Tải bản đầy đủ

Đề thi giữa kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 11 trường THPT B Duy Tiên, Hà Nam năm học 2015 - 2016

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

SỞ GD&ĐT HÀ NAM

ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG GIỮA HỌC KỲ II

Trường THPT B Duy Tiên

NĂM HỌC 2015 - 2016

----------------

Môn thi: Tiếng Anh - Lớp 11

Mã đề: 112

Thời gian làm bài: 60 phút

Name ......................................................................... Class...........
A. TRẮC NGHIỆM (5 POINTS)
I. Pick out the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the

other words.
1. A. conservation

B. nation

C. mention

D. question

2. A. represent

B. receive

C. respect

D. repeat

3. A. presented

B. decided

C. transported

D. informed

4. A. shrill

B. shrine

C. shrimp

D. shrink

II. Choose the best answer among A, B, C or D.
5. I don't know the girl........wearing a long blue dress.
A. whom

B. whose

C. X(nothing)


D. who

C. limited

D. clean

6 . Grass for animals is a .......................... resource.
A. renewable

B. non - renewable

7. Hung: "Would you like to have dinner with me?" Lam: "_________."
A. Yes, so do I

B. Yes, I'd love to

C. Yes, it is

D. I'm very happy

8. Killing ............... animals for fur, skin and food should be banned.
A. dangerous

B. endangering

C. endanger

D. endangered

9. What is the difference between human .................... and animals ?
A. is

B. are

C. beings

D. be

10. The old man ………….a black suit is a famous energy researcher.
A. to wear

B. wearing

C. whom is wearing D. is wearing

11. I’m not a doctor. If I _______a doctor, I ____________help the sick.
A. am/ will

B. was/ will

C. were/ would

D. were/ will

12. Mexico City, ... has a population of over 10 million, is probably the fastest growing city in the
world.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

A. which

B. whose

C. that

D. A & B are correct

13. He's the singer ................... last performance was such a failure.
A. which

B. that

C. whom

D. whose

14. Solar energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe.
A. natural

B. popular

C. scarce

D. abundant

C. about who

D. about whom

15. She is the woman ................. I told you.
A. on whom

B. in which

16. Our well-trained staff are always courteous to customers.
A. patient

B. crude

C. polite

D. honest

III. Choose the underlined word or phrase- A, B, C, or D- that needs correcting.
17.The waiter whom served us yesterday was polite and friendly .
A

B

C

D

18. The room is located on the second floor is being decorated.
A

B C

D

19. Thousands of animals are being eliminate each year.
A

B

C

D

20. She passed the board exam, who made her parents proud.
A

B

C

D

IV. Read the following passage and then choose the best answer.
One of the most urgent environment problems in the world today is the shortage of clean water.
Having clean drinking water is a basic human right. But acid rain, industrial pollution and garbage have
made many sources of water undrinkable. Lakes and even entire seas have become large pools of
poison. Lake Baikal in Russia is one of largest lake in the world. It contains a rich variety of animals
and plants, including 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world. But they are being
destroyed by the massive volumes of industrial pollutants which pour into the lake everyday. Even
where law existed, the government did not have the power to enforce them. Most industries simply
ignore the regulations. The Mediterranean Sea occupies 1% of the world's water surface. But it is the
dumping ground for 50% of all marine pollution. Almost sixteen countries regularly throw industrial
wastes a few miles off shore. Water is free to everyone. A few years ago people thought that the supply
of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been ruined by pollution
and sewage. Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious source. We


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

should do something now.
21. One environment problem in the world today is……..
A. industrial pollution

B. population explosion

C. acid rain

D. the fresh water shortage

22.What is the message to the readers?
A. We should do something protect our water resources.
B. We should encourage people to use safe water.
C. We should limit the clean water in the world.
D. We should use a lot of clean water.
23. Many sources of water are not drinkable because of……….
A. industrial pollution

B. acid rain

C. acid rain, industrial pollution and garbage

D. garbage

24. What is a serious problem of Lake Baikal in Russia?
A. The government did not have the power to enforce laws and regulations.
B. It contains a rich variety of animals and plants.
C. It is polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it.
D. It has 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world.
25. How many countries throw industrial wastes into the Mediterranean Sea regularly?
A. nearly 16

B. exactly 16

C. less than 15

D. exactly 15

B. TỰ LUẬN (5 POINTS)
I. Put the verbs in brackets into the correct form. (1point)
1. When I (come) ........................., she (leave) ..............................for Dalat ten minutes ago.
2. He moved to HCMC last year and I (not have) ............................. him since then.
3. Our house (destroy) ...........................in the storm last night.
4. Linda was the last student ( ask)............................ at the oral exam.
II. Rewrite the sentences as directed (2 points)
1. Students who cheat in the final test will get zero mark. (Reducing Relative clause)
 .........................................................................................................................................................
2. The last person who was interviewed yesterday was Jack. (Reducing Relative clause)
 ............................................................................................................................................................


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

3. The officers work 8 hours a day. Their salary is too low to support the family. (Using Relative
pronoun )
..................................................................................................................................................................
4. The examination lasted 2 days. I was successful in this exam. (use pre+ relative pronoun.)
..................................................................................................................................................................
5. Sydney is the largest Australian city. It is not the capital of Australia. (using relative pronoun)
..................................................................................................................................................................
III. In about 80 - 100 words, write a description about one of the national parks you know (2
points)
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

ANSWER KEYS
Mã đề 112
A. Trắc nghiệm (5 points)
1. D

2. A

3. D

4. D

5. C

6. A

7. B

8. D

9. C

10. B

11. C

12. A

13. D

14. D

15. D

16. C

17. B

18. A

19. C

20. B

21. D

22. A

23. C

24. C

25. A

B. Tự luận (5 points)
I. Put the verbs in brackets into the correct form. (5 x 0,2= 1,0)
1. came – left
2. have not had
3. was destroyed
4. to be asked
II. Rewrite the sentences as directed. (5 x 0,4 = 2,0)
1. Students cheating in the final test will get zero mark.
2. The last person to be interviewed yesterday was Jack.
3. The officers whose salary is too low to support the famiwork 8 hours a day.
4. The examination in which I was successful lasted 2 days.
5. Sydney, which is not the capital of Australia, is the largest Australian city.
III. In about 80- 100 words, write a description about one of the national parks you know (2
points)
1. Format. (0,4 point) - the description has 3 parts: the introduction , the body and the conclusion 2.
Content. (1,0 point): a provision of main ideas and details as appropriate to support the topic.
3. Language. (0,4 point): a variety of vocabulary and structures appropriate to the level of secondary
students
4. Presentation. (0,2 point): coherence, cohesion, and style appropriate to the level of secondary
students.



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×