Tải bản đầy đủ

10 DE THI HOC KY 1 TIENG ANH 8 THI DIEM

ĐỀ SỐ 1

10 ĐỀ THI+ ĐÁP ÁN HỌC KỲ 1 NĂM HỌC 2017-2018
TIẾNG ANH LỚP 8 THÍ ĐIỂM

A. LISTENING: Listen and complete the passage. (1p)
I live in a (1)………………. village. My parents often tell me stories about their life in the
past. It’s not much like the village I can see nowadays.
Some villagers now live in brick houses instead of (2)………………. ones. Our houses are
better equipped with electric fans and TVs. Thanks to the TV, we now know more about life
outside our village. We don’t use oil lamps any more. We have (3)………………. lights which
are much brighter. More villagers are using (4)………………. for transport instead of riding a
horse or walking. We – village children - no longer have to walk a long way and cross a
stream to get to school, which is dangerous in the rainy season. Now there’s a new school
nearby. We also have more (5)………………. from the city. They come to experience our way of
life.
B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)
I. Pronunciation: (1p)
Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0,5p)
1. A. camel
B. buffalo

C. cattle
D. paddy
2. A. lived
B. populated
C. harvested
D. loaded
Choose the word which has a different stress pattern from the others. (0,5p)
3. A. ancester
B. curious
C. heritage
D. tradition
4. A. buffalo
B. recognise
C. convenient
D. cultural
II. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences. (2ps)
1. My mother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.
A. cook
B. to cook
C. cooking
D. cooked
2. My father sometimes goes ____________ in the forests. He’d like to find some more food for
our family.
A. hunt
B. hunting
C. to hunt
D.
hunted
3. Look! Some children are ____________the buffaloes.
A. picking
B. herding
C. driving
D. playing
4. The sky is _______here in the countryside because there are no buildings to block the view.
A. tidy
B. close
C. dense
D. vast
5. Is living in the city _________ than living in the country?
A. more convenient


B. as convenient
C. most convenient
D. so convenient
6. He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.
A. to understand
B. to study
C. to know
D. find
7. The Viet (or Kinh) have______ number of people, account for about 86% of the population.
A. large
B. the large
C. larger
D. the largest
8. ________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?
A. What
B. Which
C. Why
D. Who
C. READING: (3ps)
I. Read the following passage and choose the correct answer for each gap. (2,5ps)


I go on the Internet every day, but I’ve never (1) __________ more than an hour at a time
online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2)___________ the Internet anywhere.
Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.
Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines and I look (5) __________
information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve never bought anything
online because I don’t think it’s safe.
I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One friend of mine
always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of
bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.
In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.
1. A. spend
B. spending
C. spent
2. A. have
B. use
C. play
3. A. online
B. Internet
C. computer
4. A. write
B. email
C. send
5. A. at
B. in
C. for
6. A. because
B. but
C. although
7. A. is
B. were
C. are
8. A. tired
B. hard
C. happily
9. A. change
B. to change
C. changed
10. A. sensible
B. sensibly
C. sensibleness
II. Read the text and answer the questions: (0,5p)
1. Is the writer an Internet addict?
→……………………………………………………………………………….
2. Why has he never bought anything online?
→……………………………………………………………………………….
D. WRITING: (3ps)
I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)
1. Cats cannot swim as well as dogs.
→ Dogs can swim.....................................................................................
2. Minh really loves to hang out with friends.
→ Minh really enjoys................................................................................
3. Playing beach games is very interesting.
→ It is........................................................................................................
4. He uses all his free time to look after his garden.
→ He spends..............................................................................................
II. Write questions for the underlined parts of the following sentences. (1p)
3. The Hani people live in Lai Chau and Lao Cai.
→.................................................................................................................
4. The Hoa ethnic group has the most colourful clothing.
→..................................................................................................................
-

THE END -

ANSWER KEY:


A. LISTENING: Listen and complete the passage. (1p) – Skills 2(P.23)
I live in a mountain village. My parents often tell me stories about their life in the past.
It’s not much like the village I can see nowadays.
Some villagers now live in brick houses instead of earthen ones. Our houses are better
equipped with electric fans and TVs. Thanks to the TV, we now know more about life
outside our village. We don’t use oil lamps any more. We have electric lights which are
much brighter. More villagers are using motorcycles for transport instead of riding a horse
or walking. We – village children - no longer have to walk a long way and cross a stream to
get to school, which is dangerous in the rainy season. Now there’s a new school nearby. We
also have more visitors from the city. They come to experience our way of life.
B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)
I. Pronunciation: (1p)
Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0,5p)
1. A. camel
B. buffalo
C. cattle
D.
paddy
2. A. lived
B. populated
C. harvested
D.
loaded
Choose the word which has a different stress pattern from the others. (0,5p)
3. A. ancestor
B. curious
C. heritage
D. tradition
4. A. buffalo
B. recognise
C. convenient
D.
cultural
II. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences. (2ps)
1. My mother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.
A. cook
B. to cook
C. cooking
D. cooked
2. My father sometimes goes ____________ in the forests. He’d like to find some more food for
our family.
A. hunt
B. hunting
C. to hunt
D.
hunted
3. Look! Some children are ____________the buffaloes.
A. picking
B. herding
C. driving
D. playing
4. The sky is _______here in the countryside because there are no buildings to block the view.
A. tidy
B. close
C. dense
D. vast
5. Is living in the city _________ than living in the country?
A. more convenient
B. as convenient
C. most convenient
D. so
convenient
6. He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.
A. to understand
B. to study
C. to know
D. find
7. The Viet (or Kinh) have______ number of people, account for about 86% of the population.
A. large
B. the large
C. larger
D. the largest
8. ________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?
A. What
B. Which
C. Why
D. Who
C. READING: (3ps)
I. Read the following passage and choose the correct answer for each gap. (2,5ps)
I go on the Internet every day, but I’ve never (1) __________ more than an hour at a time
online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2)___________ the Internet anywhere.
Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.


Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines and I look (5) __________
information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve never bought anything
online because I don’t think it’s safe.
I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One friend of mine
always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of
bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.
In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.
1. A. spend
B. spending
C. spent
2. A. have
B. use
C. play
3. A. online
B. Internet
C. computer
4. A. write
B. email
C. send
5. A. at
B. in
C. for
6. A. because
B. but
C. although
7. A. is
B. were
C. are
8. A. tired
B. hard
C. happily
9. A. change
B. to change
C. changed
10. A. sensible
B. sensibly
C. sensibleness
II. Read the text and answer the questions: (0,5p)
1. Is the writer an Internet addict?
→ No, he isn’t.
2. Why has he never bought anything online?
→ Because he doesn’t think it’s safe.
D. WRITING: (3ps)
I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)
1. Cats cannot swim as well as dogs.
→ Dogs can swim better than cats.
2. Minh really loves to hang out with friends.
→ Minh really enjoys hanging out with friends.
3. Playing beach games is very interesting.
→ It is very interesting to play beach games.
4. He uses all his free time to look after his garden.
→ He spends all his free time looking after his garden.
II. Write questions for the underlined parts of the following sentences. (1p)
3. The Hani people live in Lai Chau and Lao Cai.
→ Where do the Hani people live?
4. The Hoa ethnic group has the most colourful clothing.
→ Which ethnic group has the most colourful clothing?
-

THE END –


ĐỀ SỐ 2
A-LISTENING:
Question I: 1.Listen to Mai’s presentation and complete the table with no more than
three words from the recording.
What is the tradition?
What does the dance express?

The Xoe dance
Working life and wishes for a
(1)________________________________life.

Where do people perform Xoe?

Public and (2)---------------------------------------

How many Xoe dance forms are there? More than (3)__________________________
What is it the most popular form?

(4)-----------------------------------------------------

Why is the most popular?

It expresses (5) -------------------------- unity

How do people perform it?

Make a circle around the (6)--------------and
dance to (7)---------------------------

Why should they continue this
tradition?

It reflects Thai (8)----------------------------------

Question II. Listen to the conversation between Duong and Peter. Then tick True (T)
or False (F) :
1. Peter will come to Viet Nam in spring.
2. Peter wants Duong to recommend somewhere to go.
3. Peter doesn’t want to come to the Hue Festival.
4.Duong recommends Peter to see the Hue Festival, the Lim Festival, and to celebrate the
Tet holiday with his family.
B.USE OF LANGUAGE:
Question II. Find the word which has different sound in the part underlined.
(1 point)
1. A. wanted
B. washed
C. decided
D. needed
2. A. fun
B. sun
C. surf
D. cut
3. A. leisure
B. eight
C. celebrate
D. penalty
4. A. A. although
B. laugh
C. paragraph
D. enough


Question III. Choose the best answer. ( 2.0 points )
1. The Gong Festivals is held ____________ in the Central Highlands.
A. year
B. yearly
C. annual
D. anually
2. YMoan was the greatest pop singer of the ____________ group in Dak Lak Province.
A. Tay ethnic
B. Thai ethnic
C. Ede ethnic
D.Muong
3. He was called “____________ singer of the great woods”.
A. the
B. a
C. an
D. the best
4.Teenagers enjoy listening to music and____________ out with friends.
A. hang
B. to hang
C. hanging
D.
hangs
5. Life in a small town is ____________ than that in a big city.
A. less peaceful
B. much more peaceful C. much peaceful
D. peaceful
6. My mother always tells me that I ___________ be home by 9 p.m.
A. has to
B. have to
C. have not to
D. mustn’t
7. When you eating in India, you_______ use the right hand. Never use the left hand.
A. must
B. should
C. shouldn’t
D. mustn’t
8. ____________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?
A. Which
B. When
C. How many
D. However
Question IV. Give the correct form of the words in brackets: ( 1.0 point)
1. She ____________ wear that costume because it’s the family tradition.
(have to)
2. In India, you ______ shake hands with women, especially in rural ereas. It’s a taboo.
(must)
3. The wai is the __________ greeting of people in Thailand.
(tradition)
4. In Australia, you mustn’t ___________ on a person’s accent.
(comment)
C-READING:
Question V: 1. Read and complete the passage with words in the box. (1.5 point)
In addition
Also
As I have noted
In my opinion
Besides
I think
My favorite leisure activity is listening to music.(1)_____________, listening to music not
only helps me relax but also provides me with musical knowledge. I (2)________ like the
time that I can lie lazily in bed, put on the small earphone with my iPod and enjoy any
favorite songs of many kinds of music: pop, hip-hop, rock or jazz. I like pop music very
much because I think it is gentle and suitable for teenagers. I listen to rock music when I
am sad and after that I feel cheerful and happy. (3)________________ music from other
countries is also good for teenagers to understand other cultures. (4)________ that, the
lyrics are easy to understand and interesting. (5)________, it can improve my English and
listening skills. (6)___________, music is an important part of my life and it helps me love
my life more.
2. Read the passage and answer these questions below. (1point)
After retiring, my uncle – a lover of the sea- took up a strange leisure activity : he
spends most mornings at the beach, looking for things that the sea sends ashore. He says:
It’s a multi-beneficial leisure activity. I can get some exercise, blending, picking up, and


