Tải bản đầy đủ

Ngân hàng đề thi học kì 1 môn tiếng anh 7 8

Phòng GD – ĐT Tam Bình
Trường THCS Hoà Hiệp

CỘNG HOÀ XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM
Độc lập – Tự do – Hạnh phúc

NGÂN HÀNG ĐỀ THI HỌC KỲ I
Môn: Tiếng Anh 7, 8. Năm học: 201…-201..
 GRAMMAR AND PHONETICS

• ENGLISH 7
 Unit 1:
A. Grammar
* Choose the best option
1. This tree is ………….. that tree.
a. taller to
b. taller than
c. more tall to
d. more tall than
2. Baseball is different ……………… soccer.
a. from

b. of
c. for
d. with
3. “………………. Are you so late?”
a. When
b. What
c. How
d. Why
4. Lan and I are …… ………… the same class …………….
a. at / at
b. in / in
c. in / at
d. on / at
5. Mr. Tan can’t see you now – he’s busy.
a. out
b. not at home
c. not free
d. sick
6. Her full name is Pham Thi Hoa, so her middle name is Pham.
a
b
c
d
* Choose one sentence that has the same meaning as the root one
7. I’m Hoa.
a. Her name is Hoa
b. My name is Hoa
c. His name is Hoa
d. Its name is Hoa
8. Where do you live?
a. How far is it from your house to school?
b. What is your address?
c. How do you go home?
d. Where is your school?
9. How do you go to school?
a. How do you travel to school?
b. How often do you go to school?
c. When do you go to school?
d. Is there a school near your house?
B. Phonetics

* Find the word that has the different stress from the others
10. a. parent
b. theater
c. address
d. classmate
11. a. teacher
b. thirty
c. market
d. unhappy
12. a. holiday
b. complete
c. interesting
d. countryside
13. a. money
b. kilometer
c. information
d. travel
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. far
b. back
c. happy
d. family
15. a. student
b. pretty
c. different
d. theater
16. a. also
b. post
c. movie
d. old
17. a. about
b. house
c. couch
d. group


 Unit 2:
A. Grammar
* Choose the best option
1. I think she ………….. the party tomorrow.
a. will enjoy
b. enjoy
c. enjoys
d. is enjoying
2. January is the ……………… month of the year.
a. one
b. first
c. two
d. second
3. The book is often in front ………………. her on the desk.
a. of
b. to
c. in
d. with
th
4. My birthday is on May 25 .
a. day of birth
b. party
c. date of birth
d. dates
5. I’m quite nervous about starting my new job.
a. happy
b. worried
c. sorry
d. sure
6. Tam will be 14 at his next birthday.
a b
c
d
* Choose one sentence that has the same meaning as the root one
7. What time will it start?
a. What will it start?
b. How will it start?
c. Will it start?
d. When will it start?
8. How old is she?
a. What is her age?
b. What age is she?
c. What old is she?
d. How many is her age?
9. He’s nineteen years old.
a. He’s ninteenth.
b. He’s nineteenth.
c. He’s nineteen.
d. He’s ninteen.
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. sorry
b. unhappy
c. finish
d. busy
11. a. behind
b. after
c. before
d. invite
12. a. sister
b. dentist
c. afternoon
d. tomorrow
13. a. correct
b. moment
c. homework
d. number
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. invitation
b. late
c. information
d. start
15. a. evening
b. seven
c. tell
d. directory
16. a. happy
b. party
c. my
d. worry
17. a. leave
b. appear
c. leap
d. speak


 Unit 3:
A. Grammar
* Choose the best option
1. What ………….. awful weather!
a. a
b. an
c. some
d. any
2. She lives ……………… 24 Tran Hung Dao Street.
a. in
b. on
c. from
d. to
3. A ………………. works on a farm.
a. doctor
b. teacher
c. farmer
d. journalist
4. The television is ………………. to the window.
a. next
b. on
c. in front
d. near
5. My mother usually cooks food in the …………………..
a. kitchen
b. bathroom
c. living room
d. bedroom
6. There is a good apartment has two bedrooms.
a
b
c
d
* Choose one sentence that has the same meaning as the root one
7. What does his sister do?
a. What is his sister’s job?
b. Who is his sister?
c. What is his sister?
d. a & c
8. How about a drink?
a. Would you like something to drink? b. Can you give me something to drink?
c. Can I have a drink?
d. Do you want to buy a drink?
9. This book is more interesting than that book.
a. That book is more expensive than this book
b. This book is more beautiful than that book.
c. That book is more boring than this book.
d. This book is cheaper than that book.
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. picture
b. farmer
c. shower
d. apartment
11. a. awful
b. lovely
c. delicious
d. favorite
12. a. electric
b. kitchen
c. bathroom
d. modern
13. a. picture
b. expensive
c. photo
d. city
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. amazing
b. orange
c. table
d. favorite
15. a. bedroom
b. center
c. closet
d. rest
16. a. busy
b. uncle
c. tub
d. luckily
17. a. seat
b. tea
c. near
d. cheap


