Tải bản đầy đủ

Olympic Anh 6 2015PT

PHÒNG GD&ĐT HUYỆN THANH OAI
TRƯỜNG THCS PHƯƠNG TRUNG

ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 6
Năm học 2014 - 2015
Môn: Tiếng Anh
Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề)

Chú ý:-Bộ đề thi này gồm có 05 trang, từ trang 01 đến trang 05.
-Thí sinh làm bài trực tiếp vào bộ đề thi này.
Điểm
Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 1:
- Bằng số:……..............
………………………………………..
- Bằng chữ:…............... Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 2:

Số phách
(Do chủ tịch
hội đồng
chấm thi ghi)


………………............... …………………………………………

........................

PART ONE: LISTENING : (0.2x10=2.0pts).Listen and fill in the
blanks with one word you hear:
Phuong wants a (1)…………...of toothpaste and a (2)…………-brush.
Ly wants a (3 )……………….soap and (4) ………….of chocolates.
Mai wants a can of (5)..………………and a can of (6)…………….
Nam wants a (7)…………….of cookies and a bottle of ( 8)……………
Hoa needs a kilo of ( 9)………………and two hundred of (10)……………
PART TWO – PHONETICS: (0.2 x10 = 2.0pts)
I-Choose one word with different pronunciation of the underlined part.
Write A, B, C or D in the space provided. (0.2 x 5 = 1.0pt)
1 A. tenth
B. math
C. brother
D. theater
2 A. have
B. name
C. family
D. lamp
3 A. does
B. watches
C. finishes
D. brushes
4 A. like
B. fine
C. kind
D. city
5 A. bottle
B. job
C. movie
D. chocolate
II- Choose the word with different stress pattern. Write A, B, C or D in
the space provided ( 0.2 x 5 = 1.0pt)
1 A. forest
C. building
D. mountain
B. desert

2 A. pastimes
B. classroom
C. housework
D. canteen
3 A. hotel
B. remember
C. repeat
D.classroom
4 A. dangerous
B. engineer
C. telephone
D. accident
5 A. visit
B. unload
C. receive
D. correct


PART THREE - VOCABULARY AND GRAMMAR. (0.2 X 30 =
6.0pts)
I- Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: Write
A, B, C or D in the box (0.2 x 10 = 2.0pts)
1. ………………. you like a drink?
A. What
B. Would
C. Want
D. How
2. I need a large ………….. of toothpaste.
A. bar
B. can
C. tube
D. box
3. What about …………….. to Hue on Sunday?
A. to go
B. go
C. goes
D. going
4. Mr & Mrs Brown & their father have ……………… legs.
A. four
B. six
C. eight
D. ten
5. I usually go swimming in hot …………………..
A. winter
B. autumn
C. day
D. summer
6. There are …………………. fingers in one hand.
A. two
B. five
C. ten
D. one
7. My school …… three floors and my classroom is on the first floor.
A. have
B. has
C. are
D. is
8. His mother is a doctor. She works in a ………………… .
A. hospital
B. post office
C. restaurant
D. cinema
9. Vietnam has four main ……………… each year.
A. seasons
B. months
C. weeks
D. summers
10. It is twenty – five past …………………….
A. fifty
B. a quarter
C. four o’clock
D. eleven
II. Write the correct form of the words given in capital letters write the
answers in the box ( 0.2 x 10 = 2.0pts)
1. She is very ……………….. .(BEAUTY)
2. Mai’s sister is a ………………… .(SING).
3. It is very ………........... in the city. (NOISE)
4. Her …………….. are small and white. (TOOTH)
5. There are two ……………… in his office. (SECRETERY)
6. Do you know the …………….. of this book? (WRITE)
7. This is my favorite chair. It’s so …………….. . (COMFORT)
8. My father often ………………. his work at 4.30. (FINISH)
9. My aunt has two …………………, one boy and one girl. ( CHILD)
10. That ……………….can play the guitar very well. ( MUSIC)


