Tải bản đầy đủ

Tuyen tap mot so de luyen thi hsg tieng anh 7

TUYỂN TẬP 100 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI
TIẾNG ANH 7
Liên hệ đặt mua tài liệu: 0919.281.916

HIỆN TẠI CHUNG TÔI CUNG CẤP CÁC BỘ TÀI LIỆU TIẾNG ANH THCS:

1.
2.
3.
4.

Tuyển tập 40 đề thi HSG tiếng anh lớp 6 (400 trang)
3500 câu hỏi trắc nghiệm tiếng anh bồi dưỡng HSG lớp 6 (719 trang)
Tuyển tập 100 đề luyện thi HSG tiếng anh lớp 7 (670 trang)
Tuyển tập 100 đề luyện thi HSG tiếng anh lớp 8 (810 trang)

QUÝ BẬC PHHS VÀ GIÁO VIÊN CÓ NHU CẦU MUA TÀI LIỆU, VUI LÒNG LIÊN HỆ:

 Tel: 0919.281.916
 Email: doanthich@gmail.com


ĐỀ SỐ 1
ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG
Năm học: 2008 – 2009
Môn thi: TIẾNG ANH LỚP 7
Thời gian: 120 phút


Điểm bài thi

Giám khảo 1

Giám khảo 2 (ký,ghi

Bằng số:

(ký,ghi rõ họ tên)

rõ họ tên)

Số phách

Bằng chữ:
*) Lưu ý: - Đề thi này gồm 04 trang
- Học sinh làm bài vào đề thi, không được sử dụng tài liệu, kể cả từ điển
I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với các các từ còn lại trong câu: (5đ)
1. A. review

B. sew

C. renew

D. few

2. A.prove

B. remove

C. improve

D. stove



3. A. hurry

B. durian

C. during

D. duty

4. A. daily

B. maize

C. dairy

D. laid

5. A. character

B. chemistry C. scholar

D. chapter

II/ Chọn từ có vị trí trọng âm khác với các từ còn lại: (5đ)
1. A. concert

B. teenager

C. comfortable

D. cartoon

2. A. satellite

B. contestant C. similar

D. interview

3. A. banana

B. document C. lifestyle

D. product

4. A. restaurant

B. arrival

C. neighbor

D. general

5. A. altogether

B. decorate

C. delicious

D. grandmother

III/ Chọn từ, cụm từ phù hợp hoàn thành các câu sau: (10đ)
1. My parents _______ me to see Ho Chi Minh’s Mausoleum last summer.
A. led

B. took

C. brought

D. directed


2. I’m sure they were _____ lies.
A. telling

B. making

C. doing

D. saying

3. I’d like to mail this letter _______ my friend in the USA.
A. for

B. with

C. to

D. up to

4. I am _______ that you and your family are well.
A. pleasant

B. pleasing

C. pleased

D. with pleasure

5. – What is the tall building over there? - __________ .
A. Yes, it is tall

B. No, it is not tall

C. Yes, it is the new library

D. It’s a new library

6. We _________ to our new house on January 1st.
A. transferred B. got

C. removed

D. moved

7. I know how to take care _______ myself.
A. for

B. of

C. about

D. with

8. Fluoride toothpaste helps _________ tooth decay
A. prevent

B. for preventing

C. preventing

D. with preventing

9. Wear your hat. It will _______ your head.
A. protect

B. defend

C. secure

D. guarantee.

10. She added a little salt to the soup so it tasted _______
A. deliciously B. well

C. good

IV/ Điền vào chỗ trống một giới từ phù hợp: (10d)
1. In a game of singles, two players play _______ each other.

D. tastefully


2. I’m not very fond ________ detective stories.
3. Margarine is different _______ butter.
4. His parents are very strict ______ him.
5. Many people take part _______ jogging every morning.
6. We’d like a walk instead _______ riding a bike.
7. Ba is very good _______ fixing things.
8. They study and listen to music ______ the same time.
9. _____ literature, we learn about books and write essays.
10. Will you be home _______ dinner tonight?

