Tải bản đầy đủ

Đề thi HSG môn Tiếng Anh lớp 7 cấp Huyện kèm Audio phần Nghe, Tape script, Đáp án

UBND HUYỆN
PHÒNG GD&ĐT
ĐỀ CHÍNH THỨC

ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH NĂNG KHIẾU CẤP HUYỆN

NĂM HỌC 2016 - 2017
Môn: Tiếng Anh 7
Thời gian làm bài 120 phút (không kể thời gian giao đề)
Đề thi có 06 trang

Điểm

Họ tên, chữ ký giám khảo

Bằng số: _________________

1.

Bằng chữ: ________________


2.

Số phách

Chú ý: - Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi.
- Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu gì kể cả từ điển.
SECTION 1: LISTENING
I. Listen and choose the correct answer. (1.0 pt)
1. Which sentence is TRUE?
A. Nam’s thinking about getting married.
B. Nam’s thinking about getting a new TV.
C. Nam’s thinking about getting a new apartment.
2. Trang …………………..watches television.
A. always
B. usually
C. rarely
3. What is Nam’s favorite TV program?
A. Music programs.
B. The news.
C. The sports
4. When will they go to the show “Who wants to be a Millionaire?”?
A. On Friday night.
B. On Saturday night.
C. On Sunday night.
5. Why does Trang want to come back home?
A. Because she wants to see the game shows.
B. Because she wants to do her homework.
C. Because she wants to see the final episode of her favorite show.
Write your answers here:
1 __________

2___________

3___________

4 ___________ 5___________

II. Listen and fill in the missing words. (1.0 pt)
1. Name of film: ………………………………………………....
2. For people: …………………………………………………….

3. Cost: ……………………………………………….………….
4. Video shop in: …………………………………………….….
5. Opposite: ……………………………………………….…….
SECTION 2: PHONETICS
Page 1 of 9


III. Choose the word which has the underlined part pronounced
the rest by circling your answer (A/ B/ C or D). (2.0 point)
1. A. coach
B. care
C. decide
2. A. allow
B. brown
C. shower
3. A. amusement
B. university
C. useful
4. A. surgery
B. energy
C. strange
5. A. add
B. stomach
C. absent
6. A. gather
B. author
C. birthday
7. A. cartoon
B. food
C. coop
8. A. laugh
B. weigh
C. enough
9. A. typical
B. type
C. style
10. A. catch
B. check
C. headache

differently from that of
D. scared
D. bowl
D. public
D. regular
D. band
D. month
D. stood
D. cough
D. cyclist
D. touch

Write your answers here:
1 __________

2___________

3___________

4 ___________ 5___________

6 __________

7___________

8___________

9 ___________ 10___________

SECTION 3: LEXICO-GRAMMAR
IV. Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answer (A/
B/ C or D) in the numbered box. (4.0 points)
1. My little brother set the table ________ plates, bowls, spoons and glasses.
A. by
B. in
C. into
D. with
2. My sister had a baby daughter yesterday and she is my first ________ .
A. A. nephew
B. niece
C. cousin
D. relation
3. ________, many teenagers say they don’t like football-one of the world’s most popular
games.
A. Surprise
B. Surprising
C. Surprisingly
D. Surprised
4. Like Bobby, his wife prefers clothes made ________ silk ________ those of cotton.
A. in/ to
B. from/ than
C. of/ to
D. from/ more
5. Always wear goggles as a ________ for your eyes when using the machines.
A. protector
B. protection
C. protect
D. to protect
6. Please remove the document________ the glass of the photocopier.
A. out
B. with
C. from
D. into
7. Wearing a band over the wrist allows players ________ safely.
A. playing
B. to play
C. play
D. plays
8. I hate drinking mineral water. The minerals in the water make it ________ to drink.
A. please
B. pleasant
C. pleasure
D. unpleasant
9. I watched a ________ movie last night and I couldn’t sleep.
A. scare
B. scary
C. scaring
D. scared
10. ________ tired, I went to bed early last night.
A. Felt
B. Feeling
C. To feel
D. Feel
11. She needs ________ how many books there are on the shelf.
A. know
B. knowing
C. to know
D. are knowing
12. How many numbers between 10 and 100 are divisible by 5 ________.
A. 18
B. 19
C. 20
D. 21
13. Liz liked ________ the dolphin and the color of the cap.
A. either
B. neither
C. both
D. none
14. Some people play video games at home. ________ play them in the arcade.
A. Other
B. The other
C. Others
D. Another
Page 2 of 9


