Tải bản đầy đủ

test bank chapter 13

Package Title: Testbank Questions
Course Title: IS 5e
Chapter Number: 13

Question Type: True/False

1. The application portfolio in an organization is a set of recommended applications resulting
from the planning and justification process in application development.
Answer: True
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy

2. The IT infrastructure delineates the way an organization’s information resources should be
used to accomplish its mission.
Answer: False
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy
3. IT architecture focuses only on the technical aspects of information resources.
Answer: False
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Medium

4. The IS operational plan is a set of projects that will be executed by the IS department and by
functional area managers.
Answer: True
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy

5. Costs are harder to quantify than benefits.
Answer: False
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy


6. The return on investment (ROI) method of cost-benefit analysis measures the effectiveness
of management in generating profits with its available assets.
Answer: True
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy

7. The buy option is particularly attractive if the software vendor allows the company to modify
the package to meet its needs.
Answer: True
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Easy

8. Insourcing application development is usually less time consuming and less expensive than
buying or leasing.
Answer: False
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Easy
9. Software rental is a method of delivering software in which a vendor hosts the applications
and customers use them over a network, typically the Internet.
Answer: False
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy
10. Open-source applications are basically the same as a proprietary application except for
licensing, payment, and support.
Answer: True
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Medium
11. The earlier in the development process that errors are detected, the less expensive they are


to correct.
Answer: True
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy
12. The SDLC is relatively inflexible.
Answer: True
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle


Difficulty: Easy

13. The SDLC encourages changes to user requirements once they have been established.
Answer: False
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

14. Technical feasibility determines if the project is an acceptable financial risk and if the
organization can afford the expense and time needed to complete the project.
Answer: False
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

15. Systems analysis describes how a system will solve the business problem, and systems
design describes what the system must do to accomplish the task.
Answer: False
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

16. Adding functions after a project has been initiated is called scope creep.
Answer: True
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

17. In a direct conversion, the new system is turned on, and the old system is turned off at a
later time.
Answer: False
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

18. Pilot conversion is the process in which the new system is introduced in one part of the
organization.
Answer: True


Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy
19. Systems maintenance includes debugging and updating a system.
Answer: True
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy
20. Maintenance ends when the new system is implemented and has run long enough for a
systems audit.
Answer: False
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

21. Prototyping allows the users to clarify their information requirements as they use the
prototype.
Answer: True
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy
22. Joint application design is used to collect user requirements.
Answer: True
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy
23. With agile development, a company develops only what it needs right now to be successful.
Answer: True
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium
24. A key principle of the scrum approach for agile development is that users cannot change
their minds during a project.
Answer: False
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy
25. Object-oriented development focuses on properties and operations.
Answer: True
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium


26. Refer IT’s About Business 13.4 – Atlassian Helps Manage Large Software Projects: Making
too much information about the projects available to the software developers will confuse them
and slow down the development time.
Answer: False
Section reference 1: Atlassian Helps Manage Large Software Projects:
Difficulty: Easy
Question Type: Multiple Choice

27. The information systems planning process proceeds in which order?
A. Organization mission – organization strategic plan – IS strategic plan – new IT architecture
B. Organization mission – IS strategic plan – organization strategic plan – IS operational plan
C. Organization strategic plan – organization mission – IS strategic plan – new IT architecture
D. IT architecture – IS strategic plan – organization strategic plan – organization mission
E. IS development projects – IS operational plan – new IT architecture – organization mission
Answer: A
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Medium

28. Which of the following is not a part of the typical IS operational plan?
A. The mission of the IS function
B. The organizational mission
C. The IT architecture
D. The application portfolio
E. The IS function’s estimate of its goals
Answer: B
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy

29. Evaluating the benefits of IT projects is more complex than evaluating their costs for all of
the following reasons except:
A. Benefits are harder than costs to quantify.
B. Benefits tend to be more tangible than costs.
C. IT can be used for several different purposes.


D. The probability of obtaining a return from an IT investment is based on the probability of
implementation success.
E. The proposed system may be “cutting edge.”
Answer: B
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Medium

30. A company’s IT application portfolio is
A. A list of existing application the company owns.
B. A list of applications that need to be updated.
C. A list of applications that need to be removed.
D. A list of applications that need to be replaced.
E. A list of application to be added or modified.
Answer: E
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy

31. A company’s IT architecture includes all of the following except:
A. Hardware and software
B. Networks
C. Database management systems
D. The members of the IT staff
E. How IT decisions will be made
Answer: D
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Easy
32. Which of the following statements about determining the costs and benefits of IT
investments is false?
A. Some costs are fixed.
B. Costs do not end when the system is installed.
C. Many IT projects end up being over budget.
D. Benefits are hard to quantify because implementing new technology could be used for
multiple purposes.
E. Benefits are hard to quantify because they are tangible.
Answer: E
Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Medium

