Tải bản đầy đủ

ON LUYEN TA 12

ĐỀ ÔN TẬP SỐ 01
I. A/ Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest
1. a. climb
b. limb
c. lime
d. crime
2. a. garage
b. storage
c. shortage
d. encourage
3. a. ticked
b. looked
c. booked
d. naked
4. a. shelf
b. knife
c. of
d. leaf
5. a. dry
b. carry
c. bury

d. lorry
B/. Which of the following word is stressed differently from the rest.
1.
2.
3.
4.
5.

a.
a.
a.
a.
a.

Explain
structuralist
comfort
satisfactory
photographi

b.
b.
b.
b.
b.

Explanation
Fashionable
Honour
Opportunity
Objectionable

c.
c.
c.
c.
c.

Explanatory
Spontaneous


Title
Compulsory
Imaginable

d.
d.
d.
d.
d.

explicable
mountainous
admire
anniversary
orginal

c
II. Choose the correct words or phrases
6. Solar heat penetrates more deeply into water than _______.
a. it is penetrating into the soil
b. it does into the soil
c. does it into soil
d. that it does into soil
7. During the past two days, I _______ ten chapters.
a. read
b. have read
c. was reading
d. had read
8. Neither Peter nor his parents _______ going to spend the summer abroad.
a. is
b. are
c. was
d. has been
9. California, with the population of more than 23 million, is _______ populous state in the US.
a. as
b. more
c. most
d. the most
10. I cannot help _______ anxious about the exam results.
a. to feel
b. feel
c. feeling
d. felt
11. It is essential that every student _______ to learn English at university.
a. to have
b. have
c. has
d. had
12. _______ hard I have ever work I do not get good salary.
a. If
b. However
c. Nevertheless
d. Provided that
13. Peter sometimes helps me _______ my homework.
a. to do
b. do
c. with
d. all are correct
14. Earthworms breathe through their skin _______ must be kept moist.
a. which
b. for which
c. who
d. whom
15. Let's go out for a drink, _______.
a. shall we
b. do we
c. do us
d. let us
III. Complete each sentence with the correct form of the word given in the brackets
16. Some people consider mountain climbing is a dangerous _______. (act)
17. He felt _______ when he learnt that he had failed his exam again. (courage)
18. AIDS is one of the most dangerous _______ diseases of our time. (infect)
19. The engineer is doing his research with great _______ (please)
20. We appreciate the _______ of his writings. (excellent)
21. Astronauts can stand _______ when they are in outer space. (weigh)
22. A finished motion picture is the work of the _______ of many individuals. (collaborate)
23. Scientists and engineers have become key figures in our industrial _______. (social)
24. Advertising is one of the most _______ businesses. (compete)
25. UFO stands for Unidentified _______ Object. (fly)
IV. Fill in each numbered blank with ONE suitable word
(26) _______ the World Wide Web, computer users can find many medical facts (27) _______ beliefs. Their
availability can improve world health : people may change (28) _______ attitudes about healthcare when they
1


get information in clear language (29) _______ their own research. Then they can make better medical
decisions. (30) _______, the information (31) _______ the Internet may not always be accurate or helpful to
all individuals. There may even be fraudulent claims (32) _______ products to increase sales. Is it realistic
(33) _______ expect real solutions to difficult health problems (34) _______ a computer? Maybe it is; maybe
it is (35) _______.
V. Read the passage carefully and then answer the questions
Water pollution, contamination of streams, lakes, underground water, bays, or oceans by substances, is
harmful to living things.
Water is necessary to life on earth. All organisms contain it; some live in it; some drink it. Plants and
animals require water that is moderately pure, and they cannot survive if their water is loaded with toxic
chemicals or harmful micro-organisms. If severe, water pollution can kill large numbers of fish, birds, and
other animals, in some cases it may kill all members of a species in an affected area. Pollution makes streams,
lakes,. and coastal waters unpleasant to look at, to smell, and to swim in. Fish and shellfish harvested from
polluted waters may be unsafe to eat. People who ingest polluted water can become ill, and, with prolonged
exposure, may develop cancers or get children with birth defects. The major water pollutants are chemical,
biological, or physical materials that degrade, water quality.
Oil and chemicals derived from oil are used for fuel, lubrication, plastics manufacturing, and many other
purposes. These petroleum products get into water mainly by means of accidental spills from ships, tanker
trucks, pipelines, and leaky underground storage tanks. Many petroleum products are poisonous if ingested by
animals, and spilled oil damages the feathers of birds or the fur of animals, often causing death. In addition,
spilled oil may be contaminated with other harmful substances.
Chemicals used to kill unwanted animals and plants may be collected by rainwater and carried into
streams, especially if these substances are applied too lavishly. Some of these chemicals are biodegradable and
quickly decay into harmless or less harmful forms, while others are non-biodegradable and remain dangerous
for a long time.
Heavy metals, such as copper, lead, mercury, and selenium, get into water from many sources, including
industries, automobile exhaust, mines, and even natural soil. Like pesticides, heavy metals become more
concentrated as animals feed on plants and are consumed in turn by other animals. When they reach high
levels in the body, heavy metals can be immediately poisonous, or can result in long-term health problems
similar to those caused by pesticides and herbicides. Hazardous wastes are chemical wastes that are toxic,
reactive, corrosive, and ignitable. If improperly treated or stored, hazardous wastes can pollute water supplies.
In 1969 the Cuyahoga River in Cleveland, Ohio, was so polluted with hazardous wastes that it caught fire and
burned.
36. What are the bad effects of polluted water on people?
37. What are the major water pollutants?
38. What are the bad effects of petroleum products on animals?
39. From which sources do heavy metals get into water?
40. What are hazardous wastes?
VI. Rewrite the sentences as directed without changing the original meaning
41. They believe that Mary will get the scholarship.
→ Mary__________________________________________________________
42. More butter is eaten in America than in Europe.
→ Not so_________________________________________________________
43. Alexander Fleming discovered penicillin and received the Nobel Prize in 1945.
→Alexander Fleming,______________________________________________
44. He did not slow down but he drove faster.
→ Instead________________________________________________________
45. I often spend thirty minutes doing homework.
→ It often________________________________________________________
46. The singer is so famous that everybody admires her.
→ She is_________________________________________________________
2


