Tải bản đầy đủ

BỒI DƯỠNG HỌC SINH GIỎI TIENG ANH THCS

TRƯỜNG THCS HUỲNH THÚC KHÁNG

KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 THCS NĂM HỌC 2016 - 2017
VÒNG 1
ĐỀ KHẢO SÁT LẦN 1

SỐ BÁO DANH
…………….

Môn thi: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 120 phút
Ngày thi: 27/10/2016
HỌ, TÊN VÀ CHỮ KÝ
Giám thị 1: …………………………………………………...
Giám thị 2: …………………………………………………...

Họ và tên học sinh: …................................................................
Ngày sinh: ……………………………………………………..
Nơi sinh: ………………………………... Nam/nữ : …………
Học sinh trường THCS Huỳnh Thúc Kháng


MÃ PHÁCH
(Do Chủ tịch
HĐ chấm ghi)
…………….

Chú ý:
-

Thí sinh hoàn thành các thông tin cá nhân vào phần trên nhưng không được làm bài
vào phần dưới của trang này vì đây là phần phách.
- Bài thi không được viết bằng mực đỏ, bút chì, không viết bằng hai thứ mực.
- Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu gì trong khi làm bài.
- Trái với các quy định trên thí sinh sẽ bị loại.
………………………………………………………………………………………………….


TRƯỜNG THCS HUỲNH THÚC KHÁNG

KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 THCS NĂM HỌC 2016 - 2017
VÒNG 1
ĐỀ KHẢO SÁT LẦN 1

Môn thi: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 120 phút.
Ngày thi: 27/10/2016

..………………………………………………………………………………………………………….

SỐ PHÁCH
(Do Chủ tịch HĐ chấm ghi)
…………………
Đề thi này gồm 08 trang (2 – 9). Thí sinh kiểm tra cẩn thận số trang trong đề trước khi làm bài.
PHẦN GHI ĐIỂM DÀNH CHO GIÁM KHẢO
Tổng điểm bài thi:
Điểm ghi bằng chữ: …………………………………….
Chữ ký giám khảo 1: ……………………….; Chữ ký giám khảo 2: ………………………….
…………………………….. Thí sinh làm bài vào tờ giấy thi này …………………………
SECTION ONE: LISTENING (2.0pts)

I/ Listen to the passage and decide if the following statements are true (T)or False


1/ You should place heavy books on the bottom shelf of your bookshelves.
___
2/ Place the rollers on the fridge and washing machine.
___
3/ Break the mirrors in your bathroom and bedroom.
___
4/ Stand in the middle of the room during an earthquake.
___
II/ Listen and complete the following sentences
LIVING WITH THE EARTHQUAKES
Heavy fixtures, furniture, and appliances:
 Place heavy books on the (1)..................................................
 Block the rollers on your (2)................................................and (3).........................................


Flying glass:
 Check the (4) ...............................................................................
 Don't put your bed near (5) ..........................................................
Earthquakes drill:
Stay (6) ...........................................  Sit (7) .................................. or (8)...................................
 Stand in the corner of the room.
SECTION TWO: LEXICO – GRAMMAR (7.0pts)
Question 1. Choose the best option A, B, C or D to finish each of the following sentences. Write
your answer in the numbered box below. 0 has been done as an example.
0. He _____ a teacher.
A. be
B. is
C. are
D. am
1. Kate _______ a great time in Nha Trang and doesn’t want to come back.
A. is having
B. has
C. has had
D. had
2. You have never been to Nha Trang, _______ ?
A. haven’t you
B. have you
C. do you
D. don’t you
3. I had to wear _______ uniform when I worked in the hotel.
A. some
B. any
C. a
D. an
4. You can improve your English by practising it _______ .
A. hardly
B. ordinary
C. badly
D. regularly
5. _______ we should put garbage bins around the school yard.
A. Why don’t
B. What about
C. Let’s
D. I suggest
6. If I _______ you, I’d take some rest before the game tomorrow.
A. am
B. could be
C. were
D. would be
7. The pop star we invited onto the chat show didn’t _______.
A. turn on
B. turn up
C. turn off
D. turn down
8. Paper money _______ for over a thousand years.
A. has used
B. was being used C. was used
D. has been used
9. “Jane! May I introduce you to Maryam, my Malaysian pen pal?” - “_________”
A. Oh. Thank you very much.
B. Hi! Pleased to meet you, Jane.
C. Hi! Nice to meet you, Maryam.
D. That’s right. I’m Jane.
10. “How did your dog _______?” - “I don't know. Someone might have poisoned it.”
A. get killed
B. kill
C. be killed
D. was killed
11. That pipe has been leaking for ages. We must get it ______ soon.
A. mend
B. mended
C. mending
D. to mend
12. It was _______ of you not to play the music while I was asleep.
A. considering
B. considerate
C. considerable
D. consideration
 Write your answers here. You can write only the letter A, B, C or D.
0.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
B
Question 2. Match the two halves of the sentences. Write your answer on the answer sheet.


0. When you rang, I was in
1. I waited outside the tennis club for
2. We finally got to the stadium just in
3. I was so nervous the first time I was in
4. I just play football for
5. Your salary depends on
6. I love that film and when it comes out
7. Tom works as a policeman and he’s on

G
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........

A. fun, and I don’t want to do it as a
job.
B. charge of the whole department.
C. time to see the match start.
D. duty for about 8 hours every night.
E. a long time but Peter didn’t appear.
F. on DVD, I’ll definitely get it.
G. the middle of cleaning my shoes.
H. how long you’ve been working
here.
 Write your answers here. Write the letter A, B, C, D, E, F, G, H next to the number.
0.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
G
Question 3. Read the text below and look carefully at each line. Some of the lines are correct but
some have a word which should not be there. If a line is correct, put a tick (√) at the end of the
line. If a line has a word which should not be there, write the word at the end of the line. Some
lines have been done as examples.
FASHION DESIGNER
Lines
When I was 17, my father asked me about what jobs I was applying for. It
0
was
the moment I’d been dreading, but I couldn’t avoid it. I said: “Dad, this may
00
be come as a shock to you, but I’m thinking of going to university.” He
1
looked
confused. “University! What do you want to go there for?” “To train to be a
2
fashion designer,” I said. He looked out from me to my mum and back again.
3
“You’re joking, aren’t you? Please tell me you’re joking.” No one believed
4
me
I was serious. But in the end I stuck to my plans. I knew what I was good at,
5
I knew what I wanted and I knew how much to get it. And I did. After a
6
three-year course, I graduated with a degree in fashion design. In my final
7
year,
months before graduating, I was sent examples of my designs around the
8
world.
The directors of an Italian fashion company were so far impressed with my
9
work
that I was given a contract for to design jackets for their summer collection.
10
And
at my graduation fashion show, there were no prouder parents than mine.
11

