Tải bản đầy đủ

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH CÓ ĐÁP ÁN gia viễn c – ninh bình lần 1 năm 2017

Edited by Nguyen Minh Hien
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO NINH BÌNH
2017 LẦN 01
TRƯỜNG THPT GIA VIỄN C
TIẾNG ANH

KỲ THI THỬ THPTQG
MÔN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose
underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the
following questions.
Question 1: A. needed B. decided
C. invented
Question 2: A. bomb
B. tomb
C. combat
D. comment
Question 3: A. university
B. sociology
C. examination

geographical
Question 4: A. nature
B. agricultural
C. forget
begin

D. caused

D.
D.

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined
part that needs correction in each of the following questions.
Question 5: Paris is much more exciting as I expected.
A
B C
D
Question 6: English is speaking in many countries in the world.
A
B
C
D
Question 7: Chemical engineering is based in the principles of physics, chemistry, and
mathematics.
A
B
C
D
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct
answer to each of the following questions.
Question 8: Lan likes music, _________?
A. doesn’t she
B. does she
C. is she
D. isn’t she
Question 9: If I ___ you, I would apply for that English course.
A. am
B. were
C. had been
D. is


Question 10: I decided _________ the dictionary you told me about.
A. bought B. buy
C. buying
D. to buy
Question 11: Nowadays a large number of young people spend much time_________the
Internet.
A. to surfing
B. surfed
C. surfing D. to surf
Question 12: It was not until he failed the final examination _____ he realized how
important the revision was.
A. that
B. who
C. what
D. and
Question 13: We will go out _________ the rain stops.
A. until
B. during
C. while
D. when
Question 14: He would not have been late for school if he _________ up early.
A. has got
B. got
C. had got
D. gets
Question 15: John lost the _________bicycle he bought last week and his parents were
very angry with him because of his carelessness .
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
A. Japanese beautiful new blue
C. beautiful Japanese blue new

