Tải bản đầy đủ

đề tiếng anh học kì 2 chương trình thí điểm

THE 2nd TERM TEST
SUBJECT: ENGLISH
GRADE 10 (10A1 +10A4)
TIME ALLOWANCE: 90 MINUTES

KRONG NO HIGH SCHOOL
ENGLISH DEPARTMENT

FULL NAME:……………………………….
NUMBER:………………………
I.LISTENING ( 1m)
You will hear a tour guide talking about a town in Scotland.
Listen and complete the missing information.
NOTES
Guide’s name :

1…………………………...

Banks open from:

2…………………………..


Closed on :

3………………………….

Bus to city centre:
Number:

4………………………….

Cost :

5………………………….pence

II. PRONUNCIATION (1m)
Choose the word whose stressed syllable is different from those of the rest.
1. A. finger
B. consume
C. promote
D. protect
2. A. confusion
B. solution
C. protection
D. editor
3. A. removal
B. excellent
C. digital
D. Vietnamese
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from those of
the rest.
4. A. watched
B. crashed
C. occupied
D. coughed


5. A. studies
B. flourishes
C. finishes
D. glances


III. VOCABULARY+ GRAMMAR ( 3 ms)
1. I believe gender………………in education starts at home.
A. discriminate
B. discrimination
C. discriminator
D. discriminative
2.The Vietnamese government has done a lot to……………… hunger and poverty.
A. eliminate
B. increase
C. protect
D. keep
3. In the past, the proposal and engagement ceremonies took place 1 or 2 years
………………….the wedding.
A. before
B. after
C. while
D. since
4. There is a wedding…………………for all guests after the wedding ceremony.
A. proposal
B. reception
C. engagement
C .marriage
5. Using a/an ………………device such as a laptop, you can learn English
effectively.
A. electric
B. electronic
C. electricity
D. electrical
6. ………………….is the removal or cutting down of all trees in an area for urban use
and farm lands.
A. Forest
B. Deforest
C. Deforestation
D. Foresting
7. ………………… are non-renewable energy sources such as coal, fuel oil and
natural gas formed from dead plants and animals underground.
A. greenhouse effect
B. global warming
C. deforestation
D. Fossil fuels
8. Water pollution and scuba- diving activities can harm the………………..of the
coral reefs.
A. ecology
B. ecological
C. ecologic
D. ecologist
9. Cinderella was………………………..than any other girls at the ball.
A. more graceful
B. gracefuler
C. gracefully
D. more gracefully
10. Nowadays,…………majority of couples wait for a few days before they leave on
honeymoon.
A. a
B. the
C. X
D. an
11. Do you know the American woman …………….. name is Margaret Mitchell?
A. whose
B. whom
C. which
D. who
12. Mr. Brown ,………………. is only 34, is the director of this company.
A. which
B. who
C. that
D. whom
13. He said, “My wife has just bought a diamond ring.”
A. He said that his wife had just bought a diamond ring.


B. He said that my wife had just bought a diamond ring.
C. He said that his wife has just bought a diamond ring.
D. He said that his wife just bought a diamond ring.
14. If you drove more carefully, you…………..……..so many accidents.
A. will not have
B. wouldn’t have had
C. has
D. would not have
15.If it……. too much, I will buy the smaller one.
A.costs
B. will cost
C. would cost
D. cost
IV. READING ( 2 ms )
Read the following passage and choose the correct answer for each of the
sentences. (1m)
It has been thought that women are the second class in citizen, and men are the
first. There is not a real equality of opportunity for men and women. Years ago, people
were living in a man-dominated society. Women had to obey their husbands and
fathers absolutely. Women's place was in the kitchen and women's work was
housework. In many places, women were not even allowed to go to school. Women
had no rights, even the right to choose husband for themselves. Men usually occupied
high positions in society so they thought they were more intelligent than women. Men
often considered women as their property. Sometimes, they were mistreated by their
husbands and suffered the problem as a fate. Many parents did not even want to have
daughters.
Despite the progress, there remain outdated beliefs about women's roles,
traditionally passed down from generation to generation. Men are commonly seen as
the strong bodies, bread-winners in the family and key leaders in society, while
women are restricted to being housewives and child bearing and care, and housework
such as washing and cooking.
According to social surveys, many women in the 21st century still have to work
over 12 hours a day including working in offices and doing countless household
chores without any help from their husbands. In some regions, the labor of women is
not recognized despite the hardships they endure to support the whole family.
Moreover, women are the direct victims of family violence, especially in rural areas.
Thanks to the women's liberation movement, nowadays women have proved that
they are equal to men in every aspect. An average woman has weaker muscles than an
average man but she may be as intelligent as he is. Women can do everything that men
can, and women can do one thing that no man can: they produce children.
1. Which was not women's role in the former days?
A. Working in authority
B. Doing housework
C. Doing cooking
D. Bearing and rearing children
2. Years ago, women were not allowed ________.


