Tải bản đầy đủ

Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 cấp Huyện năm học 2016 2016 kèm Đáp án, Audio, Tape script

UBND HUYỆN
PHÒNG GD & ĐT

ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH NĂNG KHIẾU CẤP HUYỆN
NĂM HỌC 2016 - 2017
Môn: Tiếng Anh 6 (Đại trà)
Thời gian làm bài 120 phút (không kể thời gian giao đề)
Đề thi có 06 trang

ĐỀ
ĐỀCHÍNH
CHÍNHTHỨC
THỨC
Điểm

Họ tên, chữ ký giám khảo

Số phách

Bằng số:
1.

Bằng chữ:
2.
Chú ý: - Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi.
- Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu gì kể cả từ điển.
SECTION 1: LISTENING.
Phần nghe có 01 bài, được nghe 02 lần (giám thị chỉ mở 01 lần đĩa tự động phát 02 lần)

I. Listen to the Captain's announcement on an airplane twice. Write a number or a
word in the blank. (1.0 point)
1. This is the captain…………………….
2. The number of Rightwing Flight is ……………………
3. The plane is currently at an airspeed of 400 miles per ……………….
4. The time is …………………..PM .
5. The weather looks…………………….
Write your answer here
1 __________

2___________

3___________

4 ___________ 5___________

SECTION 2: PHONETICS.
II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling
the corresponding letter A, B, C or D. (2.0 points)

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

A.
A.
A.

A.
A.
A.
A.
A.
A.

teachers
foot
teeth
gymnast
black
young
orange
watches
station

10. A. chest

B.
B.
B.
B.
B.
B.
B.
B.
B.

thanks
door
thin
vegetable
work
house
cabbage
brushes
question

C.
C.
C.
C.
C.
C.
C.
C.
C.

B. school

pupils
good
mother
dangerous
knee
our
lemonade
classes
invitation

C. lunch

D. farmers
D. book
D. math
D. geography
D. look
D. trousers
D. sausage
D. lives
D.
intersection
D. bench

Write your answer here
1 __________

2___________

3___________

4 ___________ 5___________

6 __________

7___________

8___________

9 ___________ 10___________

SECTION 3: VOCABULARY & GRAMMAR.

1


III. Choose the best answer to complete each sentence, identify your answer by circling the
corresponding letter A, B, C, or D. )(4.0 points)
1, Lan often has …………… big breakfast. Then she goes to work.
A. the
B. a
C. an
D. √
2, The weather today is ……………. better than yesterday.
A. more
B. much
C. very
D. so
3, My father is a very good friend of .................... .
A. them
B. their
C. theirs
D. themselves
4, Mai is staying …..…….. her uncle and aunt’s house in Ha Noi at the moment.
A. with
B. on
C. in
D. at
5, Of all the schools in town, mine is ……………….. .
A. large
B. larger
C. larger than
D. the largest
6, John: “How about going to the movies with me on Saturday night?” – Ann: “…………..”.
C. It’s my pleasure
A. Of course not
B. Sure, thanks
D. That’s very kind of you
7, Viet Nam is a ……………….. .
A. language
B. nationality
C. country
D. capital
8, A bus-stop is a ………….…. .
A. bus
B. means
C. park
D. place
9, A: “Would you like some bread?”
B: “………….…. .”.
A. No, thanks. I’m full
B. Ok. I don’t like rice
C. All right
D. Yes, I would
10, John: “………………..?”
Mary: “That’s a great idea.”
A. Do you like playing sports
B. Can you buy me some apples
C. Why don’t we go out for dinner
D. May I borrow your pen
11, Ba: “………………..do you visit your uncle?”
Nam: “Every other week.”
A. Why
B. How often
C. When
D. How long
12, The school cafeteria only opens ………………..lunchtime.
A. on
B. in
C. at
D. of
13, There is a good film ………..…… - ………….….. the Thang Long Theater.
A. on - in
B. in - at
C. at - of
D. on - at
14. He is one of _______ players in the team.
A. better
B. the best
C. good
D. bad
15, Listen! The news on the radio __________very interesting.
A. are
B. is
C. has
D. have
16, On ..................... we often go out for dinner.
A. nights of Saturday
B. Saturday nights
C. Saturday’s nights
D. none is correct
17, How much is this ..................... of bread?
A. bar
B. bag
C. box
D. loaf
18, ..................... book is this, yours or mine?
A. What
B. Which
C. Whose
D Who’s
19. Mr Quang: “Who .................that horrible noise?” Mrs Lan: “It’s Ba practicing the violin.”
A. makes
B. make
C. is making
D. making
20, This is a/an .................... car.
A. American red old
B. old red American
C. red American old
D. old American red