V/ Mỗi câu sau có 01 lỗi sai. Gạch chân và sửa sang phần ghi số: (10đ)
1. Lan plays the violon in the school’s orchestra.

____________

2. The magazines on this rack is in English.

____________

3. After the first two lessons we have a twenty- minutes break.

____________

4. After our vacation in Ha Long Bay we returned to home by bus. ____________
5. We are happy hearing that you’ve passed the final exams.

____________

6. How many times in a day do you brush your teeth?

____________

7. The dirt on vegetables can cause you sick.

____________

8. She bought some souvernirs from the shop and so was I.

____________

9. Scientists say that the life started in the ocean.

____________

10. Indonesia is one of the strongest country in badminton.

____________


VI/ Dùng đúng dạng của từ cho trong ngoặc để hoàn thành các câu sau (10đ)
1. Minh plays volleyball very __________ .

(skill)

2. Last year Mr. Nam drove more ____________ than he does this year.
(dangerous)
3. There are many badminton ____________ nowadays. (compete)
4. I’d like a nice ________ orange.

(juice)

5. It’s very ___________ of you to give me a lift.

(help)

6. There was a wide ___________ of vegetables on display (select)
7.Look at the ______________ ! what are the about.

(advertise)

8. People say that “ ____________ is better than cure”

(prevent)

9. The nurse needs to know Hoa’s __________ .

(high)

10. Mr. Pike didn’t go to work yesterday because of his _________ . (sick)

VII/ Đọc và chọn từ, cụm từ cho trước để hoàn thành đoạn văn sau: (10đ)
Last Monday William Murphy (1) ______ a walet on a lonely street in Montreal. He picked
up the wallet and (2) ______ a ticket inside. He noticed the number on the ticket and
immediately realized that (3) _____ was the winning ticket in a big competition. The price (4)
_____ eight million dollas!
Murphy (5) _____ the huge prize, however, he (6) _____ the ticket back to (7) _____
owner, Laviqeur. Yesterday Leviqeur got the prize and at once (8) _____ Murphy a million dollas
as a reward.


“I have never won a competition before”, he told the reporter. “Now I (9) ____ rich and I
want (10) ______ honesty.
1.

A. see

B. sees

C. saw

2.

A. find

B. found

C. finds

3.

A. it

B. he

C. she

4.

A. is

B.are

C. were

5.

A. didn’t collect

B. not collect C. no collect D. wasn’t collect

6.

A. take

B. takes

7.

A. his

8.

A. give

B. gave

C. giving

D. gives

9.

A. becomes

B. become

C. is becoming

D. became

10.

A. reward

B. to reward

C. rewarding D. for rewarding.

B. their

D. is seeing
D. founded
D. one
D.was

C. taking

D. took

C. its

D. it’s

VIII/ Đọc bài, đièn một từ phù hợp vào chỗ trống: (10 đ)
cause

pulled

treat

decay

sugar

wear

eat teeth

middle - age
thought
Many people nowadays have to (1) ___________ false teeth when they are (2)
_____________ . The reason is that tooth (3) __________ increases a lot. The amount of (4)
____________ on our food also insreases. Doctors and dentists now know that sugar is the chief
(5) ______________ of tooth decay. Eskimos’ (6) ___________ , for example, started to decay
when they began to (7) ________ sweeter food.
Long ago doctors didn’t not like to (8) _________ people’s teeth. Barbers and blacksmiths
looked after people’s teeth and (9) __________ them out when they decayed. Some people (10)
__________ toothache was a punishment from the Gods.