B. new beautiful blue Japanese
D. beautiful new blue Japanese

Question 16: _________you pass a chemist’s, will you get me some aspirins?.
A. Did
B. Should
C. Would
D. Had
Question 17: Did you arrive at the station on time? – No, I missed 5 o’clock train;
_________ the was an other one after 5 minutes.
A. Thus
B. Also
C. However D. Besides
Question 18: Hardly _________ when the argument begins.
A. when he arrived
B. he had arrived
C. than he arrived
D. had he
arrived
Question 19: The film was really boring. It was _________ I’ve seen.
A. the most boring film
B. most boring film
C. the more boring film D. the film more boring
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most
suitable response to complete each of the following exchanges.
Question 20. - “Would you like something to eat?”
- “ ______ . I am not hungry
now.”
A. No, thanks
B. Good idea, thanks
C. Thanks, I will
D.
Yes, I would
Question 21. Mary (on the phone) : “Could I speak to Susan?” - Susan : “ _________!”
A. Talking
B. Calling
C. Answering
D. Speaking
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s)
CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following
questions.
Question 22. The cultural and historical sites in Kyoto have been given appropriate
care and maintenance.
A. preservation
B. revival
C. recovery
D. recognition
Question 23. Our parents join hands to give us a nice house and a happy home.
A. make decisions
B. put together
C. take each other’s hands
D. work together
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or
phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the
following questions.
Question 24: Shooling is compulsory for all English children from age 5 to 16.
A. free
B. optional C. constructive
D. beneficial
Question 25: The original World Cup trophy was given permanently to Brazil to honor
that country’s record third World Cup title in 1970.
A. for good B. lastingly C. for age D. temporarily
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence
that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 26: “I will help you with the housework”,
Mai said.
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
A. Mai promised to help me with the housework.
B. Mai asked me to help her with the housework.
C. Mai begged to help me with the housework.
D. Mai insisted on helping me with the housework.
Question 27: They couldn’t go swimming because of
the cold weather.
A. The cold weather made it impossible to go swimming.
B. The cold weather prevented them from going
swimming
C. Their going swimming was unable due to the
cold weather.
D. The cold weather made it not capable of going swimming.
Question 28: I can’t help feeling worried about David.
A. I find it impossible not to worry about David.
B. I don’t worry about David.
C. I can do nothing to help David.
D. I cannot help David stop
worrying.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence
that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 29: A waitress served us. She was very
impolite and impatient.
A. A waitress, who served us, was very impolite and impatient.
B.A waitress, which served us, was very impolite and impatient.
C. A waitress who served us was very impolite and impatient.
D.A waitress whom served us, was very impolite and impatient.
Question 30: He was successful because he was determined to purse personal
goals. He was not talented.
A. It was his determination to purse personal goals, not talent, that contributed to his
success.
B.In addition to his determination, his talent ensured his success in pursing his goals.
C. His success lay in his natural ability, not his determination to purse personal goals.
D.His determination to purse personal goals made him successful and talented.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer
sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the
numbered blanks from 31 to 35.
Here are the tips that help success in your job interview
Always arrive early. If you do not know (31) _____ the organization is located, call for
exact directions (32) ___ advance. Leave some extra time for any traffic, parking, or
unexpected events. If you are running late, call right away and let someone know. The
best time to arrive is approximately 5 - 10 minutes early. Give yourself the time to read
your resume one more time, to catch your breath, and to be ready for the interview.
Once you are at the office, treat everyone you encounter with respect. Be (33) _____ to
everyone as soon as you walk in the door. Wear a professional business suit. This point
should be emphasized enough. First (34) ____ are extremely important in the interview
process. Women should (35) _____ wearing too much jewelry or make up. Men should
avoid flashy suits or wearing too much perfume. It is also important that you feel
comfortable. While a suit is the standard interview attire in a business environment, if
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
you think it is an informal environment, call before and ask. Regardless, you can never
be overdressed if you are wearing a tailored suit.
Question 31:A. when
B. why
C. where
D. that
Question 32:A. with
B. in
C. on
D. for
Question 33:A. happy

