Tải bản đầy đủ

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH CÓ ĐÁP ÁN yên lạc 2 lần 4 năm 2017 (bản WORD)

Nguyễn Minh Hiền – Thích Tiếng Anh – thichtienganh.com sưu tầm và biên soạn
Fanpage: https://www.facebook.com/ThichTiengAnhFP/
___________________________________________________________________________________________
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
KỲ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM 2017 LẦN 4
TRƯỜNG THPT YÊN LẠC 2
ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH – CODE: 143
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that
differs from the other three in the position of primary stress in each of the
following questions.
Question 1. A. mention
B. diverse
C. justice
D. service
Question 2. A. defensive
B. typical
C. domestic
D. disaster
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your
answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from
3 to 9

One of the most dangerous drugs for pregnant women to consume is alcohol. Because
alcohol is delivered quickly into the blood and passes quickly into the tissues and
membranes, the human fetus is particularly vulnerable to its effects. The reality is that the
negative effects on a fetus are so pronounced that babies born after exposure to alcohol
are said to be suffering from fetal alcohol syndrome. As a pregnant woman drinks alcohol,
the alcohol is passed into her bloodstream almost simultaneously. Moreover, because the
bloodstream of the fetus is inextricably tied to that of the mother, the alcohol passes
directly into the bloodstream of the fetus as well. And, what is more, the concentration of
alcohol in the fetus is exactly the same as in the mother.
For the mother, this concentration is not a problem because her liver can remove one
ounce of alcohol from her system per hour. However, the fetus's liver is not completely
developed (how developed it is depends on its stage of development). The rate at which it
is able to eliminate the alcohol from the blood of the fetus is much slower. Eventually, the
alcohol will be returned to the mother's system by passing across the placenta, but this
process is slow. By the time this takes place, major neurological damage may have already
occurred.
Research has shown that as little as one drink of alcohol can produce significant,
irreversible damage to the fetus. Babies born after exposure to alcohol generally exhibit
facial distortion, inability to concentrate, and difficulty in remembering. Simply speaking, it
is imperative that pregnant women avoid alcohol.
Question 3. What is the main topic of this reading?
A. Women and drugs
B. The fetus and alcohol
C. The dangers of pregnancy
D. Drinking and the
human body
Question 4. In line 3 the word "its" refers to__________
A. the fetus
B. the alcohol
C. the tissue
D. the blood
Question 5. In line 4, the word "pronounced" most closely means_________
A. spoken
B. evident
C. described
D. unfortunate
Question 6. In line 7 the word "inextricably" most nearly means__________
A. unexplainedly
B. inseparably
C. forcefully


D. formerly
Question 7. According to the passage, how does the concentration of alcohol in a fetus
compare to that in the mother?
A. The concentration is more.
B. The concentration
cannot be measured.
C. The concentration is less.
D. The concentration is equivalent.
Question 8. According to the passage, how is alcohol finally returned to the mother's
system?
A. it is not completely returned.
B. it is
expelled by the fetus's liver.
C. it is transferred across the placenta.
D.
it
is
carried
through
the
bloodstream.
Question 9. Which one of the following was NOT mentioned as a sign of fetal alcohol
syndrome?
____________________________________________________________________________________________
Website học Tiếng Anh miễn phí: https://thichtienganh.com
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/
\
Tham gia nhóm học Tiếng Anh:
https://www.facebook.com/groups/EnglishLearnerGroups/