walking. I can breathe the fresh air and enjoy the vastness and quietness of the sea.
Sometimes I watch the children playing beach games and I feel years younger. At the same
time, I can also clean the beach. It’s volunteer work, isn’t it? Many of the things I pick up
from the beach are still useful to someone. I clean them and sell them at the Sunday flea
market in the town nearby. Do you know of any leisure activity that pays? Mine does!
1. When did the writer’s take up this strange activity?
- ………………………………………………………………………………………..
2. Which part of the day does he go to the beach?
-………………………………………………………………………………………..
3. How does he feel watching the children playing beach games?
- ……………………………………………………………………………………….
4. What kind of volunteer work does he do?
-……………………………………………………………………………………..…
D-WRITING:
Question VI. Make sentences, using the words and phrases provided (1.5point)
1. Tippping/ not/ custom/ Viet Nam/ so/ you/ not/ have/ tip/ if/ don’t want.
………………………………………………………………………………………………
2. In Brazil/ standard/ tip/ in/ restaurant/ be 10 percent.
……………………………………………………………………………………………….
3. The xoe dance/ performed/ the boys and girls/ the hamlets.
………………………………………………………………………………………………
4. We/ have/take/ shoes/ when/ we/ inside/pagoda.
……………………………………………………………………………………………….
5.Nowadays/ teenagers/ rely/ technology/ than/ the/ past.
………………………………………………………………………………………………..
6.Life/ the countryside/ changed/ a lot/ the/ ten /years.
…………………………………………………………………………………………

ĐỀ SỐ 3
Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. ( 1 point)
1.
A. mention
B. question
C. action
D. education
2.
A. listened
B. opened
C. wanted
D. lived
3.
A. communityB. computer
C. museum
D. customs
4.
A. needed
B. opened
C. wanted
D. decided
Question II. Choose the best answer A, B, C , or D to complete the sentences. (2. 5
points)
1. You should ____________ information about a custom or tradition.
A. finds
B. found
C. finding
D. find
2. A tradition is something we do that is special and ____________ down through the
generations.
A. to passed
B. passed
C. passing
D. is passing
3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, We ____________ use
a knife and fork at dinner.


A. have to
B. are having
C. has to
D. having to
4. In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.
A. should
B. must
C. shouldn’t
D. have to
5. At the Mid-Autumn Festival ,kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes ; ____________,
every child likes it very much.
A. However
B. Moreover
C. Because
D. Therefore
6. In 2010, Ha Noi____________ its 1000th anniversary.
A. celebrated
B. commemorated
C. worshipped
D. remembered
7. Tet is an occasion for family____________ in Viet Nam.
A. visitings
B. Meeting
C. reunions
D. seeings
8. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.
A. While
B. When
C. Nevertheless
D. However
9.People burn incense to show respect to their ____________ during Tet.
A. relatives
B. ancestors
C. friends
D. neighbors
10.The Le Mat Festival ____________ the founding of the village.
A. worships
B. commemorates
C. performs
D.preserves
Question III. Give the correct form of the following verbs: ( 2.0 points)
1.Peter ____________ ________ football yesterday.
(play)
2. When I came, the whole family _________ _____ dinner around a big dining table. (have)
3. Children should_____________ things from adults with both hands.
(take)
4. My father and I __________ up at 5 o’clock every morning.
(get)
5. They _________________ English at the moment.
( learn)
6.We ____________________ to Hung King Festival since last Sunday.
7. Before leaving the dinner table, _________your son ________ ask for permission? (have to)
8.When I ___________ ,the whole family was having dinner around a big dining table. (come)
Question IV. Choose the correct word for each blank in the following passage.( 3.0
points)
Spring is a time when there are many festivals in our country. Among them, Hoa Ban
Festival is the most beautiful and interesting and it takes place in Lai Chau. It is typical of
the (1)………life of the Thai people. In the second lunar month of the year, when it (2)
……..warmer and hoa ban - a kind of beautiful flower in the northwest mountainous area blossoms, Hoa Ban Festival is (3)………... This is a great time for everyone, (4) …………… for
boys and girls. The boy (4)………… the most beautiful flower and gives it to his girlfriend.
This is not only a time for love but also for the Thai people to (5)………..for good crops, for
happiness, and express their special thanks to the Gods and (6) …………... The festival is
always full of songs and prayers.
1. A .minor
B. cultural
C. custom
D. festival
2. A. gets
B. goes
C. comes
D. runs
3. A. seen
B. arranged
C. observed
D. celebrated
4. A. largely
B. especially
C. generally
D. typically
5. A. ask
B. look
C. pray
D. call
6. A. fathers
B. relatives
C. families
D. ancestors

