Tải bản đầy đủ

32 đề luyện thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 8

TEST 1
I) Three words have the same vowel sound one word doesn’t. Which one is it? (0) is
an example for you. (1,5ms)
0) a-cat
b-cat
©-that
d-hate
1) a-book
b-look
c-floor
d-cook
2) a-nine
b-fine
c-kind
d-thing
3) a-set
b-between
c-get
d-met
4) a-husband
b-busy

c-must
d-bus
5) a-do
b-go
c-so
d-no
II) Choose the correct answer for each sentence. (0) is an example for you (3ms)
0) My mother believes that my brother is __________ than me.
a) good
b) gooder
© better
d) best
1) They’re getting married _____________ the end of June.
a) on
b) in
c) at
d) during
2) I’m sorry but you have to cook dinner _____________
a) alone you
b) himself
c) yourself
d) on you
3) You use a _______________ to cook rice.
a) steamer
b) rice cooker
c) saucepan
d) frying pan
4) Looks! Nam has become ________________.
a) to be tall and taller.
b) to be taller and taller.
c) tall and taller
d) taller and taller.
5) Because he didn’t like the first pair of trousers, he asked for ____________.
a) the other ones
b) other trousers
c) an other trousers
d) an other pair
6) If a patient can’t walk, he can use _____________ to move around.
a) an eye chart
b) a stretcher

c) a wheelchair
d) a scale
7) Would you mind _______ in the front seat of the taxi, Mark?
a) to sit
b) sit
c) to sitting
d) sitting
8) Lan is ________ and she has a flower shop in Hanoi.
a) a flower seller b) a florist
c) a flower girl
d) a flower lady
9) The family _____________ when the mailman came.
a) was sleeping
b) is sleeping
c) has slept
d) have slept
10) Paul is said __________ the brightest student in class.
a) was
b) being
c) to be
d) he was
III) Complete the following sentences with an appropriate form of the word in
brackets. (0) is an example for you. (3ms)
0) They have all been absolutely (wonder) wonderful!
1) I don’t like that film. It’s very (bore) __________________.
2) Ho Chi Minh City is (large) _________________ city in Vietnam.
3) They boy fell asleep during (perform) __________________.
4) They waited for his (habit) _______________ response.
5) The male birds are more (colour) _________________ than the females.
6) Every pupil was very (excite ______________ about the holiday.
7) His parents are very proud of his (succeed) _______________.
1


8) David Beckham is my (favour) ______________.
9) I don’t know how you (celebration) ______________ your birthday.
10) Some people feel that towns are too (noise) ______________ for them to live in.

IV) Rewrite the following sentences without changing the meaning. (0) is an example
for you. (3ms)
0) Tom wrote that letter.
- That letter was written by Tom.
1) Is this bladder mended by Mr Green.
- Does Mr Green ___________________________________________
2) That girl is very intelligent.
- What ________________________!
3)This living-room isn’t as big as that kitchen.
- That kitchen ______________________________________________
4) Khanh said “You ought to take a break, Huy”
- Khanh advised ____________________________________________
5) We’ve never met such a famous singer before.
- It’s the first time ___________________________________________
6) Her hair is long and black.
- She has __________________________________________________
V) Do as directed in parentheses. (0) is an example for you. (3ms)
0) I (go) to Dalat 2 years ago. (Supply the correct verb form)
- I went to Dalat 2 years ago.
1) The weather was fine. We could go camping. (Combine into one sentence using
“enough . . . . . . . . to”)
- _______________________________________________________
2) Everyone stopped (laugh) when we (come). (Supply the correct verb form)
- _______________________________________________________
3) He gave him back the money last Sunday. (Change into the passive voice)
- _______________________________________________________
4) Putting the knives __________ an electrical socket is dangerous. (Fill in the blank
with the suitable preposition)
5) Jeans can’t be worn at work. (Change into active voice)
- _______________________________________________________
6) The boy said to the girl “Did you go out last night?”. (Change into reported speech)
- _______________________________________________________
VI) Complete the following sentences based on the given cues. (0) is an example for
you. (1,5ms)
0) get up / six o’clock / I / often / at.
- I often get up at six o’clock.
1) you / mind / the west lake / telling / would / us / about ?
- _______________________________________________________
2) could / I / visit / someday / wish / I
- _______________________________________________________
3) My brother / in central Vietnam / was / 1972 / in / born
- _______________________________________________________
2


4) Se you / to / I am / how glad / again !
- _______________________________________________________
5) A parting meeting / have / before leaving / you’d better
- _______________________________________________________
VII) Read the article and choose the best answer. (0) is an example for you (3ms)

