Tải bản đầy đủ

NGAN HANG CAU HOI k10 HK1NH 2009 2010

TIENG ANH 10 ( CHUẨN )- HỌC KỲ I

1
2
3
4
5

A. PHONETICS
+ UNIT 1 – 4
1. A. field
2. A. realize
3. A. heavy
4. A. passenger
5. A. above
6. A. son
7. A. marvel
8. A. mark
9. A. bed
10. A. traffic
11. A. ambitious

12. A. chemistry
13. A. proper
14. A. follow
15. A. talk
16. A. dead
17. A. sum
18. A. large
19. A. job
20. A. read
21. A. tobacco
22. A. continue
23. A. passenger
24. A. brigade
25. A. educate
26. A. entertain
27. A. important
28. A. background
29. A. ambitious
30. A. determine
31. A. institute
32. A. nationality
33. A. gradually
34. A. mentally
35. A. consuming
KEYS
D
6
C
A
7
B
C
8
D
B
9
B
C
10
A


B. heat
B. pea
B. head
B. several
B. glove
B. above
B. package
B. card
B. severe
B. mature
B. background
B. prepare
B. course
B. job
B. warn
B. deed
B. sun
B. shark
B. sport
B. seat
B. breakfast
B. alarm
B. purchase
B. harrow
B. chemistry
B. communicate
B. profession
B. career
B. intelligent
B. radium
B. radium
B. disability
B. proper
B. retarded
B. develop
11
12
13
14
15

D
A
A
D
C

16
17
18
19
20

C. meet
C. cheese
C. stream
C. begin
C. globe
C. convenience
C. farther
C. hard
C. send
C. husband
C. tragic
C. receive
C. force
C. geography
C. shot
C. lead
C. pump
C. math
C. rob
C. deep
C. children
C. contented
C. district
C. normal
C. mature
C. receive
C. geography
C. secondary
C. brilliant
C. private
C. human
C. activity
C. origin
C. demonstrate
C. prevention
B
D
C
B
A

21
22
23
24
25

A
D
D
A
C

D. head
D. asleep
D. ready
D. repair
D. love
D. wonderful
D. lastly
D. warm
D. pen
D. another
D. humane
D. degree
D. talk
D. develop
D. short
D. read
D. stupid
D. park
D. drop
D. keen
D. several
D. sometimes
D. routine
D. peasant
D. obtain
D. complain
D. literature
D. private
D. mature
D. tutor
D. atomic
D. demonstration
D. opposition
D. different
D. effort
26
27
28
29
30

A
D
B
C
A

31
32
33
34
35

D
C
D
B
D


B. VOCABULARY
+ UNIT 1 – 4 ( suu tam )
1. Marie Curie was ………………… the Nobel Prize in chemistry for determining the atomic weight of radium.
A. won
B. awarded
C. dedicated
D. devoted
2. She got …………………as soon as the alarm clock went …………………
A. over/on
B. up/out
C. up/off
D. on/off
3. Her job is …………………of the mentally retarded children in the area.
A. cooking
B. taking care
C. taking part
D. watching
4. I would like to………………… when I am sixty years old.
A. rest
B. stop
C. retire
D. relax
5. He was …………………injured in the accident last night.
A. bad
B. serious
C. seriously
D. worse
6. Without the Braille Alphabet, it would be very difficult for the …………………
A. disabled
B. deaf
C. mute
D. blind
7. I think the ………………… should help the poor.
A. injured
B. sick
C. rich
D. elderly
8. She passed the exam with flying colors.
A. successfully B. badly
C. difficultly
D. easily
9. The fire alarm went off when smoke rose.
A. exploded
B. shouted
C. rang
D. burned
10. During his break, Mr. Pike used to drink tea with his fellow peasants.
A. workers
B. mechanics
C. doctors
D. farmers
11. We …………………the seeding into peaty soil.
A. take
B. plough
C. raise
D. transplant
12. After the ………………… death of her husband, Marie Curie took up his position at the Sorbonne.
A. tragic
B. tragedy
C. tragical
D. tragically
13. She is interested in teaching ………………… because she loves working with children.
A. semester
B. communication
C. work
D. profession
14. ………………… is the scientific study of the life and structure of plants and animals.
A. Physics
B. History
C. Geography D. Biology
15. Could you tell me the …………………time when the meeting begins?
A. exact
B. exactly
C. exactness
D. exacting
16. As a schoolgirl, she was very mature for her age.
A. very young
B. behaving like a child
C. very clever
D. behaving like an adult
17. When I am tired, I like to watch T.V. It is …………………
A. relaxing
B. thrilling
C. nervous
D. lovely
18. I was born and grew up on the …………………of the Red River.
A. shops
B. restaurants
C. offices
D. banks
19. Marie Curie received some ………………… training from her father.
A. sciences
B. scientists
C. scientific
D. scientifically
20. Are you contented ………………… your present job, Ms Helen?
A. to
B. for
C. with
D. of
21. She used to ………………… her living by delivering vegetables to local hotels.
A. earn
B. gain
C. get
D. win
22. Farmers usually …………………water into their fields when the weather is too dry for days.
A. rain
B. drain
C. give
D. pump
23. …………………films should be made for school.
A. Educational
B. Educating
C. Educated
D. Educate
24. Take some aspirins. They can ease your headache.
A. make more serious B. hurt
C. get rid off
D. make less severe
25. Nowadays, more and more young people want to have a university …………………
A. educate
B. education
C. educator
D. educational
26. He is interested in ………………… He is a …………………
A. scientist/science
B. science/scientist
C. scientific/science
D. scientist/scientific
27. The government should have special policies to help the …………………
A. disable
B. disabled
C. disability
D. disablement
28. There was a lot of ………………… from the local residents.
A. oppose
B. opposite
C. opponent
D. opposition
29. Parents realized that young teachers were making great ………………… to help their poor kids.
A. efforts
B. sorrow
C. exhibition
D. opposition
30. On his …………………at the airport, John felt a little disappointed when no one came and picked him up.
A. arrival
B. arrive
C. arriver
D. arrived


31. We must send ………………… aid to the refugees.
A. human
B. humanism
C. humane
D. humanitarian
32. The purpose of the test is to ………………… the weight of the chemical elements.
A. ease
B. interrupt
C. determine
D. receive
33. He took ………………… the position that his father had obtained at the college.
A. on
B. to
C. up
D. in
34. In spite of her difficult living conditions, she worked extremely …………………
A. hard
B. hardly
C. harder
D. hardest
35. The aim of the LIVE project is to train students from developing ………………
A. nations
B. nationals
C. nationalities
D. nationalism
36. I have been fascinated by ………………… since I was at secondary school.
A. photograph
B. photographic
C. photographer
D. photography
37. Some of the more time-consuming jobs can now be done by machines.
A. taking much time
B. taking little time
C. add
D. not affected by time
38. My favorite ………………… at school was mathematics.
A. topic
B. class
C. theme
D. subject
39. When I am tired, I enjoy listening to music. It’s …………………
A. relax
B. relaxation
C. relaxing
D. relaxed
40. They gave a clear ………………… of their intentions.
A. demonstrate
B. demonstrative
C. demonstration
D. demonstrating
1
2
3
4
5

KEYS.
B
6
C
7
B
8
C
9
C
10

D
C
A
C
D

11
12
13
14
15

D
A
D
D
A

16
17
18
19
20

D
A
D
C
C

21
22
23
24
25

A
D
A
D
B

26
27
28
29
30

B
B
D
A
A

31
32
33
34
35

D
C
C
A
A

36
37
38
39
40

C. GRAMMAR
+ UNIT 1 – 4 ( suu tam )
1. You should not spend all your time …………………
A. study
B. to study
C. studying
D. studied
2. I …………………… English for four years now.
A. have learned
B. sorrow
C. exhibition
D. opposition
3. She’s hungry. She’ll stop …………………… dinner. So she may be late.
A. have
B. having
C. to having
D. to have
4. Could you please stop ……………………so much noise?
A. to make
B. make
C. makes
D. making
5. I’m learning English. I …………………… English for six months.
A. learn
B. learned
C. have learned
D. had learned
6. My father does not allow me …………………… in his room.
To smoke
B. smoking
C. smoke
D. not smoke
7. I ……………………a cough since yesterday.
A. have
B. had
C. have had
D. having
8. Our teacher made me …………………… all the questions.
A. answer
B. to answer
C. answering
D. answered
9. I do not mind …………………… home but I would rather …………………… a taxi.
A. to walk/to get
B. walking/to get
C. walking/get
D. to walk/getting
10. Look at these windows! They really need ……………………
A. to clean
B. cleaning
C. to cleaning
D. clean
11. My teachers always expected me …………………… well in the exams.
A. do
B. doing
C. to do
D. to have done
12. The last time I …………………… swimming was when we were in Spain.
A. had gone
B. went
C. has gone
D. was going
13. I haven’t heard from Mary ……………………
A. since many months ago
B. for many months
C. for many months ago
D. since a long time
14. He …………………… very busy at the present. He ………………free time to go out.
A. is often/rarely
B. often was/had rarely
C. has often been/has rarely
D. often is/rarely has
15. The second world war …………………… in 1939 and …………………… in 1945.
A. begins/ends
B. had begun/ended
C. has begun/had ended
D. began/ended