Nguyễn Minh Hiền – Thích Tiếng Anh – thichtienganh.com sưu tầm và biên soạn
Fanpage: https://www.facebook.com/ThichTiengAnhFP/
___________________________________________________________________________________________
A. concentration difficulties
B. disfigurement of the face
C. increased aggression
D. memory problems
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer
sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 10 to 17.
After 1785, the production of children's books in the Untied States increased but
remained largely reprints of British books, often those published by John Newbery, the first
publisher to produce books aimed primarily at diverting a child audience. Ultimately,
however, it was not the cheerful, commercial-minded Newbery, but Anglo-Irish author Maria
Edgeworth who had the strongest influence on this period of American children's literature.
The eighteenth century had seen a gradual shift away from the spiritual intensity of earlier
American religious writings for children, toward a more generalized moralism. Newbery
notwithstanding, Americans still looked on children's books as vehicles for instruction, not
amusement, though they would accept a moderate amount of fictional entertainment for
the sake of more successful instruction. As the children's book market expanded, then,
what both public and publishers wanted was the kind of fiction Maria Edgeworth wrote:
stories interesting enough to attract children and morally instructive enough to allay adult
distrust of fiction.
American reaction against imported books for children set in after the War of 1812 with
the British. A wave of nationalism permeated everything, and the self-conscious new nation
found foreign writings (particularly those from the British monarchy) unsuitable for the
children of a democratic republic, a slate of self-governing, equal citizens. Publishers of
children's books began to encourage American writers to write for American children. When
they responded, the pattern established by Maria Edgeworth was at hand, attractive to
most of them for both its rationalism and its high moral tone. Early in the 1820's, stories of
willful children learning to obey, of careless children learning to take care, of selfish children
learning to "tire for others," started to flow from American presses, successfully achieving
Edgeworth's tone, though rarely her lively style. Imitative as they were, these early
American stories wee quite distinguishable from their British counterparts. Few servants
appeared in them, and if class distinctions had by no means disappeared, there was much
democratic insistence on the worthiness of every level of birth and work. The characters of
children in this fiction were serious, conscientious, self-reflective, and independenttestimony to the continuing influence of the earlier American moralistic tradition in
children's books.
Question 10. What does the passage mainly discuss?
A. Basic differences between British and American literature for children
B. Successful publishers of children's books in Britain and North America
C. The development of children's literature in the United States
D. The career of Maria Edgeworth as an author of children's books
Question 11. The publisher John Newbery is principally known for which of the following
reasons?
A. He had more influence on children American children's literature than any other
publisher
B. He published books aimed at amusing children rather than instructing them.
C. He was commercially minded and cheerful.
D. He produced and sold books written by Maria Edgeworth.
Question 12. The word "notwithstanding" in line 7 is closest in meaning to ________
A. as a part of
B. as a result of
C. in addition to
D. in spite of
Question 13. The word "they" in line 8 refers to________
A. Americans
B. books
C. children
D. vehicles
Question 14. The word "allay" in line 12 is closest in meaning to ________
A. reduce
B. confirm
C. clarify
D. attack
Question 15. It can be inferred from the passage that American children's books sold
before 1785 were almost always_________
____________________________________________________________________________________________
Website học Tiếng Anh miễn phí: https://thichtienganh.com
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/
\
Tham gia nhóm học Tiếng Anh:
https://www.facebook.com/groups/EnglishLearnerGroups/


