Tải bản đầy đủ

de thi thu tn anh 12 de thi thu tn thptthsp dai hoc an giang

Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate
the correct word(s) for each of the following blanks.
Nonverbal communication, or "body language", is communication by facial expressions, head or eyes
movements, hand signals, and body postures. It can be just as important to understand (1)_______
words are. Misunderstandings- often amusing (2)_______ sometimes serious - can arise between
people from different cultures if they misinterpret nonverbal signals. For example, take the differences
in meaning of a gesture (3)_______ is very common in the United States: a circle made with the
thumb and index finger. To an American, it means that everything (4)_______ OK. To Japanese, it
means that you are talking (5)_______ money. In France, it means that something is worthless.
Meanwhile in Greece, it is an obscene gesture. Therefore, an American could unknowingly offend a
Greek by using that particular hand signal.
Question 1. A. less
B. more
C. than
D. as
Question 2. A. unless
B. in order to

C. although
D. but
Question 3. A. where
B. that
C. who
D. why
Question 4. A. are
B. was
C. were
D. is
Question 5. A. ahead
B. around
C. among
D. about
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs
correction.
Question 6. Today was such beautiful day that I couldn't bring myself to complete all my chores.
A
B
C
D
Question 7. He never goes home before he will finish his work.
A
B
C
D
Question 8. The number of students who attended the lecture yesterday are almost double that of two
A
B
C
D
days ago.
Question 9. My brother would like to study language because it relates to society, culture, and human
A
B
C
behaving.
D
Question 10. John congratulated us on our excellent results despite we didn't know each other very
A

B
C
D
well.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that is closest in
meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 11. Sports and festivals form an integral part of every human society.
A. exciting
B. informative
C. invented
D. essential
Question 12. As tourism is more developed, people worry about the damage to the flora and fauna of
the island.
A. mountains and forests
B. plants and animals
C. flowers and trees
D. fruits and vegetables
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate
the correct answer to each of the following questions.
Many people believe that watching television has resulted in lower reading standards in schools.
However, the link between television and printed books is not as simple as that. In many cases,
television actually encourages people to read; for example, when a book is turned into a TV series, its
sales often go up.
Trang 1 Mã đề 157


Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

One study of this link examined six-year-old children who were viewing a special series of 15minute programs at school. The series was designed to encourage love of books, as well as to develop
the basic mechanical skills of reading. Each program is an animated film of a children's book. The story
is read aloud and certain key phrases from the book appear on the screen, beneath the picture.
Whenever a word is read, it is also highlighted on the TV screen.
One finding was that watching these programs was very important to the children. If anything
prevented them from seeing a program, they were very disappointed. What's more, they wanted to read
the books which the different parts of the series were based on.
The programs also gave the children more confidence when looking at these books. As a result of
their familiarity with the stories, they would sit in pairs and read the stories aloud to each other. On
each occasion, the children showed great sympathy when discussing a character in a book because they
themselves had been moved when watching the character on television.
Question 13. How did children feel when viewing a special series of 15-minute program at school?
A. They felt disappointed.
B. They felt bored.
C. They felt confident.
D. They felt excited.
Question 14. What kind of film is each program?
A. A story film of a children's book
B. An educational film
C. An animated film of a children's book
D. A documentary film of children's life
Question 15. When does television encourage people to read?
A. When a book is made into a TV series
B. When children are watching an animated film on TV
C. When a book appears on the screen
D. When there are no interesting programs on TV
Question 16. What is the main idea of the passage?
A. The influence of television on reading books
B. The advantage of books over television
C. The simple link between television and books
D. The ways of children reading books and watching
Question 17. What advantage did children have from this program?
A. They read books with more interest and confidence.
B. They made more friends.
C. They became more interested in watching TV.
D. They became more sympathetic.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is
pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.
Question 18. A. although
B. thank
C. thick
D. tooth
Question 19. A. helps
B. documents
C. provides
D. laughs
Question 20. A. power
B. slow
C. how
D. town
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest
in the position of the main stress in each of the following questions.
Question 21. A. national
B. secondary
C. primary
D. fantastic
Question 22. A. eliminate B. entertainment
C. adventurous
D. authority

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the
following questions.
Question 23. The sooner you get to the cinema, __________ seats you have.
A. the good
B. the better
C. better
D. the best
Question 24. Sarah was the last candidate ___________.
Trang 2 Mã đề 157


Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

A. to interview
B. who interviewed
C. interviewed
D. to be interviewed
Question 25. John: "Would you like a glass of green tea?"
Peter: "_________"
A. No, let's not.
B. No, I don't.
C. No, thanks.
D. No, I wouldn't.
It
is
a
top
secret
of
the
meeting.
You
_________
tell
anyone
about
it.
Question 26.
A. needn't
B. won't
C. mightn't
D. mustn't
Question 27. Bill seems unhappy with his job because he doesn’t get _________ his boss.
A. along with
B. in with
C. on for
D. up to
Question 28. We arranged to meet after work, but Jenny didn't __________.
A. come on
B. turn in
C. show up
D. move up
Question 29. Jenny: "Do you feel like going to the cinema this evening?"
Mary: "____________"
A. I don't agree. I'm afraid.
B. That would be great.
C. You're welcome.
D. I feel very bored.
Question 30. The government ___________the earthquake victims with food, clothes and medicine.
A. provided
B. carried
C. gave
D. offered
Question 31. Maria: "Thank for the lovely party."
David: "______________"
A. Yes, It's really great.
B. I'm glad you enjoyed it.
C. No, it's not good.
D. Oh that's right.
Question 32. Let's go to the cinema, ___________?
A. don't we
B. shall we
C. would we
D. should we
Question 33. Nothing can travel faster than ______.
A. light
B. an light
C. a light
D. the light
By
the
end
of
this
year,
she
___________
for
this
company
for
six
years.
Question 34.
A. have been working
B. will be working
C. will have been working
D. will work
Question 35. Ryan __________ coffee every morning. He drinks two or three cups after breakfast.
A. used to drinking
B. is used for drinking C. is used to drink
D. is used to drinking
Question 36. Ms. Young, to _________ many of her students are writing, is living happily and
peacefully in Canada.
A. whom
B. that
C. who
D. whose
Question 37. They thought the plane would be delayed; __________, they bought a lot of magazines
to read.
A. but
B. therefore
C. however
D. so
Question 38. ___________, he wouldn't have missed the train.
A. If he listened to me
B. Unless he listened to me
C. If he had listened to me
D. If he didn't listen to me
Question 39. Since I came here, I ____________a lot of acquaintances.
A. am having
B. have had
C. have
D. had
Question 40. John asked me _______ that film the night before.
A. that I saw
B. if I had seen
C. if had I seen
D. had I seen
Question 41. Because of the heavy rain, the game was __________ for a few days.
A. put off
B. set up
C. taken out
D. gone on
Please
shut
the
gate
___________the
dog
won't
get
out.
Question 42.
A. in order for
B. in order to
C. so that
D. so as to
Question 43. Alex is busy _______ for his exams.
A. studies
B. to study
C. studied
D. studying
Question 44. I'm going to have my house ________this weekend.
A. redecorating
B. redecorates
C. redecorate
D. redecorated
Question 45. It is not easy to ________ our beauty when we get older and older.
Trang 3 Mã đề 157


Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

A. gain
B. maintain
C. develop
Question 46. He finds it _________ to read detective books.
A. fascinates
B. fascinate
C. fascinating
Question 47. To become a novelist, you need to be _________.
A. imagination
B. imaginarily
C. imaginative

D. collect
D. fascinated
D. imagine

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in
meaning to each of the following questions.
Question 48. Mary didn't wear the coat, so she got a cold.
A. The coat prevented Mary from getting a cold.
B. A cold made Mary unable to wear a coat.
C. Mary wished she hadn't got a cold, so she could wear a coat.
D. If Mary had worn the coat, she wouldn't have got a cold.
Question 49. "Remember to bring your books," he said.
A. He said I remembered to bring my books.
B. He reminded me to bring my books.
C. He warned me against bringing my books.
D. He asked me if I remembered to bring my books.
Question 50. The roads were slippery because it snowed heavily.
A. The heavy snow prevented the roads from being slippery.
B. The heavy snow made the roads slippery.
C. It snowed too heavily to make the roads slippery.
D. Thanks to the slip of the roads, it snowed heavily.

----Hết---Cán bộ coi thi không được giải thích gì thêm
Họ và tên học sinh: ………………………………………….

Đáp án mã đề: 157
01. D; 02. D; 03. B; 04. D; 05. D; 06. A; 07. C; 08. D; 09. D; 10. C;
11. D; 12. B; 13. D; 14. C; 15. A; 16. A; 17. A; 18. A; 19. C; 20. B;
21. D; 22. B; 23. B; 24. D; 25. C; 26. D; 27. A; 28. C; 29. B; 30. A;
31. B; 32. B; 33. A; 34. C; 35. D; 36. A; 37. B; 38. C; 39. B; 40. B;
41. A; 42. C; 43. D; 44. D; 45. B; 46. C; 47. C; 48. D; 49. B; 50. B;

Trang 4 Mã đề 157



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×