Tải bản đầy đủ

On thi lop 6 tieng anh

Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

BỘ ĐỀ LUYỆN THI
VÀO LỚP 6 – CHUYÊN ANH

(Theo dõi Face Bùi Văn Vinh để nhận sách & tài liệu thường xuyên)
TEST 1
I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently.
1. A. echo

B. repeat

C. spell

D. jet

2. A. trouser

B. cloudy


C. loud

D. Tour

3. A. ache

B. orchestra

C. charity

D. chorus

4. A. so

B. though

C. who

D. show

5. A. found

B. thought

C. bought

D. ought

II. Choose the best answer A, B, C or D
1. My teacher lives ________ 45 Elm street.
A. under

B. on

C. in

D. at

2. Parents should take good care of their children and ____ them from wrong


doings.
A. take

B. protect

C. protest

D. get

3. John swims very well and ________ does his brother.
A. also

B. so

C. even

D. too

4. I have heard nothing from him since _________.
A. he had left

B. he leaves

C. he has left D. he left
Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

5. I’m hungry. Is there anything ___________?
A. to be eaten B. for eating

C. eating

D. to eat

Your answers:
1…………..

2………….

3………….

4……………

5…………..

III. Reorder the words to correct sentences.
1. goes/ school/ to/ Monday/ from/ every week/ he/ to/ Friday.
……………………………………………………………………
2. do/ often/ she/ in/ time/ free/ what/ ?/ does/ her.
……………………………………………………………………
3. family/ here/ in/ moved/ my/ 2004.
……………………………………………………………………
4. spent/ two/ cleaning/ hours/ floor/ she/ the/ last night.
……………………………………………………………………
5. will/ he/ the/ theatre/ go/ with/ to/ girlfriend/ tomorrow/ his.
……………………………………………………………………
IV. Complete the words with the correct letter.
1. INTE_ESTED

..........................................................

2. WOR_IED

...........................................................

3. PA_NTED

..........................................................

4. KNO_N

..........................................................

5. UNDER_TOOD

..........................................................

6. GA_E

..........................................................

7. PHYSI_S

..........................................................

8.

PLAY WITH MAT_HES ..........................................................

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

9.

RI_E A BIKE

..........................................................

10. CLI_B THE TREE

..........................................................

V. Read the text and choose the best answer.
My family lives near a small school. There are four ….........….. (1) in it: my
parents, sister and me. I am the youngest member. My father is a worker in the
factory. He works such as an engineer. He ….......….. (2) up early in the morning.
First he brushes his teeth and …........…… (3) his face. Then he has a bread
……....….. (4) breakfast. His work starts from7.00 a.m to 4.00 pm so He comes
……....….. (5) home very early. In the evening He stays at home, watches TV and
goes to bed at 10.00 pm. And my mother is an English teacher at Hung Ha town.
My parents are very young. My sister is a student …................. (6) Minh Khai
primary school. She is thirteen years old. She is in her classroom. She is studying
Arts subject. She can draw many pictures. They are very beautiful. She likes Arts
the most because she wants to be an artist. I am a student too, I like …...........…..
(7) football, go fishing, go camping and go swimming in summer. Last year my
family went to Ho Chi Minh city to visit our uncles and aunts. They ….…..............
(8) many photos with my family. I bought a lot of souvenirs ….........….. (9) my
friends. Now I am in my class I am learning English because tomorrow my
school is holding the English language Festival. All the teachers and students
are going to …........… (10) beautiful school uniforms. We are going to have a good
time.
1. A. members

B. member

C. personal

D. peoples

2. A. wake

B. waked

C. wakes

D. got

3. A. wash

B. washes

C. washed

D. is washing

4. A. about

B. with

C. to

D. for

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

5. A. out

B. 0

C. back

D. in

6. A. at

B. in

C. on

D. of

7. A. to play

B. play

C. played

D. playing

8. A. took

B. take

C. takes

D. are going to take

9. A. to

B. for

C. about

D. of

10. A. the

B. with

C. a

D. wear

TEST 2
I. Put the correct verbs form of the sentences.
1. Mrs Jones (sweep) __________________ the steps outside her house.
2. She (have) ___________________ coffee for breakfast every morning.
3. John (follow) __________________ his mother to California last month.
4. I hate living in Seattle because it (rain, always) _________________.
5. How often (you/ read) ___________________ a newspaper?
6. The sun always (rise) __________________ in the east. Look, it (rise)
_____________________ now.
7. Mary was cleaning the windscreen when she (notice)_________________ a crack
in the glass.
8. Neither of my sisters enjoys (watch)______________________ football.