15. She didn’t play volleyball last week and we ________.
A. did, too
B. aren’t, either
C. don’t, either
D. didn’t, either
16. I’m going to a wedding on Sunday. ________ is getting married.
A. A friend of me
B. A friend of I
C. One my friend
D. A friend of mine
17. His choice of words ________ good.
A. is
B. are
C. were
D. be
18. John: “Hello. Can I speak to Trang, please?”
- Trang: “________”
A. Speaking. Who’s that?
B. What’s the matter with you?
C. Hello, John. How are you?
D. How do you do?
19. These are my ________ children.
A. sister Sara
B. sister’s Sara
C. sister Sara’s
D. Sara’s sister
20. Who is ________of the couple?
A. the tallest
B. the taller
C. taller
D. the tall
Write your answers here:
1
____________ 2____________ 3____________

4
____________ 5____________

6
7
____________ ____________

9
10
____________ ___________

11
___________

8 ____________

14
12___________ 13____________ ___________

16
17
19
___________ ___________
18 ___________ ___________
V. Identify the mistake in each sentence and correct it. (1.0 point)
1.My father has less days off than Tim’s father.
A B
C D
2.Susan plays the piano in her room at the moment.
A
B
C
D
3.We work very hardly but we have fun working together
A
B
C
D

15___________
20
___________

4.Mike usually drives to work, but today he walks.
A
B
C
D
5.After each lesson, we often have a ten minutes rest.
A
B
C
D
Mistake
Correction
1
2
3
4
5
VI. Supply the correct form of the word in bold. (1.0 point)
1. I want to be a student at a ________university when I grow up.
MEDICINE
2. They lived in a small ________ peaceful village in the mountainous area. SLEEP
3. Lance Armstrong is one of the most famous ________.
CYCLE
4. He is in prison for three bank ________.
ROB
5. This novel is famous ________.
WORLD
Write your answers here:
Page 3 of 9


1 __________ 2___________ 3___________ 4 ___________ 5___________
VII. Give the correct forms of the verbs given in brackets. (1.0 point)
1. You look tired. What you (think) ________ about?
2. Oh! This bag is very heavy. I can’t carry it.
- Don’t worry, I (help) ________you with it.
3. Hoa can not speak English without (make) ________ any mistakes.
4. People need a pair of good rackets (play) ________ the game.
5. The police (protect) ________ the city day and night.
Write your answers here:
1 __________ 2___________ 3___________ 4 ___________ 5___________
SECTION 4: READING
VIII. Choose one suitable word (A/ B/ C or D) to complete the following passage. (2.0
points) (10 x 0.2 = 2.0 pts)
I’m writing to invite you to a party we........................ (1) at the flat next Friday,
December 14th. As you know, ...........................(2) Lan’s 13 th birthday next week and my
birthday is in next month, .......................... (3) we thought we’d celebrate together and
have a joint party.
I can’t remember if you know my address or not, but anyway, if
you .............................. (4) the direction below, you shouldn’t get lost. Take the Number 15
bus from the station and ........................... (5) at the Star Hotel. Walk down Long Viet Road,
past the Dan Chu Cinema, and then ............... ……(6) the first turning on the right. That’s
Le Loi Road. Turn left ..................... (7) the first junction, then go straight past the church
as far as the next crossroads. ......................(8) and our block of flats is the second on the
right.
Do try and come. Of course you’re ........................... (9) to bring someone with you if
you want to.
Look forward .............................. (10) you then!
1. A. have
2. A. it’s
3. A. too
4. A. to follow
5. A. get up
6. A. have
7. A. in
8. A. Right turn
9. A. welcomed
10. A. to see

B. are having
B. its
B. but
B. follow
B. get by
B. get
B. at
B. To right
B. welcome
B. for seeing

Write your answers here:
1.
2.
6.
7.

