Tải bản đầy đủ

bai tap unit14 the world cup

UNIT 14 : THE WORLD CUP
I/ Choose the word whose underlined part has a different pronunciation from the
others in each group:
1/ A. champion
B. school
C. chemistry
D. headache
2/ A. cup
B. runner
C. popular
D. fun
3/ A. held
B. event
C. defeat
D. seven
4/ A. hold
B. who
C. most
D. host
5/ A. where
B. here

C. year
D. near
6/ A. team
B. great
C. teach
D. read
7/ A. think
B. while
C. time
D. Final

II/ Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit:
1/ Where was the 2006 Word Cup held?
A. supported

B. maintained

C. possessed

D. organized

2/ Which team became the champion?
A. victor

B. leader

C. guardian

D. defender

3/ It is considered the most popular sporting event in the world.
A. business

B. adventure

C. phenomenon

D. occurrence

4/ The World Cup is followed with great interest around the globe- the final game of the 1994


tournament was played to a television audience of more than 1 million viewers.
A. behalf

B. enrichment

C. attraction

D. self-regard

5/ The World Cup is followed with great interest around the globe- the final game of the 1994
tournament was played to a television audience of more than 1 million viewers.
A. finishing

B. extreme

C. decisive

D. last

6/ The World Cup is followed with great interest around the globe- the final game of the 1994
tournament was played to a television audience of more than 1 million viewers.
A. assembly

B. onlookers

C. listeners

D. public

7/ Founded in 1930 with just 13 teams, the tournament now attracts more than 140
countries.
A. Established

B. Produced

C. Started

D. Erected

8/ These are all-star, professional teams composed of 22 players each.
A. qualified

B. handy

C. practiced

D. special

9/ The host nation was Uruguay and it defeated Argentina in the final.


A. creamed

B. overcame

C. suppressed

D. overwhelmed

10/ Since then the world has witnessed seventeen World Cup tournaments.
A. looked

B. perceived

III. Match the words.
1. tennis
A. bat
2. fishing
B. pool
3. baseball
C. court
4. swimming
D. paddle
5. canoeing
E. boat
6. sailing
F. rod

C. known

D. Obtained

1. Tennis court
2.....................
3.....................
4.....................
5.....................
6.....................

IV. Put the verb into the correct form using "Will" or "to be going to
0. A: I am very hungry.
B: Are you? I will get you some food.
1. A: We need some more wine for the party.
B: Do we? Well, I........(go and buy) some.
2. A: We have decided to change our car.
B: Oh, really? What make...........you..........(buy)?
3. A: I am bored. ~ B: I....... (go) out with you tonight.
A: No, thanks. I........(go) out with Tommy tonight.
4. A: Have you typed that letter for me?
B: Sorry, I haven't but I........(type) it tomorrow morning.
5. A: Don't forget to lock the door, dear! ~ B: Oops! I........lock) it now.
6. A: I don't know how to solve this problem.
B: It's quite easy. I........(show) you how to do it. .
7. A: This room looks dirty.
B: I.........(clean) it this afternoon.
8. A: Where are you going?
B: I am going to town. I........(meet) my friends at a cafe.
V. Fill in each gap with a suitable preposition.
1. We should concentrate............the film while we are watching it.
2. When I was riding to school I almost bumped..............a tree.
3. "Are you going camping this 'Saturday?" ~ "It depends............the weather".
4. A lot of people are dying............AIDS.
5. I was dreaming.............my hometown when I was waken up by an alarm clock.
6. I'm thinking.............changing my job.
7. Would you like to listen............classical music?
8. We haven't heard............Lee since we left for London.
9. Have you heard............a novel called "Gone with the Wind"?
10. Who are you smiling/ laughing..............?
VI. Write sentences using the clues given.
1. Health Robinson/ died/ 1944/ be/ graphic artist/ cartoonist.
...............................................................................................................................................................................
2. According/ Cook/ whose book/ published/ Thursday/ most disasters/ avoidable.
.............................................................................................................................................................................................
3. What/ you/ do/ choose/five companies/ invest.
.............................................................................................................................................................................................
4. I/ not happy/ neither/ they.
.............................................................................................................................................................................................