TRAVELLING IN THE LAKE DISTRICT
The Lake District is very popular (0) ___________ holidays all year round. Roads
leading into the area have been improved in (1) ___________ years. Inside the area
itself, however, many roads are (2) _____________ and winding with steep hills and it
may not be safe to drive (3) ____________ roads like this when they are (4)
_______________ in ice. For the mountain walker a word of warning – every season
visitors (5) ______________ lost or are injured and (6) _____________ to be rescued
by the Mountain Rescue teams. This kind of problem can be (7) __________________
by following a few simple rules. When exploring the mountains, wear warm clothing,
sensible boots, take a map, compass and whistle and a small (8) _________________ of
food. Don’t go (9) ______________ alone and always tell someone where you (10)
__________ to go to.
0) a-to
b-with
© for
d-as for
1) a-recent
b-next
c-last
d-close
2) a-thin
b-slim
c-narrow
d-shallow
3) a-along
b-above
c-by
d-in
4) a-wrapped
b-covered
c-drowned
d-filled
5) a-have
b-be
c-make
d-get
6) a-must
b-should
c-need
d-ought
7) a-encouraged b-prevented
c-arranged
d-organised
8) a-quantity
b-weight
c-length
d-limit
9) a-for
b-by
c-with
d-off
10) a-look
b-seem
c-plan
d-know
VIII) Read the following passage and choose the best answer: (2ms)
Computing is now at the same stage as printing was when the first printing presses
were used. Before printing presses were invented, only rich people like kings and dukes
could afford to buy books. Often these people were unable to read and hadn’t enough
time to learn. In any case, the books were so big that it was difficult for anyone to relax
with a book as we do today. They wanted booked because they were expensive and
there was something magical about them. Only a few people were able to write, and it
took an extremely long time to write a book. Monks and other people who could write
said ordinary people could not learn to read.
The position with computers is very similar today. A few years ago, computers
were very large and expensive. Business managers and rich people ordered them but
they didn’t know how to use them. In many countries, however, the situation has now
completely changed. Lots of people not only own microcomputer but also know how to
use them.
Questions:
1) What happened before printing presses were invented?
- _____________________________________________________________
2) Why were books wanted before printing presses were invented?
3


- _____________________________________________________________
3) What is common feature of a book and a computer?
- _____________________________________________________________
4) What situation has thoroughly changed nowadays?
- _____________________________________________________________
_____
THE END_____

4


ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM MÔN TIẾNG ANH
TEST 1
I) Mỗi câu đúng 0,3đ
1-c
2-d

3-b

4-d

5-a

II) Mỗi câu đúng 0,3đ
1-c
2-c
6-c
7-d

3b
8-b

4-d
9-a

5-a
10-c

III) Mỗi câu đúng 0,3đ
1-boring
2-the largest
5-colourful
6-excited
9-celebration 10-noisy

3-performance
8-success

IV) Mỗi câu đúng 0,5đ
1) Does Mr Green mend this bladder?
2) What an intelligent girl!
3) That kitchen is bigger than this living-room.
4) Khanh advised Huy to take a break.
5) It’s the first time we met such a famous singer.
6) She has long black hair.
V) Mỗi câu đúng 0,5đ
1) The weather was fine enough for us to go camping.
2) . . . . . . laughing . . . . . . . came
3) He was given the money back last Sunday.
4) into
5) They can’t wear jeans at work.
6) The boy asked the girl if she had gone out the night before.
VI) Mỗi câu đúng 0,3đ
1) Would you mind telling us about the west lake?
2) I wish I could visit Hue someday.
3) My brother was born in central Vietnam in 1972.
4) How glad I am to see you again!
5) You’d better have a parting meeting before leaving.
VII) Mỗi câu đúng 0,3đ
1-a
2-c
6-d
7-b

3-a
8-a

4-b
9-d

5-d
10-c

VIII) Mỗi câu đúng 0,5đ.
1) Only kings and dukes had enough money to buy books.
2) Because books were expensive and magical.
3) They were large and expensive at first
4) A person who buys a computer knows how to use it.

5

4-dicussion
8-favourite


TEST 15 ( Thu,Mar.24th,2011)
I/ LANGUAGE FOCUS AND READING (10 ms)
Part 1: Choose the word or phrase which best completes each of the following
sentences. Write your answers in the table below. There is an example for you (Number
0)(1,0 ms).
0. He is ……………….good teacher.
A. a
B.the
C.an
D.one
1) Bao is the most ........................ He spends his free time doing volunteer work at the local
hospital.
A. reserved
B. sociable
C. different
D. humorous
2) Mr. Nam called about his stationery order. He said Mrs. Van could..........................
him at 8 634 082
A. talk
B. speak
C. reach
D. tell
3) Nam...................... here for a week
A. is
B. was
C. be
D. has been
4) Your mother is beautiful. She has ...............................................
A. long straight black hair
B. straight long black hair
C. black long straight hair
D. hair long straight black
5) They are offering a 10%....................on all computers this month.
A. reward
B. discount
C. reduce
D. cut
Your answers:
0
1
2
3
4
5
A
Part 2: Read the text below and think of the word which best fits space .Use only one
word in each space .The first one has been done for you. Write your answers in the table
below. (2,0ms)
I (0)............. several good friends but I suppose that my best (1)............. is Ellen. We
have been friends with each other (2)............. we were very young because she used to live
next door to me. We were in the (3)............. class at school. She has always been much more
clever than me at all subjects. I don’t mind (4).............. she often help me with my homework!
Anyway, I have always been better at sport than she is. I beat her at tennis and she didn’t like
that. In fact, she hates (5).................. at anything and gets very annoyed if she does. That is
the only thing that I don’t like about her. Otherwise, she has a great sense of (6) .................
and she always makes me laugh. We get on very well (7).................. although we have
arguments about silly little things sometimes. Ellen and her family moved to another district
last year but I (8).................. see her a lot. We’re planning to go on a (9)................around
Europe next summer. I’m really looking forward to it because I think we’ll (10)............. a lot
of fun and see exciting places.
Your answers:
0
1
2
3
4
5
have
6