II. Reorder the words to complete the sentences.
1. to the party. / her/ for inviting / thanks me / She
……………………………………………………………………………
2. sitting in a boat/ Mr. Grim / interested in/ Why’s / and fishing?
Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

……………………………………………………………………….…..
3. library? / in the / Do your / their homework / classmates do
……………………………………………………………………………
4. Kate is going / to tell / her younger sister / to Japan. / about her trip
……………………………………………………………………………
5. My sister / taking care/ of small / loves / animals.
…………………………………………………………………………...
6. your / my questions. / book and / Close / listen to
…………………………………………………………………………..
III. Choose the correct answers.
0. Our dad buys us two new _________ every Saturday. (toys, books, comics,
drinks)
1. September, October and November are the months of the __________ (winter,
autumn, spring, summer).
2. The bus is _________ than the car. ( slower, faster , smaller, bigger)
3. _________ is a colder season than spring. (Autumn, Spring, Summer, Winter)
4. What’s about …………. videos? – Sorry, I’m busy now. (watches, watching, to
watch , watch)
5. Does she play _________ sports in her free time? (any, the, a, every)
IV. Complete the words with the correct letter.
1. CARTO_NS

..........................................................

2. INTE_ESTING

..........................................................

3. MODE_N

..........................................................

4. EX_ITING

..........................................................

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

5. PEAC_FUL

..........................................................

6. PRO_INCE

..........................................................

7. CRO_DED

..........................................................

8. EX_ENSIVE

..........................................................

9. BUIL_ING

..........................................................

10. E_CITED

..........................................................

TEST 3
I. Reorder the words to complete the sentences.
1. are dangerous / for childen. / Some small / objects in / the street
…………………………………………………………………..……
2. five students / We need/ this / to join/ game
………………………………………………………………………..
3. Phillip / want / an engineer? / to be / Why does
………………………………………………………………………...
4. Which / want/ do you/ to visit ? / country
……………………………………………………………………….
5. you receive/ would you feel / How/ a present from Harry / when
……………………………………………………………………….
II. Choose the correct answer.
1. Sarah is very __________ She drinks two glasses of water. (hungry, full, weak,
thirsty)
2. They grow vegetables and fruit from seeds and they hunt _______ for their
meat. (the market, vegetable, seeds, animals)
Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

3. Don’t eat too much ___________. (oranges, apples, meat, juice)
4. Students are waiting for the bus stop ________ (now, at a moment, at a
present , yesterday)
5. They are watching a film on TV ______ (now , at present, at the moment , all
are correct )
III. Fill in the blank of the missing letter to complete the word.
1. PHA_MACY

.....................................................

2. THEAT_E

.....................................................

3. BET_EEN

.....................................................

4. SA_SAGE

.....................................................

5. LEMON_DE

.....................................................

6. SAND_ICH

.....................................................

7. TOMA_O

.....................................................

8. CHI_S

.....................................................

9. FAVO_RITE

.....................................................

10. SPE_IAL

.....................................................

IV. Fill in the blanks with the correct words.
1. We visited the bookstall to look .......................... the books.
2. I think I'll ........................ in the mountains.
3. Hoa learns English ……………… she wants to becomes a teacher of English.
4. Nam learns ……………. read by reading comic books.
5. What did you do last night? – I surfed the Internet ……… my school project.
6. I ……...........….. to the cinema last night with my friends.
7. It was Sunday yesterday, Tony’s family …...........…… out for lunch.

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

8. In the evening, he had no homework and he went to bed ……....……..
9. Yesterday, after getting up, he ……...…. his teeth and ………..…. his face.
10. He went …….............…… school at 7 o’clock yesterday.

