Tải bản đầy đủ

Giáo án tự chọn Tiếng Anh 12 chuẩn Kỳ I

Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
Week: 1 + 2
The 1
st
Period

I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use the tenses,
pronunciation of “-s/es” ending.
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s
activities
Ss’ activities
The pronunciation of the ending s“ ”
The basic rule:
a. “s” is pronounced /z/ after voiced sounds (except z,
, )
E.g: bags, kids, days…
b. “s” is pronounced /s/ after voiceless sounds (except s,
, ) )0))))
E.g: bats, kits, dates…

c. “s” is pronounced /IZ/ after z, s, , , , )
E.g: washes, kisses, oranges…
I. Write /s/, /z/ or /iz/ to show how the –s ending is pronounced :
1. potatoes 11. caves 21. learns
2. rubs 12. plays 22. stops
3. cooks 13. maps 23. digs
4. rises 14. flats 24. churches
5. clothes 15. baths 25. comes
6. lengths 16. enjoys 26. Ros e’s
7. calculates 17. stages 27. Daniel’s
8. reads 18. wears 28. Frank’s
9. massages 19. thanks 29. Elizabeth’s
10. laughs 20. coughs 30. Smith’s
II. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each
sentence.
1. How long ago Susan?
A. have you been seeing B. you saw
C. did you see D. would you see
2. On the first of next month, he …………… in prison for five years.
A. will have B. will be being C. will have been D. has had
3. "Did Susan have a chance to get in touch with you?"
"Oh, yes, she me up last night."
-gets ss to
put the
verbs in the
correct
ending
pronunciatio
ns
-asks ss to
choose the
correct
tenses.
-put the verbs
in the right
column /s/, /z/,
/iz/
1.C
2. C
3. B