III. Give the correct form of the verbs in brackets. Give your answers in
the space provided. ( 0.2 x5 = 1.0pts)
1. Your father……………….. (go) to work by bike everyday?
2. We ……………….. (not watch) television at the moment.
3. Let’s help your friend, Nam. She (do) …………..her homework.
4. What you……………….. (do) this summer vacation?
- We are going to Ha Long Bay.
5. She ……………….. (not have) breakfast at 6.30 every morning.
IV. Fill in the blanks with the correct prepositions ( 0.2 x 5 = 1.0 pts).
1.I live (1) …………… a small house (2) …………… the countryside.
2.My house is (3) ………………… a bookstore and a toystore: the
bookstore to the left and the toystore to the right.
3.Miss Mai wants a kilo …………(4) meat and a dozen eggs.
4.Nga goes to school (5) ………………… foot every morning
PART FOUR- READING: ( 0.2 x 25 = 5.0pts )
I.Circle best option A,B,C or D to complete the following passage ( 0.2 x
10 = 2.0 pts)
Dear Hanh,
I’m writing to invite you to a party we .................(1) at the flat next
Friday, December 14th. As you know, ................(2) Lan’s 13th birthday next
week and my birthday next month, ................. (3) we thought we’d celebrate
together and have a joint party.
I can’t remember if you know my address or not, but anyway, if
you .................(4) the direction below, you shouldn’t get lost. Take the
Number 15 bus from the station and ............ (5) at the Star Hotel. Walk
down Long Viet Road, past the DanChu Cinema, and then ................(6) the
first turning on the right. That’s LeLoi Road. Turn left ............... (7) the first
junction, then go straight past the church as far as the next
crossroads. ....................(8) and our block of flats is the second on the right.
Do try and come. Of course you’re ..................... (9) to bring someone
with you if you want to.
Look forward .............................. (10) you then!
1. A. have
B. are having
C. going to have
D. will has
2. A. it’s
B. its
C. they’re
D. she’s
3. A. too
B. but
C. so
D. because
4. A. to follow
B. follow
C. following
D. follows
5. A. get up
B. get by
C. get on
D. get off
6. A. have
B. get
C. take
D. bring
7. A. in
B. at
C. of
D. on
8. A. Right turn
B. To right
C. To turn
D. Turn right


9. A.to welcome
10. A. to see

B. welcome
B. for seeing

C. welcoming
C. of seeing

D. welcomed
D. to seeing

II. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage
( 0.2 x 10 = 2.0pts)
Vietnam is in the South- East Asia. It has (1) _________ of beautiful
mountains, rivers and beaches. (2) _________ are two long (3) __________
in Vietnam: the Red River in the north and the Mekong River in the (4)
_________. The Mekong River is the (5) _________river in the South- East
Asia and of course it is longer
(6) _________the Red River. The Mekong River starts in Tibet and (7)
__________to the Bien Dong. Phanxipang is (8) _________ highest
mountain in Vietnam. It’s 3,143 meters (9) ________. Vietnam also (10)
______many nice beaches such as Sam Son, Do Son, Nha Trang, Vung Tau.
III- Read the following passage and write T (for True ) or F (for False )
( 0.2x 5=1.0pt)
It’s six o’clock in the evening. Many people are at home. They are having
dinner. They are watching T.V. They are listening to music. But Mrs. Bich
is going to the work. She’s a doctor and she works at night in the hospital.
Today she’s late. The hospital is not in her neighborhood so she usually goes
by car. Mrs. Bich is in her car now. She’s driving fast. She should slow
down but she must be at work by six thirty. A policeman stops her. “ You
are driving too fast !” he says. You are going to have an accident. It’s six
thirty. Mrs. Bich is not at the hospital. She’s at the police station. Her car
must stay there for fourteen days.
…………… 1. Mrs. Bich is a night doctor
…………… 2. She goes to work by motorbike
…………… 3. She is late for work
…………… 4. A policeman doesn’t keep her car
…………… 5. She arrives at the hospital at 6.30
PART FIVE: WRITING.(5.0pts)
I-There is a mistake in each sentence. Find and correct it (0,2x 5 = 1,0pt)
1. I’m the younger person in my family.
____________________
2. My brother is busyer than I am.
____________________
3.The school have twenty classrooms.
____________________
4. Zhang is from China. She speaks Chinan. ____________________
5. How height is the Petronas Twin Towers?____________________