7

8

9

10

Part 3.There are 11 mistakes in the following paragraph. Underline the mistake then
correct it. Write your answer in the table below (2,0ms).
Do you have (0) some close friends? I think everybody has at least one close friend in
his life. And so do I. I has two close friends: Linh and Chi. We are in the same class at the
primary factory and the secondary school. We are also neighbor so we spend most of their
1


time studying and playing together. Chi is a beauty girl with big black eyes and an oval rosy
face. She is an intelligent student and always studies the better in my class. She also likes read.
Linh isn’t as beautiful as Chi and she has a lovely smile and looks very healthy. Linh is very
sporty. She spends most of her free time playing sports. Linh is a volleyball star on our school
team. She is very sociable and has a good sense of humorous. Her jokes always make us
laugh. I love both of my friends and I always hope our friendly will never die.
Your answers:
0. some 1.
2.
3.
4.
5.
any
6.

7.

8.

9.

10.

Part 4: Read the following passage carefully then say whether the statements are true
(T), false (F) or no information (N)-Tick (√) the correct column (1,0ms)
Last week I went with my elder brother to visit our National Library. We came there
early in the morning and the library was crowded with school children. It was a Saturday
morning. Before our country became free, it was known as “Raffles Library”. It is said to be
one of the modern libraries in Asia.
The library is situated in Stamford Road beside our National Museum. There are
hundred thousands of books in the library including valuable reference books, for university
students. Almost all secondary school students are members of the library and they are
allowed to borrow four books at a time.
STATEMENTS
(T) (F) (N)
0) It was in the summer

1)They went to the library last month
2) There were a lot of school children in the library
3) They came there on Sunday
4) That library used to have another name
5) It is the most well-known library in the world.
6) It is in front of the Nation Museum
7) There are few books in the library
8) Most of the members of the library are secondary school students

9) They can borrow four books in a school-year.
10) They will come there tomorrow
Part 5: Complete the following passage, using the word given in the box below. There
are more words than blanks (2,0ms)
in
are
work
no
days
get
planted
take
soon
didn’t
as
to build
schools
over
lived
responsibility
Everyone is interested (0)...in...education all (1).................the world in big countries
and in small ones, in cities as well as in villages. People (2)...................building better
(3)...............................
In one little village in the Philippines there was (4).............. school at all. A typhoon
blew down the old school and many of the homes and a new school. When the storm was over,
everyone set to work (5)..............homes and new schools. They cut bamboo poles to make the
walls of the school and used palm leaves for the roof. To separate the rooms, they built screens
of grass and palm leaves fastened to bamboo frames. On hot (6).................., they pushed all
the screens back to let in as much air (7).............. possible. Even the children helped. They
made paths of stone and sand, and (8)...................... flowers along the edges.
2


(9)....................., they finished a fine new village school. It didn’t (10)
........................any money to build this fine school, but it took a lot of hard work. No wonder,
everyone was proud of it. And all were proving that everyone was interested in education.
Your answers:
0
1
2
3
4
5
in
6

7

8

9

10

Part 6: Complete the following passage, using the correct form of the verb given in the
box below. (2,0ms)
spend
feel catch have make
be visit
get walk
take
enjoy
Last week, my friend and I (0)....spent.... a weekend in the countryside. We
(1)......................my uncle’s farm. I had been to the farm several times before, but this was the
first time for my friend. Naturally, it (2)..................... a great event for him. Finally, the days
came. It was a fine morning. We (3)...................up very early because we wanted to leave
home after breakfast. We (4)................... the journey by bus. We reached my uncle’s farm at
noon. After lunch we spent many hours (5)..................round the village to see the sights and
working through the wood to look for bird’s nests.
In the next morning, we (6)...................... a big breakfast with plenty of farm products.
After breakfast, my uncle (7)................. us to a small lake not far from home. There we fished
and had a nice lunch with the fish we (8).......................
The weekend was short; however, we (9).................. it very much. The country air was
fresh and pure. We (10).................healthy and strong when we came back to the city for our
school work.
Your answers:
0
1
2
3
4
5
spent
6

7

8

9

10

II/ WRITING :(8,0 ms)
Part 1) complete the following sentences with the correct form of the verbs in
brackets (2.0ms)
1) British people (drink)....................................... more and more wine, apparently
2) Lisa (not go).....................................to work yesterday. She wasn’t feeling well.
3) That bag looks heavy. I (help).................................you with it.
4) We (not see)....................................Tom since we left school.
5) Ask him (come)..........................in. Don’t keep him (stand)...................... at the door
6) We (have)........................ a party next Sunday. Would you like (come)....................?
7) ..............you (be)............... away? Yes I (go).....................to the country last Sunday
8) If you arrive after 4pm, the bank (be)...........................closed.
9) Hoa (study)................................English since 2007
10) Bao suggested (meet).................................. at the cafe corner.
Part 2: Rewrite the sentences without changing the meaning, beginning with the
word(s) provided. The (0) is an example for you. (2,5ms)
0. He is taller than her
She……………….………as……………She is not as tall as him.
1) Ba isn’t old enough to ride his bike to school.
3


