Tải bản đầy đủ

Bài tập mạo từ Ôn thi THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh

Vững vàng nền tảng, Khai sáng
tương lai
TÀI LIỆU ÔN THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH
BÀI TẬP VẬN DỤNG MẠO TỪ
Exercise 1: Choose the best option to complete the following sentences
1. My mother goes to church in ______ morning.
A. x
B. every
C. the
2. I eat ______orange everyday.
A. an
B. orange
C. the orange s
3. Harry is ______ sailor.
A. a
B. an
C. the
4. We had _____ dinner in a restaurant.
A. a
B. an
C. x

5. Mary loves _____ flowers.
A. a
B. an
C. the
6. ______ is a star.
A. Sun
B. A sun
C. The sun
7. London is _____ capital of England.
A. an
B. a
C. x
8. I want ______ apple from that basket.
A. a
9.

B. an

She works six days _____ week.
A. in
B. for

D. a
D. any orange
D. X
D. the
D. X
D. Suns
D. the

C. the

D. X

C. a

D. X

C. x


D. the

10. I bought ______ umbrella to go out in the rain.
A. a

B. an

11. My daughter is learning to play ______violin at her school.
A. a
B. an
12. Please give me ______pen that is on the counter.
A. a

B. an

C. x

D. the

C. the

D. X

C. the/ the

D. X/ X

C. the

D. X

13. Our neighbour has ______cat and ______ dog.
A. a/ a

B. an/ a

14. It is ______funniest book that I have ever read.
A. a
B. an
15. I usually go to school by______bike.

A. a
B. an
C. x
Exercise 2:Choose the best answer to complete the sentences:
1.
2.
3.
4.
5.

There are billions of stars in _____ space.
A. a
B. an
C. X
He tried to park his car but _____ space wasn‟t big enough.
A. the
B. a
C. an
Can you turn off _____ television, please?
A. X
B. a
C. an
We had _____ meal in a restaurant.
A. a
B. X
C. the
Thank you. That was ______ very nice lunch.

W: www.hoc247.net

F: www.facebook.com/hoc247.net

T: 098 1821 807

D. the

D. the
D. X
D. the
D. an
Trang | 1


Vững vàng nền tảng, Khai sáng
tương lai
6.
7.
8.
9.

10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.

A. a
B. an
C. the
D. X
My daughter plays _____ piano very well.
A. the
B. a
C. X
D. an
Jill went to ______ hospital to see her friend.
A. x
B. the
C. a
D. an
Mrs Lan went to ______ school to meet her son‟s daughter.
A. x
B. the
C. a
D. an
We visited _______ two years ago.
A. Canada and the United States
B. the Canada and the United States
C. the Canada and United States
D. Canada and United States
Are you going away next week? No, _______ week after next.
A. a
B. the
C. some
D. X
We haven‟t been to ______ for years.
A. cinema
B. the cinema
C. a cinema
D. any cinema
It took us quite a long time to get here. It was ______ journey.
A. three hour
B. a three- hours
C. a three- hour
D. three- hours
I can‟t work here. There‟s so much ______.
A. noise
B. noises
C. the noise
D. a noise
I‟ve seen ______ good films recently.
A. a
B. the
C. some
D. an
I often watch ______ television for two hours every night.
A. some
B. the
C. any
D. X
The injured man was taken to _____.
A. hospital
B. any hospital
C. the hospital
D. hospitals
She went out without _____ money.
A. any
B. an
C. a
D. x
Did _______ police find ______ person who stole your bicycle?
A. a /a
B. the / the
C. a / the
D. the / a

19. Can anyone give me.......................... hand, please because I have just fallen over?
A. a

B. an

C. the

D. X

20. I don‟t know what to do. It‟s................................ problem.
A. quite difficult B. a quite difficult

C. quite a difficult

D. the quite difficult

21. I have left my book in.......................... kitchen and I would like you to get it for me.
A. a

B. an

C. the

D. X

22. Please meet me at the train station in............................ hour from now.
A. a

B. an

C. the

D. X

Exercise 3: Choose the best answer that is made from the given words
1. I/ not have/ time/ breakfast/ this morning.
A. I didn‟t have time for the breakfast this morning.
B. I didn‟t have the time for the breakfast this morning.
C. I didn‟t have time for breakfast this morning.
D. I didn‟t have time to breakfast this morning.
2. Opinion/ violent films/ not show/ television.
A. To my opinion, violent films should not be shown on television.
W: www.hoc247.net

