Tải bản đầy đủ

30 BO DE THI HSG TIENG ANH 8

ĐỀ I
I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác những từ còn lại bằng cách khoanh
tròn chữ cái A, B, C, hoặc D. (5 đ)
1. A. looked
B. watched
C. carried
D. stopped
2. A. study
B. success
C. surprise
D. sugar
3. A. unite
B. underline
C. university
D. uniform
4. A. danger
B. angry
C. language
D. passage
5. A. character
B. children

C. teacher
D. change
II/ Chọn từ có âm tiết được nhấn khác với các từ còn lại. (5đ)
1. A. realize
B. improve
C. possible
D. comfortable
2. A. important
B. especially
C. prefer
D. influence
3. A. general
B. opinion
C. abroad
D. surprise
4. A. comfort
B. nation
C. apply
D. moment
5. A. medical
B. advise
C. vegetables
D. physical
III/ Chọn câu trả lời đúng nhất. Khoanh tròn vào chữ cái A,B,C, hoặc D. (15đ)
1. Are you interested...........playing badminton after class?
A. in
B. with
C. on
D. for
2. " What.........going to Hanoi tomorrow? "
A. to
B. in
C. about
D. for
3. Hoa works very..........so she always gets good marks.
A. badly
B. good
C. hardly
D. hard
4. The building was built .........1962 and 1969.


A. between
B. from
C. since
D. for
5. This school..........in 1997
A. built
B. is built
C. was built
D. has built
6. Of all my friends, Hoa is.............
A. the tallest
B. the most tallest C. taller
D. more taller
7. Would you mind if I……………a photo ?
A. take
B. took
C. would take
D. am going to take
8. Last week I ……………my children to the biggest zoo in town.
A. got
B. brought
C. fetch
D. took
9. Are you proud…………….your country and its tradition ?
A. about
B. on
C. of
D. for
10. Do you collect stamps or other things ?
- Yes, I am a stamp………….
A. collecting
B. collector
C. collect
D. collection
11. It is very dangerous ………….. in the polluted environment.
A. to live
B. lives
C. living
D. live
12. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.
A. nature
B. natural
C. naturing
D. naturally
13. His car is the same color …………. my uncle’s.
A. alike
B. as
C. like
D. to
1


14. This ruler …………….. of plastic.
A. make
B. made
C. is making
15. I take part ………….. most youth activities of my school.
A. in
B. of
C. on

D. is made
D. at

IV/ Dùng đúng thời, dạng của động từ cho trong ngoặc. (10đ)
Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large
industrial firms. However, there (3 – be) still opportunities for other people (4 – invent)
various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 – attempt) to show all the
devices which people (6 – invent ) recently. The people (7 – organize) the program receive
information about 700 inventions per year. New ideas can (8 – develop) by private
inventors. However, it is important (9 – consider) these questions : Will it work? Will it (10
– want)? Is it new?
1. __________________
6. ___________________
2.__________________
7. ___________________
3. __________________
8. ___________________
4. __________________
9. ___________________
5. __________________
10. __________________
V/ Điền vào chỗ trống một giới từ phù hợp. (10đ)
1. Could I help you ______________ your bag?
2. Na got up late this morning because her alarm clock didn’t go ___________ .
3. I’m looking forward ____________ seeing you in June.
4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water.
5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage Site
6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30.
7. My mother often picks me ___________ from the school.
8. I’m going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight.
9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there
________ one week.
VI/ Điền đúng dạng của từ được in hoa để hoàn thành câu. (10đ)
1. We have two postal ___________________ a day.
(DELIVER)
2. He left the room without ___________________ .
(EXPLAIN)
3. Playing tennis is one of his favorite ______________ .
(ACT)
4. We started our trip on a beautiful ______________ morning.
(SUN)
5. They left the house in a __________________ mess.
(FRIGHT)
6. He said “ Good morning” in a most ______________ way.
(FRIEND)
7. There is no easy ______________ to this problem.
(SOLVE)
8. He always drives more ________________ at night.
(CARE)
9. Does this _______________ suit you?
(ARRANGE)
10. He is a very _________________ carpenter.
(SKILL)
VII/Gạch chân lỗi sai ở mỗi dòng trong đoạn văn sau rồi sửa sang bên (như ví dụ).(10đ)
2


Example: 0. I haven’t saw you for two month
Nam is a student. This year he had a very interested summer
holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area
in Hoa Binh province. They gone there to help make a road
through a forest among two villages. “ It was very difficult
because there had no water to drink and no shops where we
could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet
in the mountains. It is one of the wetter places in the country.”
Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work,
But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping
to return next year to do any more work there

0/ seen
1/ ___________
2/ ___________
3/ ___________
4/ ___________
5/ ___________
6/ ___________
7/ ___________
8/ ___________
9/ ___________
10/ __________