C. going to have
C. they’re
C. because
C. following
C. get on
C. take
C. of
C. To turn
C. welcoming
C. of seeing
3.
8.

4.
9.

D. will has
D. she’s
D. so
D. follows
D. get off
D. bring
D. on
D. Turn right
D. to welcome
D. to seeing
5.
10.

IX. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE
word in each space. (2.0 points) (10 x 0.2 = 2.0 pts)
Americans like sport very much. One of the (1)............. popular kinds of sports in
Autumn is football. All the high schools (2)........... universities have their own teams.
Page 4 of 9


In winter the most popular kind of sports (3)........... basketball. There is usually a match
every evening in one school gymnasium or another. In some parts of the United States there
is a lot of (4)..................... and ice. Many people like skiing and skating.
In the other two (5).............., millions of Americans enjoy baseball. The schools have
their games in (6)..............., but the most important professional games are played during
summer. Many people listen to the games (7) .......... the radio, watch them on television or
read about them (8) ....................... the newspapers.
Some also play tennis or golf and others (9) ..................... fishing. They like to stay
outdoors (10)........................it is warm during the months of June, July and August.
Write your answers here:
1 __________ 2___________

3___________

4 ___________ 5___________

6 __________ 7 __________ 8 __________ 9 __________ 10 __________
SECTION 5. WRITING
X. Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the same
as the sentence printed before it. (2.0 points)
1. He spent half an hour driving to work yesterday.
→ It took _______________________________________________________________
2. My brother is a more skillful badminton player than I am.
→ My brother ___________________________________________________________
3. We have a break that lasts thirty minutes every morning.
→ We have a ____________________________________________________________
4. My daddy likes fishing in the river better than fishing in the lake.
→ My daddy prefers_______________________________________________________
5. Why is not this TV working?
→ What ________________________________________________________________
6. We didn’t go to school yesterday because of the heavy rain.
→ Because it _____________________________________________________________
7. Miss. Sofia will be twenty next week.
→ It will be ______________________________________________________________
8. There are fewer cinemas in a small city than there are in a big city.
→ There aren’t_____________________________________________________________
9. How far is it from your school to Hung Vuong English Centre?
→ What ________________________________________________________________
10. Did your mother buy you that interesting book last summer?
→ Your mother___________________________________________________________?

Page 5 of 9


XI. Complete the sentence using the words given. Make all the changes and additions if
neccessary. (2.0 points)
1. could/ tell/ how/ get/ supermarket/ please?
_______________________________________________________________________
2. you/ shouldn’t/ put/ too much/ salt/ soup.
_______________________________________________________________________
3. eat/ talk/ friends/ be/ most common ways/ relax/ recess/ many/ country.
_______________________________________________________________________
4. everyone/ happy/ and/ wished/ keep/ activity/ walking.
________________________________________________________________________
5. monitor/ always/ go/ class/ on time/ be/ good example/ class.
_______________________________________________________________________
XII. Arrange the words and phrases to make the meaningful sentences based on the given
cues. (1.0 point)
1. take / courses / help / you / with / can / the / of / university / a / home / video cassette
recorder / at/.
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
2. food/ like/ lunch/ what/ would/ and/ for/ kind/ you/ of/ today’s/ drink/?
_______________________________________________________________________
3. first/ on/ and/ see/ next to/ take/ turning/ the left/ will/ the shoe store/ the/ it/ you/.
________________________________________________________________________
4. better/ food/ fat/ eat/ to/ it/ containing/ and/ is/ less/ sugar/.
_______________________________________________________________________
5. in/ USA/ 8.30/ day/ at/ o’clock/ start/ 3.30 or 4/ morning/ at/ the/ classes/ each/ ends/ the/
school/ and/.
_______________________________________________________________________
____THE END____

Page 6 of 9


UBND HUYỆN PHÙ NINH
PHÒNG GD & ĐT
(Hướng dẫn chấm có 02 trang)

HƯỚNG DẪN CHẤM
ĐỀ THI HỌC SINH NĂNG KHIẾU CẤP HUYỆN
NĂM HỌC 2016 - 2017
Môn: Tiếng Anh 7

SECTION 1: LISTENING.