II - Complete the second sentence, using the word given in brackets so
that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the
word given in any way.
(0.2 x10 = 2,0pts).
1. My mother and I walk to the supermarket every day.
-> My mother and I go................................................................................
2. How much is this hat?
-> How much does.........................................................................................?
3. Why don’t we sing an English song?
-> What about.................................................................................................?
4. No house in the village is older than this house.
-> This house...................................................................................................
5. Does your school have twenty classrooms and six hundred students?
-> Are.............................................................................................................?
6. My house has a living- room , two bedrooms and a kitchen .
-> There...........................................................................................................
7. What’s your father’s weight?
->How..............................................................................................................?
8. This pencil belongs to my sister.
-> This is .........................................................................................................
9. What time does she go to work ?
-> When ......................................................................................................... ?
10. How high is this building ?
-> What ...........................................................................................................?
III. Write a passage about your village :(about 80 words). (2.0 pts)
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………
......................................................The end.......................


HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 6
NĂM HỌC: 2014 – 2015
MÔN: TIẾNG ANH
Part one:Listen (0.2x10=2.0pts).Listen and fill in the blanks with
one word you hear:
1.tube
2.tooth 3.bar
4.box 5.peas 6.beer 7.carton 8.water
9.rice 10.beef
Part two:Phonetis (0,2 x10 =2.0pts)
1. Choose one word that has the underlined part pronounced differently
from the others by circling A, B, C, or D: (5 × 0,2=1 pt)
1.C
2.B
3.A
4.D
5C
2. Choose the word whose stress pattern is different from the others: (5
× 0,2=1.0 pt)
1.C
2.D
3.D
4.B
5.A
Part three :Vocabulary and grammar :( 0,2 x30 =6.0pts):
I.Circle best option A,B,C…
1.B
2.C
3.D
4.B
5.C
6.C
7.B
8.A
9.A
10.D
II.Use the words given to form a words that fits in the space (0.2x
10=2.0pts)
1.beautiful
2.singer
3.noisy
4.teeth
5.secretaries
6.writer
7.comfortable 8.finishes
9.childen
10.musician
III.Complete the sentences with correct forms of the verbs in bracket
(20ms)
1.Does…go…? 2.aren’t watching ..? 3.is doing 4.are… going to do ,
5.doesn’t have
IV. Complete the sentences with a suitable preposition (1.0pt)
1.in
2.in
3.between
4.of
5.on
PART FOUR- READING: ( 0.2 x 25 = 5.0pts )
I.Circle best option A,B,C or D to complete the following passage ( 0.2 x
10 = 2.0 pts)
1.B
2.A
3.C
4.B
5.D
6.C
7.B
8.D
9.A
10D
II. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage
( 0.2 x 10 = 2.0pts)
1.lots
2.There
3.rivers
4.south
5.longest
6.than
7.flows
8.the
9.high
10.ÍA


III- Read the following passage and write T (for True ) or F(for False ).
( 0.2x 5=1.0pt)
1.T
2.F
3.T
4.F
5.F
PART FIVE: WRITING.(5.0pts)
I-There is a mistake in each sentence. Find and correct it (0,2x 5 = 1,0pt)
1. I’m the younger person in my family.
youngest_______
2. My brother is busyer than I am.
busier__________
3.The school have twenty classrooms.
has _______
4. Zhang is from China. She speaks Chinan. chinese_______
5. How height is the Petronas Twin Towers? tall
II - Complete the second sentence, using the word given in brackets so
that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the
word given in any way.
(0.2 x10 = 2,0pts).
1-> My mother and I go to the supermarket every day on foot .
2-> How much does this hat cost?
3-> What about singing an English song.?
4.-> This house is the oldest in the village.
5.-> Are there twenty classrooms and six hundred students in your school ?
6-> There is a living- room , two bedrooms and a kitchen.
7->How heavy is your father ?
8-> This is my sister’s pencil.
9-> When does she go to work ?
10-> What is the height of this building?
III. Write about your village :(about 80 words). (2.0 pts)
(Don’t show your name, your school or your village)
The essay must have at least three ideas below.
1. Mở bài: Nêu được chủ đề viết về ngôi làng. ( được 0,5 điểm)
2. Thân bài: Nêu và miêu tả về cảnh đẹp,con người …………..
(được 1 điểm).
3. Kết luận: Tóm lại được nội dung bài viết. (được 0,5 điểm



x

Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×