) limit
(B) limited
(C) limiting
(D) limitation
9. Several staff heads ….. a better understanding of the importance of motivation and teamwork from the last
workshop.
(A) gaining
(B) will gain
(C) gained
(D) were gained
10. The falling price of Chinese-made electronics last year ----- -- a number of companies to plan innovations to
their products.
(A) causing
(B) causes
(C) has caused
(D) is caused
11. Once the cause of the flooding on the ground level has been ----- , the warehouse can resume operations.
(A) find
(B) finding
(C) found
(D) being found
12. The newest prototype ……… to give the engineers at Nova Enterprises a marked advantage over their
competition.
(A) expects
(B) is expected
(C) expected
(D) had expected
13. A company picnic is -----— for September, when most staff will be back from vacations, although no date has
yet been selected.
(A) plan
(B) planning
(C) planned
(D) plans
14. Do not hesitate to contact us if you have any questions regarding your security package. Operators are available
24 hours a day to assist you with any concerns that you may have. Your business is valuable to us and we want you
to be ----- -- with our service
(A) satisfied
(B) satisfying
(C) satisfaction
(D) satisfactory
15. The Wallace Goldberg Committee of Environmental Awareness unanimously _____ the technical team of
Walpole Enterprises for their annual award.
(A) select
(B) selecting
(C) selected
(D) was selected
16. Bullet Hole Press specializes in the publication of horror, mystery, and psychological thrillers, so no other
genres will be --------(A) publish
(B) published
(C) publication
(D) publishing
17. Even though construction ------- by unexpected electrical storms, the new office building was still finished in a
timely manner.


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
(A) interrupts
(B) to interrup
(C) was interrupted
(D) be interrupted
18. Rather than the usual hosted dinner and drinks, we will be ------- tonight at the Mandarin Garden at 2025
Shattuok Ave, near the comer of Elm Street.
(A) dine
(B) dined
(C) dining
(D) dinner
19. Thank you for taking time to meet with me this week. I was impressed by your company’s level of
professionalism and the number of resources that you provide. I ------- that you were willing to go over my personal
career plan and provide
(A) appreciated
(B) appreciating
(C) will appreciate
(D) was appreciated
20. In its first two years, the festival was held on Mothers’ Day, but organizers decided attendance would improve if
the event were shifted to later in the summer. Attendance is ----- -- to be around 4,000.
(A) projected
(B) projects
(C) projecting
(D) project
21. Whether you ----- -- discussions or are new to leading discussions, we trust that this guide will be helpful.
(A) has been led
(B) have been led
(C) has led
(D) have led
22. Girls Inc. of Orange County is ----- -- to protecting your online privacy and providing a safe
(A) committing
(B) commitment
(C) commit
(D) committed
23. I have been informed that Dr. Ikes decided that she ----- -- the medical conference being held next week.
(A) will not be attended
(B) will not have been attending
(C) would not be attending
(D) would not have been attended
24. Nelson Data Research announced that it ----- -- 60 researchers to meet the new sales target.
(A) recruit
(B) is recruiting
(C) to recruit
(D) was recruited
25. The bricks have to be ----- -- by Friday in order to finish the project on time.
(A) order
(B) orders
(C) ordered
(D) ordering
26. In order to show their appreciation for our service, they have generously offered to provide us with thirty sets of
tickets to an NBA league game this Sunday at 1:00 P.M. These tickets ----- -- on a first-come, first-served basis to
our employees.
(A) distribute
(B) are distributing
(C) will be distributed
(D) have been distributed
27. A new innovative program is ..........to be released, though some system failures happened at the beginning of the
inspection.


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
A. expecting
B. expected
C. expects
D. expect
28. People who use the parking area..................to read all regulations on parking policies carefully.
A. encouraged
B. are encouraged
C. had encouraged
D. to be encouraged
29. All the terms of the agreement must be clear so that the meaning and intent won’t be……by either party.
(A) misinterpret
(B) misinterpretation
(C) misinterpreted
(D) misinterpreting
30. We ------- a comprehensive factory automation program to meet your company's needs.
(A) will create
(B) was created
(C) having created
(D) had been created
31. Please submit the proposal provided and make sure it …………before the submission deadline.
A. Is delivered
B. Delivery
C. Is delivering
D. Delivered
32. The loading dock entrance is accessible from the South Town Exposition Center’s Parking lot and is------on the
east side of the building.
A. Locates
B. Located
C. Locating
D. Was locating
33. Additional service time------to AM trips to improve on-time performance
A. Has added
B. Has been added
C. Was adding
D. Will be adding
34. Since the supply is --------, all customers are encouraged to make orders as soon as possible.

