Tải bản đầy đủ

Đề ôn tập tiếng anh lớp 9 nâng cao

Đề Thi Thử
I, Chọn từ có cách phát âm khác với những từ còn lại:
1.
2.

A. hour
A. dealt

B. honest
B. dreamt

C. heir
C. heal

D. hospital
D. jealous

3.

A. slogan


B. motor

C. total

D. proper

4.

A. sugar

B. cassette

C. fashion

D. passion

II, Chọn từ có phần trọng âm rơi vào âm tiết khác với những từ còn lại:
6. a. organise

b. decorate

c. divorce

d. promise

7. a. refreshment

b. horrible

c. exciting

d. intention

8. a. knowledge

b. maximum

c. athletics

d. marathon



9. a. difficult

b. relevant

c. volunteer

d. interesting

10. a. confidence

b. supportive

c. solution

d. obedient

III, Chọn đáp án thích hợp nhất:
11. If you wish to learn a new language, you must _____ classes.
A. follow
B. present
C. attend
D .assist
12. We took _____ of the fine weather and spent the day on the beach.
A. chance
B. advantage
C. occasion
D. effect
13. When I saw Minh, I stopped and smiled, but he _____ me and walked on.
A. refused
B. omitted
C. ignored
D. denied
14. Her parents were very _____ because she was out so late that night.
A. responsible
B. sorry
C. worrying D. worried
15. The nurse was on _____ in the hospital all night.
A. work
B. alarm
C .service
D .duty
16. Will you _____ me to post this letter tomorrow?
A. remember
B .suggest
C. remind

D. mind

17. Most developing countries are in _____ of capital and technical assistance.
A .lack
B .need
C. shortage
D. excess
18. His school report last term was very _____ .
A. satisfying
B .fulfilling
C. satisfactory
19. Tuan has gone to the baker’s to buy a _____ of bread.
A. loaf
B. piece
C. bit

D. full

D. packet

20. My mother used to be a woman of great _______, but now she gets old and looks pale.
a. beauty
b. beautiful
c. beautifully
d. beautify


21. Although they are twins, they have almost the same appearance but they are seldom in
_______.
a. agree
b. agreeable
c. agreement
d. agreeably
22. The more _______ and positive you look, the better you will feel.
a. confide
b. confident
c. confidently
d. confidence
23. My parents will have celebrated 30 years of _______ by next week.
a. marry
b. married
c. marriageable
d. marriage
24. Many Vietnamese people ______ their lives for the revolutionary cause of the nation
a. sacrifice
b. sacrificed
c. sacrificial
d. sacrificially
25. Most of us would maintain that physical ______ does not playa major part in how we
react to the people we meet.
a. attract
b. attractive
c. attractiveness
d. attractively

IV, Tìm dạng đúng của từ trong ngoặc:
26. In this modern day, you have to keep yourself _________ so as not to lag behind others.
(DATE)
27. The homless woman pleaded for a shelter from the rain in a(n) _________ tone.
(PASSION)
28. Sony is a big firm which is _____ in Vietnamese's market.
29. We can only get their by plane. There is no _____.
30. The_____of the moon for the earth causes the tides.
31. Our team played _____. We lost.
SUCCESS
32. We all have our _____.
33. Designers have _____ the ao dai for ages.
34. His _____ made him jump out of his seat.
35. Islam is one of the great world _____.

COMPETE
CHOOSE
ATTRACT

WEAK
MODERN
EXCITE
RELIGIOUS

V. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc:
36) That was a very strange question (ask) ......................... .
37) It was very kind of you (show).......................... the way.
38) The teacher let him (stay) ................... at home to finish the assignment.
39) It was quite a surprise (see) ........................ him again.
40) She stood there and watched him (drive) ...................... away.
41) It was very difficult for her (drive)....................... the motorbike.
42) I could feel the robber (come) ...................... from the backdoor.
43) I suddenly remembered that I (forget) ................... my keys.
44) While Diana (watch) ............................. her favourite TV programme, there
(be) .......................a power cut.
45) Who (drive) .................... the car at the time of the accident?


