Tải bản đầy đủ

Marketing Test bank Chapter 3 Analyzing the Marketing Environment

Chapter 3 Analyzing the Marketing Environment
1) You are directed to study the actors close to the company that affect its ability to serve its
customers-departments within the company, suppliers, marketing intermediaries, customer
markets, competitors, and publics. What are you studying?
A) the macroenvironment
B) the microenvironment
C) the marketing environment
D) the demographic environment
E) the global environment
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1
2) Which of the following terms is used to describe the factors and forces outside marketing that
affect marketing management's ability to build and maintain successful relationships with target
customers?
A) the marketing environment
B) the cultural environment
C) strategic planning
D) target markets

E) the marketing mix
Answer: A
Diff: 1
Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1
3) You are directed to study the demographic, economic, natural, technological, political, and
cultural factors that are larger societal forces affecting your company. What are you studying?
A) the macroenvironment
B) the microenvironment
C) the external environment
D) the marketing mix
E) the global environment
Answer: A
Diff: 1
Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1

88
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


4) Which of the following is NOT a type of factor in a company's macroenvironment?
A) demographic
B) economic
C) technological
D) competitive
E) political
Answer: D
Diff: 1
Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1
5) All of the groups within a company are called the ________.
A) culture
B) diversity
C) internal environment
D) climate
E) range


Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 67
Skill: Concept
Objective: 3-1
6) Which type of organization helps companies to stock and move goods from their points of
origin to their destination?
A) financial intermediaries
B) physical distribution firms
C) marketing services agencies
D) resellers
E) suppliers
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 68
Skill: Concept
Objective: 3-1
7) Banks, credit companies, insurance companies, and other businesses that help finance
transactions or insure against the risks associated with the buying and selling of goods and
services are referred to as ________.
A) financial intermediaries
B) physical distribution firms
C) marketing services agencies
D) resellers
E) wholesalers
Answer: A
Diff: 1
Page Ref: 68
Skill: Concept
Objective: 3-1

89
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


8) Currently, Diego Calabresa is employed by a firm that conducts marketing research and
creates ads for other companies that help them target and promote their products to the right
markets. Who is Diego's employer?
A) a financial intermediary
B) a physical distribution firm
C) a marketing service agency
D) a reseller
E) a green marketer
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 68
Skill: Concept
Objective: 3-1
9) A ________ is defined as any group that has an actual or potential interest in, or impact on, an
organization's ability to achieve its objectives.
A) team
B) competitor
C) market
D) public
E) intermediary
Answer: D
Diff: 1
Page Ref: 69
AACSB: Communication
Skill: Concept
Objective: 3-1
10) Which of the following is NOT an example of the type of public that is part of a company's
marketing environment?
A) financial
B) media
C) government
D) citizen-action
E) marketing department
Answer: E
Diff: 1
Page Ref: 69
AACSB: Communication
Skill: Concept
Objective: 3-1

90
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


11) A radio station that carries news, features, and editorial opinions about your area is which
type of public?
A) financial
B) media
C) citizen-action
D) local
E) government
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 69
AACSB: Communication
Skill: Concept
Objective: 3-1
12) A consumer organization, environmental group, or minority group has challenged your firm's
stand on a local issue. Your firm is being challenged by a ________ public.
A) local
B) general
C) government
D) citizen-action
E) media
Answer: D
Diff: 1
Page Ref: 69
AACSB: Reflective Thinking
Skill: Concept
Objective: 3-1
13) Workers, managers, and members of the board are all part of a company's ________ public.
A) general
B) internal
C) local
D) intermediary
E) market
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 69
Skill: Concept
Objective: 3-1

91
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


14) Percy Original caters to a market of individuals and households that buys goods and services
for personal consumption. Percy Original caters to a ________ market.
A) business
B) reseller
C) government
D) consumer
E) marketing intermediary
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: 69
Skill: Concept
Objective: 3-1
15) Which type of market buys goods and services for further processing or for use in the
production process?
A) business
B) reseller
C) wholesale
D) consumer
E) retail
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 69
Skill: Concept
Objective: 3-1
16) Which type of market buys goods and services to produce public services or to transfer them
to others who need them?
A) government
B) reseller
C) wholesale
D) consumer
E) retail
Answer: A
Diff: 1
Page Ref: 69
Skill: Concept
Objective: 3-1