(go)


Question V . Combine each pair of sentences to make one sentence, using the words
given in brackets. ( 1.5 points)
1.Lang Lieu couldn’t buy any special food . He was very poor.
(BECAUSE)
…………………………………………………………………………………………..…..…
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets. They make Chung cakes as well.
(SO)
…………………………………………………………………………………………..…..…
3.The Hung King Temple Festival was a local festival. It has become a public holiday in Viet
Nam since 2007.(HOWEVER)
…………………………………………………………………………………………..…..…
THE END
KEY:
Question I : Mỗi câu 0.25 điểm
1.B
2.C
3.D
4.B
Question II: Mỗi câu 0.25 điểm
1.D
2.B
3.A
4.C
5.D
6.A
7.C
8.B
9.B
10.B
Question III: Mỗi câu 0.25 điểm
1.played
2.was having
3.take
4.get
5.are learning
6.have gone
7.Does- have to
8.came
Question IV: Mỗi câu 0.5 điểm
1.B
2.A
3.D
4.B


5.C
6.D
Question V: Mỗi câu 0.5 điểm
1.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes; therefore , every
child like it very much.
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets, so they make Chung cakes as well.
3.The Hung King Temple Festival was a local festival; however , it has become a public
holiday in Viet Nam since 2007

ĐỀ SỐ 4
Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. ( 1 point)
1.
A. celebration
B. question
C. action
D. nation
2.
A. played
B. opened
C. needed
D. lived
3.
A. communityB. computer
C. museum
D. customs
4.
A. needed
B. opened
C. wanted
D. celebrated
Question II.Choose the best answer A, B, C , or D to complete the sentences. (2. 5
points) 1. You should ____________ information about a custom or tradition.
A. finds
B. found
C. finding
D. find
2. A tradition is something we do that is special and ____________ down through the
generations.
A. to passed
B. passed
C. passing
D. is passing
3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, We ____________ use
a knife and fork at dinner.
A. have to
B. are having
C. has to
D. having to
4. In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.
A. should
B. must
C. shouldn’t
D. have to
5. At the Mid-Autumn Festival ,kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes ; ____________,
every child likes it very much.
A. However
B. Moreover
C. Because
D. Therefore
th
6. In 2010, Ha Noi____________ its 1000 anniversary.
A. celebrated
B. commemorated
C. worshipped
D. remembered
7. Tet is an occasion for family____________ in Viet Nam.
A. visitings
B. Meeting
C. reunions
D. seeings
8. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.
A. While
B. When
C. Nevertheless
D. However
9.People burn incense to show respect to their ____________ during Tet.
A. relatives
B. ancestors
C. friends
D. neighbors
10.The Le Mat Festival ____________ the founding of the village.
A. worships
B. commemorates
C. performs
D. preserves
Question III. Give the correct form of the following verbs: ( 2.0 points)
1. While I ____________the performance, I met one of my old friends.
(watch)
2.Nam ____________ ________ football yesterday.
(play)
3. You should___________ the blue sweater. It suits you better than the red one.
(buy)


4. My father __________ up at 5 o’clock every morning.
(get)
5. She _________________ English at the moment.
( learn)
6.He ____________________ to Hung King Festival since last Sunday.
(go)
7. Before leaving the dinner table, _________You ________ ask for permission?
(have to)
8.When I ___________ ,the whole family was having dinner around a big dining table. (come)
Question IV. Choose the correct word for each blank in the following passage. ( 3.0 points)
Spring is a time when there are many festivals in our country. Among them, Hoa Ban Festival is the most
beautiful and interesting and it takes place in Lai Chau. It is typical of the (1)………life of the Thai people.
In the second lunar month of the year, when it (2) ……..warmer and hoa ban - a kind of beautiful flower in
the northwest mountainous area - blossoms, Hoa Ban Festival is (3)………... This is a great time for
everyone, (4) …………… for boys and girls. The boy (4)………… the most beautiful flower and gives it to his
girlfriend. This is not only a time for love but also for the Thai people to (5)………..for good crops, for
happiness, and express their special thanks to the Gods and (6) …………... The festival is always full of
songs and prayers.
7. A .minor
B. cultural
C. custom
D. festival
8. A. gets
B. goes
C. comes
D. runs
9. A. seen
B. arranged
C. observed
D. celebrated
10. A. largely
B. especially
C. generally
D. typically
11. A. ask
B. look
C. pray
D. call
12. A. fathers
B. relatives
C. families
D. ancestors
Question V. Combine each pair of sentences to make one sentence, using the words given in
brackets. ( 1.5 points)
1.At the Autumn Festival children carry beautiful lanterns. It’s a memorable childhood experience.(SO)
………………………………………………………………………………………….…..…..…
2.During Tet ,Vietnamse people buy all kinds of sweets. They make chung cakes as well.(AND)
…………………………………………………………………………………………..…..…..…
3.The Hung King Temple Festival was a local festival. It has become a public holiday in Viet
Nam since 2007.(HOWEVER)
…………………………………………………………………………………………..…..…

