Tải bản đầy đủ

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH SGD dak lak

t was delayed, but we finally ______ shortly after midnight.
A. took on
B. put off
C. took up
D. took off
Question 23: I remember ______ the letter a few days before going on holiday.
A. received
B. to have received
C. to receive
D. receiving
Question 24: Ba and his family had ______ to their home village.
A. a two-day trip
B. a two-days trip
C. a two-day trips
D. two-day trips Question 25: The
film ______ by the time we ______ to the cinema.
A. had already started/got
B. already started/ had gotten
C. had already started/had gotten
D. has already started/ got Question 26: The
teacher ______ her to improve her drawing.

A. persisted
B. insisted
C. encouraged
D. made
Question 27: I have been fascinated by______ since I was at secondary school.
A. photographer
B. photography
C. photograph
D. photographic Question 28: My parents
______ tommorrow to stay with me for a few days.
A. came
B. have come
C. come
D. are coming

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following
sentences
Question 29: Jane finds it difficult to drive on the left.

A. Jane is used to drive on the left
B. Jane is not used to drive on the left
C. Jane is not used to driving on the left
D. It’s difficult for Jane to driving on the left
Question 30: No one has told me about the change of plan.

A. I have not been told about the change of plan.
B. I have not told about the change of plan.
C. The change of plan has been told about
D. I have been told about the change of plan.
Question 31: We last went to cinema two months ago.

A. We have been to the cinema for two months
B. We haven’t been to the cinema for two months
C. We didn’t want to go to the cinema anymore.
D. We didn’t go to the cinema for two months
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the
following questions
Question 32: Computer is a miraculous device. It is capable of doing almost anything you ask it to.

A. Computer can’t do anything you ask it to because it is a miraculous device.


B. Computer is unable to do almost anything you ask it to so it is a miraculous device.
C. Computer is a miraculous device since it is possible for doing anything you ask it to.
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu: https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Nguyễn Minh Hiền sưu tầm và biên soạn

D. Computer is a miraculous device because it is impossible for doing almost anything you ask it to.
Question 33: The house is very beautiful. Its gate was painted blue. A. The
house, which is very beautiful, was painted blue.

B. The house, the gate of whom was painted blue, is very beautiful. C. The house, the gate of which was painted
blue, is very beautiful.
D. The house, the gate of that was painted blue, is very beautiful.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response complete each of the following
exchanges
Question 34: Which expression is used to start a conversation?
A. Well, it’s been nice meeting you
B. How’s everything at school?

C. Catch you later.

D. Sorry, I’ve got to go. Talk to you later.
Question 35: Hoa: “Are you going to buy a new computer or just continue using the old one?” Mary: “___________”
A. Neither. I’m going to lease one.
B. That’s impossible. I can’t afford a new one
C. Yes, I’d like one. Thank you.
D. Yes, I am.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of
the questions
Most Americans look forward to their vacation. Most American employees receive an annual vacation with pay, and
it is traditional to use this time off for travel.
Travelling within the United States is very popular because foreign travel generally takes more time and money.
Every year about thirteen million people travel abroad. The most popular periods are during the summer and the twoweek school break on Christmas and New Year holidays. These periods are also the most crowded and the most
expensive time to travel, so people who can adjust their schedules sometimes choose to travel in the autumn.
American tourists often travel by car. Most families own a car, and those who do not have a car can rent one. Cars
are usually the most economical way to travel, especially for families. It is also fairly fast and convenient. Exellent
highway with motels and restaurants nearby connect the nation’s major cities. They enable tourists to travel at a speed
of 55 to 66 miles an hour. Tourists that want to travel faster often fly to their destination and then rent a car when they
get there.
Question 36: According to the writer ________.

A.
B.
C.
D.

Americans have no vacations
Americans do not like travel.
it is impossible to have a day-off in the USA.

most Americans are fond of travelling
Question 37: How many people travel abroad every year?
A. 13 million people B. 66 million people C. 30 million people
the following is not mentioned in the text?

A.
B.
C.
D.

D. 55 million people Question 38: Which of

Travelling on Christmas and New Year holidays take much money.
Most American employees use their vacation to travel every year.
Most families use cars as an economical way to travel.

American people always choose to travel in autumn
Question 39: There are many people travelling ______.
A. in the winter
B. on Women’s Day
C. on Christmas and New Year
D. on Thanksgiving
Question 40: _______ are the most popular means of transport in the USA.
A. Buses
B. Cars
C. Ships
Question 41: The word “It” in line 8 refers to ______.
A. destination
B. restaurant
C. vacation
Question 42: In the USA, __________.

A.
B.

D. Planes
D. car

the high ways are not in good condition.
tourists cannot rent a car

Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu: https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Nguyễn Minh Hiền sưu tầm và biên soạn

C.
D.

there are not any highways.
along the highways there are motels and restaurants available for tourists.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
of the questions
For the last few years, my children have been going to a summer camp in northern Greece called Skouras Camp.
They always seem to have a good time, so if you’ re wondering what to do with the kids for three weeks this summer,
you could do worse than send them to this beautiful camp on the shores of the Aegean Sea. If your children, like mine,
are keen on adventure, sports and good company, the Skouras Camp will keep them busy all day doing the things they
most enjoy. Skouras is an international camp with children from all over the world. My children have made friends
with children of their own age from Poland, China, Demark and the United States. Naturally, they get lots of
opportunities to practise their English as this is the only language spoken. The camp is located in one of the most
beautiful parts of
Chalkidiki. It is huge (120.000 square meters) and is just a stone’s throw away from clear, blue Aegean Sea. It takes the
children just five minutes to walk to the golden sandy beach on foot. The programme is packed with exciting activities
such as horse riding and table tennis. Other sports in clude baseball, volleyball and athletics. The Camp ends with a
sports contest in the last week which all parents are invited to attend.
Question 43: All the children come to the Camp have to___________.
A. be only keen on adventure
B. be at the same age.
C. speak English
D. practise basketball.
Question 44: How many kinds of sports can be played in the Camp?
A. 2
B. 3
C. 1
D. 5
Question 45: All the statements are true except___________.

A.
B.
C.
D.

The parents can attend their children’sports contest.
The children will be busy taking part in the Camp’s programmed activities.
The camp is quite far from the Aegean Sea.

The children will take more chances of English practise.
A. supportive
B. negative
C. disbelieving
Question 47: What shoul be the best title for the passage?

A.
B.
C.
D.

D. humorous.

Chalkidiki’s landscape – The Aegean Sea.
An international summer camp.
Children’s summer activities.

Advice on children caring in summer.
Question 48: How long does it take the children to walk to the golden sandy beach on foot?
A. 20 minutes
B. an hour
C. 5 minutes
D. a day
Question 49: Where is the camp located?
A. in Porland
B. in Greece
C. in the United States
D. Denmark
Question 50: The word contest in the last sentence could be replaced by___________.
A. competition
B. runner
C. competitor
D. athlete

1B
11A
21B
31B
41D

2B
12D
22D
32C
42D

3A
13C
23D
33C
43C

4A
14C
24A
34B
44D

ĐÁP ÁN
5C
15D
25A
35A
45C

6B
16C
26C
36D
46A

7D
17B
27B
37A
47B

8B
18C
28D
38D
48C

9A
19D
29C
39C
49B

Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu: https://www.facebook.com/groups/606269169568376/

10C
20D
30A
40B
50A



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×