B. pleasant

C. disappointed

D. excited

Question 34:A. attendances

B. attentions

C. impressions

Question 35:A. avoid

B. suggest

C. enjoy

D.
pressures
D. mind

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer
sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to
become the dominant language of international communication. English as we know it
today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that
were introduced following the Norman invasion of 1066. Until the 1600s, English was,
for the most part, spoken only in England and had not extended even as far as two
centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade
(including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of
English speakers became established and grew in various parts of the world. As these
communities proliferated, English gradually became the primary language of
international business, banking and diplomacy.
Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems
worldwide is English. Two thirds of the world’s science writing is in English, and English
is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air
traffic controllers. Today there are more than 700 million English users in the world, and
over half of these are nonnative speakers, constituting the largest number of non-native
users than any other language in the world..
Question 36: What is the main topic of this
passage?
A. The number of non-native users of English.
B. The French influence on the English Language.
C. The expansion of English as an international language.
D.The use of English for science and technology.
Question 37: In the first paragraph, the word “emerged” is closest in meaning to____.
A. appeared
B. disappeared
C. frequented
D. engaged
Question 38: In the first paragraph, the word “elements” is closest in meaning to____.
A. declaration
B. features
C. curiosities
D. customs
Question 39: Approximately when did English begin to be used beyond England?
A. In 1066 B. around 1350
C. before 1600
D. after 1600
Question 40: According to the passage, all of the following contributed to the spread
of English around the world _________
A. the slave trade B. the Norman invasion C. missionaries
D. colonization
Question 41: In the second paragraph, the word “stored” is closest in meaning to
_________.
A. bought
B. saved
C. spent
D. valued
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
Question 42: According to the passage, approximately how many non-native users of
English are there in the world today?
A. a quarter million
B. half a million
C. 350 million
D. 700 million
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer
sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.
Experts in climatology and other scientists are becoming extremely concerned
about the changes to our climate which are taking place. Admittedly, climate changes
have occurred on our planet before. For example, there have been several ice ages or
glacial periods.
These climatic changes, however, were different from the modern ones in that
they occurred gradually and, as far as we know, naturally. The changes currently being
monitored are said to be the result not of natural causes, but of human activity.
Furthermore, the rate of change is becoming alarmingly rapid.
The major problem is that the planet appears to be warming up. According to
some experts, this warming process, known as global warming, is occurring at a rate
unprecedented in the last 10,000 years. The implications for the planet are very
serious. Rising global temperatures could give rise to such ecological disasters as
extremely high increases in the incidence of flooding and of droughts.
These in turn could have a harmful effect on agriculture.
It is thought that this unusual warming of the Earth has been caused by so-called
greenhouse gases, such as carbon dioxide, being emitted into the atmosphere by car
engines and modern industrial processes, for example. Such gases not only add to the
pollution of the atmosphere, but also create a greenhouse effect, by which the heat of
the sun is trapped. This leads to the warming up of the planet.
Politicians are also concerned about climate change and there are now regular
summits on the subject, attended by representatives from around 180 of the world’s
industrialized countries. Of these summits, the most important took place in Kyotoin
Japanin 1997. There it was agreed that the most industrialized countries would try to
reduce the volume of greenhouse gas emissions and were given targets for this
reduction of emissions.
It was also suggested that more forests should be planted to create so-called
sinks to absorb greenhouse gases. At least part of the problem of rapid climate change
has been caused by too drastic deforestation.
Sadly, the targets are not being met. Even more sadly, global warnings about climate
changes
are often still being regarded as scaremongering.
Question 43: According to the passage, in what way did the climate changes in the ice
ages differ from the modern ones?
A. They occurred naturally over a long period of time
B. They were partly intended.
C. They were wholly the result of human activity.
D.They were fully monitored by humans.
Question 44: The word “alarmingly” in paragraph 2 is closest in meaning to
____.
A. disapprovingly
B. disappointingly
C. surprisingly
D.
worryingly Question 45: According to the passage, agriculture could ____.
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
A. make the global warming more serious
B. be indirectly affected by the global temperature rises
C. give rise to many ecological disasters
D. be directly damaged by the rises in global temperature
Question 46: Greenhouse gases cause the warming up of the Earth because they ____.
A. are emitted by car engines
B. trap heat from the sun
C. do not add to atmosphere pollution
D. are unusual gases
Question 47: According to the passage, 1997 witnessed ____.
A. the largest number of summits on the subject of climate change
B. the most important summit on climate change taking place in Kyoto, Japan
C. the highest attendance by representatives from 180 industrialised countries
D. widespread concern about climate change
Question 48: It can be inferred from the passage that the countries which are mainly
responsible for global warming are ____.
A. countries with the warmest climate
B. developing countries
C. developed countries
D. the most industrialized
countries
Question 49: The word “There” in paragraph 5 refers to ____.
A. the world’s industrialized countries
B. regular summits on
climate change
C. the most industrialized countries
D. the 1997 summit in
Kyoto, Japan Question 50: Which of the following is NOT true, according to
the passage?
A. Carbon dioxide is one of the gases that may cause the so-called greenhouse effect.
B. The so-called sinks created by forests can absorb greenhouse gases.
C. The problem of rapid climate change has been caused mainly by deforestation.
D. Politicians are among those who are concerned about climate change.
ĐÁP ÁN
1D

2B

3C

4A

5C

6B

7A

8A

9B

10D

11C

12A

13D

14C

15D

16B

17C

18D

19A

20A

21D

22C

23D

24B

25D

26A

27B

28A

29A

30C

31C

32B

33B

34C

35A

36C

37A

38B

39D

40B

41B

42C

43A

44D

45B

46B

47B

48D

49D

50C

Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×