92
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


17) Rachel Patino works for a wholesale company called Distributors Unlimited. She is
responsible for buying and selling goods at a profit to small retailers. What is her market?
A) business
B) reseller
C) wholesale
D) consumer
E) retail
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 69
Skill: Concept
Objective: 3-1
18) Your marketing department is currently researching the size, density, location, age, and
occupations of your target market. Which environment is being researched?
A) demographic
B) psychographic
C) economic
D) geographic
E) cultural
Answer: A
Diff: 1
Page Ref: 70
Skill: Concept
Objective: 3-2
19) The three largest generational groups in America are the baby boomers, Generation Xers,
and ________.
A) seniors
B) Millennials
C) teens
D) tweens
E) toddlers
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 71
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2

93
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


20) As a group, ________ are the most affluent Americans.
A) baby boomers
B) Generation Xers
C) the Millennials
D) echo boomers
E) seniors
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 71
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
21) Research has shown that the most important demographic trend in the United States is the
________.
A) changing age structure of the population
B) mobility of families
C) slowing birth rate
D) increasing number of professional jobs
E) aging population
Answer: A
Diff: 3
Page Ref: 71
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
22) The youngest of the baby boomers are now in their ________.
A) late 20s
B) mid-20s
C) mid-40s
D) early 50s
E) early 60s
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 71
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2

94
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


23) Which of the following descriptions most accurately characterizes the baby boomers?
A) They are increasingly likely to retire early.
B) They are a shrinking market for new housing and home remodeling.
C) They are past their peak earning and spending years.
D) They hold 75% of the country's assets.
E) They are uninterested in adapting new technologies.
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: 71
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
24) Which of the following descriptions most accurately characterizes Gen Xers?
A) There are more Gen Xers than Millennials.
B) They were the first generation of latchkey kids.
C) They grew up during times of great economic growth.
D) They are more interested in acquiring goods than having experiences.
E) They rarely research a product before purchasing it.
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 72
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
25) Which demographic group is also referred to as the echo boomers?
A) Generation X
B) Millennials
C) Generation Z
D) baby boomers
E) baby busters
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 74
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2

95
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


26) Large tween and teen markets belong to which demographic group?
A) Generation X
B) Millennials
C) baby busters
D) baby boomers
E) Generation Z
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 74
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
27) Which of the following descriptions most accurately characterizes Millennials?
A) They are children of baby boomers.
B) They are less ethnically diverse than Gen Xers.
C) They have reached their peak earning and spending years.
D) They were once labeled "the MTV generation."
E) They have graduated from college and are taking over positions of power in the business
world.
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 74
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
28) Which demographic group is characterized by a total fluency and comfort with computer,
digital, and Internet technology?
A) Generation X
B) Millenials
C) the elderly
D) Generation Z
E) baby boomers
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 74
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2

96
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


29) Which of the following demographic groups has NOT seen a percentage increase in the past
50 years?
A) women staying at home with their children
B) men staying at home with their children
C) nontraditional households
D) nonfamily households
E) women working outside of the home
Answer: A
Diff: 3
Page Ref: 75-76
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
30) Ameriprise Financial has published a Dream Book guide, one of the first steps in their Dream
> Plan > Track approach to financial planning, as part of their strategy to attract ________ as
customers.
A) baby boomers
B) Gen Xers
C) echo boomers
D) Millennials
E) professionals
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 73
Skill: Concept
Objective: 3-2
31) "Dreams don't retire" is the theme of a(n) ________ marketing campaign aimed at baby
boomers.
A) financial services
B) anti-aging products
C) travel and entertainment
D) fitness products
E) technological products
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 73
Skill: Concept
Objective: 3-2

97
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


32) In 1950, women made up under 40 percent of the workforce; now they make up ________
percent.
A) 35
B) 40
C) 43
D) 46
E) 59
Answer: E
Diff: 3
Page Ref: 75
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
33) Which of the following is a trend that depicts the increasingly nontraditional nature of
today's American family?
A) working women making up a smaller percentage of the workforce
B) the falling percentage of married couples with children
C) dual-income families declining in number
D) stay-at-home dads declining in number
E) the declining reliance on convenience foods and services
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 75
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
34) Over the past two decades, the U.S. population has shifted most heavily toward the
________ states.
A) Midwestern
B) Northern
C) Sunbelt
D) Southeastern
E) Northeastern
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 76
Skill: Concept
Objective: 3-2