I. Listen and choose the correct answer. (1.0 pt) 0,1 x 5 = 1.0 point
1:B
2: C
3: A
4:B
5: C
Key:
1. B. Nam’s thinking about getting a new TV.
2. C. rarely
3. A. Music programs
4. B. On Saturday night
5. C. Because she wants to see the final episode of her favorite show
II. Listen and fill in the missing words. (1.0 pt) 0,2 x 5 = 1.0 point
Key:
1. Blue Café
3. 5.99 (pounds)

2. twelve or older
4. Shirley (Street)

5. (the) bank

SECTION 2: PHONETICS.
III. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others by
selecting the corresponding letter A/ B/ C or D (2.0 point) 0,2 x 10 = 2.0 points
1. C
2. D
3. D
4. D
5. B
6. A
7. D
8. B
9. A
10. C
SECTION 3: LEXICO-GRAMMAR.
IV. Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answer (A/ B/ C/
or D) in the numbered box. (4.0 points) 0,2 x 20 = 4.0 points
1. D
2. B
3. C
4. C
5. A
6. C
7. B
8. D
9. C
10. B
11. C
12. B
13. C
14. C
15. D
16. D
17. A
18. A
19. C
20. B
V. Identify the mistake in each sentence and correct it. (1.0 point) 0,2 x 5 = 1.0 point
1
2
3
4
5

Mistake
B
A
B
D
C

Correction

fewer
is playing
hard
 is walking
ten-minute

VI. Supply the correct form of the word in italic. (1.0 point) 0,2 x 5 = 1.0 point
1. medical
2. sleepy
3. cyclists
4. robberies
5. worldwide
VII. Give the correct forms of the verbs given in brackets. (1.0 point) 0,2 x 5 = 1.0 point
1. are - thinking
2. will help
3. making
4. to play
5. protect
Page 7 of 9


SECTION 4: READING.

VIII. Choose one suitable word (A/ B/ C or D) to complete the following passage. (2.0
points) (10 x 0.2 = 2 pts)
1. B
6.C

2.A
7.B

3.D
8.D

4.B
9.B

5.D
10.D

IX. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE
word in each space. (2.0 points) (10 x 0.2 = 2.0 pts)
1. most
6. spring

2. and
7. on

3. is
8. in/on

4. snow
9. go

5. seasons
10. because

SECTION 4. WRITING.
X. Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the
sentence printed before it. (2.0 points) 2,0 x 10 = 2.0 points
1. It took him half an hour to drive to work yesterday.
2. My brother plays badminton more skillfully than I do/ me.
3. We have a thirty-minute break every morning.
4. My daddy prefers fishing in the river to fishing in the lake.
5. What is wrong with/ the matter with this TV now?
6. Because it rained heavily, we didn’t go to school yesterday.
7. It will be Miss Sofia’s twentieth birthday next week.
8. There aren’t so/ as many cinemas in a small city as there are in a big city.
9. What is the distance between your school and Hung Vuong English Centre?
10. Your mother bought you that interesting book last summer, didn’t she?
XI. Complete the sentence using the words given. Make all the changes and additions if
neccessary. (2.0 point) 0,4 x 5 = 2.0 points
1. Could you tell me how to get to the supermarket, please?
2. You shouldn’t put too much salt to the soup.
3. Eating and talking with friends are the most common ways of relaxing at recess in many
countries.
4. Everyone was/ felt happy and wished to keep the activity of walking.
5. The monitor always goes to class on time to be a good example for the class.
XII. Arrange the words and phrases to make the meaningful sentences based on the given cues.
(1.0 point) 0,1 x 5 = 1.0
1. With the help of a video cassette recorder you can take university courses at home.
You can take university courses at home with the help of a video cassette recorder.
2. What kind of food and drink/ drink and food would you like for today’s lunch?
3. Take the first turning on the left and you will see it next to the shoe store.
4. It is better to eat less food containing fat and sugar/ sugar and fat.
5. In the USA, classes start at 8.30 each morning and the school day ends at 3.30 or 4 o’clock.
Lưu ý: Nếu học sinh có câu trả lời khác với hướng dẫn chấm mà đúng thì vẫn cho điểm.
TOTAL: 20 POINTS (20 ĐIỂM)

--------THE END--------Page 8 of 9


Page 9 of 9



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×