Answer
about



far
for




Question 4. Complete the following passage with an appropriate form of the word in BLOCK
CAPITAL. Write your answer in the numbered box below. 0 has been done as an example.
HOMEWORK
School inspectors have found that, contrary to all (0)______ children
EXPECT
don’t (1)______ homework at all. In fact, many do more than their
LIKE
teachers suggest, either because of (2)_____ about their marks or
ANXIOUS
simply for (3)______. The inspectors’ findings add to the evidence of
ENJOY
the powerful (4)______ effects of homework on pupils’ achievement.
BENEFIT
The inspectors also recommend the (5)______ of “homework charters”.
INTRODUCE
These tell parents and children how much (6)______ work is expected
ADD
and provide encouragement to schools to form links with parents who
can
PROPER
check that tasks are (7)______ completed.
COMPARE
International (8)______ suggest that a typical 14-year-old does six hours
homework in Britain, eight hours in Italy, and almost nine hours in
Hungary,
Japan and Poland.
 Write your answers here.
0. expectations
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
SECTION THREE: READING (6.0 pts)
Question 1. Read the text below and decide which answer A, B, C, or D best fits each space. Write
your answer in the numbered box below. (0) has been done as an example.
HOW WE READ
Why did you decide to read this, and will you keep reading to the end? Do you expect to
understand every (0)_____ part of it and will you remember anything about it in a fortnight’s
(1)_____? Common sense suggests that the answers to these questions depend on “readability” whether the (2)_____ matter is interesting, the argument clear and the (3)_____ attractive. But
psychologists are discovering that to (4)_____ why people read - and often don’t read - technical
information, they have to examine not so much the writing as the reader.
Even the most technically confident people often (5)_____ instructions for the video or home
computer in favor of hands-on experience. And people frequently (6)_____ little notice of consumer
information, whether on nutritional labels or in the small print of contracts.
Psychologists researching reading tend to assume that both beginners and (7)_____ readers
read everything put in front of them from start to finish. There are (8)_____ among them about the
role of eyes, memory and brain during the process. Some believe that fluent readers take (9)_____
every letter or word they see; others (10)_____ that readers rely on memory or context to carry them
from one phrase to another. But they have always assumed that the reading process is the same:
reading starts, comprehension occurs, then reading stops.
0.
A. simple
B. single
C. separated
D. sole
1.
A. term
B. period
C. time
D. gap
2.
A. subject
B. topic
C. content
D. text


3.
A. pattern
B. formation
C. layout
D. assembly
4.
A. ensure
B. determine
C. value
D. rate
5.
A. miss
B. omit
C. pass
D. ignore
6.
A. get
B. pay
C. take
D. make
7.
A. competent
B. sufficient
C. considerable
D. valid
8.
A. objections
B. arguments
C. contests
D. separations
9.
A. up
B. over
C. out
D. in
10. A. insist
B. direct
C. urge
D. press
 Write your answers here. You can write only the letter A, B, C or D.
0.
B

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Question 2. Seven phrases/clauses have been removed from the following passage. Read the
passage and choose from the phrases/clauses A–H the one which fits each gap (1 – 6). There is
one extra phrase/clause which you do not need to use. Write your answer in the numbered boxes.
There is an example (0).
A. shopping is a way of getting out and meeting
people
B. for most of us in today’s busy world
C. than it did on the screen
D. without leaving the house
E. from what it was
F. if you are already using it for business
G. or make a phone call
H. where you can see
You no longer need to leave your house in order to shop! In fact you don’t even have to post a letter
(0)_____ – you simply use the Internet. More and more shops are connecting to the Internet (1)_____
what you would like to buy on your screen in your own living room. I’m not suggesting you should get
onto the Internet simply to be able to shop. However, (2)_____ , study, or other reasons, you might find it
useful. Just imagine, no more driving in traffic, no more trying to find a place to park, no more queuing in
shops. Now you can buy everything from a new garden seat to a gold ring (3)_____.
Of course there are disadvantages. If you live on your own, especially if you don’t work or perhaps don’t
leave the house much, (4)_____. Also, if you don’t actually go to the shop, you can’t try to get another
10% off the price! Another problem could be if you are buying clothes – you may need to return some
things if they don’t fit properly or if the color looks different (5)_____ .
However, (6)_____, time is what we haven’t got enough of. Shopping on the Internet is probably not less
expensive but it is simple, good fun and above all, it’s quick!
 Write your answers here. You can write only the letter A, B, C, D, E, F, G or H.
0. G

1.

2.

3.

4.

5.

6.


Question 3. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE
word in each space. Write your answer in the numbered box below. 0 is an example.
TAKING IT EASY
Society has changed (0)_____ many ways (1)_____ the introduction of computers, and
people’s lives at home and at the office have been affected. Most people are working for fewer hours
per week than they (2)_____ to, and manufacturers and advertising agencies are becoming much
(3)_____ interested in how people spend this extra leisure time. One recent report stated that,
(4)_____ the number of hobbies had not increased, each hobby (5)_____ become much more
specialized.
A second finding is that nowadays, many managers would (6)_____ spend time with their
families (7)_____ stay late in the office every day. Home life is seen to be just as important (8)_____
working. Some companies now (9)_____ managers take their annual holidays even if they don’t
want to, because this leads to (10)_____ an improvement in their performance if they have some
rest.
In (11)_____ of these changes, some people are working harder than ever before. The
standard of exams is getting higher, and increased competition is (12)_____ it harder to get into
university than it was 20 years (13)_____. Schoolchildren and students are now having to work
(14)_____ hard that in many cases they work longer hours than their parents.
 Write your answers here.
0. in
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
SECTION FOUR: WRITING. (5.0 pts)
Question 1. Make any changes and addition to build the sentences from the cues given.
0. I / not / much time, / so / not / use / Internet / very often.
I do not have much time, so I don’t use the Internet very often .
1. If we / go on / litter, / environment / serious / pollute.
___________________________________________________________________________
2. Ba’s parents / often / him / not / waste / time / play / computer games.
___________________________________________________________________________
3. She / ask / what aspect / learn / English / I / most difficult.
___________________________________________________________________________
4. Although / he / severe / disabled / take part / variety / sports activities.
___________________________________________________________________________
5. I / sorry / I / break / your watch / but / I / have / it / repair / at the moment.
___________________________________________________________________________
6. Nam’s mother / tell / him / she / hear / TV / there / typhoon / come.
___________________________________________________________________________
7. My parents / not use / let / me / stay / late / when / I / little boy.
___________________________________________________________________________
Question 2. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. Use


