Tải bản đầy đủ

Bộ đề thi học kỳ 1 môn tiếng anh lớp 12 năm học 2016 2017 có đáp án

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO ĐĂK NÔNG
TRƯỜNG THPT ĐÀO DUY TỪ

ĐỀ CƯƠNG HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2016-2017
Môn: English 12
Thời gian: 60 phút (Không kể thời gian giao đề)

Mã đề thi: 129
I. MULTIPLE CHOICE:
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.
Câu 1: A. jumped
B. grabbed
C. remarked
D. laughed
Câu 2: A. bathing
B. method
C. bathroom
D. width
Câu 3: A. doors
B. plays

C. students
D. beds
Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest:
Câu 4: A. persuade
B. comfort
C. protect
D. reduce
Câu 5: A. terrorism
B. economics
C. preparation
A. education
Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part.
Câu 6: Cattle raising began in Texas well before the Civil War
A. ages
B. properly
C. long
D.shortly
Câu 7: The consensus among his sisters was that he ought to get married.
A. disagreement B. statistics
C. survey
D. concentration
Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part.
Câu 8: The alarm went off at 5.30. I got up and got ready for work
A. went on
B. worked
C. rang
D. opened
Câu 9: : Punctuality is imperative in your new job.
A. Being efficient B. Being on time C. Being cheerful D. Being courteous
Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.
Câu 10: The major goal of primary education is to achieve basis literacy and innumeracy among
all students.
A. basis
B. major goal C. is
D. among
Câu 11: Education can often to be considered to be the most important element to develop a
country.
A. most important B. to develop C. to be considered D. can
Câu 12: Most parents prefer an education system which offers children widest study options in
the world.