33. Which of the following is not an advantage of the buy option for acquiring IS applications?


A. Few types of off-the-shelf software are available, thus limiting confusion.
B. The software can be tried out.
C. The buy option saves time.
D. The company will know what it is getting.
E. All of the above
Answer: A
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Easy

34. Which of the following are disadvantages of the buy option for acquiring IS applications?
A. The software may not exactly meet the company’s needs.
B. The software may be impossible to modify.
C. The company will not have control over software improvements.
D. The software may not integrate with existing systems.
E. All of the above
Answer: E
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Easy

35. Which of the following systems acquisition methods saves the company’s time, enables the
company to select software that has been used for similar problems in other organizations, and
allows the company to try out the software?
A. Systems development life cycle
B. Prototyping
C. End-user development
D. Buy option
E. Object-oriented development
Answer: D
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Easy

36. Which of the following systems acquisition methods can result in a company’s acquiring
software that is controlled by another company, may be difficult to enhance or modify, and may
not support the desired business processes?
A. Systems development life cycle
B. Prototyping
C. End-user development
D. Buy option
E. Component-based development
Answer: D
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications


Difficulty: Easy

37. Which of the following systems acquisition methods requires staff to systematically go
through every step in the development process and has a lower probability of missing important
user requirements?
A. Systems development life cycle
B. Prototyping
C. End-user development
D. External acquisition
E. Object-oriented development
Answer: A
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Easy

38. Which of the following systems acquisition methods is time consuming, costly, and may
produce excessive documentation?
A. Systems development life cycle
B. Prototyping
C. End-user development
D. External acquisition
E. Object-oriented development
Answer: A
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Easy

39. _____ is a method of delivering software in which a vendor hosts the applications and
customers access these applications over the Internet.
A. Software-as-a-Service
B. Prototyping
C. Leasing the application
D. Service-oriented architecture
E. The buy option
Answer: A
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Easy

40. Which of the following statements is false?
A. Companies that use Software-as-a-Service are running applications on the vendor’s
hardware.
B. Application service providers are similar to Software-as-a-Service providers.


C. Companies that purchase open-source software cannot modify it.
D. Outsourcing refers to acquiring IT applications from outside contractors.
E. Insourcing refers to building IT applications in-house.
Answer: C
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Medium

41. Place the stages of the systems development life cycle in order:
A. Investigation – analysis – design – programming/testing – implementation –
operation/maintenance
B. Investigation – design – analysis – programming/testing – implementation –
operation/maintenance
C. Analysis – design – investigation – operation/maintenance – programming/testing –
implementation
D. Investigation – analysis – design – programming/testing – operation/maintenance –
implementation
E. Investigation – implementation – analysis – programming/testing – design –
operation/maintenance
Answer: A
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

42. The _____ that changes are made in the systems development life cycle, the _____
expensive these changes become.
A. Sooner, less
B. Later, less
C. More frequently, more
D. More extensively, more
E. Sooner, more
Answer: A
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium

43. _____ feasibility determines if the project is an acceptable financial risk and if the
organization can afford the expense and time needed to complete the project.
A. Technical
B. Economic
C. Organizational
D. Behavioral
E. Time
Answer: B


Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

44. _____ feasibility addresses the human issues of an information systems project.
A. Technical
B. Economic
C. Organizational
D. Behavioral
E. Time
Answer: D
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

45. _____ feasibility concerns a firm’s policies and politics, power structures, and business
relationships.
A. Technical
B. Economic
C. Organizational
D. Behavioral
E. Time
Answer: C
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

46. Which of the following is not a part of systems analysis?
A. Defining the business problem
B. Identifying the causes of, and solutions to, the business problem
C. Identifying the information requirements that the solution must satisfy
D. Identifying the technical specifications of the solution
E. Gathering information about the existing system
Answer: D
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

47. In the traditional systems development life cycle, users:
A. Are important and ongoing members of the development team throughout the life of the
project.
B. Are important only in the testing phases of the project.
C. Have no input.
D. Are important only in the maintenance phase of the project.


E. Provide information requirements.
Answer: E
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium

48. The deliverable of the systems design stage is:
A. User requirements.
B. Technical system specifications.
C. The prototype.
D. The source code.
E. A working application.
Answer: B
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

49. Systems design answers the question, _____:
A. How will the information system resolve the business problem?
B. How much will the information system cost?
C. What is the problem the information system must address?
D. Who will benefit from use of the information system being developed?
E. What is the effective operational life of the system?
Answer: A
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium

50. When users ask for added functionality during a systems development project, this is called:
A. User-defined software.
B. Scope creep.
C. Bloatware.
D. An out-of-control project.
E. A runaway project.
Answer: B
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

51. Which of the following statements about scope creep is true?
A. Scope creep is relatively cheap, regardless of when it occurs in a project.
B. Because scope creep is relatively cheap, successful project managers allow it.
C. Because scope creep is expensive, successful project managers will not allow it.