5. She/ so busy/ not come/ party.
.............................................................................................................................................................................................
6. He/ had/ car/ five/years.
.............................................................................................................................................................................................
7. I wish/ not have/ much work/ do.
.............................................................................................................................................................................................
8. She/ threatened/ call/ police/ if/ he/ not leave/ immediately.
.............................................................................................................................................................................................
9. He/ a lot/ mistakes/ composition.
.............................................................................................................................................................................................
10. He/ apologize/ me/ not reply/ letter.
.............................................................................................................................................................................................

VII. MULTIPLE CHOICE
1. Prevention also plays a central role in.........medicine.
A. tradition
B. traditional
C. custom
D. customary
2 The cell is the.........of which ail living organisms are composed.
A. unit
B. bit
C. sort
D. part
3. They miraculously..........the plane crash.
A. lived
B. survived
C. not died
D. ran off
4. The report was a..........used to hide rather than reveal problems.
A. instrument
B. equipment
C. device
D. tool
5. A sentence can be.........up into meaningful segments.
A. multiplied
B. added
C. subtracted
D. divided
6. Mercury was believed to.........magical properties.
A. possess
B. process
C. obtain
D. acquire
7. This-combination of cheese and apples is not a(n).........of the north of England.
A. invention
B. extension
C. emotion.
D. application
8. I hope you'll.........me for being so late.
A. excuse
B. punish
C. blame
D. damage
9. I think the door's locked, but I'll just go and make........
A. sure
B. it
C. open
D. check
10. I........the lid of the box and peered in.
A. opened
B. expanded
C. lifted
D. rose
11. The sky was overcast, it........
A. looked liked rain
B. looked like raining
C. looked likes rain
D. looked like rain
12. "What was the matter?" ~ "Something strange........to me while I.........home last night."
A. was happened - was walking
B. was happening - walked
C. happened - was walking
D. was happening - was walking
13. Peter and Alice decided to get married.........
A. as to plan
B. according to planned
C. as plan
D. as planned
14. He was not........battle openly with his rival.
A. fool enough to
B. fool enough at
C. foolish enough to
D. foolish enough at
15. The headmaster........several announcements.
A. did
B. spoke
C. made
D. said
16. Studying late at night is one of those things that.........me tired.
A. make
B. are making
C. makes
D. making
17. She is one of those who........money.
A. enjoys to spend B. enjoys spending
C. enjoy to spend
D. enjoy spending
18. "........do you see your parents?" ~ "Once a month."
A. How
B. How long
C. How often
D. How many months
19. He wants to go there and she.........


A. wants too
B. wants also
20.........solve this problem?
A. How to
B. How I can

C. does either

D. does too

C. How do you

D. How you can

The End


I.
II.
III.
IV.

V.
VI.

VII.

KEY
1.A
2.C
3.C
4.B
5.A
6.B
7.A
1.D
2.A
3.D
4.C
5.D
6.B
7.A
8.A
9.B
10.A
1. C 2. F 3. A 4. B 5. D 6. E
WILL or GOING TO?
1. will go and buy
2. are you going to buy
3. will go/ am going to
go
4. am going to type
5. will lock
6. will show
7. am cleaning
8. am meeting
PREPOSITIONS
1. on 2. into 3. On 4. of 5. of/ about 6 .of/ about 7. to 8. from 9. about 10. at
SENTENCE BUILDING
1. Health Robinson, who died in 1944. was a graphic artist and cartoonist.
2. According to Cook, whose book was published on Thursday, most disasters are
avoidable.
3. What you have to do is (to) choose five companies to invest in.
4. I am not happy and neither are they.
5. She was so busy that she didn't/couldn't come to the party.
6. He has had his car for five years.
7. I wish 1 didn't have so much work to do.
8. She threatened to call the police if he didn't leave immediately.
9. He made a lot of mistakes in his composition.
10. He apologized to me for not replying to my/the letter.
MULTIPLE CH OICE
1. B (traditional)
2. A (unit)
3. B (survived)
4. C (device)
5. D (divide)
6. A (possess)
7. A (invention)
8. A (excuse)
9. A (sure)10. C
(lifted)
11. D 12. C 13. D 14. C 15. C 16. C 17. D 18. C 19. D 20. C



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×