Write your answer here
1. _____________
2. _____________
3. _____________

6. _____________
7. _____________
8. _____________

11. _____________
12. _____________
13. _____________

2

16. _____________
17. _____________
18. _____________


4. _____________
5. _____________

9. _____________
10_____________

14. _____________
15. _____________

19. _____________
20. _____________

IV. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. (1.0 points)
1. There (not be ) _______________any milk in the fridge.
2. Le Tam wants________________ (be) a teacher after he leaves school.
3. There are lots of gray clouds in the sky. It (rain)_____________________.
4. Where is your mom now? - She (grow)_________________vegetables in the garden.
5. Children like (ride) ___________________e-bikes to school ?

Write your answer here
1 __________

2___________

3___________

4 ___________ 5___________

V. Give the correct form of the words in capital to complete the sentences. (2.0 point)
1. What is the __________ of Mount Everest.

(HIGH)

2. Is that your____________ house?

(BEAUTY)

3. Nam and Mai are good ___________

(FRIENDLY)

4. Mrs. Nga _________us English.

(TEACHER)

5. My mother usually goes _________ in the early morning.

(JOG)

6.

in

They

have

a

lot

of

........................

the

summer.

(ACT)
7.

This

is

the

.......................

pagoda

in

Hanoi

(OLD)
8.

Don't

ride

too

quickly.

It

is

.........................

(DANGER)
9. My house is .................. than yours.
10.

He

greets

me

(BIG)
in

a

.........................

way.

(FRIEND)

Write your answer here
1 __________

2___________

3___________

4 ___________ 5___________

6 __________

7___________

8___________

9 ___________ 10___________

VI. Circle the letter A,B,C or D before the mistake in each sentence and correct it.
(1.0 point)
1. Do you know how much a dictionary cost ?
A
B C
D
2. I go to the library three times every week.
A
B
C
D
3. Viet do not get up early and do morning exercises every morning.
A
B
C
D
4. That’s my father over there. He stands near the window
A
B
C
D
5. How do you go to see the dentist? - Once or twice a month.
A
B
C
D

Write your answer here
3


1.
2.
3.
4.
5.







SECTION 4: READING.
VII. Read the passage. Then choose one suitable word to fill in the gaps. (2.0 points)
Jim Green is a student at May Secondary School. He (1)___________ classes from Monday
to Friday. He has many (2)_______________ to do after class in the afternoon. On Monday and
Wednesday, he helps his (3)___________ with their English. On Tuesday and Thursday, he
takes part in the Informatics Club. On Friday, he goes (4)__________ on the river. He goes to
the park or museum (5)_________ his parents and his sister (6)_______________ Saturday. On
Sunday, he has a good rest (7)__________ home and (8)___________ his homework.
Now it is 8:30 in the morning. Jim (9)________ in the classroom and having a maths class.
He is listening to the teacher carefully. His friends David and Tony are looking at the
blackboard. Lucy and Lily are thinking. Mary is writing something in her notebook. All of
them (10)_________ working hard.
1. A. to have
B. has
C. have
D. having
2. A. school
B. lesson
C. housework
D. things
3. A. books
B. friends
C. rulers
D. notebooks
4. A. to the zoo
B. camping
C. sailing
D. shopping
5. A. with
B. to
C. by
D. of
6. A. at
B. in
C. on
D. to
7. A. in
B. at
C. on
D. of
8. A. makes
B. works
C. does
D. thinks
9. A. are sitting
B. sitting
C. sit
D. is sitting
10. A. is
B. are
C. x
D. be

Write your answer here
1......................... 2........................... 3........................... 4..........................

5.......................