VI, Chọn đáp án thích hợp nhất để điền vào chỗ trống:
Education is more important today than ever before. It helps people acquire the skills they need
for such everyday (46)_______ as reading a newspaper or managing their money. It also gives
them the specialized training they may need to (47)_______ for a job or career. For example, a
person must meet certain educational requirements and obtain a (48)_______ or certificate
before he can practice law or medicine. Many fields, like computer operation or police work,
(49)_______ satisfactory completion of special training courses.
Education is also important (50)_______ it helps people get more out of life. It increases their
knowledge and understanding of the world. It helps them acquire the skills that make life more
interesting and enjoyable, (51)_______ the skills needed to participate in a sport, paint a
picture, or play a musical (52)_______ . Such education becomes (53)_______ important as
people gain more and more leisure time.
Education also helps people adjust to change. This habit has become necessary because social
changes today take place with increasing speed and (54)_______ the lives of more and more
people. Education can help a person understand these changes and provide him (55)_______
the skills for adjusting to them.
46. A. works

B. jobs

C. actions

D. activities

47. A. do

B. prepare

C. make

D. work

48. A. license

B. card

C. diploma

D. paper

49. A. requires

B. requiring

C. require

D. to require

50. A. therefore

B. despite

C. although

D. because

51. A. such as

B. for instance

C. such that

D. for example

52. A. appliance

B. equipment

C. instrument

D. device

53. A. increased

B. increasing

C. increase

D. increasingly

54. A. effect

B. affect

C. affective

55. A. with

B. for

C. in

D. effective
D. to

VII, Điền một từ thích hợp vào chỗ trống:
Travelling to all corners of the world is (56) _______ easier and easier. We live (57) _______
a global village, but how well do we know and understand each other ? Here is (58) _______
simple test. Imagine you have arranged a meeting at 4 p.m . What time should you expect your
foreign business colleagues to arrive? If they are German, they ‘ll be exactly (59) _______ time.
If they are American, they ‘ll probably be 15 minutes early. If they are Bristish, they be 15
minutes (60) _______, and you should allow up to an hour for the Indians. Therefore, these are
some small advice in (61) _______ not to behave badly abroad. In France you shouldn’t sit
down in a cafard untill you are shaken hands with everyone you know.In Afghanistan you ‘d
better spend at last 5 minutes (62) _______ hello. In Pakistan you mustn’t wink. It is offensive.


In the Middle East you must never use the left hand for greeting, eating, drinking or smoking.
Also, you should care not to admire (63) _______ in your host’s home. They will feel that they
have to give it to you.In Russia you must your hosts drink for drink or they will think you are
unfriendly. In Thailand you should clasp your hands (64) _______ and lower your head and your
eyes when you greet someone. In America you should eat your hamburger with both hands and
as quickly as (65) _______. You shouldn’t try to have a conversation until it is eaten.
VIII, Tìm từ có nghĩa gần nhất với từ gạch chân:
66, The two bombs exploded simultaneously.
A. Accidentally B. all of the sudden

C. violently

67, The life boat rescued the crew of the sinking ship.
A. Picked up

B. provided food for

C. saved the life of

68, Local charity organizations benefited the fire victims.
A. Claimed

B. helped

C. donated

69. Please do up your safety belt before we begin the journey.
A. fasten

B. carry

C. wear

70. I had a row with my boss and had to quit the job.
A. quarreled

B. debated

C. discussed

IX, Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi:
elecommuting is some form of computer communication between employees’ homes
and offices. For employees whose job involve sitting at a terminal or word processor
entering data or typing reports, the location of the computer is of no consequence. If
the machine can communicate over telephone lines, when the work is completed, employees
can dial the office computer and transmit the material to their employers. A recent survey in
USA Today estimates that there are approximately 8,7 million telecommuters. But although
the numbers are rising annually, the trend does not appear to be as significant as predicted
when Business Week published “The Portable Executive” as its cover story a few years ago.
Why hasn’t telecommuting become more popular?
Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance
on the part of many managers. These executives claim that supervising the telecommuters in
a large work force scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems
for managing them are not yet developed, thereby complicating the manager’s
responsibilities.
It is also true that employees who are given the option of telecommuting are
reluctant to accept the opportunity. Most people feel that they need regular interaction with
a group, and many are concerned that they will not have the same consideration for
advancement if they are not more visible in the office setting. Some people feel that even


when a space in their homes is set aside as a work area, they never really get away from the
office.
 Questions
Question 71: With which of the following topics is the passage primarily concerned?
A. The advantages of telecommuting.
B. A definition of telecommuting.
C. An overview of telecommuting.
D. The failure of telecommuting.
Question 72: How many Americans are involved in telecommuting?
A. More than predicted in Business Week.
B. More than 8 million.
C. Fewer than estimated in USA Today.
D. Fewer than last year.
Question 73: The phrase “of no consequence” means
.
A. of no use
irrelevant

B. of no good

C. unimportant

D.