(A) limited
(B) limit
(C) limitations
35. Journal article samples from previous years ------- online along with a list of considerations
(A) locate
(B) located
(C) are located
(D) is locating
36. Public health and obesity experts are getting increasingly worried about the number of studies being
------- by food and beverage companies.
(A) funding
(B) funds
(C) funded
(D) found

37. The loading dock entrance is accessible from the South Town Exposition Center’s Parking lot
and is------on the east side of the building.
A. Locates
B. Located
C. Locating


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470

D. Was locating
C. GIẢI CHI TIẾT:
1. Applicants for the managerial position........................... to possess high levels of motivation along with basic
computer skills.
A. are required
B. require
C. requires
D. has required
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ To V”
==> Chia bị động
==> Đáp án A
2. The NYSO will make musical history next week on October 10, 2007. An official announcement ------ by Maria
Simpson, the former music director, yesterday.
(A) made
(B) will be made
(C) was made
(D) had made
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (by)”
==> Chia bị động
==> yesterday ==> QKĐ ==>Bị động của thi QKĐ
==> Đáp án C
3. Employment application forms completed applicants must be ……….. to Mr. Keith by Friday at noon.
(A) submitting
(B) submitted
(C) submit
(D) submission
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (to)”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
4. ………. please find the documents that contain confidential data on the visibility of operations.
(A) Enclosed
(B) Enclose
(C) Enclosure
(D) Enclosing
Giải:


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
* NOTE:
- Một số động từ THƯỜNG không sử dụng bị động: receive, undergo, open, meet, specialize, result,
inquire, consist, operate, dine,….
- Enclosed = Attacted : Đứng đầu câu luôn chia BỊ ĐỘNG
==> Đáp án A
5. The corporate monitoring committee -----------an inspection in any violation of security codes in a week.
(A) has been starting
(B) will be starting
(C) is started
(D) is being started
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia chủ động
==> in a week: trong 1 tuần tới ==> chỉ tương lai ==> CHỦ ĐỘNG thì TƯƠNG LAI
==> Đáp án B
6. A complete list of our hotel amenities will be ….... to you upon request
A. Send
B. Sent
D. To send
D. Sending
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (to)”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
7. Tonight's performance is ------- to raise awareness about our city's urban renewal initiative.
(A) intend
(B) intended
(C) intention
(D) intentional
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ To V”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
8. Employees are encouraged to sign up early for workshops, as the number of participants is ----- -- to 50 per
session. Provided that seats remain available, employees can easily
(A) limit
(B) limited


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
(C) limiting
(D) limitation
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (to)”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
9. Several staff heads ….. a better understanding of the importance of motivation and teamwork from the last
workshop.
(A) gaining
(B) will gain
(C) gained
(D) were gained
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia chủ động
==> last workshop ==> CHỦ ĐỘNG của thì QKĐ
==> Đáp án C
10. The falling price of Chinese-made electronics last year ----- -- a number of companies to plan innovations to
their products.
(A) causing
(B) causes
(C) has caused
(D) is caused
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia chủ động
==> last year ==> chọn thì HTHT vì chỉ có thì HTHT là thì bắt đầu trong quá khứ kéo dài đến hiện tại cho KQ ở
hiện tại.
==> Đáp án C
11. Once the cause of the flooding on the ground level has been ----- , the warehouse can resume operations.
(A) find
(B) finding
(C) found
(D) being found
Giải:
- has been + Ving: HTHTTD ==> CHỦ ĐỘNG ==> PHẢI CÓ “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI
TỪ) ”