4. C
5. D
6. A
7. C
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
1
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
A. has called B. called C. had called D. calls
4. Every evening since last Christmas, I my dog out for a walk
in the park.
A. take B. took C. have taken D. had taken
5. He for a job for some weeks before he found one.
A. is looking B. looks
C. would have been looking D. had been looking
6. This is the first time I the experiment on plant breeding.
A. have done B. do C. would do D. did
7. Listen! The telephone
A. ring B. rings C. is ringing D. ring
III. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. The dentist gave me a check up and then telling me I needed
A B C
two fillings.
D
2. Ha Dong is the town where I am born and grew up.
A B C D
3. A Tokyo newspaper - television company had organized the
A B C
climb in 1975.
D
4. Bill and Fred was students at a university and they were friends.
A B C D
5. He doesn't much like the work, but he enjoyed the relationships
A B C
with the other workers.
D
IV. Rewrite the following sentences without changing their original
meanings.
1. He has done this business for 20 years.
A. He started doing this business for 20 years.
B. He has started doing this business for 20 years.
C. He started doing this business 20 years ago.
D. He started doing this business for 20 years ago.
2. John has played football for 10 years.
A. John began to play football 10 years ago.
B. John began to playing football 10 years ago.
C. John has been played football for 10 years.
D. John began playing football for 10 years ago.
3. I first started to play the guitar when I was sixteen.
A. I have played the guitar when I was sixteen.
B. I have been playing the guitar since I was sixteen.
C. I have started the guitar when I was sixteen.
D. I have started the guitar since I was sixteen.
4. We have been cooking for the party for four hours.
A. We didn’t start cooking for the party until four.
-Has Ss find
the errors
and correct
them.
-gets SS to
choose the
sentences
that best
rewrite the
original
sentences
1. C
2. C
3. C
4. B
5. C
1. C
2. A
3. B
4. B
5. A
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
2
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
B. We started cooking for the party four hours ago.
C. We have four cooks for the party.
D. We have been starting to cook for the party for four hours.
5. Six years ago we started writing to each other.
A. We’ve been writing to each other for six years.
B. We’ve been writing to each other since six years.
C. We’ve used to write to each other for six years.
D. We used to write to each other for six years.
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
3
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
Week: 1 + 2
The 2
nd
Period
READING- PRONUNCIATION
UNIT 1:
I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to read and do some exercises about the
related topic.
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
I. Read the passage carefully and then choose the best answer.
Mrs Brown had a small garden behind her house, and in the
spring she planted some vegetables in it. She looked after them
very carefully, and when the summer came, they looked very nice.
One morning, her son ran into the kitchen and shouted,
“Mother, mother! Come quickly! Our neighbour’s ducks are eating
our vegetables! ”
Mrs Brown ran out, but it was too late! All the vegetables were
finished. Mrs Brown cried, and her neighbour was very sorry, but
that was the end of the vegetables.
Then a few days before Christmas, the neighbour brought
Mrs Brown a parcel. In it was a beautiful, fat duck, and on it was a
piece of paper with the words “Enjoy your vegetables!”
1. Mrs Brown began to plant vegetables in the garden …………………….
A. in front of her house B. behind her neighbour’s house
C. behind her house D. behind the pond
2. Her vegetables looked very nice ………………………
A. about three months later B. when the spring came
C. when Christmas came D. one morning
3. The vegetables ………………… one morning.
A. were sold to the neighbour
B. were picked by Mrs Brown’s son
C. were dried by the summer
D. were eaten by the neighbour’s ducks
4. Mrs Brown cried ………………….
A. when her son shouted B. when her neighbour sent her a parcel
C. when she saw all her vegetables were eaten by the ducks
D. when her son wanted to eat the vegetables
5. There was …………………….in the parcel
A. a duck B. a nice duck and a note
C. a duck and some vegetables D. only a piece of paper
II. Read the passage and choose the part (A, B, C or D) that best fits
each numbered blank.
“My home is in the air – I do an enormous amount of
-delivers
handout to Ss.
-gets
feedback
-read the
passage and
choose the
correct
answer to the
questions.
1. C
2. A
3. D
4. C
5. B
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
4
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
traveling. It is a fast life and full of work, but I like it and that is the
only way (1) ………… me. Everything is tiring – music, traveling – but
what can I do? I am not (2) ………… to complaining. It is hard to
imagine now that I will ever be very long in one place. My home
town is on the Caspian Sea. There is sea, wind, sun and too many
tourists and hotels. I have my own flat with four or five rooms, but I
am seldom there. If I am there for a day or two I prefer to (3) …………
with my mother and grandmother. They live in a small house, (4)
………… it is very comfortable and my mother cooks for me. I like
good, simple food.
I have no wife, no brothers or sisters and my father died
when I was seven. He was an engineer and I don’t (5) ………… him
very well. He liked music very much and wanted me to become a
musician.”
1. A. for B. to C. in D. by
2. A. wanted B. taken C. used D. known
3. A. stay B. go C. do D. spend
4. A. but B. since C. even D. which
5. A. know B. remember C. remind D. see
III.PHONETICS:
1: A- desks B- maps C- plants D- chairs
2: A- crops B- farmers C- vehicles D- fields
3: A- books B- hats C- stamps D- clubs
4: A- horses B- chooses C- roses D- rises
5: A-grapes B- roofs C- hats D- chairs
6. A . decided B. stopped C. washed D. laughed
7. A. summers B. exams C. countries D. houses
8. A. hopes B. takes C. tastes D. arrives
9. A. worked B. forced C. caused D. matched
10. A. chairs B. hats C. grapes D. roofs
1. A.reserved B.locked C.forced D.touched
2. A.humor B.honest C.human D.horror
3. A.typist B.type C.typical D.style
4. A. character B. mechanic C. Chemistry D. parachute
5. A. cooked B. watched C. washed D. decided
6. A. scary B. category C. vacancy D. apply
7. A. remember B. recommend C. relate D. reduce
8. A. challenge B. chance C. achievement D. scholarship
9. A. roofs B. chairs C. grapes D. hats
10. A. moon B. noodle C. food
D. good
-gets Ss to
choose the
correct
answers to
complete the
blank.
Choose the
whose bold
part is
pronounced
differently
from that of
others
1. A
2. C
3. A
4. A
5. B
Keys
1D
2A
3D
4A
5D
6.A
7.D
8.D
9.C
10.A
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
5
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
Week: 3 + 4
The 3
rd
Period
WRITING ABOUT FAMILY RULES
I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to do some exercises, write their family
rules about the related topic.
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
I. Rewrite the second sentence beginning with the words given,
so that it means the same as the first.
1. When I was small, my parents didn’t have enough money to buy
me lots of new clothes.
When I was small, my parents couldn’t afford …………………….
…………………
2. They would never let me forget to do my homework.
They always reminded
……………………………………………………………………………………
3. They always refused to allow me to bring friends home.
They never let …………………………………………………………………………………… ……………….
4. They told me to come home at ten o’clock every night.
They made …………………………………………………………………………………… ……………………
5. My parents hope that I will be like them.
My parents would like ……………………………………………………
…………………………………
Keys:
1. When I was small, my parents couldn’t afford to buy me lots of
new clothes.
2. They always reminded to do my homework.
3. They never let bring friends home.
4. They made come home at ten o’clock every night.
5. My parents would like me to be like them.
II. Read and complete the following text with words and phrases
from the box.
truth taped arguing
behave family rules respect
Every home should have its own set of (1) ………… . Family rules
simplify explanations, clarify expectations, and create a safe
environment for family, children and their friends. My mom has
her own list of family rules (2) ……………… to the refrigerator. These
rules have served our family well over the years. My mom has also
made it clear to us that the family rules follow us wherever we go.
These are not just rules for us to follow at our house .They are
family rules. They represent our family wherever we go, and my
parents expect us to (3) …………… accordingly.
-gets Ss to
rewrite the
sentences
-gets Ss to
choose the
correct words
to complete
the blank.
- complele
the sentences
with the
words at the
begining.
1. family
rules
2. taped
3. behave
4. truth
5. respect
6. arguing
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
6
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
Here is my mom’s list.
1. Tell the (4) …………………
2. Treat each other with (5) ………., without yelling, hitting, kicking,
or name-calling.
3. No (6) ……………. with parents. We want and value your input and
ideas, but arguing means you have made your points more than
once.
III. Write a letter to tell a friend about how to use the family
television. You can begin your letter with:
Every home has its own family rules about how to use the
television. In my family, …………………………………………… ……………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
-asks Ss to
write about
family rules.
-write and
compare
with each
other.
Week: 3 + 4
The 4
th
Period
THE TENSES & “-ed” ENDINGS
I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use the tenses,
pronunciation of “-ed” endings.
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
7
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
The pronunciation of the ending ed“ ”
The basic rule:
a. verbs ending with “ed” are pronounced / d / after
voiced sounds (except / d / )
E.g: rained, arrived, explained…
b. verbs ending with “ed” are pronounced / t / after
voiceless sounds (except / t /)
E.g: walked, jumped, missed…
c. verbs ending with “ed” are pronounced / Id / after / t /
and / d /
E.g: wanted, needed, mended, started…
I. Write /t/ , /d/ or /id/ to show how the – ed ending is
pronounced:
1. defined 2. hoped 3. sacked 4. relaxed
5. prepared 6. watched 7. helped 8. asked
9. looked 10. tolerated 11. needed 12. collected
13. stopped 14. laughed 15. talked 16. wanted
17. demanded 18. rented 19. agreed 20. determined
19. agreed 20. determined
II. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each
sentence.
1. Vietnam ………………… rice to other countries.
A. exporting B. exports C. export D. to export
2. We were trying a new kind of dye …………………
A. when the accident happened C. when the accident happens
B. while the accident happening D. while the accident is happen
3. I have not heard from him since we
A. last meet B. have last met C. last met D. met last
4. This is the first time I here.
A. am B. have been C. was D. be
5 I know that he in this factory at this moment.
A. works B. has worked C. is working D. was working
6 In 1966, my brother at Havard university.
A. studies B. is studying C. studied D. had studied
7 Peter in Paris when I saw him last.
A. was working B. is working
C. has worked D. has been working
III. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. In some places, winter begins in November and ending in March or