D
A
D
C
C


16. We …………………… in this town for a long time. We …………………… here sixteen years ago.
A. had been/come
B. have been/come
C. were/ came
D. are/came
17. I’m sure you have no …………………… the exam.
A. difficulty to pass
B. difficulties to pass
C. difficulties passing
D. difficulty passing
18. The guide encouraged the tourists ……………………the Prado Museum in Madrid.
A. visit
B. to visit
C. visiting
D. visited
19. Would you like …………………… somewhere for a rest?
A. going
B. go
C. to go
D. to be gone
20. Just keep on ……………………what you like.
A. do
B. did
C. doing
D. done
21. Johnny …………………… the paper when I …………………… him.
A. read/interrupted
B. read/was interrupting
C. has read/ interrupted
D. was reading/ interrupted
22. Harry works all the time. He ……………………
A. never relaxes
B. relaxes never
C. often relax
D. relaxes sometimes
23. We’ve given up …………………… to persuade them ……………………
A. trying/ changing
B. trying/ to change
C. to try/ changing
D. try/ to change
24. It …………………… me 15 minutes to get to school every morning.
A. takes
B. took
C. has taken
D. had taken
25. He’s not really interested in …………………… on the farm.
A. to work
B. work
C. working
D. worked
26. The man looked familiar. I …………………… him somewhere before.
A. saw
B. have seen
C. had seen
D. see
27. Last night a tornado swept through Rockville. It …………………… everything in its path.
A. destroyed
B. was destroyed
C. had destroyed
D. has destroyed
28. In spite of ……………………, we decided to go out.
A. we felt very tired
B. feeling tired
C. all of us felt tired
D. tired
29. When we …………………… the bill, we left the restaurant.
A. had paid
B. were paying
C. paid
D. had been paying
30. When the firework …………………… off, the dog …………………… away.
A. had gone/ran
B. went/had run
C. went/ran
D. went/was running
31. Marie Curie …………………… a Nobel Prize in Chemistry in 1911.
A. awarded
B. was awarded
C. had awarded
D. had been awarded
32. Martina Hinges …………………… her first tennis racket at the age of two.
A. picked up
B. has picked up
C. had picked up
D. was picked up
33. Who …………………… your bike? – Mike did.
A. did give you
B. did you give
C. you gave
D. gave you
34. The …………………… whose story appeared in this paper last week have now found a place to live.
A. homeless people
B. hungry
C. unemployed
D. disabled
35. The government is doing nothing to help the……………………
A. poor people
B. poor ones
C. poor
D. poors
36. It rained all the time, …………………… was a great pity.
A. that
B. what
C. which
D. who
37. …………………… you really need is a long holiday.
A. That
B. What
C. Which
D. Who
38. I …………………… like going to pop concerts when I was a teenager.
A. would
B. used to
C. must
D. could
39. Claude did not …………………… in Canada.
A. lived
B. used to live
C. use to live
D. used to living
40. I remember you. You …………………… to school here.
A. were used to going
B. have already gone
C. went
D. used to go
41. One day last March, I …………………… a very strange letter.
A. get
B. got
C. used to get
D. was getting
42. I didn’t like the noise in the city at first. But now I…………………… here.
A. got used to living
B. am used to living
C. used to live
D. used to living
43. I can’t find my diary, …………………… is a real nuisance.
A. who
B. that
C. what
D. which
44. Can you tell me where ……………………? Stockholm.
A. you were born
B. were you born
C. you born
D. born you


45. We went to Stan’s holiday party last year, ……………………?
A. hadn’t we
B. we hadn’t
C. didn’t we
D. we didn’t
46. Annie found the souvenirs …………………… she wanted at the gift shop.
A. that
B. who
C. whom
D. where
47. …………………… I began school; I haven’t had much spare time.
A. For
B. When
C. During
D. Since
48. …………………… in Slovakia, Martina has lived in Switzerland for many years.
A. To be born
B. Born
C. Being born
D. Be born
49. I remember An, …………………… rode the bus to school with.
A. I
B. who I
C. which I
D. that I
50. …………………… the storm, I would have been home before eight.
A. Instead of
B. But for
C. During
D. Because of
1
2
3
4
5

KEY
C
D
D
D
C

6
7
8
9
10

A
C
A
C
B

11
12
13
14
15

C
B
B
A
D

16
17
18
19
20

B
D
B
C
C

21
22
23
24
25

D
A
B
A
C

26
27
28
29
30

B
A
D
A
C

31
32
33
34
35

B
A
D
A
C

36
37
38
39
40

C
B
B
C
D

41
42
43
44
45

B
B
D
A
C

D. CULTURAL TIPS
+ UNIT 1 – 4 ( suutam )
1. A: You’re really in a good shape!
B: ………………………………….
A. Yeah, I’m a real couch potato.
B. Oh, are you?
C. Thanks a lot.
D. Good for you!
2. A: Good luck in your exam!
B: ……………………………. I hope we both pass.
A. Like you
B. Same to you C. Same of you D. You do
3. A: Anything to do tonight?
B: ……………………… for a drink.
A. We go
B. Let’s go
C. Could you goD. Don’t you go
4. A: Do you mind if I borrow a chair?
B: ……………………… Do you need only one?
A. I’m sorry
B. Not at all
C. Yes, I do
D. Yes, I would
5. A: I’m really tired. How about resting before we go out?
B: ………………………………………………I’m tired too.
A. Like you
B. Good for you C. That’s a good idea D. No, thanks.
6. A: It’s a lovely day. Shall we go for a walk?
B: ……………………………………………
A. Yes, OK.
B. Of course not.
C. Don’t mention it
D. Thank you.
7. A: Would you like to stay the night?
B: …………………………………..
A. Never mind. B. You’re welcome
C. Oh, that’s very kind of you.D. I love to.
8. A: Why don’t you have some chicken soup first?
B: ………………………………………………..
A. I am full.
B. Of course not.
C. Not for me, thank you.
D. It’s so cold.
9. A: I don’t want to go home tomorrow. I’m having a really good time here.
B: So am I. ……………………………..leave tomorrow.
A. Let’s not
B. Why not
C. Maybe we could
D. Let’s
10. A: Let’s go shopping after dinner.
B: …………………………………
A. No, I can’t. B. Yes, please. C. Why not?
D. No, thanks.
11. A: Would you like me to get you some water?
B: ……………………………………………..
A. Oh, no. I’m not thirsty.
B. You’ve welcome.
C. Oh, really. I’m really thirsty.
D. Don’t mention it.
12. A: I’m leaving for lunch. Do you feel like going?
B:………………………………, but I can’t go right now. I’m really busy.
A. Really
B. May I
C. Thanks
D. I like
13. A: Let’s play some music.
B: …………………………….
A. Yes, please. B. Thank you
C. Certainly
D. Good idea.
14. A: Lorna, would you mind making some coffee?

46
47
48
49
50

A
D
B
B
B


15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.

1
2
3
4
5

B: …………………………………………………..
A. Of course
B. Sure
C. I’m sorry
D. Thank you
A: Why not take one of those small boats to Lantau Island?
B: ………………………………..
A. Let’s do that B. Why not
C. Sure
D. Oh, there’s no hurry.
A: Would you like me to collect you?
B: …………………………………….
A. Yes, I like
B. Not at all
C. I’d love to
D. No, I would not.
A: Lorna, would you please drive me to class today? My car won’t start.
B: ………………………………
A. Yes, I would B. I’d be glad to C. No, I wouldn’t
D. Yes, but I’m busy.
A: Would you mind lending me five dollars? I’m getting paid tomorrow.
B: ………………………………..
A. Not at all
B. Yes
C. No, I don’t mind
D. You’re welcome.
A: Mike, can you take these books back to the library for me? I’m running late.
B: ……………………………
A. I’m too late. Sorry
B. No, I can’t
C. Never mind D. Oh, my God
A: Could you turn the radio down? I need to study for my math quiz this morning.
B: …………………………………
A. Certainly
B. Not at all
C. Yes, I can
D. You’re welcome.
A: Won’t you have something to drink?
B: ………………………………
A. No, I won’t
B. Not at all
C. Not for me, thank you
D. Don’t mention it.
A: Would you like a bed for a night?
B: ……………………………..
A. I’ve no idea B. Oh, that’s very kind of you. C. Good idea
D. Really
KEYS
C
B
B
B
C

6
7
8
9
10

A
C
C
A
C

11
12
13
14
15

A
C
D
C
A

16
17
18
19
20

C
B
A
A
A

21
22

C
B


+ UNIT 5 – 8 ( suu tam )
1. A. look
B. cook
2. A. fruit
B. sugar
3. A. through
B. group
4. A. cartoon
B. corner
5. A. woman
B. duty
6. A. husband
B. button
7. A. work
B. information
8. A. burn
B. shirt
9. A. wonder
B. police
10.A. fertilize
B. anger
11.A. matter
B. oversea
12.A. join
B. coincide
13.A. deny
B. supply
14.A. rain
B. said
15.A. climb
B. popularize
16.A. famous
B. face
17.A. time
B. fit
18.A. cow
B. flower
19.A. coat
B. bowl
20.A. road
B. robot
21.A. dominate
B. biology
22.A. documentary
B. stay
23.A. health
B. speak
24.A. awful
B. want
25.A. however
B. allow
26.A. memory
B. miraculous
27.A. beautiful
B. interesting
28.A. display
B. message
29..A. glorious
B. mountain
30.A. permission
B. entertain
31.A. cartoon
B. forecast
32.A. resort
B. persuade
33.A. deliver
B. visual
34.A. interfere
B. responsible
35.A. channel
B. intend
36.A. sorrow
B. require
37.A. destination
B. picturesque
38.A. technical
B. introduce
39.A. submarine
B. important
40.A. foundation
B. powerful
KEYS
1 D
2 B
3 D
4 A
5 A
11C
12B
13D
14B
15D
21D
22A
23A
24B
25D
31A
32C
33A
34B
35A