F: www.facebook.com/hoc247.net

T: 098 1821 807

Trang | 2


Vững vàng nền tảng, Khai sáng
tương lai
B. In my opinion, violent films should not be shown on television.
C. In my opinion, the violent films should not be shown on television.
D. For my opinion, violent films should not be shown on television.
3. Music/ play/ important part/ film.
A. Music plays an important part in film.
B. The music plays a important part in film.
C. Music plays the important part in a film.
D. Music plays an important part in a film.
4. Margaret/ loved/ have/ holidays/ seaside.
A. Margaret loved having holidays at the seaside.
B. Margaret loved having holidays in the seaside.
C. Margaret loved having holidays at seaside.
D. Margaret loved have holidays at the seaside.
5. Aunt/ sent/ me/ wonderful present.
A. My aunt sent me wonderful present.
B. My aunt sent me a wonderful present.
C. My aunt sent a wonderful present me.
D. My aunt sent me the wonderful present.
Exercise 4: Identify the one underlined word or phrase (A,B,C or D) that must be changed in
order to make the sentence correct.
1. I visited Mexico and United States last year.
A
B
C
D
2. France and Britain are separated by Channel.
A
B
C
D
3. Next year we are going skiing in Swiss Alps.
A
B C
D
4. The word „restroom‟ is an euphemism for toilet.
A
B
C
D
5. The mechanic in the orange shirt put the quart of oil into the engine.
A
B
C
D
6. If you are in the hurry, I can get it for you now.
A B C
D
7. Is this the kind of the party you like?
A B
C D
8. My grandmother had a bad heart and a arthritis.
A
B C
D
9. The most people believe that marriage and family life are the basis of our society.
A
B
C
D
10. In Britain the coffee is more expensive than tea.
A
B
C
D

W: www.hoc247.net

F: www.facebook.com/hoc247.net

T: 098 1821 807

Trang | 3


Vững vàng nền tảng, Khai sáng
tương lai
Exercise 5:Choose the best answer to complete the sentences:
1. _____driver was_____strong athletic young man.
A. The/the

B. The/a

C. A/ the

D. A/a

2. He took_____cigar from his mouth and blew away_____long trail of smoke.
A. the/a

B. a/a

C. the/the

D. a/the

3. We sat_____side by_____side smoking and thinking.
A. /a

B. /the

D. /

C. the/

4. We got back to _____inn as _____night was falling.
A. the/the

B. a/the

C. the/

D. the/a

5. It was_____ late afternoon and their shadows lay long across _____road.
A. /the

B. /

C. the/the

D. a/the

6. _____invitations to_____dinner for 16 people were sent out.
A. /the

B. /a

C. the/the

D. a/the

7. He worked hard and often got out of _____bed at _____night to make sure that he had written
_____point down.
A. /the/a

B. //a

C. the/the/

D. a/the/

8. They stood for _____moment, then all together slowly moved towards_____church.
A. /the
9.

B. /

C. the/a

D. a/the

“Do you usually go to _____church?”
A. a

B. an

“Occasionally”
D. 

C. the

10. They are at_____sea now. They write that they are having_____marvelous time.
A. the/the

B. a/the

C. /

D. the/a

11. I‟ll drive you to _____town this morning.
B. 

A. a

C. the

D. an

12. Although it was_____early afternoon, all_____lights in_____restaurant were on.
A. /the/the

B. //a

C. the/the/

D. a/the/

C. the/the

D. a/the

13. _____Nile flows right through_____city
A. /the

B. /a

14. It was _____sort of_____occasion when one wants to help but doesn‟t know how.
A. the/the

W: www.hoc247.net

B. a/the

F: www.facebook.com/hoc247.net

C. the/a

T: 098 1821 807

D. the/

Trang | 4


Vững vàng nền tảng, Khai sáng
tương lai
ĐÁP ÁN
Exercise 1:
1. C
2. A
9. C
10. B

3. A
11. D

4. D
12. C

5. D
13. A

6. C
14. C

7. D
15. D

8. B
16.

Exercise 2:
1. C
7. B
13. A
19. A

2. A
8. B
14. C
20. C

Exercise 3:
1. C

2.

B

3.

D

4.

A

5.

2.
7.

D
D

3.
8.

D
D

4.
9.