98
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


35) Which of the following geographical areas has NOT seen a recent population increase?
A) micropolitan areas
B) suburbs
C) the West
D) the Northeast
E) the South
Answer: D
Diff: 3
Page Ref: 76
Skill: Concept
Objective: 3-2
36) In the 1950s, the American population began shifting from large cities to ________.
A) farming communities
B) rural areas
C) foreign countries
D) suburbs
E) coastal towns
Answer: D
Diff: 1
Page Ref: 76
Skill: Concept
Objective: 3-2
37) Which of the following is the most reasonable to assume as more and more Americans move
to "micropolitan areas"?
A) Geographic segmentation may be less critical to marketers.
B) Rural populations will offer an expanding market.
C) Micropolitan areas are likely to offer the same advantages as metropolitan areas.
D) Congested areas are likely to become more ensnarled.
E) Crime rates in metropolitan areas will increase.
Answer: C
Diff: 3
Page Ref: 76
AACSB: Analytic Skills
Skill: Concept
Objective: 3-2

99
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


38) Nearly 10 percent of American workers currently work out of their homes with technological
conveniences such as PCs, Internet access, and fax machines. These workers are referred to as
the ________ market.
A) micropolitan
B) SOHO
C) mobile
D) independent
E) contract
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 76
AACSB: Use of IT
Skill: Concept
Objective: 3-2
39) Which of the following groups of workers is projected to become smaller over the next ten
years?
A) white collar workers
B) manufacturing workers
C) managers
D) telecommuters
E) professional workers
Answer: B
Diff: 3
Page Ref: 77
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
40) Because of increasing ________, Americans will demand higher quality products, books,
magazines, travel, personal computers, and Internet services.
A) numbers of nontraditional families
B) family size
C) levels of education
D) social class awareness
E) ethnic diversity
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 77
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2

100
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


41) Which of the following is an accurate statement about the diversity of the American
population?
A) African Americans represent the largest non-white segment of the population.
B) More than 12 percent of people living in the United States were born in another country.
C) The Asian American percentage of the population is expected to remain steady in the next 50
years.
D) In terms of ethnic diversity, the United States is about average in comparison to other
countries with populations of a comparable size.
E) American ethnic populations are expected to slowly increase in the next few decades.
Answer: B
Diff: 3
Page Ref: 77
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
42) Of the following, which is the fastest-growing ethnic minority in the United States?
A) African Americans
B) Asian Americans
C) Hispanics
D) Native Americans
E) Arab Americans
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 77
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
43) With an expected increase in ethnic populations, marketers are likely to place a greater
emphasis on ________.
A) geographic segmentation
B) targeted advertising messages
C) mass marketing
D) mainstream advertising
E) cause-related marketing
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 77
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2

101
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


44) Members of which of the following groups are more likely than the average American to
have a professional job, have a household income over $250,000, own a vacation home, own a
notebook computer, and own individual stocks?
A) Gen Xers
B) gays and lesbians
C) Millennials
D) echo boomers
E) environmentalists
Answer: B
Diff: 3
Page Ref: 78
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
45) Of the following diversity segments in the American population, which is currently the
largest?
A) adults with disabilities
B) Hispanics
C) African Americans
D) telecommuters
E) Asian Americans
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 78
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
46) The ________ environment consists of factors that affect consumer purchasing power and
spending patterns.
A) cultural
B) political
C) technological
D) economic
E) natural
Answer: D
Diff: 1
Page Ref: 79
Skill: Concept
Objective: 3-2

102
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


47) A country with a(n) ________ economy consumes most of its own agricultural and industrial
outputs and offers few market opportunities.
A) industrial
B) service
C) technological
D) subsistence
E) rural
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: 79
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
48) A country with a(n) ________ economy has rich markets for many different kinds of goods.
A) industrial
B) service
C) developing
D) subsistence
E) multicultural
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 79
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
49) Which of the following factors has NOT contributed to today's age of the "tapped-out
consumer"?
A) rising incomes in the upper class
B) debt repayment
C) increasing household expenses
D) savings for college tuition
E) savings for retirement
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 80
AACSB: Analytic Skills
Skill: Concept
Objective: 3-2