VIII/ Điền 01 từ vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau : (10đ)
Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or
play the piano. There (2) _________________ important differences, but there is a very
important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________
practice. It is never simply to “know” something. You must be able to “do” things with
what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5)
______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information
about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great
deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9)
______________ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you
play the piano without having lots of (10) _________________ first?
IX/ Ghép hai câu làm một, dùng từ gợi ý. (5đ)
1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to )
…………………………………………………………………………………………..
2. I’m learning English. I want to read book in English. (in order to)
………………………………………………………………………………………….
3. She said nothing . She didn’t want to make him angry (so as to)
…………………………………………………………………………………………
4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle)
…………………………………………………………………………………………..
5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present
participle)
………………………………………………………………………………………….
X/ Dùng từ gợi ý viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi. (10)
1. Keeping the environment clean is very important.
- It’s ……………………………………………………………………………..
2. They will show the time machine to the public when they finish it.
- The time machine ……………………………………………………………………..
3


3. He was delighted to receive his aunt’s letter.
- He was delighted that ………………………………………………………………..
4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.
- People ………………………………………………………………………………..
5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group.
- I’m very sad not …………………………………………………………………….
6. It’s three years since I last spoke to her.
- I haven’t ………………………………………………………………………………
7. Tam doesn’t type as fast as she used to.
- Tam used ……………………………………………………………………………..
8. “ Please turn down the radio for me”, said my father.
- My father asked ………………………………………………………………………
9. Lan will be fifteen next week.
- It is Lan’s ……………………………………………………………………………..
10. How long is it since you used the pen?
- When ………………………………………………………………………….?
XI/ Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh. (10đ)
1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.
- …………………………………………………………………………………….
2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.
- ……………………………………………………………………………………..
3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.
- ………………………………………………………………………………………..
4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing .
- ………………………………………………………………………………………..
5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.
- ………………………………………………………………………………………

4


HƯỚNG DẪNCHẤM THI
Môn : TIẾNG ANH – LỚP 8
Năm học : 2008- 2009
Tổng điểm 100:10 = 10 điểm
I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1- C
2- D
3- B

4–A

5–A

II/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1–B
2- D
3-A

4- C

5- B

III/ 15 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1- A
2–C
3-D
6–A
7–B
8–D
11 – A
12 – B
13 – B

4-A
9–C
14 – D

5–C
10 – B
15 – A

IV/ 10 điểm – Mỗi động từ đúng 1 điểm
1. are caried out
6. have invented
2. working
7. organizing
3. are
8. be developed
4. to invent
9. to consider
5. attempts
10. be wanted
V/ 10 điểm – Mỗi giới từ đúng 1 điểm
1. with
2. off
3. to
6. betwwwn
7. up
8. for

4. into
9. in / for

5.by

VI/ 10 điểm – Mỗi từ đúng 1 điểm
1. deliveries
3. activities
5. frightening
2. explanation
4. sunny
6. friendly

7. solution
8. carefully

9. arrangement
10. skillful

VII/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1. interested -> interesting 3. gone -> went
2. him -> his
4. among -> between
7. wetter -> wettest
9. did -> done
8. since -> for
10. any -> some
VIII/ 10 điểm – Mỗi từ đúng 1 điểm
1. learning
2. are
3. of
6. book
7. fly
8. yourself

5. had -> was
6. bought -> buy

4. you
9. playing

5. how
10. practice

IX/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy.
5


2. I’m learning English in order to read book in English.
3. She said nothing so as not to make him angry.
4. The man injured in the accident was taken to the local hospital.
5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous.
X/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1. It’s very inportant to keep the environment clean.
2. The time machine will be shown to the public when it is finished.
3. He was delighted that his aunt sent him a letter.
4. People recycle old car tires to make shoes and sandals.
5. I’m very sad not to be accepted in that group.
6. I haven’t spoken to her for three years.
7. Tam used to type faster than she can/ does now.
8. My father asked me to turn down the radio for him.
9. It’s Lan’s fifteenth birthday next week.
10. When did you use the pen?
XI/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm
1. Minh has collected stamps since he was a child.
2. I am not working tomorrow so we can go somewhere.
3. They are going back to England in two months.
4. TV bringing not only information but also entertaiment.
5. At home on the farm life is always a struggle with nature.

6


2
I/ Chn t có phn gch chân c phát âm khác nhng t còn li
bng cách khoanh tròn ch cái A, B, C, hoc D. ( 2)
1. A. looked
B. watched
2. A. unite
B. underline
3. A. danger
B. angry
4. A. character
B. children
change
5. A. look
B. cook
6. A. school
B. chemist
ache
7. A. hard
B. who
8. A. passed
B. danced

C. carried
D. stopped
C. university D. uniform
C. language
D. passage
C. teacher
D.
C. book

D. roof
C. machine

D.