C. foot
C. June
C. soup
C. door
C. food
C. circus
C. connector
C. working
C. compare
C. officer
C. personal
C. voice
C. rely
C. mail
C. wild
C. take
C. fine
C. town
C. close
C. broad
C. college
C. education
C. each
C. already
C. power
C. technology
C. wonderful
C. amount
C. guitar
C. geography
C. interest
C. keyboard
C. different
C. education
C. presenting
C. passion
C. opposition
C. villager
C. popularity
C. surrounding
6 C
16D
26A
36B

7 A
17B
27D
37D

D. moon
D. rude
D. ought
D. floor
D. afternoon
D. funny
D. visitor
D. answer
D. second
D. chapter
D. persuade
D. choice
D. happy
D. paint
D. magazine
D. catch
D. Friday
D. know
D. how
D. sorrow
D. atmosphere
D. way
D. seat
D. although
D. flow
D. communicator
D. development
D. inform
D. lotus
D. excursion
D. feature
D. resurface
D. common
D. documentary
D. deliver
D. printer
D. miraculous
D. family
D. impossible
D. prohibit
8 D
18D
28B
38B

9 A
19D
29C
39C

UNIT 5 – 8 ( suu tam )
1. Information technology is very ________ to our lives.
A. useless
B. use
C. usefully
D. useful
2. A computer is a ________ typewriter which allows you to type and print any kind of document.
A. magically
B. magical
C. magic
D. magician
3. Tom didn’t get good marks because he made some mistakes in his _________ .
A. calculus
B. calculate
C. calculations
D. calculators
4. Nowadays, few people use _________ to store their data.
A. floppy disks
B. soft- wares
C. hard- wares
D. CPU
5. My aunt has just bought an ________ cooker.
A. electric
B. electrical
C. electricity
D. electrician
6. A _______ is used to copy the information from a computer on to paper.

10A
20C
30B
40B


A. photocopier
B. printer
C. speaker
D. mouse
7. What makes a computer such a miraculous _________ ?
A. tool
B. device
C. means
D. equipment
8. ________ is a video camera that records pictures, sounds and that can be carried around.
A. hardware
B. keyboard
C. camcorder
D. floppy disk
9. From our hotel window we can see a charming landscape of the surrounding mountain.
A. wonderful
B. picturesque
C. mysterious
D. magnificent
10. They have just made a journey for over a week.
A. travelled
B. went on a sightseeing tour
C. made a tour
D. went on an excursion
11. We are going to have a day ________ at the beach.
A. away
B. off
C. out
D. outside
12. The children enjoy spending their summer holidays at the campsite.
A. campground
B. camping site
C. camping place
D. A & B
13. Travelling is a favourite ________ of many people, especially for young students.
A. sport
B. recreation
C. relaxation
D. activity
14.This ________ site in DaLat certainly brings tourists a feeling of being in the heaven.
A. famous
B. expensive
C. luxurious
D. picturesque
15. When I was a young girl, I couldn’t go out without my parents’ _________.
A. compromise
B. accept
C. permission
D. promise
16. We’re going to make a two- day _______ to visit Huong pagoda.
A. travel
B. excursion
C. voyage
D. gone
17. I’ll try to _______ her to go with us.
A. suggest
B. propose
C. persuade
D. offer
18. This semester in geography we have studied rock _______ .
A. information
B. formations
C. formal
D. informal
19. We receive information from radio through ears.
A. orally
B. visually
C. aurally
D. usually
20. Newspapers are the oldest form of ________ news.
A. communication
B. communicative
C. communicate
D. communicating
21. Hue is famous for its _______ spots.
A. beauty
B. beautiful
C. beautify
D. beautifully
22. Nowadays, women are more _______ than they used to be.
A. dependent
B. independent
C. independently
D. independence
23. I am sorry that you cannot _________ this weekend with us on our journey.
A. delay
B. control
C. join
D. spend
24. Computers are ________ in our time.
A. achievements
B. achieve
C. machines
D. calculators
25. She gave _______ to a healthy child.
A. bearing
B. birth
C. born
D. bear
26. Most ________ in the village get up early in the morning.
A. men
B. women
C. children
D. villagers
27.The things a country sells to another country are called _______ .
A. imports
B. exports
C. goods
D. exchanges
28. The introduction of new farming methods has resulted in bumper crops.
A. unusual crops
B. cash crops
C. good crops
D. added crops
29. All the people in this area are in _______ food after the flood.
A. demand
B. need
C. requirement
D. necessity
30. I hope they can find a way of ________ their lives.
A. welling
B. bettering
C. gooding
D. besting
31. Despite the poverty, they _______ to spend their children to college.
A. succeeded
B. obtained
C. completed
D. managed
32. It is now safe to turn ________ your computer.
A. on
B. of
C. out
D. off
33. Please _______your phone card in the slot before pressing the number you require.
A. insert
B. operate
C. plug
D. adjust
34. Will you ______ after the party?
A. call me off
B. get me on
C. take me up
D. pick me up
35. All the data has been _______ on the floppy disk.
A. packed
B. stored
C. lost
D. hidden
36. Be quick! I don’t want to miss “wheel of fortune”. This is the _______. I love most.
A. quiz show
B. sport
C. news
D. comment
37. They live happily although it is hard to make ends _________.
A. come
B. visit
C. meet
D. gather


38. A _______ is a film or a radio or a television program giving facts about something.
A. documentary
B. comedy
C. film
D. cartoon
39. My friend ________ me into going on a trip to Ha Long Bay.
A. asks
B. convinces
C. persuades
D. requests
40. You can change the TV channels with this ________ control.
A. far
B. standby
C. special
D. remote
1 D
11C
21A
31D

KEYS
2 B
12D
22B
32D

3 C
13B
23D
33A

4 A
14D
24A
34D

5 A
15C
25B
35B

6 B
16A
26D
36A

7 B
17C
27B
37C

8 C
18B
28C
38A

9 B
19C
29B
39C

10B
20D
30B
40D

+ UNIT 5 – 8 ( suu tam )
1. A number of political prisoners …………. since Independent Day.
A. released
B. have released
C. was released
D. have been released
2. Marie, ………….. I met at the party, called me last night.
A. that
B. who
C which
D. whose
3. I ………….. able to play tennis since I ………….. my arm.
A. wasn’t/ broke
B. haven’t been/ had broken
C. wasn’t/ had broken
D. haven’t been/ broke
4. How often …………… your car service since you bought it?
A. do you get
B. did you get
C. have you gotten
D. had you gotten
5. The chemistry book ………… was a little expensive.
A. that I bought it
B. I bought that
C. what I bought
D. that I bought
6. I …………… in this city for a long time.
A. have been
B. am
C. had been
D. were
7. Unfortunately, the gold hunter and his dogs ……………. . could not manage to find the way out of the snowy storm
never returned.
A. which
B. who
C. whom
D. that
8. This book is interesting. During the last two days, I ………… six chapters.
A. read
B. have read
C. had read
D. was reading
9. William Shakespeare , …………… was born in Stratford, wrote more than forty plays.
A. , that
B. who
C. whose
D. whom
10. There ………….. no inprovements since …………………applying his new project last month.
A. were/ has suggested
B. have been/ suggested
C. had been/ suggested
D. are/ would suggest
11. I usually drive to work, but today I …………….. by bus.
A. will go
B. am going to go
C. am going
D. have gone
12. I cannot wait until the weekend ……………
A. comes
B. is coming
C is going to come
D. will come
13. I ……………. Mr Thompson at the airport at 4 o’clock this afternoon.
A. often meet
B. am meeting
C. was meeting
D. have been meeting
14. Good night . I ……………… you in the morning.
A. see
B. am seeing
C. am going to see
D. will see
15. Our class ………….. a picnic at Thay pagoda this Sunday.
A. am having
B. will have
C. is going to have
D. go to have
16. They …………… for Japan tomorrow.
A. are leaving
B. will have left
C. are left
D. have left
17. Why ………….. a new mountain bike?
A. will you buy
B. are you buying
C. are you going to buy D. will you be buying
18. That house has been empty ……………… years.
A. since
B. ago
C. for
D. in
19…………… playing the guitar very softly, Tom wake his parents up.
A. Because
B. Although
C. Because of
D. In spite of
20. I l home early …………… I had to do sererals errand
A. because
B. because of
C. due to
D. so as to
21. It has been a long time …………… I left my native village.
A. for
B. ago
C. since
D. than
22. In spite of …………… , he has no intension to give up smoking.
A. his bad cough
B. he coughs badly
C. it is his bad cough
D. his badly cough
23. Have you told Peter about our plan………….?
A. then
B. ago
C. yet
D. just