the word given in brackets. You must use between three and five words, including the word given.
Don’t change the form of the word given. 0 has been done as an example.
0. The pond isn't deep enough to swim in.
(TOO)
The pond is too shallow to swim in.
1. Can I ask you a few questions?
(IF)
Do you _________________________ a few questions?
2. “Is it raining outside?” asked Michael.
(KNOW)
Michael wanted to ____________________________ raining outside.
3. He didn't feel very well but he went to work.
(SPITE)
He went to work ________________________________ very well.
4. It isn't necessary for anyone to work late tonight.
(HAS)
Tonight ______________________________________ work late.
5. Tuan’s behaviour at the party embarrassed me.
(TUAN)
I was embarrassed by the ________________________ at the party.
6. You must do exactly what the teacher tells you.
(CARRY)
You must _______________________________ instructions exactly.
7. They decided to advertise their house on the Internet.
(PUT)
They decided _______________________________ their house on the Internet.
8. Miss Lan had to finish the accounts and write several reports as well. (ADDITION)
Miss Lan had to finish the accounts ______________________________ several reports.
Question 3. These days some of your neighbors drop litter in the area. Despite your warning, they
continue to dump rubbish. Write a letter of about 120 – 150 words to the head of the local
authorities to complain about the problem.
(Please DO NOT show your address, your name or signature in the letter.)
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________


_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
======= The end ======


HƯỚNG DẪN CHẤM MÔN TIẾNG ANH – ĐỀ KHẢO SÁT LẦN 1

SECTION ONE: (2.0 đ). Mỗi câu làm đúng đạt 0.1 đ.
Part 1: (0.4 điểm)
Part 2: (1.6 điểm)
I/ Listen to the passage and decide if the following statements are true (T)or False Mỗi câu
viết đúng đạt 0.2 đ.
 The content of the tape in Listen Unit 9 English 9 ( page 77 )
1/ T.
2/ T
3/ F.
4/ F
II/ Listen and complete the following sentences(1,6 points)
Mỗi câu viết đúng đạt 0.2 đ.
LIVING WITH THE EARTHQUAKES
Heavy fixtures, furniture, and appliances:
 (1) bottom shelf of your bookshelves.
 (2) fridge. (3) washing machine.
Flying glass:
 (4) mirrors.
 (5) window.
Earthquakes drill:
 (6) inside.
 (8) under a strong table. (8)doorway .
SECTION TWO: (7.0 đ). Mỗi câu làm đúng đạt 0.2 đ.
Question 1: (2.4 điểm)
0. B 1.A 2.B 3.C

4.D

Question 2: (1.4 điểm)
0. G
1.E

5.D

2.C

Question 3: (1.6 điểm)
1. be
2. 
3. out

6.C
3.B

4. me

7.B
4.A

5. 

Question 4: (1.6 điểm)
0. expectations
1. dislike
2. anxiety
5. introduction
6. additional

8.D

9.C

5.H
6. much

3. enjoyment
7. properly

10.A 11.B 12.B
6.F

7.D

7. 

8. was

4. beneficial
8. comparisons

SECTION THREE: READING (6.0 pts). Mỗi câu làm đúng đạt 0.2 đ
Question 1: (2 điểm)
0.B
1.C
2.A

3.C

4.B

5.D

6.C

7.A

8.B

9.D

10.A


Question 2: (1.2 điểm)
0. G
1.H

2.F

3.D

Question 3: (2.8 điểm).
0. in
3. more
1. since / with /
4. although / while
following
5. had
2. used
6. rather

4.A

5.C

7. than
8. as
9. make / insist
10. such / quite

6.B
11. spite
12. making
13. ago
14. so

SECTION FOUR: WRITING (5.0 pts).
Question 1: (1.4 đ) Mỗi câu viết đúng đạt 0.2 đ.
1. If we / go on / litter, / environment / serious / pollute.
- If we go on littering/dropping litter, the environment will become / be seriously polluted.
2. Ba’s parents / often / him / not / waste / time / play / computer games.
- Ba’s parents often ask (tell/advise/want/...) him not to waste time playing computer games.
3. She / ask / what aspect / learn / English / I / most difficult.
- She asked (me) what aspect of learning English I found (thought) most difficult.
- She asks (me) what aspect of learning English I find (think) most difficult.
4. Although / he / severe / disabled / take part / variety / sports activities.
- Although he is/(was) severely disabled, he takes part/has taken part/(took part) in a variety
of sports activities.
5. I / sorry / I / break / your watch / but / I / have / it / repair / at the moment.
- I am sorry that I broke (have broken) your watch but I am having it repaired at the
moment.
6. Nam’s mother / tell / him / she / hear / TV / there / typhoon / come.
- Nam’s mother told him (that) she heard on TV (that) there would be/was a typhoon
coming. (a typhoon that/which was coming)
7. My parents / not used / let / me / stay / late / when / I / little boy.
- My parents did not (didn’t) use to let me stay up (stay out) late when I was a little boy.
Question 2: (1.6 đ) Mỗi câu viết đúng đạt 0.2 đ.
1. Can I ask you a few questions?
(IF)
Do you mind if I ask you a few questions?
2. “Is it raining outside?” asked Michael.
(KNOW)
Michael wanted to know if/whether it was raining outside.
3. He didn't feel very well but he went to work.
(SPITE)
He went to work in spite of not feeling very well.
4. It isn't necessary for anyone to work late tonight.
(HAS)
Tonight no one / nobody has to work late.
5. Tuan’s behaviour at the party embarrassed me.
(TUAN)
I was embarrassed by the way Tuan behaved at the party.
6. You must do exactly what the teacher tells you.
(CARRY)
You must carry out the teacher’s instructions exactly.