Nguyễn Minh Hiền – Thích Tiếng Anh – thichtienganh.com sưu tầm và biên soạn
Fanpage: https://www.facebook.com/ThichTiengAnhFP/
___________________________________________________________________________________________
A. attractive and interesting to children
B. intended only for religious and moral
instruction
C. written by Maria Edgeworth
D. written by American authors
Question 16. By the end of the eighteenth century, the publishers of children's books in
the United States were most concerned about which of the following?
A. Publishing literature consisting of exciting stories that would appeal to both children
and adults
B. Attracting children with entertaining stories that provided lessons of correct behavior
C. Reprinting fictional books from earlier in the century
D. Expanding markets for books in both Britain and the United States
Question 17. According to the passage, American children's stories differed from their
British equivalents in that the characters in American stories were ______
A. rarely servants
B. generally not from a variety of social
classes
C. children who showed a change of behavior
D. children who were well behaved
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s)
CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following
questions.
Question 18. The whole village was wiped out in the bombing raids.
A. destroyed completely
B. removed quickly C. cleaned well
D.
changed
completely
Question 19. I take my hat off to all those people who worked hard to get the contract.
A. detest
B. respect
C. discourage
D. dislike
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer
to each of the following questions.
Question 20. She will go abroad as soon as she __________ this English course.
A. has completed
B. will complete
C. completed
D. will have completed
Question 21. In recent days pork prices have dipped to a record low and also ______
lowest in the world.
A. the
B. an
C. a
D. Ø
Question 22. It is becoming _________ for me to keep up.
A. more difficult than
B. more and more difficult
C. the most difficult
D. the more difficult
Question 23. We ______ our laptop when we went on holiday. The hotel had free internet
access.
A. must have taken
B. needn't have taken
C. shouldn't have taken
D.
can't have taken
Question 24. If the truck driver hadn't run so fast, the accident __________.
A. would have happened B. wouldn't happen
C. hadn't happened
D. wouldn't
have happened
Question 25. Paid employment has undoubtedly brought ________ and social gains to
many women.
A. economics
B. economy
C. economically
D. economic
Question 26. Dr. Evans has _________ a valuable contribution to the life of the school.
A. made
B. created
C. done
D. caused
Question 27. I didn't stay behind because I wanted to, I did so because it was my
________.
A. work
B. duty
C. shift
D. chore
Question 28. Students are often advised to look at the first and last_________of a book
before attempting to read it in details.
A. titles
B. headings
C. chapters
D. paragraphs
Question 29. Real Madrid will attempt to become the first team __________ successfully
their UEFA Champions League crown against Juventus on 3 June.
____________________________________________________________________________________________
Website học Tiếng Anh miễn phí: https://thichtienganh.com
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/
\
Tham gia nhóm học Tiếng Anh:
https://www.facebook.com/groups/EnglishLearnerGroups/


Nguyễn Minh Hiền – Thích Tiếng Anh – thichtienganh.com sưu tầm và biên soạn
Fanpage: https://www.facebook.com/ThichTiengAnhFP/
___________________________________________________________________________________________
A. defended
B. defending
C. to defend
D. who defended
Question 30. I don't think he'll ever _________ the shock of his wife's death.
A. get off
B. get by
C. get through
D. get over
Question 31. The tsunami in 2004 ________ some countries and caused a lot of damage.
A. beat
B. hit
C. defeated
D. arrived
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer
sheet
to indicate the correct word or phrase that best fits each of the
numbered blanks from 32 to 36.
In summary, for most visitors, the Japanese are (32)_______ and difficult to understand. The
graceful act of bowing, is the traditional greeting. However, they have also adopted the
western custom of shaking hands, but with a light grip. Meanwhile, to (33)_______ respect
for their customs, it would flatter them to offer a slight bow when being introduced.
Avoid hugging and kissing when greeting. It is considered rude to stare. Prolonged direct
eye contact is considered to be (34)_______ or even intimidating. It is rude to stand with
your hand or hands in your pockets, especially when greeting someone or when
addressing a group of people. The seemingly simple act of exchanging business
cards is more complex in Japan (35)_______ the business card represents not only
one's identity but also his (36)_______ in life. Yours should be printed in your own language
and in Japanese. The Japanese are not a touch -oriented society; so avoid open
displays of affection, touching or any prolonged form of body contact. Queues are
generally respected; especially in crowded train and subway stations where the huge
volume of people causes touching and pushing.
Question 32. A. simply
B. easy
C. cheap
D. complex
Question 33. A. show
B. point
C. draw
D. pay
Question 34. A. impoliteness B. politely
C. impolitely
D. impolite
Question 35. A. though
B. because
C. even if
D. unless
Question 36. A. location
B. status
C. place
D. stand
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable
response to complete each of the following exchanges.
Question 37. A: "I can't believe we're actually here in the Caribbean!" - B: "________"
A. Why can't you?
B. But I believe.
C. This is the life! D. Life goes on.
Question 38. A: "Wasn't it Mozart who composed Swan Lake?" - B: "________"
A. It is not my favorite.
B. Yes, he wasn't. C. It's out of question. D. I haven't a
clue.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s)
OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following
questions.
Question 39. Henry has found a temporary job in a factory.
A. permanent
B. satisfactory
C. genuine
D. unstable
Question 40. The consequences of the typhoon were disastrous due to the lack of
precautionary measures.
A. beneficial
B. devastating
C. severe
D. damaging
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose
underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the
following questions.
Question 41. A. watched
B. forced
C. worked
D. solved
Question 42. A. contribute B. opponent
C. gorilla
D. compliment
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that
best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 43. I did not arrive in time. I was not able to see her off.
A. She had left because I was not on time.
B. I was not early enough to see her off.
C. I did not go there, so I could not see her off. D. I arrived very late to say goodbye to
her.
____________________________________________________________________________________________
Website học Tiếng Anh miễn phí: https://thichtienganh.com
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/
\
Tham gia nhóm học Tiếng Anh:
https://www.facebook.com/groups/EnglishLearnerGroups/