24. We are late, the game …………….
A. begins already
B. has already begun
C. had already begun
D. is beginning
25. …………….. the heavy rain, he went out without a raincoat.
A. Although
B. In spite
C. Despite
D. Even
26. There were a lot of accidents …………… the icy roads.
A. thanks to
B. owing of
C. because
D. because of
27. I’ve live in a small house near the coast ………… 1990.
A. from
B. since
C. in
D. for
28. …………… all my warnings, he tried to fix the computer himself.
A. Although
B. In spite of
C. Because
D. In stead of
29. ……………… I made up with my mind to leave the village and looked for a job in the city.
A. In spite of my mother’s disapproval
B. Although my mother disapproved but
C. In spite of my mother disapproved
D. Even though my mother disapproved but
30. Without my sister’s help, he could not have succeeded in his project.
A. He succeeded in his project because my sister helped him.
B. He succeeded in his project because of my sister helped him.
C. He succeeded in his project because of my sister did not help him.
D. He did not succeed in his project because my sister helped him.
31. If the weather …………… nice tomorrow, we ………… swimming.
A. is/ go
B. is/ will go
C. will he/ go
D. wil he/ will go
32. He said that he …………… going to the country soon.
A. is
B. will be
C. was
D. has been
33. The roads will be flooded …………… we resurface and raise them.
A. if
B. unless
C. when
D. so
34. If Tom is late again he …………… his job.
A. loses
B. lost
C. will lose
D. would lose
35. We will go skiing if it …………… this winter.
A. snows
B. snowed
C. will snow
D. is snowing
36. If someone ………… into the store, smile and say “ May I help you?”
A. comes
B. came
C. will come
D. would come
37. If I tell you a secret, ………….. not to tell it to anyone else?
A. had you promised
B. will you promise
C.would you promise
D. you will promise
38. Ba said he …………… some good marks last semester.
A. gets
B. got
C. getting
D. have got
39. Thu said she had been …………… the day before.
A. here
B. there
C. in this place
D. where
40. They told their parents that they …………… their best to do the test.
A. try
B. will try
C. are trying
D. would try
41. Thomas said that he would be home ………………
A. tomorrow
B. next week
C. then
D. the next day
42. Our teacher said that we …………. an English test the following week.
A. will have
B. would have
C. have had
D. had
43. The boss said: “Peter, I will be away for some days”
A. The boss said to Peter that he will be away for some days .
B. The boss told Peter that he will be away for some days .
C. The boss said Peter that he would be away for some days.
D. The boss told Peter he would be away for some days.
44. Tom said that he ………………..
A. is busy now
B. was busy now
C. were busy now
D. was busy then
45. “Get up early or you will miss the bus”
A. If you get up early, you will miss the bus.
B. If you do not get up early, you will not miss the bus.
C. Unless you get up early, you will miss the bus.
D. Unless you do not get up early, you will miss the bus.
46. Noone has used this computer for a long time.
A. This computer has not been used for a long time.
B. This computer has been used for a long time .
C. This computer has not used for a long time.
D. This computer was not been used for a long time.
47. The flight had to be delayed …………… the bad weather.
A. because
B. due to
C. because of
D. B and A
48. ……………… living in the country Mr Ba is working in the city.
A. Although
B. Despite
C. In spite
D. Even


49. You can borrow the book when I …………… it.
A. will finish
B. am finished
C. have finish
50. So far this week there ………………. three burglaries in our street.
A. are
B. were
C. have been

D. finish
D. had been

+KEYS
1. D 2.B 3. D 4. C 5. D 6. A 7. D 8. B 9. C 10. B 11. C 12. A 13. B 14. C 15. C 16. A 17. C 18. C 19.D 20. A
21.C 22.A 23.C 24.B 25.C 26.D 27.B 28.B 29.A 30.A 31.B 32.C 33.B 34.C 35.A 36.A 37.B 38.B 39.B 40.D
41.D 42.B 43.D 44.D 45.C 46.A 47.C 48.B 49.D 50.C

+ UNIT 5 – 8 ( suu tam )
1. A : Would you like a coffee?
B:
A : Not at all
B. Yes, let’s
C. Yes, I would D. Yes, I’d love one
2. A : I’m really tired,
resting before we go out?
B: That’s a good idea. I’m tired too.
A. Let’s
B.shall we
C. How about
D. Can we
3. It’s a lovely day.
go for walk?
Yes, OK
A. shall we
B. Let’s
C. Would you like
D. Do you want
4. A : to stay the night?
B : Oh, that’s very kind of you
A. Why don’t you
B. Do you feel like
C. Would you like
D.Do you like
5. A : I don’t want to go home now. I am having a really good time here
B : So am I.
leave tomorrow
A. Let’s not
B. why not
C. May be we could
D. Shall I
6. A :
to get you some water?
B: Oh, thanks, I’m really thirsty
A. Will you please
B. Could I
C. Would you like me
D. Can I
7. A : I am having for lunch,
B : Thanks, but I can’t right now, I’m really busy
A. Do you come?
B. Could you come?
C. Do you feel like going?
D. Would you like to come?
8. A : Let’s play some music
B:
A. Yes, please
B. Thank you
C. Certainly
D. Good idea
9.A: Do you mind if I borrow a chair?
B:
Do you need only one?
A. I’m sorry
B. Not at all
C. Yes, I do
D. Yes, I would
10. A : Would you like me to collect you?
B:
A. Yes, I like
B. Not at all
C. I’d love to
D. No, I wouldn’t
11.A :Shall we have a drink when you finish your class?
B:
A. No, we can’t B. All right
C. You’re welcome
D. You needn’t do that
12. A : What should you do if you don’t want to hear the sound?
B:
A. Press the MUTE button
B. press the VOLUME button
C. Press the PROGRAM button D. Press the POWER button
13. A : What will we do when we want to call the fire service
B:
A. Dial 113
B. Dial 114
C. Dial 115
D. Dial 116
14. Jane : “ How are you today, Thomas?”
Thomas : “

a. Thanks
B. No, Thanks
C. Fine, thanks D. Yes, thank
15. Hung : “ Thank you very much for a lovely party
Hoa : “

A. You’re welcome B. Have a good day
C. Thanks
16. Sue :”I love music.”
Alice:”__________”

D. Cheers


A. Neither do I
B. So do I
C. No, I won’t
D. Yes , I like it
17. Linda : “ Excuse me! Where’s the post office?”
Maria : “

A. Don’t worry
B. It’s over there
C. I’m afraid not D. Yes, I think so
18. Peter : “ How often do you go to school?”
Harvy : “

A. I don’t think so
B. Every day except Sunday
C. I go there early
D. I go there by bus
19. Helen : “ Where do you come from?”
Ann : “

A. I’m living in London
B. In London
C. Yes, I have just come here
D. I come from London
20. Michael : “ It’s hot in here”
Tom : “
“ I open the window?”
A. Do
B. Would
C. Shall
D. Did
21. Helen : “ Congratulations?”
Jane : “

A. What a pity
B. Thank you
C. I’m sorry
D. You are welcome
22. Maria : “ I’m talking my driving test tomorrow”
Sarah : “
!”
A. Good day
B. Good luck
C. Good time
D. Good chance
23. “ Bye!”


A. Meet you again
B. See you lately
C. See you laterD. Thank you
24. “ How do you do?”
“ “
A. I’m well. Thank you
B. How do you do?
C. It’s my pleasure
D. Not too bad
25. Janet: “Do you feel like going to the cinema this evening?”
Susan : “

A. I don’t agree, I’m afraid
B. That would be great
C. You’re welcome
D. I feel very bored
26. Laura : “ What a lovely house you have!”
Maria : “

A. No problem
B. Thank you. Hope you will drop in
C. Of course not, it’s not costly
D. I think so
27. “
“ detective stories?”
“ In my opinion, they are very good for teenagers”
A. What do you think about?
B. Are you fond of
C. How about
D. What do people feel about
28. “Would you mind lending me your bike?” - “ ……………… “
A. Yes, here it is
B. Not at all
C. Great
D. Yes, Let’s
29. “What’s on the television tonight?” – “ ……………. “
A. I will go to the cinema
B. It’s at half past nine
C. The film is good
D. A football match after the news
30. “ …………….. What a cell phone is used for?”
A. Could you tell me
B. Do you tell me
C. Should you tell me
D. Will you say me
KEYS
1.D
2.C
3.A
4.C
5.A
6.C
7.D
8.D
9.B
10.C
11.B
12.A 13.B 14.C 15,A 16.B 17.B 18.D 19.D 20.C
21.B 22.B 23.C 24.B 25.B 26.B 27.A 28.B 29.D 30.A
E. WRITING
+ Choose the underlined part among A, B c or D that needs correcting
+ UNIT 1 - 4 ( suu tam )
1. Mr.Vy leaves the house at a quarter past five and arrive in the field at exactly 5.30.
A
B
C
D

2. We haven t seen Jim since he has left school in 2005.
A
B
C
D


3. John play tennis with Mary and me every afternoon.
A
B
C
D
4. He has stopped play football because he’s too old.
A
B
C
D
5. I spend most of my free to read books.
A
B
C
D
6. Would you mind give me a hand with this bag?
A
B
C
D

7. I d like to retirement when I am sixty.
A B
C
D
8. I always go to school by the bike.
A
B
C D
9. How many students there are in your class?
A
B
C
D
10. Chu Van An High School is one of the biggest school in Ha Noi.
A B
C
D
11. Lan’s mother is worry about her.
A B
C
D
12. Try to avoid to travel during rush hours.
A
B
C
D
13.Mr. Nam work as a teacher at Nguyen Tri Phuong School.
A B
C
D
14. We always expect get as many good marks at school as possible.
A
B
C
D
15. The reason of his absence is that he was sick yesterday.
A
B
C
D
16. We have to cancel the meeting because the chairman’s absence.
A
B
C
D

17. It s time you begin to study seriously.
A
B
C
D
18. She was sad after she reads her boyfriend’s letter.
A B
C
D
19. He hardly never makes any mistakes in his reports.
A
B
C
D
20. After she had had lunch, she had taken a nap.
A
B
C
D
21. Although our poor living conditions, we all feel happy.
A
B
C D
22. Because of he was ill, he had to stay at home.
A
B
C
D
23. They had played cards since 9 o’clock this morning.
A
B
C
D
24. Our teacher sometimes encourages us do our homework in class when we have time.
A
B C
D
th
25. Since the early 20 century, women had a lot of chances to pursue their interest.
A
B
C
D
26. One of the major causes of road accidents is drive after drinking.
A
B
C
D

27. I m going to the airport to meet my old friend, that comes to stay with me for a week.
A
B
C
D
28. I asked her who was she.
A B
C
D
29. It took him a long time to get used to drive on the left.


