Tải bản đầy đủ

10 de dap an thi hsg tieng anh lop 7

10 ĐỀ, ĐÁP ÁN THI HSG ANH 7
Sưu tầm và tổng hợp: nguyenthithuanbg@gmail.com

ĐỀ SỐ 1
Full name:
----------------------ĐỀ CHÍNH THỨC

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 7
MÔN THI TIẾNG ANH
Thời gian thi: 120 phút - Không kể thời gian
giao đề

SECTION A: PHONETICS
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently
from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C,
D.
1. A. happy
2. A. mind
3. A. school
4. A. health
5. A. sun

6. A. excited
7. A. use
8. A. chair
9. A. how
10. A. season

B. apple
B. bike
B. chair
B. team
B. fun
B. interested
B. computer
B. fair
B. know
B. break

C. act
C. fit
C. church
C. tea
C. son
C. worried
C. duty
C. pair
C. town
C. great

D. aunt
D. tidy
D. chat
D. sea
D. put
D. painted
D. shut
D. are
D. brown
D. steak

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR


I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C
or D
1. We always need more players. Why don’t you come ………………?
A. on
B. along
C. with
D.
after
2. Will you be home …………..dinner tonight?
A. to
B. for
C. at
D. on
3. Giving a book report before the class is an interesting …………………..
A. act
B. action
C. activity
D. deed
4. Do you go out ………..?
A. in the afternoon on Fridays
B. on Fridays in the afternoon
C. on afternoons Friday
D. on Friday afternoons
5. …………….lives in a very big house
A. A Queen of England
B. Queen of England
C. The Queen of the England
D. the Queen of England
6. On Sunday mornings I stay in bed …………..8 o’clock.
A. until
B. at
C. from
D. to
7. I often ……………in winter.
A. go playing skiing
B. go skiing
1


C.play skiing
D. go to ski
8. Some young peole are working ……………hospital volunteers.
A. to be
B. such as
C. like
D. as
9. We shouldn’t cross the street outside the …………….
A. pavement
B. foot lane
C. sidewalk
D. zebra
crossing
10. They …………..healthy after the summer vacation.
A. looked
B. were seeming
C. were looking
D. were
appearing
11. They meet their friends and …………some fun.
A. take
B. have
C. do
D. enjoy
12. Yo should pay more …………….in class.
A. part
B. care
C. notice
D.
attention
13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps.
A. together
B. themselves
C. each other
D. one another
14. He likes stamps. He is a stamp …………..
A. collect
B. collecting
C. collector
D. collects
15. Some students say they are …………have no time for pastime.
A. hurry
B. busy
C. full
D. hard
16. It’s difficult to cross this street because there is too much ………..
A. crowd
B. traffic
C. people
D. transport
17. There aren’t any good movies …………..at the moment.
A. going on
B. being on
C. performing
D. showing
18. Sorry I can’t come but thanks ………….
A. any ways
B. any way
C. anyway
D. in
anyway
19. Look at ………..girl over there.
A. one
B. this
C. that
D. a
20. Would you like to come to my house for lunch?
A. Yes, I do
B. I’d love to
C. Yes, I like
D. OK.
I’d like

II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the
following sentences.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

No one enjoy (go) ……….to hospital.
What you (do)…………at the moment? I (watch) ………….T.V.
We (be) ……………students in four years.
A new school (build) ………………near our school now.
You (be) …………..angry if he refuses to help you?
I will send him the message as soon as he (return)………………
A lttle girl can’t spend all her time (listen) ……………..to stories.
He sent a telegram for his mother (learn) …………….good news.
+ Where are you?
+ I am upstairs. I (have)……………… a bath.
2


III. Fill in each blank with the correct form of the word given in
capital:
1. My father has a …………computer. He often brings it with him when he’s
away on business. PORT
2. We are all ………..about going on an excursion to Cuc Phuong forest next
weekend. EXCITE
3. The room will look brighter if there is a …………..on the wall. PAINT
4. Some of the children …………….boys, play marbles when there is a
break. MAIN
5. You shouldn’t eat ……….food. HEALTH
6. We mustn’t be ……………….when we cross busy streets. CARE
7. She often feels …………………when she gets bad marks. HAPPY
8. There are about 200 ………….in this company. EMPLOY
9. Mai is ………….at math than me. GOOD
10. This lovely apartment has two bedrooms and it is ……………FURNISH

IV. Choose the underline word or phrase that is incorrect
1. Tim is at the same age as Hoa.
AB
C
D
2. At recess, the students practice to play basketball.
A
B
C
D
3. Do you know how much a banana cost?
A
B C
D
4. The tacher says Ba will be a famous artist in one day.
A
B
C
D
5. Some boys are playing marble in the school yard at recess.
A
B
C
D
6. Some students are playing games as blind man’s buff and catch.
A
B
C
D
7. Mai learns how to use a computer in her scientific class.
A
B
C
D
8. I’d love coming to your birthday but I’m much too busy.
A
B
C
D
9. There are less TV programs for teenagers than there are for adults.
A
B
C
D
10. People are living longer so there are more and more many old people
A
B
C
D

V. Fill in the blanks with the correct prepositions.
1. What time does the library close?
- It closes …………about half …………four.
2. Can you help me wash …………these dirty glasses?
3. We look ………………..the new words in the dictionary.
4. You shouldn’t eat and watch TV ……….the same time.