-->Ba is..............................................................................................................................
2) Where does she live?
-->What.......................................................................................................................?
3) Can you help me, please?
-->Could you...............................................................................................................?
4) “Can you turn down the radio?” Miss Jackson said to Mary.
-->Miss Jackson asked......................................................................................................
5) Their mother said to them, “Don’t make so much noise”
-->Their mother asked.......................................................................................................
6) A bike is cheaper than a motorbike.
-->A motorbike ................................................................................................................
7) No one helped Ba draw that picture.
-->Ba drew........................................................................................................................
8) We have been here since last week.
-->We came.......................................................................................................................
9) It’s one year since I last saw him
-->I haven’t........................................................................................................................
10) Hoa went to school late this morning because of watching TV late last night.
-->.............................................................because ...........................................................
Part 3: Put the words in their correct order to make complete sentences. Beginning
with the underline words. There is an example for you (Number 0)(1,25ms)
0. teacher/ He / a / is.
He is a teacher.
1) community meeting/ They/ organized/ the situation/ discuss/ have/ in order to/ the situation.
...........................................................................................................................................
2) he/ loves/ but/ Ba/ like/ playing/ doesn’t/ glasses/ video games/ gathering.
...........................................................................................................................................
3) close friends/ the same/ Do/ characters/ and/ have/ you/ or/ different/ your. ?
........................................................................................................................................ ?
4) cook/ you’ll/ yourself/ I’m/ have/ but/ dinner/ to/ sorry.
...........................................................................................................................................
5) example sentences/ the words/ They/ remember/ one or two/ the right way/ each new word/
write/ how to use/ with/ in order to/ in.
........................................................................................................................................................
..............................................................................................................................

4


B/ PHẦN VIẾT
I/ LANGUAGE FOCUS AND READING (10 ms)
Part 1: Choose the word or phrase which best completes each of the following
sentences. Write your answers in the table below. There is an example for you (Number
0)(1,0 ms). (0.2 x 5)
Sentence 0
1
2
3
4
5
Answer A
B
C
D
A
B
Part 2: Read the text below and think of the word which best fits space .Use only one
word in each space .The first one has been done for you. Write your answers in the table
below. (2,0ms) (0.2 x 10)
Blank
0
1
2
3
4
5
Answer have
friend
since
same
because
losing
Blank
Answer

6
humor

7
together

8
still

9
trip

10
have

Part 3.There are 11 mistakes in the following paragraph. Underline the mistake then
correct it. Write your answer in the table below (2,0ms). (0.2 x 10)
Wrong 0. some
1.has
2. factory
3. their
4. beauty
5. better
Right
any
have
school
our
beautiful
best
Wrong
Right

6. read
reading

7. and
but

8. on
in

9. humorous
humor

10. friendly
friendship

Part 4: Read the following passage carefully then say whether the statements are true
(T), false (F) or no information (N)-Tick (√) the correct column (1,0ms)(0.1 x 10)
1) F
2)T 3)F 4)T
5) F 6) F 7) F 8) T
9) F 10)No
Part 5: Complete the following passage, using the word given in the box below. There
are more words than blanks (2,0ms) (0.2 x 10)
Blank
0
1
2
3
4
5
Answer
in
over
are
schools
no
to build
Blank
Answer

6
days

7
as

8
planted

9
Soon

10
take

Part 6: Complete the following passage, using the correct form of the verb given in the
box below. (2,0ms) (0.2 x 10)
Blank
0
1
2
3
4
5
Answer
spent
visited
was
got
made
walking
Blank
Answer

6
had

7
took

8
caught

9
enjoyed

10
felt

II/ WRITING :(8,0 ms)
Part 1) complete the following sentences with the correct form of the verbs in
brackets (2.0ms) (0.2/cau x 10)
1) are drinking; 2) didn’t go; 3)will help; 4) haven’t seen; 5) to come/ standing
5


6) are having/ to come; 7) Have you been/ went; 8)will be; 9) has studied; 10) meeting
Part 2: Rewrite the sentences without changing the meaning, beginning with the
word(s) provided. The (0) is an example for you. (2,5ms) (0.25 x 10)
1)Ba is too young to ride his bike to school
2)What is her address?
3) Could you do me a favor?
4)Miss Jackson asked Mary to turn down the radio
5) Their mother asked them not to make so much noise.
6) A motorbike is more expensive than a bike
7) Ba drew that picture by himself.
8) We came here one week ago.
9) I haven’t seen him for one year/ since last year.
10) Hoa went to school late this morning because she watched TV late last night.
Part 3: Put the words in their correct order to make complete sentences. Beginning
with the underline words. There is an example for you (Number 0)(1,25ms) (0.25 x 5)
0. teacher/ He / a / is.
He is a teacher.
1) They have organized a community meeting in order to discuss the situation.
2) Ba loves playing video games but he doesn’t like gathering broken glasses
3) Do you and your close friends have the same or different characters?
4) I’m sorry, but you have to cook dinner yourself.
5) They write one or two example sentences with each new word in order to remember how to
use the words in the right way.

-THE END-GOOD LUCK TO YOU!