IX/ Viết lại những câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi; (10 đ)
1. What is Mai’s weight?
-> How ………………………………….?
2. Why isn’t this TV working now?
-> What’s …………………………………..?
3. Trung didn’t go to school last Saturday.
-> Trung was …………………………………
4. Christiano Ronaldo is a very good soccer player.
-> Christiano Ronaldo plays ……………………………….
5. My brother runs faster than me
-> I ………………………………………….
X/ Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh: (10đ)
1. Ba / go / doctor / yesterday/ because / he / awful / stomachache.
…………………………………………………………………………………….
2. I / not like / eggs / and / my brother / either.
…………………………………………………………………………………….
3. “ Balanced diet” / mean / you / eat / variety / foods / without / eat / much / anything.
………………………………………………………………………………………
4. Millions / people / catch / common cold / year.
……………………………………………………………………………………


5. Recess / yesterday / Trang / drink / some water/ and / talk / friends.
…………………………………………………………………………………….

XI/ Đặt câu hỏi cho phần gạch chân ở mỗi câu sau: (10 đ)
1. I had lunch with my friend yesterday.
…………………………………………………………………….
2. Nam visits his grandmother twice a week.
…………………………………………………………………….
3. Mrs.Lan’s children are watching TV in the living room.
……………………………………………………………………..
4. Lien didn’t go to school last Monday because she was tired.
……………………………………………………………………
5. We were at home last night.
……

HƯỚNG DẪN CHẤM VÀ ĐÁP ÁN
Môn thi: TIẾNG ANH – Lớp 7

Tổng điểm :100

I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
1–B
2–D
II/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

3–A

4–C

5–D

1–D
2–B
III/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

3–A

4–B

5–C

1- B

3–C

4–C

5–D

2 –A


6–D
7–B
IV/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

8–A

9 –A

10 – C

1. against
2. of
6. of
7. at
V/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

3. from
8. at

4. with
9. In

5. in
10. for

1. school
2. are
6. not “in”
7. make
VI/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.

3. minute
8. did

4. not “to”
9. not “the”

1. skillfully

2. dangerously

3. competitions

4. juicy

6. selection

7. advertisement

8. prevention

9. height 10. sickness

5. to hear
10. countries

5. helpful

VII/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm.
1. B - saw

2. B – found

3. A – it

4. D – was

5. A – didn’t collect

6. D – took

7. C – its

8. B – gave

5. A – becomes 10. B – to reward

1. wear

2. middle – age

3. decay

4. sugar

5. cause

6. teeth

7. eat

8. treat

9. pulled

10. thought

VIII/

IX/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.
1. How heavy is Mai? / How much does Mai weigh?
2. What is the matter/ wrong with this TV?
3. Trung was absent from school last Saturday.
4. Christiano Ronaldo plays soccer very well.
5. I run more slowly than my brother (does). / I don’t run as fast as my brother (does)
X/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.
1. Ba went to the doctor yesterday because he had an awful stomachache.


2. I don’t like eggs and my brother doesn’t, either.
3. “Balanced diet” means you eat a variety of foods without eating much of anything.
4. Millions of people catch the common cold every year.
5. At recess yesterday Trang drank some water and talked with/ to her friends.
XI/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm.
1. Who did you have lunch with yesterday?
2. How often does Nam visit his grandparents?
3. What are Mrs.Lan’s children doing in the living room?
4. Why didn’t Lien go to school last Monday?


ĐỀ SỐ 2
Đề khảo sát chất lượng Học Sinh Giỏi 7
Năm học 2008 – 2009
Môn: Anh văn
(Thời gian làm bài: 120 phút)
Question I: Choose the best answer to fill in each blank.

1. Please ............... the milk carefully. I don’t want it to boil over.
A. see
B. watch
C. look at
2. “Was he disappointed?” - “Yes, he found the movie ........................”

D. notice

A. boring
B. boringly
C. bores
D. bored
3. ........................ 20 September, 1529, five small ships set sail from Spain.
A. At
B. In
C. On
D. By
4. Every student in those five rooms must bring ......................... own books to class.
A. one’s
B. someone’s
C. their
D. his
5. “Was the competition a success?” - “Yes, ...................... people took part in it than usual.”
A. more
B. fewer
C. less
6. What do students often do ...................... break?