A
B
C
D
30. Dennis used to smoking a lot a year ago.
A
B
C
D
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

C.-> arrives
C. -> left
A. -> plays
B.-> playing
D.-> reading
A. -> giving
C.-> retire
D.-> bike
C.-> are there
D.-> schools

11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

B.-> worried
C.->travelling
A.->works
B.->to get
A.-> for
C.-> because of
B.-> began
D.->had read
B. ->ever
C.->took

21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A.->despite/ in spite of
A.-> because
A. ->have played
B. ->to do
C.-> have had
D.-> driving
B. ->who
D. ->she was
D. ->driving
B. ->smoke

+ UNIT 5 – 8 ( suu tam)
1. The stories what I’ve told you are all true.
A
B
C
D
2. Could you tell me what the air conditioner use for?
A
B
C D
3. Here's the computer program about whom I told you.
A
B
C
D
4. Have you receive the parcle which we sent you?
A
B
C D
5. The meal last night, that wasn't tasty, was quite expensive.
A B
C D
6. My sister used to getting up late on weekends when she doesn't have to work.
A
B
C
D
7. "I haven't seen your aunt recently." " Oh, she hasn't been out of her house since she has bought her colour TV."
A
B
C
D
8. I have bought a new house last year, but I haven't sold my one yet, so at the moment I have two houses..
A
B
C
D
9 .She stopped talking to her sister since they had a quarrel two months ago.
A
B
C
D
10. I’ll fly to Mars next week. I’ve already gotten a ticket.
A
B
C
D
11. Look! That plane is flying towards the airport. It’s landing.
A
B
C
D
12. The editor decided not publish he story because the facts were unreliable
A
B
C
D
13. Because her absence from school yesterday, she couldn’t understand the lessons
A
B
C
D
14. You ‘ll be late for the train unless you started at once.
A
B
C
D
15. A new school for disabled children will be build here next month.
A
B
C
D
16. Some diseases can be prevent by exercising regularly.
A
B
C
D
17.Lan will have a lot of money if she came here.
A
B
C
D
18. I will not go there at night if I were you
A
B
C
D
19. If you drank less, you will feel much better
A
B
C
D
20.Look! that man tries to open the door of your car.
A
B
C
D
21.Eva lived in America for five years, so she speaks very well English.
A
B
C
D
22.I have known Bob since a long time
A
B
C
D
23. He is playing the guitar outside her house when someone opened the win


A
B
C
D
24.. I’d rather having dinner at home than eat out.
A
B
C D
25. He is used to go swimming with my father when I was you
A
B
C
D
26. I was listening to the radio lastnight when the door bell rings.
A
B
C
D
27. Although his early lead, Hudson lost the race.
A
B
C
D
28. The class was cancelled because of there weren’t enough students.
A
B
C
D
29. We had to cancel the match because the bad weather.
A
B
C
D
30. A new hospital for has built in our city.
A
B
C
D
31. Everything is ready, but the guests haven’t came yet
A
B
C
D
32. The air conditioner who is in the sitting room is out of order.
A
B
C
D
33. If you didn’t stop smoking, your health will become worse and worse.
A
B
C
D
ANSWERS:
1
2
3
4
5
6
7
8
B
C
C
A
A
B
D
A
12
13
14
15
16
17
18
19
B
A
C
C
B
C
A
B
23
24
25
26
27
28
29
30
A
A
A
D
A
B
C
C

9
A
20
B
31
D

+ Choose the correct sentence which has the nearest meaning as the given one
+ UNIT 1 – 4 ( suu tam )
1. It takes Mr Vy 15 minutes to get to the field.
A. Mr Vy leaves the house at a quarter to five and arrives in the field at 5.30.
B. Mr Vy spends fifteen minutes getting to the field.
C. Fifteen minutes is long enough for Mr Vy to get to the field.
D. Mr Vy wastes 15 minutes on the way to the field.
2. I prefer going by cyclo to cycling.
A. I’d rather go by cyclo than by bicycle.
B. I like cycling more than going by cyclo.
C. I don’t care going by cyclo or cycling.
D. I like going by cyclo as much as cycling.
3. She had to work as a private tutor to get money for study.
A. She had to work as a private tutor in order to get money for study.
B. She had to work as a private tutor in order that she could get money for study.
C. So as to get money for study , she had to work as a private tutor.
D. To work as a private tutor , she had to get money for study.
4. People who are out of work are increasing in our country.
A. There is a decrease in the number of unemployed people in our country.
B. There is an increase in the number of workers in our country.
C. The unemployed in our country are increasing.
D. The unemployed who have worked are increasing in our country.
5. It took him three hours to do his homework.
A. He did his homework in three hours.
B. He spent three hours doing his homework.
C. He did his homework three hours ago.
D. He finished his homework three hours ago.
6. Getting a good job doesn’t interest him.
A. He isn’t good at getting an interesting job.
B. He is only interested in getting a good job.
C. Even a good job isn’t interesting.
D. He isn’t interested in getting a good job.
7. Mary is contented with what she does.
A. What she does doesn’t make her pleased.
B. Mary is satisfied with what she does.

10
A
21
A
32
A

11
D
22
C
33
A


C. Whatever Mary does , she makes nobody pleased.
D. She feels happy when she does something.
8. Please don’t use the shower after midnight.
A. Would you mind not using the shower after midnight?
B. Would you like to use the shower before midnight?
C. I don’t want to use the shower.
D. Would you mind not to use the shower?
9. I like to play tennis in the summer.
A. Playing tennis is what I like.
B. I like playing tennis in the summer very much.
C. Playing tennis is my hobby.
D. I’m interested in playing tennis in the summer.
10 . The teacher said to us : “ Don’t be late for class.”
A. The teacher told us not to be late for class.
B. The teacher told not to be late for class.
C. The teacher told us to not be late for class.
D. The teacher told us be not late for class.
11. Mrs Loan enjoys teaching children.
A. Mrs Loan chooses teaching because she loves children.
B. Mrs Loan loves tecahing children.
C. Teaching is interesting for Mrs Loan.
D. It’s interesting for Mrs Loan to teach children.
12. Mary left early so as not to miss the train.
A. Mary left early without catching the train.
B. Mary left early , but she missed the train.
C. Mary left early because she didn’t want to miss the train.
D. Mary left early providing she could catch the train.
13. We couldn’t go out because it was raining outside.
A. We couldn’t go out because of the rain outside.
B. It was raining outside but we decided to go out.
C. We went out despite the rain outside.
D. Tanhks to the rain outside , we couldn’t go out.
14. My mother allowed me to go out with my friends.
A. I wanted to go out with my friends but my mother didn’t allow.
B. I was allowed to go out with my friends by my mother.
C. I was allowed to go out with my friends without my mother’s permission.
D. I was allowed to go out with my friends but I didn’t go.
15. I’m not used to getting up early on Sundays.
A. I have to get up early on Sundays.
B. I don’t want to get up early on Sundays.
C. I feel strange to get up early on Sundays.
D. I always get up early on Sundays.
KEYS:
1. B 2. A 3. D 4. C 5. A 6. D 7. B 8. A 9. D 10.A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C
+ UNIT 5 – 8 ( suu tam)
1. Mai said: “ I’m coming back to my home town tomorrow.”
A. Mai said that I am coming back to my home town tomorrow.
B. Mai said that she is coming back to her home town the next day.
C. Mai said that she was coming back to her home town tomorrow.
D. Mai said that she was coming back to her home town the following day.
2. He said that his villagehad been very poor many years before.
A. “ My village had been very poor many years ago.”
B. “ My village had been very poor many years before.”
C. “ My village was very poor many years ago.”
D. “ My village is very poor many years before.”
3. I am very pleased to see you soon.
A. I look forward to see you soon.
B. I look forward for seeing you soon.
C. I am looking forward see you soon
D. I am looking forward to see you soon.
4. If the homework is difficult, I’ll ask you for help.
A. Unless the homework is difficult, I’ll ask you fro help
B. Unless the homeword is easy, I’ll ask you fro help.
C. Unless the homeword is easy, I won’t ask you fro help. D. Unless the homeword isn’t easy, I won’t ask you for help.
5. Go to bed immediately or you can’t get up early tomorrow.
A. If you don’t go to bed immediately, you can’t get up early tomorrow.
B. If you go to bed immediately, you can’t get up early tomorrow.
C. If you didn’t go to bed immediately, you couldn’t get up early tomorrow.