6


TEST 12- 25/3/2011
ĐỀ BÀI
I- Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others by
circling the corresponding letter A, B, C, or D.
1. A. chicken
B. couch
C. orchestra
D. change
2. A. add
B. affect
C. amount
D. appointment
3. A. drought
B. ought
C. brought
D. bought
4. A. unite
B. migrant
C. habit
D. sink
5. A. lunar
B. mark
C. arrange
D. sugar
6. A. tribe
B. limestone
C. victim
D. giant
II Circle the correct answer to complete the sentences.
1. She advised me ………………...an apple everyday to stay healthy
A. eating
B. to eat
C.I should eat
D. Please, eat
2. Sarah was driving to fast , so I …………………….to slow down
A. asked
B. asked her
C. ask
D. have asked
3. When I was a small child, I …………. meat .
A. didn’t like
B. don’t like C. won’t like D. haven’t like
4. ……………………we saw surprised us.
A. Which
B. What
C. That
D. Thing
5. I remember …………….the letter a few days before on holiday.
A. to receive
B. receive
C. receiving
D. receives
6. ………………….the time you reached the station, they were playing games.
A. On
B. At
C. In
D. By
7. Do you ………………………my turning the TV on now?
A. mind
B. want
C. object
D. disapprove
8. The letter arrived………………….post.
A. by
B. with
C. through
D. from
9. His mother wouldn’t………………………her ride a bicycle.
A. allow
B. permit
C. let
D. accept
10. I wish you……………………….stop correcting every word I say.
A. should
B. will
C. would
D. could
III. Supply the correct form of the verbs in the parentheses.
1. When Mr. Minh (look) …………out, she (see) that the children (play)…………… the
swings.
2. These skirts need (iron)……………….
3. I only (use)……………… this pen once since the day I had it (mend)…………….
4. Most people prefer (spend) ……….money to (earn)…………. it.
5. I (meet) …………him twice this week but I (not / speak) ………………..to him.
IV. Turn the following sentences into passive voice.
1. Nobody has used this room for ages. .............................................................................
2. People said that they bought this shop last year.
.............................................................................
3. I had him repair my bicycle yesterday.
.............................................................................


4. They saw her come in.
.............................................................................
5. She hates people staring at her.
.............................................................................
V. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means exactly the same
as the sentence printed above it.
1. Shall we go to the cinema tonight ?
Let……………………………………………
2. “ Can I borrow your computer, Joe?” asked Peter.
 Peter asked if……………………………………
3. She started working as a secretary five years ago.
 She has………………………………………….
4. She knows a lot more about it than I do.
 I don’t know…………………………………….
5. My English friend finds driving on the left difficult.
 My English friend isn’t…………………………
6. I had a cat once , but now I don’t have it any more.
 I used ………………………………
7. The front yard isn’t too small to play soccer in
 The front yard isn’t ……………………………
8. The children couldn’t go swimming because the sea was very rough.
 The sea was too……………..………
9. “ Don’t come back after ten o’clock ”. said my mother.
 My mother asked………………………………
10. The mechanic serviced my car last week.
 I had ………………………………………
VI. Fill in each blank with a suitable word.
Michael Jackson was (1)……………………in San Francisco, California, in 1876.
He took a high place in American literature at the (2)…………………..of the twentieth
(3)……………………. . At that time, the library shelves and bookshops of America were
already (4)……………of book by famous (5)……………..but Michael’s stories were new
(6)……………………his heroes were not like the ones in the book
of(7)………………..writers and the (8)…………………he painted were not the same as
their pictures.
VII. Use given words and phrases to make meaningful sentences.
1. She/ tell/ not/ close/ window.
.........................................................................................
2. Nga/ used/ swim/ this river/ but/ I/ not/ any more.
.........................................................................................
3. This coffee/ too hot/ me/ drink.
.........................................................................................
4. if/ I/ be/ you/ I/ not buy/ that/ bicycle.
.........................................................................................


5. Michael/ want/ James/ lend/ money.
........................................................................................
6. How long/ she/ learn/ English/ ?
.........................................................................................
7. Hoa/ the/ tall/ girl/ class.
.........................................................................................
8. You / not / want / sell / house last year ?
…………………………………………………………..
9. It / difficult / prevent / people / park here.
……………………………………………………………..
VIII. Read the passage below and choose the best answer for each question.
The Moon revolves once on its axis each time it orbits the Earth, thus always
presenting the same face to earth bound observers. However, even to the unaided eye this
unchanging face shows two contrasting types of landscape dark, plain- like areas of lower
relief, and brighter, decidedly more rugged regions which cover about two- thirds of the
surface. Early astronomers mistakenly referred to the smooth dark areas as Maria (or sea)
giving the name terrace (or land) to the bright up land regions. The terms have persisted
since, even though the Moon’s surface has long been known to be completely waterless.
1. The Moon’s revolution is responsible for…………………… .
A. the way it orbits the sun
B. the way its own axis is referred
C. the way earth bound people can observe it
D. the way it is presented in history book
2. To us, the Moon’s surface……………………………. .
A. never changes
B. change as we move out position
C. always changes
D. sometimes changes
3. On the Moon, there are………………………………. .
A. many kinds of landscapes
B. light and dark areas
C. very few contrasts
D. only low plains to be observe
4. One mistake early astronomers made was…………………………… .
A. to confuse the words Maria and terrace
B. ignore the smooth dark area
C. to consider some areas to be seas
D. to think that the upland regions were bright
5. It is probable that the paragraph after the passage discuss……………………..
A. the revolution of the Moon on its axis
B. the use of incorrect terminology in history
C. the different views of early astronomers
D. the upland regions- the terrace of the Moon .
------------------------------------------The end---------------------------------------