Nguyễn Minh Hiền – Thích Tiếng Anh – thichtienganh.com sưu tầm và biên soạn
Fanpage: https://www.facebook.com/ThichTiengAnhFP/
___________________________________________________________________________________________
Question 44. Nam defeated the former champion in three sets. He finally won the interschool table tennis championship.
A. Having defeated the former champion in three sets, Nam won the inter-school table
tennis championship.
B. Although Nam defeated the former champion in three sets, he did not win the title of
inter-school table tennis champion.
C. Having defeated the former champion in the inter-school table tennis, Nam did not
hold the title of champion.
D. Being defeated by the former champion, Nam lost the chance to play the final game
of inter-school table tennis champion.
Question 45. Because they erected a barn, the cattle couldn't get out into the wheat field.
A. They erected a barn, and as a result, the cattle couldn't get out into the wheat field.
B. In order not to keep the cattle away from the wheat field, they erected a barn.
C. They erected a barn in case the cattle couldn't get out into the wheat field.
D. They erected a barn so that the cattle would get out into the wheat field.
Question 46. John said, "You'd better not lend them any money, Daisy."
A. John ordered Daisy not to lend them any money.
B. John commanded Daisy not ti lend them any money.
C. John asked Daisy if she had lent them any money.
D. John advised Daisy not to lend them any money.
Question 47. WannaCry Virus attacked my computer because I clicked on a strange link.
A. But for my click on a strange link, WannaCry virus would attack my computer.
B. Had I clicked on a strange link, WannaCry wouldn't have attacked my computer.
C. If I hadn't clicked in a strange link, WannaCry Virus wouldn't have attacked my
computer.
D. If it hadn't been for my click on a strange link, WannaCry virus wouldn't attack my
computer.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined
part that needs correction in each of the following questions.
Question 48. Many young people lack skills, good education, and financial to settle in the
A
B
urban areas where many jobs are found.
C
D
Question 49. She did not know where most of the people in the conference was from.
A
B
C
D
Question 50. Crime invention is as crucial in the workplace like it is in the home or
neighborhood.
A
B
C
D

1B
11B
21A
31B
41D

2A
12D
22B
32D
42D

3B
13A
23B
33A
43B

4B
14A
24D
34D
44A

ĐÁP
5B
15B
25D
35B
45A

ÁN
6B
16A
26A
36B
46D

7D
17A
27B
37C
47C

8C
18A
28C
38D
48B

9C
19B
29C
39A
49D

10C
20A
30D
40A
50C

____________________________________________________________________________________________
Website học Tiếng Anh miễn phí: https://thichtienganh.com
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/
\
Tham gia nhóm học Tiếng Anh:
https://www.facebook.com/groups/EnglishLearnerGroups/


Nguyễn Minh Hiền – Thích Tiếng Anh – thichtienganh.com sưu tầm và biên soạn
Fanpage: https://www.facebook.com/ThichTiengAnhFP/
___________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________
Website học Tiếng Anh miễn phí: https://thichtienganh.com
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/
\
Tham gia nhóm học Tiếng Anh:
https://www.facebook.com/groups/EnglishLearnerGroups/



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×