Tải bản đầy đủ

ĐỀ VÀ ĐÁP TIẾNG ANH LỚP 10 VĨNH PHÚC 2017 2018

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT- 2017-2018
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

ĐỀ CHÍNH THỨC
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
M
à ĐỀ: 415

PHẦN TRẮC NGHIỆM (32 câu: 8,0điểm)
Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that
needs correction.↓
Câu01.Would you mind to tell me how to learn English effectively?
A. to tell
B. Would
C. to learn
D. effectively
Câu02.It was expected that he will arrive in Paris one hour after the President’s arrival.
A. will
B. expected

C. in
D. after
Câu03.The old woman wanted to buy the most expensive birthday cake, but realised that
she had only a few money.
A. The old woman B. most expensive
C. realised
D. a few
Read the following passage and write the letter A, B, C or D on your answer sheet to
indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks. ↓
Tet is a national and (04) _________ festival in Vietnam. It is an occasion for every
Vietnamese to be reunited to think (05) _________ their past activities and hope for good
luck in the year to come.
Before Tet, all houses are whitewashed and (06) _________ with yellow apricot
flowers, pink peach blossoms, and colorful lanterns. Everybody is looking forward
(07)_________ a more favorable life.
On the New Year’s Eve, children are smartly dressed. They are hoping to
(08)_________ money put in small red envelopes as they are wishing longevity to their
grandparents and parents. Wrong doings should be absolutely avoided on these days.
Câu 04. A. summer
Câu 05. A. after
Câu 06. A. decorating
Câu 07. A. at
Câu 08. A. receive

B. traditional
B. for
B. decorate
B .after
B. buy

C. modern
C. about
C. decorates
C. up
C. sell

D. music
D. to
D. decorated
D. to
D. make

Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined
part is pronounced differently from the other three in each of the following questions. ↓
Câu09.A.blood
B. tool
C. food
D. pool
Câu10.A.buses
B. matches
C. boxes
D. names

1


Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase
that best completes each of the following sentences.↓
Câu11. If you _________ a choice, which country would you visit?
A. have had
B. have
C. will have
D. had
Câu12. The phone rang while she _________ dinner.
A. was cooking
B. is cooking
C. has cooked
D. cooks
Câu13. Nam _________ go fishing with his uncle when he lived in the countryside.
A. used to
B. was used to
C. has used to
D. is used to
Câu14. We don't allow students _________ mobile phones in the classroom.
A. used
B. use
C. using
D. to use
Câu15. We're reading an _________ book this week.
A. interest
B. interesting
C. interested
D. interestedly
Câu16.She is the woman _________ sister looks after my baby.
A. whom
B. that
C. whose
D. who
Câu17.- Jane: "I'm sorry I've broken your vase."
- Anna: "_____________."
A. You’re welcome
B. Don't mention it
C. Don't worry about it
D. It's the same
Câu18.- Maria: "What do you think of American films?"
- Piere: "____________________."
A. I like them
B. Yes, I do
C. No, I don't
D. I think of them very much
Câu19.Thanks for the flowers you sent me while I was in hospital. They helped to cheer me
_________.
A. up
B. in
C. over
D. away
Câu20. The air is _________ polluted by exhaust fume from cars.
A. politely
B. ultimately
C. carefully
D. seriously
Câu 21.We're still spending _________ money on things we don't really need.
A. lot
B. a lot of
C. a few
D. many
Câu 22. She suggests _________ on a picnic next Sunday.
A. go
B. should go
C. going
D. to go
Câu 23. People use the Internet _________ many different purposes.
A. for
B. in
C. with
D. on
Câu 24. It was _________ a boring film that I left before the end.
A. too
B. very
C. such
D. so
Câu 25. Let's go for a long walk, _________?
A. shall we
B. do you
C. don't you
D. will we
Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose primary
stress is different from the other three in each of the following questions.↓
Câu26. A. transition
B. tomorrow
C. tendency
D. encounter
Câu27. A. clever
B. window
C. water
D. permit