D. many

A. in
B. for
C. at
7. I don’t like brown rice. Don’t you have ................................?

D. on

A. white ones
B. any white
C. no white
8. Would you like .......................... that for you?

D. a white

A. me doing
B. that I do
C. me do
9. You can join the club when you ........................... older.

D. me to do

A. will get
B. get
C. are getting
10. Can you see any people in the house? .................................

D. can get


A. Only a little
B. Only few
C. Only a few
D. Only little
Question II: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of
the other words in each group.
1. A. teenager
B. together
C. guess
D. regular
2. A. chicken
B. coach
C. orchestra
D. change
3. A. meat
B. reader
C. overseas
D. realize
4. A. horrible
B. hour
C. hundred
D. hold
5. A. much
B. drug
C. future
D. buffalo
6. A. started
B. weighed
C. measured
D. called
7. A. appointment
B. affect
C. amount
D. add
8. A. serious
B. symptom
C. sugar
D. sauce
9. A. great
B. beautiful
C. teacher
D. means
10. A. wet
B. better
C. rest
D. pretty
Question III: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.
1. At the moment we (sit) .............................. in a café. We (wait) ..................... for the museum
to open, so I (write) ............................ some postcards.
2. Miss Helen (help) ............................. as soon as she (finish) ............................. that letter.
3. Boys like (play) ............................. marbles or catch while girls enjoy (skip) .............. rope or
chatting.
4. (you/ go) ....................................... abroad for your holiday? - Well, I (get) ................... a
holiday job. I’m going to an agent’s on Saturday (find out) ........................... about it.
Question IV: Choose the best answer to fill in each blank of the following passage.
Dear Hanh,
I’m writing to invite you to a party we ........................ (1) at the flat next Friday,
December 14th. As you know, ...........................(2) Lan’s 13th birthday next week and my birthday
next month, .......................... (3) we thought we’d celebrate together and have a joint party.
I can’t remember if you know my address or not, but anyway, if you ..............................
(4) the direction below, you shouldn’t get lost. Take the Number 15 bus from the station
and ........................... (5) at the Star Hotel. Walk down Long Viet Road, past the DanChu
Cinema, and then .........................(6) the first turning on the right. That’s LeLoi Road. Turn


left ..................... (7) the first junction, then go straight past the church as far as the next
crossroads. ......................(8) and our block of flats is the second on the right.
Do try and come. Of course you’re ........................... (9) to bring someone with you if you
want to.

Look forward .............................. (10) you then!
1. A. have
B. are having
C. going to have
D. will has
2. A. it’s
B. its
C. they’re
D. she’s
3. A. too
B. but
C. because
D. so
4. A. to follow
B. follow
C. following
D. follows
5. A. get up
B. get by
C. get on
D. get off
6. A. have
B. get
C. take
D. bring
7. A. in
B. at
C. of
D. on
8. A. Right turn
B. To right
C. To turn
D. Turn right
9. A. welcomed
B. welcome
C. welcoming
D. to welcome
10. A. to see
B. for seeing
C. of seeing
D. to seeing
Question V: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.
1. A year has twelve months.
-> There are ..........................................................................................................................
2. Lan is more intelligent than her sister.
-> Lan’s sister isn’t ..............................................................................................................
3. He looks after the sick people.
-> He takes ...........................................................................................................................
4. Do you enjoy listening to music?
-> Are you interested ..........................................................................................................?
5. What is your mother’s job?
-> What does .......................................................................................................................?
6. We have a two - month summer vacation.


-> Our summer vacation lasts ..............................................................................................
7. Will you please look after the house while we are away?
-> Will you please take .......................................................................................................?
8. Vietnamese students have fewer vacations than American ones.
-> American students ...........................................................................................................
9. It takes me about two hours each day to do my homework.
-> I spend ..............................................................................................................................
10. Hoa is a hard student.
-> Hoa studies .......................................................................................................................
Question VI: Use the given words to make complete sentences.
1. Could/ tell/ how/ get/ police station/ please?
.............................................................................................................................................?
2. How much/ cost/ mail/ letter/ USA?
..............................................................................................................................................?
3. In/ future/ we/ less work/ more money/ spend.
...............................................................................................................................................
4. Brother/ engineer/ and/ work/ factory/ suburb/ capital.
...............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
5. Eat/ and/ talk/ friends/ be/ most common ways/ relax/ recess/ many countries.
...............................................................................................................................................