D. If you went to bed immediately, you could get up early tomorrow.
6. I have never been to Hue before.
A. It’s the first time I went to Hue.
B. It’s the last time I will be Hue.
C. It’s the next time I have been to Hue.
D. It’s the first time I have ever been to Hue.
7. Go out more often or you’ll faill ill.
A. If you go out more often, you’ll fail ill.
B. If you don’t go out more often, you’ll fail ill.
C. If you won’t go out more often, you fail ill.
D. If you didn’t go out more often, you’ll fail ill.
8.In spite of their differences, Jim and John Plan to be roommates.
A. Jim and John will be difference roommate.
B. Jim and John are too different to be rommates.
C. Jim and John intend to be roommate, even though they are different.
D. Jim and John do not like each other.
9. Because of working hard, she fell ill.
A. She worked so hard that she fell ill.
B. She was too ill to work hard.
C. She didn’t work, so she fell ill.
D. She was not ill although she worked hard.
10. What a surprise to see you here !
A. Nice to see you here.
B. Fancy seeing you here.
C. Surprisingly, you are here.
D. Seeing you her is no surpri to me.
11. I have every intentionof finding out who is responsible for the graffiti.
A. I have many intention of finding out who is responsiple for the graffiti.
B. I fully intend to find out who responsible for the graffiti.
C. Who is responsible for the graffiti is not my concern.
D. I am not interested in the graffiti.
12. They have just opened a new airport.
A. A new airport has just opened.
B. A new airport has just been opened.
C. A new airport have been just opened
D. A new airport wasjust beenopened.
13. Nobody has invited her to the party.
A. She has been invited to the party.
B. She has not been invited to the party.
C. She have not been invited to the party.
D. She have been invited to the party.
14.This is the house in which my father lives .
A. This is the house where my father lives.
B. This is the house which my father lives there.
C. This is the house whose my father lives there.
D. This is the house who my father lives.
15. In spite of her good salary, Mrs.Green decided to leave the job.
A. Although Mrs.Green had a good salary, she decided to leave the job.
B. Mrs.Green decided to leave the job despite having a good salary.
C. In spite of the fact that Mrs.Green had a good salary, she decided to leave the job.
D. Mrs.Green decided to leave the job owning to his good salary
ANSWERS:
1
D
6
C
11
B

2
C
7
A
12
B

3
D
8
C
13
B

4
B
9
A
14
A

5
A
10
B
15
D

+ Choose the correct sentence which has made from the suggested words
+ UNIT 1 – 4 ( suu tam)
1. I / came / neighbors / coffee / sometimes / see / cup / my / of.
A. I came sometimes to see my neighbors for a cup of coffee.
B. My neighbors sometimes came to see I for a cup of coffee.
C. Sometimes I came to see my neighbors for a cup of coffee.
D. To see my neighbors I sometimes came for a cup of coffee.
2. got / 6 o’clock / woke / I / early / at.
A. I woke up at 6 o’clock early and got up.
B. I got up at 6 o’clock and woke up early.
C. I got up and woke up early at 6 o’clock.
D. I woke up early and got up at 6 o’clock.
3. often / afternoon / what / you / Saturday / every / ?
A. What often do you do every Saturday afternoon?
B. What do you often do every Saturday afternoon?
C. What do you do often every Saturday afternoon?
D. What do you often do every afternoon Saturday?
4. children / household / young / tasks / enjoy / helping.


A. Young children enjoy helping with household tasks.
B. Children young enjoy helping with household tasks.
C. Children enjoy helping with young household tasks.
D. Helping with household tasks enjoy young children.
5. you / letter / forget / post / gave / don’t / I.
A. Don’t forget post the letter I gave to you.
B. Don’t forget to gave the letter I post you.
C. Don’t forget to post the letter I gave you.
D. Don’t forget gave the letter I post to you.
6. Mr Ha / travelling / worry / son’s / why / his / ?
A. Why Mr Ha does worry about his son’s travelling?
B. Why does Mr Ha worry about his son’s travelling?
C. Why does his son’s travelling worry about Mr Ha?
D. Why his son’s travelling does worry about Mr Ha?
7. children / work / profession / love / interested / because / I / teaching.
A. I love teaching profession because the children are interested in working with.
B. I am interested in teaching profession because I love working with children.
C. I am interested in teaching profession because I love the children working.
D. I love working with the children because I am interested in teaching.
8. learn / Son / four years / English / the language / speak / well.
A. Son was learning the language for four years , so he can speak English quite well.
B. Son has spoken English for four years , so he learned English quite well.
C. So Son has been learning the language for four years , he can speak English well.
D. Son has been learning the language for four years , so he can speak English quite well.
9. special / teaching / time- consuming / work / class / be.
A. Teaching work in the special class is the time- consuming.
B. Teaching work is the time- consuming in the special class.
C. The teaching work is in the special class time- consuming.
D. The teaching work in the special class is time- consuming.
10. children / reason / every / their effort / proud.
A. The children have every reason to be proud of their efforts.
B . The children every reason have to be proud of their efforts.
C. Their efforts have every reason to be proud of the children.
D. The children every reason are proud of have their efforts.
11. Marie / 1903 / first woman / the Sorbonne / became / Ph D / receive.
A. In 1903 , Marie became the first woman a Ph D from the Sorbonne to receive.
B .In 1903 , Marie became the first woman to receive a Ph D from the Sorbonne.
C. Marie became the first woman a Ph D from the Sorbonne to receive in 1903.
D. In 1903 , Marie became to receive the first woman a Ph D from the Sorbonne.
12. He / bike / ride / get / streets / school / crowded.
A. He has his bike to ride in crowded streets to get to school.
B. He has his bike to get to school to ride in crowded streets.
C. He has to ride his bike in crowded streets to get to school.
D. He has his bike to ride to get to school in crowded streets.
13. We / had / thought / live / minutes.
A. We all thought we had only minutes to live.
B. We had only minutes and we all thought.
C. We thought we had only minutes all to live.
D. We all thought we had to live only minutes.
14.What / you / part / didn’t / like / school life / then / ?
A. What part of the school life you didn’t like then?
B. What of the school life part didn’t you like then?
C. What part of the school life didn’t you like then?
D. Then what didn’t you like part of the school life?
15. class / classes / different / Thuy’s / disabled / children / because / other.
A. Thuy’s class is different because the children are disabled from other classes.
B . Because the children are disabled , from other classes Thuy’s class is different.
C. Thuy’s class is different because from other classes the children are disabled.
D. Thuy’s class is different from other classes because the children are disabled.
KEYS:
1. C 2. D 3. B 4. A 5. A 6. B 7. B 8. D 9. D 10.A 11.B 12. C 13. A 14. C 15. D
+ UNIT 5 – 8 ( suu tam )


1.you /operate /printer /make sure /wire /plug in /printer /on
A.Unless you want to operate a printer,you must make sure that the wire is plugged in and the printer is on.
B.You want to operate a printer you must made sure that the wire is plugged in and the printeris on.
C..Do want to operate a printer, you must made sure that the wire is plugged in and the printer is on.
D.If you want to operate a printer, you must made sure that the wire is plugged in and the printer is on.
2.You /want /use /cassette player ,first / make sure / it /power /battery.
A.If you want to use a cassette player ,first of all you must make sure that it is on power on battery.
B.If you want to use a cassette player ,so first of all you must make sure that it is on power on battery.
C. Provided that you want to use a cassette player ,so first of all you must make sure that it is on power on battery.
D.If you want to use a cassette player ,first of all you must make sure that in case it is on power on battery.
3.You /continue / listen / press / eject button / take out / tape /change / in to /other side.
A.Althrough you want to continue listening,press eject button,take out the tape,and change in to the other side .
B.If you want to continue listening,press eject button,take out the tape,and change in to the other side
C.If you want to continue listening,press eject button,take out the tape,and change in to the other side
D.Even if you want to continue listening,press eject button,take out the tape,and change in to the other side .
4.Tomorrow /my brother,s 18th birthday / I / hold /party /him.
A.Tomorrow is my brother,s 18th birthday so I am going to hold a party for him.
B.Tomorrow is when my brother,s 18th birthday, I am going to hold a party for him.
C. It is tomorrow is my brother,s 18th birthday, I am going to hold a party for him.
D. When tomorrow is my brother,s 18th birthday I am going to hold a party for him.
5.you / go shopping /me / this afternoon /help / cooking / tomorrow ?
A.If you please go shopping with me this afternoon and help me with the cooking tomorrow?
B.I wonder if you can please go shopping with me this afternoon and help me with the cooking tomorrow?
C.Can you please go shopping with me this afternoon and help me with the cooking tomorrow?
D.Would you mind please go shopping with me this afternoon and help me with the cooking tomorrow?
6.We / talk /food /later .
A.We have talked about the foot later.
B.At first we talked about the foot later.
C.As soon as we will talk about the foot later.
D.That I am waiting for you this afternoon.
7.I / wait /you / afternoon.
A. I am waiting for you this afternoon.
B.I am waiting for you when this afternoon.
C.I have waited for you this afternoon.
D.that I am waiting for you this afternoon.
8.we /just learn /about /way /make paper /we /curious /to visit /paper mill.
A.We have just learnt about the ways of making paper,so we are
B.We have just learnt about the ways of making paper;therefore,we are too curious to visit a paper mill.
C.We have just learnt about the ways of making paper; consequently,we are so curious to visit a paper mill.
D.Because of we have just learnt about the ways of making paper,we are curious to visit a paper mill.
9.I / write /ask /you /my friends / I /a visit /factory.
A. I am writing to ask you in case can my friends and I pay a visit to your factory.
B.a. I am writing to ask you so that my friends and I pay a visit to your factory.
C. I am writing in order that asking you if my friends and I can pay a visit to your factory.
D. I am writing to ask you if my friends and I can pay a visit to your factory.
10.we /arrive /9 o,clock /Sunday morning
A.We will arrive there when it is at 9 o,clock on Sunday morning.
B. As soon as w e will arrive there,it is at 9 o,clock on Sunday morning.
C.We will arrive there at 9 o,clock on Sunday morning.
D.When we will arrive there, it is at 9 o,clock on Sunday morning.
11.Some people /opinions / TV /damage /human brain / TV watching /addictive.
A.Some people express their opinions that TV can damage the human brain becase TV watching is addictive.
B.As Some people express their opinions that TV can damage the human brain becase TV watching is addictive.
C.Some people express their opinions so that TV can damage the human brain becase TV watching is addictive.
D.Some people express their opinions that TV can damage the human brain despite TV watching is addictive.
12.The time /it consumes / TV /easily replace / family communication / physical activities / orther interests.
A.Because of the time it consumes , TV may easily replace only family communication as well as physical activities but
also orther interests.
B.In spite of the time it consumes , TV may easily replace not only family communication as well as physical activities and
orther interests.
C.Because of the time it consumes , TV may easily replace not only family communication as well as physical activities
but also orther interests.
D.Because of the time it consumes , TV may easily replace family communication as well as physical activities and orther
interests.