3


5. These cards are in alphabetical order and …………author.
6. Schools in Vietnam are different ……….those in the USA.
7. What is your date ………birth?
- November eighth.
8. Farmers are very hard-working. They work from morning ………night
on their farms.
9. I like to live ……….the countryside because people there are more
friendly.
10. Mr. Minh is not at home now. He is …………work.
SECTION C: READING
I. Choose one suitable word to complete the following passage.
fishing
singer
Join
Join in
off
when
spend
movies
things
house

watching
home

I only have Sunday (1)………… so I have very little free time. Sunday is a
wonderful day for me to (2)……….time with my friends and family. One of the (3)
……….I really enjoy doing on Sunday morning is to go (4) ………….with my
friends, although I am not always successful in catching fish. It is a time to relax
and talk about the previous week’s events and future plans. I usually go (5)
……..late in the afternoon. My family sometimes (6)……………..other relatives on
Sunday evening at a karaoke restaurant and we all have a good time together. It
is especially fun (7)……..my father gets up to sing. Please don’t tell him I said
this, but he is a very bad (8)……..! Once in a while I go to the (9)……………with
my friends or my brother. Sometimes, I just stay at home, listening to music, (10)
……………videos or reading novels.

II. Fill in each numbered blank with one suitable word.
Alice is a new English friend of (1)…………….. . She is very (2) …………….to
tell me about her new (3)…………… Her lessons begin at nine each morning and
(4)……………until half past ten. Then she has a ………….for a quarter of an
hour. During this time she usually talks to her friend about many things such (6)
…………………the last class or last night’s movie, … . She has five (7)
…………….in the morning and three in the afternoon. Alice’s favorite (8)
………..English. The first term lasts four months from September to December.
Alice tries her (10)……………….to become a good student in the class.

SECTION D: WRITING
I. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning
not change:
1. What a luxurious car!
How………………………………………………………………!
2. It takes me an hour to do my homework every evening.
I spend ……………………………………………………………
3. No one can run faster than me.
4


I am …………………………………………………………..
4. Is there a library at your school?
Does……………………………………………………….?
5. How old are you?
What …………………………………………………………?
6. Shall I bring you a cup of tea?
Would …………………………………………………………?
7. My sister is more hard-working than me.
I don’t …………………………………………………………………?
8. Do you have a better refrigerator than this?

Is this………………………….
9. Finding an apartment in a big city is not easy.
It is ………………………………………………………………
10. February often has 28 days.
There ………………………………………………………………

II. Rearrange the words in correct sentences
1. at / the library / Englísh / of / books / in / the back / are / those.
2. learn / write / literature/ about/ essays / in / and / we/ books / the.
3. the bell / into / the students / ten / and / go / past / rings / all / the yard /

half / at.
4. play / the / is / room / the guitar / Ba / in / learning / music / to.
5. dinner / like / come / would / to / house / you / to / for / my?
==========THE END==========
Thí sinh không được phép dùng bất cứ tài liệu nào, kể cả từ điển.
PHÒNG GD- ĐT TAM ĐẢO
----------------------------

ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC
SINH GIỎI LỚP 7
NĂM HỌC 2011- 2012
MÔN THI TIẾNG ANH
I. ĐÁP ÁN

SECTION A: PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently
from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. (10
marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.

Câu
1
2
Đáp án
D
C
Câu
6
7
Đáp án
C
D
SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

3
A
8
D

4
A
9
B

5
D
10
C

5


I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C
or D. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 0,5 điểm.
Câu
Đáp án
Câu
Đáp án
Câu
Đáp án
Câu
Đáp án

1
B
6
A
11
B
16
B

2
B
7
B
12
D
17
D

3
C
8
D
13
A
18
C

4
D
9
D
14
C
19
C

5
D
10
A
15
B
20
B

II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the
following sentences. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.
1.
2.
3.
4.

going
are …..doing, am watching
will be
is being built

5.
6.
7.
8.

will …be
returns
listening
to learn
having

9. am

III. Fill in each blank with the correct form of the word given in
capital:(10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.
1. portable
6. careless
2. excited
7. unhappy
3. painting
8. employees
4. mainly
9. better
5. unhealthy
10.
furnished
IV. Choose the underline word or phrase that is incorrect. (10 marks)Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.
1. B. at � bỏ
2. D. to play � playing
3. D. cost � costs
4. D. in one day � one day
5. B. marble � marbles

6. B. as � like
7. D. scientific � science
8. A. coming � to come
9. A. less � fewer
10. C. many � bỏ

V. Fill in the blanks with the correct prepositions. (10 marks)- Mỗi đáp án
đúng cho 1 điểm.

Câu
Đáp án
Câu

1
At - past
6

2
Up
7

3
up
8

4
at
9

5
by
10
6


Đáp án
from
SECTION C: READING

of

till

in

at

I. Choose one suitable word to complete the following passage. (10
marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.
1. off
2. spend
3. things
6. join
7. when
8. singer