A. to work in the kitchen
B. to go to school
C. to do housework
D. to stay at home with their parents
3. What did women have to suffer?
A. Good schooling
B. Choosing a husband themselves
C. Enjoy their housework
D. Illiteracy
4. The outdated beliefs about women's roles ________.
A. have been eradicated completely
B. disappeared soon after the women's liberation movement
C. still exist at present .
D. was forced to change after the women's liberation movement
5. According to the text, women in the 21st century ________.
A. do not have to do housework any more
B. are still the victims of family violence in some rural areas
C. get help from their husbands with all housework
D. spend less than 12 hours working outside the home and doing housework
Read the following passage and choose the correct word for each of the blanks
(1m).
Man can’t _____(6) without air, water and light. Many people think that soil is
very_____ (7) to man’s existence. Without soil, there could be no vegetation, no
animals and consequently no people. However the soil_____ (8) eroded day after day
because people use the land without paying _____(9) to the protection of land and the
prevention soil erosion. In many rural areas, soil erosion is a _____ (10) problem
which endangers the development of agriculture.
6. A. work
B. exist
C. play
D. study
7. A. necessary
B need
C. necessity
D. necessarily
8. A. is
B. is being
C. are being
D. are
9. A. money
B. time
C. care
D. attention
10. A. minor
B. major
C. simple
D. easy
V. WRITING (1,5 ms )
Part 1 (0,5 m) : Rewrite the following sentences:
1. They should announce that news as soon as possible. ( Passive voice)
…………………………………………………………….…………………..
2. The little girl ate sweets the whole way. She sat next to me on the coach .
( Relative clause)
.…………………………………………………………………………………
Part 2 (1m) Write a paragraph (100- 120 words) about :
Using of personal electronic devices in learning brings more advantages for students.
Do you agree or disagree? Give reasons to support your answer.


…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………..


Answers:
I.LISTENING ( 1m)
1. Jim
2. 9.30
3. Sunday
4. 21
5. 60
II. PRONUNCIATION (1m)
1.A
2D
3D
4C 5A
III. VOCABULARY+ GRAMMAR ( 3 ms)
1B
2A
3A
4B 5B
6C 7C
8A
9A
10B
11A
12B 13A
14D 15A
IV. READING ( 2ms)
1A
2B
3D
4C
5B.
6B
7A
8B
9D
10B
V. WRITING (1,5 ms )
Part 1 (0,5 m) : Rewrite the following sentences:
1. That news should be announced as soon as possible.
2. The little girl who sat next to me on the coach ate sweets the whole way.
Part 2 (1 m)
1. Task response: trả lời đúng nội dung đề bài yêu cầu hay không (không bị lạc đề)
2. Cohesion and coherence: - Cohesion: có sử dụng hiệu quả các từ nối nhằm tạo
tính liên kết của bài viết. Coherence: chặt chẽ, logic và rành mạch của nội dung
bài viết
3. Lexical resource: sử dụng hiệu quả những từ ngữ phù hợp trong diễn dải ý và
phân tích vấn đề..
4. Grammatical range and accuracy: sử dụng chính xác và hợp lý các dạng cấu
trúc ngữ pháp khác nhau và các loại dấu câu (./,/:/;) trong bài viết.



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×