Tải bản đầy đủ

dap an de luyen thi dh tieng anh dap an de luyen thi dh mon tieng anh ngay 1142014

Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

I. Choose the word which is different from the other of the group in terms of main stress
1. A. fortunately
2. A. refreshment
3. A. discuss
4. A. survive
5. A. bereave

B. entertain
B. government
B. desperate
B. fashionable
B. impute

C. recommend
C. experience
C. operate
C. palace

C. across

D. disappear
D. embarrassed
D. argument
D. memory
D. bargain

II. Choose A, B, C or D as your best choice to complete each sentence
6. I would estimate that this diamond ring is ………….. about $5,000.
A. valued
B. precious
C. worth
D. priced
7. He is …………. by many people for the money he has helped raise for charity.
A. admired
B. regarded
C. approved
D. considered
8. A well-known actor …………….. the prizes to the winners of the competition.
A. introduced
B. presented
C. organised
D. arranged
9. She must be very run- ……………. . She always seems to be off work.
A. in
B. over
C. through
D. down
10. The government has ………….. an inquiry to investigate bribery in local elections.
A. set out
B. set to
C. set up
D. set about
11. ……………. what did you say this new development project was all about?
A. By surprise
B. By all means
C. By yourself
D. By the way
12. I was so pleased to have the ……………. to visit your country.

A. opportunity
B. necessity
C. destiny
D. possibility
13. He asked if we would ………….. to share the room.
A. accept
B. consider
C. agree
D. approve
14. John is working in …………….. .
A. a thirty-storeys building
B. a building with thirty storey
C. a thirty-storey building
D. a thirtieth storey building
15. Did you find anything …………… there?
A. interested
B. interesting
C. difference
D. bored
16. It was …………… late in the evening that the explorers pitched camp.
A. before
B. not until
C. after
D. till
17. I object to …………… like this.
A. be treating
B. treating
C. being treated
D. have been treated
18. …………….. seemed a miracle to us.
A. When he had recovered so soon
B. That he recovered so soon
C. His being recovered so soon
D. His recovery so soon
19. But for the timely arrival of the police, the suspect …………….. by the angry crowd.
A. will be lynched
B. was lynched
C. was being lynched
D. would have been lynched
20. …………….. a helicopter, we would have saved the lives of the school children.
A. Haven’t we had
B. Had we had
C. Did we have
D. May we have
21. “The lake had ice on it this morning.” – “It …………… very cold last night.”
A. must have gotten B. could have gotten
C. would have gotten
D. should have gotten
22. Hardly ever ……………… get a good job these days without a good education.
A. people might
B. do people
C. people can
D. have people
23. Her mother was extremely worried although it was only a ………….. fever.
A. slight
B. light
C. mild
D. weak
24. “I’m not sure what to do this evening. Any ideas?” – “………….. .”
A. Why don’t we go to the cinema?
B. You will go to the cinema, perhaps?
C. Do you go to the cinema, perhaps?
D. Why shouldn’t we go to the cinema, perhaps?
25. They boy read this mother’s letter in the ………….. of his bedroom.
A. isolation
B. separation
C. privacy
D. secret
26. “Do you know how to start this computer?” – “……………. .”


Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

A. Just press the green button
B. These computers are good
C. Sure, go ahead
D. You know, yeah
27. “Do you want me to help you?” – “…………….. .”
A. If you’re sure you’re not in a hurry, I can use a little help
B. I guess I could use some help
C. I really feel bad about it
D. Sorry, but I am busy now
28. Everyone hopes to succeed in life, ……………..?
A. doesn’t he
B. hasn’t he
C. haven’t they
D. don’t they
29. After he retired, he …………… badminton.
A. took after
B. took up
C. took down
D. took off
30. ‘Do you feel like going to the cinema this evening?” – “…………… .”
A. That would be great
B. Yes, I do
C. Yes, go ahead
D. Thank you for your invitation
III. Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each space
What does a personal trainer do? I meet client to discuss what he or she is looking for. It could be
anything from improving general fitness to losing-or, in a few cases, (31) …….. weight. I then devise a
training programme for them which I think will help them to achieve their (32) ……. . If they’ve had
anything (33) ……. with them, say a back injury, I speak to their doctor who will (34) …… me what not to
do. If someone eats and drinks too much, it’s easy to suggest they (35) …….., but if that doesn’t (36)
…….., I look at their diet. I prefer to train on a one-to-one basis, though I do sometimes work with (37)
…….. if they are friends and want to train together.
Who needs a personal trainer? I think most people do. A trainer will push you to try (38) …….. . You
achieve 20 percent more than you could when training alone, no (39) …….. how dedicated you are. I’ve
got a lot of Americans on my books, and I actually prefer them. (40) …….. most Brits, who still haven’t
really got the idea. Americans know how to work out.
31. A. adding
B. gaining
C. putting
D. finding
32. A. hope
B. intention
C. aim
D. wish
33. A. ill
B. bad
C. off
D. wrong
34. A. persuade
B. advise
C. suggest
D. order
35. A. cut out
B. cut off
C. cut back
D. cut down
36. A. work
B. function
C. manage
D. advance
37. A. crowds
B. couples
C. twins
D. doubles
38. A. stronger
B. better
C. more
D. harder
39. A. matter
B. point
C. way
D. doubt
40. A. Compared
B. Contrary
C. Different
D. Unlike
IV. Choose the word or phrase which must be changed in order for the sentence to be correct
41. It (A) was the invent (B) of the hand-held electronic calculator that provided (C) the original
technology for the present (D) generation of small but powerful computers.
42. Alike (A) other forms of energy, natural gas may be used (B) to heat (C) homes, cook food, and even
run (D) automobiles.
43. The more the relative (A) humidity reading rises (B), the worst (C) the heat affects (D) us.
44. Queen Elizabeth prefers have (A) her jewels left (B) in their (C) original setting (D).
45. Of (A) the (B) two sisters (C), Linda is beautiful (D).
V. Read the following passage carefully and choose the best answer to each question
Samuel Morse accomplished something that is rarely accomplished: he achieved fame and success in two
widely different areas. Throughout this youth he studied art, and after graduating from Yale University, he
went on to London in 1811, where his early artistic endeavors met with acclaim. In London he was
awarded the gold medal of the Adelphi Art Society for a clay figure of Hercules, and his paintings The
Dying Hercules and The Judgement of Jupiter were selected for exhibit by the Royal Academy. Later in


Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

life, after returning to America, Morse became known for his portraits. His portraits of the Marquis de
Lafayette are on exhibit in the New York City Hall and the New York Public Library.
In addition to his artistic accomplishments, Morse is also well known for his work developing the
telegraph and what is known as Morse Code. He first had the idea of trying to develop the telegraph in
1832, on board a ship returning to America from Europe. It took eleven long years of ridicule by his
associates, disinterest by the public, and a shortage of funds before Congress finally allocated $30,000 to
Morse 15 for his project. With these funds, Morse hung a telegraph line from Washington, D.C to
Baltimore, and on May 24, 1844, a message in the dots and dashes of Morse Code was successfully
transmitted.
46. Which of the following is the best topic of this passage?
A. Samuel Morse’s artistic talents
B. The use of Morse Code in art
C. The invention of the telegraph
D. Samuel Morse’s varied successes
47. The word “rarely” is closest in meaning to which of the following?
A. never
B. seldom
C. usually
D. sometimes
48. According to the passage in his early life, Morse concentrated on preparing for which of the following
careers?
A. A career as an inventor
B. A career as an artist
C. A career as a telegraph operator
D. A career developing Morse Code
49. The word “acclaim” is closest in meaning to ………… .
A. amusement
B. disinterest
C. praise
D. sorrow
50. According to the passage, Morse won a prize for which of the following works?
A. A statue of Hercules
B. The Dying Hercules
C. The Judgement of Jupiter
D. A portrait of Lafayette
51. The word “accomplishments” is closest meaning to ………… .
A. disasters
B. sensitivities
C. desires
D. achievements
52. Which of the following is NOT mentioned as a problem encountered by Morse in developing the
telegraph?
A. His coworkers laughed at him.
B. The public was not interested in what he was doing.
C. He suffered numerous mechanical problems. D. He did not have enough money.
53. The expression “dots and dashes” could best be replaced by which of the following?
A. Short sounds and long sounds
B. Circles and segments
C. Points and lines
D. Ups and downs
54. It is implied in the passage that the development of the telegraph …………. .
A. took place instantaneously
B. was more difficult for Morse than his artistic achievements
C. was a project that Morse often gave up on D. was an idea that was really developed by someone else
55. How long did it take Samuel to succeed in transmitting his Morse signals?
A. 33 years
B. 12 years
C. 21 years
D. long years
VI. Mark the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following
sentences
56. There have been significant changes in women’s lives since the women’s liberation movement.
A. controlled
B. economic
C. important
D. natural
57. The aims of the Association of Southeast Asia include the evolvement of economic growth, social
progress, cultural development among its members, and the promotion of regional peace.
A. goals
B. organizations
C. missions
D. plans
58. Humans depend on species diversity to provide food, clean air and water, and fertile soil for
agriculture.
A. destruction
B. contamination
C. fertilizer
D. variety
VII. Mark the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following
sentences


Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

59. An international medical conference initiated by Davison resulted in the birth of the League of Red
Cross Societies in 1991.
A. started
B. treated
C. ended
D. dedicated
60. They decided to postpone their journey till the end of the month because of the epidemic.
A. put off
B. take up
C. go ahead
D. turn round
VIII. Choose the sentence which has the same meaning as the original one
61. “John shouldn’t have behaved so badly.” said Janet.
A. Janet doesn’t like John’s behavior.
B. Janet objected to John’s behavior.
C. Janet dislikes John.
D. Janet was angry with John.
62. As soon as I receive the results, I will phone you.
A. I will give you a ring the moment I receive the results.
B. Sooner or later after I receive the results, I will call you.
C. After receiving the results, I will phone you.
D. I will phone you when I receive the results.
63. He likes jazz music and she is also interested in jazz music.
A. He likes jazz music and she is too.
B. He likes jazz music and so is she.
B. He likes jazz music and so she does.
D. He likes jazz music and she does too.
64. More people watch football matches now than ten years ago.
A. Less people watched football matches ten years ago than now.
B. Fewer people watched football matches than now.
C. Ten years ago fewer people watched football matches than now.
D. Ten years ago there were more people who watched football matches than now.
65. Hardly had we entered the cinema when the power failed.
A. No sooner we entered the cinema than the power failed.
B. Soon after we entered the cinema, did the power fail.
C. As soon as the power failed, we entered the cinema.
D. The power failed just before we entered the cinema.
IX. Read the following passage carefully and choose the best answer to each question
The word laser was coined as an acronym for Light Amplification by the Stimulated Emission of
Radiation. Ordinary light, from the Sun or a light bulb, is emitted spontaneously, when atoms or molecules
get rid of excess energy by themselves, without any outside intervention. Stimulated emission is different
because it occurs when an atom or molecule holding onto excess energy has been stimulated to emit it as
light.
Albert Einstein was the first to suggest the existence of stimulated emission in a paper published in
1917. However, for many years physicists thought that atoms and molecules always were much more likely
to emit light spontaneously and that stimulated emission thus always would be much weaker. It was not
until after the Second World War that physicists began trying to make stimulated emission dominate. They
sought ways by which one atom or molecule could stimulate many others to emit light, amplifying it to
much higher powers.
The first to succeed was Charles H-Townes, then at Columbia University in New York. Instead of
working with light, however, he worked with microwaves, which have a much longer wavelength and built
a device he called a “maser” for Microwave Amplification by the Stimulated Emission of Radiation.
Although he thought of the key idea in 1951, the first maser was not complete until a couple of years later.
Before long, many other physicists were building masers and trying to discover how to produce stimulated
emission at even shorter wavelengths.
The key concepts emerged about 1957. Townes and Arthur Schawlow, then at Bell Telephone
Laboratories, wrote a long paper outlining the conditions needed to amplify stimulated emission of visible
light waves. At about the same time, similar ideas crystallized in the mind of Gordon Gould, then a 37year-old graduate student at Columbia, who wrote them down in a series of notebooks. Townes and
Schawlow published their ideas in a scientific journal, Physical Review Letters, but Gould files a patent


Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

application. Three decades later, people still argue about who deserves the credit for the concept of the
laser.
66. The word “coined” could best be replaced by ………… .
A. created
B. mentioned
C. understood
D. discovered
67. The word “intervention” can best be replaced by ………… .
A. need
B. device
C. influence
D. source
68. The word “it” in the last line of the first paragraph refers to ………. .
A. light bulb
B. energy
C. molecule
D. atom
69. Which of the following statements best describes a laser?
A. A device for stimulating atoms and molecules to emit light.
B. An atom in a high-energy state.
C. A technique for destroying atoms or molecules.
D. An instrument for measuring light waves.
70. Why was Townes’s early work with stimulated emission done with microwaves?
A. He was not concerned with light amplification.
B. It was easier to work with longer wavelengths.
C. His parents Schawlow had already begun work on the laser.
D. The laser had already been developed.
71. In his research at Columbia University, Charles Townes worked with all of the following EXCEPT …..
A. stimulated emission B. microwaves
C. light amplification
D. a master
72. In approximately what year was the first master built?
A. 1917
B. 1951
C. 1953
D. 1957
73. The word “emerged” in paragraph 4 is closest in meaning to ……….. .
A. increased
B. concluded
C. succeeded
D. appeared
74. The word “outlining” in paragraph 4 is closest in meaning to ……….. .
A. assigning
B. studying
C. checking
D. summarizing
75. Why do people still argue about who deserves the credit for the concept of the laser?
A. Because the researchers’ notebooks were lost.
B. Because several people were developing the idea at the same time.
C. Because no one claimed credit for the development until recently.
D. Because the work is still incomplete.
X. Choose the best sentence that is made from the words and phrases given
76. no longer/ scientific/ discovery/ matter/ person/ work.
A. No longer scientific discovery is a matter of one person alone working.
B. No longer scientific discovery is a matter of one person working alone.
C. No longer is scientific discovery a matter of one person alone working.
D. No longer is scientific discovery a matter of one person working alone.
77. They/ have/ nice/ memories/ decide/ come back.
A. They have so nice memories that they have decided to come back.
B. They have such nice memories that they have decided to come back.
C. They have such a nice memories that they have decided to come back.
D. They have so nice a memories that they have decided to come back.
78. woman/ wear/ dark glasses/ avoid/ recognize.
A. The woman wears always dark glasses to avoid recognizing.
B. The woman wears always dark glasses to avoid to be recognized.
C. The woman always wears dark glasses to avoid recognizing.
D. The woman always wears dark glasses to avoid being recognized.
79. time/ his daughter/ graduate/ he/ retire.
A. By the time his daughter will graduate, he will retire.
B. By the time his daughter graduates, he will retire.
C. By the time his daughter will graduate, he will have retired.


Gia sư Thành Được

www.daythem.com.vn

D. By the time his daughter graduates, he will have retired.
80. Mike/ arrive home/ remember/ appointment/ dentist.
A. It was not until he had arrived home when Mike remembered his appointment with the dentist.
B. It was not until he had arrived home that Mike remembered his appointment with the dentist.
C. It was not until he had arrived home and Mike remembered his appointment with the dentist.
D. It was not until he had arrived home Mike remembered his appointment with the dentist.
- The end –

KEY
1A
11D
21A
31B
41B
51D
61B
71C

2B
12A
22B
32C
42A
52C
62A
72C

3A
13C
23A
33D
43C
53C
63D
73D

4A
14C
24A
34B
44A
54B
64C
74D

5D
15B
25C
35D
45D
55B
65B
75B

6C
16B
26A
36A
46D
56C
66A
76D

7A
17C
27A
37B
47B
57A
67C
77B

8B
18B
28A
38D
48B
58D
68B
78D

9D
19D
29B
39A
49C
59C
69A
79D

10C
20B
30A
40D
50A
60C
70B
80B



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×