4. fishing
9. movies

5. home
10. watching

II. Fill in each numbered blank with one suitable word. (10 marks)- Mỗi
đáp án đúng cho 1 điểm.
1. mine
4. continue/ last
7. periods

2. eager/ pleased / happy
3. school
5. break/ recess
6. as
8. subjects
9. in
10. best

SECTION D: WRITING
I. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning
not change:(10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.
1. How luxurious the car is!
2. I spend an hour doing my homework everyday.
3. I am the fastest runner.
4. Does your school have a library?
5. What is your age?
6. Would you like a cup of tea? / Would you like me to bring you a cup
of tea?

7. I don’t work so / as hard as my sister (does).
8. Is this the best refrigerator you have?
9. It is not easy to find an apartment in a big city.
10.
There are often 28 days in February.
II. Rearrange the words in correct sentences. (10 marks)- Mỗi đáp án
đúng cho 2 điểm.
1.
2.
3.
4.
5.

Those books at the back of the library are in English.
In literature, we learn about the books and write essays.
At half past ten, the bell rings and all the students go into the yard.
Ba is learning to play the guitar in the music room.
Would you like to come to my house for dinner?

II. HƯỚNG DẪN CHẤM:
- Tổng điểm toàn bài: 100 điểm
- Thang điểm 10
Tổng những phần làm đúng
- Điểm bài thi =
10

7


ĐỀ SỐ 2
§Ò thi häc sinh giái
N¨m häc: 2010- 2011
M«n thi: TiÕng anh 7
Thêi gian: 120’
a
1. A. early
B. beat
C. realize
D. reader
2. A. holiday
B. lazy
C. take
D. vacation
3. A. coop
B. door
C. food
D. boot
4. A. nervous
B. scout
C. household
D. mouse
5. A. buffalo
B. public
C. volunteer
D. fun
6. A. album
B. used
C. amusement
D. scuba- diving
7. A. minority
B. gramophone
C. robbery
D. monument
8. A. ancient
B. arcade
C. contest
D. coral
9. A. invention
B. depend
C. resort
D. defeat
10. A. attraction
B. battle
C. veteran
D. character
II. Chän ®¸p ¸n ®óng ®Ó hoµn thµnh c©u( 10 ®iÓm)
1. I’m very...............to see you here.
A. pleased
B. please
C. pleasing
2. We’ll have a day............... this week
A. on
B. off
C. of
3. Sorry, I can’t go with you now. I have ........... my work for the test
tomorrow
A. reviewing
B. to review
C. review
4. I usually go to bed at hafl.............. eleven
A. past
B. part
C. the past
5. I drink................ Coffee than you
A. little
B. less
C. few
6. You should look in the card............. to find a book
A. list
B. index
C. rack
7. ...............terrible weather!
A. What
B. How
C. What a

8


8. I live............. 42 Satorn Road
A. in
B. at
C. on
9. Is the Eiffel Tower taller............. Big Ben?
A. that
B. than
C. and
10. Im a bit shy. I dont............ friends easily
A. take
B. do
C. make
III. Tìm dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành các câu
sau (10 điểm)
1. We shouldnt eat too much............. food and sugar.
( fat)
2. Linda is the most.............. of the two girls
( beaty)
3. How many times a day do you brush your...............?
( tooth)
4. Did they make a ...... not to go to Italy for their vacation? ( decide)
5. My stomachache.........after I took the tablet
( appear)
6. You should wash the fruits..........before eating them
( care)
7. Having a.......... nose is a symptom of a cold
( run)
8. Lizs........... to cham Temple was wonderful
( visit)
9. Finally, he decided........ down
( seat)
10. Hoa is the............student in the class
( help)
IV. Mỗi câu sau có một lỗi sai. Tìm và sửa lại cho đúng (10
điểm)
1. We didnt wanted to go to the park
2. The shop closed ago ten minutes
3. John washs the car on Saturday
4. We no live in a city
5. I cant speak Chinese and neither cant my brother
6. When I saw her, I thought she looked happily
7. Did you not understand what I said to you?
Sorry, I didnt
8. The dress was pink and little white flowers on it
9. My mother bought for me a nice schoolbag on the occasion of a
new school year
10.
When I am ill, my Mom looks at me
V. Viết lại các câu sau đây sao cho nghĩa của câu không thay
đổi (10 điểm)
1. A year has twelve months
There are.................................
2. He looks after the sick people
He takes...................................
3. Do you enjoy listening to music?
Are you interrested....................................
4. What is your mothers job?
What does..................................?
5. We have a two- month summer vacation
Our summer vacation lasts........................
6. It takes me about two hours each day to do my homework