C. honest
D. house
C. lived
D. walked

II/ Chọn câu trả lời đúng nhất. Khoanh tròn chữ cái A, B, C hoặc
D (2,5đ)
1. Are you interested...........playing badminton after class?
A. in
B. with
C. on
D. for
2. " What.........going to Hanoi tomorrow? "
A. to
B. in
C. about
D. for
3. Hoa works very..........so she always gets good marks.
A. badly
B. good
C. hardly
D. hard
4. This school..........in 1997
A. built
B. is built
C. was built
D. has built
5. Of all my friends, Hoa is.............
A. the tallest
B. the most tallest. C. taller
D. more
taller
6. Would you mind if Ia photo ?
A. take
B. took
C. would take D. am going to take
7. Do you collect stamps or other things ?
- Yes, I am a
stamp.
A. collecting
B. collector
C. collect
D. collection
8. It is very dangerous .. in the polluted environment.
A. to live
B. lives
C. living
D. live
9. Our .. resources are limited so we should recycle all used
things.
A. nature
B. natural
C. naturing
D.
naturally
10. His car is the same color . my uncles.
A. alike
B. as
C. like
D. to
III/ Dùng đúng thì, dạng của động từ cho trong ngoặc (2,5)
7


A friend of mine, Judith Nelso 1.(presently work) in the international
sales division at an electronic firm. She 2.(just return) from a trip to
Japan. She 3.(ask) 4.(go) to Japan because she can speak Japanese.
When she 5.(be) a business student at Boston University, she 6.(study)
Japanese for four years. She 7.(never have) the opportunity to use her
Japanese until she 8.(go) to Tokyo last year. While she was there, she 9.
(speak) Japanese everyday and 10.(enjoy) every minute of it.
* Your answer:
1. ……………………….
2…………………………
3. ……………………….
4…………………………
5. ……………………….

6. ……………………………
7. …………………………..
8. ……………………………
9. …………………………….
10. ……………………………

IV/ §äc b¶ng qu¶ng c¸o vµ tr¶ lêi “True (T) or False (F)” (1® )
1) Phu Ly FOREIGN LANGUAGE CENTER
2) 11 Tran Hung Dao Street, Phu Ly
3) Study English, Chinese and Japanese in the
afternoon and evening and weekends
4) Course are offered for children and adults
5) Classes available for beginner, intermediate or
advanced students
6) Courses start on June 2nd.
7) Please call 079. 38. 113. 114 for further
information
* True (T) or False (F)?
1. ___ You can study English, Chinese and Japanese at this
language center.
2. ___ If you are new to English, you can’t study here.
3. ___ There are no classes for children at this language center.
4. ___ There aren't classes on Saturdays.
V/ Điền d¹ng ®óng cña tõ in hoa vµo « trèng ®Ó hoµn thµnh c©u
(2đ)
1. We have two postal …………………………….a day.
2. He left the room without …………………………….. .
3. Playing tennis is one of his
favorite……………………………... .
4. We started our trip on a beautiful
……………………..morning.

(DELIVER)
(EXPLAIN)
(ACT)
(SUN)

8


5. He said Good morning in a most
way.
6. He always drives more ..at
night.
7. He is a very..carpenter.
8. Although the room was fully furnished . I felt


(FRIEND)
(CARE)
(SKILL)
(COMFORT
)

VI. Điền vào chỗ trống đã đánh số một từ thích hợp (2,5đ)
When I (1).a child I used (2) .go to see my grandmother. I thought
her house was (3) beautiful as a palace and the garden seemed
bigger than a park (4) I grew (5) The house and (6) seemed
smaller but I still loved visiting the old lady. There were so many
beautiful things in the house. Sometimes, I played (7) the dolls
house which was older than grandmother herself. At (8) .times, I
looked (9) .books which were (10) .. interesting than my childrens
book at home.
* Your answer:
1. .
2
3. .
4
5. .

6.
7. ..
8.
9. .
10.

VII/ Gch chân li sai mi dòng trong on vn sau ri sa sang
cột bên (nh ví dụ) (2,5)
Example: 0. I havent saw you for two months
seen
Nam is a student. This year he had a very
1/
interested summer
holiday. He traveled with him classmates, to a
2/
mountainous area
in Ha Nam province. They gone there to help make a 3/
road
through a forest among two villages. It was very
4/
difficult

0/
___________
___________
___________
___________
9


because there had no water to drink and no shops
where we
could bought food,”said Nam. “ It was very cold and
wet
in the mountains. It is one of the wetter places in
the country.”
Nam stayed in the mountains since six weeks. It was
hard work,
But he says it was the best thing he has ever did. He
is hoping
to return next year to do any more work there.