B
A

5. B
10. B

Exercise 4:
1. C
6. B
Exercise 5:
1B
6B
11B

W: www.hoc247.net

2A
7B
12A

3. D
9. A
15. D
21. C

4. A
10. B
16. C
22. B

3D
8D
13C

F: www.facebook.com/hoc247.net

5. A
11. B
17. A

4C
9D
14D

T: 098 1821 807

6. A
12. C
18. B

B

5B
10D

Trang | 5


Vững vàng nền tảng, Khai sáng
tương lai

Vững vàng nền tảng, Khai sáng tương lai
Website Hoc247.vn cung cấp một môi trường học trực tuyến sinh động, nhiều tiện ích thông minh, nội dung bài
giảng được biên soạn công phu và giảng dạy bởi những giáo viên nhiều năm kinh nghiệm, giỏi về kiến thức
chuyên môn lẫn kỹ năng sư phạm đến từ các trường Đại học và các trường chuyên danh tiếng.
I.
Luyện Thi Online

Học mọi lúc, mọi nơi, mọi thiết bi – Tiết kiệm 90%
-

Luyên thi ĐH, THPT QG với đội ngũ GV Giỏi, Kinh nghiệm từ các Trường ĐH và THPT danh tiếng.

-

H2 khóa nền tảng kiến thức luyên thi 6 môn: Toán, Ngữ Văn, Tiếng Anh, Vật Lý, Hóa Học và Sinh Học.

-

H99 khóa kỹ năng làm bài và luyện đề thi thử: Toán,Tiếng Anh, Tư Nhiên, Ngữ Văn+ Xã Hội.

II.

Lớp Học Ảo VCLASS

Học Online như Học ở lớp Offline
-

Mang lớp học đến tận nhà, phụ huynh không phải đưa đón con và có thể học cùng con.

-

Lớp học qua mạng, tương tác trực tiếp với giáo viên, huấn luyện viên.

-

Học phí tiết kiệm, lịch học linh hoạt, thoải mái lựa chọn.

-

Mỗi lớp chỉ từ 5 đến 10 HS giúp tương tác dễ dàng, được hỗ trợ kịp thời và đảm bảo chất lượng học tập.

Các chương trình VCLASS:
-

Bồi dưỡng HSG Toán: Bồi dưỡng 5 phân môn Đại Số, Số Học, Giải Tích, Hình Học và Tổ Hợp dành cho
học sinh các khối lớp 10, 11, 12. Đội ngũ Giảng Viên giàu kinh nghiệm: TS. Lê Bá Khánh Trình, TS. Trần
Nam Dũng, TS. Pham Sỹ Nam, TS. Lưu Bá Thắng, Thầy Lê Phúc Lữ, Thầy Võ Quốc Bá Cẩn cùng đôi HLV đạt
thành tích cao HSG Quốc Gia.

-

Luyện thi vào lớp 10 chuyên Toán: Ôn thi HSG lớp 9 và luyện thi vào lớp 10 chuyên Toán các trường
PTNK, Chuyên HCM (LHP-TĐN-NTH-GĐ), Chuyên Phan Bội Châu Nghệ An và các trường Chuyên khác
cùng TS.Trần Nam Dũng, TS. Pham Sỹ Nam, TS. Trịnh Thanh Đèo và Thầy Nguyễn Đức Tấn.

-

Hoc Toán Nâng Cao/Toán Chuyên/Toán Tiếng Anh: Cung cấp chương trình VClass Toán Nâng Cao, Toán
Chuyên và Toán Tiếng Anh danh cho các em HS THCS lớp 6, 7, 8, 9.

III.

Uber Toán Học

Học Toán Gia Sư 1 Kèm 1 Online
-

Gia sư Toán giỏi đến từ ĐHSP, KHTN, BK, Ngoại Thương, Du hoc Sinh, Giáo viên Toán và Giảng viên ĐH.
Day kèm Toán mọi câp độ từ Tiểu học đến ĐH hay các chương trình Toán Tiếng Anh, Tú tài quốc tế IB,…

-

Học sinh có thể lựa chọn bất kỳ GV nào mình yêu thích, có thành tích, chuyên môn giỏi và phù hợp nhất.

-

Nguồn học liệu có kiểm duyệt giúp HS và PH có thể đánh giá năng lực khách quan qua các bài kiểm tra độc
lập.

-

Tiết kiệm chi phí và thời gian hoc linh động hơn giải pháp mời gia sư đến nhà.

W: www.hoc247.net

F: www.facebook.com/hoc247.net

T: 098 1821 807

Trang | 6



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×