9


I spend...................................................
7. Hoa is a hard student
Hoa studies...............................
8. It is not necessary for you to finish the work today
You dont have.......................................
9. Zidane is among the greatest football players in the world
One of the greatest football player................................
10. Finding an apartment in a big city is not easy
It is............................................................
VI. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (10 điểm)
1. You (see) the film on television last night?
2. Our class( start) at 7.15 and( finish) at 11.45 every morning
3. She gets fat because she is always tasting things while she( cook)
4. Bill decided( buy) a new car rather than a used one
5. Long( fall) down the stairs this morning and ( break) his leg
6. George is interested in( take) an art class
7. The package has( be) there tomorrow. It( be) there in time?
- Dont worry. I am going to send it by express mail.
VII. Điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành
đoạn văn sau(20 điểm)
Our school(1)............ a lot of clubs and I belong to( 2)............of them:
the drama group and( 3)............. folk music club. In each( 4)................,
you can find the same types of people. First, there is The Mouth,
Who can not stop talking. Then, (5)............is The Know it- all, Who
thinks that other peoples ideas(6).......... Rubbish. There are also quiet
types such as The(7)................The Scribbler. The Brain only
speaks(8)............ she has to something to say. And The(9)............
takes a lot of notes but rarely speaks. My favorite is The mouse, who
smiles( 10).......... Lot and seems happy to do all those boring little jobs
that everyone else avoids
VIII. Hãy dùng từ gợi ý để hoàn thành bức th sau(10 điểm)
Dear Andy.
1. Thanks/ invitation.
2. I/ be afraid/ we/ can not come/ your party.
3. We/ going away/ New Year.
4. I/ give you/ ring/ when/ get back.
5. Perhaps we/ come/ visit/ February.
Love
Diana
IX. Hãy hoàn thành các câu sau đây
1. They spend a lot of time...............................
2. I prefer................................................
3. This was the first time.............................
4. My parents took me..................................
5. The noise keeps me...........................................

10


§¸p ¸n
I. 1A
10C
II. 1A
10C

2D

3B

4A

5C

6A

7B

8A

9A

2B

3B

4A

5B

6B

7A

8B

9B

III. 1. fatty
IV. 1. wanted want
2. beautiful
2. ago ten minutes ten minutes
ago
3. teeth
3. washs washes
4. decision
4. no don’t
5. disappeared
5. can’t can
6. carefully
6. happily happy
7. runny
7. did...not didn’t
8. visit
8. and with
9. to sit
9. for me me
10. most helpful
10. at after
V. 1. There are twelve months in a year
2. He takes care of the sick people
3. Are you interested in listening to music?
4. What does your mother?
5. Our summer vacation lasts two months
6. I spend two hours each day doing my homework
7. Hoa studies very hard
8. You don’t have to finish the work today
9. One of the greatest football player is Zidane
10. It is not easy to find an apartment in a big city
VI. 1. Did you see
2. Starts/ finishes
3. is cooking
4. to buy
5. fell/ broke
6. taking
7. to be/ will...be
VII. 1. has
6. are
2. two
7. and
3. the
8. when
4. group/ club
9. Scribbler
5. there
10. a
VIII.
1. Thanks for your invitation
2. I’m afraid we can not come to your party

11


3. We are going away on the New Year.
4. I will give you a ring when we get back
5. Perhaps we shall/ will come and visit you in February
IX. Tùy thuộc vào học sinh

ĐỀ SỐ 3
PHÒNG GD- ĐT TÂN YÊN
CỤM MIỀN TÂY
§Ò kh¶o s¸t ®ît I

ĐÁP ÁN ĐỀ THI KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI
NĂM HỌC 2012- 2013
Môn: Tiếng Anh Lớp 7
Thời gian thi: 150 phút - Không kể thời gian
giao đề

Học sinh làm bài trực tiếp trên đề thi này
I. Find out a word that has different pronunciation from the
others.(10 points)
1. A. run
B. fun
C. sun
D. music
2. A. wet
B. pretty
C. rest
D. better
3. A. thanks
B. thirsty
C. father
D.
theater
4. A. great
B. greet
C. again
D.
arrange
5. A. new
B. sew
C. few
D.
knew
6. A.wants
B. looks
C. plays
D.
helps
7. A. decided
B. preferred
C. listened
D.
enjoyed
8. A. much
B. drug
C. buffalo
D.
future
9. A. horrible
B. hour
C. hundred
D.
hold
10.A. sure
B.saw
C. send
D. sit
II. Choose the word or phrase which best completes each
sentence. (15points)
1. I bought this dress at the .............on Hang Bai street.
A. clothes’store B. store of closes C. clothes store D. closing
store
2. Isn’t it easy to learn English well ?
A. No, it is
B. No, it does not C. Yes, it is
D. Yes. it
does
3. There are two churches in the town and ...............of them are
extremely old.
12