D. Because scope creep is expensive, successful project managers limit it.
E. Scope creep means that user requirements are being successfully taken care of.
Answer: D
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium

52. In the _____ stage of the systems development life cycle, the design specifications are
translated into computer code.
A. Systems analysis
B. Programming
C. Systems design
D. Prototyping
E. Feasibility study
Answer: B
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

53. ________ conversion is the riskiest type of conversion process.
A. Parallel
B. Direct
C. Pilot
D. Phased
E. They all have equal risk.
Answer: B
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

54. A firm shuts down its old COBOL legacy system and immediately starts up its new
PeopleSoft ERP system. This process is called __________ conversion.
A. Phased
B. Direct
C. Parallel
D. Pilot
E. Timely
Answer: B
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy


55. A firm implements a new information system in one of its plants, assesses the new system’s
performance, and then implements the new system in its other plants. This is an example of
__________ conversion.
A. Phased
B. Direct
C. Parallel
D. Pilot
E. Timely
Answer: D
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

56. As systems age, maintenance costs _____.
A. Decrease
B. Increase
C. Remain the same
D. Are negligible
E. Are not considered
Answer: B
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Easy

57. Which of the following systems acquisition methods helps clarify user requirements,
promotes genuine user participation, and may produce part of the final system?
A. Systems development life cycle
B. Prototyping
C. End-user development
D. External acquisition
E. Component-based development
Answer: B
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy

58. Which of the following systems acquisition methods may encourage inadequate problem
analysis, is not practical with large numbers of users, and may result in a company’s purchasing
a lower-quality system?
A. Systems development life cycle
B. Prototyping
C. End-user development
D. External acquisition
E. Component-based development


Answer: B
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy

59. When systems are created rapidly, without a formal development methodology:
A. End users can take over the work of MIS analysts.
B. The organization quickly outgrows the new system.
C. Hardware, software, and quality standards are less important.
D. Testing and documentation may be inadequate.
E. The organization saves money.
Answer: D
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium

60. As an MIS analyst, you have decided to use a prototyping methodology for a small, Webbased design project. What is the order of steps that you will follow in the project?
A. Develop the prototype; use the prototype; revise and enhance the prototype.
B. Identify user requirements; develop the prototype; use the prototype; revise and enhance the
prototype.
C. Develop the prototype; identify user requirements; use the prototype; revise and enhance the
prototype.
D. Identify user requirements; develop solutions; select the best prototype; implement the
prototype.
E. Identify user requirements; develop the prototype; revise and enhance the prototype.
Answer: B
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium

61. The _____ approach to systems development is a group-based tool for collecting user
requirements.
A. Integrated computer-assisted software engineering
B. Joint application design
C. Rapid application development
D. Prototyping
E. Systems development life cycle
Answer: B
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy


62. Which of the following is not an advantage of the joint application design approach to
systems development?
A. It involves fewer users in the development process.
B. It saves time.
C. It results in greater user acceptance of the new system.
D. It can produce a higher-quality system.
E. It provides for greater user participation in the definition of the requirements.
Answer: A
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy

63. Agile development
A. Takes a long time.
B. Requires little user input.
C. Delivers functionality in rapid interactions.
D. Focuses on all required functionality at each step of the way.
E. Uses the scrum approach to design the system.
Answer: C
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium

64. _____ is a software development methodology that delivers functionality in rapid iterations,
usually measured in weeks.
A. Agile development
B. Prototyping
C. The systems development life cycle
D. Joint application development
E. Component-based development
Answer: A
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy
65. Object-oriented development
A. Is similar to traditional development approaches.
B. Focuses on the original task to be handled.
C. Focuses on the processes that must be modeled to perform that task.
D. Focuses on data.
E. Identifies the subjects of the new system.
Answer: C
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy


66. Which of the following systems acquisition methods may eventually require maintenance
assistance from the IT department, can produce inadequate documentation, and might result in
a company’s acquiring a system with inadequate interfaces to existing systems?
A. Systems development life cycle
B. Prototyping
C. End-user development
D. External acquisition
E. Component-based development
Answer: C
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Easy