A. which
B. widest
C. education system D. Most parents
Choose one sentence that has the same meaning as the root one.
Câu 13: He said, “My wife has just bought a diamond ring.”
A. He said that his wife had just bought a diamond ring.
B. He said that my wife had just bought a diamond ring.
C. He said that his wife has just bought a diamond ring.
D. he said that his wife just bought a diamond ring.
Câu 14: Tom asked me:” Did you have good time last year?”
A. Tom asked me if was I having a good time last year
C. Tom asked me if would I have a good time the year before
B. Tom asked me whether I had had a good time the year before
D. Tom asked me whether I have had a good time the year before
Câu 15: The girl who is standing over there is my sister.
A. The girl stands over there is my sister.
B. The girl standing over there is my sister.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
C. The girl who standing over there is my sister.
D. The girl to stand over there is my sister.
Choose the sentence that best combines the pair of sentences given
Câu 16: The students have to learn many words. They are very difficult
A. The students have to learn many words which are very difficult
B. The students being very difficult have to learn many words.
C. The students who are very difficult have to learn many words.
D. The students whom have to learn many words being very difficult.
1. Câu 17: He doesn’t have time to do physical exercises. he is unhealthy.
A. If he did physical exercise, she would be healthy.
B. If he does physical exercise, she would be healthy.
C If he did physical exercise, she would have been healthy..
D If he had done physical exercise, she will be healthy.
Read the text below and choose the correct word or phrase for each space
In the western customs ...(18)... hands is the customary form of greeting, but in China a nod of the
head or slight bow is sufficient. Hugging and kissing when greeting are uncommon. Business cards
are often ...(19)... and yours should be printed in your own language and in Chinese. Also, it is
more respectful to present your card or a gift or -any other article using both hands. The Chinese
are ...(20)... applauders. You may be greeted with group clapping, even by small children. When a
person is applauded in this practice it is the custom for that person to return the applause or a
"thank you." When walking in public places, direct eye contact and staring is uncommon in the
larger cities, especially in those areas accustomed to foreign visitors. ...(21)... , in smaller
communities, visitors may be the subject of much curiosity and therefore you may notice some
stares. Generally speaking, the Chinese are not a touch-oriented society, especially true for visitors.
So, avoid ...(22)... or any prolonged form of body contact. Public displays of affection are very rare.
On the other hand, you may 3note people of the same sex walking hand-in-hand, which is simply a
gesture of friendship.
Do not worry about a bit of pushing and shoving in stores or when groups board public buses or
trains. In this case, Apologies are neither offered or expected. The Chinese will stand much closer
than Westerners.
Câu 18 : A. grasping
B. hugging
C.shaking
D. taking
Câu 19: A. converted
B. exchanged
C. transferred D. changed
Câu 20: A. enthusiasm B.enthusiast
C. enthusiastic D. enthusiastically
Câu 21: A. Moreover
B. Whatever
C.However
D. Furthermore
Câu 22: A. touching
B. touched
C.touch
D. to touch
Choose the word or phrase that best completes each sentence.
Câu 23: The sign says, "Keep off the grass."
A. The sign says, "Grass should not be grown here."
B. The sign says, "Water the grass, please."
C. The sign says, "Don't walk on the grass."
D. The sign says, "Have someone cut the grass immediately."
Câu 24: We always stand by you when you are in need.
A. We can never stand your necessity.
B. We cannot do anything for you though you are in need.
C. Whenever you are in need, we stand next to you.
D. We always continue to support and help you when you are in need.
Câu 25: Go over the report before you submit it.
A. Type the report quickly and then submit it.
B. Before you write the report you have to find enough information.
C. Before you submit the report, you should be finished writing it.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
D. Read the report carefully before you submit it.
Câu 26: I will take up golf this year.
A. I will build a golf court this year.
B. I will begin to play golf this year.
C. I will enter a golf competition this year.
D. I will stop playing golf this year.
Câu 27: Housewives do not have to spend a lot of time doing housework any more.
A. Housewives have to spend more and more time to do housework.
B. No longer do housewives have to spend a lot of time doing housework.
C. Never have housewives spent as much time doing housework as they do now.
D. Housework will never be done by housewives any more.
Câu 28: The fortune-teller ______ around here for a long time.
A. hasn’t seen
B. didn’t see
C. hasn’t been see
D. hasn’t been seen
Câu 29: The captain said to his men: “Cut the power supply immediately!”
A. The chief fireman ordered his men to cut the power supply immediately.
B. The chief fireman suggested his men cut the power supply immediately.
C. The chief fireman requested his men to cut the power supply immediately.
D. The chief fireman invited his men to cut the power supply immediately.
Câu 30: John: “Why don’t you take a break?” - Alex: “_________”
A. Because I’m tired
B. I don’t agree
C. Sure, go ahead
D. I guess I should
Read the passage below. Then choose one best answer (A), (B), (C) or (D) to each question
Today’s cars are smaller, safer, cleaner and more economical than their predecessors, but the car
of the future will be far more pollution-free than those on the road today. Several new types of
automobile engines have already been developed that run on alternative sources of power, such as
electricity, compressed natural gas, methanol, steam, hydrogen, propane.
Electricity, however, is the only zero-emission option presently available. Although electric
vehicles will not be truly practical until a powerful, compact battery or another dependable source
of current is available, transportation expects foresee a new assortment of electric vehicles entering
everyday life: shorter-range commuter electric cars, three-wheeled neighbourhood cars, electric
deliver vans, bikes, and trolleys.
As automakers work to develop practical electric vehicles, urban planners and utility engineers
are focusing on infrastructure systems to support and make the best use of the new cars. Public
charging facilities will need to be as common as today’s gas stations. Public parking spots on the
street or in commercial lots will need to be equipped with devices that allow drivers to charge their
batteries while they stop, dine, or attend a concert. To encourage the use of electric vehicles, the
most convenient parking in transportation centres might be reserved for electric cars.
Planners foresee electric shuttle buses, trains and neighbourhood vehicles all meeting at transit
centres that would have facilities for charging and renting. Commuters will be able to rent a
variety of electric cars to suit their needs: light trucks, one-person three wheelers, small cars, or
electric/gasoline hybrid cars for longer trips, which is no doubt take place on automated freeways
capable of handling five times number of vehicles that can be carried by a freeway today.
Câu 31: The following electric vehicles are all mentioned in the passage EXCEPT........
A. trolleys
B. trains
C. vans
D. planes
Câu 32: According to the passage, public parking lots in the future will be......
A. more convenient than they are today.
B. much larger than they are today.
C. equipped with charging devices.
D. as common as today’s gas stations
Câu 33: The author’s purpose in the passage is to........
A. narrate a story about alternative energy vehicles.
B. describe the possibilities for transportation in the future.
C.support the invention of electric cars.
D. criticize conventional vehicles.
Câu 34: The word “charging” in this passage refer to.......
A. lightening
B. electricity
C. parking
D. credit cards


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
Câu 35: It can be inferred from the passage that..........
A. electricity is the best alternative source of power as it is almost free of pollution.
B. the present electric engines are the best option as being practical.
C. the present cars are more economical than their future generation.
D. many new types of practical electric engines have been developed.
II. REWRITE:
Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the
sentence printed before it.
1.Hellen didnt study hard, so she failed the exam.
If Hellen........................................................................
2. People speak English all over the world
English..........................................................................
3.Alan is my best friend. His father is a famous singer
Alan, ............................................................................
4.No one in my class is as tall as Peter
Peter is..........................................................................
5.My mother doesn’t allow me to go out at night
My mother doesn’t .......................................................
6. He couldnt go to school because he was ill.
Because of.....................................................................
----------- HẾT ---------ĐÁP ÁN TỰ LUẬN.
1. If Hellen had studied harder, she would have passed the exam
= If Hellen had studied harder, she wouldnt have failed the exam
2. English is spoken all over the world
3. Alan, whose father is a famous singer, is my best friend.
4. Peter is the tallest( boy) in my class.
5. My mother doesn’t let me go out at night.
6. Because of his illness, he couldnt go to school.
= Because of the fact that he was ill, he couldnt go to school.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 12 Thí Điểm có đáp án
Choose the word whose underlined part is pronounced differently.
1.