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
- has been + V3/Ved: BỊ ĐỘNG CỦA THÌ HTHT
* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống KHÔNG CÓ là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia BỊ ĐỘNG.
==> Đáp án C
12. The newest prototype ……… to give the engineers at Nova Enterprises a marked advantage over their
competition.
(A) expects
(B) is expected
(C) expected
(D) had expected
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ To V”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
13. A company picnic is -----— for September, when most staff will be back from vacations, although no date has
yet been selected.
(A) plan
(B) planning
(C) planned
(D) plans
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (for)”
==> Chia bị động
==> Đáp án C
14. Do not hesitate to contact us if you have any questions regarding your security package. Operators are available
24 hours a day to assist you with any concerns that you may have. Your business is valuable to us and we want you
to be ----- -- with our service
(A) satisfied
(B) satisfying
(C) satisfaction
(D) satisfactory
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (with)”
==> Chia bị động
==> Đáp án A
15. The Wallace Goldberg Committee of Environmental Awareness unanimously _____ the technical team of
Walpole Enterprises for their annual award.
(A) select
(B) selecting
(C) selected
(D) was selected
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia chủ động
==> CHỦ NGỮ LÀ “The Wallace Goldberg Committee” => SÔ ÍT
==> LOẠI A
==> Đáp án C
16. Bullet Hole Press specializes in the publication of horror, mystery, and psychological thrillers, so no other
genres will be --------(A) publish
(B) published
(C) publication
(D) publishing
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- will be + Ving: TL tiếp diễn ==> CHỦ ĐỘNG ==> PHẢI CÓ “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI
TỪ) ”
- will be + Ve/Ved: BỊ ĐỘNG CỦA THÌ TLĐ
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống KHÔNG CÓ là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia BỊ ĐỘNG.
==> Đáp án B
17. Even though construction ------- by unexpected electrical storms, the new office building was still finished in a
timely manner.
(A) interrupts
(B) to interrup
(C) was interrupted
(D) be interrupted
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (by)”
==> Chia bị động
==> Đáp án C


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
18. Rather than the usual hosted dinner and drinks, we will be ------- tonight at the Mandarin Garden at 2025
Shattuok Ave, near the comer of Elm Street.
(A) dine
(B) dined
(C) dining
(D) dinner
Giải:

* NOTE:
- Một số động từ THƯỜNG không sử dụng bị động: receive, undergo, open, meet, specialize, result,
inquire, consist, operate, dine,….
- will be + Ving: TL tiếp diễn ==> CHỦ ĐỘNG ==> PHẢI CÓ “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI
TỪ) ”
- will be + Ve/Ved: BỊ ĐỘNG CỦA THÌ TLĐ
==> Từ này không chi BỊ ĐỘNG
==> Đáp án C
19. Thank you for taking time to meet with me this week. I was impressed by your company’s level of
professionalism and the number of resources that you provide. I ------- that you were willing to go over my personal
career plan and provide
(A) appreciated
(B) appreciating
(C) will appreciate
(D) was appreciated
Giải:
==> S là I (tôi)
==> S là người
==> Chia CHỦ ĐỘNG
==> THÌ QKĐ vì câu này chia thì QKĐ
==> Đáp án A
20. In its first two years, the festival was held on Mothers’ Day, but organizers decided attendance would improve if
the event were shifted to later in the summer. Attendance is ----- -- to be around 4,000.
(A) projected
(B) projects
(C) projecting
(D) project
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ to V”
==> Chia bị động
==> Đáp án A
21. Whether you ----- -- discussions or are new to leading discussions, we trust that this guide will be helpful.
(A) has been led
(B) have been led
(C) has led
(D) have led
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia chủ động
==> Chủ ngữ là you
==> Đáp án D
22. Girls Inc. of Orange County is ----- -- to protecting your online privacy and providing a safe
(A) committing
(B) commitment
(C) commit
(D) committed
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (to)”
==> Chia bị động
==> Đáp án D
23. I have been informed that Dr. Ikes decided that she ----- -- the medical conference being held next week.
(A) will not be attended
(B) will not have been attending
(C) would not be attending
(D) would not have been attended
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia CHỦ ĐỘNG.
==> THÌ QKĐ vì câu này chia QK
==> Đáp án C
24. Nelson Data Research announced that it ----- -- 60 researchers to meet the new sales target.
(A) recruit
(B) is recruiting
(C) to recruit
(D) was recruited
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia CHỦ ĐỘNG.
==> LOẠI A vì nếu là A thì “recruits”
==> Đáp án B
25. The bricks have to be ----- -- by Friday in order to finish the project on time.