TEST 12
I- 3 điểm (0,5 điểm cho mỗi câu đúng)
Câu
Đáp án

1
C

2
A

3
A

4
A

5
B

6
C

II- 5 điểm (0,5 điểm cho mỗi câu đúng)
Câu
Đáp án

1
B

2
B

3
A

4
B

5
C

6
D

7
A

8
A

9
C

10
C

III- 10 điểm (1 điểm cho mỗi động từ đúng)
1. looked …, saw….were playing
2. ironing
3. have only used. ………mended
4. spending . ……….earning
5. have met. …........ haven’t spoken
IV- 5 điểm (1 điểm cho mỗi câu đúng)
1. The room hasn’t been used for ages.
2. They were said to buy this shop last year / It was said (that) they bought this……
3. I had my bicycle repaired yesterday.
4. She was seen to come in.
5. She hates being stared at.
V- 10 điểm (1 điểm cho mỗi câu đúng)
1. Let’s go to the cinema tonight
2. Peter asked if he could borrow Joe’s computer/ Joe could lend him her computer.
3. She has worked/ has been working as a secretary for five years.
4. I don’t know as much about it as she does.
5. My English friend isn’t used/ accustomed to driving on the left.
6. I used to have a cat
7. The front yard isn’t large enough to play soccer in
8. The sea was too rough for the children to go swimming.
9. My mother asked me not to come back after ten o’clock .
10. I had my car serviced last week.
VI- 8 điểm (1 điểm cho mỗi từ đúng)
1. born
2. beginning
3. century
5. writers/authors
6. ones
7. other
VII- 9 điểm (1 điểm cho mỗi câu đúng)
1. She tells me not to close the window.
2. Nga used to swim in this river but I don’t any more.
3. This coffee is too hot for me to drink.
4. If I were you, I would not buy that bicycle.
5. Michael wants Jane to lend him some money.
6. How long has she learnt English?
7. Hoa is the tallest girl in my class.
8. Didn’t you want to sell the house last year ?
9. It is difficult to prevent people from parking here.
VIII- 10 điểm (2 điểm cho mỗi câu đúng)
Câu
Đáp án

1
C

2
A

3
B

4. full
8. pictures

4
C

5
C


- Tổng: 60 điểm / 6 = 10 điểm.
- Câu V: Nếu học sinh có cách làm khác dúng vẫn cho điểm tối đa.


TEST 02
I. Phonetics:
Choose the word which is pronounced differently from the others.
1).
2).
3).
4).
5).
6).
7).
8).
9).
10).

A). use
A). breath
A). bubble
A). learn
A). cook
A). children
A). caps
A). invite
A). student
A). hot

B). music
B). bread
B). truck
B). fear
B). look
B). chorus
B). jeans
B). tropical
B). menu
B). here

C). public
C). dead
C). pollute
C). clear
C). book
C). check
C). shirts
C). primary
C). fur
C). hour

D). value
D). great
D). public
D). hear
D). proof
D). chicken
D). pants
D). divide
D). tutor
D). hope

II. Reading and choose the best answer.
Strange things happen to time when you travel, because the earth is divided into twenty- four
time zones, one hour apart. You can have days with more or fewer than twenty- four hours, and weeks
with more or fewer than seven days.
If you make a five- day trip across the Atlantic Ocean, your ship enters a different time zone every
day. As you enter each zone, the time changes one hour. Traveling West, you set your clock back;
traveling East, you set it ahead. Each day of your trip has either twenty - five or twenty - three hours.
If you travel by ship across the Pacific Ocean, you cross the international date line. By agreement, this
is the point where a new day begins. When you cross the line, you change your calendar one full day,
backward or forward. traveling East, today becomes yesterday; traveling east, it is tomorrow.
11). The difference in time between zones is ..............................
A). seven days
B). more than seven days
C). one hour
D). twenty - four hours
12). From this selection it seems true that the Atlantic Ocean .......................
A). is in one time zone B). is divided into twenty - four zones
C). can't be crossed in five days
D). is divided into five time zones
13). If you cross the ocean going East, you set clock ..........................................
A). ahead by twenty - three hours
B). ahead one hour in each new time zone
back one full day for each time zone
D). ahead one hour for the whole trip

C).

14). The international date line is the name for .........................
A). the beginning of any new time zone
B). any time zone in the Pacific Ocean.
C). the point where a new day begins
D). any point where time changes by one hour
15). The best title for this selection is ..........................
A). How Time Zones Were Set Up
B). Crossing the International Date Line
C). how Time Changes Around the World D). A trip Across the Atlantic

III. Reading and choose the best answer from A,B,C or D.

1


Compost is a wonderful natural resource that helps plants grow well. Today I am going to tell
you (16)……........ to start a compost heap. First we must use only household and garden matter
(17)…………...... tea leaves and egg shells, but we must (18)………........ them first. Don't use any
meat or grain products because this attracts rats. Find a place (19)…………....... your garden that
gets a few hours of sunlight each day. The (20)………....... also needs moisture but it will get this
from condensation. Cover the heap with a sheet of strong- plastic if the weather is wet. Keep adding
to pile and after six months, your compost can be used for your fields , gardens.
16). A). why