5/ ___________
6/ ___________
7/ ___________
8/ ___________
9/ ___________
10/ __________

VIII/ Dïng tõ gîi ý viÕt l¹i c¸c c©u sau sao cho nghÜa kh«ng thay
®æi (2.5®)
1. Keeping the environment clean is very important.
-> It’s...........................................................................................
2. They will show the time machine to the public when they finish it.
-> The time machine ……………………………………………………………….
…..
3. They have given her a bunch of flowers.
-> A bunch
of ...............................................................................................................
...
4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.
-> People ………………………………………………………………………………
5. This textbook has sixteen units.
-> There are ……………………………………………………………………………
6. It’s three years since I last spoke to her.
-> I haven’t ……………………………………………………………………………
7. Tam doesn’t type as fast as she used to.
-> Tam used …………………………………………………………………………..
8. “ Please turn down the radio for me, ” said my father.
-> My father asked ……………………………………………………………………
9. Lan will be fifteen next week.
-> It is Lan’s …………………………………………………………………………..
10. How long is it since you used the pen?
-> When ………………………………………………………..……….…………….?
10


IX/ Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh (2.5đ)
1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.
-> .
2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.
-> ..
3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.
-> ..
4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not /
bringing .
-> ..
5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.
-> .
The end
Đáp án kiểm tra chất lợng HSG lớp 8 năm học 2008-2009

Môn : Tiếng Anh

Câu I :

1
C

2
B

3
A

4
A

Câu II:
1
A

2
C

is

5
D

6
C

7
C

8
C

10 x 0.25 = 2.5
3
D

Câu III:
1.

8 x 0.25 = 2.0

4
C

5
A

6
B

7
B

8
A

9
B

10
B

10 x 0.25 = 2.5

... 2.

3.

working

has...returne

6. studied

d
7. had never 8. went

was 4. to go

5. was

asked
9. spoke

10. enjoyed

had
Câu IV:

4 x 0.25 = 1.0
11


1
T

2
F

C©u V:
1. deliveries
2. explanation

3
F

4
F

8 x 0.25 = 2.0
3. activities
4. sunny

5. friendly
6. carefully

7. skillful
8.
uncomfortable

C©u VI:
1
was

2
to

10 x 0.25 = 2.5
3
4
very/ when

5
up

as

8
that

9
in

10
more

10 x 0.25 = 2.5

interested -> interesting
him -> his
gone -> went
among -> between
had -> was

C©u VIII:

7
with

en

C©u VII:
1.
2.
3.
4.
5.

6
gard

6. bought -> buy
7. wetter -> wettest
8. since -> for
9. did -> done
10. any -> some

10 x 0.25 = 2.5

1. It’s very important to keep the environment clean.
2. The time machine will be shown to the public when it is finished.
3. A bunch of flowers have been given to her (by them)
4. People recycle old car tires to make shoes and sandals.
5. There are sixteen units in this textbook.
6. I haven’t spoken to her for three years.
7. Tam used to type faster than she can/ does now.
8. My father asked me to turn down the radio for him.
9. It’s Lan’s fifteenth birthday next week.
10. When did you use the pen?
12


Câu IX:

5 x 0.5 = 2.5

1. Minh has collected stamps since he was a child.
2. I am not working tomorrow so we can go somewhere.
3. They are going back to England in two months.
4. TV is bringing not only information but also entertaiment.
5. At home on the farm life is always a struggle with nature.
The end

Kỳ kiểm tra chất lợng HSG lớp 8 năm học 2008-2009
Môn: Tiếng Anh

Số báo
danh

Số phách
Họ và tên thí sinh: .
Ngày tháng năm sinh: ...
Học sinh trờng THCS:

Họ tên giám thị 1:...chữ ký:....
Họ tên giám thị 2:...chữ ký:...

đề thi học sinh giỏi lớp 8

Môn thi: Tiếng Anh- Thời gian: 150
phút

I. Tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ
trong nhóm:
1. A. neighborB. receive
C. weight
D. great
2. A. cloudy B. windy
C. dry
D. rainy
3. A. compost B. shore
C. order
D. pour
4. A. southernB. sunbathing C. breathe
D. thunder
5. A. houses B. faces
C. horses
D. places
II. Chọn đáp án thích hợp nhất để hoàn thành những câu sau:
1. After a month, Hoa got used to . in her new school.
A. study B. studying
C. studied
D. is studying
2. She told me up too late.
A. dont stay
B. not to stay C. not stay
D. to not
stay
3. Her son was absent from school of his illness last Tuesday
A. because B. instead
C. though
D. but
13


4. That child ……… to go at once .
A. will
B had better
C. has
D. have
5. The front yard is …………. to play soccer in.
A. small too
B. so small
C. too small
D.
very small
6. My brother feels …………… again after his operation.
A. strongly B. strength
C. strong
D.
enough
strong
7. He doesn’t enjoy …………… basketball
A. to play B. plays
C. played
D. playing
8. This form must have the ……………. of the writer.
A. to sign
B. signature
C. signing
D. sign.
9. Jane and Jack stood in front of the mirror and looked
at ........................ .
A. herself B. himself
C.theirselves
D. themselves
10. Susan is the ........................... of the three girls.
A. prettier B. prettiest
C. pretty
D. prettily
11. ......................the beginning of the day called morning or evening?
A. Is
B. Are
C. Does
D.Can
12. Nam ................... familiar with getting up early in winter two years
ago.
A. was
B. were
C. is
D. has been
13.The school yard was..................... with students.
A. crowd B. crowds
C. crowded
D. crowding
14. These are new born.......................of our farm.
A. calf
B. calves
C. calfes
D. calfs
15. My father always drives.......................... He is a ...................... driver.
A. carefully - careful
B. carefully - carefully
C. carefully - care
D. careful – carefully
16. Unless you work hard, you……….. fail the exams.
A. won’t fail
B. will fail
C. don’t fail
D.
didn’t
fail
17. Mr Minh used to …………..alot when he was young.
A. smoke B. smoking
C. smoked
D.be
smoking
18. Minh drew that picture…………. . No one helped him .
A. himself
B. heself
C. hisself
D. Minh’s self
19. Why are you turning on the TV ? I ………..the news.
A. will watch B. am going to watch
C. watch D. watched
20. Hung is …………. to ride motobike to school.
A. not old enough
B. old not enough
C. enough old not
D. enough not old
21. We have learned English ………. nearly three years.
14