6........................ 7........................... 8........................... 9........................... 10......................
VIII. Fill in each blank with ONE suitable word. (2.0 points)
Of all my relatives, I like my aunt Emily the (1)__________ She’s my (2) _________
youngest sister. She has never married and (3) __________alone in a small village near Bath.
She’s fifty years old, (4) __________she’s quite young in spirit. She has a fair complexion, thick
brown hair and dark brown eyes. She has a kind face, and when you meet (5) __________, the
first thing you notice (6) __________her smile. Her face is a little wrinkled now, but I think she
is still rather attractive. She is the sort of person you can always go to if you (7) _________a
problem and she’s extremely generous. She likes reading (8) _________gardening, and she still
goes (9) __________ long walks over the hills. I hope I’m as active as she is when I’m at her
(10) __________ .
Write your answer here
1......................... 2........................... 3........................... 4..........................

5.......................

6........................ 7........................... 8........................... 9........................... 10......................

4


IX. Read the following passage, then answer the questions by circling A, B, C or D. (1.0 pt)
My name is Petty and this is my husband, Phil. We both work in offices in London. We
have breakfast at half past seven. We usually have bread, coffee and orange juice for breakfast.
For lunch we usually have a salad or soup and sandwich. That’s at about 1.30.
We usually have dinner at half past seven in the evening. It is a big meal of the day and
we have meat or fish with vegetables and potatoes or rice. We have orange juice with milk. On
Saturday we often go to a restaurant for dinner at about eight o’clock.
1. Petty and her husband work in …………….
A. offices
B. factories
C. hospitals
D. clinics
2. Petty and Phil have ………….
A. a big breakfast
B. a light breakfast
C. breakfast with meat
D. breakfast with eggs
3. What do they have for lunch?
A. salad and sandwich
B. salad and soup
C. fish and soup
D. sandwich and fish
4. What do they drink for dinner ?
A. iced tea
B. iced coffee
C. soda
D. orange juice
5. Where do they have dinner on Saturday evenings?
A. at home
B. at a hotel
C. at their friend’s house
D. at a restaurant
Write your answer here
1......................... 2........................... 3........................... 4.......................... 5.......................
SECTION 5: WRITING
XI. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means the same as the first
one. (2.0 points)
1. How many teachers are there in your school?
ð How many teachers ……………………………………………………?
2. The toy store is to the right of the bakery.
ð The bakery ………………………………………………………………………… .
3. Do you and your friends walk to school every day?
ð Do you and your friends go…………………………………………………?
4. We have English class at 7.15.
ð Our English class………………………………………………………………….
5. Let us go to the beach and have a good time there.
ð How about…………………………………………………………………?.
6. Is there a colorful picture in your room?
ð Does ……………………………………………………………………… ?
7. How much is a bowl of noodles?
ð What …………………………………………………...................................?
8. How high is the Mount Everest?
ð What ...............................................................................................................?

5


9. I spend two hours a day doing my homework.
ð It ………………………………………………………………......................
10. No one in my class is as lazy as Tom.
ð Tom ……………………………………………………………………………………………
XI. Rearrange these words or phrases to make complete sentences. (1.0 point)
1. is/ I/ because/ like/ very/ winter/ it/ cold/ don’t.
…………………………………………………………………………………………………
2. Christmas/ a/ wine/ doesn’t/ he/ of/ drink/ has/ he/ glass/ wine/ usually/ at/ but
…………………………………………………………………………………………………
3. the/ you/ in/ what/ afternoon/ usually/ do/ finish/ work/ time?
…………………………………………………………………………………………………
4. your/ using/ the/ moment/ I/ ruler/ it/ can/ you/ borrow/ are/ or/ at/ ?
…………………………………………………………………………………………………
5. is/ on/very/ from/ our/ not/ school/ Dương Nam street/ to/ far/ Nhat Hoa mall,/ so/ there/
often/ walk/ It/ on/ we/ Sundays.
…………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………
XII. Complete sentences by using the words or phrases below, adding more words if
necessary. (1.0 point)
1. Quang / school / three floors / and / classroom / third floor /.
……………………………………………………………………………………………………
2. There / three pictures / wall / Tuan’s room /.
……………………………………………………………………………………………………
3. Lan / sister / listen / music / room / at the moment /.
……………………………………………………………………………………………………
4. Every / afternoon / after school / Ban / housework / and / read / books /.
……………………………………………………………………………………………………
5. What / you / family/ do / this summer vacation / ?
……………………………………………………………………………………………………
_____THE END_____

6


UBND HUYỆN
PHÒNG GD&ĐT

HƯỚNG DẪN CHẤM
ĐỀ THI HỌC SINH NĂNG KHIẾU CẤP HUYỆN
Môn: Tiếng Anh 6

(Hướng dẫn chấm có 2 trang)
SECTION 1: LISTENING.