THE END
ĐÁP ÁN CHẤM ĐIỂM
Question I : Mỗi câu 0.25 điểm
1.B
2.C
3.D
4.B


Question II: Mỗi câu 0.25 điểm
1.D
2.B
3.A
4.C
5.D
6.A
7.C
8.B
9.B
10.B
Question III: Mỗi câu 0.25 điểm
1.was watching
2.played
3.buy
4.gets
5.is learning
6.has gone
7.Do- have to
8.came
Question IV: Mỗi câu 0.5 điểm
1.B
2.A
3.D
4.B
5.C
6.D
Question V: Mỗi câu 0.5 điểm
1.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes; therefore , every
child like it very much.
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets, so they make Chung cakes as well.
3.The Hung King Temple Festival was a local festival; however , it has become a public
holiday in Viet Nam since 2007.

ĐỀ SỐ 5
A- LISTENING:
Question I. Listen to the conversation between Duong and Peter. Then tick True (T)
or False (F) : (1 point)
1. Peter will come to Viet Nam in spring.
2. Peter wants Duong to recommend somewhere to go.
3. Peter doesn’t want to come to the Hue Festival.


4.Duong recommends Peter to see the Hue Festival, the Lim Festival, and to celebrate the
Tet holiday with his family.
Question II. Listen to the conversation again and answer the questions. (1 point)
1.Where will Peter come in spring ?
……………………………………………………………………………………………………
2.When is the Hue Festival held?
……………………………………………………………………………………………………
3.What does Duong’s family do to welcome Tet?
………………………………………………………………………………………………
4. Where is The Lim Festival held?
…………………………………………………………………………………………………
B- USE OF LANGUAGE:
Question III. Find the word which has different sound in the part underlined. ( 1
point)
1.
A. mention
B. question
C. action
D. education
2.
A. populated B. loaded
C. harvested
D. lived
3.
A. communityB. computer
C. museum
D. customs
4.
A. minority
B. ethnic
C. tradition
D. religion
Question III. Choose the best answer. ( 2.0 points )
1. You should ____________ information about a custom or tradition.
A. finds
B. found
C. finding
D. find
2. A custom is something that has become an ____________ way of doing things.
A. to be accept
B. to accept
C. accepting
D. accepted
3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, We ____________ use
a knife and fork at dinner.
A. have to
B. are having
C. has to
D. having to
4.In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.
A. should
B. must
C. shouldn’t
D. have to
5. At the Mid-Autumn Festival ,kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes ; ____________,
every child likes it very much.
A. However
B. Moreover
C. Because
D. Therefore
6. In 2010, Ha Noi____________ its 1000th anniversary.
A. celebrated
B. commemorated
C. worshipped
D. remembered
7. Tet is an occasion for family____________ in Viet Nam.
A. visitings
B. Meeting
C. reunions
D. seeings
8. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.
A. While
B. When
C. Nevertheless
D. However
Question IV. Give the correct form of the following verbs: ( 1.0 point)
1. My mother always tells me that I have to ____________ home by 9 p.m.
(be)
2. When I came, the whole family ___________ dinner around a big dining table.(have)
3. Children should__________ things from adults with both hands.
(take)
4. In Australia, you mustn’t ___________ on a person’s accent.
(comment)
C-READING:
Question V


1. Read and complete the passage with words in the box. (1.0 point)
traditional

includes

preparation

therefore

Tet is the biggest festival in Vietnam. To celebrate Tet, Vietnamese people make many
tasty (1)……..….foods. The most important food (2)………Chung cakes, sausages, boiled
chicken, spring rolls, and sticky rice. Chung cake is made of sticky rice, pork, green beans,
and other spices, wrapped in green leaves; (3)…….….., this cake needs a lot of (4)………...
This cake can be kept for a long time, even though the weather is often humid during Tet.
Other significant foods that cannot be missed to worship the ancestors are sausages, spring
rolls, and sticky rice. Because sausages are difficult to make, people often buy them from
famous suppliers. However, sticky rice and spring rolls are easier to prepare and must be
served immediately after they are cooked, so they are often made at home.
2. Read the passage and answer these questions below. (1point)
TET holiday is celebrated on the first day of the Lunar New Year in Viet Nam. Some weeks
before the New Year, the Vietnamese clean their houses and paint the walls. New clothes are
bought for the occasion. One or two days before the festival, people make Banh Chung,
which is the traditional cake, and kinds of jam. On the new Year’s Eve, the whole family get
together for a reunion dinner. Every member of the family should be present during the
dinner in which many different kinds of dishes are served. On the New Year morning, the
young member of the family pay their respects to the elders. And the children receive lucky
money wrapped in red tiny envelops. Then people go to visit their neighbors, friends and
relatives.
1. Is TET holiday celebrated on the second day of the Lunar New Year in Viet Nam?
- ………………………………………………………………………………………..
2. What do the Vietnamese often do some weeks before the New Year?
-………………………………………………………………………………………..
3. Who do people often visit on TET holiday?
- ……………………………………………………………………………………….
4. How many kinds of dishes are served in the reunion dinner?
-……………………………………………………………………………………..…
D-WRITING:
Question VI. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find
the mistake (A, B, C, or D ) and correct it. ( 1point)
1.
In Australia, you mustn’t to comment on a person’s accent.
A
B
C
D
2.
In my family, children has to get permission before leaving the dining table.
A
B
C
D
3.
When I come, the whole family was having dinner around a big dining table.
A
B
C
D
4.
Lang Lieu couldn’t bought any special food because he was very poor.
A
B
C
D