A. since B. for
C. in
D. in
22. Tom failed the exam ……………. his laziness.
A. so
B. because
C. because of
D. instead of
23. I told him ………… so much candy.
A. not to eat
B. don’t eat
C. to not eat
D. to
eat not
24. Nam dosen’t watch T.V .................... often as his brother
A. so
B. like
C. such
D. too
25.Nhung is ............................ with being a famous star.
A. boring
B. boredom
C. bored
D. to bore
26. The show last night was so ........................... that we saw it through
A. fascinating
B. fascinated C. boring
D. excited
27. Their family had a few .................... rest after a long trip
A. hours
B. hour’s
C. hours’
D. hour
28. Either I or Tom ………….beef.
A. doesn’t like B. don’t like
C. like
D. likes
29. When I called her, she………… a bath.
A. had
B. was having C. has
D. is having
30. I am looking forward to ………… you.
A. see
B. seeing
C. be seeing
D. be seen
31. What…………when I called you?
A. were you doing B. did you do C. are you doing
D. do you
do
32. I’d rather you………..at home tonight.
A. stay
B. stayed
C. to stay
D. staying
33. It was raining………we cancelled the trip to Halong Bay last Sunday.
A. although
B. because
C. so
D. but
34. She spends fifteen minutes………..to school.
A. to walk
B. walking
C.walk
D. walked
35. She hasn’t written to me……….
A. already
B. never
C. no longer
D. yet
III. ViÕt l¹i c¸c c©u sau, b¾t ®Çu b»ng tõ cho tríc, kh«ng thay
®æi nghÜa cña c©u:
1. How long is it since he left school?
 When……………………………………………………………………..
2. We can’t afford to buy the car.
 The car……………………………………………………………………
3. We arrived too late to see the film.
 We didn’t…………………………………………………………………
4. If you don’t rest yourself, you will be ill.
 Unless……………………………………………………………………..
5. Nam has never spoken to a foreigner before.
 It…………………………………………………………………………
15


What is the weight of your suitcase?
How
7. My house is bigger than yours.
Your house isnt
8. My father cleans the car every week.
The car
9. Do you know to speak English? He asked me.
He asked
me.
10. someone should do the job tomorrow.
the job
IV.Đọc đoạn văn sau rồi viết T (True) vào câu đúng, F (False)
vào mỗi câu sai:
It is a custom in Britain and in most European countries to
celebrate a persons day. Members of the family and close friends are
supposed to be presrent at the party. If they cant come they may send
a gift by post. At the birthday party, the peron who gives birth day party
opens all the gifts in front of all the people present and thanks them for
the gifts.
The mother usually makes a birthday cake, or if she cant, she may
order one from a cake- shop. A mumber of candles are placed on the top
of the cake and will be lighted when the party starts. The number of
candles is also the age of that person. After the light is out they all sing
a song Ahppy birthday to you. Then they play some games or sing
or dance together.
1. Only in Britain people celeberate peoples birthday.
2. Only dear friends and members of the family are present.
3. Some people may send gifts if they cant go to the party.
4. They open the gifts in front of their friends at birthday
party.
5. Father always makes the cake for the party.
6. You can buy a birthday cake at the cake shop.
7. The cake is placed on the top of the candles.
8. The candles will be lighted at the beginning of the party.
9. The mumber of the candles is also the age of the person.
10. They dont sing any song at the party.
6.

The end
đáp án

Môn thi: Tiếng Anh- Thời gian: 150 phút

16


Bµi I vµ bµi II, mçi ý chän ®óng cho 0.25 ®iÓm. Tæng 10 ®iÓm.
Bµi III: Mçi c©u lµm ®óng cho 0.5 ®iÓm. Tæng 05 ®iÓm.
1. When did he left school?
2. The car is too expensive for him to buy.
3. – We didn’t arrive realy enough to see the film.
_ We didn’t arrive early in time to see the film.
4. Unless you rest yourself, you will be ill.
5. It’s the first time Nam has spoken to a foreigner.
6. How heavy is your suitcase.
7. Your house isn’t so big as mine.
8. The car is cleaned every week by my father.
9. He asked me if I knew to speak English.
10. The job should be done tomorrow.
Bµi IV. Mçi c©u ®óng cho 0.5 ®iÓm, tæng 05 ®iÓm.
1- F
2- T
3- T
4- T
5- F

