Tải bản đầy đủ

test bank chapter 9

Package Title: Testbank Questions
Course Title: IS 5e
Chapter Number: 8

Question Type: True/False

1. Wireless computing does not really affect productivity.

Answer: False
Section reference 1: chapter opening case
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.0 Provide a real-world application of wireless, mobile computing,
and mobile commerce.

2. Wireless is a term used to describe telecommunications in which electromagnetic waves
carry the signal between communicating devices.

Answer: True
Section reference 1: chapter opening case
Difficulty: Easy



Learning Objective 1: LO 8.0 Provide a real-world application of wireless, mobile computing,
and mobile commerce.

3. Wireless technologies are not changing the ways that organizations are doing business, but
they are enabling organizations to do business faster.

Answer: False
Section reference 1: chapter opening case
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.0 Provide a real-world application of wireless, mobile computing,
and mobile commerce.

4. Short message service allows users to send short text messages on digital cell phones.

Answer: True
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

5. Microwave transmissions are affected by environmental conditions such as storms.


Answer: True
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

6. The higher the orbit of a satellite, the larger its footprint.

Answer: True
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

7. The global positioning system is supported by GEO satellites.


Answer: False
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.


8. Radio transmissions are highly secure.

Answer: False
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

9. Bluetooth is a wireless standard that enables temporary, short-range connection between
mobile devices.

Answer: True
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

10. A hotspot is a small geographical perimeter within which a wireless access point provides
service to a number of users.

Answer: True
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.


11. Wi-Fi provides excellent security.

Answer: False
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

12. In a mesh network, the motes transmit their data to a central computer.

Answer: False
Section reference 1: Pervasive Computing
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.4 Describe technologies that underlie pervasive computing,
providing examples of how businesses can utilize each one.

13. Mesh networks are reliable, efficient, and fault tolerant.

Answer: True
Section reference 1: Pervasive Computing
Difficulty: Easy


Learning Objective 1: LO 8.4 Describe technologies that underlie pervasive computing,
providing examples of how businesses can utilize each one.

14. Personalization means that a mobile device can provide real-time communication,
independent of the user’s location.

Answer: False
Section reference 1: Mobile Computing and Mobile Commerce
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.3 Provide a specific example of how each of the five major mcommerce applications can benefit a business.

15. A voice portal is a standard Web site that accepts voice commands.

Answer: False
Section reference 1: Mobile Computing and Mobile Commerce
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.3 Provide a specific example of how each of the five major mcommerce applications can benefit a business.

16. Mobile wallets enable users to make purchases with a single click from a mobile device.

Answer: True


Section reference 1: Mobile Computing and Mobile Commerce
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.3 Provide a specific example of how each of the five major mcommerce applications can benefit a business.

17. Telemetry is the science that measures physical remoteness by means of wireless
transmissions from a remote source to a receiving station.

Answer: True
Section reference 1: Mobile Computing and Mobile Commerce
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.3 Provide a specific example of how each of the five major mcommerce applications can benefit a business.

18. Pervasive computing and virtual reality are just different names for the same thing.

Answer: False
Section reference 1: Pervasive Computing
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.4 Describe technologies that underlie pervasive computing,
providing examples of how businesses can utilize each one.

19. Two systems being developed to replace bar codes are QR codes and RFID systems.

Answer: True


Section reference 1: Pervasive Computing
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.4 Describe technologies that underlie pervasive computing,
providing examples of how businesses can utilize each one.

20. Rogue access points can be set up by employees.

Answer: True
Section reference 1: Wireless Security
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.5 Explain how the four major threats to wireless networks can
damage a business.

21. War driving is the act of locating wireless networks while driving around a certain area.

Answer: True
Section reference 1: Wireless Security
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.5 Explain how the four major threats to wireless networks can
damage a business.

22. Refer to IT’s About Business 8.6 – BP Uses Wireless Technologies: Wireless sensors can
be used to increase safety and reliability by doing tasks that are too dangerous for humans.