7. They decided to advertise their house on the Internet. (PUT)
They decided to put an advertisement for their house on the Internet.
8. Miss Lan had to finish the accounts and write several reports as well. (ADDITION)
Miss Lan had to finish the accounts in addition to writing several reports.
Question 3: (2.0 pts).
Điểm thành phần của bài viết (lá thư) được đề nghị như sau:
- Organization: Đúng dạng thư phàn nàn/khiếu nại (3 phần: mở đầu, nội dung, kết thúc)
(0,5đ)
- Ideas: (Nội dung liên quan chặt chẽ với chủ đề của đề thi: Nêu được lý do viết thư; thực thực
trạng của vấn đề; đề nghị các giải pháp; mong đợi giải quyết...) (0,5đ)
- Discourse: (Thể hiện khả năng viết mạch lạc, chặt chẽ; nối kết câu, chuyển mạch tốt) (0,25đ)
- Sentence structure: Cấu trúc câu, ngữ pháp, từ vựng; câu linh hoạt (đơn, phức..) (0,5đ)
- Length: Viết đủ số lượng từ qui định (không quá dài hoặc quá ngắn). (0,25đ)
==================== The end ====================
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

.....................
ĐỀ THI CHÍNH THỨC

ĐIỂM
BÀI THI

LƯU Ý:

KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI VĂN HÓA CẤP TỈNH
NĂM HỌC 2016 - 2017
Môn thi: Tiếng Anh; Lớp: 9 Phổ thông
Ngày thi: 30 tháng 3 năm 2017
Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề

Bằng số:

Chữ ký giám khảo 1: ..............................................................

Bằng chữ: ................................

Chữ ký giám khảo 2: ...............................................................

Số phách
..........................

- Đề thi gồm 05 trang, thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi.
- Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu nào kể cả từ điển.

I.  Listening
Part 1. You will hear a conversation twice.
For questions 1-5, put a tick  next to the right answer. (5 pts)
1. In addition to paper books, what did the little girl make with paper at school?
A. an animal
B. a person
C. a building
2. What thing did she NOT talk about when making the object in Question 1?
A. paper
B. glue
C.
scissors
3. What did the girl do after school?
A. She rode her bicycle.
B. She watched television. C. She went to the store.
4. Who did she meet and play with at the junior high school?
A.
her teacher
B.
her cousins
C.
her father
5. Where does this conversation most probably take place?
A.
at a house
B.
at school
C.
at a park
Part 2. You will hear a tour guide talking about a day trip.
Listen and complete questions 6 -10. You will hear the information twice. (5 pts)
TRIP TO CHESTER
Coach leaves:

9.15 a.m


Arrives Chester:

(1)

Morning visit:

(2)

Price of family ticket:

(3) £

Lunch in:

(4)

Afternoon visit:

(5)

Part 3. Listen to Patrick talking to his mother about a photo of his old school friends. What is each person
wearing? For questions 11-15, write a letter A-H next to each person. You will hear the conversation
twice. (5 pts)
Example:
0
Peter ___D___
People
Their clothes
1. Martin
______
A. coat
2. Joanna
______
B. dress
3. Amy
______
C. hat
4. James
______
D. jacket
5. Robert
______
E. jeans
F. shirt
G. sweater
H. trousers
II. Choose one word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D. (5 pts)
1. A. perform
B. campus
C. mountain
D. equal
2. A. distinguish
B. appliance
C. opinion
D. politics
3. A. cover
B. although
C. freedom
D. ancient
4. A. experience
B. encourage
C. mystery
D. convenient
5. A. efficiency
B. communicate
C. territory
D. environment
III. Choose the best answer to complete the sentences by circling A, B, C or D. (10 pts)

1. - “Would you like to have noodles, spaghetti or something different?”
- “______.”
A. Anything will do
B. Yes, please
C. Never mind
D. I don’t mind
2. If I ______ be somebody else, I ______ to be a film star.
A. could / would
B.can / would like
C. could / would like D. can / like
3. Opposite our house there is a large park, ______ there are beautiful trees and flowers.
A. where
B. in that
C. which
D. that
4. We have done a lot of work on tenses lately and we now ______ most of the rules.
A. were understanding
B. are understanding
C. understand
D. will understand
5. – “Your hairstyle looks terrific, John!”
- “ ______.”
A. I’m glad you like it
B. I don’t know
C. No, you are wrong
D. Excuse me
6. We delayed our departure ______ the weather condition.
A. in spite of
B. on account of
C. instead of
D. on behalf of
7. During the rush hour the traffic ______ in the city centre is terrible.
A. condensation
B.accumulation
C. concentration
D. congestion
8. If a bomb goes off, it ______.