13.we/ seen / left / haven’t / we / since / school / her//
A. We left school since we haven’t seen her.
B. We haven’t seen her since we left school
C. We haven’t left school since we seen her
D. We left her since we haven’t seen school
14. know / which / coputers / do / shop / sells / you / a//?
A. Do you know a shop which sells cheap computers ?
B. Do you know which a shop sells cheap computers ?
C. Do you know computers which a cheap shop sells ?
D. Do you know cheap shop which sells a cumputer ?
15. who / hear / deaf / pne / can’t / anyhting / a / person / th / is//.
A. A deaf is the person who can’t hear anything
B. A dead person is the one who anything can’t hear.
C. A deaf one is the person who anything can’t hear.
D. A one who can’t hear anything is the deaf person.
ANSWERS:
1
D
6
B
11
A

2
A
7
A
12
A

3
C
8
A
13
B

4
A
9
D
14
A

5
C
10
C
15
A

+ Choose the best suggestion to complete each of the sentences below
+ UNIT 1 – 4 ( suu tam )
1. He borrowed my book , ______________.
A. but he forgot to return it
B. but I forgot to return it
C. but he remembered to return it
D. but I remembered to return it
2. They made him ___________________.
A. wait for three hours
B. waiting for three hours
C. to wait for three hours
D. to waiting for three hours
3. I can’t see _________.
A. that too far
B. that far
C. that so far
D. so far that
4. ____________________ for two months.
A. The police looked for him
B. The police had looked for him
C. The police has looked for him
D. The police have looked for him
5. ______do you think this house is?
A. How old
B. When
C. When was built
D. How old was buit
6. Their teacher is making them_____________.
A. prepare carefully for the English examination
B.to prepare carefully for the English examination
C. preparing carefully for the English examination
D. prepared carefully for the English examination
7. She doesn’t need ____
A. to study harder
B. to studying harder
C. studying harder
D. study harder
8. Do you mind_____?
A. my making a suggestion
B. my make a suggestion
C. me to make a suggestion
D. to making a
suggestion
9. Our house _______________by the stom.
A. was blown off its roof
B. its roof was blown off
C. had its roof blown off
D. had its roof blow off
10. Lan couldn’t come to the party ,____________.
A. which was a pity
B. which a pity was
C. what was a pity
D. what a pity was
11. Minh gave up smoking two years ago . He ____________.
A. is used to smoking
B. used to smoking
C. used to smoke
D. is used to smoke
12. Bill had ______.
A. his wireless repair
B . repair his wireless
C. repairing his wireless
D. his wireless repaired
13. Mary finally succeeded_________.
A. to get a good job
B. getting a good job
C. to getting a good job
D. in getting a good job
14. That is the last time _________.
A. I never go to the restaurant
B. I always go to the restaurant
C. I go to the restaurant
D. I used to go to the restaurant
15. It isn’t necesssary _________.


A. finish the work today
C. for finishing the work today

B. in finishing the work today
D. to finish the work today

KEYS :
1A, 2A, 3B, 4D, 5A, 6A, 7A, 8A, 9C, 10 A, 11C, 12D, 13D, 14C, 15D
+ UNIT 5 – 8 ( Nguyễn Văn Thiệt )
1. I haven’t heard from David __________________.
A. since many weeks before
B. for many weeks
C. for many weeks ago
D. since a long time
2. This exercise is so long that I ____________________.
A. haven’t finished it yet
B. haven’t finished it already
C. still have finished it
D. still haven’t finished it already
3. We came late ________________.
A. because of the bad weather
B. because the bad weather
C. because of the badly weather
D. because the badly weather
4. I saw many people and cattle _______________________.
A. which went to market
B. who went to market
C. that went to market
D. whom went to market
5. Love, ____________, comes to everyone at some time in his life.
A. who is a wonderful feeling
B. when is a wonderful feeling
C. that is a wonderful feeling
D. which is a wonderful feeling
6. _______________ please get in touch with the police.
A. anyone who saw the accident
B. anyone who would see the accident
C. would anyone who saw the accident D. would who saw the accident
7. If you just approach the job with the right attitude, ______________.
A. Things would have turned out
B. Things will turn out
C. Things would turn out
D. Things turns out
8. We postponed the picnic _____________.
A. because of the raining heavily
B. because it was raining heavily
C. because the heavily rain it was
D. because it is raining heavily
9. “Whatever happened to that fortune-teller ?” “I don’t know. _______________”
A. she hasn’t seen around here in a long time.
B. she didn’t see around here in a long time.
C. she hasn’t been seeing around here in a long time.
D. she hasn’t been seen around here in a long time.
10. “_________ about the eight o’clock flight to Chicago?” “Not yet”
A. Has been an announcement made.
B. Has an announcement made.
C. Has an announcement been made.
D. Has been made an announcement .
11. she will be ill__________________________
A. if she doesn’t take a few days’ rest.
B. provided she takes a few days’ rest.
C. in case she takes a few days’ rest.
D. if she takes a few days’ rest.
12. Mr. Thanh runs 3 kilometers in every morning___________________
A. despite of his age.
B. although his age.
C. in spite of his age.
D. eventhough his age.
13. My brother said that____________________________
A. I’m going to buy a new car
B. He would going to buy a new car.
C. He is going to buy a new car.
D. He was going to buy a new car.
14. Mrs . Phuong__________________________________
A. comes out of hospital next week.
B. is coming out of hospital next week.
C. is going to come out of hospital next week.
D. shall come out of hospital next week.
15. John and I____________________________
A. I’m going to Mary’s birthday party together.
B. are going to Mary’s birthday party together.


C. will going to Mary’s birthday party together.
D. are going to go to Mary’s birthday party together.
ANSWERS:
1
A
6
A
11
A

2
A
7
B
12
C

3
A
8
B
13
D

4
C
9
D
14
B

5
D
10
C
15
B

F. READING COMPREHENSION ( HIẾU PHỤNG )
UNIT 1
1. Read the passage and fill in the blank by choosing A, B, C or D
Mr.Ba’ s a publisher. He (1)……..…books, magazines ,maps , and CD-ROMs. He works very hard in his job. His
company is a big one, (2)…….…it has many branches nationwide. He travels on business a lot. One day he is in Hanoi,
(3)………….day he’s in Danang or Tien Giang. He has just come back from one of his trips to a neighboring country of
Vietnam. He (4)…….… a world’s book fair there,and signed some contracts with his international counterparts.
Yesterday he intended to stay a few days with his family in Ho Chi Minh City, but he had to change his plan at the last
minutes because of an urgent telephone call from Hanoi. Mr.Ba loves his job (5)……….he thinks he can help poor
students and his readers to buy high-quality books at low prices.
1. A. writes
B. edits
C. publishes
D. reviews.
2. A. so
B. and
C. however
D.because.
3. A. some
B. other
C. the other
D. another.
4. A. organized
B. attended
C. enjoyed
D.admired.
5. A. although
B.despite
C. because
D. because of.
Key: 1. C

2. B

3. D

4. B

5.C

2. Read the passage below and choose one correct answer for each question.
Hello! My name’s Andrew. I grew up on a farm.We had to care for the animals morning and evening, seven days a
week. Even during school vacations and on weekends there was work to do. I was paid for work. From the age of ten I
was paid a dollar an hour. Because I was paid a small salary, I learned how to save and budget my money. When I was
only eleven, I saved enough to buy a ten-speed bicycle. In high school, I took a job in a nearby town during the summer
to save money for college. I learned how to manage money at the early age.
I also learned the satisfaction of work well-done. Doing hard work at an early age taught me how rewarding it can
be. These experiences taught me confidence and self-discipline.
1. Andrew had to ……………………..when he was young.
A. work the whole day during school vacations and on weekends.
B. work very hard to earn his living.
C. look after the animals morning and evening seven days per week.
D. buy some bicycles for his brothers and sisters.
2. Andrew learned how to save and manage his money at the early age ………………….…..
A. because of his small income.
B. because of his poverty.
C. because he worked very hard.
D. because he was a very selfish person.
3. When Andrew was at hight school…………………………….……
A. he got a small pay for work
B. he took a job to save money for college
C. he wanted to save money but he couldn’t
D. he bought a bicycle.
4. Working at the early age helped Andrew ……………………………..
A. learn to manage the money
B. know to reward what he had done
C. to be confident and self-discipline
D. All are correct.
5. What we can infer from the passage is that Andrew………………..…
A. was a person who had a very hard life.
B. was a person who was well-known for his hard work.
C. was a person who was very independent and responsible for his work.
D. was a very good and generous person.
Key: 1. C

2. A

3. B

4. D
UNIT 2

1. Read the passage and fill in the blank by choosing A, B, C or D

5.C


Kevin teaches mathematics at a high school .He enjoys his teaching very much , and he always feels very (1)
……… and proud when he is standing on the teaching (2)………Some of his ex-classmates have just offered him a
chance to join them in a new company (3)…….computer software for businesses .Everyone thinks that it will do very
well.Kevin will probably earn more money than he (4)………….at the high school.
The new company is (5)……….., and the money may be very good in deed.However, Kevin can hardly quit his
teaching job! He loves it.
1. A. self-confident
B. embarrassed
C. shy
D. unhappy
2. A. class
B. career
C. profession
D. platform.
3. A. to get
B. to produce
C. to prepare
D. to work.
4. A. do
B. does
C. did
D. doing.
5. A. excited
B. excitedly
C. excitement
D. exciting.
Key: 1. A