A. booked

B. missed

C. described

D. pronounced

2.

A. allow

B. tomorrow

C. slowly

D. below

Choose the word which is stressed differently from the rest.
3.

a. summary

b. different

c. physical

d. decision

4.

a. attractiveness

b. traditional

c. generation

d. American

Choose from the four options given one best answer to complete each sentence.
5. John and I ______ at the same school, and we ______ great friends ever since.
A. studied / were

B. studied / have been C. have studied / wereD. have studied / have been

6. The players’ protests__________ no difference to the referee’s decision at all.
A. did

B. made

C. caused

D. created

7. His parents object strongly _______ his playing too much computer games
A. at

B. to

C. in

D. against

8. In spite of her abilities, Laura has been _____ overlooked for promotion.
A. repetitive

B. repeatedly

C. repetition

D. repeat

9. Do you know the boy __________ father is a teacher?
A. that

B. whom

C. whose

D. which

10. __________ ten minutes earlier, you would have got a better seat.
A. Had you arrived

B. If you arrived

C. Were you arrived D. If you hadn’t arrived

11. Children with visual impairments at regular schools still find it ______ in all school activities.
A. hard to take part

B. to take hard part

C. to hard take part

D. to take part hard

12. He has really worked hard so far, _________________ he?
A. does

B. has

C. doesn’t

D. hasn’t

13. He often tells the children _______ when they play water sports.
A. be careful

B. not be careless

C. to be careful

D. to be careful with

14. Unfortunately, the company closed down because it couldn’t keep____________ with rapidly
changing technology
A. speed

B. fast

C. time

D. pace

15. In a formal interview, it is essential to maintain good eye______ with the interviewers.
A. touch

B. link

C. contact

D. connection

16. Mary caught her friend _________ her diary yesterday.
A. reading

B. to read

C. to reading

D. has read

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following
exchanges.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
17. Two friends Peter and Linda are talking about pet.
- Peter: “Well, cats are very good at catching mice around the house.”
- Linda: “______.”
A. Nothing more to say.

B. You can say that again.

C. Yes, I hope so.

D. No, dogs are very good, too.

18. David is talking about Mr. West’s early retirement.
- David: “Mr. West is going to retire next month.”
- Kathy: “______.”
A. Oh, I have no idea.

B. You don’t say!

C. Right, you’d probably be the next.

D. Congratulations!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).
19: In some countries, the disease burden could be prevented through environmental improvements.
A. something to entertain

B. something sad

C. something enjoyable

D. something to suffer

20. Population growth rates vary among regions and even among countries within the same region.
A. fluctuate

B. stay unchanged

C. restrain

D. remain unstable

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s).
21. Many scientists agree that global warming poses great threats to all species on Earth.
A. irritations

B. annoyances

C. fears

D. risks

C. various

D. respected

22. Southeast Asia is a region of diverse cultures.
A. like

B. same

Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
23. Are Vietnamese children allowed to join their parents in making family choose?
A

B

C

D

24. The assumption that smoking has bad effects on our health have been proved.
A

B

C

D

25. Thousands of years ago, the Sahara had water enough so that people and animals were able to
A

B

C

survive on the edge of the desert.
D
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in
each of the following questions.
26. Lien last visited a centre for children with cognitive impairments two weeks ago.
A. Lien hasn't visited a centre for children with cognitive impairments for two weeks.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
B. It's two weeks when Lien visited a centre for children with cognitive impairments.
C. Lien visited a centre for children with cognitive impairments for two weeks.
D. This is the last time Lien visited a centre for children with cognitive impairments.
27. Kate works for an organization which collects money to help orphans.
A. The organization which Kate works for collects money to help orphans.
B. The organization where Kate works for collects money to help orphans.
C. The organization for that Kate works collects money to help orphans.
D. Money of orphans is collected in the organization where Kate works.
28. “When the bell rings take the meat out of the oven,” my sister said.
A. My sister warned me against taking the meat out of the oven when the bell rang.
B. My sister said that when the bell rang I was to take the meat out of the oven.
C. My sister suggested that I should take the meat out of the oven when the bell rang.
D. My sister asked me that when the bell rang to take the meat out of the oven.
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best joins each of the following pairs.
29. The holiday was so expensive. We could only afford five days.
A. It was such an expensive holiday that we could only afford five days.
B. The holiday was dirt cheap, so we could afford more than five days.
C. So expensive was a five-day holiday that we could hardly afford it.
D. A five-day holiday wasn’t cheap, so we couldn’t afford it.
30. The basketball team knew they lost the match. They soon started to blame each other.
A. As soon as they blamed each other, the basketball team knew they lost the match.
B. No sooner had the basketball team started to blame each other than they knew they lost the match.
C. Not only did the basketball team lose the match but they blamed each other as well.
D. Hardly had the basketball team known they lost the match when they started to blame each other.
Read the passage and then choose the best answer to complete it.
What would happen (31) _____ there were a serious nuclear accident? And an accident must be
inevitable - sooner or (32) _____. Huge areas would be evacuated, and they could (33) _____
contaminated with radioactivity for years. If it happened in your (34) _____, you wouldn't get a penny in
compensation. No insurance company ciovers nuclear risks. There are accidents. If the nuclear industry
didn't keep them (35) _____, there would be a public outcry. Radioactivity causes cancer and may affect
future generations. Next, nuclear waste. There is no technology for absolutely safe disposal. Some of this
waste will remain active for thousands of years. Is that what you want to leave to your children? And their
children's children? A reactor only lasts about 25 years. By the year 2000 we'll have 'retired' 26 reactors in
the UK.{ inevitable: sure to happen, evacuate: empty, compensation: sự bồi thường, cover: protect}
31