A B C D
April.
-gets ss to put
the verbs in
the correct
ending
pronunciation
s
-asks ss to
choose the
correct tenses.
-Has Ss find
the errors and
correct them.
-put the verbs
in the right
column /t/,
/d/, /id/
1. B
2. A
3. C
4. B
5. C
6. C
7. A
1. C
2. C
3. B
4. A
5. D
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
8
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
2. In England nobody under the age of eighteen are allowed to
A B C D
drink a public bar.
3. The country air are fresh, moreover, it is not polluted .
A B C D
4. There are a school for young children in Elgol, but the older
A B C D
children have to travel into the town.
5. Jim was having dinner at a restaurant when Henry was coming in.
A B C D
IV. Rewrite the following sentences without changing their original
meanings.
1. This is the first time she has ever eaten sushi.
A. She has ever eaten sushi before.
B. She has never eaten sushi before.
C. Never she has eaten sushi before.
D. Never before has she eaten sushi?
2. I have never been to the ballet before.
A. It is the first time I have gone to the ballet.
B. It is the first time I have ever been to the ballet.
C. It is the first time I am to the ballet.
D. It is the first time I was to the ballet.
3. This is the first time I have ever seen a crocodile.
A. I have ever seen a crocodile before.
B. I have never seen a crocodile before.
C. I saw a crocodile for the first time.
D. B and C are correct.
4. It’s over ten years since we got married.
A. We got married for over ten years.
B. We have been married for over ten years.
C. We were married for over ten years.
D. We have got married since over ten years.
5. The last time I saw Mr. Brown was in December.
A. I haven’t seen Mr. Brown in December.
B. I didn’t see Mr. Brown in December.
C. I haven’t seen Mr. Brown since December.
D. It was December when I first met Mr. Brown.
-gets SS to
choose the
sentences that
best rewrite
the original
sentences
1. B
2. B
3. D
4. B
5. C
Week: 5 + 6
The 5
th
Period

I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use reported speech.
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
9
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
I. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each
sentence.
1.
Sandy

explained,

“I

saw

the

accident

at

the

corner

of

High

Street.”
>

Sandy

explained

that

the

accident

at

the

corner

of

High

Street.
A.

he

had

seen B.

I

saw C.

I

had

seen D.

he

saw
2.

The

farmer

said,

“I

didn’t

see

her.”
>

The

farmer

said

her.
A.

he

had

seen B.