67. Refer to Opening Case – Tweak or Trash: Which of the following statements concerning
Accentures approach to rework their IT needs is not true?
A. Upgrading systems does not require the elimination of all existing systems
B. The most efficient option is to develop the new systems in-house
C. The initial costs of upgrading organization wide systems can be very high
D. Upgrading a large organization’s IT systems can take years
E. Continuous minor upgrades (or tweaking) to existing systems will ultimately hinder progress
Answer: D
Section reference 1: Opening Case
Difficulty: Medium
68. Refer to IT’s About Business 13.1 -- Anniston Orthopaedics and Greenway Medical
Technologies: Assuming that a contract can be reached and Anniston decides to install
Greenway’s software, which is the best implementation approach?
A. Pilot
B. Piecemeal
C. Direct
D. Parallel
E. Any one of the above will be fine.
Answer: D
Section reference 1: IT’s About Business 13.1
Difficulty: Medium
69. Refer to IT’s About Business 13.2 – A Disastrous Development Project: Marin County hired
Deloitte Consulting to work with them on the implementation of the new SAP system. This
arrangement is called ____________.
A. Insourcing


B. Outsourcing
C. Offshoring
D. Hiring part-time employees
E. SaaS
Answer: B
Section reference 1: IT’s About Business 13.2
Difficulty: Medium
70. Refer IT’s About Business 13.3 – General Motors Insources Its Information Technology
Function: Based on reading the case, GM’s decision to switch from outsourcing to in-house
development was motivated by which of the following factors?
A. Outsourcing is more expensive than in-sourcing
B. They wanted to retrain existing employees to develop software
C. They wanted shorted lead times
D. They did not want their strategy to be known by outsiders
E. Government incentives to use American developers
Answer: C
Section reference 1: IT’s About Business 13.3
Difficulty: Medium
71. Refer to Closing Case – Putting It All Together: Which of the following statements is not true
about Chubb Insurance’s strategy
A. Considerable effort was made to explain the advantages of the unified architecture to
employees
B. The unified architecture reduced costs
C. The unified architecture is flexible and allows employees to use technologies of their choice
D. The unified architecture enables Chubb to make faster decisions
E. The unified architecture enables Chubb to reduce time to market
Answer: C
Section reference 1: Closing Case
Difficulty: Medium
Question Type Essay
72. Differentiate between the IT strategic plan and the IS operational plan.

Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Medium

73. Contrast the tangible and intangible benefits of a proposed information system.


Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Medium

74. Why is it so hard to justify an information system?

Section reference 1: Planning for and Justifying IT Applications
Difficulty: Medium

75. Describe the feasibility study of the SDLC, and discuss why this study is so important.

Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium

76. What are the outputs from each of the six steps in the SDLC?

Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium

77. Contrast agile development and the SDLC.


Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium

78. Contrast component-based development and the SDLC.

Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium

79. Compare and contrast the various strategies for acquiring IT applications.

Section reference 1: Strategies for acquiring IT Applications
Difficulty: Hard

80. Compare and contrast rapid application development and joint application design.
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium


Question Type: Multiple Choice

81. Jennifer is the owner of a start-up boutique that specializes in hard-to-find dress sizes for
women. She has been keeping her financial books by using Excel and by hand. She thinks it’s
time to buy an accounting package. What question does she need to answer first?
A. How will the accounting package resolve my business problem?
B. How much will the accounting package cost?
C. What is the problem the accounting package must address?
D. Who will benefit from the use of the accounting package?
E. What is the effective operational life of the accounting package?
Answer: C
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium

82. Jennifer is the owner of a start-up boutique that specializes in hard-to-find dress sizes for
women. She has been keeping her financial books by using Excel and by hand. She researched
available accounting packages for a business like hers and has decided on Boutique
Accounting. What is the best way for Jennifer to implement Boutique Accounting?
A. Pilot
B. Piecemeal
C. Direct
D. Parallel
E. Any one of the above will be fine.
Answer: C
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium
83. Anna works in the sales organization of a mid-size company. The company is evaluating
whether it should replace its existing sales support system. At what stage of the SDLC should
Anna expect to participate?
A. Systems analysis
B. Programming
C. Systems design
D. Prototyping
E. Feasibility study
Answer: A
Section reference 1: The Traditional Systems Development Life Cycle
Difficulty: Medium


84. Ryan works for a small consulting company. They want to do a better job of tracking their
clients and the jobs they have bid on and either won or lost. There are no processes in place
right now, and all users (consultants and managers) have different ideas. What is the best
systems development approach for Ryan’s company?
A. SDLC
B. Prototyping
C. JAD
D. Buy option
E. Object-oriented development
Answer: C
Section reference 1: Alternative Methods and Tools for Systems Development
Difficulty: Medium
85. Anna works in the sales organization of a mid-size company. The company decided to
purchase Sales SME that is offered as a SaaS. What would you expect to see in a SLA with the
vendors?
A. Price of the software
B. Upgrade prices for the software
C. Whether the software can be changed by Anna’s company
D. Availability guarantees
E. Bug reporting process
Answer: D
Section reference 1: Strategies for Acquiring IT Applications
Difficulty: Medium



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×