...............................................................................................................................................
Question VII: Read the following passage and answer the questions below.
Headache is a very common disease in the USA. Every year, about fifty million people
have to go to the doctor because of headache. The symptoms of a headache are various. People
can see black dots or bright spots in front of their eyes. They may also have pains only on one
side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have headache
when they work too hard or they are too nervous about something. Medicine can help cure the
disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by
changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed.
* Questions:
1. Why is headache a common disease in the USA?
...............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
2. What can people see when they have headaches?
...............................................................................................................................................
3. Can people have pains on only one side of the head?
...............................................................................................................................................
4. When do people have headaches?
...............................................................................................................................................
5. How can they prevent headaches?
...............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
Question VIII: Fill in each blank with the suitable preposition.


1. It was interesting. I had a lot ................................ fun.
2. What do you think ............................... the place?
3. My friends took me .................................. a temple.
4. I bought gifts ............................ my friends.
5. Were you tired ................................... the trip?
6. She put the hat ........................... the wall.
7. Why don’t you look ............................. the fish? - They are lovely.
8. Last night I spoke to my mum ................................ my hobby.
9. He rented a house next door ......................... mine.
10. He moved .............................. a new house.

------------- The end--------------

HƯỚNG DẪN CHẤM
ĐỀ KIỂM TRA HỌC SINH GIỎI 7
Năm học: 2008-2009
Môn: Anh văn
Question I: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ.
1. B
2. A
3. C
6. C
7. B
8. D
Question II: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ.

4. D
9. B

5. A
10. C


1. A
2. C
3. D
4. B
6. A
7. D
8. C
9. A
Question III: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ.
1. are sitting/ are waiting/ am writing
2. will help/ finishes

5. C
10. D

3. playing/ skipping
4. Are you going/ am going to get (will get)/

to find out.
Question IV: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn và điền đúng vào ô trống cho: 0,25 đ.
1. B
2. A
3. D
4. B
6. C
7. B
8. D
9. B
Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu viết lại đúng cho: 0,25 đ.

5. D
10. D

1. There are twelve months in a year.
2. Lan’s sister isn’t as intelligent as her.
3. He takes care of sick people.
4. Are you interested in listening to music?
5. What does your mother do?
6. Our summer vacation lasts two months.
7. Will you please take care of the house while we are away?
8. American students have more vacations than Vietnamese ones.
9. I spend two hours each day doing my homework.
10. Hoa studies (very) hard.
Question VI: (2,5 ms) - Mỗi câu viết đúng cho: 0,5 đ.
1. Could you tell me how to get to the police station, please?
2. How much does it cost to mail a letter to the USA?
3. In the future, we have less work and more money to spend.
4. My brother is an engineer and he works in a factory in the suburb of the capital.


5. Eating and talking with friends are the most common ways of relaxing at recess in many
countries.
Question VII: (2,5 ms) - Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ.
1. Because every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache.
2. They can see black dots or bright spots in front of their eyes.
3. Yes, they can.
4. When they work too hard or they are too nervous about something.
5. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to
bed.
Question VIII: (2,5 ms) - Mỗi giới từ đúng cho: 0,25 đ.
1. of
6. on

2. about
7. at

3. to
8. about

4. for
9. to

5. from
10. to

ĐỀ SỐ 3
ĐỀ KIỂM TRA SINH HOẠT CLB TIẾNG ANH
Năm học: 2009-2010

Mụn : Tiếng Anh 7 (Thời gian: 45 phút)

Phần B: Phần tự luận: (10 điểm)
I. Put the verbs in brackets in the right from.(2.5ms) ( Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc )
1. At the moment, we (sit) in a cafe we (wait ) for the museum to open.
2. Miss Helen (help) him as soon as she (finish) that letter .
3. What part of HCM city (you, live)in when you (be)a student ?
4. What you (do) if you (have) lots of momey?.