Question VII. Combine each pair of sentences to make one sentence, using the words
given in brackets. (1point)
1.Lang Lieu couldn’t buy any special food . He was very poor.
(BECAUSE)
…………………………………………………………………………………………..…..…
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets. They make Chung cakes as well.
(SO)
…………………………………………………………………………………………..…..…
3.The Hung King Temple Festival was a local festival. It has become a public holiday in Viet
Nam since 2007.(HOWEVER)
…………………………………………………………………………………………..…..…
4.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes. Every child like it
very much.(THEREFORE)
…………………………………………………………………………………………..…..…

THE END

Đáp án và thang điểm chấm:
A- LISTENING :
Question I: ( 0,25đ/ câu đúng)
1. T
2. T
3. F
4. T
Question II: ( 0,25đ/ câu đúng)
1. Peter will come to Viet Nam in spring.
2. In April.
3. Duong’s family prepares a five-fruit tray and makes jam and makes Chung cakes.
4. In Bac Ninh
B- USE OF LANGUAGE
Question III. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.B


2.D
3.D
4.A
Question IV. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.D
2.D
3.A
4.C
5.D
6.A
7.C
8.B
Question V. ( 0,25đ/ câu đúng)
1. be
2.was having
3. take
4.comment
C.READING
Question VI:
1. Read and complete the passage with words in the box. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.traditional
2.Includes
3. therefore
4. preparation
2. Answer the following questions: ( 0,25đ/ câu đúng)
1.No, It isn’t.
2. Some weeks before the New Year, the Vietnamese clean their houses and paint the walls
3. People go to visit their neighbors, friends and relatives.
4. Many different kinds of dishes are served
D. WRITING
Question VI:
a.Mỗi câu 0.25 điểm/ câu
1.B. mustn’t to -> must
2.B. has to -> have to
3.B.come-> came
4.A.couldn’t bought -> couldn’t buy
b. Mỗi câu 0.25 điểm/ câu
1.Lang Lieu couldn’t buy any special food , because he was very poor.
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets, so they make Chung cakes as well.
3.The Hung King Temple Festival was a local festival; however , it has become a public
holiday in Viet Nam since 2007.
4.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes; therefore , every
child like it very much.
A- LISTENING :
Question I: ( 0,25đ/ câu đúng)
1.happy and healthy

5.social


2.private gatherings

6.fire

3.30

7.the music

4.the circle dance
8.culture and lifestyle
B- USE OF LANGUAGE
Question II. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.B
2.C
3.A
4.A
Question III. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.D
2.C
3.A
4.C
5.B
6.B
7.B
8.A
Question IV. ( 0,25đ/ câu đúng)
1. has to
2. must not
3. traditional
4. comment
C.READING
Question V:
1. Read and complete the passage with words in the box. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.in my opinion
2.also
3. I think
4. Besides
5. inaddition
6. As I have note
2. Answer the following questions: ( 0,25đ/ câu đúng)
1.After he retired.
2.He goes to the beach in the morning.
3.He feels years younger.
4.He cleans the beach.
D. WRITING
Question VI:
1. Tippping is not a custom inViet Nam, so you do not/ have to tip if you don’t want.
2. In Brazil, the standard tip in restaurant is10 percent.
3. The xoe dance is performed both the boys and girls in the hamlets.
4. We have to take our shoes when we go inside a pagoda.
5.Nowadays teenagers rely on technology more than in the past.
6.Life in the countryside has changed a lot over the past ten years.

ĐỀ SỐ 7
A.LISTENING:
Question I. Listen to Mai’s presentation and tick True (T) or False (F) : (1 point)
1. The Xoe dance is a spiritual tradition of Thai ethnic people.
2. There are 16 ancient forms of Xoe.
3. Only young people perform the circle dance.