a. unless

b. if

c. otherwise

d. when


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
32.

a. better

b. earlier

c. later

d. worse

33.

a. remain

b. maintain

c. develop

d. happen

34.

a. career

b. environment

c. compartment

d. area

35.

a. quietly

b. quite

c. quiet

d. hardly

Read the passage and then choose the best answer.
Ever since humans inhabited the earth, they have made use of various forms of
communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral
speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign
language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute
have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very
picturesque and exact and can be used internationally; spelling, however, cannot.
Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or
unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A
nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction.
Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots
read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture
signs also guide, warn, and instruct people.
While verbalization is the most common form of language, other systems and techniques
also express human thoughts and feelings.
36. The word "these" in paragraph1 refers to …………………
A. tourists

B. the deaf and the mute

C. thoughts and feelings

D. sign language motions

37. All of the following statements are true EXCEPT …………………….
A. there are many forms of communication in existence today
B. verbalization is the most common form of communication
C. the deaf and mute use an oral form of communication
D. ideas and thoughts can be transmitted by body language
38. Which form other than oral speech would be most commonly used among blind
people?
A. Picture signs

B. Braille

C. Body language

D. Signal flags

39. The word "wink" in paragraph 2 means most nearly the same as
A. close one eye briefly

B. close two eyes briefly

C. bob the head up and down

D. shake the head from side to side

40. Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used
internationally EXCEPT for ……………….


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. spelling

B. ideas

C. whole words

D. expressions

41. People need to communicate in order to ……………….
A. create language barriers

B. keep from reading with their fingertips

C. be picturesque and exact

D. express thoughts and feelings

42. What is the best title for the passage?
A. The Important of Sign Language
B. The Many Forms of Communication
C. Ways of Expressing Feelings
D. Picturesque Symbols of Communication
Read the passage and then choose the best answer.
THE GOLDEN GATE BRIDGE
The golden Gate Bridge is one of the symbols of the United States of America. It is located in San
Francisco, California, and spans the Golden Gate strait-a mile wide strait that connects the Pacific Ocean
to the San francisco Bay.
It is sure one of the most beautiful bridges in the world, and also one of the tallest (the height of a
bridge is the height of the towers ). The bridge as it is today was designed by architects Irving and
Gertrude Morrow. However thier art deco project was not the first Golden Gate Bridge. The original
plans for the bridge were drawn in 1961, but they were of a very complicated and ugly structure, certainly
not something could be ever proud of.
The bridge was a true experiment in its time, such a long suspension bridge had never been tried
before. It had the hightest towers, the thickest cables and the largest underwater foundations ever built.
The foundations were a real problem, because they had to be cast in a depth of more than 100 feet.
Extreme depth wasn't the sole problem. The real challenge lay in the sinking of the piers in the violent
waves of the open sea, which was thought to be almost impossible the construction began in 1933 and
was finished in 1937,when the bridge opened to pedestrians. ( It was opened to cars one years later ). The
bridge was finished ahead of schedule and cost much less than was estimated.Today the Golden Gate
Bridge has a main span of 4,200 feet ( almost a mile ) and a total length of 8,981 feet. The towers
supporting the huge cables rise 746 feet above the water. Each steel cable is 7,650 long and has a
diameter of 36 inches.
''International orange '' is the color the bridge has always been painted. The architects chose it
because it blends well with the span's natural setting. However, if the Navy had had its way, the bridge
would have been painted black with yellow stripes-in favor of greater visibility for passing ships. There
are fog horns to let passing ships know where the bridge is, and aircraf beacon on the tops of the towers
to prevent planes from crashing into them.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
The Golden Gate Bridge is the first sight for many people approaching the United States by boat. It
is almost the West Coast's '' Stautue of Liberty'' and is something everyone should at least once.
43. The Golden Gate Bridge______
A.spans the San Francisco
B. is the best-known symbol of the United States
C. spans the Golden Gate Strait
D. is painted gold has a gold -plated at each end.
44. The first plans of the bridge_____
A.were designed by Irving and Gertrude Morrow in 1916
B. were designed by Irving Morrow but were too complicated
C. were something America could be proud of
D. were not designed in art deco style.
45. The construction of the foundations was very complicated because________
A. it was thought to be almost impossible
B. the piers had to be sunk in the open sea through of violent waves
C. They had to be the largest ones ever built.
D. They had to be cast by teams of divers, which was very expensive
46. Which one is true ?
A. The construction of the Golden Gate Bridge took four years.
B. The bridge was opened to car traffic in 1939.
C. People were allowed to cross the bridge in 1939
D. The construction of the bridge began exactly seventeen years after the first plans were made.
47. Which one is not true about the position of the Golden Gate Bridge ?
A. It is located on the West Coast.
B. It connects the San Francisco Bay to The Golden Gate Bridge
C. It is quite near the '' Statue of Liberty''
D. It is off the Pacific Ocean.
48. The word'' cast'' is closest in meaning to....
A. measured