Answer: False
Section reference 1: IT’s About Business 8.6
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.0 Provide a real-world application of wireless, mobile computing,
and mobile commerce.

23. Refer to IT’s About Business 8.7 – Brazil Uses Smart Meters: Smart Meters can be used to
monitor electricity consumption and detect theft.

Answer: True
Section reference 1: IT’s About Business 8.7
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.0 Provide a real-world application of wireless, mobile computing,
and mobile commerce.

Question Type: Multiple Choice

24. Individuals are finding it convenient and productive to use wireless devices for which of the
following reasons?
A. To make use of time that was formerly wasted
B. To become more efficient
C. Work locations are more flexible
D. To be able to allocate working time around personal and professional obligations
E. All of the above


Answer: E
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

25. Of the following, which is the major problem with smart phones?
A. They are too slow.
B. They are too expensive.
C. They can be used to compromise security.
D. Their screens are too small.
E. Their browsers are not fully functional.

Answer: C
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

26. The capabilities of smart phones include all of the following except _________.
A. A calculator
B. E-mail


C. A global positioning system
D. Corporate transaction processing
E. A full-function Internet browser

Answer: D
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

27. Unfortunately, many managers consider smart phones as only _____, rather than as _____
that can transmit wirelessly.
A. Phones, digital cameras
B. Phones, pagers
C. Digital cameras, phones
D. Digital cameras, pagers
E. Cheap, expensive devices

Answer: A
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.


28. Microwave transmission systems are used for _____ volume, _____ distance, _____
communications.
A. Low, long, broadcast
B. Low, short, line-of-sight
C. High, long, broadcast
D. High, short, broadcast
E. High, long, line-of-sight

Answer: E
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

29. Which type of satellite has the largest footprint?
A. Low-earth-orbit
B. Medium-earth-orbit
C. Geostationary
D. Polar orbit
E. Equatorial orbit
Answer: C
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

30. The area of the earth reached by a satellite’s transmission is referred to as its _____.
A. Hotspot
B. Coverage


C. Footprint
D. Zone
E. Wireless area
Answer: C
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

31. The greatest problem with GEO satellites is which of the following?
A. Propagation delay
B. Expense
C. Orbital life
D. Size of the footprint
E. Relative speed with respect to a point on the earth’s surface
Answer: A
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.


32. _____ is a satellite-based tracking system that enables users to determine a person’s
position.
A. Bluetooth
B. Wireless application protocol
C. Short message service
D. Wi-Fi
E. Global positioning system

Answer: E
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

33. Which of the following is not an advantage of radio?
A. No metallic wires are needed.
B. Radio waves propagate easily through office walls.
C. Radio devices are inexpensive.
D. Radio waves do not create electrical interference problems.
E. Radio devices are easy to install.
Answer: D
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

34. The main problem with radio transmission is which of the following?


A. Radio waves cannot travel through walls.
B. When you travel too far from the source, the signal fades.
C. Devices are difficult to install.
D. Radio waves are slow.
E. Devices are expensive to install.
Answer: B
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.

35. The most common wireless technology for TV and DVD remote control devices is _______.
A. Bluetooth
B. Ultra-wideband
C. Near-field communications
D. WiMAX
E. Infrared
Answer: E
Section reference 1: Wireless Technologies
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.1 Identify advantages and disadvantages of each of the four main
types of wireless transmission media.


36. _____ is a wireless standard that enables temporary, short-range connection between
mobile devices.
A. Bluetooth
B. Wireless application protocol
C. Short message service
D. Wi-Fi
E. Global positioning system


Answer: A
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

37. Which of the following is the most appropriate wireless networking standard for creating
personal area networks?
A. Wi-Fi
B. Cellular radio
C. Microwave
D. Bluetooth
E. WiMAX

Answer: D
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

38. Which of the following is the most appropriate wireless technology for real-time location of
caregivers and mobile equipment in healthcare environments?


A. Wi-Fi
B. Microwave
C. Ultra-wideband
D. Infrared
E. Bluetooth

Answer: C
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

39. _____, with the shortest range of any wireless network, is designed to be used with
contactless credit cards.
A. Near-field communications
B. Bluetooth
C. Ultra-wideband
D. Wi-Fi
E. Infrared

Answer: A
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.