4. Dances with conical hats, paper fans or scarves are some forms of Xoe.
5.The importance of Xoe is expressed in an old Thai song.
Question II. Listen again and complete the Mai’s presentation : (1 point)
Today I’m going to tell you about the (1)……………….... dance, a traditional dance of the
Thai ethnic group in Viet Nam. Thai people have followed this spiritual tradition for(2)
………………………...
The Xoe dance expresses people’s working life and wishes for a happy and wealthy life. It is
(3) ……………………………. in both public and private gathering such as celebrations, festivals
or family reunions.
The Xoe dance has more than (4) ……………………… forms based on the first six ancient
forms. The most popular form is the Xoe vong or ‘ circle dance’ because it expresses social
unity. People, young or old alike, join hands to make a circle around the fire and dance to
the music. Besides the circle dance, there are dances with conical hats, paper fans or
scarves.
Old people say they shouldn’t break with this tradition because it reflects Thai(5)
………………… and lifestyle. As a Thai folk song goes, without the Xoe dance, the rice won’t
grow and people won’t get married.
B- USE OF LANGUAGE:
Question III. Find the word which has different sound in the part underlined. ( 1
point)
1.
A. mention
B. question
C. action
D. education
2.
A. populated B. opned
C. played
D. lived
3.
A. communityB. computer
C. museum
D. customs
4.
A. who
B. when
C. where
D. what
Question IV. Choose the best answer A, B, C , or D to complete the sentences. (2.0
points )
1. You should ____________ information about a custom or tradition.
A. finds
B. found
C. finding
D. find
2. A tradition is something we do that is special and ____________ down through the
generations.
A. to passed
B. passed
C. passing
D. is passing
3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, We ____________ use
a knife and fork at dinner.
A. have to
B. are having
C. has to
D. having to
4. In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.
A. should
B. must
C. shouldn’t
D. have to
5. At the Mid-Autumn Festival ,kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes ; ____________,
every child likes it very much.
A. However
B. Moreover
C. Because
D. Therefore
6. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.
A. While
B. When
C. Nevertheless
D. However
7.People burn incense to show respect to their ____________ during Tet.
A. relatives
B. ancestors
C. friends
D. neighbors
8.The Le Mat Festival ____________ the founding of the village.
A. worships
B. commemorates
C. performs
D.preserves
Question V. Give the correct form of the following verbs: ( 1.0 point)


1. My mother always tells me that I have to ____________ home by 9 p.m.

(be)

2. When I came, the whole family ___________ dinner around a big dining table.(have)
3. Children should__________ things from adults with both hands.
(take)
4. In Australia, you mustn’t ___________ on a person’s accent.
(comment)
C-READING:
Question VI
1. Read and complete the passage with words in the box. (1 point)
Celebrate
Traditional
Therefore
served
Tet is the biggest festival in Vietnam. To (1) ……………..Tet, Vietnamese people make many
tasty (2)……..….foods. The most important food includes Chung cakes, sausages, boiled
chicken, spring rolls, and sticky rice. Chung cake is made of sticky rice, pork, green beans,
and other spices, wrapped in green leaves; (3)…….….., this cake needs a lot of preparation .
This cake can be kept for a long time, even though the weather is often humid during Tet.
Other significant foods that cannot be missed to worship the ancestors are sausages, spring
rolls, and sticky rice. Because sausages are difficult to make, people often buy them from
famous suppliers.However, sticky rice and spring rolls are easier to prepare and must be (4)
………..immediately after they are cooked, so they are often made at home.
2. Read the passage and answer these questions below. (1point)
TET holiday is celebrated on the first day of the Lunar New Year in Viet Nam. Some
weeks before the New Year, the Vietnamese clean their houses and paint the walls. New
clothes are bought for the occasion. One or two days before the festival, people make
Banh Chung, which is the traditional cake, and kinds of jam. On the new Year’s Eve, the
whole family get together for a reunion dinner. Every member of the family should be
present during the dinner in which many different kinds of dishes are served. On the
New Year morning, the young member of the family pay their respects to the elders. And
the children receive lucky money wrapped in red tiny envelops. Then people go to visit
their neighbors, friends and relatives.
1. Is TET holiday celebrated on the second day of the Lunar New Year in Viet Nam?
- ………………………………………………………………………………………..
2. What do the Vietnamese often do some weeks before the New Year?
-………………………………………………………………………………………..
3. Who do people often visit on TET holiday?
- ……………………………………………………………………………………….
4. How many kinds of dishes are served in the reunion dinner?
-……………………………………………………………………………………..…
D-WRITING:
Question VI. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find
the mistake (A, B, C, or D ) and correct it. ( 1point)
1. In Australia, you mustn’t to comment on a person’s accent.
A
B
C
D
2.In my family, children has to get permission before leaving the dining table.
A
B
C
D
3. When I come, the whole family was having dinner around a big dining table.


A
B
C
D
4.Lang Lieu couldn’t bought any special food because he was very poor.
A
B
C
D
b. Combine each pair of sentences to make one sentence, using the words given in
brackets.
1.Lang Lieu couldn’t buy any special food . He was very poor.
(BECAUSE)
…………………………………………………………………………………………..…..…
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets. They make Chung cakes as well.
(SO)
…………………………………………………………………………………………..…..…
3.The Hung King Temple Festival was a local festival. It has become a public holiday in Viet
Nam since 2007.(HOWEVER)
…………………………………………………………………………………………..…..…
4.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes. Every child like it
very much.(THEREFORE)
…………………………………………………………………………………………..…..…
THE END
Đáp án và thang điểm chấm:
A- LISTENING :
Question I: ( 0,25đ/ câu đúng)
5. T
6. F
7. F
8. T
9. T
Question II: ( 0,25đ/ câu đúng)
1. Xoe
2. generations
3. performed
4. 30
5.culture
B- USE OF LANGUAGE
Question III. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.B
2.D
3.D
4.A
Question IV. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.D
2.D
3.A
4.C
5.D


