Tải bản đầy đủ

Englissh 6

PHÒNG GD&ĐT HẬU LỘC
TRƯỜNG THCS TRIỆU LỘC

ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HỌC SINH GIỎI
CẤP TRƯỜNG LẦN 1 - Năm học: 2016-2017

Môn thi: English - Lớp 6P

Số báo danh:

Thời gian làm bài 150 phút
Đề thi này gồm : 04 trang

Question I :Choose the word which has the underlined part pronounced differently
from the others( Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác những từ còn lại ) (1.0p)

1. A. brush

B. music

C. truck


D. bus

2. A. lips

B. ears

C. eyes

D. toes

3. A. mouth

B. throw

C. thick

D. weather

4. A. start

B. gardern

C. warm

D. farm

Question II. choose the correct option to complete the following sentences :
( Chọn đáp án thích hợp để hoàn thành các câu sau )(2,5p)
1. .............. .............. ............... trash over there.
A. Don’t throw

B. Not throw

C. Throw

D. Can’t throw

2. There is . .............. ...............oil in the bottle . We should buy some more .
A. little


B. a little

C. few

D. a few

3. . .............. .............. ............... fruit does your father produce ?
A. How much

B. How many

C. How long

D. How often

4. What would you like to do at the weekend ?
A. I like to do a lot B. I can’t do it

C. I’d like to do

D. I don’t like the weekend

5. What about .............. ..............a cup of coffee ?
A. A have

B. having

C. you have

D. do you have

C any

D the

6. Are there . .............. ..............stores on your street?
Aa

B an

7. My sister and I .............. .............. .............. television in the living - room now.
A am watching

B are watching

C is watching

D watching

8. This sign says "stop". We. ............ ................ ...............go straight ahead.
A. can

B. don't can

C. must

D. must not

9. Hoa and I. .............. .............. ...............badminton in the yard.
A. playing

B. is playing

C. are playing

D. am playing

10. It's twelve o'clock. Let's.............. .............. ..............home.
A. go

B. to go

C. going

D. goes

Question III : Give the correct form or tense of the verbs in brackets
(Cho dạng hoặc thì đúng của động từ trong ngoặc ) ( 2,5p)

1


1. Our classrooms (be) .............. .............. . ........................... on the second floor.
2. His children would like (go) .............. .............. .............. ............... to school by bus today.
3. Every day Mr. and Mrs. An (not drive) .............. .............. .............. ...............to work.
4. Look ! Those girls (play) .............. .............. .............. ................soccer.
5. Where is Nam ? - He is in his room. He (play) .............. .............. ............... games.
6. What they (do) .............. .............. .............. .............. tonight?
7. They can (speak) .............. .............. .............. .............. three languages.
8. I want (buy) .............. .............. .............. .............. some books.
9. she (visit ) .............. .............. .............. .............. her friend this summer vacation.
10 . She likes (read) .............. .............. .............. ...............but she is not reading now
Question IV: Supply the correct form of the words in brackets
( Cho dạng dúng của từ trong ngoặc ) ( 2,5p)
1.You must be ............... .............. ............... when you cross the road.
2. My aunt has two ............... .............. ............... , a boy and a girl.
3. September is the (33) . ............... .............. ................ month of the year.
4. My father goes (34) ............... .............. ................every morning.

(CARE)
(CHILD)
(NINE)
(JOG)

5.There is a (35) . ............... .............. ............... garden to the right of my house

(BEAUTY)

6. She has small white (36) . ............... .............. ................ .

(TOOTH)

7. Is your brother a ............... .............. ...............

.

( BESINESS)

8. This is the (38) . ............... .............. ............... pagoda in our country

(OLD)

9. In the (39) ............... .............. .........., there is a museum, a factory and a stadium.

(NEIGHBOR)

10. Minh is (40) ........................ ........................ at English than I am.
Question V : Supply the correct form of the words in brackets
( Điền vào mỗi ô trống một giới từ thích hợp ) ( 1,25p )
1. How ........................ ........................ eating out tonight, Tom?
2. Lan sometimes goes to school ........................ ........................ foot.
3. The film starts ........................ ........................ half past seven.
4. They are never late ........................ ........................ school.
5. She is English. She is ........................ ........................ England
Question VI : Choose the incorrect option : ( Chọn đáp án sai ) ( 1,75 p)
1. I’m the younger person in my family
A

B

C

D

2. How many homework does Lan have every day?
A

B

C

D

3. Zhang is from China. She speaks chinan

2

(GOOD)


A

B

C

D

4. He is going to his uncle by his car
A

B

C

D

5. No student in the class is better like Phong
A

B

C D

6. There are a little students in the class
A

B

C

D

7. He can't answer the phone because he has a bath.
A

B

C

D

Question VII :Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same
( Viết lại những câu sau sao cho ý nghĩa không thay đổi ) ( 2,5p)

