Tải bản đầy đủ

Bài tập tiếng Anh 11: Unit 11: sources of energy

UNIT 11 ~ NATIONAL PARKS
PRACTICE TEST 1
A. PHONETICS
1. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.
1. A. question
B. contamination
C. combination
D. information
2. A. parked
B. played
C. stayed
D. loved
3. A. address
B. dependent
C. handsome
D. postcard
4. A. studied
B. established
C. continued
D. enjoyed
5. A. coach

B. pagoda
C. clothes
D. recognize
II. Pick out the word that has the stress pattern different from that of the other words.
6. A. national
B. establish
C. tropical
D. interest
7. A. variety
B. temperate
C pagoda
D. excursion
8. A. refusal
B. acceptance
C. suitable
D. minority
9. A. delight
B. invade
C. invite
D. visit
10. A. idea
B. meeting
C. special
D. station
B. VOCABULARY AND STRUCTURE
I. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence.
11. Did you see that fascinating wildlife programme........television last night?
A. on
B. at
C. in
D. by
12. The cost of the hotel room doesn't usually the price of breakfast.
A. include
B. add
C. contain
D. share
13. If you want to have a pet you must be ready to........care of it for several years.
A. have
B. take
C. look


D. need
14. He kept his job........the manager had threatened to sack him.
A. despite
B. although
C. unless
D. even
15. If I were you,........phone and tell her you're going to be late.
A. I'd
B. I'll
C. I'd have
D. I
16. Henry........a rich man today if he had been more careful in the past.
A. would be
B. is
C. will be
D. was
17. I left my last job because I had no........to travel.
A. place
B. position
C. opportunity
D. possibility
18. The house is conveniently........about a mile from the shopping centrej
A. lay
B. placed
C. located
D. put
19. Greater spending on education is expected to lead a large increase........the number of students.
A. on
B. in
C. of
D. at
20. We are attempting to........a close relationship with the neighbouring countries.
A. install
B. establish
C. pitch
D. fix
21. The shop assistant was........helpful, but she felt he could have given her more advice.
A. entirely
B. exactly
C. quite
D. totally
22. Jane didn't check she had enough petrol before she left, ........was careless of her.
A. what
B. it
C. that
D. which
23. If I........the chance, I would have trained to be a doctor.
A. would have had
B. would have
C. have had
D. had had
24. When she........her mistake, she apologised.
A. has realised
B. was realising
C. did realise
D. realised
25. The match was........because of the bad weather.
A. abandoned
B. put away
C. given up
D. put out
II. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.
26. What (A) might happen if (B) the police hadn't (C) arrived so (D) quickly?
27. (A) Many unknown plants and animals (B) are disappearing (C) as the tropical forests (D) destroyed.
28. No one would have (A) attended the lecture if you (B) told (C) the truth about the (D) guest speaker.
29. There is not (A) enough room in zoos (B) to house all the (C) others subspecics that need (D) preserving.
30. Alaska (A) is the coldest (B) than (C) all the states (D) in the United States.
III. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.
31. Without Jack's help, I wouldn't have been able to move the table.
A. Jack hadn't helped, but I could move the table.
Thẩm Tâm Vy, 2018
ANH 10 – UNIT 11 (TEST 1)