2. D

3. B

4. B

5.D

2. Read the passage below and choose one correct answer for each question.
The relationship between a teacher and a student can be either good or bad, helpful or harmful. Either way, the
relationsip can affect the student for the rest of his life.
In order to have a good teacher-student relationship, it is important that the teacher and the student respect
each other.If the teacher is too strict, he frightens the student. The student will not learn well. On the other hand , if the
teacher is too friendly and permissive,the student may become lazy and stop working hard. The teacher’s attitude and
approach should be between these two extremes. He should encourage the student without forcing or pushing him to
learn. He needs patience and understanding.It is part of the teacher’s job to help develop a good positive attitude in his
students. As for the student,in order to have a good relationship with his teacher, he must always show his proper
respect. He should be eager to learn and willing to work hard.If he learns from the teacher modestly, he will be able to
profit fully from his teacher’s knowledge and assistance.
1. The relationship between a teacher and a student is considered very important because it………..
A. can be either good or bad
B.it’s very harmful to the student.
C.makes the student unsafe
D.has a great influence on the student’s life.
2. One of the most important factor for a good teacher-student relationship is the mutual……..
A. responsibility
B.respect
C. support
D. understanding.
3. In order to have a good teacher –student relationship, the teacher …………..
A.should force the student to learn
B.needs patience and understanding.
C.should be too friendly and permissive
D.ought to be strict.
4. In order to have a good relationship with the teacher , the student ……….
A.must be a hard-working person
B.must always support the teacher
C.must always be a gifted person
D.must always be an excellent person.
5. According to the passage it’s true that………..
A. the student always profit fully from his teacher.
B.the student must thank for his teacher’s knowledge and assistance.
C.the student must always show his proper respect to his teacher.
D.the teacher himself needs to develop a good positive attitude.
Key: 1. D

2. B

3. B

4. A

5.C

UNIT 3
1. Read the passage and fill in the blank by choosing A, B, C or D
Marie Curie, the Polish-born French (1) ……………., was a courageous and determined woman. She left her
home for Paris to pursue her interest in science. Living in (2) ……………., she still managed to graduate at the top of her
class. She met Pierre Curie shortly after graduation and (3) ……………. him a year later.
Together, Pierre Curie and Marie formed the most famous husband-and-wife (4) ……………. Marie in science
history. They discovered the Radioactive elements, Polonium and Radium. They (5) ……………. the Nobel Prize for
Physics in 1903.
1/ A. biologist
B. mathematician
C. chemist
D. physicist and chemist
2/ A. poverty
B. loneliness
C. wealth
D. difficulty
3/ A. married
B. left
C. divorced
D. devoted
4/ A. couple
B. partnership
C. scientists
D. partners
5/ A. had awarded
B. awarded
C. were awarded
D. were awarding
Key:

1. D

2. A

3.A

4. B

5. C

2. Read the passage below and choose one correct answer for each question.
Personal computers, or PCs, are an important part of our everyday lives. Many people cannot imagine life without
them. One of the most important people in making these machines work is Bill Gates.


Bill Gates was born in 1955 in Washington State. He grew up in a rich family. His parents sent him to a private
school. There he met his business partner, Paul Allen. When they were in the eight grade, they were writing programs for
business computers and making money.
In 1973, Gates was accepted at Harvard University. His parents were happy. They thought he would get over his
obsession with computer and become a lawyer like his father. Two years later, Gates dropped out of Harvard to work on a
computer program with his friend Allen. They worked eighteen hours a day in a dormitory room at Harvard. They were
writing the program that would run one of the first personal computers. In 1975, they created a company called Microsoft
to sell their product.
Allen became ill with cancer and left Microsoft in 1983. He recovered a few years later and started his own
company. Meanwhile, Microsoft became a giant company. By 1990, at the age of thirty-four, Gates was the youngest
billionaire in the history of the United States. He was the “King of Software”. He achieved his success with a lot of hard
work. For more than ten years, he worked sixteen-hour days, seven days a week. He had a dream and the will to
succeed. By 1997, he was the richest man in the United State.
1. According to the writer, ______________________________.
A. computers play an important part of our lives.
B. people cannot live without personal computers.
C. Bill Gates invented personal computers.
D. Bill Gates is the most important people in computer science
2. The words “dropped out of“ mean _____________.
A. graduated from B. got over
C. took part in
D. stopped taking class at
3. According to the passage, __________________.
A. Bill Gates’ parents wanted him to become a computer programmer.
B. Bill Gates and Paul Allen created Microsoft because they want to sell their program for personal computers.
C. Paul Allen left Microsoft because he wanted to start his own company.
D. Bill Gates met his business at Harvard.
4. How old was Bill Gates when he became the richest man in the United States?
A. 34
B. 51
C. 42
D. 44
5. Which of the following is not mentioned in the text?
A. In a few years, Microsoft became a very large company.
B. Bill Gates and Paul Allen first wrote programs for business computers when they were about fifteen.
C. Bill Gates earned his success by working very hard.
D. Bill Gates is one of the richest men in the United States at present.
Key: 1. A

2. D

3. B

4. C

5. D

UNIT 4
1. Read the passage and fill in the blank by choosing A, B, C or D
Louis Braille was born in 1809 (1) ……………. Coupvray. He was a French (2) ……………. of the blind. He
himself was blind from the age of three, and in 1818 he went the National Institute for the Young Blind in Paris. Soon
showing marked (3) ……………. in both science and music, he became famous in Paris as an organist and violoncellist.
In 1826 Braille began teaching the blind in the (4) …………….. Braille is known for his idea of modifying the Barbier
“pointing writing” system, used for coded army messages, enable the blind to read. Pointing writing consists of embossed
dots and dashes on cardboard; the Braille system (5) ……………. from it is used successfully today, in slightly modified
form, and in many countries.
1. A. on
B. at
C. in
D. of
2. A. teacher
B. doctor
C. designer
D. lawyer
3. A. activity
B. ability
C. intelligence
D. determination
4. A. academy
B. organization
C. school
D. institute
5. A. made
B. taken
C. done
D. derived
Key: 1. C

2. A

3. B

4. D

5. D

2. Read the passage below and choose one correct answer for each question.
Hearing-impaired people cannot hear sounds well. How do they ‘hear’ words and talk?
Many hearing-impaired people use American Sign Language (ASL). They talk with their hands. Sometimes two
hearing-impaired people talk to each other. They both use ASL. Sometimes a person who can hear interprets for hearingimpaired people. The person listens to someone talking, and then he or she makes hand signs.
There are two kinds of sign language. One kind has a sign for every letter in the alphabet. The person spells
words. This is finger spelling. The other kind has a sign for whole words. There are about five thousand of these signs.


They are signs for verbs, things and ideas. Some of the signs are very easy, for example, eat, milk and horse. You can
see what they mean. Others are more difficult, for example, star, egg, or week.
People from any country can learn ASL. They don’t speak words. They use signs, so they can understand people
from other countries.
ASL is almost like a dance. The whole body talks. American Sign Language is a beautiful language.
1. How do many hearing-impaired people “talk”?
A. by eyes
B. by signals
C. by words
D. by hands
2. How does a person interpret for hearing-impaired people?
A. He listens to someone talking, and then makes hand signs.
B. He talks through a special equipment use for the deaf.
C. He listens to someone talking and writes down the words.
D. He uses hand signs to translate what hearing-impaired people say.
3. How many signs are there for finger spelling?
A. 2
B. 24
C. 26
D. 32
4. Why can people from different countries talk to each other with ASL?
A. Because they speak different languages.
B. Because they use signs instead of words.
C. Because they cannot hear.
D. Because they understand each other.
5. Which of the following sentences is not true?
A. Hearing-impaired people cannot hear sounds well.
B. There are more signs for words than for letters.
C. A person who interprets for hearing-impaired people can hear.
D. Africans cannot learn ASL because they don’t speak English.
Key:

1. D

2. A

3. C

4. B

5. D

UNIT 5
1. Read the passage below and choose one correct answer for each question.
With the invention of the microcomputer can now be purchased for as little as a few hundred dollars. Taking
advantage of this situation, quite a few secondary schools, and even kindergartens, have already begun to use
computers. Many other schools, however, are hesitating to introduce computer science onto the school curriculum. They
wonder if students, especially younger ones, will be able to use these complicated machines. They also fear that they may
only be suitable for youngsters who are good at math. "What about slower students?" they ask. Will computers make
learning even more difficult for them? Then again, will learning with a computer be boring?
Schools that are actually using computers are discovering answers to these questions. Surprisingly, students who
are only 6 to 7 years of age are taking to the machines like fish to water. They are not only finding them easy t use, but
they are also finding them fascinating.
1. Nowadays, we can get a computer…………………
A. at a very high price
B. at a high price
C. at an affordable price
D. free of charge
2. Schools have……………..ideas about using computers.
A. the same
B. different
C. favorable
D. clear
3. According to the passage, who are better at using computers?
A. kids at the age of 4
B. slow students
C. adults
D. students good at math
4. Students who are 6 to 7 years of age……………..computers.
A. hate using
B. are unable to use
C. are afraid of
D. enjoy using
5. What is the writer's attitude toward the use of computers in schools?
A. opposing
B. hesitant
C. supporting
D. neutral
Key :

1. C

2. B

3. D

4. D

5.A

2. Read the passage and fill in the blank by choosing A, B, C or D
Most people agree that computers are the most important (1)……………….of the 20th century. The first business
computers (2)………………….introduced just about fifty years ago, and now they are being used in a wide variety of
fields, from banking to space travel. However, until just a few years ago, computers were very large, expensive machines
(3)……………by large existed, very few people had ever seen one an even fewer had used one. Then in the 1970s the
silicon chip was invented. Because this electronic device could (4)………………a large amount of information in a very
small space, computers could be much smaller and less expensive than the huge mainframe computers used by


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×