2


Read the following text and then write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct answer to each of the questions below.↓
GROWING DESERTS
There are deserts all over the world. They can be found in Africa, China, South America,
and North America. In some places, deserts are growing. This is a serious problem because
deserts destroy farmland and ruin land where animals live. When people cannot grow food
or find animals to eat, they have to leave their homes.
Sometimes, nature can cause deserts to spread. Wind can move sand away from deserts and
onto useful land. When there is no rain for a long time, plants die and deserts grow.
However, human can also cause deserts to grow. This is called desertification, and it
happens in many ways. One way is when people cause too much air pollution, which can
make an area hotter. Hotter weather can reduce the amount of rain as well. Too many people
in one area can also damage the land. In addition, having many animals can harm the land.
When large animals like cows walk on soil too much, they turn it into dust. The wind easily
blows this dust away. Trees help hold water in the ground. When people cut down too many
trees, less water stays in the ground, and the soil is ruined.
All of these things can speed up desertification. To stop deserts from growing, people must
think of ways to treat the land better.
Câu28.How do humans cause desert growth?
A. By moving sand
B. By causing pollution
C. By planting trees
D. By eating only vegetables
Câu29.Where are deserts found?
A. The United States and China
B. All around the world
C. On useful land
D. Africa and South America
Câu30.What is the main idea of the reading?
A. Why some deserts are growing
B. How cows can stop deserts from growing
C. How people live in deserts
D. Where the world’s deserts are
Câu31.How can humans stop desert growth?
A. By cutting down trees
B. By having fewer children
C. By raising more cows
D. By using bicycles less
Câu32.Which is NOT a cause of desert growth?
A. Many animals
B. No wind
C. Using land too much
D. No rain
PHẦN TỰ LUẬN (2,0điểm)
I. SENTENCE TRANSFORMATION:
Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as
the one printed before it.
Câu33.Unless we reduce the use of water and electricity, we’ll have to pay more this month.
→ If we
__________________________________________________________________________
__________.
Câu34.“Are you leaving for Hanoi tomorrow?” he said to me.

3


→ He asked me
__________________________________________________________________________
_.
Câu35.People spend a lot of money on clothes.
→ A lot of money
_________________________________________________________________________.
Câu36.She last wrote to me seven months ago.
→ She hasn’t
__________________________________________________________________________
____.
II. PARAGRAPH WRITING:
Write a paragraph of 100-120 words on how school students benefit from outdoor activities.
__________THE END___________

Đáp án đề thi
A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (32 câu: 8,0 điểm; 0,25 điểm cho mỗi đáp án đúng)

Đáp án các mã đề
Câu
01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.

136
A
C
C
B
B
D
D
A
C

278
B
C
D
D
A
A
D
D
D

359
A
C
D
D
A
C
A
A
B

415
A
A
D
B
C
D
D
A
A

Đáp án các mã đề

Câu
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.

136
C
C
A
A
B
D
A
C
B

4

278
D
C
B
C
D
C
A
B
B

359
A
B
C
D
B
C
D
D
A

415
C
A
A
D
B
C
A
C
A


10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.

D
A
B
D
B
D
D

A
A
C
B
D
D
B

A
B
A
C
D
B
D

D
D
A
A
D
B
C

26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.

C
D
D
A
B
D
D

C
A
A
D
A
C
D

D
C
A
B
B
B
C

C
D
B
B
A
B
B

B. PHẦN TỰ LUẬN(2,0điểm)
I. SENTENCE TRANSFORMATION:
Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the
same as the one printed before it.(1,0điểm; 0,25 điểmchomỗiđápánđúng)
Câu33.Unless we reduce the use of water and electricity, we’ll have to pay more this
month.
→ If we don’t reduce the use of water and electricity, we’ll have to pay more
this month.
Câu34.“Are you leaving for Hanoi tomorrow?” he said to me.
→ He asked me if/ whether I was leaving for Hanoi the next/ following day/
the day after.
Câu35.People spend a lot of money on clothes.
→ A lot of money is spent on clothes (by people).
Câu36. She last wrote to me seven months ago.
→ She hasn’t written to me for seven months.
II. PARAGRAPH WRITING:
Write a paragraph of 100-120 words on how school students benefit from outdoor
activities.(1,0điểm; biểuđiểmđược chia theobảngdướiđây)

Mô tả tiêu chí đánh giá
1
o
o
o
2
o
o
o
3
o
o

Bố cục
Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc
Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài
Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận
Sử dụng ngôn từ
Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung
Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại
Sử dụng từ nối các ý cho bài viết hợp lý
Nội dung
Đủ thuyết phục người đọc
Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận

