Tải bản đầy đủ

ĐỀ THI HSG ANH 7 NĂM 20172018 HUYỆN TĨNH GIA

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
HUYỆN TĨNH GIA
ĐỀ CHÍNH THỨC

Đề thi có 4 phần

KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI
CẤP HUYỆN

Môn thi: Tiếng Anh
Lớp 7 THCS
Thời gian làm bài: 150 phút (không kể thời gian
giao đề)

Part A : PHONETICS (5 points)
I/ Choose ONE word whose underlined part is pronounced differently from the rest of
the group. (2 points)
1. A. great

B. meat


C. teach

D. mean

2. A. dive

B. excite

C. describe

D.simple

II/ Choose ONE word whose stress pattern is different from the rest of the group. (3
points)
3. A. national

B. selection

C. detective

D. contestant

4. A. nation

B. comfort

C. improve

D. momment

5. A general .

B. opinion

C. prefer

D.surprise

Part B : LEXICAL AND GRAMMAR (45 points)
I. Choose the most suitable word or phrase to complete each sentence. (15 points)


6. The tourists hate .....the roads in Vietnam because they are too busy.
A. to cross
B. cross
C. crossing
D. crosses
7. My mother doesn't like music, and .............. my sister.
A. so does
B. so doesn't
C. neither doesn't D. neither does
8. Ba won the first prize in a running competition last Sunday. He is a............runner.
A. quick
B. quickly
C. bad
D. badly
9. How.............. are you now ? _ I am 42 kilos.
A. weigh
B. heavy
C. tall
D. old
10. Would you like ........ for a walk ?
A. to go
B. going
C. goes
D. went
11. Video games can be addictive, so you shouldn't spend..............of your timein the arcade.
A. too much
B. too many
C. a few
D. a little
12. You should take care.........yourself when your parents are away.
A. in
B. On
C. at
D. of
13. They took pride _______ being the best players of the school.
A. in
B. with
C. on
D. for
14. I learn how.............. a cake because I want to give to my mother a beautiful cake on her
next birthday.
A.make
B. making
C.to make
D. made
15. They didn't go to school last week because they...............sick.
A. are
B. be
C. were
D. was
16. My house is near my school, so I.................. walk to school every day.
A. never
B. usually
C. sometimes
D. seldom
17. Now, you are having a flu , so you ..............to school in some days.
A. will go
B. will not go
C. will going
D. will not going
18. The red shirt costs 20000d, the green costs 25000d. So the red one is..............than the
green.
A.less expensive
B.more
C. many
D. expensiver
1


expensive
expensive
19. Did we...................English yesterday? _ I can't remember..
A. having
B. had
C. has
D. have
20. We can tell you that we often....................... a short break in the morning.
A.having
B. had
C. has
D. have
II. Use the verbs in brackets in the correct tense or form (10 points)
21. Nam............. (go) to the amusement center twice a week with his friends..
22. We .................... (visit) Nha Trang next summer vacation .
23,24. Ba ........................ (not eat) at home last Sunday. He............(eat) out with his uncle
25. Now, I am in grade 7. It means that I....................(start) school 7 years ago.
26. Can you imagine who I _______ (meet) yesterday.
27,28. She said we should ........................(collect) garbage everyday....................(save) our
environment
29. You may be sick when you ................. (go) under the rain for a long time.
30. – You have to come home soon today. – All right. I .........( take) a taxi .
III. Supply the correct form of the word in capital letters. (10 points)
Van lives with her family in Ha Noi , the (1)....................
capital city of Vietnam. Every year, Van and her family
often go to Hue for their Chrismas (2)...................... But
last year, just before Christmas, Van and her family
(3)................... to go to Nha Trang , a (4) ............... city,
for their holiday. They(5) ...................in a car because it
(6).......................a long way from Ha Noi to Nha Trang,
about 1300 km. They had a (7) .............. vacation in Nha
Trang. The people were (8)......................., the food was
dilicious and the weather was fine. They visited many
(9)............... places in Nha Trang and (10)....................a
lot of gifts for thier friends.

1- beauty
2- celabrate
3- decide
4- coast
5-go
6- be
7-wonder
8- friend
9- difference
10- buy

IV. Fill in each blank with one suitable preposition (10 points)
41. We both were born.................. March.
42. Shall we go ……………. bus or train ?
43. Why can’t you wait............ the gate opens?
44. The come.................... a remote area called Ha Nhi.
45. Why don't we take part.............. some outdoor activities on the weekend ?
46. She’ll visit us as soon as she arrives ……….. Ha Noi.
47. Whowas the woman went ………your father yesterday afternoon ?.
48. Peter is enterested ………………… playing Chinese chess.
49. We should turn off all electronic appliance..............go out..
50. These people are living................68 Tran Phu street
2