I

hadn’t

seen
C.

she

didn’t

see

D.

he

hadn’t

seen
3.

Will

and

Tim

said,

“We

were

very

happy

about

the

present.”
>

Will

and

Tim

said

they

very

happy

about

the

present.
A.

had

been

B.

been C.

were D.

were

being
4.

Helen

said,

“I’m

watching

the

late

night

show.”
>

Helen

said

the

late

night

show.
A.

they

were

watching

B.

you

watched
C.

she

was

watching

D.

Helen

is

watching
5.

They

asked

me,

“Did

Paul

lose

the

match?”
>

They

asked

me
.
____.
A.

if

Paul

lost

the

match

B.

if

he

had

lost

the

match?
C.

if

Paul

had

lost

the

match

D.

if

had

he

lost

the

match
6.

They

wanted

to

know,

“When

is

your

birthday?”
>

They

wanted

to

know

.
A.

their

birthday

was

when

B.

when

their

birthday

was
C.

when

was

my

birthday

D.

when

my

birthday

was
7.

Cathy

asked

me,

“Is

the

movie

interesting

or

boring?”
>

Cathy

asked

me

interesting

or

boring.
A.

was

the

movie B.

the

moive

was

C.

if

the

movie

is

D.

if

the

movie

was
II. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. He asked them what time did the plane arrive.
A B C D
2. Did you say that you will have a lot of things to do the following
A B C D
week?
3. He told me that he had sent the gift yesterday.
A B C D
4. I asked to him whose car he had borrowed the night before.
A B C D
5. Tom said that he had seen John the day before but John didn’t
A B C
see him.
D
III. Rewrite the following sentences without changing their original
-asks ss to
choose the
correct
options.
-Has Ss find
the errors and
correct them.
1. A
2. D
3. A
4. C
5. C
6. D
7. D
1. D
2. B
3. D
4. A
5. D
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
10
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
meanings.
1. Nam said, "I won't stay at home next week."
A. Nam said he wouldn't stay at home the following week.
B. Nam said he wouldn't stay at home following week.
C. Nam said I wouldn't stay at home the following week.
D. Nam said I wouldn't stay at home following week.
2. He said, “I bought these books last week.”
A. He said he had bought these books last week.
B. He said he bought those books last week.
C. He said he had bought those books the week before.
D. He said he bought these books the week before.
3. The doctor said to me, “You may have to stay in bed for a
week.”
A. The doctor said to me I may have to stay in bed for a week.
B. The doctor told me I might have to stay in bed for a week.
C. The doctor said me I may have to stay in bed for a week.
D. The doctor told to me I might have to stay in bed for a week.
4. The mother said:" Have you studied your lesson, Nam?"
A. The mother asked Nam that he had studied his lesson.
B. The mother asked Nam if he had studied his lesson.
C. The mother asked Nam he had studied his lesson.
D. The mother asked Nam have he studied his lesson.
5. The mother asked her son, "Why don't you do the exercises?"
A. The mother asked her son why he had not do the exercises.
B. The mother asked her son why he did not do the exercises.
C. The mother asked her son why he has not do the exercises.
D. The mother asked her son why didn't he do the exercises.
-gets SS to
choose the
sentences that
best rewrite
the original
sentences
1. A
2. B
3. B
4. B
5. B
Week: 5 + 6
The 6
th
Period
(cont)
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
11
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use reported speech.
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
I. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each
sentence.
1.

Mr

Brown

said,

“I

watched

TV

last

night.”
>

Mr

Brown

said

that

he
………….
TV

the

night

before.
A.

was

watching B.

watched C.

had

watched D.

has

watched
2.

Bob

said,

“We

had

a

wonderful

time

at

Peter’s

party.”
>

Bob

said
………
a

wonderful

time

at

Peter’s

party.
A.

he

had

B.

they

had

had C.

we

had D.

we

had

had
3.

Peter

reported,

“We

played

a

lot

of

tennis

last

year.”
>

Peter

reported

that

they

had

played

a

lot

of

tennis
…………
.
A.

the

following year B.

the

year

before
C.

last

year D.

A&B

are

correct
4.

The

Clarks

told

us,

“We

drove

right

down

to

Athens

last

summer.”
>

The

Clarks

told

us
……….
right

down

to

Athens
……….
.
A.

he

had

driven

/

the

summer

before
B.

they

had

driven

/

the

summer

before
C.

they

drove

/

the

previous

summer
D.

he

drove

/

last

summer
5.

Mrs

Miller

said,

“I

don’t

feel

better

now.”
>

Mrs

Miller

said

she
……
feel

better
……
.
A.

they

not

/

now B.

she

doesn’t

/

then
C.

she

didn’t

/

then

D.

they

didn’t

/

now
6.