6- T
7- F
8- T
9- T
10-F

Class: 8 Thời gian 90 phút
I.Give the correct form of the verb in brackets:
1. He (live) with his grandfather when his parents (go) to Ha Noi
2. Everybody (want) to learn English.
3. She (buy) a new house next month?
4. They (become) better students.
5. What your mother (do) now?
- She (do) the housework.
When she (finish) it?
- She (finish) it in an hour.
II. Give the correct form of the word in brackets:
Generally the countryside is less (pollute) than town. ( ....................
I was (amaze) that his exam results was so bad. ( .....................
The water is too (heat) for us to drink. ( .....................
They can do their work (free). ( .......................
This is (bad) table in our classroom. ( .......................
III. Rewrite the following sentences:
1 . Why don’t you ask her yourself
( I suggest………….
2. How about reducing the amount of water we use every day?
( Why………….?
17


3. Remember to turn off the faucet carefully after using.
( Don’t ………….
4."I can swim." she said.
-> She
said ...........................................................................................................
....
5"Is Big Ben in London, Hoa?" Nhi asked.
-> Nhi
asked .........................................................................................................
...
The boys made a fire by their camp.
-> A
fire .............................................................................................................
......
IV: Combine these pairs of sentences, using the who, which, where and
whose, whom:
He met many friends. The friends encouraged him in his work
..............................................................................................................
He often tells me about his village. He was born there
..............................................................................................................
Can you understand the question? He asked you the question last time
..............................................................................................................
The man is an architect. We play with his son every day
..............................................................................................................
She is the girl. I bought these roses for her
..............................................................................................................
V. Choose the word that has underlined part pronounced differently from
the others.
A. south B. bought C. found D. about
A. tribe B. prize C. migrant D. sink
A. decided B. leaned C. traveled D. earned
A. peaceful B. meat C. instead D. leader
VI. Fill in each blank with one suitable word.
Yeaterday .....................(10 Mrs Mai and I went.....................(2)at a
clothing store. ......................(3) is open ...................(4) 7 am to 5 pm
everyday. I....................(5) a shirt for....................(6) husband. mrs Mai
bought two small ones for her........................(7). The first child is
six .............................(8) old and the.......................(9) one is only two.
We came .......................(10) home at 10 am.
đáp án và biểu điểm
I.
1. have lived- went
18


2. wnt to learn
3. will she buy..?
4. are becoming.
5 is...doing?
- is doing.
will she finish.
will finish
II.
1. polluted 2 amazed 3.hot 4. freely 5. the worst
III.
1. I suggest taking the bus
2.Why don’t we reduce the amount of water we use everyday?
3. Don’t forget to turn off the faucet carefully after using
4. She said she could swim.
5. Nhi asked Hoa if/ whether Big Ben was in London.
6. A fire was made by their camp by the boys.
IV.
He met many friends who encouraged him in his work
He often tells me about his village, where he was born
Can you understand the question which he asked you last week?
The man whose son we play everyday is an architect
She is the girl whom I bought these rose for.
V.
B
D
A
C
VI.
1. morning 2. shopping 3. The store 4. from. 5. bought
6. my 7. children 8. years 9. other 10. back
Đề 2
I/ Em hãy tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với các từ còn
lại:
1. a,drought b,ought c,brought d,bought 5. a,lunar b, mark c,
arrange d,sugar
2. a,mobile b,enroll c,socket d,notice 6. a,clim b,slim
c,impossible d,swim
3. a,habit b,hour c,honest d,honor 7.a,pavements b,streets
c,crossings d,it’s
4.a,such b,mechanic c,chance d,rich 8. a,raised b,passed
c,missed d,liked
II/ Cho dạng đúng của từ trong ngoặc
19


1.Nam likes acting and outdoor (act).
2.The Boy Scouts of America is a youth (organize). 7.Everyone
was (excite) at the football match
3.Bell (success) demonstrated his (invent) 8.”The Lost Shoe” is
one of the (tradition)
4.Every week there are 2 (fly) to Hanoi. stories I like (good)
5.Angkor Wat was (origin) built to honor a Hindu God.
). 6.Is there anything (interest) on TV tonight.
III/Chia động từ trong ngoặc:
1.It (be) two years since I (leave) for Thai Binh town.
2. When we were in the city, we often (take) to the cinema.
3. Nobody ever (treat) me with such kindness.
4. I wish I (have) enough time (finish) work.
5. The theatre (be) quite old. It (build) over 100 years ago.
IV/ Tìm lỗi sai trong các câu sau rồi sửa lại cho đúng:
Mary and Tom had a chance to spend their holidays in a farm.
We call Uncle Ho is president.
I wish I’ll go to Ho Chi Minh city next year.
I don’t think either of them is at home.
My brother is not same intelligent as his little sister.
V/ Viết lại các câu sau theo chỉ dẫn, không làm thay đổi nghĩa của câu:
1. It’s not as warm in Canada as it is in Mexico./
Mexico…………………………………………………...
2. I’ve neer seen that play before./
It’s……………………………………………………………………….
3. Nam is the most intelligent student in my class./
Nobody…………………………………………………
4. It’s very boring to talk to Jill./
Jill’s……………………………………………………………………….
5. We have known each other for two years./ It’s
…………………………………………………………..
6. Don’t leave those boys alone./ Those
boys………………………………………………………………..
7. A man I know told me about it./ I
was……………………………………………………………………
8. TC company has promised my son a good job./ My
son………………………………………………….
VI/ Điền vào chỗ trống bằng một giới từ thích hợp:
1.My father is a retied worker and is now living…… his pension.
2.The tallest buildings in london are small…………
comparision…………. those in New York.
3.He often goes to work……….. motorbike, but……… bad weather
he goes………. his company’s car.
20


