Tải bản đầy đủ

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II LỚP 9 – NĂM HỌC 2010- 2011 pptx

PHÒNG GIÁO DỤC TUY AN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II
TR. THCS NGUYỄN THÁI BÌNH LỚP 9 – NĂM HỌC 2010- 2011
Thời gian: 45’ (không kể thời gian chép đề)

I.Choose the word in each group that has the underlined part pronounced
differently from the rest.(1p)
1. A. humor B. student C. lunar D. useful
2. A. ocean B. beach C. clean D. reason
3. A. bill B. plumber C. bulb D. label
4. A. cloudy B. mount C. south D. should
II.Make a cross on the correct answer A,B,C or D in the following sentences.(3p)
5. The accident happened because of driving………
A. carefull B. carefully C. careless D. carelessly
6. If they …………… students, they must wear uniform.
A. are B. were C. have D. had
7. Unless you understand, I ………… explain it again to you.
A. am B. was C.will D. would
8. She is very tired; ………….she has to finish her homework.
A. moreover B. so C.and D. however
9. I suggest ……… money for the poor people in our neighborhood.
A. save B. to save C. saving D. saved

10. Who looks…………your children when you are away from home ?
A.for B. at C. after D. to
11. I lived in Da Lat, ………… is one of the most beautiful cities of Viet Nam.
A.who B. which C. whom D. whose
12. I saw the girl ………… helped us last week.
A.which B. whom C. who D. whose
13. ………….he likes chocolate, he tries not to eat it.
A. As B. Though C. Since D. Despite
14. Neil Armstrong,……… walked on the moon, lived in the USA.
A.which B. whom C. who D. whose
15. Tornadoes are the funnel-shaped storm can suck up anything ………….is in
their path.
A.who B. whom C. that D. whose
16. If he …………you , he would do this work.
A.is B. were C. had D. be
III. Fill in the blanks with a suitable phrasal verb from the box(1p).

Go on – look for - turn off - look after

17. I’ve lost my keys. Can you help me to……………………………. them ?
18. Don’t forget to ……………………………the TV before going to bed.
19. Hanh can’t go to the movies with us tonight. She will have to ………………
her little sister.
20. If we ………………….littering, the environment will become seriously
polluted.
IV. Give the correct form of the word in the brackets.(1p)
21. Environmental ( protect)……………………is everybody’s responsibility.
22. The price of (electric)…………………….has gone up again.
V. Read the text, then answer the questions below it.(2p)
Air pollution is caused of ill health in human beings. In a lot of countries,
there are laws limiting the amount of smoke which factories can produce although
there is not enough information on the effects of smoke on the atmosphere. Doctors
have proved that air pollution causes lung diseases. The gases from the exhausts of
cars have also increased air pollution in most cities. The lead in petrol produces a
poisonous gas, which is often collected in busy streets circled by high buildings.
Children who live in areas where there is a lot of lead in the atmosphere cannot
think as quickly as other children, and are clumsy when they use their hands.
*Questions:
23. What does the air pollution cause ?
………………………………………………………………………………………
24. Who has proved that air pollution causes lung diseases ?
……………………………………………………………………………………
25. Is there air pollution in the city ?
………………………………………………………………………………………
26. What happens to the children who live in areas where there is a lot of lead in
the atmosphere ?
………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………
VI. Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentences
printed before them.(2p)
27. Tom failed the exam because of his laziness.
→ Because Tom ……………………………………………………………………
28. Let’s put garbage bins around the school yard.
→ I suggest…………………………………………………………………………
29. They live in a very lovely house.
→The house which ………………………………………………………………….
30. Unless we reduce the use of water and electricity, we’ll have to pay more this
month.
→ If we ………………………………………………………………………………


The end


TR. THCS NGUYỄN THÁI BÌNH
MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II
MÔN: TIẾNG ANH 9



Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Chủ đề

KQ TL KQ TL KQ TL
Tổng
The
invironment

4
1

5
2.5

2
1
11
4.5
Saving
energy
8
2

1
0.5

1
0.5
10
3
Celebrations

4
1



1
0.5
5
1.5
Natural
disaster
3
0.75

3
0.75
Life on
other
planets
1
0.25


1
0.25

Tổng
20
5

6
3

4
2
30
10























TR. THCS NGUYỄN THÁI BÌNH
HƯỚNG DẪN CHẤM
MÔN:TIẾNG ANH 9

I.Choose the word in each group that has the underlined part pronounced
differently from the rest. 0.25p / sentence
1.C 2.A 3.B 4.D
II.Make a cross on the correct answer A,B,C or D in the following sentences.
0.25p / sentence
5.D 6.A 7.C 8.D 9.C 10.C
11.B 12.C 13.B 14.C 15.C 16.B
III/ Fill in the blanks with a suitable phrasal verb from the box. 0.25p / sentence
17.look for 18.turn off 19.look after 20.go on
IV. Give the correct form of the word in the brackets. 0.5p / sentence
21.protection
22.electricity
V. Read the text, then answer the questions below it. 0.5p / sentence
23. The air pollution causes illness in human beings.
24. Doctors have proved that air pollution causes lung diseases.
25. Yes,there is.
26. The children can’t think as quickly as other ones and they are clumsy when
they use their hands
VI. Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentences
printed before them. 0.5p / sentence
27.Because Tom was lazy, he failed the exam.
27. I suggest putting garbage bins around the schoolyard.
29. The house which they live in is very lovely.
30. If we don’t reduce the use of water and electricity, we’ll have to pay more
this month.




Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×

×