B. exposed

C. expanded

49. What is not true about the Golden Gate Bridge ?
A. The towers supporting the huge cables rise 746 feet
B. The first was first painted black with yellow stripes
C. If you travel by boat, it may be the first sight you see
D. The bridge had been expected to cost more than it really was
50. How can passing ships know where the bridge is ?
A. due to the color decided by the Navy

D. thrown


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
B. because there are beacons on the top of the tower
C. because the bridge is international orange
D. thanks to the fog horns.


TRƯỜNG THPT NGUYỄN DU
~~~~~~~~~~
ĐỀ CHÍNH THỨC
(Đề này có 04 trang)

ĐỀ THI HỌC KỲ 1 - NĂM HỌC 2016-2017
Môn TIẾNG ANH- KHỐI 12
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề
Mã đề thi 246

Họ và tên thí sinh:..........................................................................
Số báo danh:..................................................................................

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined
part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
1.
2.

A. advanced
A. concentrate

B. achieved
B. applicant

C. required
C. candidate

D. replied
D. confirm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the
other three in the position of primary stress in each of the following questions.
3.
4.

A. tertiary
A. national

B. impression
B. humorous

C. thoroughly
C. politics

D. preference
D. certificate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs
correction in each of the following questions.
5. There are many different ways of comparing the economy of one nation with those of another.
A
B
C
D
6. Should there be any emergency, the students would ring me at home.
A
B
C
D
7. For such a demanding job, you will need qualifications, soft skills and having full commitment.
A
B
C
D
8. Having warned of the danger, she didn’t go there alone at night.
A
B
C
D
9. Try to learn a little new words every day if you want to enrich your English vocabulary.
A
B
C
D
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of
the following questions.
10. When I arrived at the meeting the first speaker _______ speaking and the audience ________.
A. just finished/ were clapping
B. had just finished/ had clapped
C. had just finished/ were clapping
D. just finished/ had clapped
11. _________________ yet?
A. Have been the letters typed
B. Have the letters been typed
C. Have the letters typed
D. Had the letters typed
12.The committee ________ ten members.
A. is consisted of
B. consists of
C. makes up of
D. comprises of
13. The boss blamed me ________ the loss of the contract.
A. on
B. with
C. for
D. at
14. “It must have been terrible.” “_______ the contrary, I enjoyed every minute.”
A. On
B. In
C. By
D. For
Trang 1/4 - Mã đề thi 246


15. He has not been offered the job because he cannot meet the __________ of the company.
A. requirements
B. applicants
C. information
D. education
16. Someone who is _____________ thinks that bad things are going to happen.
A. optimistic
B. pessimistic
C. threaten
D. hopeful
17. Despite her ____________ as an accountant, she was still the best employee we could ever
hope for.
A. advantages
B. shortcomings
C. qualifications
D. experiences
18. The national football team ______ every effort to win the match yesterday.
A. made
B. did
C. set
D. held
19. A skilled _________ will help candidates feel relaxed.
A. interviewing
B. interview
C. interviewer
D. interviewee
20. Children living in inner-city areas may be ________ disadvantaged.
A. education
B. educationally
C. educational
D. educated
21. We need ______________ for our house.
A. four of new aluminum garden chairs
B. four new aluminum garden chairs
C. four of aluminum new garden chairs
D. aluminum new garden chairs
22. Peter would not have been late for the interview if he ______ the bus.
A. hasn’t missed
B. hadn’t missed
C. doesn’t miss
D. didn’t miss
23. _________ they are delicious, hamburgers and French fries are too high in fat.
A. However
B. Because
C. Despite
D. Although
24. It is time we ____________ the shopping for Xmas.
A. do
B. did
C. should do
D. have done
25. She had no difficulty ______ at her new school.
A. to making friends
B. to make friends
C. make friends
D. making friends
26. The immigrants, ____________ are under 15, are going to be put in this school.
A. half of them
B. half of whom
C. whose half
D. half of which
27. The interviewer asked me ____________ for any other job.
A. had I applied
B. whether I had applied
C. if I have applied
D. that I applied
28. Miss Linda speaks ______ French very well although she is from ______ UK.
A. the/
B. / the
C. the/ an
D. / 
29. There has been a great increase in retail sales, ______?
A. hasn't there
B. isn't there
C. isn't it
D. doesn’t it
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to
complete each of the following exchanges.
30. Diana: “That blouse suits you perfectly, Anne.”
- Anne:
“_______________ .”
A. Never mind.
B. Don’t mention it.
C. Thank you.
D. You’re welcome.
31. Porter: “Shall I help you with your suitcase? ”
- Mary : “_______________ .”
A. Not a chance.
B. That’s very kind of you.
C. I can’t agree more.
D. What a pity!
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in
meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
32. It is compulsory for all motorcyclists to wear helmets.
A. paid
B. divided
C. optional