5.Why Hoa (not go) to my birthday party lastnight?
6.When I was a little girl , I always (run) to achool .
7.She (not drink ) coffee in the morning.
8.Keep silent, please.Our teacher (explain) the lesson.
9.She promises she (help) them learn English.
10.This day next week (be) my birthday.
II. Rewrite these sentences to make the same meaning.(2.5ms)(Viết lại các câu sau sao cho
nghĩa không đổi )
1. The cat is very lovely .  What .......................................................................?
2. What is your weight?  How ..........................................................................?
3. How much is this cap? How much does ...........................................................?
4. It takes me about two hours each day to do my homework .  I
spend ..........................................................
5. He is a slower and more careful driver than I am  He
drives........................................................................
III.Make questions for the underlined word:(2.5ms)(Viết câu hỏi cho những từ gạch dới)
1. She left for HaNoi 2 days ago. 
....................................................................................................................
2. He had stomachache because he ate dirty vegetables. 
.............................................................................
3. My brother is going to the hospital. 
.........................................................................................................


4. We ‘ll have fish and vegetables for dinner. 
..............................................................................................
5. He works in an international bank. 
..........................................................................................................
IV.Use the cuesin brackets to answer the questions(Dựng những gợi ý trong ngoặc để viết cõu
hỏi)
1.Why did the teacher punish Minh? (not do his homework)
2.Where did your father go last night? (movies)
3.Who did Tan meet on the way home? (old friend)
4.What did her mother buy her? (a new pair of shoes)
5.When does your shool start? (September 5th)
VRead the text and answer the questions:(2.5ms) ( Đọc đoạn văn và trả lời những câu hỏi )
Text 1:Health and hygiene are very important .So Nam always takes care of his health .He does
morning exercise regularly and eats moderately.He brushes his teeth after meals everyday.He
doesn’t eat candy at night .Nam doesn’t stay up late .He often goes to bed at 10 o’clock and gets
up at 6 o’clock.He likes watching cartoons but he never sits nearTV.It is not good for his
eyes.He will always keep his teeth clean and his body fit.Health is more important than anything
else!
1.Why does Nam take care of his teeth?
2.What does he do after meals?
3.What doesn’t he eat at night?
4.What time does he sleep?
5.Why does he never sit near TV?


Text2:Babies do it for up to 8 hours a day.Sleep.No one can live without it.But how much do we
really need?
Scientists say that we all need 8 hours’s sleep every night.They find that, on average, adults sleep
for 7 hours a night,with 32% sleeping less than 6 hours.They also say that the idea that we need
less sleep as we get older is completely untrue.Professor JimHorne of Southborough University
studied a group of people who could spend as many hours as they wanted in bed ; after 10 hours
they didn’t find it any easy to get up in the morning.
*Questions:
1.How many hours a day do babies sleep?
2.How many hours a day should we sleep?
3.How many hours a day do most people sleep?
4.What percentage of people sleep less than 6 hours a day?
5. Can people get up early in the morning after 10 hours’ sleep?

....................................................Good luck…………………………
Đáp án đề KIỂM TRA SINH HOẠT CLB TIẾNG ANH
năm học: 2009-2010
Phần A. Phần trắc nghiệm (10 điểm)
I.2.5đ (Mỗi câu đúng cho 0,25 điểm )

II.2.5đ(Mỗi câu đúng cho 0,25 điểm )

1. c
2. a
3. c
4.b
5.c

Môn: tiếng anh 7
6. d
7.b
8.d
9. b
10.b


1.c

2.b

3.c

4.d

5.a

6.a

7.b

8.a

9.d

10.c

III.&IV:2.5đ(Mỗi câu đúng cho 0,25 điểm )
1.d.