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
(A) order
(B) orders
(C) ordered
(D) ordering
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (by)”
==> Chia bị động
==> Đáp án C
26. In order to show their appreciation for our service, they have generously offered to provide us with thirty sets of
tickets to an NBA league game this Sunday at 1:00 P.M. These tickets ----- -- on a first-come, first-served basis to
our employees.
(A) distribute
(B) are distributing
(C) will be distributed
(D) have been distributed
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (by)”
==> Chia bị động
==> CHIA THÌ TLĐ vì CÂU NÀY HÀNH ĐỘNG CHƯA XẢY RA “they have generously offered to provide us
with thirty sets of tickets to an NBA league game this Sunday at 1:00 P.M”
==> Đáp án C
27. A new innovative program is ..........to be released, though some system failures happened at the beginning of the
inspection.
A. expecting
B. expected
C. expects
D. expect
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ to V”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
28. People who use the parking area..................to read all regulations on parking policies carefully.
A. encouraged
B. are encouraged
C. had encouraged
D. to be encouraged
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ to V”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
29. All the terms of the agreement must be clear so that the meaning and intent won’t be……by either party.
(A) misinterpret
(B) misinterpretation
(C) misinterpreted
(D) misinterpreting
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (by)”
==> Chia bị động
==> Đáp án C
30. We ------- a comprehensive factory automation program to meet your company's needs.
(A) will create
(B) was created
(C) having created
(D) had been created
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Chia CHỦ ĐỘNG
==> Đáp án A
31. Please submit the proposal provided and make sure it …………before the submission deadline.
A. Is delivered
B. Delivery
C. Is delivering
D. Delivered
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (before)”
==> Chia bị động
==> Đáp án A
32. The loading dock entrance is accessible from the South Town Exposition Center’s Parking lot and is------on the
east side of the building.


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
A. Locates
B. Located
C. Locating
D. Was locating
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (on)”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
33. Additional service time------to AM trips to improve on-time performance
A. Has added
B. Has been added
C. Was adding
D. Will be adding
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (to)”
==> Chia bị động
==> Đáp án B
34. Since the supply is --------, all customers are encouraged to make orders as soon as possible.

(A) limited
(B) limit
(C) limitations
(D) limiting
Giải:
- Sau “is” có thể là:
+ is limited ==> BỊ ĐỘNG HTĐ
+ is litming ==> CHỦ ĐỘNG THÌ HTTD ==> PHẢI CÓ “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
+ is limitations ==> Là sự giới hạn ==> KHÔNG HỢP NGHĨA
==> Câu này chi BỊ ĐỘNG
==> Đáp án A
35. Journal article samples from previous years ------- online along with a list of considerations
(A) locate
(B) located
(C) are located
(D) is locating
Giải
- Located THƯỜNG chia BỊ ĐỘNG
==> Đáp án C
36. Public health and obesity experts are getting increasingly worried about the number of studies being
------- by food and beverage companies.
(A) funding


Bài tập về câu chủ động và bị động trong đề thi TOEIC – Bin Cường – 01225 397 470
(B) funds
(C) funded
(D) found
Giải:
- Sau ‘being” có thể là:
+ being V3/Ved ==> BỊ ĐỘNG
+ being Ving ==> CHỦ ĐỘNG ==> PHẢI CÓ “danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ”
==> Câu này chia BỊ ĐỘNG vì có giới từ (by)
==> Đáp án C

37. The loading dock entrance is accessible from the South Town Exposition Center’s Parking lot
and is------on the east side of the building.
A. Locates
B. Located
C. Locating
D. Was locating
Giải:

* MẸO LÀM NHANH:
- Nếu phía sau chỗ trống có danh từ/cụm N/tân ngữ (KHÁC GIỚI TỪ) ==> Chủ động (12 THÌ)
- Sau chỗ trống là “by” hoặc “to Vo” (NÓI CHUNG LÀ GIỚI TỪ) là dấu hiệu của Bị động (luôn có
V3/Ved)
==> CHÚ Ý VÀ LOẠI BỎ các đáp án nhiễu có dạng: Ving, to Vo ==> Loại do ko nằm trong 12 thì.
==> Nhìn đằng sau chỗ trống là “ GIỚI TỪ (on)”
==> Chia bị động
==> Đáp án B



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×