Question 74: The author mentions all of the following as concerns of
telecommuting, EXCEPT
.
A. the opportunities for advancement.
B. the different system of supervision.
C. the lack of interaction with a group.
D. The work place is in the home.
Question 75: The word “executives” in line 10 refers to
A. telecommuters

B. managers

.

C. employees

Question 76: The word “them” in line 11 refers to

D. most people

.

A. systems
B. telecommuters
C. executives
D. responsibilities
Question 77: The reason why telecommuting has not become popular is that the employees
.
A. need regular interaction with their families.
B. are worried about the promotion if they are not seen at the office.
C. feel that a work area in their home is away from the office.
D. are ignorant of telecommuting.
Question 78: It can be inferred from the passage that the author is
A. a telecommuter

B. the manager

C. a statistician

Question 79: The word “reluctant” in line 13 can best be replaced by
A. opposite

B. willing

C. hesitate

.
D. a reporter
.
D. typical

Question 80: When Business Week published “The Portable Executive”, it implied that
.


A. systems for managing telecommuters were not effective.
B. there was resistance on the part of many managers about telecommuting.
C. the trend for telecommuting was optimistic.
D. most telecommuters were satisfied with their work.
X, Viết lại câu giữ nguyên nghĩa:
81. With the money he has saved, he can buy a house.
His saving money……………………………………………….
82. We had to wait two hours for Ba.
Ba kept…………………………………………………………..
83. It is difficult for us to make ends meet these days.
We find…………………………………………………………
84. I am sorry, I interrupted your dinner.
I apologized……………………………………………………..
85. He does almost no work.
He hardly………………………………………………………
86. It's very difficult to leave here after such a long time.
It isn't .........................................................................................................
87. That restaurant is so dirty that no one wants to eat there.
It is such ........................................................................................................
88. You can't visit Moscow unless you get a visa.
If you .....................................................................................
89. Reading scientific books is one of my interest.
I'm .............................................................................................................
90. Jane is the tallest girl in her class.
Nobody .........................................................................................................
XI. Viết lại câu sử dụng từ gợi ý (không thay đổi từ gợi ý)
91. It’s a pity the weather isn’t better today. (only)
If ..........................................................................better today.
92. “ Would you like to come on a picnic with me” Mike said to me. (invited)
Mai ………………………………………….a picnic with him.
93. The last time we visited Kuala Lumpur was two years ago. (since)
It’s ..............................................................visited Kuala Lumpur
94. Minh last wrote to his pen pal five months ago. (for)
Minh hasn’t ...........................................................five months
95. They usually wore jeans when they were young. (used)
They ............................................................. they were young.


XII, Hoàn thành câu dựa vào những từ cho trước:
96. The students/ study/ for/ exam/ the moment.

97. It/ be/ such/ cold day/ we/ decide/ not/ go out.

98. Tom/ always/ coming/ home/ late/ so/ mother/ be/ angry.

99. You/ never/ regret/ do/ kind action.

100. I/ keen/ play/ piano.

Đáp án đề 1
1D
15D

2C
16C

3D
17B

4B
5C
18C 19A

26 uptodate- updated

6C
20A

7B 8C 9C 10A
11C 12B 13C
21C 22B 23D
24B
25C

29 choice

27 impassioned

32 weaknesses

30 attraction

28 competitive

31 unsuccessfully

35 religion

37 to show

38 stay

39 to see

40 drive

41 to drive

43 had forgotten

33modernized

34 excitedment

36 asked

44 was watching- was

14D

42 coming
45 was driving

46D

47B

48A

49C

50D

51A

52C

53D

54B

55A

71C

72B

73C

74B

75B

76B

77B

78D

79C

80B



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×