Tải bản đầy đủ

Dề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh 10

BÀI KIỂM TRA MÔN TIẾNG ANH
Thời gian: 45 phút ( Không kể thời gian giao đề )
Name: Class:10A
I. Choose the word that is pronounced differently from the others:(1,0p)
1. A. hoped B. lived C. played D. traveled
2. A. look B. good C. soon D. foot
3. A. team B. great C. teach D. read
4. A. think B. while C. final D. time
II. Listening and choose the best answer:(1,0p)
Wild habitats all over the world …(5)… fast disappearing. Forests are being cut down, rivers and seas
polluted, hedgerows pulled up, ponds filled in - the destruction …. ( 6)…. endless. As the habitats decrease, their
communities of animals and plants do, too. Habitat destruction is one of the main reasons why many species face
extinction. Habitats are commonly split up and animals can't get from one part to another, unless wildlife
'corridors' are provided. Other reasons for their demise ………7…… the hunting of animals and collection of
plants. Now they are facing a new threat, ………8……….climate change.
5.A. been B. was C. is D. are
6.A. seem B. seemed C. seems D. seeming
7.A.include B. enclude C.incluids D.incnude
8.A.which off B. wich of C.with of D.which of
III. Choose the best answer to complete the sentences: (3p)
9.Cuc Phuong National Park is 160 kilometres South West of Ha Noi.

A. located B. locate C. locates D. locating
10. Liz gave me this ring. She would be very upset if I it.
A. lost B. lose C. will lose D. would lose
11. If I you, I would try again.
A. am B. be C. will be D. were
12. I would have sent you a postcard if I your address.
A. have had B. had had C. had D. would have
13. Don't forget we're meeting on Friday for lunch.
A. a/ a B. a/ θ C. θ / the D. θ / θ
14. This book yesterday.
A. was returned B. were returned C. has been returned D. returned
15. I listen to music ………. after hard study.
A. to relax B. relaxes C. relax D. relaxed
16. Music makes a funeral more solemn and
A. sad B. happy C. mournful D. excited
17. “ countries played the Games?” - “Eleven.”
A. What B. Which C. How many D. How much
18. “ was the first World Cup held?” - “In Uruguay”.
A. When B. What C. Where D. Why
19. “I really want to go, but I don’t have money.” -“I you some.”
A. will give B. am going to give C. give D. am giving
20. These scientists are very proud ……… their achievements.
A.on B.in C.of D.at
IV.Read the passage and answer the following questions (2,0p)
For many young people in Britain, sport is a popular part of school life, and being in one of the school
teams and playing in matches is very important. If someone is in a team, it means a lot of extra practice
and often spending a Saturday or Sunday away from home, as many matches are played then.
It can also involve travelling to other towns to play against other school teams and then staying on after
the match for a meal or a drink. Sometimes parents, friends and other students will travel with the team to
support their own side.
When a school team wins a match, it is the whole school that feels proud, not only the players. It can also
mean that the school becomes well-known for being good at certain sports, and students from that school
may end up playing for national and international teams so that the school has some really famous names
associated with it!
1. What does a student have to do if he/she is in a sport team of the school?

2. How many days do they often spend to practise ?

3. Why does a sport team have to travel to other towns?

4. Do players always go by themselves?

V. Change the sentences .(2,0 p)
1. Mr Ba is over seventy. He is still very strong. ( relative pronoun)
 …………………………………………………………………………………
2. My teacher spoke English well.(passive)