B). how

C). where

D). what

17). A). include

B). to include

C). included

D). including

18). A). wash

B). to wash

C). washing

D). washed

19). A). on

B). for

C). at

D). in

20). A). glass

B). cans

C). compost

D). bottles

IV. Choose the best answer from A,B,C or D.
21). Minh is interested .................. the history of Viet nam.
A). on
B). in
C). about
D). at
22). A new school ................... in our neighborhood right now.
A). is built
B). is being built
C). is building
D). is being build
23). My car .................... yesterday by him.
A). was repaired
B). has been repaired C). is repaired
D). can be repaired
24). My nephew .................... to stay with me next weekend.
A). come
B). is coming
C). will come
D). comes
25). ....................... does he have to work so hard? - To earn more money.
A). Why
B). Who
C). What
D). When
26). Thank for inviting me to the ........................ festival.
A). rice- cooked
B). cooking- rice
C). rice- cooking
D). cooked- rice
27). Children should ............................... to bed early.
A). gone
B). go
C). goes
D). went
28). Don't worry about us. We can ...................
A). look ourselves
B). look for ourselves C). look after our self D). look after ourselves
29). She walked ............... the kitchen and put her packages ................... the table.
A). in/ into
B). on/ into
C). into/ in
D). into/ on
30). I saw Peter at the party last night. He .................... a red dress
A). wore
B). was wearing
C). had worn
D). wears
31). your hair is long. It needs .......................
A). cut
B). cutting
C). to cut
D). had cut
32). We have learnt English ............................ three years.
A). at
B). for
C). in
33). You ................... forget what I told you. It is very important.
A). must
B). have to
C). can't
34). He doesn't look ...................... to be a famous boxer.
A). enough strong
B). strong enough
C). weak enough
35). My friend Nam is .................. He loves giving things to other people.

2

D). since
D). mustn't
D). too weak


A). skilled

B). friendly

C). direct

D). generous

V. Choose the underlined words or phrases that are not correct in standard written English

36) “I come from Canada”. He said he comes from Canada.
A
B C
D
37) I’m bored and I wonder if you could to tell me what to do your fun.
A
B
C
D
38) Thank for invite me to the rice –cooking contest of your school.
A
B
C
D
39) I am interesting in the rice – cooking contest you organized yesterday.
A
B
C
D
40) We don’t want to go out tonight because it is rain.
A
B
C
D
41) Nam has learnt English since three years.
A
B
C
D
42) He is very happy now. Because his bike is repaired yesterday.
A
B
C
D
43) She is enough old to drive her car.
A
B
C
D
44) “I can fix the faucets”. He said he can fix the faucets
A
B
C
D
45) I don’t know where is he living now.
A
B
C
D
VI. Rewrite these sentences, beginning with the words given.
46). What ‘s the weight of your suit case?
- How.……………………………………………………………………………………………
47) Speaking English fluently is not easy.
- It ………………………………………………………………………………………………
48) John smoked cigarettes when he was a young man.
- John used ……………………………………………………………………………………
49) “ Why do you want the job?” He asked me
- He asked me …………………………………………………………………………………
50) “Do you like learning English?”
- She asked us …………………………………………………………………………………
51) They built this house in 1995.
- This house ……………………………………………………………………………………
52) He cleans his room.
- His room ………………………………………………………………………………………
53) You can’t go to school unless you get a bike.
- If you ………………………………………………………………………………………….
54) They will ask you a lot of questions.
- You ……………………………………………………………………………………………
55) They don’t use this computer.
- This computer ………………………………………………………………………………
VII. Writing.
Write a letter to a friend about your neighborhood. These questions may help you.

3


- Where do you live?
- What does your house look like?
- What can you see from your bedroom window?
- How far is it from your home to school?
- How do you go to school?
………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………
The end

4


KEY TEST 02
01. - - = -

10. - - = -

19. - - - ~

28. - - - ~

02. - - - ~

11. - - = -

20. - - = -

29. - - - ~

03. - - = -

12. - - - ~

21. - / - -

30. - / - -

04. ; - - -

13. - / - -

22. - / - -

31. - / - -

05. - - - ~

14. - - = -

23. ; - - -

32. - / - -

06. - / - -

15. - - = -

24. - / - -

33. - - - ~

07. - / - -

16. - / - -

25. ; - - -

34. - / - -

08. - / - -

17. - - - ~

26. - - = -

35. - - - ~

09. - - = -

18. ; - - -

27. - / - -

36. D
41. C

37. C
42. C

38. B
43. B

39. A
44. C

40. D
45. C

V. Rewrite these sentences, beginning with the words given.
46. How heavy is your suit case?
47. It is not easy to speak English fluently.
48. John used to smoke cigarettes.
49. He asked me why I wanted the job.
50. She asked us if / whether we liked learning English.
51. This house was built in 1995.
52. His room is cleaned by him.
53. If you don’t get a bike you can’t go to school.
54. You will be asked a lot of questions.
55. This computer isn’t used.
VII. Writing.
Write a letter to a friend about your neighborhood. These questions may help you.

- Yªu cÇu viÕt ®óng t×nh huèng, ®óng ng÷ ph¸p.

