Tải bản đầy đủ

TO INFINITIVE OR BARE INFINITIVE WITH KEY

TO- INFINITIVE OR BARE- INFINITIVE
I. Choose the best answer to complete each of the
sentences/Or identify the underlined part that needs
correction:
1. I saw him __________off.
A. to drive B. drive C. driven D.
drove
2. You’d better ____________ an umbrella.
A. take B. to take C. taking D. to be
taken
3. Would you mind if I _____________ the window?
A. to open B. opened C. opening
D. open
4. Wouldn’t you rather _____________?
A. succeed B. to succeed C. succeeding
D. succeeded
5. He made me __________it all over again.
A. done B. do C. to do D.
doing
6. I had the boy ___________ a letter yesterday.
A. posting B. to post C. post D.

posted
7. You must _____________ a lot of people.
A. to know B. know C. knowing
D. known
8. My father doesn’t let me _____________ out at night.
A. going B. to go C. go D.
gone
9. We heard him __________________ downstairs.
A. ran B. to be run C. to run
D. run
10. Let’s ____________ an English song.
A. singing B. sing C. to sing D.
sang
11. We watched him ______________ the car.
A. park B. parked C. to park D. to be
parked
12. Why don’t you ____________ for a job?
A. applying B. applied C. to apply
D. apply
13. I am planning __________ Da Lat next week.
A. visit B. visiting C. visited D. to
visit
14. I must go now. I promised _____________ late
A. not being B. not to be C. not being
D. won’t be
15. Suddenly he stopped the car in order
__________.
A. smoke B. to smoke C. smoking
D. smoked
16. It was late, so we decided ____________ a taxi
home.
A. to take B. taken C. taking D. take
17. How old were you when you learnt
_______________?
A. how to drive B. how drive C. how
driving D. how driven
18. She always encourages her son ____________
harder.
A. to study B. studied C. study
D. studying
19. Don’t forget __________ the letter I gave you.
A. to post B. posting C. post D.
posted
20. I got my father ________________ my bike.
A. repair B. to repair C. repairing
D. repaired
21. The fire isn’t hot enough _________________ a
kettle.
A. boiling B. to boil C. boil
D. boiled
22. It is too cold for us ______________________.
A. went out B. go out C. to go out
D. going out
23. He went to Britain ___________English.
A. learn B. learning C. to learn
D. learned
24. I have some letters ________________.
A. to write B. writing C. wrote
D. write
25. It takes me ten minutes _________to school
every day.
A. walking B. to walk C. walk
D. walked
26. We expect him ______________ tomorrow.
A. arrive B. arriving C. to arrive
D. will arrive
27. Would you like __________to my birthday
party?
A. coming B. come C. came D. to
come
28. I tried ___________the bus, but I missed it.
A. catch B. catching C. to catch
D. caught
29. Remember _____________Lan a present because
today is her birthday.
A. send B. sending C. to send
D. sent
30. We were allowed ___________ photographs in
this room.
A. sell B. to sell C. selling D.
sold
31. It took me a very long time recovering from the
shock of her death.
A B C D
32. Remember taking off your shoes when you are
in a Japanese house.
A B C
D
33. My parents permitted me going out at weekends.
A B C D
34. Money is used to buying food and clothes.
A B C D
35. He often lets me to use his mobile phone.
A B C D
II. Rewrite each of the following sentences so that its
meaning remains unchanged, using the given words:
1. My parents don’t allow me to play games on
computer.
 My parents don’t let
…………………………………………
2. I had my friend answer the questions.
 I got my friend
……………………………………………….
3. He spent an hour doing his homework last night.
 It
took………………………………………………
…………
4. I am going to the post office. I want to send some
letter.
 I am going to the post office in
order………………………………
5. My grandfather is very weak. He can’t lift the box.
 My grandfather is too
…………………………………………
6. My father said that I could use his car.
 My father allowed
me…………………………………………
7. The sudden noise caused me to jump.
 The sudden noise made
me……………………………………
8. “John, please don’t tell anyone my new address”, said
Mary.
 Mary told
John………………………………………………

9. I don’t really want to visit the museum.
 I’d
rather……………………………………………
…………
10. Lan told Nam:” Remember to send your parents
my regard”
 Lan reminded
Nam…………………………………….……….
11. The lesson was too long for us to learn by heart.
 The lesson wasn’t short
enough……………………………….
12. She was very stupid when she went out without a
raincoat.
 It was very stupid of
her……………………………………….
13. Would you mind making me some tea?
 Would you
please……………………………………………
……?
14. They got out of the car.
 I watched
them………………………………………………
……
15. He was the first man who reached the top of the
mountain.
 He was the first man
to……………………………………………
KEY TO “TO- INFINITIVE OR BARE-
INFINITIVE”
I.
1.B 2. A 3.D 4. A 5. B 6. C 7. B 8. C 9. D 10.
B
11.
A
12.
D
13.
D
14.
B
15.
B
16.
A
17.
A
18.
A
19.
A
20.
B
21.
B
22.
C
23.
C
24.
A
25.
B
26.
C
27.
D
28.
C
29.
C
30.
B
31.
C
32.
B
33.
C
34.
C
35.
C
II.
1. My parents don’t let me play games on the computer.
2. I got my friend to answer these questions.
3. It took him an hour to do his homework last night.
4. I am going to the post office in order to send some
letters.
5. My grandfather is too weak to lift the box.
6. My father allowed me to use his car.
7. The sudden noise made me jump.
8. Mary told John not to tell anyone her new address.
9. I’d rather not visit the museum.
10. Lan reminded Nam to send his parents her
regard.
11. The lesson wasn’t short enough for us to learn by
heart.
12. It was very stupid of her to go out without a
raincoat.
13. Would you please make me some tea?
14. I watched them get out of the car.
15. He was the first man to reach the top of the
mountain.

Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×