A. each
B. both
C. all
D. most
4. When they...............children, they often played with together.
A. was
B. will
C. are
D. were
5. Mr.Nam ................to work yesterday.
A. wasn’t drive B. not drive
C. didn’t drove
D. didn’t
drive
6. The news on TV last night...........................very good.
A. has
B. was
C. were
D. be
7. My sister will be 16 …… .….Sunday …………..
A. on - May 25th B. on - May 25 C. in - 25th May D. in - May
25
8. Would you like to play basketball? - . .................. . Good idea!
A. I like
B. I love it
C. I’d love to
D. I
want
9. Can I help you? - ………, please. I need a kilo of beef.
A. Yes
B. Sorry
C. Can
D. No
10. My homework ...................... about 2 hours a day.
A. takes
B. has
C. makes
D.
gives
11. The fifth month of the year is ........................ .
A. June
B. July
C. May
D. March
12. The party will start at 6.00 A.M and ...................... at 9.00 A.M
A. finish
B. finishes
C. finishing
D. to finish
13. Why don’t you visit me? I really look forward to........................you.
A. see
B. to see
C. seeing
D. sees
14.What does your baby .....................? 10 kilos
A. weight
B. weigh
C. heavy
D. weighs
15.She will watch T.V but she ......................... see a movie.
A. will
B. isn't
C. doesn't
D.
won't
III. Put the verbs in the correct tense (10 points)
1. We (play) .............soccer this afternoon. Would you like
(join) ............us?
2. You can borrow my umbrella. I (not/ use) …………….it at the
moment.
3. I (not have) ..................a car at the moment, so I (go) ….......……to
work on the bus this week. I usually drive to work.
4.
Look!The
plane
(fly)
……......towards
the
airport.
It
(land) ........................
5.You (hear).....................anything?
- I (listen)...................hard but I can’t hear anything.
6. Nam (not visit) ……….. the museum with his class last Sunday
because he had a cold.
1............................................
6.......................................
13


2.............................................
7.......................................
3............................................
8.......................................
4............................................
9.......................................
5............................................
10.....................................
IV. Put the words in the correct form ( 5 points)
1. Is Mr. Ha a …................….?
(business)
2. Our new .............., Lan learns English very well.
(class)
3. I don’t like this chair. It’s ……............….. .
(comfort)
4. Hoa is having a ............................. check-up.
(medicine)
5.It’s …............… today in Ha Noi.
1…………………………….
4………………………………
2…………………………….
5………………………………
3…………………………….

(sun)

V. There is ONE mistake in each of the following sentences,
find out the mistake and correct it. (10 points)
Eg: 0. He don’t like apples .
 Ghi vào giấy là : don’t 
doesn’t
1. His computer is more expensive than me.
............................................................................................
2. I like drink apple juice. It’s my favorite drink.
............................................................................................
3. He is so intelligent as me.
............................................................................................
4. Thu is writting a letter to her parents in her room.
............................................................................................
5. I and some of my classmates go to school the bus every day.
............................................................................................
6. My son is studying in an university in China.
.
............................................................................................
7. I prefer to playing table tennis.
............................................................................................
8. There is a few mineral water in the bottle on the table.
...........................................................................................

14


9. She is lazy, but her brother is very lazier.
..........................................................................................
10. Playing is more interesting than study.
...........................................................................................
VI. Read the passage then make questions and answer.(10
points)
I am Hoa. I live in Hanoi. It is a very beautiful city on the bank of the
Red River. Thang Long bridge is the longest one in Hanoi. Hanoi has
lots of lakes and parks. We often go to the parks and the zoos on
Sunday. The parks in Hanoi have lots of trees. They are very big and
green. There are many kinds of beautiful flowers in the parks. I like Thu
Le zoo very much because it has a lot of different animals, especially
monkeys – my favorite animal.
1. What / Hanoi / like?
................................................................................................................
......................................................
................................................................................................................
......................................................
2. Where / Hoa / go / Sunday?
................................................................................................................
......................................................
................................................................................................................
......................................................
3. How / long / bridge / Hanoi?
................................................................................................................
......................................................
................................................................................................................
......................................................
4. Why / she / like / parks?
................................................................................................................
......................................................
................................................................................................................
......................................................
5.What kind / animals / like best?
................................................................................................................
......................................................
................................................................................................................
......................................................

15


VII. Complete the second sentences in such a way that it is
almost the same as the first. (10 points)
1.Lan’s hair is long.

Lan ..........................................................................................................
......................
2.Nam rides his bike to school everyday.

Nam..........................................................................................................
.....................
3.Nobody in our class is more intelligent than Nga.

Nga...........................................................................................................
....................
4.Let’s go swimming.

Shall .......................................................................................................
.................?
5.When is your brithday?

What.........................................................................................................
..................?
6. How tall is this building?