A. fails
B.explodes
C. strikes
D. misses its objects
9. Mike is not feeling well so we gave him ______ to do than you.
A. fewer
B. little work
C. less work
D. least works
10. Our friends won a big prize when he took part in the ______ on TV last week.
A. game show
B. news
C. music program
D. weather forecast
IV. Rearrange these following sentences to make a complete conversation. (5 pts)
A. And we shouldn’t cut many trees or burn too much coal or gas. We should recycle things, save power
and water.
B. Yes, you’re right.
C. I see. So now we keep the paper in our bag.
D. Look! There’s a lot of waste paper on the floor.
E. What should we do to prevent pollution now?
F. That’s good. Do you know anything about pollution?
G. Yes, I do. Pollution is very harmful to our Earth.
H. Let’s pick up and put it into the trash can.
I. That’s a good idea.
J. Why don’t we recycle it? We can save a lot of it and we don’t pollute the environment.
Your answers:
1. _______
2. _______
3. _______
4. _______
5. ________
6. _______
7. _______
8. _______
9. _______
10. _______
V. Fill in each blank with a suitable preposition. (5 pts)
1. I asked him to put ________ the lights if he was the last to leave the room.
2. The village has changed a lot thanks ________ the knowledge the children brought home.
3. The boys got ________ the garden by climbing ________ the fence.
4. I turned ________ the job because it was badly paid.
5. My grandparents live ________ 34 Hai Ba Trung Road, in a flat ________ the top floor.
6. What do you buy these eggs ________?
7. Look after the baby while I am ________.
8. She wanted to know what aspect ________ learning English I found most difficult.
VI. Fill in the blanks with the correct form of the words in capital letters. (5 pts)
1. Earth Hour is a __________________ event organized to raise people’s awareness about the need
to take action on climate change. (WORLD)
2. Solar energy, wind power and water power are __________________ sources of energy.
(ALTERNATE)
3. The Internet is used for many purposes: education, communication, entertainment and
____________________. (COMMERCIAL)
4. In Western countries, electricity, gas, and water are not luxuries but __________________.
(NECESSARY)
5. Some designers have modernized the Ao dai, the traditional dress of Vietnamese women, by
printing lines of _________________ on them. (POETIC)
VII. Give the correct tense or form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (5 pts)
1. Don’t be surprised when you see how thin Matin is. He (be) extremely ill.
1. _______________
2. The ideas (present) in this book are not really interesting.
2. _______________
3. Scarcely she (leave) the office when they arrived.
3. _______________
4. Should you agree to help us with the housework, we (finish) everything on
4. _______________
Saturday.
5. - “I left a cookie on the table but now it’s gone. What happened to it?”
5. _______________
- “I don’t know. One of the children (eat) it.”
VIII. Each of the following sentences contains ONE error. Underline and correct it. (5 pts)
1. It has been suggested that he saves money for his study tour abroad.  _____________________


2. The next important question we have to decide is when do we have
to submit the proposal.
3. Although she smoked, drank and never took exercise, but she lived
to be 100.
4. The receptionist said me that the hotel had been fully booked.
5. A lunch of soup and sandwiches do not make me interested.

 _____________________
 _____________________
 _____________________
 _____________________

IX. Fill in each numbered space with ONE appropriate word. (10 pts)
Another strong earthquake shook Bac Tra My District in Quang Nam Province at 1.34 p.m on
Thursday, September 27th, 2012. Over 200 houses faced cracks (1) ______ the quake. Financial aid (2)
______ provided to families whose houses faced cracks. (3) ______ the earthquake was strong, it was still
milder than the 4.1 magnitude quake on September 23rd.
On Thursday, a delegation from the Central Committee for Flood and Storm Prevention and Control
was sent (4) ______ survey the earthquake belt in Bac Tra My District. The delegation (5) ______ houses
and schools in the area affected by the quakes, inspected the Song Tranh 2 Hydropower Plant and met with
authorities in Bac Tra My District.
Frequently recurring earthquakes spread panic among people in Bac Tra My District, many of (6)
______ are from ethnic minority groups living in resettlement areas around Song Tranh 2 Hydropower Plant.
Several households abandoned (7) ______ homes and set up temporary camps elsewhere in fear.
A press conference was (8) ______ on September 28 th at the People’s Committee office in Quang Nam
Province to reassure the (9) ______ on the safety of the Song Tranh 2 Hydropower Plant.
The district authorities have now organized three courses to raise awareness and knowledge of (10)
______ best to cope with earthquakes.
Your answers:
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. _________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
X. Read the passage below and then choose the correct answer A, B, C or D. (10 pts)
SPRING FESTIVAL
From (1) ______ times people have celebrated the end of winter and the new life that spring brings.
One of the most important Christian festivals is Easter, (2) ______ Christians remember the death and
resurrection of Jesus Christ.
Easter, however, is not the (3) ______ spring festival. In Sweden, people celebrate the end of the
winter by making (4) ______ bonfires. Fire also plays an important part in the Hindu festival of Holi. In
some villages children are (5) ______ round bonfires by their mothers to protect them (6) ______ danger in
the coming year. Buddhists in Thailand soak (7) ______ in water when celebrating their New Year, which (8)
______ in the middle of April. In Antigua in Guatemala they carpet the streets with flowers. Chinese spring
parades are (9) ______ colourful, but (10) ______ flowers they have large dragon puppets which dance in the
streets.
1. A. earliest
B. latest
C. previous
D. old
2. A. which
B. when
C. because
D. by then
3. A. single
B. one
C. only
D. lonely
4. A. giant
B. tremendous
C. extreme
D. huge
5. A. gone
B. carried
C. brought
D. run
6. A. in
B. out of
C. against
D. from
7. A. through
B. one other
C. each other
D. mutually
8. A. falls
B. appears
C. happens
D. occurs
9. A. the same
B. as
C. not less
D. equally
10. A. instead of
B. on behalf of
C. in spite of
D. place of
Your answers:
1. _______
2. _______
3. _______
4. _______
5. ________
6. _______
7. _______
8. _______
9. _______
10. _______