I. Listen to the Captain's announcement on an airplane twice. Write a number or a
word in the blank. (1 point) 02 x 5 = 1pt
1. speaking ;

2. 86A./ eighty- six A;

4. 1.25 / one twenty- five ;

3. hour

5. good

Tape:
This is your captain speaking. First I'd like to welcome everyone on Rightwing Flight
86A. We are currently cruising at an altitude of 33,000 feet at an airspeed of 400 miles
per hour. The time is 1:25 pm. The weather looks good and with the tailwind on our side
we are expecting to land in London approximately fifteen minutes ahead of schedule.
SECTION 2: PHONETICS.
II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling
the corresponding letter A, B, C or D. (2.0 point) 02 x 10 = 2pts

1. B

2. B

3. C

4. D

5. C

6. A

7. C

8. D

9.B

10.
B

SECTION 3: VOCABULARY & GRAMMAR.
III. Choose the best answer to complete each sentence, identify your answer by circling the
corresponding letter A, B, C, or D. (4.0 points) 02 x 20 = 4pts
1, B
2, B
3, C
4, D
5, D
6, B
7, C
8, D
9, A
10, C
11, B
12, C
13, D 14, B
15, B
16, B
17, D 18, C
19, C
20, B
IV. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. (1.0 points) 02 x 5 = 1pt
1. isn’t
2. tobe
3. is going to rain
4. is growing
5. Do - riding
V. Give the correct form of the words in capital to complete the sentences. (2.0 point)

02 x 10 = 2pts
1. height
6. activities

2. beautiful
7. oldest

3. friends
8. dangerous

4. teaches
9. bigger

VI. Find one mistake in each sentence. (1.0 point) 02 x 5 = 1pt

7

5. jogging
10. friendly


1. D. costs

2. D. a

3. A. doesn’t

4. C. is standing

5. A. How often

SECTION 4: READING.
VII. Read the passage. Then choose one suitable word to fill in the gaps. (2.0 point)

02 x 10 = 2pts
1.B
2.D
3.B
4.C
5.A

6.C
7.B
8.C
9.D
10.B

VIII. Fill in each blank with ONE suitable word. (2.0 points) 02 x 10 = 2pts
1. best
6. is
2. mother’s
7. have
3 lives
8. and
4. but
9. for
5. her
10. age
IX. Read the following passage, then answer the questions by circling A, B, C or D. (1.0 pt)

02 x 10 = 2pts
1. A

2. B

3. A

4. D

5. D

SECTION 5: Writing.
X. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means the same as the first
one. (2.0 points) 02 x 10 = 2pts
1. How many teachers does your school have?
2. The bakery is to the left of the toy store.
3. Do you and your friends go to school on foot every day?
4. Our English class starts at 7.15.
5. How about going to the beach and having a good time there?
6. Does your room have a colorful picture?
7. What is the price of a bowl of noodles?
8. What is the height of the Mount Everest?
9. It takes me two hours a day to do my homework.
10. Tom is the laziest (student/ boy) in my class.
XI. Rearrange these words or phrases to make a complete sentence. (1.0 point)

02 x 10 = 2pts
1. I don’t like winter because it is very cold.
2. He doesn’t drink wine but he usually has a glass of wine at Christmas.
3. What time do you usually finish work in the afternoon?
4. Can I borrow your ruler or are you using it at the moment?
5. It is not very far from our school on Duong Nam street to Nhat Hoa mall, so we often walk
there on Sundays.
XII. Complete sentences by using the words or phrases below, adding more words if
necessary. (1.0 point) 02 x 10 = 2pts
(Dùng từ gợi ý để viết thành câu hoàn chỉnh, thêm hoặc thay đổi từ nếu cần thiết)
1. Quang’s school has three floors and his classroom is on the third floor .

8


2. There are three pictures on the wall in Tuan’s room .
3. Lan’s sister is listening to music in her room at the moment .
4. Every afternoon after school, Ban does the housework and reads books .
5. What are you and your family going to do this summer vacation?

Lưu ý: Nếu học sinh có câu trả lời khác với hướng dẫn chấm mà đúng thì vẫn cho
điểm.
TOTAL: 20 POINTS (20 ĐIỂM)
--------THE END---------

9



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×