…………………………………………………………………………………………………
3.Ann failed to understand how serious her illness was until she spoke to the doctor.
-> It was not until
4. I’ll call the police if you don’t leave me alone.
 Unless
VI. Make questions for the underlined parts. (1,0 p)
1. The film finished at 8.00 p.m.
……………………………………………………………………………………….
2. I like Pop music because it helps me relax.
……………………………………………………………………………………….
THE END
SỞ GIÁO DỤC- ĐÀO TẠO QUẢNG NINH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II
TRƯỜNG THPT HẢI ĐẢO MÔN ANH – KHỐI 10 (Năm học: 2012 – 2013)
Thời gian: 45 phút ( Không kể thời gian giao đề ) Đ ề 888
Name: Class: 10A
I. Choose the word that is pronounced differently from the others:(1,0p)
1. A. team B. great C. teach D. read
2. A. look B. good C. soon D. foot
3. A. hoped B. lived C. played D. traveled
4. A. think B. while C. final D. time
II. Listening and choose the best answer:(1,0p)
Wild ………5……… all over the world are fast disappearing. Forests are being cut down, rivers and seas
polluted, hedgerows pulled up, ponds filled in - the destruction seems ………6…… As the habitats decrease,
their communities of animals and plants do, too. Habitat destruction is one of the main reasons why many
species face extinction. Habitats are commonly split up and animals can't get from one part to another, unless
wildlife 'corridors' are provided. Other reasons for their demise ………7…… the hunting of animals and
collection of plants. Now they are facing a new threat, ………8……….climate change.
5.A. habitas B.habitous C.habetats D.habitats
6.A. endless B.endness C.andless D.endled
7.A. enclude B.incluids C.incnude D.include
8.A. wich of B.with of C.which of D.which off
III. Choose the best answer to complete the sentences: (3p)
9. “I really want to go, but I don’t have money.” -“I you some.”
A. am going to give B. will give C. give D. am giving
10. Liz gave me this ring. She would be very upset if I it.
A. lose B. lost C. will lose D. would lose
11. Cuc Phuong National Park is 160 kilometres South West of Ha Noi.
A. located B. locates C.locate D. locating
12. If I you, I would try again.
A. am B. be C. were D.will be
13. Don't forget we're meeting on Friday for lunch.
A. a/ a B. θ / θ C. θ / the D. a/ θ
14. This book yesterday.
A. was returned B. returned C. has been returned D. were returned
15. These scientists are very proud ……… their achievements.
A.of B.in C.on D.at
16. Music makes a funeral more solemn and
A. sad B. excited C. mournful D. happy
17. “ countries played the Games?” - “Eleven.”
A. What B. How much C. How many D. Which
18. I listen to music relax after hard study.
A B C D
19. I would have sent you a postcard if I your address.
A. had had B. have had C. had D. would have
20. “ was the first World Cup held?” - “In Uruguay”.
A. What B. When C. Where D. Which
IV.Read the passage and answer the following questions (2,0p)
For many young people in Britain, sport is a popular part of school life, And being in one of the
school teams and playing in matches is very important. If someone is in a team, it means a lot of extra
practice and often spending a Saturday or Sunday away from home, as many matches are played then.
It can also involve travelling to other towns to play against other school teams and then staying on after
the match for a meal or a drink. Sometimes parents, friends and other students will travel with the team to
support their own side.
When a school team wins a match, it is the whole school that feels proud, not only the players. It can also
mean that the school becomes well-known for being good at certain sports, and students from that school
may end up playing for national and international teams so that the school has some really famous names
associated with it!
1. What does a student have to do if he/she is in a sport team of the school?

2. How many days do they often spend to practise ?

3. Why does a sport team have to travel to other towns?

4. Do players always go by themselves?

V. Change the sentences .(2,0 p)
1. Mr Ba is over seventy. He is still very strong. ( relative pronoun)
 ……………………………………………………………………………….
2. My teacher spoke English well.(passive)