47. The last time my father played tennis was in 1990.
→ My father has not________________________________________________
48. Bob is the most intelligent student in our class.
→ Nobody________________________________________________________
49. She cannot have any more children because she is not young enough.
→ She is too______________________________________________________
50. The journey lasted ten days.
→ It is a__________________________________________________________
VII. Use the given words and phrases to make the meaningful sentences.
Necessary changes can be made
51. as soon as / they / arrive / London / rain.
52. after / he / read / instructions / what / do.
53. motion pictures / broaden / awareness / lifestyles.
54. not / mistakes / again.
55. Gagarin / astronaut / travel / space.
56. virus / bacteria / small / microscope.
57. imagine / without / computer!
58. you / agree / me / solution?
59. although / smoking / harmful / stop.
60. laser beams / use / cancer treatment.
VIII/ Put each verb in bracket into a suitable tense.
1. Alex, you (look) through my drawers again? How many times I (tell) you not to do
that?
2. Diana’s train (arrive) tomorrow evening at 6.00 so we (meet) him at the station.
3. Hurry up! I (think) you (be) ready by now.
4. Hello, John. I (phone) to ask if you (do) any thing this Saturday.
5. You (play) with that cat for hours. If you (be) allergic to cats, you (know) by now.
6. Ann really likes (invite) to dinner parties.
7. I’m sorry, madam, but this carpet (already/sell).
8. Jenny is late. She (might/forget) about the about.
9. Did you find out What was wrong with your car? – Yes, the voltage regulator needs
(replace).
IX/ Complete each sentence with a suitable preposition
1. The minister responsible has promised to look…………the problem.
2. Sorry, we must end there. We’ve run……….time.
3. All passengers are asked to fill……….this immigration.
4. Everyone was worried in case war broke………….
5. I don’t understand your comments. What are you getting………….?
6. Your behaviour is intoleratole! I won’t stand………….it.
7. The recipe says include garlic but I have left it…………….
8. Have you ever come………….a write called Jack Common.
9. When you feel like a rest from driving. I’ll take………..
10. I’ll do the garden soon. I just haven’t got…………yet.
Question 2:
3


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

have you been looking/ have I told
arrives/ will meet (are going to meet)
thought/ would be
am phoning/ are doing
have been playing/ were/ would have known
invited
had already been sold
might have forgotten
replacing
Question 10:

1.
2.
3.
4.
5.

into
out of
in
out
at

6. for
7. out
8. across
9. over
10. round to
A.
B.

1.b
1.a

2.c
2.b

3.d
3.d

4.c
4.c

5.a
5.d

TEST 2
I. 1. b
2. a
3. d
4. c
5. a
II. 6. b
7. b
8. b
9. d
10. c
11. b
12. b
13. d
14. a
15. a
III. 16. activity
19. pleasure
22. collaboration 25. Flying
17. discouraged
20. excellence
23. society
18. infectious
21. weightlessness 24. competitive
IV. 26. on
28. their
30. However
32. about
34. from
27. and
29. through
31. on
33. to
35. not
V. 36. People who ingest polluted water call become ill, and, with prolonged exposure, may develop cancers
or get children with birth defects.
37. The major water pollutants are chemical, biological, or physical
materials that degrade water quality.
38. They damage the feathers of birds or the fur of animals, even cause death.
39. Heavy metals, such as copper, lead, mercury, and selenium, get into water from many sources,
including industries, automobile exhaust, mines, and even natural soil.
40. Hazardous wastes are chemical wastes that are toxic, reactive,
corrosive, and ignitable.
VI. 41. Mary is believed to get the scholarship.
42. Not so muth butter is eaten in Europe as in America.
43. Alexander Fleming, who discovered penicillin, received the Nobel Prize in 1945.
44. Instead of slowing down, he drove faster.
45. It often takes me thirty minutes to do homework.
46. She is such a famous singer that everybody admires her.
47. My father has not played tennis since 1990.
48. Nobody in our class is as intelligent as Bob.
49. She is too old to have any more children.
50. It is a ten-day journey.
VII. 51. As soon as they arrived London it began to rain.
52. After he had read the instructions carefully, he knew what to do.
53. Motion pictures have broadened viewers' awareness of different lifestyles.
54. Don't make these mistakes again.
4


55. Gagarin was the first astronaut that traveled into space.
56. Virus and bacteria are so small that we cannot see them without a microscope.
57. Imagine what would happen to our modern time without computers!
58. Do you agree with me about this solution?
59. Although people know that smoking is harmful, not many of them want to stop smoking.
60. Laser beams can be used for cancer treatment.

5



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×