40. Which of the following statements about Wi-Fi is not correct?
A. Wi-Fi provides simple Internet access.
B. Laptop PC scans contain chips that can send and receive Wi-Fi signals.
C. Many companies offer free Wi-Fi access in their stores.
D. Wi-Fi requires encryption for secure transmissions.
E. Wi-Fi is expensive to set up.

Answer: E
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

41. Which of the following is not inhibiting faster Wi-Fi expansion?
A. Users cannot roam from hotspot to hotspot if the hotspots use different Wi-Fi network
services.
B. A lack of security.
C. The growth of WiMAX
D. Unless the service is free, users have to log on to separate accounts for each hotspot.
E. Wi-Fi services may not survive in the face of free hotspot access.


Answer: C
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Hard
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

42. A small geographical perimeter within which a wireless access point provides service to a
number of users is called a ________.
A. Transceiver
B. Hotspot
C. Local reception node
D. Wireless network
E. GPS location

Answer: B
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

43. Today, most wireless local area networks use the _____ standard, which can transmit up to
54 Mbps and has a range of about 300 feet.
A. 802.11a


B. 802.11b
C. 802.11c
D. 802.11g
E. WiMAX

Answer: D
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

44. _____ networks use multiple Wi-Fi access points to create a wide area network.
A. Mesh
B. Pervasive
C. Global
D. Fixed
E. Ubiquitous

Answer: A
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy


Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

45. _____ communicate(s) via radio waves using radio antennas placed within adjacent
geographic areas.
A. Bluetooth
B. Cell phones
C. A satellite
D. Ultra-wideband
E. Near-field communications

Answer: B
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

46. The _____ standard can transmit up to 75 Mbps and has a range of 31 miles.
A. Wi-Fi
B. 802.11b
C. 802.11c
D. 802.11g
E. WiMAX


Answer: E
Section reference 1: Wireless Computer Networks and Internet Access
Difficulty: Easy
Learning Objective 1: LO 8.2 Describe how businesses can use technology employed by shortrange, medium-range, and long-range networks respectively.

47. The two major characteristics that differentiate mobile computing from other forms of
computing are ______ and ________.
A. Mobility, broad reach
B. Mobility, lack of expense
C. Security, broad reach
D. Security, mobility
E. Broad reach, localization

Answer: A
Section reference 1: Mobile Computing and Mobile Commerce
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.3 Provide a specific example of how each of the five major mcommerce applications can benefit a business.


48. With regard to mobile computing, _____ means that it is easy and fast to access the Web
and other mobile devices.
A. Ubiquity
B. Convenience
C. Instant connectivity
D. B and C
E. A, B, and C

Answer: D
Section reference 1: Mobile Computing and Mobile Commerce
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.3 Provide a specific example of how each of the five major mcommerce applications can benefit a business.

49. With regard to mobile computing, _____ means that knowing where a user is physically
located is a key to offering relevant products and services.
A. Ubiquity
B. Convenience
C. Instant connectivity
D. Personalization
E. Localization of products and services

Answer: E
Section reference 1: Mobile Computing and Mobile Commerce
Difficulty: Easy


Learning Objective 1: LO 8.3 Provide a specific example of how each of the five major mcommerce applications can benefit a business.

50. The development of mobile commerce is driven by all of the following factors except:
A. The widespread availability of mobile devices.
B. The cell phone culture.
C. Increasing prices.
D. Bandwidth improvement.
E. It eliminates the need for a PC.

Answer: C
Section reference 1: Mobile Computing and Mobile Commerce
Difficulty: Medium
Learning Objective 1: LO 8.3 Provide a specific example of how each of the five major mcommerce applications can benefit a business.

51. Which of the following is not a mobile application in financial services?
A. Transaction processing systems
B. Mobile banking
C. Wireless electronic payment systems
D. Micropayments
E. Wireless wallets


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×