5

Điểm tối
đa
0,25

0,25

0,25


4

o Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với
quy định 5%
Ngữ pháp, dấu câu, và chính tả
o Sử dụng đúng dấu câu.
oViết đúng chính tả.
o Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp.
Tổng

0,25

1,0

-----------------HẾT--------------SỞ GD&ĐT VĨNH
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT CHUYÊN NĂM
PHÚC
HỌC 2017 – 2018
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
ĐỀ CHÍNH THỨC
Dành cho tất cả các thí sinh
Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian giao đề.
PART A. PHONETICS
I. Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose
underlined part is pronounced differently from the other three in each of the following
questions.
1. A. fans
B. seas
C. works
D. jobs
2. A. reduce
B. fence
C. prevent
D. receive
3. A. mechanic
B. machine
C. character
D. chemistry
II.Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose primary
stress is different from the other three in each of the following questions.
4. A. climate
B. comprise
C. casual
D. formal
5. A. temperature
B. acquaintance
C. priority
D. pollution
PART B. LEXICO - GRAMMAR
I. Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or
phrase that best completes each of the following sentences.
1. Peter________ in three movies already. I am sure that he will be a star someday.
A. appeared
B. had appeared
C. has appeared
D. appears
2. If he________ taller, he________ join the army.
A. is - would
B. were - would
C. were - will
D. are - would
3. Jimmy: “Did you hear about the burglary last week?”
Janet: “Yes. The thieves________ now, haven’t they?”
A. have been caught
B. caught
C. are caught
D. have caught
4. She asked________ to speak to.
A. who I want
B. who wanted I
C. I wanted who
D. who I wanted
5. Auld Lang Syne is a song________ is sung on New Year's Eve.
A. which
B. of which
C. in which
D. what

6


6. Our teacher makes us________ very hard.
A. to work
B. work
C. working
D. worked
7. Anna: "Did you have________ nice holiday?"
Gareth: "Yes, it was________ best holiday I've ever had."
A. a - the
B. the - a
C. a - a
D. the - the
8. ________ are fighting to save the environment.
A. Conserve
B. Conservationist
C. Conservationists D. Conservation
9. I had never expected to get the job. I was really________ when I was offered it.
A. amaze
B. amazed
C. amazing
D. amazingly
10. Most people are interested in the________ of the photographs taken by disabled
students.
A. present
B. show
C. popularity
D. exhibition
11. In winter, heating________ for 50 percent of our electricity bill.
A. accounts
B. costs
C. occupies
D. takes
12. They are different________ each other so much.
A. from
B. to
C. with
D. of
13. You’re not the only one who didn’t hear the news. I didn’t, ________.
A. neither
B. also
C. too
D. either
14. Although I am very busy, I try to find time to________ to my grandparents every
weekend.
A. take a break
B. pay a visit
C. look after
D. take care
15. It is easy for everyone to get access________ the Internet.
A. on
B. to
C. in
D. for
16. Nobody understands what he says, ________?
A. do they
B. don’t they
C. does it
D. doesn’t it
17. It started to rain. ________, we stopped playing tennis.
A. But
B. However
C. Therefore
D. Because
18. There________ available in his area of specialization.
A. isn't a lot of jobs
B. isn't a lot of job
C. aren't a lot of jobs
D. aren't a lot of job
19. Mary: “Would you like a glass of green tea?”
Jane: “______________.”
A. No, let’s not
B. No, I don’t
C. No, I wouldn’t D. No, thanks
20. Nowadays children would prefer history________ in more practical ways.
A. be taught
B. to teach
C. to be taught D. teach
II. Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that
needs correcting.
21. I think the best way to reduce garbage is to recycle and reused things.
A
B
C
D
22. Simon finds it hard for making friends with other children.
A
B
C
D
23. If you meet him, remember not telling him what I have just said to you.
A
B
C
D
24. In the 1960s, hardly anyone was concerned to the pollution of air, water, and land.
A
B
C
D
25. Most babies will grow up to be as cleverer as their parents.