XI. You are going to read an article about a sailing race. Choose the most suitable heading from the
list A - H for each paragraph from 1 – 5 of the article. There are two extra headings which you do
not need to use. There has been an example for you. (5 pts)
EX:
Paragraph 0: D
A. The consequences of poor performance
E. Benefiting from the power of nature
B. An unexpectedly demanding way of life
F. Cooperating to overcome the power of nature
C. A solution that seems to work
G. It’s not what people think
D. The terrible consequences of making a
H. No way out if you don’t like it
mistake
Paragraph 0:
Imagine for a moment, spending the night on board of a large yacht, being roughly woken in the
pitch dark and ordered on deck. Every so often you will be totally drenched, very suddenly, in salt water.
You will be sharing the same cramped space with 14 other people for a whole year. Your stomach, when not
affected by seasickness, will be hit by the competitive tension and nervousness that afflicts all sportspeople.
You will be obliged to concentrate without cease. The slightest loss of focus could cost someone their life.
Paragraph 1:
For the eight crews taking part in the Round-the-world yachting race, this has been daily life since
they left Britain eleven months ago. Now, after racing 50,000 across kilometers of ocean, they are soon due
home. While most of us have worked, slept, taken a holiday, these crews have sailed and sailed, day after
day, night after night, in weather conditions that would test any human. This is the reality of ocean yacht
racing, which bears little resemblance to the popular image of sailing - the quick sprint around a lake before
returning ashore for a meal and a warm bath.
Paragraph 2:
Racing 20-metre yachts around the world is a story of unrelenting hard work, pushing yourself to the
limits of endurance. But it is also a story of the vastness and beauty of the sea, of seeing the sun rise and set
on hundreds of desolate horizons, and of the supreme satisfaction of arriving somewhere knowing that wind
alone has taken you there.
Paragraph 3:
Unlike the captains, who are professional sailors, the crews all consist of amateur volunteers who
have actually paid for the privilege of taking a year off from their work and enduring these difficult
conditions. On board London Light the ages range from 21 to 65. For the youngest member, Susan Porter,
the trip is about the excitement of both the racing and the elements “Being able to pitch yourselves as a
team against a storm gives you a huge sense of achievement”, she says
Paragraph 4:
Jerry Wallace, a marketing director, found sailing a refreshing change from the selfish individualism
of business. Although he was prepared for the discomfort, the mental stress of long distance racing was not
what he has anticipated, “A grand Prix driver has a few hours of focus, a footballer 90 minutes, but we have
been racing for 11 months. This is something I didn’t really appreciate before I start.”
Paragraph 5:
Inevitably, there are tensions. The kind of people who choose to take part in races like this tend to
motivated and strong-willed. On a trivial level, there are the usual arguments about things like cleaning,
tidying, personal hygiene, even the way people snore. Row on a boat must be addressed immediately. Left
to develop, they get much worse. On London Light they have done this by having a meeting where
problems can be discussed and resolved by majority vote. Cooperation is the key, and everyone can have
their say. The London is one of the few boats that has never lost any crew early because of a personality
clash.
Your answers:
1. _______
2. _______
3. _______
4. _______
5. ________
XII. Rewrite each of the following sentences so that it means the same as the first one, beginning with
the given words. (10 pts)


1. Children learn a lot about how to behave in a situation like this.
 Only __________________________________________________________________________.
2. You can use it as long as you like, and it will not wear out.
 No matter _____________________________________________________________________.
3. You needn’t make an appointment to see the personnel manager.
 There’s _______________________________________________________________________.
4. The train journey from London to Bristol takes two hours.
 It is a _________________________________________________________________________.
5. If you don’t believe in it, you will never be able to do it.
 Believe _______________________________________________________________________.
6. The patient recovered more rapidly than expected.
 The patient made _______________________________________________________________.
7. You practice a lot, and you will play well.
 The more______________________________________________________________________.
8. The Prime Minister resigned because of his sudden illness.
The Prime Minister’s _____________________________________________________________.
9. Be sure to say goodbye to your grandmother before you leave.
 Be sure not ____________________________________________________________________.
10. Your car might break down on the rough mountain road, so take plenty of spare parts.
 In case ________________________________________________________________________.
XIII. Use the given word to write the second sentence in such a way that it is as similar as possible in
meaning to the original sentence. Do not change the form of the given word. (5 pts)
1. I’d love to be really intelligent!
(wish)
 ______________________________________________________________________________.
2. The police have found the stolen money in the park.
(by)
 ______________________________________________________________________________.
3. Sudden fires often cause serious damage.
(that)
 ______________________________________________________________________________.
4. There’s hardly anything he doesn’t know about whales. (knows)
 ______________________________________________________________________________.
5. He enjoys walking in the rain.
(pleasure)
 ______________________________________________________________________________.
XIV. Use the given suggestions to complete sentences. (5 pts)
1. Many / visitors / country/ impress / beauty / Hanoi.
 ______________________________________________________________________________.
2. Wear / uniforms / encourage / students / be / proud / be / students / their school.
 ______________________________________________________________________________.
3. Learners / learn / how / spell / pronounce / words / use / them / writing / speaking.
 ______________________________________________________________________________.
4. Malaysian / unit / currency / ringgit / consist / 100 sen.
 ______________________________________________________________________________.
5. Tom / hear / pen pal / since / move / another / city?
 ______________________________________________________________________________?
-

THE END –


HƯỚNG DẪN CHẤM
BÀI THI CHỌN HỌC SINH GIỎI VĂN HÓA CẤP TỈNH
NGÀY THI
MÔN THI: TIẾNG ANH - LỚP: 9 PHỔ THÔNG

Bản hướng dẫn chấm có 02 trang
(Tổng điểm: 100 điểm)
I. 15pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
Part 1
1. A. an animal
2. C. scissors 3. A. She rode her bicycle.
4. B. her cousins 5. A. at a house
Part 2
1. 10.45/ quarter to eleven
2. castle
4. park
5. (walk to/round the old) market(s)
Part 3
1. E
2. G
3. B
4. C

3. 8(.00)
5. H

II. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. A. perform
2. D. politics

3. B. although

4. C. mystery

5.C. territory

III. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. A
2. C
6. B
7. D

3. A
8. B

4. C
9. C

5. A
10. A

IV. 5 pts (Mỗi câu đúng 0,5 điểm)
1. D
2. C
6. J
7. B

3. F
8. A

4. G
9. H

5. E
10. I

V. 5 pts (Mỗi giới từ đúng 0,5 điểm)
1. out
2. to
3. into - over
5. at - on
6. for
7. out

4. down
8. of

VI. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. worldwide
2. alternative

4. necessities

3. commerce

VII. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. has been
2. presented
3. had she left
4. will finish
5. may / might have eaten
VIII. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm; tìm được lỗi 0.5, sửa được lỗi 0.5)
1. saves => (should) save
4. said => said to / told
2. do we have => we have
5. do => does

5. poetry


3. but she => she (hoặc although she => she)

IX. 10 pts: (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. after
2. was
6. whom
7. their

3. Though/ Although
8. held/organized

4. to
9. people

5. visited
10. how

X. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. A. earliest
2. B. when
3. C. only
6. D. from
7. C. each other 8. A. falls

4. D. huge
9. D. equally

5. B. carried
10. A. instead of

XI. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. G
2. E

4. B

5. C

3. F

XII. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. Only in a situation like this do children learn a lot about how to behave.
2. No matter how long you use it, it will not wear out.
3. There’s no need to make an appointment to see the personnel manager.
4. It is a two-hour train journey from London to Bristol.
5. Believe in it or/otherwise you’ll never be able to do it.
6. The patient made a more rapid recovery than expected.
7. The more you practice, the better you (will) play.
8. The Prime Minister’s resignation resulted from his sudden illness.
The Prime Minister’s sudden illness resulted in his resignation.
9. Be sure not to leave without saying goodbye to your grandmother.
10. In case your car breaks down on the rough mountain road, take plenty of spare parts.
XIII. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. I wish I were really intelligent.
2. The stolen money has been found in the park.
3. The damage that sudden fires often cause is serious.
4. He knows nearly/almost everything about whales.
5. Walking in the rain gives him pleasure.
XIV. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)
1. Many visitors to our country are impressed by the beauty of Hanoi.
2. Wearing uniforms encourages students to be proud of being students of their school.
3. Learners learn how to spell and pronounce words in order to/ to / so as to use them in
(both) writing and speaking.
4. The Malaysian unit of currency is the ringgit, consisting/ which consists of 100 sen.
5. Has Tom heard from his pen pal since he moved to another city?