33. Louis was a kind, caring and considerate young man.
A. optimistic
B. noticeable
C. thoughtful

D. required
D. thoughtless
Trang 2/4 - Mã đề thi 246


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in
meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
34. We have several jobs that are available for casual workers.
A. vacancies
B. professions
C. careers
D. works
35. Domestic chores will no longer be a burden thanks to the inventions of laborsaving devices.
A. Official
B. Schooling
C. Household
D. Foreign
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in
meaning to each of the following questions.
36. “ You had better see a doctor if the sore throat does not clear up, ” she said to me.
A. She reminded me of seeing a doctor if the sore throat did not clear up.
B. She ordered me to see a doctor if the sore throat did not clear up.
C. She insisted that I see a doctor unless the sore throat did not clear up.
D. She suggested that I see a doctor if the sore throat did not clear up.
37. It is widely believed that hard work makes success.
A. People think that success is when you work hard.
B. Believers of success think that we should work hard.
C. Many people think that success at work is hard.
D. Many people believe that if you want to succeed, you should work hard.
38. You may be very intelligent, but you should be careful about this.
A. No matter whatever intelligent you may be, you should be careful about this.
B. No matter what intelligent you may be, you should be careful about this.
C. No matter why intelligent you may be, you should be careful about this.
D. No matter how intelligent you may be, you should be careful about this.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best
combines each pair of sentences in the following questions.
39. The basketball team knew they lost the match. They soon started to blame each other.
A. Hardly had the basketball team known they lost the match when they started to blame each
other.
B. No sooner had the basketball team started to blame each other than they knew they lost the
match.
C. As soon as they blamed each other, the basketball team knew they lost the match.
D. Not only did the basketball team lose the match but they blamed each other as well.
40. Mary loved her stuffed animal when she was young. She couldn’t sleep without it.
A. When Mary was young, she loved her stuffed animal so as not to sleep with it.
B. As Mary couldn’t sleep without her stuffed animal when she was young, she loved it.
C. When Mary was young, she loved her stuffed animal so much that she couldn’t sleep without
it.
D. When Mary was young, she loved her stuffed animal though she couldn’t sleep without it.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct answer to each of the questions.
EDUCATION IN THE FUTURE
Education is another area of social life in which information technology is changing the
way we communicate. Today's college students may not simply sit in a lecture or a library to
learn about their field. Through their computers and the wonders of virtual reality they can
Trang 3/4 - Mã đề thi 246


participate in lifelike simulated experiences. Consider the following scenario of the future of
education made possible through developments in information technology.
For children over the age of 10, daily attendance at schools is not compulsory. Some of
the older children attend school only once or twice weekly to get tutorial support or instruction
from a teacher. For the most part, pupils are encouraged to work online from home. Students
must complete a minimum number of study hours per year; however, they may make up these
hours by studying at home at times that suit their family schedule. They can log on early or late in
the day and even join live classes in other countries. In order to ensure that each student is
learning adequately, computer software will automatically monitor the number of hours a week
each student studies online as well as that student’s learning materials and assessment
activities. Reports will be available for parents and teachers. The software can then identify the
best learning activities and conditions for each individual student and generate similar activities. It
can also identify areas of weak achievement and produce special programs adjusted to the
student’s needs.
41. What is the topic of the passage?
A. Students don't have to go to school any more.
B. The effect of information technology on education.
C. Students can know about their weak aspects to focus.
D. Computer software will make sure students learn at home.
42. How many times are children who are older than 10 required to go to school weekly?
A. Three times
B. No time
C. Once or twice
D. Four times
43. Who/what counts the number of hours per week that students spend learning?
A. Teacher
B. Parents
C. Virtual reality
D. Computers
44. What CAN’T the software do?
A. find out the best activities for the students B. design materials for the students
C. identify weaknesses of the students
D. monitor the time the students learn
45. What is NOT MENTIONED as a benefit of information technology to the students?
A. Students can learn at times that suit their schedule.
B. Students can stay at home to learn.
C. Students' learning time won't be monitored.
D. Students' weak achievement can be identified.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
There are several things to remember if you are applying for a new job. Most companies (46)