TEST 4
I. Reorder the words to complete the sentences.
1. candies at night / too many / Children / shouldn’t / eat
……………………………………………………………………..…
2. watching / cartoons / after school. / enjoys / Clara
……………………………………………………………………..…
3. Visitors / 10 p.m / can’t stay in / the hospital / after
……………………………………………………………………..…
4. his small field / vegetable / in / a few/ grows / This farmer
……………………………………………………………………..…
5. cooking and / Wash vegetables / eating. / and fruits / before
……………………………………………………………………….
6. Where do / playing/ your students / practice / the piano?
…………………………………………………………………….…
II. Choose the correct answer.
1. It’s __________ and it snows in winter. (sunny, windy, cool, cold)
2. The monkey is ___________ the car. (near, under, next to , on)
3. Children like reading these comics because they’re __________ (boring,
interesting, funny, cheap)
4. I’m thirsty. I’d _________ some orange juice, please. (want, drink, like, need)

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

5. Odd one out: strong , bottle, box, cold
III. Fill in the blank of the missing letter to complete the word.
1. I_LAND

..................................................

2. SEAS_DE

..................................................

3. SUNB_THE

..................................................

4. BAM_OO

..................................................

5. MOTO_BIKE

..................................................

6. STAD_UM

..................................................

7. HO_PITAL

..................................................

8. SUPE_MARKET

..................................................

9. CI_EMA

..................................................

10. POST OF_ICE

..................................................

IV. Reorder the words to complete the sentences.
1. in / We/ study / past/ and / present / in /events /Vietnam/ and in /the
/world/ history
.................................................................................................................
2. study/ I/ a/ twice/ with/ week/ partner/ a/ .
.............................................................................................................
3. English / English magazines / by / reading / learns/ to / read / Tuan/.
...............................................................................................................
4. you/ school/ at/ Are/ now/ ?
.............................................................................................................
5. lessons/ How/ you/ do/ today/ many/ have/ ?
.................................................................................................................
Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

6. four/ Vietnamese/ a/ He/ week/ times/ has/.
.............................................................................................................
7. Do /your /you/ free /read /books /in /time/?
.................................................................................................................
TEST 5
I. Reorder the words to complete the sentences.
1. This woman / her daughters. / than all of/ has / more money
………………………………………………………………………
2. Do your/ classmates do / in the / their homework / library?
………………………………………………………………………
3. your new school / from/ different / others ? /What makes
………………………………………………………………………
4. some photos / of the temple / Please take / for me. / there
………………………………………………………………………
5. new / to/ Molly / the neighborhood. / is
……………………………………………………………………….
6. Mike / because / in the countryside/ it is boring / hates living
………………………………………………………………………
II. Choose the correct answer.
1. Excuse __________, where is the nearest bank? (I, me, mine, my)
2. Odd one out: throw, weather, bring, flow
3. They cook food on a fire and they use ________ to make paper and clothes.
(fire, plants , paper, food)
4. All of ______ are standing in front of the school gate. (we, us, our, they)

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

5. Would she like _________? (the cup of iced coffee, a cup of coffee iced , a cup
of iced coffee , the cup of ice coffee)
6. When the weather is cold and wet, they move to a __________ and make a home
there. (hotel, cave, house , tent)
III. Fill in the blank of the missing letter to complete the word.
1. V_CAT_ON

..................................................

2. DO_PHIN

..................................................

3. BOU_HT

..................................................

4. AT_RACTION

..................................................

5. COL_ECTION

..................................................

6. INVE_TION

..................................................

7. SOUVENI_

..................................................

8. CO_BOY

..................................................

9. FOREST

..................................................

10. SPEC_ES

..................................................

IV. Reorder the words to complete the sentences.
1. read/ We/ stories / short/ write/ and / essays / during/ Vietnamese/
lessons.
.................................................................................................................
2. write/ I / words/ new/ learn / and/ meaning/ their/ sentences / in.

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

................................................................................................................
3. of/ Snow White / is/ the/ main / story / character / the.
.........................................................................................................
4. rode/ He/ a horse/ used/ and/ bamboo/ fight/ to / against / enemies/ the
........................................................................................................
5. monkeys/ The/ jumped/ down / up / and / the/ on / trees.
.........................................................................................................
6. parents/ My/ in / live/ small/ in / a / the / village / countryside.
...............................................................................................................
7. except/ He/ to / goes / and/ Saturday / school / Sunday.
...............................................................................................................