- THE END -

PHÒNG GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO
THÀNH PHỐ BẮC GIANG

Điểm bài thi

KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI
NĂM HỌC: 2008 – 2009
Môn : TIẾNG ANH – LỚP 8
Ngày thi: 17 – 3 – 2009
Thời gian làm bài: 150 phút

Họ tên, chữ kí của giám khảo
1)

Số phách

2)
Bằng chữ:
Lưu ý: Đề thi này gồm 04 trang, học sinh làm bài trực tiếp vào đề
Học sinh không được sử dụng bất kỳ loại tài liệu nào, kể cả từ điển.
I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác những từ còn lại bằng cách khoanh tròn chữ cái A, B,
C, hoặc D. (5 đ)
1. A. looked B. watched
C. carried
D. stopped
2. A. study
B. success
C. surprise
D. sugar
3. A. unite
B. underline
C. university D. uniform
4. A. danger B. angry
C. language
D. passage
5. A. character
B. children
C. teacher
D. change
II/ Chọn từ có âm tiết được nhấn khác với các từ còn lại. (5đ)
1. A. realize
B. improve
C. possible
D. comfortable
2. A. important
B. especially
C. prefer
D. influence
3. A. general B. opinion
C. abroad
D. surprise
4. A. comfort B. nation
C. apply
D. moment
5. A. medical B. advise
C. vegetables D. physical
III/ Chọn câu trả lời đúng nhất. Khoanh tròn vào chữ cái A,B,C, hoặc D. (15đ)
1. Are you interested...........playing badminton after class?
A. in
B. with
C. on
D. for
2. " What.........going to Hanoi tomorrow? "
A. to
B. in
C. about
D. for
3. Hoa works very..........so she always gets good marks.
A. badly
B. good
C. hardly
D. hard
4. The building was built .........1962 and 1969.
A. between
B. from
C. since
D. for
5. This school..........in 1997


A. built
B. is built
C. was built
D. has built
6. Of all my friends, Hoa is.............
A. the tallest
B. the most tallest
C. taller
D. more taller
7. Would you mind if I……………a photo ?
A. take
B. took
C. would take D. am going to take
8. Last week I ……………my children to the biggest zoo in town.
A. got
B. brought
C. fetch
D. took
9. Are you proud…………….your country and its tradition ?
A. about
B. on
C. of
D. for

10. Do you collect stamps or other things ?

- Yes, I am a stamp………….

A. collecting B. collector
C. collect
D. collection
11. It is very dangerous ………….. in the polluted environment.
A. to live
B. lives
C. living
D. live
12. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.
A. nature
B. natural
C. naturing
D. naturally
13. His car is the same color …………. my uncle’s.
A. alike
B. as
C. like
D. to
14. This ruler …………….. of plastic.
A. make
B. made
C. is making D. is made
15. I take part ………….. most youth activities of my school.
A. in
B. of
C. on
D. at
IV/ Dùng đúng thời, dạng của động từ cho trong ngoặc. (10đ)
Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms.
However, there (3 – be) still opportunities for other people (4 – invent) various things. In Britain, there is a
weekly TV program which (5 – attempt) to show all the devices which people (6 – invent ) recently. The
people (7 – organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 –
develop) by private inventors. However, it is important (9 – consider) these questions : Will it work? Will it
(10 – want)? Is it new?
1. __________________
6. ___________________
2.__________________
7. ___________________
3. __________________
8. ___________________
4. __________________
9. ___________________
5. __________________
10. __________________
V/ Điền vào chỗ trống một giới từ phù hợp. (10đ)
1. Could I help you ______________ your bag?
2. Na got up late this morning because her alarm clock didn’t go ___________ .
3. I’m looking forward ____________ seeing you in June.
4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water.
5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage Site
6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30.
7. My mother often picks me ___________ from the school.
8. I’m going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight.
9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there ________ one week.
VI/ Điền đúng dạng của từ được in hoa để hoàn thành câu. (10đ)
1. We have two postal ___________________ a day.
2. He left the room without ___________________ .

(DELIVER)
(EXPLAIN)


3. Playing tennis is one of his favorite ______________ .
4. We started our trip on a beautiful ______________ morning.
5. They left the house in a __________________ mess.
6. He said “ Good morning” in a most ______________ way.
7. There is no easy ______________ to this problem.
8. He always drives more ________________ at night.
9. Does this _______________ suit you?
10. He is a very _________________ carpenter.

(ACT)
(SUN)
(FRIGHT)
(FRIEND)
(SOLVE)
(CARE)
(ARRANGE)
(SKILL)

VII/Gạch chân lỗi sai ở mỗi dòng trong đoạn văn sau rồi sửa sang bên (như ví dụ).(10đ)
Example: 0. I haven’t saw you for two month
0/ seen
Nam is a student. This year he had a very interested summer
holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area
in Hoa Binh province. They gone there to help make a road
through a forest among two villages. “ It was very difficult
because there had no water to drink and no shops where we
could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet
in the mountains. It is one of the wetter places in the country.”
Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work,
But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping
to return next year to do any more work there

1/ ___________
2/ ___________
3/ ___________
4/ ___________
5/ ___________
6/ ___________
7/ ___________
8/ ___________
9/ ___________
10/ __________

