Tải bản đầy đủ

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA CÓ ĐÁP ÁN trường đại học ngoại thương ngày 2 4 năm 2017

Edited by Nguyen Minh Hien
TRƯỜNG ĐẠI HỌC NGOẠI THƯƠNG
2017

ĐỀ THI THỬ TIẾNG ANH THPTQG

VIỆN KINH TẾ & THƯƠNG MẠI QUỐC TẾ

Kỳ thi ngày 02/04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word
whose underlined part differs from the other three in pronunciation in
each of the following questions.
Question 1: A. banner

B. change

C. plane

Question 2: A. bathing


B. method

C. bathroom

Question 3: A. literature
temperature
Question 4: A. historical
phenomenon

B. acupuncture
B. librarian

D. sale
D. width

C. preventive
C. adolescence

D.
D.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the
underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 5: She deeply resents to be told what to do by someone in a lower
position than her.
A

B

C

D
Question 6: Color blindness may exist at birth or may occur later in life as a
result from disease or injury.
A
B
C
Question 7: The fact that certain animal species have become, or are about to
become, extinct
A


B
today are entirely man’s responsibility.
C
D
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the following questions.
Question 8: By May, Sarah _______ enough for a trip to Japan.
A. saves
B. will have saved
C. has saved D.
will
be
saving
Question 9: This monument ______ solders who died in the war.
A. celebrates B. remembers
C. reminds D. commemorates
Question 10: With the exception of mercury, _______ at standard temperature.
A. the metallic elements are solid
B. since the metallic elements are solid
C. metallic elements being solid D. which is a solid metallic element
Question 11: We live in the _______ on the corner.
A. brick house old large
B. large old brick house
C. old brick large house
D. brick large old house
Question 12: Coal, oil and other similar _ resources may eventually be replaced
by solar energy.
A. nature
B. nature’s C. natural
D. native
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
Question 13: You _______ continue. You have made your point clear enough.
A. needn’t
B. mustn’t C. don’t have
D. won’t
Question 14: _______ price is high, we cannot afford to buy a new car.
A. Now that B. Although C. Whereas D. As long as
Question 15: Having been delayed by heavy traffic, _______.
A. her being late was inevitable
B. she was unable to arrive on time
C. it was difficult for her to arrive on time
D. it was impossible for her to
arrive on time
Question 16: _______ it were well paid, I would accept this proposal.
A. Providing
B. Unless
C. But for
D. If only
Question 17: They still haven’t make a decision _______ to the new color scheme.
A. with regard
B. on reflection
C. in view
D. by contrast
Question 18: My English is progressing in ______.
A. odds and ends
B. leaps and bounds
C. bounds and leaps
Question 19: I know we had an argument, but now I’d quite like to _______.
A. look down
B. make up
C. fall out
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most
suitable response to complete each of the following exchanges.
Question 20: Mr. Smith is going shopping to buy a pair of new shoes.
Mr. Smith: “I’d like to try on these shoes, please.” - Salesgirl: “_______”
A. That’s right, sir.
B. By all means, sir.
C. I’d love to.
D. Why
not?
Question 21: Mary is moving out. She is having trouble with some heavy boxes and
she wants Tom to help her.
Mary: “__________” - Tom: “Yes, of course.”
A. You won’t help me this time.
B. You’d better give me one
hand.
C. I don’t think I’ll need your help now.
D. Could you give me a hand?
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s)
CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following
questions.
Question 22: The editor, preferring a more terse writing style, cut 500 words from
the 2000-word article.
A. elegant
B. factual
C.
descriptive
D. concise
Question 23: My aunt’s new book is published next year.
A. comes on
B. comes in
C. comes out
D.
comes up
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s)
OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following
questions.
Question 24: He was so insubordinate that he lost his job within a week.
A. fresh
B. disobedient C. obedient
D. understanding
Question 25: He didn’t bat an eye when he realized he failed the exam again.
A. didn’t want to see B. surprised
C. cared
D. was happy
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence
that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 26: At no time did the two sides look likely to reach
an agreement. A. The two sides had no time to reach an
agreement.
B.The two sides never looked likely to reach an agreement.
C.If the two sides had had time, they would have reached an agreement.
D. The two sides never looked like each other.
Question 27: People who are unhappy sometimes try to compensate by
eating too much. A. Unhappy people are usually overweight because
they tend to eat too much.
B.Eating too much occasionally makes people unhappy and depressed.
C.For some people, eating too much is a reason to be miserable.
D. When depressed, people occasionally attempt to offset their misery by
overeating.
Question 28: “Why don't you have your room repainted?” said
Nick to Joey. A. Nick suggested having Joey's room repainted.
B.Nick suggested that Joey should have his room repainted.
C.Nick asked Joey why you didn't have your room repainted.
D. Nick wanted to know why Joey doesn't have his room repainted
Question 29: The agreement ended six-month negotiation. It was
signed yesterday.
A.
B.
C.
D.