Phil

asked

me,

“Were

you

at

the

party?”
>

Phil

asked

me
…………
at

the

party.
A.

had

I

been B.

if

I

had

been
C.

whether

I

was

D.

B&C

are

correct
7.

Ann

asked

Kirk,

“Did

you

really

write

this

story?”
>

Ann

asked

Kirk
……
really
………
story.
A.

whether

he

had

/

written

that

B.

if

he

wrote

/

that
C.

to

write

/

this

D.

he

had

written

/

this
8.

The

mother

asked

him,

“Why

are

your

clothes

so

dirty?”
>

The

mother

asked

him

why
…….
so

dirty.
A.

were

his

clothes B.

my

clothes

are

C.

clothes

were D.

his

clothes

were
9.

He

wanted

to

know,

“Which

picture

is

the

most

famous

one?”
>

He

wanted

to

know
……………
the

most

famous

one.
A.

which

picture

was B.

whether

it

was

C.

which

is D.

that

picture

was
10.

He

told

her,

“Don't

call

me

before

7

o'clock!
>

He

told

her
………….
before

7

o’clock.
A.

not

to

call

me B.

not

to

call

him

C.

to

call

him D.

to

call

me
II. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
-asks ss to
choose the
correct
options.
.
1. C
2. B
3. B
4. B
5. C
6. B
7. A
8. D
9. A
10. B
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
12
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
1. They said that they had a lift but very often it doesn’t work.
A B C D
2. He said that he will be there again the day after.
A B C D
3. The teacher told the students to not discuss the test with each other.
A B C D
4. Tom said that he was going away for a few day and will phone
A B C
me when he got back.
D
5. He told me to that he had sent the gift.
A B C D
III. Rewrite the following sentences without changing their original
meanings.
1. “I want to go on holiday but I don’t know where to go.” said Tom
A. Tom said that he wanted to go on holiday but he doesn’t know
where to go.
B. Tom told that he wanted to go on holiday but he didn’t know
where to go.
C. Tom said that he wanted to go on holiday but he didn’t know
where to go.
D. Tom said that I wanted to go on holiday but I didn’t know where
to go.
2."I'm studying at home today." She said.
A. She said that she was studying at home that day
B. She said that she was studying at home today.
C. She told that she was studying at home that day.
D. She said that I was studying at home that day.
3. Mary said that she had been absent from class the day before.
A. Mary said, “I have been absent from class yesterday”
B. Mary said, “I was absent from class yesterday”
C. Mary said, “I am absent from class the day before”
D. Mary said, “I had been absent from class the day before”
4. She asked him, "Do you like your job?"
A. She told to him if he liked his job.
B. She asked him if he likes his job.
C. She asked him if he liked his job.
D. She asked him if she liked her job.
5. “Let’s organize a sponsored cycle race,” said the children to the
teacher.
A. The children suggested to organize a sponsored cycle race.
B. The children suggested organizing a sponsored cycle race.
C. The children suggested they must organize a sponsored cycle
race.
D. The children suggested the teacher to organize a sponsored
cycle race.
-Has Ss find
the errors and
correct them.
-gets SS to
choose the
sentences that
best rewrite
the original
sentences
1. D
2. B
3. B
4. C
5. B
1. B
2. A
3. B
4. C
5. B
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
13
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
Week: 7 + 8
The 7
th
Period
WRITING: BUILDING SENTENCES
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
14
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to do some exercises, write some
sentences about ways of socialsing.
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
I. Put the following sentences in the right order by numbering the
appropriate box:
A In my opinion, if someone sounds like a nice
person and you like what they say, then you like
their accent too.
B I have to say this: my mother has the most
wonderful voice, but she’s my favourite person
in the whole world!
C It depends on what a person says.
D I try to get on with people, even if their ideas
annoy me.
E Whereas a person with ideas you don’t agree
with, would put you off. I like listening to people
who have genuine and friendly voice.
II. Use the words to make sentences. Change the forms of the words
if necessary.
1. an important part/ thank people/ be/ of every culture.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………
2. for many things,/ include information,/ invitations and
compliments/ we thank people.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
3. express/ ways/ our/ gratitude/ in many.
……………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………
4. for something/ after you be thanked/ the common/ most/
response/ be/ “You’re welcome”.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
5. other ways/ there be/ respond/ too, but/ they/ be not mention/
here.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………
Key:
1. Thanking people is an important part of every culture.
2. We thank people for many things, including information,
invitations and compliments.
3. We express our gratitude in many ways.
4. After you have been thanked for something, the most common
response is “You’re welcome”.
5. There are other ways to respond too, but they are not mentioned
-gets Ss to
put the
sentences in
the correct
order
-asks Ss to
make
complete
sentences
-gets
feedback
1. C
2. A
3. E
4. D
5. B
-write the
centences
from the
words given.
-write the
sentences on
the board.
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
15
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
here.
III. Choose one sentence that has the same meaning as the root
one.
1.That factory is producing more and more pollution.
A. Pollution is being produced more and more by that factory.
B. More and more pollution is produced by that factory.
C. More and more pollution are being produced by that factory.
D. More and more pollution is being produced by that factory.
2.“How long have you been learning English?” the examiner
asked.
A. The examiner asked me how long I have been learning English.
B. The examiner asked me how long I had learnt English.
C. The examiner asked her how long she has been learning
English.
D. The examiner asked how long I had been learning English.
3.When did you start working here?
A. How long have you worked here?
B. How long ago have you worked here?
C. How long have you started working here?
D. How long have you been starting working here?
4.We can’t do anything to help him.
A. Anything can’t be done to help him.
B. Nothing can be done to help him.
C. Nothing can’t be done to help him.
D. He can’t be done anything to help by us.
5.“I’m sorry I have to leave so early,” he said.
A. He apologized for having to leave early.
B. He apologized to have to leave early.
C. He apologized that he has to leave early.
D. He apologized to have left early.
Ask Ps to
read these
sentences
and then
choose the
correct
answer
Gets
feedback
1D
2D
3A
4B
5A
Week: 7 + 8
The 8
th
Period
UNIT 4: SCHOOL EDUCATION SYSTEM
I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to read and do some exercises about the
related topic.
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