…………………………………………………………
3.Ann failed to understand how serious her illness was until she spoke to the doctor.
-> It was not until
4. I’ll call the police if you don’t leave me alone.
 Unless
VI. Make questions for the underlined parts. (1,0 p)
1. The film finished at 8.00 p.m.
…………………………………………………………………………………
2. I like pop music because it helps me relax.
…………………………………………………………………………………
SỞ GIÁO DỤC- ĐÀO TẠO QUẢNG NINH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II
TRƯỜNG THPT HẢI ĐẢO MÔN ANH – KHỐI 10 (Năm học: 2012 – 2013)
Thời gian: 45 phút ( Không kể thời gian giao đề ) Đ ề 666
Name: Class: 10A
I. Choose the word that is pronounced differently from the others: (1,0p)
1. A. too B. cool C. book D. food
2. A. design B. sale C. slit D. subject
3. A. watched B. lived C. played D. learned
4. A. team B. great C. teach D. read
II. Listening and choose the best answer:(1,0p)
Wild ………1……… all over the world are fast disappearing. Forests are being cut down, rivers and seas
polluted, hedgerows pulled up, ponds filled in - the destruction seems ………2…… As the habitats decrease,
their communities of animals and plants do, too. Habitat destruction is one of the main reasons why many
species face extinction. Habitats are commonly split up and animals can't get from one part to another, unless
wildlife 'corridors' are provided. Other reasons for their demise ………3…… the hunting of animals and
collection of plants. Now they are facing a new threat, ………4……….climate change.
1.A.habitats B. habitas C.habitous D.habetats
2.A.endled B. endless C.endness D.andless
3.A.include B. enclude C.incluids D.incnude
4.A.which off B. wich of C.with of D.which of
III. Choose the best answer to complete the sentences: (3p)
1. Linda gave me this book. She would be very upset if I it.
A. lost B. lose C. will lose D. would lose
2. If I you, I would try again.
A. am B. be C. were D. will be
3. I would have sent you a postcard if I your address.
A. have had B. would have C. had D. had had
4. “ money did you spend?”
A. What B. Which C. How many D. How much
5. “ was the first World Cup held?”- “In 1930”.
A. When B. What C. Where D. Why
6. The river has been polluted ……….toxic waste from local factories.
A.with B. from C. in D.of
7. Most cartoons are , so children like them.
A. amusing B. amused C. boring D. bored
8. I watched an interested film last night.
A B C D
9. “I've got headache. I've had it all day” “Why don't you go to…… health center? It's open until six.”
A. a/ a B. θ / the C. a/ the D. a/ θ
10. This bridge ……………….next month.
A. built be B. was built C.will be built D.will being built
11. “Someone is knocking at the door.” -“ ”
A. I’ll close the door B. I’ll go to the door C. I’ll answer the door D. I’ll open the window
12. Da Nang is ……………………… ….on Han River.
A.lied B.established C.abandoned D.located
IV.Read the passage and answer the following questions (2,0p)
For many young people in Britain, sport is a popular part of school life, And being in one of the
school teams and playing in matches is very important. If someone is in a team, it means a lot of extra
practice and often spending a Saturday or Sunday away from home, as many matches are played then.
It can also involve travelling to other towns to play against other school teams and then staying on after
the match for a meal or a drink. Sometimes parents, friends and other students will travel with the team to
support their own side.
When a school team wins a match, it is the whole school that feels proud, not only the players. It can also
mean that the school becomes well-known for being good at certain sports, and students from that school
may end up playing for national and international teams so that the school has some really famous names
associated with it!
1. What does a student have to do if he/she is in a sport team of the school?

2. What does a sport team have to travel to other towns for?

3. Does the whole school feel proud when the team win a match?

4. Who will travel with the team ?

V. Change the sentences .(2,0 p)
1. That woman has gone away. She worked here last month (relative pronoun)
 ………………………………………………………………………………….
2. My teacher speaks English well.(passive)

……………………………………………………………………………………………….
3.Ann failed to understand how serious her illness was until she spoke to the doctor.
-> It was not until
4. I’ll punish you if you don’t do all exercises.
 Unless
VI. Make questions for the underlined parts. (1,0 p)
1. The film started at 8.00 p.m.
……………………………………………………………………………………
2. She likes pop music because it helps her relax.
……………………………………………………………………………………
SỞ GIÁO DỤC- ĐÀO TẠO QUẢNG NINH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II
TRƯỜNG THPT HẢI ĐẢO MÔN ANH – KHỐI 10 (Năm học: 2012 – 2013)
Thời gian: 45 phút ( Không kể thời gian giao đề ) Đ ề 555
Name: Class: 10A
I. Choose the word that is pronounced differently from the others: (1,0p)
1. A. team B. great C. teach D. read
2. A. watched B. played C. lived D. learned
3. A. design B. sale C. subject D. slit
4. A. too B. book C. cool D. food
II. Listening and choose the best answer:(1,0p)
Wild ………5……… all over the world are fast disappearing. Forests are being cut down, rivers and seas
polluted, hedgerows pulled up, ponds filled in - the destruction seems ………6…… As the habitats decrease,
their communities of animals and plants do, too. Habitat destruction is one of the main reasons why many
species face extinction. Habitats are commonly split up and animals can't get from one part to another, unless
wildlife 'corridors' are provided. Other reasons for their demise ………7…… the hunting of animals and
collection of plants. Now they are facing a new threat, ………8……….climate change.
5.A.habitats B.habitous C.habitas D.habetats
6.Aendless B. endled C.andless D.endness
7.A.include B. enclude C.incnude D.incluids
8.A.which off B. wich of C.which of D.with of
III. Choose the best answer to complete the sentences: (3p)
9. “ was the first World Cup held?” -“In 1930”.
A. When B. What C. Where D. Why
10. Linda gave me this book. She would be very upset if I it.
A. lost B. lose C. will lose D. would lose
11. I would have sent you a postcard if I your address.
A. have had B. would have C. had D. had had
12. “ money did you spend?”
A. What B. Which C. How many D. How much
13. Most cartoons are , so children like them.
A. amusing B. amused C. boring D. bored
14. The river has been polluted ……….toxic waste from local factories.
A.from B. with C. of D. in
15. If I you, I would try again.
A. were B. be C.am D. will be
16. I watched an interested film last night.
A B C D
17. “I've got headache. I've had it all day” “Why don't you go to…… health center? It's open until six.”
A. a/ a B. θ / the C. a/ θ D. a/ the
18. Da Nang is ……………………… ….on Han River.
A.lied B.abandoned C.established D.located
19. “Someone is knocking at the door.” -“ ”
A. I’ll close the door B. I’ll go to the door C. I’ll answer the door D. I’ll open the window
20. This bridge ……………….next month.
A. was built B. built be C.will being built D.will be built
IV.Read the passage and answer the following questions (2,0p)
For many young people in Britain, sport is a popular part of school life, And being in one of the
school teams and playing in matches is very important. If someone is in a team, it means a lot of extra
practice and often spending a Saturday or Sunday away from home, as many matches are played then.
It can also involve travelling to other towns to play against other school teams and then staying on after
the match for a meal or a drink. Sometimes parents, friends and other students will travel with the team to
support their own side.
When a school team wins a match, it is the whole school that feels proud, not only the players. It can also
mean that the school becomes well-known for being good at certain sports, and students from that school
may end up playing for national and international teams so that the school has some really famous names
associated with it!
1. What does a student have to do if he/she is in a sport team of the school?

