Tải bản đầy đủ

KỲ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TÌNH LẦN V Năm học : 2010-2011 - Trường THPT Chuyên Tiền Giang pps


Sở Giáo Dục và Đào Tạo Tiền Giang
Trường THPT Chuyên Tiền Giang


KỲ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TÌNH LẦN V
Năm học : 2010-2011





Question 5 : PREPOSITIONS & ADVERB PARTICLES ( 15
pts)

Complete each sentence with a correct preposition or
adverb particle:

1. The second draft was an improvement ……………. the first
a. in b. on c. from d. with
2. We put his manner ………. ignorance of our British customs.

a. off at b. up with c. up to d. down to
3. You should go to your dentist for regular ………………
a. check-ins b. check-outs c. check-ups d. check
up
4. I applied for a part –time job at the supermarket. They are going to
…………….
a. put me on b. carry me on c. hold me on d. take
me on
5. This is an exception ……………… the general rule.
a. with b. on c. for d. to
6. He came ………… after we threw cold water on his face.
a. across b. in d. on d. down
7. Grandfather must be tired. He‘s nodding ……………… in his
chair.
a. away b. of c. over d. off
8. We didn’t expect to come up …………. many problems.
a. for b. against c. with d. about
9. Your application will be kept …………….
a. in b. on c. for d. over
10. He wasn’t rich by any means , but he never turned ………
anyone who needed help.
a. off b. on c. out d. down
11. Being rich doesn’t count ……………… much on a deserted
island.
a. on b. at c. for d. in
12. Your plan doesn’t allow ……………. changes in the weather .
a. for b. on c. with d. into
13. When I asked jean, she hinted ………… the chance of
promotion for me.
a. to b. about c. at d. for
14. His salary was not adequate ……………… his need.
a. with b. on c. for d. of
15. Everyone tried to blame Janet …………… the mistake.
a. by b. for c. about d. with


KEY:
1. b 2. d 3. d 4. d 5. d 6. a 7. d 8. b 9. b 10. d
11. c 12. a 13. c 14. a 15. b

Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×