4.We wanted them to describe their trip…………the
beginning………. the end.
5.The teacher was listened to………. a great interest.
VII/ Điền từ thích hợp vào chỗ trống trong đoạn văn sau:
Every year students in many countries….(1)… English. Some of
them…..(2)… children. Others are young people. Some learn…
(3)… school. Others teach themselves. Why…(4)… all these
people want to learn English? It’s difficult to…(5)… that
question. Many boys and girls learn English at school because
it’s one of their…(6)… Many people learn English because it’s
useful in…(7)… work. Some young people learn English for their
higher studies because some of their books are…(8)… English.
VIII/ Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh:
Pupils/ look cheerful/ first day/ new school year
You/ hear/ her/ recently?
Useful/ learn/ English.
My Ha bridge/ build/ two years ago
Nam/ can/ this work/ as well/ Lan
- The end §Ò thi häc sinh giái cÊp huyÖn 2008-2009
M«n thi: tiÕng anh 8
Thêi gian : 90 phót.
I-Khoanh trßn ®¸p ¸n ®óng trong sè a, b and c:
1-Lan is……..beautiful……..clever.
a-so / that
b-enough / to
c-both / and
2-What do you intend………..?
a-to buy
b-bought
c-buying
3-My grandfather stopped………..cigarette.
a-to smoke
b-smoked
c-smoking
4-Tim is old enough……….with machines.
a-work
b-working
c-to work
5-I wish I…………play football like Ronaldo.
a-can
b-could
c-am able to
6-How many people took part……….the contest.
a-at
b-in
c-on
7-The village…………….noisy.
a-is become
b-is becoming
c-are becoming
8-She told me……..these books to her house.
a-to take
b-take
c-taking
9-Mary is looking………her school bag.
a-for
b-of
c-with
21


10-Susan has worked for that company..4 years.
a-Since
b-during
c-for
II-Điền một giới từ thích hợp vào chỗ trống:
1-Lans family came to this city1985.
2-He had a lot of troubles with Englishthe beginning.
3-Our class is going to that museum.Thursday.
4-The doctor looks sick people.
5-It is about 30 kms from Ha Noi ..my house.
6-Do you get to schoolthe morning?
III-Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi với nghĩa câu trớc :
1-He said to her : Ill take you home
->He said..
2-People are going to build a bridge over my house.
->A bridge.
3-Hoa loves reading the story.
->Hoa enjoys..
4-I dont like to watch TV everynight.
->I dislike.
5-They repaired this road in 2002.
->The road..
6-Tea is warm. I can drink it.
->Tea is..
IV-Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc :
1-This film is the best one I ( ever see ) .
2-I ( not see ) him since he (leave ) this school.
3-My father (work ) for the Garment factory since 1987
4-We (spend) several weeks in Ha Long bay last summer.
5-Lan and Nga (not finish) their homework yet.
6-They enjoy ( live ) in Nha Trang.
V-Điền vào chỗ trống bằng dạng thích hợp của từ trong ngoặc :
1-It is a three star hotel but it is not very.( EXPENSE)
2-The facsimile wasby Alexander Bain in 1943. ( INVENT)
3-New ideas can beby private inventors. (DEVELOP )
4-Is Quang Trung school your first.position . ( TEACH)
VI-Tìm lỗi sai và sửa lại cho đúng :
1-The mail sort by computers before delivery.
2-Children educate in part by television directed by computers
3-Your study will improve when you know how use computers more
effectively.
4-IsComputers use in directing flights of planes and controlling their
airspeeds.
VII-Đọc và trả lời câu hỏi:
22