2. What does a sport team have to travel to other towns for?

3. Do players always go by themselves?

4. Who feels proud when a school team wins?

V. Change the sentences .(2,0 p)
1. That woman has gone away. She worked here last month (relative pronoun)
 ………………………………………………………………………………….
2. My teacher speaks English well.(passive)

………………………………………………………………………………………………
3.Ann failed to understand how serious her illness was until she spoke to the doctor.
-> It was not until
4. I’ll punish you if you don’t do all exercises.
 Unless
VI. Make questions for the underlined parts. (1,0 p)
1. The film started at 8.00 p.m.
………………………………………………………………………………………
2. She likes pop music because it helps her relax.
………………………………………………………………………………………
III. Listening (1,0p)
Wild habitats all over the world are fast disappearing. Forests are
being cut down, rivers and seas polluted, hedgerows pulled up, ponds filled
in - the destruction seems endless. As the habitats decrease, their
communities of animals and plants do, too. Habitat destruction is one of
the main reasons why many species face extinction. Habitats are
commonly split up and animals can't get from one part to another, unless
wildlife 'corridors' are provided. Other reasons for their demise include the
hunting of animals and collection of plants. Now they are facing a new
threat, which of climate change.
KEYS – KIỂM TRA HK II - TIẾNG ANH 10
ĐÁP ÁN ĐỀ 999
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
A C B A A B A D A A D B D A C C C C A C
IV.READING:
1.if he/she is in a sport team of the school ,he/she has to practice a lot.
2.they spend 2 days to practice
3.because they want to play against other school team.
4.No,they don’t
V.Writing:
1.Mr Ba who is still very strong is over seventy.
2.English was spoken well by my teacher.
3.It was not until she spoke to the doctor that Ann understood how serious her illness was .
4.Unless you leave me alone,I will call the police.
5.What time did the film finish?
6.why do you like Pop music?
ĐÁP ÁN ĐỀ 888
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B C A A D A D C B B A C B A A C C C A C
ĐÁP ÁN ĐỀ 666
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C A A B A B A D A C D D A A A C C C B A
IV.READING:
1.if he/she is in a sport team of the school ,he/she has to practice a lot.
2.a sport team has to travel there to play against other school teams.
3.yes,It does.
4.their parents, friends and other students…
V.Writing:
1.the woman who worked here last month has gone away.
2.English is spoken well by my teacher.
3.It was not until she spoke to the doctor that Ann understood how serious her illness was .
4.Unless you do all exercises,I will punish you.
5.What time did the film start?
6.why does she like Pop music?
ĐÁP ÁN ĐỀ 555
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B A A B A A A C A A D D A B A C D A B D

Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×