ÔN TẬP VÀ KIỂM TRA TIẾNG


B. Jack didn't help, so I hadn't been able to move the table.
C. If Jack hadn't helped. I wouldn't have been able to move the table.
D. 1 lad Jack helped, I wouldn't have been able to move the table.
32. They arrived too late to get good seats.
A. When they arrived the good seats were already taken.
B. Although they were late they found some good seats.
C. They got good seats some time after they arrived.
D. They had to stand for the whole show.
33. He could have gone by bus and so saved a lot of money.
A. He wouldn't have saved much if he had taken the bus.
B. He would have gone by bus if he had saved money for the fare.
C. He travelled by bus, and it didn't cost him much.
D. He would have spent less money if he had travelled by bus.
34. Peter has hardly worked since April.
A.. Peter hasn't worked at all.
B. Peter has done very little work.
C. Peter has worked very well.
D. Peter has been fully employed.
35. If I'd known about Josie's illness, I wouldn’t have missed seeing her.
A. I saw Josie, and I knew she was ill.
B. I didn't know Josie was ill. but I saw her.
C. I didn't see Josie although I knew she was ill.
D. I didn't know Josie was ill, and I didn't see her.
C. READING
I. Read the text below and choose the correct word or phrase for each space. For each question, circle the
letter you choose A, B, C or D.
The Rocky Mountains run almost the length of North America. They start in the North-west, but lie only a
(36)........hundred miles from the centre in more southern areas. Although the Rockies are smaller (37)........the
Alps, they are no less wonderful. There are many roads across the Rockies, (38)........the best way to see them is to
(39)........by train. You start from Vancouver, (40)........most attractive of Canada's cities. Standing with its feet in
the water and its head in the mountains, this city (41)........its residents to ski on slopes just 15 minutes by car from
the city (42)........
Thirty passenger trains a day used to (43)........off from Vancouver on the cross-continent railway. Now there are
just three a week, but the ride is still a great adventure. You sleep on board, (44)........is fun, but travel through some
of the best (45)........at night.
36. A. many
B. lot
C. few
D. couple
37. A. from
B. to
C. as
D. than
38. A. but
B. because
C. unless
D. since
39. A. drive
B. travel
C. ride
D. pass
40. A. a
B. one
C. the
D. its
41. A. lets
B. allows
C. offers
D. gives
42. A. centre
B. circle
C. middle
D. heart
43. A. leave
B. get
C. take
D. set
44. A. when
B. which
C. who
D. where
45. A. scenery
B. view
C. site
D. beauty
II. Read the text and questions below. For each question, circle the letter you choose A, B, C or D.
Of all the natural wonders of the world, few are as spectacular as Niagara Falls. Located on the Niagara River
along the border between the United States and Canada, Niagara Falls actually consists of two falls, the American
Falls and the Horseshoe Falls. The former is on the US side of the border, in the state of New York, while the latter
is on the Canadian side. About 85% of the water in Niagara River flows over the Horseshoe Falls, which is the
more impressive of the two falls.
About 10 million people visit the falls each year, most during the summer tourist season. Sightseers can ride
steamers up close to the boiling water of the falls, or view them from parks on both sides of the river. Niagara Falls
has long been a popular honeymoon destination for newlyweds.
46. Which of the following is entirely on the US side of the border with Canada?
A. Niagara River
B. American Falls
C. Niagara Falls
D. Horseshoe Falls
47. It can be inferred from the passage that Horseshoe Falls........
A. is the larger of the two falls
B. is the less impressive fall
C. has 85% of the Niagara River flowing over its edge
D. is in the state of New York
48. According to the passage, where can people watch the falls?
Thẩm Tâm Vy, 2018
ANH 10 – UNIT 11 (TEST 1)

ÔN TẬP VÀ KIỂM TRA TIẾNG


A. From trains.
B. From airplanes.
C. From parks or boats.
D. From cars or buses.
49. The word "them" in the second paragraph refers to........
A steamers
B. sightseers
C. parks
D. waterfalls
50. According to the passage, Niagara Falls........
A. is a favourite spot of newly weds
B. generates very hot water
C. can be viewed from only one side of the Niagara Falls
D. is only impressive during the summer tourist season

The End

Niagara Falls

Horseshoe Falls

ANSWER KEY 11 - 01
1. A 2. A 3. C 4. B 5. D
6. B 7. B 8. C 9. D 10. A
11. A 12. A 13. B 14. B 15. A
16. A 17. C 18. C 19. B 20. B
21. C 22. D 23. D 24. D 25. A
26. A might happen  might have happened
27. D destroyed  are destroyed 28. D told  had told
29. C others  other 30. B than  of
31. C 32. A 33. D 34. B 35. D
36. C 37. D 38. A 39. B 40. C
41. B 42. A 43. D 44. B 45. A
46. B 47. A 48. C 49. D 50. A

Thẩm Tâm Vy, 2018
ANH 10 – UNIT 11 (TEST 1)

ÔN TẬP VÀ KIỂM TRA TIẾNG



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×