Chi tiÕt cho ®iÓm nh­ sau.
5


Tæng ®iÓm bµi thi lµ: 10 ®iÓm
* Phonetics:

(2®iÓm)

- Mçi c©u ®óng 0, 2 ®iÓm. (10 x 0, 2)
* Reading: (2®iÓm)

Gåm c©u II vµ c©u III:

- Mçi c©u ®óng 0, 2 ®iÓm. (10 x 0, 2)
* Language focus: (2, 5®iÓm) Gåm c©u IV vµ c©u V:
- Mçi c©u ®óng 0, 1 ®iÓm. (25 x 0,1)
* Rewrite: (2®iÓm)
- Mçi c©u ®óng 0, 2 ®iÓm. (10 x 0, 2)
* Writing: (1, 5®iÓm)

6


7


TEST 04
I. Which word is differently pronounced ? Circle the letter A, B, C or D ( 1 point ) :
1.
2.
3
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

A. business
A. hour
A. finished
A. few
A. corn
A. wear
A. both
A. shoot
A. laughter
A. the

B. send
B. horn
B. stopped
B. threw
B. carriage
B. where
B. dozen
B. food
B. caught
B. them

C. noisy
C. high
C. pronounced
C. knew
C. city
C. hair
C. close
C. poor
C. taught
C. they

D. workers
D. home
D. closed
D. new
D. car
D. here
D. so
D. mood
D. daughter
D. three

II. Choose the best by circling the corresponding letter A or B, C, D ( 2.5 points ) :
1. I sometimes stay .................. bed until lunchtime.
A. in
B. on
C. at
D. by
2. He has gone abroad. He will return ....................
A. for two years
B. in two years
C. for two years ago
D. in next two years
3. Please .................. the radio, it’s too noisy.
A. slow down
B. turn down
C. put down
D. let down
4. .................. to swim across a flooded river.
A. Dangerous
C. Very dangerous is
B. There has danger
D. It’s dangerous
5. Every car ........ a number at the back and front.
A. is having
B. have
C. has
D. are having
6. The singers were at the microphone at the time of the broadcast. ....................... .
A. It was a successful broadcast
C. It was a charity broadcast
B. It was an education broadcast
D. It was a live broadcast
7. Good morning Susan. This is my sister, Emily.
................................... .
A. What do you do?
B. How do you do?
C. What do you like?
D. Don't I meet you?
8. ........................... , Sir?
- Fruit salad, please.
A. What would you like for dessert
B. What dessert you would like
C. How would you like for dessert
D. How dessert would like
9. Could you tell me.................. to get to the bank?
A. where
B. what
C. how
D. place
10.You did very..................in your study.
A. good
B. excellent
C. bad
D. well
11. Wait a minute I want to .................. a picture of you and the baby.
A. take
B. give
C. make
D. do
12. Airmail is much ................... than surface mail.
A. expensive
B. very expensive C. more expensive D. most expensive
13. No one can make me ......... my mind ?
A. change
B. changing
C. to change
D. changed
14. What are you cooking in that saucepan ? It ............. good ?
A. makes
B. feels
C. smells
D. tastes
15. This is my book and ......................... .
A. that are yours
B. those are your
C. that are your
D. those are yours
16. Lan's got dark hair, but ..................... is fair.
A. his brother's hair
B. his brother hairs

1


C. his brother hair
D. his brother hair's
17. What's your birthday, Ann ?
- It's ........................ .
A. on the thirty-one of July
B. on the thirty-first of July
C. on July the thirty-one
D. in July the thirty-first
18. Tommy is a better swimmer than Tony.
A. No one can swim as well as Tommy and Tony.
B. Tommy is the best swimmer of all, apart from Tony.
C. Tony can’t swim so well as Tommy.
D, Tony can’t be better than Tommy.
19. Christine finds it easy to make friends.
A. It is easy to make friends to Christine
B. Christine has no difficulty making friends.
C. Christine has a lot of friends.
D. Christine is fond of making friends.
20. She started learning English 3 years ago.
A. She started learning English 3 years.
B. She has learnt English for 3 years.
C. She started learning English since 3 years.
D. She learnt English since 3 years.
21. Walking a mile a day is good exercise.
A. It is good exercise for walking a mile a day.
B. It is good exercise walking a mile a day.
C. It is good exercise to walk a mile a day.
D. It is good exercise to walking a mile a day.
22. We / collect stamps.
A. We likes collecting stamps
C. We like to colleting stamps
B. We likes stamps collect
D. We enjoy collecting stamps.
23. What time / you / work ?
A. What time you work ?
C. What time do you start work ?
B. What time do you go work ?
D. What time do you go to work ?
24. I / ski / the winter / sometimes.
A. I ski the winter sometimes.
C. I sometimes go skiing in the winter.
B. I ski on winter sometimes.
D. I sometimes go to ski in winter.
25. He / weak / that job.
A. He is too weak to do that job.
C. He doesn't week to do that job.
B. He is weak doing that job.
D. He does that job weak.
III. Give the correct tense or form of the verb in brackets ( 1 point ) :
1. He couldn't make his motor bike (start ) ........ this morning.
2. I dislike (listen ) ......... to music while (do) .......... my homework.
3. These tigers used (keep) .......... in iron cages .
4. What you (do) ........ when I (phone) ......... you last night ?
5. When we entered his room, we (see) .......... him (sleep) ............... in an armchair.
6. She said that her mother (not be) ...... very well, so she (can not) ......... go to the party.
Answers : 1/ ...........................
2/ ........................... ;
................................
3/ ...........................

4/ ........................... ;

...............................

5/ ............................. ;

..................................

6/ ............................. ;

...................................

IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence
correct by circling the letter A or B, C, D ( 1 point ) :
1. The new model costs twice more than last year’s model.

2


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×