7


A

B

C

D

III. Put the words in brackets into the correct forms.
26. Air-conditioning is an absolute_______________ (NECESSARY) in this climate.
27. His new car_______________ (CONSUMER) a lot of fuel.
28. He enjoys the constant_______________ (INTERACT) with students from other
classes.
29. Our school team didn’t win the_______________ (CHAMPION) in the last football
season.
30. The Internet has_______________ (INCREASE) developed and become part of our
daily life.
PART C. READING
I. Read the following passage and write the letter A, B, C or D on your answer sheet to
indicate the correct answer to each of the following questions.
The inventors of the first airplane were not scientists. In fact, they did not even finish high
school. The inventors of the first airplane were just ordinary brothers with a big dream – a
dream of flying.
Wilbur and Orville Wright grew up in Indiana in a large family. Neither of the brothers
finished high school. Instead of sitting in class and reading, they wanted to work and make
things, like machines. When the brothers were 18 and 22 years old, they started up their own
printing press and bicycle shop.
One day, Wilbur read an interesting story in the newspaper about a man trying to fly in a
glider. The man died, but the story gave Wilbur an idea. He decided to teach himself about
flying in order to make the perfect glider. Together, Orville and Wilbur successfully tested
their new glider on the beach. Then the brothers decided to make their glider into a flying
machine. They put an engine and propeller on the glider and called their new machine the
“Wright Flyer”. The plane broke down on its first test, but the Wright brothers didn’t give
up.
With a little more hard work, the Wright Flyer made a successful flight. On December 17,
1903, the Wright brothers made history of flying the Wright Flyer over the beach at Kitty
Hawk, North Carolina. The airplane was born.
1. What is the best title for this reading?
A. “The First Glider”.
B. “American Inventions”.
C. “Two Brothers’ Dream”.
D. “Gliders vs. Planes”.
2. How did the brothers learn about planes?
A. They learned about them in school.
B. Their father taught them.
C. They worked in a glider shop.
D. They learned by themselves.
3. Why did the Wright brothers succeed in building the first plane?
A. They never gave up.
B. They were good students.
C. They quickly gave up.
D. They spent a lot of money.
4. What made the Wright Flyer different from a glider?
A. It had a propeller.
B. It had an engine.
C. It could fly.
D. It had an engine and propeller.
5. What is the lesson of this story?

8


A. Flying is too difficult for ordinary people.
B. If you don’t succeed at first, keep trying.
C. The airplane is an important invention.
D. Dreams can make you rich.
II. Complete the passage by filling in each blank with ONE suitable word.
Tom Cruise is one of the most successful actors in cinema history. (6)__________, life
hasn’t always been that easy for him. As a young boy, Tom was shy and had (7)__________
in finding friends, although he enjoyed taking part in school plays.
(8)__________ he had finished High School, Tom went to New York to look for work. He
found employment as a porter, and at the same time he attended drama classes. In 1980, the
film director Franco Zeffirelli (9)___________ Tom his first part in a film. Ten years later,
he had become (10)_________ successful that he was one of the highest-paid actors in
Hollywood earning millions of dollars for each film. Today, Tom still appears in films and is
as popular as ever with his thousands of fans from all over the world.
III.Read the following passage and write the letter A, B, C or D on your answer sheet to
indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
Cartoon films have very few limits. If you can draw something, you can (11)________ it
move on the cinema screen. The use (12)________ new ideas and advanced computer
programs means that cartoons are becoming exciting again for people of (13)________
ages.
By the (14)________ of the 1970s, the cinema world had decided that cartoons were
only for children. But soon (15)________ , one or two directors had some original new
ideas. They proved that it was possible to make films in which both adults and children
could (16)________ the fun.
However, not (17)________ cartoon film was successful. The Black Cauldron, for
example, failed, mainly because it was too (18)________ for children and too childish for
adults. Directors learnt from this (19)________, and the film companies began to make
large (20)________ of money again.
11. A. get
12. A. for
13. A. more
14. A. end
15. A. before
16. A. divide
17. A. every
18. A. nervous
19. A. damage
20. A. amounts

B. cause
B. of
B. other
B. finish
B. afterwards
B. add
B. both
B. fearful
B. crime
B. accounts

C. wish
C. with
C. all
C. departure
C. next
C. mix
C. any
C. afraid
C. mistake
C. numbers

D. make
D. by
D. these
D. back
D. then
D. share
D. each
D. frightening
D. fault
D. totals

PART D. WRITING
I. Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as
the one printed before it.
1.We need to protect our environment.