What.........................................................................................................
..................?
7. Miss Lan is a good English teacher.
 Miss Lan
…..............................................................................................................
....
8. It took Mr. Hoang half an hour to walk to work to yesterday.
 Mr. Hoang
spent...................................................................................................
....
9. What is the price of this cap ?
 How
much........................................................................................................
................
10. Listening to music is more interesting than watching TV.
I
prefer........................................................................................................
.....................
VIII. Read the passage and choose the best option. Cirle A, B, C
or D? (10points)

16


James has two jobs. (1)………….Monday, Tuesday and Wednesday
he works in a (2)……….where he helps to look after children who (3)
………..ill. He goes to the hospital (4)………bus. He starts (5)………at
ten o’clock and works until quarter (6)……….five. He (7)………at home
on Thursday and Friday, he writes stories. In (8)……… evening, one of
his roommates cooks the meal. After dinner, they (9)…………at the
newspapers to see what’s on TV or they (10)…………about the day.
1. A. At
B. In
C. On
D. Up
2. A. school
B. hospital
C. office
D. factory
3. A. am
B. is
C. are
D. be
4. A. in
B. on
C. under
D. by
5. A. job
B. day
C. hand
D. work
6. A. to
B. at
C. by
D. about
7. A. work
B. works
C. working
D. to work
8. A. a
B. an
C. O
D. the
9. A. see
B. watch
C. look
D. meet
10. A. sing
B. talk
C. hear
D. listen
IX. Fill in each gap with a suitable preposition.(10points)
1. I’m reading a book …................ history of China.
2. The shirt looked beautiful. I tried it…..............but it didn’t fit.
3. It is far…..........................your house to the school.
4. Is Tokyo the biggest city…............................the world.
5. John’s worried ….......................his final exam.
6. Are you interested…...................... Math.
7. What’s HCM city famous…........................?
8. Her sister is working….......................... a computer company.
9. Can I talk ............................. you for a moment?
10. My aunt sliced the beef .......................thin strips.
X. Use the suggested words and phrases to write complete
sentences. (10points)
Dear Nam,
1. I / be / pleased / hear / that / you / your family / well.
………………………………………………………………………………..................
...........
2. Here / photo / my family / and / let / me / tell / you / us.
………………………………………………………………………………..................
............
3. Father / mechanic /. He / work / factory / suburb.
………………………………………………………………………………..................
............
4. He / work / five / days / a week / Monday / Friday.

17


………………………………………………………………………………..................
.............
5. He usually /go / work / motorbike / morning / so he / not free / every
morning.
…………………………………………………………............................................
....................
…………………………………………………………............................................
....................
6. In free time / father/ often / play/ badminton / friends.
………………………………………………………………………………
7. mother / teacher//. She / teach / Math / school / near / house.
……………………………………………………………………………………
8. Brother / 17 years/ and / he / grade 12.
……………………………………………………………………………
9. He / love / collect /stamps /. He / have / hundreds / stamps /
collection.
………………………………………………………………………………
10. please write / me soon / and tell / your / family.
………………………………………………………………………………
THE END

18


PHÒNG GD- ĐT TÂN YÊN
CỤM MIỀN TÂY

ĐÁP ÁN ĐỀ THI KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI
NĂM HỌC 2012- 2013
Môn: Tiếng Anh Lớp 7
Thời gian thi: 150 phút - Không kể thời gian
giao đề

§Ò kh¶o s¸t ®ît I

I. Chọn 1 từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ
còn lại. (10points)
- Mỗi câu đúng được 1 điểm.
Câu
1
2
3
D
B
C
Đ.
án

4
D

5
B

6
C

7
A

8
D

9
B

10
A

II. Chọn phương án đúng nhất điền vào chỗ trống để hoàn thành
các câu sau. (15 points)
- Mỗi câu đúng được 1 điểm.
Câu 1
2
3
4
5
6
7
8
9
C
B
D
D
B
A
C
A
Đ. án D
Câu 11
12
13
14
15
A
C
B
D
Đ. án C
III. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc. (10 points)
Mỗi động từ chia đúng được 1 điểm.
1. will play or we’ll play, to join
6. didn’t visit
2. am not using
3. am not having, will go
4. is flying, is landing
5. Do… hear, am listening
IV. Cho dạng đúng của các từ trong ngoặc (5 points)
Mỗi từ viết đúng chính tả được 1 điểm.
1. businessman
2. classmate
3. uncomfortable
4. medical
5. sunny
V. Sửa lỗi sai.(10 points)
- Tìm được lỗi sai và sữa đúng được 1đ/ 1 câu. Nếu tìm được lỗi
mà sửa không đúng thì cho ½ điểm / 1 câu.
Từ dùng sai
Sửa lại đúng
1.  mine
11. me
2. drinking
12.
drink
3. as
13.
so
4. writing
14.
writing
5. by
15.
the
6. a
16.
an

19

10
A


17.
18.
19.
20.

7. bỏ to
8. little
9. much
10. studying

to
few
very
study

VI. Đọc đoạn văn, đặt câu hỏi rồi trả lời (10 points)
Mỗi câu hỏi mà đặt đúng được 1 điểm
Mỗi câu trả lời đúng được 1 điểm.
1. What is Hanoi like?
It is beautiful.
2. Where does Hoa go on Sunday?
She goes to the parks and zoos.
3. How long is Thang Long bridge in Hanoi?
It is the longest bridge in Hanoi.
4. Why does she like the parks?
Because they are big, green and there are many beautiful flowers in it.
5. What kind of animals does she like best?
She likes monkeys best.
VII. Viết lại câu, giữ nguyên ý. (10 points)
1. Lan has long hair.
2. Nam goes to school by bike everyday.
3. Nga is the most intelligent (student) in our class.
4. Shall we go swimming?
5. What is your date of birth?
6. What is the height of this building?
7. Miss Lan teaches English well.
8. Mr Hoang spent half an hour walking to work yesterday.
9. How much is this cap?
10. I prefer listening to music to watching TV.
VIII. Chọn từ thích hợp cho sẵn để điền vào chỗ trống (10 points)
C©u
§.¸n