__________ their vacancies in the newspapers, and there are normally a lot of applicants for each
post. (47) __________ , a good letter of application is very important. You should enclose with it
your curriculum vitae so that the employer knows about your (48) __________ and experience. If
you are applying (49) __________ a large company, address your letter to the personnel
manager, who deals with appointing new staff. If you are invited to an interview, make (50)
__________ you are suitably dressed and on time. You may ask about promotion prospects as
well as further training, the salary and holiday arrangements.
46.
A. write
B. market
C. make
47.
A. So that
B. Therefore
C. Nevertheless
48.
A. schools
B. forms
C. licences
49.
A. in
B. with
C. to
50.
A. sure
B. clear
C. good
----------------------------------------------________THE END_________

D. advertise
D. So as
D. qualifications
D. for
D. right

Trang 4/4 - Mã đề thi 246


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
DA PHUC HIGH SCHOOL
THE FIRST TERM TEST FOR GRADE 12 STUDENTS
Time allowance: 45 minutes
School year: 2016-2017
Student'code:.................................

Mã đề: 141

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined
word(s) in each of the following sentences.
1. Mr. Smith's new neighbors appear to be very friendly. A. amicable

B. futile

C. hostile

D. inapplicable

2. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East.
A. expensive

B. difficult to operate

C. simple and easy to use

D. complicated

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the
following exchanges.
3. "I have bought you a doll. Happy birthday to you!" - "_____. "
A. Not at all!

B. How lovely the doll is! Thanks

C. The same to you!

D. Have a nice day!

4. "I've passed my final exam."- Tom: "____________"
A. It's nice of you to say so. B. Good luck.

C. That's a good idea.

D. Congratulations!

III. Choose the option that has the nearest meaning to the sentence given
5. The last time I went to the museum was a year ago.
A. I have not been to the museum for a year.

B. A year ago, I often went to the museum.

C. My going to the museum lasted a year.

D. At last I went to the museum after a year.

6. If only I had studied hard enough to pass the final exam.
A. I regret not studying hard enough to pass the final exam.
B. I had studied hard enough and I passed the final exam.
C. I studied too hard to pass the final exam.

D. I studied hard otherwise I would fail the final exam.

7. Many people think Steve stole the money.
A. It was not Steve who stole the money.

B. Steve is thought to have stolen the money.

C. Many people think the money is stolen by Steve.

D. The money is thought to be stolen by Steve.

8. "I'm sorry I didn't ring you early," Tom said to Lan
A. Tom was sorry Lan not ringing her early
Code 141 – Page 1/5

B. Tom apologized for not ringing Lan early.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
C. Tom told Lan that he hadn't rung Lan realy.

D. Tom said he was sorry for hadn't rung Lan early.

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or
phrase that best fits each of the numbered blanks.
The Tundra, a very cold flat land situated at the Artic region of North America, is covered with snow all year
round. In the olden days, the Eskimos who lived there led a nomadic life. They moved from place to place in search of
food for their families.
They lived in igloos which were dome-shaped houses built of snow and ice-blocks. The main food was the meat
of animals which they killed or trapped around their land.
The Eskimos practiced and organized family system. It was the father's work to do hunting and fishing. he also
had to make boats, tools, sledges and weapons out of animal skins, bones, ivory and stones. he was also responsible for
providing the transportation system of the family.
The mother's duty was to skin and cut up the animals and prepare the meat. she also had to cook the meals and
make all her family's clothes from the skin. Sometimes she helped to collect food by catching small fish or by gathering
birds' eggs.
When the children reached the age of nine or ten, they would start learning the skills they needed. The girls would
watch and learn from their mothers how to cook and sew. The boys would follow their fathers to learn all the skills about
hunting and fishing.
The grandparents helped to take care of the children. They told them stories and taught them about the Eskimo way
of life.
Today most of the Eskimos lead a modern way of life. They live in wooden houses in the village. Their houses have
all the facilities of modern living. they buy their food, clothes and weapon from the store owned by the Europeans. Their
children attend the village school. Nowadays the Eskimos move from place to place on snow-mobiles, their most common
form of transport.
9. What was the mother's duty at home ?
A. To go hunting and fishing.

B. To cook and sew.

C. To tell stories. D. To learn

C. In wooden houses.

D. In stores.

new skills.
10. Where do the present Eskimos live ?
A. In igloos

B. In brick houses

11. Who shouldered the heaviest responsibility in an Eskimo family ?
A. The father

Code 141 – Page 2/5

B. The grandparents

C. The mother

D. The children


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
12. The word "gathering" can best be replaced with______A. keeping B. collecting C. finding

D.