9


→ Our environment________________________________________________.
2. We are studying in a very large classroom now.
→ The classroom___________________________________________________.
3. In spite of taking a taxi, Thuy still arrived late for the meeting.
→ Although__________________________________________________________.
4. “Why don’t we buy a teddy bear as a birthday present?” he said.
→ He suggested_____________________________________________________.
5. If you don’t leave now, you will miss your train.

Unless_____________________________________________________________.
II. Paragraph writing:

Summer is coming. Where do you want to visit this summer holiday?
Write a paragraph of 100-120 words to explain why you want to spend
your summer vacation there.

———— HẾT————

Đáp án đề thi
PART A. PHONETICS (0,5điểm)
I. Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined
part is pronounced differently from the other three in each of the following questions.
(0,3điểm; 0,1 điểm cho mỗi đáp án đúng)
1. C 2. B 3. B
II. Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose primary
stress is different from the other three in each of the following questions.
(0,2 điểm; 0,1 điểm cho mỗi đáp án đúng)
4. B 5. A
PART B. LEXICO - GRAMMAR (3,0điểm)

10


I. Write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of
the following questions. (2,0 điểm; 0,1 điểm cho mỗi đáp án đúng)
1. C 2. B 3. A 4. D 5. A
6. B 7. A 8. C 9. B 10. D
11. A 12. A 13. D 14. B 15. B
16. A 17. C 18. C 19. D 20. C
II. Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that
needs correcting. (0,5 điểm; 0,1 điểm cho mỗi đáp án đúng)
21. D 22. C 23. C 24. C 25. C
III. Put the words in brackets into the correct forms.
(0,5 điểm; 0,1 điểm cho mỗi đáp án đúng. Thí sinh có thể viết chữ thường hay in hoa đều
được chấp nhận)
26. necessity 27. consumes 28. interaction 29. championship 30. increasingly
PART C. READING (4,0điểm)
I.Read the following passage and write the letter A, B, C or D on your answer sheet to
indicate thecorrect answer to each of the following questions.
(1,0 điểm; 0,2 điểm cho mỗi đáp án đúng)
1. C 2. D 3. A 4. D 5. B
II. Complete the passage by filling in each blank with ONE suitable word.
(1,0 điểm; 0,2 điểm cho mỗi đáp án đúng)
6. However 7. difficulty 8. After/ When 9. offered/ gave 10. so
III.Read the following passage and write the letter A, B, C or D on your answer sheet to
indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
(2,0 điểm; 0,2 điểm cho mỗi đáp án đúng)
11. D 12. B 13. C 14. A 15. B
16. D 17. A 18. D 19. C 20. A
PART D. WRITING (2,5điểm)
I. Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as
the one printed before it. (1.0 điểm; 0,2 điểm cho mỗi đáp án đúng)
1.We need to protect our environment.
→ Our environmentneeds protecting/ to be protected.
2. We are studying in a very large classroom now.
→ The classroom (where/ in which) we are studying now is very large.

11


3. In spite of taking a taxi, Thuy still arrived late for the meeting.
→ Althoughshe/ Thuy took a taxi, Thuy/ she still arrived late for the meeting.
4. “Why don’t we buy a teddy bear as a birthday present?” he said.
→ He suggested buying a teddy bear as a birthday present.
5. If you don’t leave now, you will miss your train.
→ Unless you leave now, you will miss your train.
II. Paragraph writing:(1,5điểm)
Summer is coming.Where do you want to visit this summer holiday?
Write a paragraph of 100-120 words to explain why you want to spend
your summer vacation there.

1. Yêu cầu chung:
- Chấm bài theo hướng dẫn chấm.
- Chi tiết hoá điểm số các ý (nếu có) phải đảm bảo không sai lệch với tổng điểm mỗi ý và
được thống nhất trong hội đồng chấm thi.
- Không làm tròn điểm.
2. Thang điểm chấm chi tiết:
Tiêu chí Mô tả chi tiết Điểm
Nội dung Viết đúng chủ đề (chỉ cần viết đúng câu chủ đề)
Viết logic, hợp lí 0,3 điểm
0,2 điểm
Ngôn ngữ Đúng cấu trúc ngữ pháp
Sử dụng từ vựng phù hợp, phong phú 0,3 điểm
0,2 điểm
Trình bày Viết đủ số từ theo qui định
Mạch lạc, rõ ràng, có ý sáng tạo 0,3 điểm
0,2 điểm
Tổng 1,5 điểm