The agreement ended six-month agreement was signed yesterday.
The agreement signed yesterday lasted six months.
The negotiation which lasted six months was signed yesterday.
The agreement which was signed yesterday ended six-month
negotiation.

Question 30: I think I should have cooked more food. There is
nothing left now.
A.
B.
C.
D.

I
I
I
I

should not have cooked so much food.
regret cooking too much food now.
did not cook much food and I think it is OK now.
did not cook much food and I think it was a mistake.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your
answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of
the numbered blanks from 31 to 35.
TREES FOR LIFE
Trees are amongst the biggest and longest-living things on Earth, some (31) ___
back longer than the oldest buildings. But as well as being nice to look at, trees
also play an important role in improving the quality of our lives.
On a world-wide (32) ____, forests help to slow down the effects of global warming
by using up the gas known as carbon dioxide and giving (33) ____ the oxygen we
need to breathe. At local neighborhood level, trees also bring important
environmental benefits. They offer shade and shelter, which in turn reduces the
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
amount of energy needed to heat and cool nearby buildings; at the same time,
they also remove other impurities from the air we breathe.
Urban trees are especially important because for many people they provide the
only daily contact with the natural world. What’s more, urban trees also provide a
home for birds, small animals and butterflies. (34) ____ the trees we could lose
the pleasure of seeing these creatures in our cities. Unfortunately, (35) ___, trees
in cities are now coming under threat. There is a limit to the level of pollution they
can put up with and, down at the street level, their roots are being seriously
disturbed by the digging needed to make way for modern telephone, television
and other cables.
Question 31: A. dating
B. aging C. growing D. stretching
Question 32: A. range
B. size
C. scale
D. area
Question 33: A. in
B. away
C. up
D. out
Question 34: A. Within
B. Beyond C. Without
D. above
Question 35: A. therefore B. however C. despite
D. whilst
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your
answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from
36 to 42.
Since the world became industrialized, the number of animal species that
have either become extinct or have neared extinction has increased. Bengal
tigers, for instance, which once roamed the jungles in vast numbers, now number
only about 2,300. By the year 2025, it is estimated that they will become extinct.
What is alarming about the case of the Bengal tiger is that this extinction will
have been caused almost entirely by poachers who, according to some sources,
are not always interested in material gain but in personal gratification. This is an
example of the callousness that is contributing to the problem of extinction.
Animals such as the Bengal tiger, as well as other endangered species, are
valuable parts of the world’s ecosystem. International laws protecting these
animals must be enacted to ensure their survival – and the survival of our planet.
Countries around the world have begun to deal with the problem in various
ways. Some countries, in an effort to circumvent the problem, have allocated
large amounts of land to animal reserves. They then charge admission prices to
help defray the costs of maintaining the parks, and they often must also depend
on world organizations for support. This money enables them to invest in
equipment and patrols to protect the animals. Another solution that is an attempt
to stem the tide of animal extinction is an international boycott of products
made from endangered species. This has had some effect, but it will not, by itself,
prevent animals from being hunted and killed.
Question 36: What is the main topic of the passage?
A. Endangered species
B. Problems with industrialization
C. The Bengal tiger
D. International boycotts
Question 37: The word “callousness” could be best replaced by which of the
following?
A. incompetence
B. indirectness
C. insensitivity
D.
independence
Question 38: The passage is divided into two paragraphs in order to contrast
_______.
A. a comparison and a contrast
B. a problem and a solution
C. a statement and an illustration
D.specificand
general
information
Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
Question 39: What does the word “this” in the first paragraph refer to in the
passage?
A. Bengal tiger
B. Interest in material gain
C. Killing animals for personal satisfaction
D. The decrease in the Bengal tiger
population Question 40: The word “defray” is closest in meaning to which of the
following?
A. make a payment on
B. raise
C. lower D. make an investment
toward
Question 41: The author uses the phrase “stem the tide” in the second paragraph to
mean _______.
A. touch
B.stop
C. tax
D. save
Question 42: Which of the following best describes the author’s attitude?
A. indifferent
B. forgiving
C. concerned
D. surprised
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your
answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from
43 to 50.
RACES AND THEIR GENETIC DIFFERENCES
Genetics is the study of hereditary characteristics that are passed down from one
generation of living organisms to another. Although farmers have used selective
breeding to improve the resilience of crops and animals, it wasn't until the mid1800s that Gregor Mendel started the science of genetics as we know it today.
Following Mendel's methods, scientists have discovered "chromosomes" and
"DNA". With the ability to study DNA, scientists were able to study the genetic
differences between races.
Modern genetics discovered that all humans are descendants of "Mitochondrial
Eve," a woman who lived over 150,000 years ago in Africa. Since the first humans
were born, over 75,000 generations have passed, and many subtle differences
are now evident. Humans share at least 99% of their genetic makeup. A 1%
difference may not seem like much, but when you consider that a chimpanzee
shares 98% of human genes, you realize how much a 1% difference makes!
Africans are more closely related to Europeans than any other two groups, despite
the fact that they differ so much in appearance. The biggest genetic differences
are found between Africans and the native populations of North America (22%).
However, it is essential to note that the genetic differences between people of the
same race are much greater than the differences between people of different
races. This means that the argument which claims that genetic differences make
one race superior to another is nothing but a tall story.
The differences in various populations may also be the result of circumstances
rather than genetic makeup. Factors such as climate, diet, health care, education,
and employment as well as other socioeconomic factors are all influential.
However, there are some traits which are genetic; for example, there is a much
higher incidence of sickle- cell anemia among black populations than any other
population group. Adult African-Americans and Latinos have twice as many cases
of diabetes than Caucasians. In the U.S., Latinos suffer more deaths from liver
disease than other races. Europeans suffer more from heart disease and cancer.
Genes not only affect our susceptibility to disease, they also affect our physical
attributes. The Dinka people from the Sudan are considered to be the tallest
people with men having an average height of 6ft 3in., while women hit the big

Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/


Edited by Nguyen Minh Hien
time with an impressive 5ft 3in. This contrasts sharply with the Pygmy tribes who
get the short end of the stick at only about 4ft 11in tall.
Genetic differences may help us to tailor health services to people of different
races or to detect life threatening diseases early. However, they are not
significant enough to support the claim that one race is superior to another. In
fact, our modern scientific understanding of human genetic diversity flies in the
face of almost all our social stereotypes.
Question 43: What is genetics?
A. The study of old people B. The study of muscles in your body
C. The study of inherited characteristics D. The study of human’s
characteristics Question 44: Why do farmers practice selective farming?
A. To make animals and crops more resilient
B. They only want to grow one crop
C.They want to increase the number of farmers
D. To make crops tastier
Question 45: What were scientists able to discover using Mendel's methods?
A. Chromosomes
B. DNA
C. Genetic differences
D. (A) and (B) are
correct
Question 46: What does the phrase “a tall story” mean?
A. exaggeration
B. unbelievable
C. cynical
D. untrue
Question 47: Where do the greatest genetic differences occur?
A. Between people of different races
B. Between Europeans and
Africans
C.Between people of the same race
D. Between Asians and Africans
Question 48: What two factors contribute to the differences between races?
A. Genetics and socioeconomic factors
B. Genetics and access to health
care
C.Access to health care and socioeconomic factors
D. Genetic makeup and
circumstances
Question 49: Which diseases are African-Americans more likely to get?
A.Diabetes and liver disease
B. Sickle-cell anemia and diabetes
C.Cancer and sickle-cell anemia
D. Cancer and heart disease
Question 50: What is the author saying in the last paragraph?
A. Race differs a lot in their genetic makeup.
B. Genetic differences aren’t significant between areas.
C. All races are descendants of the same woman.
D. Genetic makeup affects people’s physical attributes.

1A
11B
21D

2A
12C
22D

3C
13A
23C

4C
14A
24C

ĐÁP ÁN
5B
6D
15B
16A
25B
26B

7C
17A
27D

8B
18B
28B

9D
19B
29D

Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/

10A
20B
30D


Edited by Nguyen Minh Hien
31A
41B

32C
42C

33D
43C

34C
44A

35B
45D

36A
46B

37C
47C

38B
48D

39C
49B

40A
50B

Mọi thắc mắc các bạn vui lòng comment dưới bài viết trong nhóm để được giải thích
chi tiết nhé!
Lưu ý KHÔNG tạo bài viết mới để hỏi các câu trong đề này, để các bạn vào sau
còn thấy đề.
________Minh Hiền LB_________

Tham gia nhóm để nhận thêm tài liệu:
https://www.facebook.com/groups/606269169568376/



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×