6.A
7.C
3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, We ____________ use
a knife and fork at dinner.
A. have to
B. are having
C. has to
D. having to
4.In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.
A. should
B. must
C. shouldn’t
D. have to
5. At the Mid-Autumn Festival ,kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes ; ____________,
every child likes it very much.
A. However
B. Moreover
C. Because
D. Therefore
th
6. In 2010, Ha Noi____________ its 1000 anniversary.
A. celebrated
B. commemorated
C. worshipped
D. remembered
7. Tet is an occasion for family____________ in Viet Nam.
A. visitings
B. Meeting
C. reunions
D. seeings
8. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.
A. While
B. When
C. Nevertheless
D. However
Question IV. Give the correct form of the following verbs: ( 1.0 point)
1. My mother always tells me that I have to ____________ home by 9 p.m.
(be)
2. When I came, the whole family ___________ dinner around a big dining table.(have)
3. Children should__________ things from adults with both hands.
(take)
4. In Australia, you mustn’t ___________ on a person’s accent.
(comment)
C-READING:
Question V
1. Read and complete the passage with words in the box. (1 point)
Celebrate
Traditional
Therefore
served
Tet is the biggest festival in Vietnam. To (1) ……………..Tet, Vietnamese people make many
tasty (2)……..….foods. The most important food includes Chung cakes, sausages, boiled
chicken, spring rolls, and sticky rice. Chung cake is made of sticky rice, pork, green beans,
and other spices, wrapped in green leaves; (3)…….….., this cake needs a lot of preparation .
This cake can be kept for a long time, even though the weather is often humid during Tet.
Other significant foods that cannot be missed to worship the ancestors are sausages, spring
rolls, and sticky rice. Because sausages are difficult to make, people often buy them from
famous suppliers.However, sticky rice and spring rolls are easier to prepare and must be (4)
………..immediately after they are cooked, so they are often made at home.
2. Read the passage and answer these questions below. (1point)
TET holiday is celebrated on the first day of the Lunar New Year in Viet Nam. Some
weeks before the New Year, the Vietnamese clean their houses and paint the walls. New
clothes are bought for the occasion. One or two days before the festival, people make
Banh Chung, which is the traditional cake, and kinds of jam. On the new Year’s Eve, the
whole family get together for a reunion dinner. Every member of the family should be
present during the dinner in which many different kinds of dishes are served. On the
New Year morning, the young member of the family pay their respects to the elders. And


the children receive lucky money wrapped in red tiny envelops. Then people go to visit
their neighbors, friends and relatives.
1. Is TET holiday celebrated on the second day of the Lunar New Year in Viet Nam?
- ………………………………………………………………………………………..
2. What do the Vietnamese often do some weeks before the New Year?
-………………………………………………………………………………………..
3. Who do people often visit on TET holiday?
- ……………………………………………………………………………………….
4. How many kinds of dishes are served in the reunion dinner?
-……………………………………………………………………………………..…
D-WRITING:
Question VI. Identify a mistake in each sentence and correct it.
1.In Australia, you mustn’t to comment on a person’s accent.
……………………………………………………………………………………..…
2.In my family, children has to get permission before leaving the dining table.
……………………………………………………………………………………..…
3.When I came, the whole family is having dinner around a big dining table.
……………………………………………………………………………………..…
4.Lang Lieu couldn’t buy any special food while he was very poor.
……………………………………………………………………………………..…
Question VII. Combine each pair of sentences to make one sentence, using the words
given in brackets.
1.Lang Lieu couldn’t buy any special food . He was very poor.
(BECAUSE)
…………………………………………………………………………………………..…..…
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets. They make Chung cakes as well.
(SO)
…………………………………………………………………………………………..…..…
3.The Hung King Temple Festival was a local festival. It has become a public holiday in Viet
Nam since 2007.(HOWEVER)
…………………………………………………………………………………………..…..…
4.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes. Every child like it
very much.(THEREFORE)
…………………………………………………………………………………………..…..…
THE END

Đáp án và thang điểm chấm:


A- LISTENING :
Question I: ( 0,25đ/ câu đúng)
10.T
11.F
12.F
13.T
14.T
Question II: ( 0,25đ/ câu đúng)
1. Xoe
2. generations
3. performed
4. 30
5.culture
B- USE OF LANGUAGE
Question III. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.B
2.D
3.D
4.A
Question IV. ( 0,25đ/ câu đúng)
1.D
2.D
3.A
4.C
5.D
6.A
7.C
8.B
Question V. ( 0,25đ/ câu đúng)
1. be
2.was having
3. take
4.comment
C.READING
Question VI: ( 0,25đ/ câu đúng)
1. Read and complete the passage with words in the box.
1.Celebrate
2. Traditional
3. Therefore
4. served
2. Answer the following questions:
1.No, It isn’t.
2. Some weeks before the New Year, the Vietnamese clean their houses and paint the walls
3. People go to visit their neighbors, friends and relatives.
4. Many different kinds of dishes are served
D. WRITING
Question VI:


a.Mỗi câu 0.25 điểm/ câu
1. mustn’t to -> must
2. has to -> have to
3.is having-> was having
4.While-> because
b. Mỗi câu 0.25 điểm/ câu
1.Lang Lieu couldn’t buy any special food , because he was very poor.
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets, so they make Chung cakes as well.
3.The Hung King Temple Festival was a local festival; however , it has become a public
holiday in Viet Nam since 2007.
4.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes; therefore , every
child like it very much.



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×