--------------------HẾT-------------------

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO PHÚ THỌ

KÌ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT
Năm học: 2017-2018

12


ĐỀ CHÍNH THỨC

Môn: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút (Không kể thời gian giao đề)
Đề thi có 02 trang

Câu I : Chọn một phương án A, B, C hoặc D ứng với từ có phần gạch chân được phát âm khác với các từ còn
lại. (1,0 điểm)
1. A. runs
B. stands
C. sleeps
D. sprays
2. A. enjoyed
B. walked
C. watched
D. practiced
.3. A. occasion
B. collection
C. opinion
D. pagoda
4. A. earthquake
B. ethnic
C. weather
D. health
Câu II. Chọn một phương án đúng A, B, C hoặc D ứng với từ hoặc cụm từ thích hợp để hoàn thành các câu
sau. (3,0 điểm)
1. Susan is very __________ of telling other people what to do.
A. fond
B. interested
C. keen
D. bored
2. Some writers can exactly describe things ___________ they have never seen.
A. when
B. that
C. where
D. who
3. A meeting will be _________ to discuss the matter.
A. run
B. taken
C. held
D. done
4. Mr. Smith is have lunch a restaurant.
Mr. Smith: “ Could you bring me some water?”
Waiter:”_________”
A. No, I don’t
B. I don’t wait
C. Certainly, sir
D. No, thanks.
5. Who’s going to look __________ the children while you’re away?
A. at
B. after
C. up
D. over.
6.They are not __________ to join the army.
A. old enough
B. so old
C. enough old
D. as old
7. Jane invites Mary to go to the cinema.
Jane: “Would you like to go to the cinema with me this weekend?”
Mary: “ _____________.”
A. Yes, I’d love to.
B. Yes, I do
C. I agree with you
D. Yes, it is
8. These plants won’t grow ____________ there is enough sunshine.
A. thought
B. so
C. is
D. unless
9. I was really worried _____________ my brother because he didn’t come home last night.
A. at
B. of
C. with
D. about
10. John works much ___________ than we do.
A. hard
B. more hardly
C. harder
D. hardest
11. “ When’s your birthday, Ann?”
A. on the thirty-one of July
B. on the thirty- first of July
C. On July the thirty- one
D. in July the thirty- first
12. My mother doesn’t like coffee and____________ .
A. neither do I
B. neither I do
C. either do I
D. I don’t, too
Câu III. Tìm một lỗi sai trong bốn phần gạch chân A, B, C hoặc D trong các câu sau đây.
(1,0 điểm)
1. You have read this interesting article on the wesbite, have you?
A
B
C
D
2. Jeans cloth made completely from cotton in the eighteenth century.
A
B
C
D
3. My sister enjoys listening to music and dance with her friends.
A
B
C
4. The mother asked her son what did he want for his birthday.
A
B
C
D
Câu IV. Viết dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn chỉnh các câu sau. (1,0 điểm)
1. She spends two hours (work)__________ part time at a supermarket near her house everyday.
2. When I came, they (talk)____________ happily about the last night’s movie.