I. Read the passage carefully and then choose the best answer.
There are more and more challenges for school children
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
16
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
today at their early age. For example elementary pupils have to
work harder to finish many types of homework. Teachers and
parents can help them in many ways. Teachers should be more
ready to give timely comments and feedbacks to encourage their
pupils. At home, parents also need to care more about the place and
time for their children to do homework. There should be enough
space to work comfortably, good light, and no distractions such as
television or phone calls.
Taking tests is another challenge for school children. Some
parents worry that their children will become stressed over the
tests. However, teachers can help them prepare more carefully for
the tests and be more confident to pass them. Teachers try to make
sure that the pupils really enjoy the experience, so that they are
able to do their best. Parents can help by not taking them too
seriously. The more relaxed parents are, the better children can
perform in the tests.
1. Which of the following is used as an example to show how hard
children have to study today?
A. They have to finish a lot of homework.
B. They have to neglect many types of homework.
C. They have to get good marks.
D. They have to take many kinds of exams.
2. According to the reading passage, what DON’T parents need to
care more about when their children do the homework?
A. Distraction B. Time C. Space D. Position
3. How do parents feel about their children's taking tests?
A. They worry that their children will become stressed.
B. They think it is a challenge for them.
C. They care about them.
D. They help them prepare for the tests.
4. Why do teachers have to make school children feel that taking
tests is an enjoyable experience?
A. so that they are confident to take the tests.
B. so that they are more worried about taking tests.
C. so that they prepare more carefully.
D. so that they are able to do their best.
5. What kind of attitude should parents show towards children's
taking tests?
A. Serious B. Relaxed C. Ready D. Useful
II. Read the passage and choose the part (A, B, C or D) that best fits
each numbered blank.
Now I can speak English fluently. How can I get such a result?
The first thing, I think, is to lay a good foundation that is, to (1)
………… English words correctly and to have a good intonation. When
I was in middle school, I (2) ………… a lot of time on reading aloud
my English lessons, which helped me a lot in clear pronunciation
and correct intonation. The second is to memorise a lot of sentences
consciously, and when I need them to (3) ………… my thoughts they
-delivers
handout to
Ss.
-gets
feedback
-read the
passage and
choose the
correct
answer to the
questions.
1. A
2. A
3. A
4. D
5. B
1. B
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
17
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
usually come in natural and useful. In addition, I try to form a habit
of speaking in English. (4) ………… you think in Chinese and
translate the sentences in your mind into English before you open
your mouth to speak, you would never be able to talk fluently and
naturally. The next important thing, I believe, is to practice.
Speaking English is just like any kind of skill, you can only attain
excellent result through (5) ………… .
1. A. spell B. pronounce C. teach D. learn
2. A. spent B. did C. got D. made
3. A. say B. talk C. speak D. express
4. A. If B. Unless C. Although D. Because
5. A. exercising B. practicing C. acting D. performing
-gets Ss to
choose the
correct
answers to
complete the
blank.
2. A
3. D
4. B
5. B
Week: 9 + 10
The 9
th
Period
PA SSIVE VOICE
I. Aim : By the end of the lesson, Students will be able to review and use Passive voice
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
I. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
18
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
sentence.
1. Tam said that many roads were in Danang city.
A. been built B. being built C. building D. been building
2. We by a noisy row outside during the night.
A. woke up B. are woken up
C. were woken up D. were waking up
3. All planes before they take off.
A. will checked B. will has checked
C. will be checked D. will been checked
4. Harvard University, which in 1639, is one of the oldest
universities in the United States of America.
A. found B. founded C. was found D. was founded
5. This room since the last time I here.
A. has been painted / was B. painted / have been
C. had been painted / was D. has painted / was
6. "Those dolls of various colors are very artistic."
"Yes, they in Russia."
A. were painted B. were paint C. were painting D. painted
7. The scientific study of the motion of bodies and the action of
forces that change or cause motion dynamics.
A. call B. is called C. is calling D. called
II. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. Two of the players from the Yankees have been chose to
A B C D
particular in the All Stars game.
2. Most lasers are be used in medical and scientific fields.
A B C D
3. It is thought that smoking should definitely being banned in
A B C D
public places.
4. We will be interviewed all job applicants as soon as their papers
A B C
have been processed.
D
5. All the information you need can find in the employees’ manual.
A B C D
III. Rewrite the following sentences without changing their original
meanings.
1. They cancelled all the flights because of the fog.
A. All the flights because of the fog were cancelled.
B. All the flights were cancelled because of the fog.
C. All the flights were because of the fog cancelled.
D. All the flights were cancelled because of the fog by them.
2. People don’t use this road very often.
A. This road is not used very often.
B. Not very often this road is not used.
C. This road very often is not used.
-asks ss to
choose the
correct
options.
.
-Has Ss find
the errors
and correct
them.
1. B
2. C
3. C
4. C
5. A
6. A
7. C
1. C
2. B
3. D
4. A
5. C
1. B
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
19
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
D. This road not very often is used.
3. Somebody is using the computer at the moment.
A. The computer is being used at the moment.
B. The computer at the moment is being used.
C. The computer is used at the moment.
D. The computer is being used at the moment by someone.
4. Has somebody decorated my bedroom?
A. Have my bedroom been decorated?
B. Has my bedroom decorated?
C. Has my bedroom been decorated?
D. Has the bedroom of me been decorated?
5. Where do you change the money into dollars?
A. Where does the money into dollars changed?
B. Where is the money into dollars changed?
C. Where is the money changed into dollars?
D. Where does the money changed into dollars.
TASK 1 : Change these sentences into Passive voice
1. The boys broke the window and took away some
pictures .
………………………………………………………………
…………
2. I’ll go by train and my friend will meet me at the station.
………………………………………………………………
…………
3. We put up a notice about the trip on the notice board
yesterday.