2.b

3.a

4.a

5.d

1.a

2.d

3.b

4.a

5.c

V:2.5đ(Mỗi câu đúng cho 0,25 điểm )
1.market

6.energy

2.moderate

7. spinach

3.chicken

8.cucumber

4.vegetable

9.papaya

5.carrot

10.affect

Phần B. Phần tự luận( 10 điểm )
I. (3 điểm ) mỗi động từ chia đúng 0,25 điểm
1. are sitting..............are waiting

2. will help .................finishes.

3. did you

4.will...do ....have

5.didn’t Hoa go

6.ran

7.doesn’t drink

8.is explaining

9.will help

live ............were.

10.will be
II. 2,5 điểm (mỗi câu đúng cho 0,5 điểm ).
1. What a lovelycat !
2. How heavy are you?
3. How much does this cap cost?
4. I spend two hours each day doing my homework .


5. He drives more slowly and carefully than me/ I do .
III.&IV 2,5đ(Mỗi câu đúng cho 0,25 điểm)
1.How old are they ?
2. How did you feel after eating that food ?
3. I spend two hours each day to do my homework ?
4. He drives carefully and slowly.
IV.
1.Because he didn’t do his homework
2.He went to the movies.
3.He met an old friend.
4.She bought her apair of shoes.
5.It starts on September 5th
V.(Mỗi câu đúng cho 0,25 điểm )
Text1:

Text2:

1.Beacause health and hygiene are very important.

1.Babies sleep 8 hours aday.

2.He brushes his teeth after meals.

2.We should sleep 8 hours a day.

3.He doesn’t eat candy at night.

3.Most people sleep 7 hours a

night.
4.He sleeps at 10 o’clock.

4.32%

5.Because It is not good for his eyes.

5.No, they can’t


ĐỀ SỐ 4

PHÒNG GD & ĐT THANH OAI

ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH OLYMPIC CẤP HUYỆN LỚP 7
NĂM HỌC 2013-2014
Thời gian làm bài: 120. phút
(Học sinh làm bài trực tiếp vào đề thi )

.……………………….………………………………………… .…………………………

PART ONE: LISTENING
Listening. Then fill one word in each gap to complete the following passage.
(0.2 x 10 = 2.0 pts)
Let me tell you something about my family. My father is sixty-four. He’s a lot older
…………(1) my mother. She is only fifty-one. Dad has his………….(2) business (an export
business). Mum helps him ………….(3) the business. I have two brothers and two sisters, so
………(4) are seven of us altogether in the family.
The oldest is my brother Thomas. He’s twenty-eight. He is …………….(5) and has two
children. The …………(6) oldest is my sister Helen. She’s twenty-three. She’s ……….(7)
accountant and she works in a bank. Then there’s me . I’m twenty. I’m in my second year
………………(8) university. The next youngest is Susan. She’s eighteen and is in ………………
(9) last year at high school. Then there’s Tony. He’s the youngest. He’s fifteen. He …………(10)
to secondary school.


PART TWO: PHONETICS. (0.2 x 10 = 2.0 pts)

I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the
others by circling A, B, C or D (0.2 x 5 = 1.0 pt)
1.
2.
3.
4.
5.

A. scout
A. looked
A. uniform
A. sugar
A. gloves

B. receive
B. walked
B. cucumber
B. serious
B. improve

C. score
C. washed
C. public
C. symptom
C. coveralls

D. comics
D. wanted
D. during
D. second
D. stomach

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A,
B, C, or D (0.2 x 5 = 1.0 pt)
1.

A. diver

B. vessel

C. affect

D. chopstick

2.

A. cucumber

B. moderate

C. stomachache

D. direction

3.

A. relax

B. marbles

C. comic

D. atlas

4.

A. expensive

B. horrible

C. compliment

D. terrible

5.

A. classmate

B. morning

C. question

D. enjoy

PART THREE: Vocabulary and grammar (0.2 x 30 = 6.0 pts)
I. Circle best option A, B, C or D to complete the following sentences.
(0.2 x 10 = 2.0 pts)
1. I bought this dress at the...................on Hang Bai street.

A. clothes’ store

B. store of closes

C. clothes store

D. clothing store


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×