13


3. You (see) ___________ Miss. Jenifer since she left for France?
4. She used to (take) ___________to school by her mother.
Câu V. Viết dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn chỉnh các câu sau. (1,0 điểm)
1. A newspaper which is published every week is called a (week) ___________ newspaper.
2. He has been working as a (type) ___________ for twenty years.
3. The operation was (succeed) ___________ and she got better quickly.
4. My stomachache (appear) ___________ after I took the tables.
Câu VI . Chọn một phương án đúng nhất A, B, C hoặc D để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau. (1,0 điểm)
Mr. Brown and some volunteer conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready
(1)___________ the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are
divided (2)___________ three again
After listening to Mr. Brown’s Group should check the sand, and group 3 has to check among the rocks.
Garbage must be put into plastic bags, and they will be (3)__________ by Mr. Joness. He will take the bags to the
garbage dump. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch provided
by Mrs. Smith until the whose area is clean. They are all eager to work hard so as to refresh this (4)__________
Area.
1. A. make
B. making
C. to make
D. made
2. A. in
B. into
C. on
D. to
3. A. collected
B. chosen
C. selected
D. elected
4. A. spoil
B. spoils
C. spoiling
D. spoiled
Câu VII. Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi. (1,0 điểm)
Long ago a lot of people thought the moon was a god. Other people thought it was just a light in the sky. And
others thought it was a big ball of cheese !
The television were made. And men saw that the moon was really another world. They wondered what it was
like. They dreamed of going there.
On July 20th, 1969, that dream came true. Two American men landed on the moon. Their names were Neil
Armstrong and Edwin Aldrin. The first thing the men found was that the moon was covered with dust. The dust was
so thick that the men left footprints where they walked. Those were the first marks a living thing had ever made on
the moon. And they could stay there for years and years. There is no wind or rain to wipe them off.
The two men walked on the moon for two hours. They picked up rocks to bring back to the earth for study.
They dug up dirt to bring back. They set up machines to find out things people wanted to know. Then they climbed
back into their moom landing craft.
1. Did people think that the moon was a god?
2. When did two American men land on the moon?
3. How long did the two men walk on the moon?
4. Why did they pick up rocks to bring back to the earth?
Câu VIII. Hoàn chỉnh câu thứ hai sao cho không thay đổi nghĩa so với câu đã cho. (1,0 điểm)
1. “ Will you be free tomorrow?” She said to me.
She asked me ……………………………………………...............…………………….
2. They have just built a new bridge in the area.
A new bridge ……………………………………………………...…….......………….
3. I last saw Peter when he attended the school meeting.
I haven’t……………………………….....………………………………………………
4. They boy was too tired to keep on walking.
They boy was so………………………………….…………………...…......……………
_________Hết________

14


Đề thi vào lớp 10 môn tiếng anh Ninh Thuận 2017 2018
Thứ bảy - 24/06/2017 11:54

Thivao10.vn giới thiệu Đề thi vào lớp 10 môn tiếng anh tỉnh Ninh Thuận 2017 2018 có đáp án gợi ý cho các em
tham khảo.

15


16


17


18


Đáp án đề thi
Section 1
Part 1:
1. A
2. B
3. D
4. C
5. C
6. B
7. D

19


8. A
9. B
10. A
Part 2
1. which
2. turning
3. even
4. more
Section 2
Part 1:
1. D
2. A
3. B
4. G
5. C
6. E
Part 2:
1. C
2. B
3. D
4. A
5. C
6. B
Part 3:
1. June 10
2. 4
3. CDs
4. New dress
5. Taxi
Section 3
Part 1:
1. It was hot so I turned on the air conditioner.
2. What about collecting used paper and cans every day?
3. In that afternoon, they went by boat in the river to have a picnic by the river bank.
4. Is English a language spoken by most people in the world?
5. It's important for friends to discuss a problem before it can get under control.
6. Children and adolescents should eat sufficient nutritious foods to grow normally.
Part 2:
1. Rice is grown in tropical countries.
2. When did you get up this morning?
3. I wish Jane could go to the party tonight.
4. Maria has been abroad for two years.
5. Mount Everest is so high that it is very difficult to climb.
6. Last month, Sally said, "Why don't we join a swimming class together?"

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Hà Tĩnh năm 2017 2018
Thứ bảy - 24/06/2017 11:35

Thivao10.vn giới thiệu Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Hà Tĩnh năm 2017 2018 có đáp án gợi ý cho các em
tham khảo.

20


21


Đáp án đề thi

1. C
2. D
11. D
12. C
21. free
28. difference
22. chat
29. D
23. other
30. B
24. themselves
31. A
25. organizations
32. C
26. help
33. A
27. something
34. This is the first time Jack has visited Hoi An ancient town.
35. If we work hard, we’ll make this beach clean and beautiful again.
36. A show was organized to raise money for charity by the students yesterday.
37. Huy said that he was going to spend his summer vacation in the countryside.

22


38. It is not easy for them to have chances of success.
39. Susan is the best student in her class.
40. My mother used to work hard on the farm when she was young.
Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Bắc Ninh năm 2017 2018
Thứ bảy - 24/06/2017 10:04

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Bắc Ninh năm 2017 2018 có đáp án là đề thi do thivao10.vn sưu tầm cho
các em tham khảo.

23


24


25


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×