1
C

2
B

3
C

4
D

5
A

6
A

7
B

8
D

9
C

10
B

IX. Điền giới từ (10 points)
C©u
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
§.¸n abou on
from
in
abou
in
for
for
to into
t
t
X. Sử dụng từ gợi ý để viết thành câu hoàn chỉnh (10 points)
- Mỗi câu viết đúng trật tự từ, sử dụng đúng mẫu câu, viết hoa
chữ cái đàu câu và tên người hoặc các danh từ chỉ địa danh…
được 2 điểm.
- Nếu viết sai chi tiết nào thì trừ 0.25điểm/ chi tiết sai.
1. I am pleased to hear that you and your family are well.
20


2. Here is the photo of my family and let me tell you about us.
3. My father is a mechanic. He works in/for a factory in the
suburb.
4. He works five days a week from Monday to Friday.
5. He usually goes to work by motorbike in the morning so he is
not free every morning.
6. In free time my father often plays badminton with his friends.
7. My mother is a teacher. She teaches math at/in a school near
my house.
8. My brother is 17 years old and he is in grade 12.
9.He loves collecting stamps. He has hundreds of stamps in his
collection.
10.Please write to me soon and tell (me) about your family..
- Tổng điểm toàn bài: 100 điểm
- Thang điểm 10
Tổng những phần làm ®óng
- Điểm bài thi =
10
THE END

ĐỀ SỐ 4
Giải đề thi học sinh giỏi môn:
Tiếng Anh 7 tháng 2 năm 2013
Giáo viên : Trần Thị Cúc

I/. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:
1.
2.

A.
A.

sure
new

B.
B.

saw
sew

C.
C.

send
few

D.
D.

sit
knew

3.
4.

A.
A.

image
plays

B.
B.

arcade
looks

C.
C.

take
wants

D.
D.

days
helps

5.
A.
decided
B. preferred
C. listened
D.
6.
A.
much
B. drug
C. buffalo
D.
7.
A.
horrible
B. hour
C. hundred
D.
8.
A.
teenager
B. together
C. guess
D.
9.
A.
languages
B. goes
C. watches
D.
10 A.
education
B. collection
C. question
D.
.
II/.Fill in each blank with the correct form of the word given in
capital:
1/. English is an ………………… and important subject
INTEREST.

enjoyed
future
hold
regular
dresses
celebration

21


2/. In electronics they learn to repair ……………appliances.
HOUSE
3/. The most popular ………….. at recess is talking .
ACT
4/. Hoa is having a....................check-up
MEDICINE
5/. In the countryside, people often know all the people in their...................
NEIGHBOR
6/. You must be careful when playing video games because they can be
……….
ADDICT
7/. I’d like a nice..................orange
INVENT
JUICE
8/. Edison’s most famous ………. was the electronic bulb.
9/. This dictionary is very ..............for you to learn English
USE
10/. I have ....................time to play than my friends
LITTLE
III/. Choose the best answer to complete each sentence.
1/. I bought this dress at the...................on Hang Bai street.

A. clothes’
B. store of closes
C. clothes store
D. closing store
store
2/. Isn’t it easy to learn English well ?
- ………………………..
A. No, it is
B. No it does not
C. Yes, it is
D. Yes. It does
3/. There are two churches in the town and ………………of them are
extremely old.
A. each
B. all
C. both
D. most
4/. My joke made the whole class ………………
A. smile
B. laughing
C. laugh
D. crying
5/. Mr. Nam ………………….. to work yesterday
A. wasn’t drive
B. not drive
C. didn’t drove
D. didn’t drive
6/. The news on TV last night ……………………. very good.
A. was
B. has
C. were
D. be
7/. Lan did not know the world . Hoa didn’t …………………………….
A. so
B. neither
C. either
D. too
8/. The boss wants his ………………….. to type some letters.
A. secretary
B. novelist
C. journalist
D. musician
9/. If he eats all that food, he eats………………………
A. quite much
B. too many
C. quite many
D. too much
10/. Mr Robinson speaks Vietnamese very……………………..
A. skillfully
B. good
C. fluently
D. best
IV/. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the
following sentences:
1/. We can’t go out now because it (rain ) …………………… .
2/. They (meet) .......................their teacher at the moment
3/. We (visit ) ………………the museum at the moment. We (visit ) …………..it
once a year

22


4/. Hai ( not write ) ……………….. to her parents last week. She ( phone ) …..
……. them.
5/.Duy ( not visit)… …the museum with his class last Sunday because he
(catch ) ……. a cold.
6/. How much it ( cost ) …………….to mail a latter to England ?
7/. Take these pills and you ( feel ) ……………….. better then, Ha .