………………………………………………………………
………
4. The teacher is going to explain this problem to us .
………………………………………………………………
…………
5. How much did they pay you ?
………………………………………………………………
………
6. The police are following the suspects.
………………………………………………………………
………
7. A woman I know has just told me about it .
………………………………………………………………
………
8. A sudden increase in water pressure may break the dam.
………………………………………………………………
……
9. Nobody knows anything about Brenda’s family.
…………………………………………………………………………….
-gets SS to
choose the
sentences
that best
rewrite the
original
sentences
2. A
3. A
4. C
5. C
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
20
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
10. Many people believe that air pollution is going to be much
worse in the next decade.
…………………………………………………………………………….
Answers:
ACTIVE – PASSIVE VOICE
TASK 1 : Change these sentences into Passive voice
1. The window was broken and some pictures were taken away by the
boys.
2. I’ll go by train and will be met at the station by my friend.
3. A notice about the trip was put up on the notice board yesterday.
4. This problem is going to be explained to us by the teacher.
5. How much were you paid ?
6. The suspects are being followed by the police.
7. I have just been told about it by a woman I know.
8.The dam may be broken by a sudden increase in water pressure.
9. Nothing is known about Brenda’s family. / Nothing about Brenda’s
family is known.
10.It is believed that air pollution is going to be much worse in the next
decade .
TASK 2: Use the active or passive , in any appropriate
tense , for the verbs in parentheses
1.The Amazon valley is extremely important to the ecology
of the earth .
Forty percent of the world’s oxygen ( produce) …………
there.
2.The game (win , probably) ………….by the other team
tomorrow. They are a lot better than we are.
3.There was a terrible accident on a busy downtown street
yesterday. Dozens of people (see) …………it , including my
friend , who (interview) ………… by the police.
4.The first fish (appear)……………… on the earth about
500 million years ago. Up to now , over 20,000 kinds of fish
( name) ………… and (describe)………………by the
scientists .New species (discover)…………… every year ,
so the total increases continually.
5.The government used to support the school .Today it
(support) ……………by private funds as well as by the
tuition the students pay.
6.Right now Alex is in the hospital . He (treat)
…………… for a bad burn on his hand and arm.
Answers:
TASK 2: Use the active or passive , in any appropriate tense , for the
verbs in parentheses
1. is produced 2. will probably be won 3. saw / was
interviewed
4. appeared / have been named / described / are discovered 5. is
supported 6. is being treated
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
21
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
Week: 9 + 10
The 10
th
Period
CONDITIONAL SE NTENC ES
I. Aim: By the end of the lesson, Students will be able to review and use Conditional sentences
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
22
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
activities
I. Choose the best answer among A, B, C or D to complete each
sentence.
1. If you don’t feel well, you take a rest.
A. are B. will C. had D. have
2. What would you have done if you a lot of money?
A. had B. had had C. have had D. have
3. The movie was sad and she wept. If it sad, she
A. hadn’t been/ wouldn’t have wept B. wasn’t/ wouldn’t weep
C. wasn’t/ would weep D. had been/ would have wept
4. I’ll be very disappointed if you the exam.
A. don’t pass B. won’t pass C. aren’t passing D. wouldn’t pass
5. If he harder, the results would be better.
A. has worked B. works C. will work D. worked
6. If I had had free time, I shopping.
A. would have gone B. can go
C. will go D. will have gone
7. I’m not tired enough to go to bed yet. I wouldn’t sleep if I
to bed now.
A. go B. went C. had gone D. would go
II. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
1. If the weather was fine, we would surely go out.
A B C D
2. If I had enough money, I would have bought that car today.
A B C D
3. He would be happy if he is here now.
A B C D
4. What would you have do if you were in my position?
A B C D
5. If he had knew the time when the match started, I would have
A B C D
told you.
II. Rewrite the following sentences without changing their original
meanings.
1. Nam was ill, so he didn’t go to school.
A. If he had been ill, he would have gone to school.
B. If he hadn’t been ill, he wouldn’t have gone to school.
C. If he hadn’t been ill, he would have gone to school.
D. If he weren’t ill, he would go to school.
2. Because the weather was bad, we didn’t go camping.
A. If the weather wasn’t bad, we would go camping.
B. If the weather weren’t bad, we would go camping.
C. If the weather is good, we will go camping.
D. If the weather hadn’t been bad, we would have gone camping.
3. I don't have money, so I can't help you.
A. If I can help you, I will have money.
B. If I have money, I can help you.
-asks ss to
choose the
correct
options.
.
-Has Ss find
the errors and
correct them.
-gets SS to
choose the
1. B
2. B
3. A
4. A
5. D
6. A
7. B
1. B
2. C
3. D
4. B
5. B
1. C
2. D
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
23
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
C. If I had money, I could help you.
D. If I had had money, I could have helped you.
4. He was driving very fast because he didn’t know the road was
icy.
A. If he had known that the road had been icy, he wouldn’t have
been driving so fast.
B. If he had known that the road was icy, he wouldn’t be driving so
fast.
C. If he knew that the road was icy, he wouldn’t have driven so
fast.
D. If he had known that the road was icy, he wouldn’t have been
driving so fast.
5. I can’t understand him because he speaks so quickly.
A. If he had spoken slowly, I could have understood him.
B. If he speaks slowly, I cannot understand him.
C. If he spoke so quickly, I could understand him.
D. If he spoke so slowly, I could understand him.
sentences that
best rewrite
the original
sentences
3. C
4. D
5. D
Week: 11 + 12
The 11
th
Period
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
24
Elective lesson plans of grade 12 Giang Löông Huøng
FUTURE
JOBS
I. Aim : By the end of the lesson, Students will be able to read and do some exercises about the
related topic.
II. Teaching aids: lesson plan, handouts, paper, blackboard.
III. Procedure:
Stages and contents T’s activities Ss’ activities
I. Read the passage carefully and then choose the best answer.
Working a part-time job while studying at a university has
many advantages. If students can get a job in their area of study,
they are gaining valuable experience and putting their knowledge
to use immediately. The extra money they can earn will be useful
for their study. Also they will have the personal satisfaction of
having contributed to their own education. Moreover, they
certainly feel proud of themselves that they do not quite depend
on their parents. Students who need extra money can hold down a
full-time temporary job during their summer holiday.
1. Students who need extra money ___________ while studying at
a university.
A. should not get a part-time job
B. cannot get a part-time job
C. can get a part-time job
D. are unable to get a part-time job
2. What are the advantages if students can get a job in their area
of study?
A. students can get valuable experience
B. students can put their knowledge to use immediately
C. students can earn extra money
D. All are correct
3. How do students feel if they can get a job while studying at a
university?
A. unsatisfactory
B. self-satisfied and independent
C. proud of becoming rich
D. selfish
4. Students can use the money they earn to _____________.
A. buy things that are unnecessary
B. enjoy themselves
C. contribute to their own education
D. take a leisure trip
5. When can students apply a full-time temporary job?
A. during their summer holiday
B. on Christmas Day
-delivers
handout to Ss.
-gets
feedback
-read the
passage and
choose the
correct
answer to the
questions.
1. C
2. D
3. B
4. C
5. A
Nguyen Trai Upper secondary school – Vu Thu – Thai Binh
25

Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×