cooking
13. The word "practiced" can best be replaced with______A. Started B. Followed C. Played

D. Obtained

14. The Eskimos of the Tundra led a nomadic life because______
A. they killed or trapped animals around their land. B. they moved from place to place to look for food for their
families
C. they lived in igloos which were built out of snow.

D. the land is covered with snow all the year round.

15. Which of the following phrases refers to a region? A. The Tundra

B. the Eskimos

C. an igloos D. an

ice-block
V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the
other three in pronunciation in each of the following questions.
16. A. kissed

B. raised

C. helped

D. forced

17. A. exciting

B. experience

C. existence

D. explanation

VI. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
18. If a boss wants to have a well-qualified staff, he should have to pay his employees……………..
A. appropriate

B. appropriately

C. appropriateness

D. appropriation

19. I hate ………. personal questions by newly-acquainted friends.
A. of asking

B. being asking

C. to be asking

D. to be asked

20. UCSA is a central agency which acts on……….. of UK universities and colleges of higher education.
A. behind

B. behalf

C. benefit

D. belief

21. By the time we got to the party everything ………A. ate
eaten

B. had eaten

C. had been

D. was eaten

22. Within _______ few years, _______ private space travel has gone from concept to reality.
A. the / the

B. Ø / an

C. a / Ø

D. the / a

23. In New Zealand, students……………. secondary school at the ages from about 13 to 18.
A. do

B. take

C. attend

D. assess

24. If he ……… well on the training courses last year, he ……….. offered the promotion now.
A. had done / would have been

B. had done / would be

25. He died ……………..pneumonia. A. of

B. for

C. did / were

D. did / would be
C. by

26. They've just found the couple and their car…….. were swept away during the heavy storm last week.
A. that
Code 141 – Page 3/5

B. which

C. whose

D. when

D. in


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
27. Pointing at someone is usually considered ………….. and even rude.
A. appropriate

B. impolite

C. unnecessary

D. suitable

28. The first thing you have to do is to fill in this ….… form. A. application B. applyC. applicant

D. applying

VII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of
the following questions.
29. When (A) he goes (B) to see (C) them last night, they were playing (D)cards.
30. George isn't enough intelligent (A) to pass (B) this (C) economics exam without (D) help.
31. The Prizken Prize is given (A) every year to architects their (B) work benefits (C) humanity and the environment (D).
VIII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three intheposition
of primary stressin eachof the followingquestions.
32. A. mischievous

B. supportive

C. hospital

D. special

33. A. include

B. summer

C. carpet

D. visit

IX. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined
word(s) in each of the following sentences.
34. In a job interview, you should avoid talking about your shortcomings.
A. good points

B. characteristics

C. qualifications

D. bad points

35. The medical community continues to make progress in the fight against cancer.
A. speed

B. treatment

C. improvement

D. expectation

X. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or
phrase that best f its each of the numbered blanks .
The UK Government ensures that all schools in the UK meet certain standards, and this includes independent schools as
well as those that are

(36)_______ by the Government. All qualifications are awarded by national agencies accredited by the

Qualification and Curriculum Authority (QCA), so the quality of the qualifications you will gain is guaranteed.
At many independent schools in England, you will be encouraged to take part (37)_______ extracurricular activities to
develop your hobbies and learn new skills, and you may be encouraged to take graded music exams offered by the Associated
Board of the Royal Schools of Music. The exam grades gained from these are widely accepted toward university entry
(38)_______ .
Independent schools do not usually offer vocationally focused qualifications but if you are interested in these
qualifications, you can find out more in the 'career-based and pre-university qualifications' section.

Code 141 – Page 4/5


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
`

The (39)_______ you pay to attend independent school, include your course fees, accommodation and may include some

or all extracurricular activities. Fees (40)_______ from school to school and are at the discretion of the institution; there are no
national standards. You should expect to pay a minimum of £8,000 per year and fees can be as high as £25,000.
36. A. worked

B. shown

C. run

D. indicated

37. A. for

B. in

C. on

D. into

38. A. problems

B. questions

C. troubles

D. requirements

39. A. fees

B. bills

C. donations

D. funds

40. A. transfer

B. interfere

C. vary

D. exchange

-The endĐáp án mã đề: 141
01. C; 02. C; 03. B; 04. D; 05. A; 06. A; 07. B; 08. B; 09. B; 10. C; 11. A; 12. B; 13. B; 14. B; 15. A;
16. B; 17. C; 18. B; 19. D; 20. B; 21. C; 22. C; 23. C; 24. B; 25. A; 26. A; 27. B; 28. A; 29. B; 30. A;
31. B; 32. B; 33. A; 34. D; 35. C; 36. C; 37. B; 38. D; 39. A; 40. C;

Code 141 – Page 5/5



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×