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

TEST 1
I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently.
1. B

2. D

3. D

4. C

5. A

II. Choose the best answer A, B, C or D
1. D

2. B

3. B

4. D

5. D

III. Reorder the words to correct sentences.
1. He goes to school from Monday to Friday every week
2. What does she often do in her free time?
3. My family moved here in 2004.
4. She spent two hours cleaning the floor last night.
5. He will go to the theatre with his friend tomorrow
IV. Complete the words with the correct letter.
1. INTERESTED

5. UNDERSTOOD

8. PLAY WITH MATCHES

2. WORRIED

6. GATE

9. RIDE A BIKE

3. PAINTED

7. PHYSICS

10. CLIMB THE TREE

4. KNOWN
V. Read the text and choose the best answer.
1. A

2. C

3. B

4. D

5. B

6. A

7. D

8. A

9. B

10. D

TEST 2
I. Put the correct verbs form of the sentences.
1. is sweeping

2. has

3. followed

5. do you read

6. rises / is rising

4. always rains

7. noticed

8. watching

II. Reorder the words to complete the sentences.

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

1. She thanks me for inviting her to the party.
0. Why’s Mr. Grim interested in sitting in a boat and fishing?
1. Do your classmates do their homework in the library?
2. Kate is going to tell her younger sister about her trip to Japan.
3. My sister loves taking care of small animals.
4. Close your book and listen to my questions.
III. Choose the correct answers.
1. books

2. winter 3. slower

4. Winter

5. watching 6. any

IV. Complete the words with the correct letter.
1. CARTOONS

5. PEACEFUL

8. EXPENSIVE

2. INTERESTING

6. PROVINCE

9. BUILDING

3. MODERN

7. CROWDED

10.

EXCITED

4. EXCITING
TEST 3
I. Reorder the words to complete the sentences.
1. Some small objects in the street are dangerous for children.
2. We need five students to join this game.
3. Why does Phillip want to be an engineer?
4. Which country do you want to visit?
5. How would you feel when you receive a present from Harry?
II. Choose the correct answer.
1. thirsty

2. animals

3. meat

4. now

5. all are correct

III. Fill in the blank of the missing letter to complete the word.
1. PHARMACY

5. LEMONADE

8. CHIPS

2. THEATRE

6. SANDWICH

9. FAVOURITE

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

3. BETWEEN

7. TOMATO

10.

SPECIAL

4. SASSAGE
IV. Fill in the blanks with the correct words.
1. for

2. climb

3. because

4. to

5. on

7. went

8. early

9. brushed/ washed

6. went

10. to

TEST 4
I. Reorder the words to complete the sentences.
1. Children shouldn’t eat too many candies at night.
2. Clara enjoys watching cartoons after school.
3. Visitors can’t stay in the hospital after 10 p.m.
4. This farmer grows a few vegetables in his small.
5. Wash vegetables and fruits before cooking and eating.
6. Where do your students practice playing the piano?
II. Choose the correct answer.
1. cold

2. near

3. interesting

4. like

5. cold

III. Fill in the blank of the missing letter to complete the word.
1. ISLAND

5. MOTORBIKE

8. SUPERMARKET

2. SEASIDE

6. STADIUM

9. CINEMA

3. SUNBATHE

7. HOSPITAL

10.

POST OFFICE

4. BAMBOO
IV. Reorder the words to complete the sentences.
1. We study past and present events in Vietnam and in the world in history
6. I study with a partner twice a week.
7. Tuan learns to read English by reading English

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

8. 1. Are you at school now?
5. How many lessons do you have today?
6. He has Vietnamese four times/ a week.
7. Do you read books in your free time?
TEST 5
I. Reorder the words to complete the sentences.
1. This woman has more money than all of her daughters.
2. Do your classmates do their homework in the library?
3. What makes your new school different from others?
4. Please take some photos there of the temple for me.
5. Molly is new to the neighborhood.
6. Mike hates living in the countryside because it is boring.
II. Choose the correct answer.
1. me

2. weather

3. plants

4. us

5. a cup of iced coffee 6. cave

III. Fill in the blank of the missing letter to complete the word.
1. VACATION

5. COLLECTION

8. COWBOY

2. DOLPHIN

6. INVENTION

9. FOREST

3. BOUGHT

7. SOUVENIR

10.

SPECIES

4. ATTRACTION
IV. Reorder the words to complete the sentences.
1. We read stories and write essays during Vietnamese lessons.
2. I write new words and learn their meaning in sentences.
3. The main character of the story is Snow White.
4. He rode a horse and used the bamboo to fight against enemies.
5. The monkey jumped up and down on the trees.
Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)


Thầy Bùi Văn Vinh – ĐHSPHN – 0977.267.662

6. My parents live in a small village in the countryside.
7. He goes to school except Saturday and Sunday.

Face: Bùi Văn Vinh (0977267662)



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×