The ancient town of Hoi An lies on the river Thu Bon, more than 30
kms to the south of Da Nang. Occupied by early western traders, Hoi An
was one of the major old time comercial ports of South Asia in the 16 th
century.
Hoi An is famous for old temples, pagodas, tiled roof houses and
narrow streets. Tourists can visit the relics of Sa Huynh and Cham
civilizations. They can also enjoy the beautiful scenery of the river Thu
Bon, Cua Dai beach, etc . In recent years, Hoi An has become a very
popular tourist destination in Viet Nam. Importantly, the committee of
the World Heritages of UNESCO officially certified Hoi An as a World
Heritage Site in 1999.
Questions:
1-How far is it from Hoi An to Da Nang ?
2-What is Hoi An famous for ?
3-Can tourists visit a lot of beautiful places in Hoi An ?
4-When was Hoi An recognized as a World Heritage Site?
Answer key:
I-4 points ( mçi ý ®óng ®îc 0,4 ®iÓm )
1-c
2-a
3-c
4-c
5-b
6-b
7-b
8-a
9-a
10-c
II-3 points ( mçi ý ®óng ®îc 0,5 ®iÓm )
1-in
2-at
3-on
4-after
5-to
6-in
III-3 points ( mçi ý ®óng ®îc 0,5 ®iÓm )
1-He said to her he would take her home.
2-A bridge is going to be built over my house.
3-He enjoys reading the story.
4-I dislike to watch TV every night.
5-The road was repaired in 2002.
6-Tea is warm enough for me to drink.
IV-3 points ( mçi ý ®óng ®îc 0,5 ®iÓm )
1-have ever seen
2-have not seen – left
3has worked
4-spent
5-have not finished
6living
V- 2 points ( mçi ý ®óng ®îc 0,5 ®iÓm )
1-expensive
2-invented
3-developed
4teaching
VI-1 points ( mçi ý ®óng ®îc 0,25 ®iÓm )
1- sort -> is sorted
2-educate -> are educated
3-how use -> how ot use
4-use -> are used
VII-4 points ( mçi ý ®óng ®îc 1 ®iÓm )
1-Hoi An is over 30 kms from Da Nang.
23


2-Hoi An is famous for old temple, pagodas, tiled roof houses and narrow
streets.
3-Yes, they can
4-In 1999.
Đề thi học sinh giỏi 2008-2009
Môn thi: tiếng anh 8
Thời gian : 90 phút.
Câu 1:Chia động từ trong ngoặc.
1.My father (read)......................now.He always (read)............a book
after dinner.
2.Mai( telephone)................you when she comes back.
3.While my sister and I (watch)................a movie on TV last night,our
uncle in the USA (phone)..............
4.Please continue your work.We dont mind (wait)..............
5.I (not see).................your bother recently.
6.A new text book (publish)................next month.
7.Where he (spend)............his summer vacation last year?
8.You (use)...............to go camping when you (live).............in the
country?
Câu 2.Chọn và khoanh tròn đáp án đúng.
1.I am lucky..............to study abroad.
a.that
b.so
c.as
d.enough
2.Tom is going to participate.........the game.
A.at
b.on
c.in
d.over
3.Hes known Mai..........he was in the country.
a.when
b.since
c.during
d.until
4.Would you...........cleaning the floor for me?
a.like
b.please
c.mind
d.rather
5.Its .........to believe that he passed the exam.
A.hardly
b.hard
c.difficutly
d.difficulty
6.I failed my exam...........I was lazy.
a.although
b.because
c.so
d.but
7.You are always..............in the class.
a.talking
b.talk
c.talks
d.talked
8.The man.........by the windows is my uncle.
a.standing
b.stands
c.stand
d.stood
9.My friend told me what..........when I visited Hoi An.
a.doing
b.to do
c.do
d.done
10.My family has decided.........Dalat in the summer.
a.to visit
b.visit
c.visited
d.visits
Câu 3.Chuyển thành câu bị động.
24


1.They gave Linda a prize for one of her books.
2.Will they find an easy way to learn English one day?
3.No one has told me about her success.
4.Some one is repairing my car at the moment.
5.She hates people call her Kitty. - ..
Câu 4.Cho dạng đúng của từ in hoa vào chỗ trống.
1.Their children have quite ..................characters.
DIFFERENCE
2.My broher bought a new..............rod yesterday.
FISH
3.Mr Pike runs his business very ..............
SUCCESS
4.I like the city life because there are many kinds of ..........
ENTERTAIN
5.The scouts do the.................work.
VOLUNTEER
6.Is there anything.................. on TV tonight?
INTEREST
7.What is the correct.................of this word?
PRONOUNCE
8.My uncle often spends his free time doing volunteer work at a
local. ORPHAN
9.Relax for some minutes and youll feel more..............
COMFORT
10.She is one of the greatest..................to appear in this theater.
PERFORM
Câu 5.Điền 1 từ vào chỗ trống trong đoạn văn sau:
The words(1)............famous clock is Big Ben standing (2).............to the
Houses of parliament in London. Big Ben is the (3)..............of the bell
which chimes every hour.
The
bell(4)..............named after
Sir
Benjamin Hall,the man (5).............was given the task of hauling the bell
up the clock tower.The clock (6).............four faces and keeps accurate
time.It can (7)...............adjusted by the removal or addition of coins
(8)............a stray attached to the clocks pendulum. One interesting
thing about the clock is (9)..........the light shines abover the belfry at
night,it (10)..........that the House of common is still in session.
Câu 6.Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi.

25


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×