VIII/ Điền 01 từ vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau : (10đ)
Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or play the piano.
There (2) _________________ important differences, but there is a very important similarity. It is this:
learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to “know” something.
You must be able to “do” things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to
read a book on (5) ______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information
about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great deal of practice
first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) ______________ the piano. So you
think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10)
_________________ first?
IX/ Ghép hai câu làm một, dùng từ gợi ý. (5đ)
1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to )
…………………………………………………………………………………………..
2. I’m learning English. I want to read book in English. (in order to)
………………………………………………………………………………………….
3. She said nothing . She didn’t want to make him angry (so as to)
…………………………………………………………………………………………
4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle)
…………………………………………………………………………………………..
5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle)
………………………………………………………………………………………….
X/ Dùng từ gợi ý viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi. (10)


1. Keeping the environment clean is very important.
- It’s ……………………………………………………………………………..
2. They will show the time machine to the public when they finish it.
- The time machine ……………………………………………………………………..
3. He was delighted to receive his aunt’s letter.
- He was delighted that ………………………………………………………………..
4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.
- People ………………………………………………………………………………..
5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group.
- I’m very sad not …………………………………………………………………….
6. It’s three years since I last spoke to her.
- I haven’t ………………………………………………………………………………
7. Tam doesn’t type as fast as she used to.
- Tam used ……………………………………………………………………………..
8. “ Please turn down the radio for me”, said my father.
- My father asked ………………………………………………………………………
9. Lan will be fifteen next week.
- It is Lan’s ……………………………………………………………………………..
10. How long is it since you used the pen?
- When ………………………………………………………………………….?
XI/ Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh. (10đ)
1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.
- …………………………………………………………………………………….
2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.
- ……………………………………………………………………………………..
3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.
- ………………………………………………………………………………………..
4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing .
- ………………………………………………………………………………………..
5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.
- ………………………………………………………………………………………
HƯỚNG DẪNCHẤM THI
Môn : TIẾNG ANH – LỚP 8
Năm học : 2008- 2009
Tổng điểm 100:10 = 10 điểm
I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1- C
2- D

3- B

4–A

5 –A

II/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1–B
2- D

3-A

4- C

5- B

III/ 15 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1- A
2–C
6 –A
7–B
11 – A
12 – B

3-D
8–D
13 – B

4-A
9–C
14 – D

5–C
10 – B
15 – A

IV/ 10 điểm – Mỗi động từ đúng 1 điểm
1. are caried out

6. have invented


2. working
3. are
4. to invent
5. attempts

7. organizing
8. be developed
9. to consider
10. be wanted

V/ 10 điểm – Mỗi giới từ đúng 1 điểm
1. with
2. off
6. betwwwn
7. up

3. to
8. for

4. into
9. in / for

5.by

VI/ 10 điểm – Mỗi từ đúng 1 điểm
1. deliveries
3. activities
2. explanation
4. sunny

5. frightening
6. friendly

7. solution
8. carefully

9. arrangement
10. skillful

VII/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1. interested -> interesting
3. gone -> went
2. him -> his
4. among -> between
7. wetter -> wettest
9. did -> done
8. since -> for
10. any -> some
VIII/ 10 điểm – Mỗi từ đúng 1 điểm
1. learning
2. are
6. book
7. fly

3. of
8. yourself

5. had -> was
6. bought -> buy

4. you
9. playing

IX/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy.
2. I’m learning English in order to read book in English.
3. She said nothing so as not to make him angry.
4. The man injured in the accident was taken to the local hospital.
5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous.
X/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm
1. It’s very inportant to keep the environment clean.
2. The time machine will be shown to the public when it is finished.
3. He was delighted that his aunt sent him a letter.
4. People recycle old car tires to make shoes and sandals.
5. I’m very sad not to be accepted in that group.
6. I haven’t spoken to her for three years.
7. Tam used to type faster than she can/ does now.
8. My father asked me to turn down the radio for him.
9. It’s Lan’s fifteenth birthday next week.
10. When did you use the pen?
XI/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm
1. Minh has collected stamps since he was a child.
2. I am not working tomorrow so we can go somewhere.
3. They are going back to England in two months.
4. TV bringing not only information but also entertaiment.
5. At home on the farm life is always a struggle with nature.

5. how
10. practice


[[

Phòng GD&ĐT
huyện Kim Bảng
Đề chính thức

Kiểm tra chất lợng học sinh giỏi lớp 8
Năm học 2008-2009
Môn: Tiếng Anh
Thời gian làm bài 150 phút

(Đề kiểm tra gồm 04 trang, thí sinh làm ngay vào bộ đề kiểm tra này)
Số phách
Điểm của bài thi
Bằng số: ..............................................

Họ, tên ngời chấm số 1: ........................

Bằng chữ:............................................

Họ, tên ngời chấm số 2: ........................

I/ Chn t có phn gch chân c phát âm khác nhng t còn li bng cách khoanh tròn ch cái A,
B, C, hoc D. ( 2)
1. A. looked B. watched
2. A. unite
B. underline
3. A. danger B. angry
4. A. character
B. children
5. A. look
B. cook
6. A. school
B. chemist
7. A. hard
B. who
8. A. passed
B. danced

C. carried
D. stopped
C. university D. uniform
C. language
D. passage
C. teacher
D. change
C. book
D. roof
C. machine
D. ache
C. honest
D. house
C. lived
D. walked

II/ Chọn câu trả lời đúng nhất. Khoanh tròn chữ cái A, B, C hoặc D (2,5đ)
1. Are you interested...........playing badminton after class?
A. in
B. with
C. on
D. for
2. " What.........going to Hanoi tomorrow? "
A. to
B. in
C. about
3. Hoa works very..........so she always gets good marks.
A. badly
B. good
C. hardly
4. This school..........in 1997
A. built
B. is built
C. was built
5. Of all my friends, Hoa is.............
A. the tallest
B. the most tallest.
C. taller
6. Would you mind if Ia photo ?
A. take
B. took
C. would take D. am going to take

7. Do you collect stamps or other things ?
stamp.

D. for
D. hard
D. has built
D. more taller

- Yes, I am a

A. collecting B. collector
C. collect
D. collection
8. It is very dangerous .. in the polluted environment.
A. to live
B. lives
C. living
D. live
9. Our .. resources are limited so we should recycle all used things.
A. nature
B. natural
C. naturing
D. naturally
10. His car is the same color . my uncles.
A. alike
B. as
C. like
D. to


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×