Part C : READING (25 points)
I. Supply the most suitable word for each blank. (5 points)
The (0) benefits of internet in our life has become certain. Yet, it still takes time for the
internet to reach the countryside and remote (51..........) so I feel it a pity for me and my
friends not to have (52...........) to it. I have an uncle in the city and I occasionally pay him a
(53………..) at weekend, and this is a good chance for me to surf the net. I spend most of the
time surfing webs and I find some really interesting for me. I thing my school should have
access to the internet so that all students in my school can (54............) their learning to keep
their knowledge (55............) .
II. Choose the best answer from A, B, C or D to fill in the gaps in the following passage.
(10 points)
When I was a boy, children always objected to (56) ............. school uniform but
teachers were keen on it because they said all of us looked (57) ............. . Otherwise, they said,
children would complete with each other and the poorer children would be unhappy because
people would see straight away (58) ............... In recent years, however, many schools have
(59) ................. the idea of making children wear uniform but, funnily enough, now that
children can wear what they like, they adopted (60) ............. . When some journalists visited a
(61) .............. , they found that all the boys and girls were dressed (62) ................ jeans. One
girl said she would rather (63) ................. wear a coat instead of a jersey because no one wants
to look different from the other children in the class. Parents may not be as happy about this as
children, but they (64) ............... , because this new kind of uniform is one that the children
like, not something they have to wear, and it is also (65) ............... than school uniforms used
to be.
56. A. wearing

B. dressing

C. wear

D. dress

57. A. like

B. to be like

C. alike

D. to be alike

58. A. what poor they are

B. what poor they were

C. how poor they are

D. how poor they were

59. A. left over

B. taken off

C. put off

60. A. an own uniform

D. given up

B. a uniform of their own

C. a proper uniform

D. a uniform of his own

61. A. London school

B. London’s school

C. school of London

D. school at London

62. A. on

B. by

C. in

D. which

63. A. to die than

B. to die that

C. die that

D. die than

64. A. ought

B. should

C. had

D. would

C. much cheaper

D. more cheaper

65. A. much more cheaper B. much more

III. Read and answer the questions below. (5 points)
The world’s oceans are so big that they can cope with the present levels of pollution.
However, little is known about the long-term effects of such slow poisoning. The most serious
problem of modern time is that man is destroying the earth’s natural resources and
transforming huge areas into waste land. As a result, it is becoming extremely difficult to grow
enough to feed the world’s rapidly increasing population. A way of protecting all wild life on
the earth must also be found as many species are in danger of disappearing completely from
the face of the earth. The smoke in the atmosphere, for example, is increasing so much that the
3


amount of sunlight has been reduced in many cities. Man’s whole environment is being
changed in a serious way.
66. What is the process of making something dirty?
......................................................................................................................................................
67. Find a word or phrase from the passage with the same meaning as the air, water and land in
which we live?
......................................................................................................................................................
68. What is the air surrounding the earth called?
......................................................................................................................................................
69. What could be best replaced wealth, goods or products people can use?
......................................................................................................................................................
70. What is a difficulty which needs attention and thought?
......................................................................................................................................................
IV. Read the story carefully and decide if they are true or faile. (5 points)
I the first year of lower secondary school,Nga had some difficulties in learning English.
Her pronunciation of English was really bad and her English grammar was worse. She did not
know how to improve them at all.
One afternoon after the lesson, her teacher of English told her to wait for her outside of
the classroom. Then she took Nga to the school library and showed her how to improve her
pronunciation with a cassette. She also told Nga how to use an English - English dictionary to
improve her English grammar. Now her English is better and she has just won a prize in the
English speaking contest.
71. ............... In the first year of lower secondary school, Nga had some difficulties in learning
English
72. ............... She did not know how to improve her English.
73. ................ Her parents helped her improve her English.
74.................. Her teacher told her how to use an English - English dictionary to improve her
English grammar.
75. ................ Now her English is better and she has just won a prize in the English speaking
contest.

Part D : WRITING (25 points)
I. Complete each of the following sentences so that it means the same as the sentence
printed before. (10 points)
76. Miss Van Anh has an oval face.
Miss Van Anh's…………………………................................................................................
77. There is a bookstore to the left of my house. And to the right, there is a restaurant.
My house is……………………………………......................................................................
4


78. John goes to school by bus every day.
John…………………………………….............................................................……..
79. Trung didn't go to school yesterday.
Trung was……………………………………………………..
80. Bill studies very hard
Bill is ……………………………………………………..
81. I can swim very well.
I am ……………………………………………………..
82. Why don't we go to the movies tonight ?
What about ……………………………………………………?
83. What is your age ?
How……………………………………………………?
84. What does your mother do ?
What is ……………………………………………………?
85. Hoa is unhappy, she miss her parents.
Because Hoa...........................………………………………………………
II. Put the words in correct order to complete sentences. (5 points)
86. a beautifuldress/ Hoa /how to/ wants to/ she /make/ learns/ because/to sew.
......................................................................................................................................................
87. was/school/Nam/absent/from/because/had/he/last week/ a flu/.
......................................................................................................................................................
88. at/buy/did/Hoa and her/What/the/ aunt/market/?
......................................................................................................................................................
89. Hue/ will/ they/ to visit/ go to/ citadel/ the/.
......................................................................................................................................................
90. baby/ a/what/!/ He/during /all night/sleeps/the/ day/good/and/cries/never/.
......................................................................................................................................................
III. Write a paragraph about 100 words to talk about the change of your school 3 years
ago and now. (10 points)
.....................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................
_________________ The End _______________
5


PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI HUYỆN

HUYỆN TĨNH GIA

Môn thi: Tiếng Anh
Lớp 7 THCS.
Thời gian làm bài: 150 phút (không kể thời gian
giao đề)

ĐÁP ÁN
Part A : PHONETICS (5points)
I/ Choose ONE word whose underlined part is pronounced differently from the rest of the
group. (2 points)
1.A

2. B

II/ Choose ONE word whose stress pattern is different from the rest of the group. (3 points)
3. A

4. C

5. A

Part B : LEXICAL AND GRAMMAR (45 points)
I. Choose the most suitable word or phrase to complete each sentence. (15 points)
6. C

11. A

16. B

7. D

12. D

17. B

8. A

13 A

18. B.

9. B

14. C

19. D.

10. B

15. C

20. D.

II. Use the verbs in brackets in the correct tense or form (10 points)
21. goes

25-started

29. go

22. will visit

26. met

30. will take

23. did not eat

27. collect

24. ate

28. to save

III. Supply the correct form of the word in capital letters. (10 points)
31. beautiful

32celebration.

33. decided

35. went
38. friendly

36. was
39. different

37. wonderful
40. bought

34. coastal

IV. Fill in each blank with one suitable preposition (10 points)
41.on

43. untill

45. in

47. with

49. before

42. by

44. from

46. in

48. in

50. at

Part C : READING (25 points)
I. Supply the most suitable word for each blank. (5 points)
51. areas

53. visit

52. access

54. improve

55. updated

6


II. Choose the best answer from A, B, C or D to fill in the gaps in the following passage.
(10 points)
56. A. wearing
57. C. alike
58. D. how poor they were
59. D. given up
60. B. a uniform of their own
61. A. London school
62. C. in
63. D. die than
64. B. should
65. C. much cheaper
III. Read and answer the questions below. (5 points)
66. What is the process of making something dirty?
- The process of making something dirty is pollution. / hoặc chỉ cần trả lời ngắn: pollution.
67. Find a word or phrase from the passage with the same meaning as the air, water and land
in which we live?
- A word or phrase from the passage with the same meaning as the air, water and land we
live is environment/ hoặc chỉ cần trả lời ngắn: environment
68. What is the air surrounding the earth called?
- The air surrounding the earth is called atmosphere./ atmosphere
69. What could be best replaced wealth, goods or products people can use?
- Resources could be best replaced wealth, goods or products people can use./
Resources/natural resources.
70. What is a difficulty which needs attention and thought?
- A difficulty which needs attention and thought is pollution. / pollution.
IV. Read the story carefully and choose the correct answer (5 points)

71- true

72- true

73- false

74- true

75- true

Part D : WRITING (25 points)
I. Complete each of the following sentences in such a way that it means the same as the
sentence printed before it. (10 points)
76. Miss Van Anh's face is oval.
77. My house is between the bookstore and the restaurant.
78. John takes a bus to school everyday.
79. Trung was absent from school yesterday.
80. Bill is a hard working student.
81I am a good swimmer.
82. What about going to the movies tonight ?
7


83. How old are you ?
84. What is your mother's job ?

85. Because Hoa misses her parents, so she is not happy.
II. Put the words in correct order to complete sentences.. (5 points)
86. Hoa learns how to sew because she wants to make a beautiful dress.
87. Nam was absent from last week because he had a flu.
88. What did Hoa and her aunt buy at the market ?
89. They will go to Hue to visit the citadel.
90. What a good baby ! He sleeps all night and never cries during th day.
III. Write a paragraph about 100 words on the important roles of computers (10 points)
1. Format: (2 points)
The paragraph should have 3 parts:
a. The school was before:
b. The school is now
c. What makes the school different, how the writer things about the school.
2. Content : (5 points)
Ss should describe the school before.
- the school was not very beautiful because..........
- there was/were/not.............................
- everyday , students in the school do..................... to make it become more beautiful
and greener,.................
- how the writer thinks of the school and whether be prode of being a student of the
school nor not.
3. Language: (3 points) (grammatical accuracy, wide range of vocabularies and structures)
HƯỚNG DẪN CHẤM:
Tổng số câu: 100 câu
Bài thi chấm theo thang điểm: 20
Điểm bài thi làm tròn đến 0,25
Tổng số điểm thí sinh làm đúng
Điểm bài thi = --------------------------------------5

8




Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×