V/. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in
the space provided :
1. From at nine in the morning until four afternoon Mr. Tuan works in
A
B
C
the fields with his father.
D
2. There is fewer work in the evening than there is in the morning
A B
C
D
3. My Dad always has a three-weeks vacation
A
B C
D
4. Mr Ba soon got used to travel to work by bicycle
A
B
C
D
5. The doctor says you should spend a little time to play video game.
A
B
C
D
6. The public library in the city has thousand of good books
A
B
C
D
7. What does the new student like ?
- Oh, she is tall and beautiful
A
B
C
D
8. Ba is in class 7A and he enjoys the school very much
A
B
C
D
9. My father always has a lot of houseworks to do
A
B
C
D
10. There is a ten-floors building in front of my house
A
B
C
D
VI/. Fill in each numbered blank with one suitable word
Americans like sport very much. One of the (1)............. popular kinds of
sports in Autumn is football. All the high schools(2)........... universities have
their own teams.
In winter the most popular kind of sports (3)........... basketball. There is
usually a match every evening in one school gymnasium or another. In some
parts of the United States there is a lot of (4).............. and ice. Many people
like skiing and skating.
In the other two (5)..........., millions of Americans enjoy baseball. The
schools have their games in (6)..........., but the most important professional
games are played during summer. Many people listen to the games (7) ......
the radio, watch them on television or read about them (8) ...........the
newspapers.
Some also play tennis or golf and others (9) ......... fishing. They like to
stay outdoors (10)........it is warm during the months of June, July and August.

23

1..............
................

2..............

3..............

4..............

5..............
................
...
6..............
................
7..............
................
8..............
................
9..............
................
10............
................


VII/ Use the words given to complete the following sentences :
1. you / better / eat / too / candies / because / they / not good / your
teeth
...............................................................................................................
.....
2. I / have / American / friend.
3. Last week / they / moved / new house/ city
4. Last year / brother / work / engineer / printing factory.
...............................................................................................................
.....
5. what / wide / the West Lake?
6. this morning / I / eat / bread / and / drink milk / breakfast.
………………………………………………………………………..
7. Walking / fun / easy and inexpensive activity.
…………………………………………………………………………..
8. Most / world’s surface / water .
9. Would / like / some coffee ?
10.video games / good fun / but players / must / careful.
……………………………………………………………………………..
VIII/. Read the following passage then choose the best answer to fill in the
blank:
In the United States of America, the national language is (1).......
English. Four hundred years ago, some English people came to North
America to live and they brought (2)....... language to this country.
Now in the USA, people speak (3)...........English . Most of the words
are the (4)............ in American and British English, but the American
say some English words not as people (5)........... in England. Canada
is (6).......... to the North of the United States of America. It is the
larger (7)......... the United States. In Canada, many people
(8)............ English because they also came from England many years
(9)......... But in some parts of Canada, people speak (10)............
because they came from France.
1. A. also.
B. like.
C. as.
D. not.
2. A. French.
B. English.
C. Chinese.
D.
Canadian.
3. A. British.
B. American.
C. Russian.
D.
Chinese.
4. A. various.
B. similar.
C. same.
D.
like.
5. A. do.
B. say.
C. talk.
D. speak.
6. A. lies.
B. situated.
C. at.
D. in.
7. A. than.
B. as.
C. more.
D. less.
8. A. say.
B. tell.
C. talk.
D
speak.
9. A. ago.
B. later.
C. there.
D. here.

24


10. A. France.
B.French.
C. Russian.
D. Italian.
IX/. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not
change:
1. It took Mr. Hoang half an hour to walk to work yesterday.
Mr. Hoang spent.......................................................
2. What is the price of this cap ?=>How
much...................................................?
3. You shouldn’t eat too much meat.=>
You’d.....................................................
4. Lan is the youngest of the three sisters.=>Lan
has ..................................
5. Our house is older than any other house in the living centre
Our house......................................................................
6. Mai usually works hard.=> Mai is usually a…………………………
7. There are eight hundred stamps in Hoa’s collection.
Hoa’s
collection.......................................................................
8. How heavy is the chicken ?
=>What ................................................?
9. How much is this book ?=>What
is...............................................?
10. Listening to music is more interesting than watching TV.
I prefer........................................................................
§¸p ¸n và biÓu ®iÓm
I/. (5điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm
1. A
2. B
3. A
4. A
5. A
6. D
7. B
8. A
9. B
10. C
II/. (15điểm ) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm
1
interesting
6
addictive
2
household
7
juicy
3
activity
8
invention
4
medical
9
useful
5
neighborhood
10 Less.
III/. (5điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm
1. D
2. C
3. C
4. C
5. D
6. A
7. C
8. A
9. D
10. C
IV/. (10điểm ) Mỗi động từ đúng cho 1 điểm
1
is raining
4 didn’t write - phoned
2
Are meeting
5 didn't visit - caught
3
are visiting - visit
6 does it cost
7 wil l feel
V/. (10điểm ) Mỗi câu đúng cho 1 điểm
1. A
6. C
at
bỏ at

thousand

2. B

fewer

7. B

does

is

3. D

three-weeks

8. C

the

bỏ the

less
three-week

thousands

25


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×