1.My room is smaller than your room.
Your room is ………………………………………………….…………………………………………………..
2. Mr. Hung drives very carefully.
Mr. Hung is ………………………………………………….………………………………………………….
3. How much does a bottle of cooking oil cost?
What ………………………………………………….…………………………………………………..?
4. My father usually drives to work.
My father usually goes ………………………………………………….…………………………………………………..
5. The bookstore is to the right of the toystore.
The toystore.. ………………………………………………….………………………………………………….
6. There are five people in her family.
Her family ………………………………………………….………………………………………………….
7.Hoang is 1.75 meter tall.Vinh is 1.65 tall.
Vinh is.. ………………………………………………….…………………………………………………..
8. Hoa’s school bag is new.
Hoa has………………………………………………….………………………………………………….
9.What do your parents do?
What are…………………………………………………….………………………………………………….?
10. Mr. Minh has a son, Trung.
Mr. Minh

………………………………………………….………………………………………………….

Question VIII : Choose the best option ( A,B,C or D) to complete the passage.
( Chọn đáp án đúng để hoàn thành đoạn văn sau ) ( 2,5p)

3


There are four (1)… in a year. (2)... are spring, summer, fall and winter. In the (3)….,
the weather is usually warm. Sometimes it is cold (4)…. not very cold. There are (5)
…. flowers in the spring. In the summer, the day is long and the night is (6)…. People
often (7)…. swimming in this season. The fall is the season (8)… fruits. In the (9)….,
it is usually very cold. The day is short and the (10)…. is long.
1. A. weather
B. seasons
C. activities
D. months
2. A. It
B. What
C. They
D. The
3. A. summer
B. autumn
C. fall
D. spring
4. A. but
B. and
C. in
D. too
5. A. many
B. much
C. two
D. lots
6. A. long
B. short
C. fat
D. tall
7. A. go
B. do
C. play
D. skip
8. A. on
B. of
C. at
D. in
9. A. summer
B. fall
C. winter
D. spring
10. A. afternoon
B. morning
C. dinner
D. night
Question IX : Fill in each blank with a suitable word to complete the passage
( Điền vào mỗi ô trống một từ thích hợp để hoàn thành đoạn văn sau ) ( 2,5p)
Lien is a teacher. She lives in ( 1 ) ............. ..............small house in Ha Noi. She ( 2 )
. English at a school there. She usually ( 3 ) . ............. .............. breakfast at seven in the

............. .............

morning and she has ( 4 )

............. .............

at twelve o'clock at the canteen of the school. She

teaches ( 5 ) ............. ............. ....students in the morning. She teaches them dialogues ( 6 ) ............. .............
Wednesdays and Fridays. On Mondays she ( 7 ) . ............. .............. them grammar. In the evening
she usually ( 8 )
the ( 10 )

. at home and ( 9 )

............. .............

............. .............

............. .............

to the radio. She sometimes go to

to watch a movie. I always go to bed at ten o'clock.

Question X : Write a short paragraph about your family
( Viết một đoạn văn ngắn về gia đình em) (1.0p)
* Chú ý : Thí sinh không được giới thiệu tên mình trong bài viết
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................

4


..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................................... ................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................

PHÒNG GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO
HUYỆN HẬU LỘC

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HSG CẤP HUYỆN
Môn : TIẾNG ANH - LỚP 6
Năm học : 2016 -2017

5


Question I : (1.0đ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1. B

2. A

3. D

4 C

Question II : (2,5 đ ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1.A

2.B

3.A

4.B

5.B

6.C

7.B

8. D

9. C

10. A

Question III : (2,5 đ ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1. are

2. to go

3. don't drive

6: are they going to do

7. speak

4. are playing

8. to buy

5. ís playing

9. is going to visit

10. reading

Question IV : (2,5 đ ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1. careful
6 : teeth

2. children

3: ninth

7. besinessman

8 . oldest

4. Jogging

5. Beautiful

9. neighborhood

10. better

Question V : (1,25 đ ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1.about

2. on

3. at

4. for

5. from

Question VI : (1,75 đ ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1. B youngest

2. A much

5. C than

6B

3. D chinese
afew

7. D

4. C in
is having

Question VII : (2,5 đ ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1. Your room is bigger than my room.
2. Mr. Hung is a careful driver.
3. What is the price of a bottle of cooking oil?
4. My father usually goes to work by car ..
5. The toystore is to the left of the bookstore.
6. Her family has five people .
7. Vinh is shorter than Hoang .
8. Hoa has a new schoolbag .
9. What are your parents’ job ?
10. Mr. Minh is Trung’s father .
Question VIII : (2,5 đ ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1. B

2. C

3. D

4. A

5. A

6. B

7. A

8. B

9. C

10. D

Question IX : (2,5 đ ) Mỗi ý đúng được 0,25đ
1. a
6. on

2. teaches
7. teaches

3. has
8. stays

4. lunch
9. listens

Question X : Write a short paragraph about your family
( Viết một đoạn văn ngắn về gia đình em) (1.0p)

6

5. her/ the
10. theater



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×