103
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


50) Value marketing is the strategy of offering consumers ________.
A) high quality at a high price
B) luxury quality at a high price
C) lesser quality at a low price
D) reasonable quality at a fair price
E) little quality at a low price
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: 80
Skill: Concept
Objective: 3-2
51) Which of the following statements about income distribution in the United States is NOT
true?
A) In recent decades, the rich have gotten richer.
B) In recent decades, the middle class has grown.
C) In recent decades, the poor have remained poor.
D) The top 10 percent of American earners account for almost half of all American income.
E) The top one percent of American earners receive a higher percentage of the nation's total
income than do the bottom 50 percent of American earners.
Answer: B
Diff: 3
Page Ref: 80
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-2
52) In a tiered market, companies target which of the following?
A) affluent consumers only
B) consumers of modest means only
C) the middle class only
D) consumers at all levels of income distribution
E) professionals only
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: 80
Skill: Concept
Objective: 3-2
53) Which of the following groups of expenses uses up the most household income?
A) food, housing, retirement planning
B) housing, insurance, taxes
C) food, housing, transportation
D) housing, taxes, transportation
E) food, travel, savings
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 81
Skill: Concept
Objective: 3-2

104
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


54) Ernst Engel's laws generally have been supported by recent studies. He discovered that as
family income rises, the percentage spent on ________ declines and the percentage spent on
________ remains about constant.
A) food; clothing
B) clothing; recreation/entertainment
C) food; transportation
D) food; housing
E) recreation/entertainment; savings
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: 81
Skill: Concept
Objective: 3-2
55) The natural resources that are needed as inputs by marketers or that are affected by
marketing activities are referred to as the ________.
A) raw material market
B) natural environment
C) endangered environment
D) green movement
E) factors of production
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 81
Skill: Concept
Objective: 3-3
56) Which of the following American government agencies is charged with setting and enforcing
pollution standards?
A) the Environmental Protection Agency (EPA)
B) the Federal Trade Commission (FTC)
C) the Food and Drug Administration (FDA)
D) the Consumer Product Safety Commission
E) the Federal Energy Regulatory Commission
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 81
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-3

105
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


57) Which of the following has encouraged marketers to pursue environmentally sustainable
strategies?
A) the EPA
B) the black market
C) the green movement
D) deregulation
E) green intervention
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 82
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-3
58) Which of the following is a result of regulations set up by the Food and Drug Administration
and the Consumer Product Safety Commission?
A) The time between new product ideas and their introduction to the market has decreased.
B) Spending on research and development has decreased.
C) Research costs for companies have grown.
D) More companies have failed to meet safety standards.
E) Companies are more focused on making practical, affordable versions of products.
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 83
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-3
59) Marketers should be aware of laws, government agencies, and pressure groups that influence
or limit various organizations and individuals in a given society. This is most accurately
described as the ________ environment.
A) socio-legal
B) cultural
C) political
D) legal-technological
E) economic
Answer: C
Diff: 1
Page Ref: 84
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-4

106
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


60) Even the most liberal advocates of free-market economies agree that the system works best
with ________ regulation.
A) private
B) maximum
C) intermittent
D) at least some
E) no
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: 84
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-4
61) Legislation affecting business around the world will continue to ________.
A) become standardized
B) increase
C) remain steady
D) decrease
E) threaten the American domestic economy
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 84
Skill: Concept
Objective: 3-4
62) The legislation created to limit the number of commercials aired during children's
programming is called the ________
A) Children's Online Privacy Protection Act
B) Child Protection Act
C) Fair Packaging and Labeling Act
D) Children's Television Act
E) Consumer Product Safety Act
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: 85
AACSB: Communication
Skill: Concept
Objective: 3-4

107
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


63) Business legislation has been created for three basic reasons: to protect companies from each
other, to protect consumers, and to ________.
A) protect the interests of society
B) regulate prices
C) increase world trade
D) regulate monopolies
E) promote social responsibility
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 84
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-4
64) The recent rash of business scandals and increased concerns about the environment have
created fresh interest in the issues of ________ and ________.
A) ethics; promotion responsibility
B) ethics; social responsibility
C) finances; employee discrimination
D) management ethics; insider trading
E) promotion; pricing
Answer: B
Diff: 3
Page Ref: 86
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-4
65) Cause-related marketing is a(n) ________.
A) response to customer needs
B) primary form of environmental awareness
C) primary form of corporate giving
D) response to corporate legislative problems
E) attempt to influence consumers' core beliefs
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 86
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-4

