Tải bản đầy đủ

de on thi vao lop 10 mon tieng anh nam hoc 2018 2019 co dap an de luyen 19

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

SỞ GD&ĐT TỈNH/ TP

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.

I. GRAMMAR AND STRUCTURE
Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you
choose.
1. You had a headache yesterday,...............?
A. hadn’t you B. do you
C. didn’t you D. did you
2. My son was ill. He has been in hospital...........Monday.
A. since
B. from
C. on
D. after
3. Maria hasn’t visited her home in Spain..................
A. for many years

B. since many years
C. many years since
D. many years ago
4. Jim is two years ................than Tom.
A. old
B. elder
C. older
D. eldest
5. You had better .................much in class.
A. not talk
B. not to talk C. don’t talk D. hasn’t talked
6. Is there ................who can speak Chinese?
A. someone B. anyone
C. no one
D. everyone
7. What’s the matter? Haven’t you started .................?
A. just
B. yet
C. already
D. recently
8. How many plays......................?
A. did Shakespeare write
B. has Shakespeare written
C. Shakespeare wrote
D. Shakespeare has written
9. If you don’t take these pills, you.................
A. not feel well
B. don’t feel well
C. will feel well
D. you won’t feel well
10. We are very ..............after school
A. tire
B. tiring
C. tiredly
D. tired
11. Their parents are as strict as .................
A. we do
B. our
C. ours
D. we are


12. Do you know .................?
A. who is Marie Curie
B. who Marie Curie is
C. who was Marie Curie
D. who Marie Curie was
13. The children were bored..................the film
A. at
B. for
C. by
D. with
14. Have you got any tickets...............me?
A. to
B. of
C. by
D. for
15. What time do you get up..............the morning?
A. at
B. on
C. for
D. in
16. Newton was born ...................December 25th, 1642.
A. in
B. on
C. at
D. from
17. He worked .............than his brother.
A. more hard B. hard
C. harder
D. more hardly
18. She doesn’t enjoy.............to the dentist
A. go
B. to go
C. going
D. went
19. I hate asking my mother ...............money
A. for
B. to
C. my
D. about
20. She isn’t a student. She..................school two years ago.
A. leave
B. leaving
C. left
D. has left


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

II. VOCABULARY AND EXPRESSION
Choose the best answers
21. Don’t read that book. It’s................
A. bore
B. boring
C. bored
D. boredom
22. The students are..................in learning more about the subject.
A. interest
B. interesting C. interested D. interests
23. That man speaks English very..................
A. good
B. well
C. better
D. best
24. I have bought a present for my mother and now I need some ….. .
A. paper wrapping
B. wrap paper
C. wrapped paper
D. wrapping paper
25. In Britain unemployed people can get ...................benefit
A. unemploying
B. unemployed
C. unemployment
D. unemploy
26. My uncle lives in England but he speaks .................
A. French
B. France
C. England
D. English
27. Issac Newton was an English physicist, whose theory of............ .
A. gravitation B. relativity C. evolution D. digestion
28. A person who studies language is a..................
A. biologist B. physicist C. linguist
D. mathematician
29. Ivan Pavlov, whose .............on digestion made him famous, was a Russian scientist
A. invention B. theory
C. work
D. development
30. J. Watt was a Scottish ....................
A. invent
B. inventor C. inventer
D. invention
III. READING COMPREHENSION
Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best
suited to each gap
A. Michael Faraday, the great English physicist was born ....(31)... 1791 in London. His family ...(32)...
very poor and he didn’t learn...(33)..... When he was 14, he worked in a bookshop ....(34).... he had a
good chance to read books. He ....(35).... to some talks about science. One day Michael went to a ....
(36)..... by Humphry Davy, England’s ....(37).... scientist of the time. He liked his talks very much, and ....
(38).... months later he became Davy’s laboratory assistant. Like Davy, he became....(39)....in electricity.
He spent a lot of time...(40).... it and at last he saw that electricity could be made by a machine. He died
in 1867.
31.
A. on
B. at
C. in
D. since
32.
A. is
B. was
C. been
D. be
33.
A. much
B. many
C. more
D. most
34.
A. that
B. where
C. when
D. and
35.
A. go
B. use to go C. used to go D. used to going
36.
A. speak
B. tell
C. talk
D. discussion
37.
A. great
B. greater
C. greatly
D. greatest
38.
A. few
B. a few
C. little
D. a little
39.
A. interest
B. interested C. interesting D. interest
40. A. to study
B. studying C. study
D. studied
B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is
correct
Mr. Smith is 54. Until last year he was a manager in a factory. He had worked for the same company
since he left school. He had a good job. When his company had to close because of difficulties, he
became unemployed.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

“It’s funny really. I don’t feel old but it’s easy to start looking for ajob at my age. I’m interested in
learning a new skill but nobody wants to train me. I’m tired of sitting around the house. When I was with
my company I was bored with doing the same thing everyday, but now I really enjoy doing the job
again.”
41. Mr. Smith used to work in a............
A. factory
B. school
C. hospital
D. supermarket
42. Since he left school had worked for..........
A. many companies
B. two companies
C. one company
D. no companies
43. His job was ...............
A. bad
B. good
C. not good D. very good
44. Mr. Smith is ...............now
A. a manager B. a teacher C. out of work D. trainer
45. He became unemployed because ..............
A. he didn’t like his job
B. his company had to close
C. he was bored with his job D. nobody wants to train him
46. He finds it is...............
A. difficult to start looking for a job at his age
B. easy to start looking for a job at his age
C. not difficult to start looking for a job at his age
D. very easy to start looking for a job at his age
47. Nobody wants to train him because he..........
A. is old
B. is tired
C. doesn’t feel old
D. is interested in learning a new skill
48. Because he is unemployed, he always .............
A. learns a new skill
B . does the same thing everyday
C. sits around the house
D. goes to his company
49. When he was with his company, he had to..........
A. do a lot of things
B. sit around the house
C. learn a new skill
D. do the same thing everyday
50. Now he really enjoys..............
A. doing a job again
B. doing nothing at all
C. being a manager again
D. working in a factory again
Key
I/
1.C
2.A
3.A
4.C
5.A
6.B
7.B
8.A
11.C
12.B
13.D
14.D
15.D
16.B
17.D
18.C
II/
21.B 22.C
23.B
24.D
25.C
26.A
27.A
28.C
III/A
31.C 32.B 33.A
34.B
35.C
36.C
37.D
38.B
39.B
III/B
41.D 42.C 43.B
44.C
45.B
46.A
47.A
48.C
49.D
___________THE END____________

9.D 10.D
19.A 20.C
29.C 30.B
40.B
50.A



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×