108
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


66) A society's basic values, perceptions, preferences, and behaviors are all part of its ________
environment.
A) social
B) cultural
C) political
D) cultural-economic
E) natural
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 87
Skill: Concept
Objective: 3-4
67) Marketers should understand that a society's core beliefs and values have a high degree of
________.
A) persistence
B) flexibility
C) similarity
D) ethnocentrism
E) conformity
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 87
Skill: Concept
Objective: 3-4
68) Your company is making negotiations to enter a market in Lower Albania. You would most
likely discover that ________ beliefs and values are open to change in this country.
A) inherited
B) secondary
C) primary
D) core
E) traditional
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 87
Skill: Concept
Objective: 3-4

109
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


69) A society's ________ are expressed in how people view themselves, organizations, society,
nature, and the universe.
A) social codes
B) cultural values
C) demographics
D) public policies
E) economies
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: 87
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-4
70) Trends in people's views of organizations indicate that which of the following has increased
in the past twenty years?
A) employees' loyalty to their employers
B) confidence in American political organizations
C) distrust in big American businesses
D) distrust in small, local businesses
E) employees' view of work as a source of satisfaction
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: 89
Skill: Concept
Objective: 3-4
71) Watching the cultural trends of how people view society, observers have noted that since
September 11, 2001, marketers responded to the increased ________ of Americans with special
products and promotions.
A) loyalty
B) patriotism
C) distrust
D) foreign intolerance
E) belligerence
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 89
Skill: Concept
Objective: 3-4

110
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


72) Which of the following is a potential downside to using patriotic themes in marketing
programs?
A) Patriotism has been on the decline in the past decade.
B) Levels of patriotism fluctuate rapidly.
C) Such promotions can be viewed as attempts to gain from others' triumph or tragedy.
D) Americans are less confident in political organizations.
E) Few marketers currently use this technique.
Answer: C
Diff: 3
Page Ref: 89
AACSB: Communication
Skill: Concept
Objective: 3-4
73) Cultural forecasters have noted a renewed American interest in ________.
A) dominating and taming nature
B) the fine arts
C) work as a source of satisfaction and self-definition
D) spirituality
E) reforming social classes
Answer: D
Diff: 3
Page Ref: 90
AACSB: Multicultural and Diversity
Skill: Concept
Objective: 3-4
74) Marketers can take a(n) ________ by taking aggressive action to affect the publics and
forces in their marketing environments.
A) environmental stance
B) proactive stance
C) natural perspective
D) natural-management perspective
E) relationship-building perspective
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: 91
Skill: Concept
Objective: 3-5

111
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


75) Which of the following explains why few companies have been successful in shutting down
critics who post complaints on the Web?
A) The criticism is usually interpreted as protected speech.
B) The courts have typically refused to hear any cases against individual critics.
C) Web sites using "I hate" or "sucks" in the title along with a company's name can be easily
confused with the company's actual Web site.
D) Registering domain names to prevent critical Web sites is a lengthy process.
E) Companies have found that it is more effective to respond in kind with attacks against critics.
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: 92
AACSB: Ethical Reasoning
Skill: Concept
Objective: 3-5
76) Today's marketers must successfully build relationships to connect effectively with
customers, others in the company, and external partners.
Answer: TRUE
Diff: 1
Page Ref: 66-67
AACSB: Communication
Skill: Concept
Objective: 3-1
77) When the marketing manager Suzie Kwan discusses factors and forces outside marketing,
such as political that affect marketing management's ability to build and maintain successful
relationships with target customers, she is talking about the external marketing concept.
Answer: FALSE
Diff: 2
Page Ref: 66
Skill: Application
Objective: 3-1
78) The microenvironment consists of larger societal forces that affect a company, such as
demographic, economic, political, and cultural forces.
Answer: FALSE
Diff: 1
Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1
79) The macroenvironment consists of the factors close to the company that affect its ability to
serve its customers, such as suppliers, customer markets, competitors, and publics.
Answer: FALSE
Diff: 1
Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1

112
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×