 Unit 4:
A. Grammar
* Choose the best option
1. What time is it? – It ………………… four fifteen.
a. is
b. has
c. at
d. in
2. Toan learns ……………… badminton.
a. playing
b. play
c. plays
d. to play
3. We go to the ………………. to read books.
a. cafeteria
b. library
c. stadium
d. museum
4. ………………. is my favorite subject at school because I love animals and plants.
a. Biology
b. Math
c. History
d. Physics
5. I usually to get ………………….. early.
a. up
b. on
c. in
d. at
6. Hoa does her homework at the moment.
a
b
c
d
* Choose one sentence that has the same meaning as the root one
7. It’s a quarter past four
a. It’s fifteen four
b. It’s fifteen past four
c. It’s fifteen to four
d. It’s four past fifteen
8. When do you have English?
a. When do you have English?
b. How time do you have English?
c. What do you have English?
d. What time do you have English?
9. What’s your favorite subject?
a. What subject do you want?
b. What subject do you like best?
c. What subject do you have?
d. What subject do you need?
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. lesson
b. activity
c. dinner
d. baseball
11. a. interesting
b. favorite
c. history
d. important
12. a. imagine
b. empty
c. armchair
d. suitable
13. a. newspaper
b. badminton
c. biology
d. science
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. rack
b. math
c. snack
d. library
15. a. basketball
b. shelf
c. education
d. congress
16. a. important
b. library
c. physics
d. middle
17. a. reader
b. leave
c. break
d. each


 Unit 5:
A. Grammar
* Choose the best option
1. It’s time ……………… lunch now.
a. at
b. for
c. to
d. of
2. Jane always gets up very early, so she is ………………… late for class.
a. ususally
b. often
c. sometimes
d. never
3. I ………………. to do this Math question now.
a. try
b. is trying
c. are trying
d. am trying
4. We have a twenty-minute break everyday.
a. school day
b. class
c. recess
d. lesson
5. Lan enjoys ………………….. to music.
a. listen
b. to listen
c. listening
d. listens
6. She likes talking to her friends about music in recess.
a
b
c
d
* Choose one sentence that has the same meaning as the root one
7. Mai goes to Quang Trung school.
a. Mai comes to Quang Trung school.
b. Mai travels to Quang Trung school.
c. Mai is a student at Quang Trung school.
d. Mai is going to Quang Trung school.
8. She is very interesed in computers.
a. She likes computers very much.
b. She doesn’t like computers very much.
c. She is learning computers now.
d. She thinks computers is difficult.
9. He is good at fixing things.
a. He can’t fixing things well.
b. He doesn’t know how to fix things.
c. He fixes things slowly.
d. He fixes things very well.
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. guitar
b. music
c. equation
d. pencil
11. a. author
b. writing
c. question
d. pronoun
12. a. correct
b. famous
c. easy
d. study
13. a. story
b. cafeteria
c. baseball
d. noisy
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. calculator
b. marble
c. famous
d. erase
15. a. event
b. bell
c. relax
d. essay
16. a. bluff
b. club
c. fun
d. junior
17. a. equation
b. education
c. invitation
d. dictionary


 Unit 6:
A. Grammar
* Choose the best option
1. Your grades are poor. I think you ……………… study hard.
a. should
b. can
c. maybe
d. ought
2. Could you help me ………………… the washing up?
a. about
b. for
c. of
d. with
3. ………………. .. is what you like doing when you are not working.
a. Sport
b. Pastime
c. School
d. Homework
4. Now please liten carefully ………………… what I say.
a. about
b. of
c. for
d. to
5. Let’s go to my house.
a. Let we
b. Let us
c. Let has
d. Let is
6. She is going to the pool in Friday afternoon.
a
b
c d
* Choose one sentence that has the same meaning as the root one
7. Let’s play volleyball.
a. What about playing volleyball?
b. Why don’t we play volleyball?
c. Is playing volleyball your favorite pastime?
d. a and b.
8. Would you like to join us?
a. Why you join us?
b. Will you join us?
c. What time will you join us?
d. Thanks for joining us.
9. Nam will go to see a movie tonight.
a. Nam is going to see a movie tonight.
b. Nam can’t go to see a movie tonight.
c. Nam wants to go to see a movie tonight.
d. Nam would like to go to see a movie tonight.
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. relax
b. often
c. enjoy
d. early
11. a. suitable
b. interesting
c. important
d. portable
12. a. healthy
b. participate
c. portable
d. never
13. a. listen
b. pastime
c. attend
d. homework
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. attend
b. plane
c. celebration
d. organization
15. a. strip
b. tidy
c. idea
d. circus
16. a. comic
b. volunteer
c. model
d. together
17. a. scout
b. group
c. couch
d. house


 Unit 7:
A. Grammar
* Choose the best option
1. Which Vietnamese vacation is ……………… ?
a. long
b. longer
c. longest
d. the longest
2. She works ………………… hours than any worker.
a. few
b. fewer
c. a lot
d. more
3. My birthday is ………………. … April 4th.
a. in
b. at
c. on
d. when
4. At recess, ………………… activity is talking.
a. more popular
b. most popular
c. popularer
d. the most popular
5. They have to work very hard on their farm.
a. must
b. should
c. need
d. want
6. Students usually work hard at school and in home.
a
b
c
d
* Choose one sentence that has the same meaning as the root one
7. It takes me two hours to do my homework.
a. I do my homework in two hours.
b. I am doing my homework in two hours.
c. I will do my homework in two hours.
d. You should give me two hours to do my homework.
8. What is Mr. Jones’s job?
a. What is Mr. Jones?
b. What does Mr. Jones do?
c. Where is Mr. Jones work?
d. a and b.
9. She finds Geography difficult.
a. She thinks Geography is not difficult. b. She thinks Geography is not easy.
c. She finds Geography interesting.
d. She finds Geography is easy.
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. typical
b. summer
c. public
d. vacation
11. a. begin
b. finish
c. study
d. celebrate
12. a. easy
b. homeless
c. repair
d. often
13. a. worker
b. mechanic
c. farmer
d. teacher
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. celebrate
b. lazy
c. vacation
d. mechanic
15. a. typical
b. quite
c. shift
d. pig
16. a. public
b. summer
c. during
d. buffalo
17. a. mechanic
b. chicken
c. each
d. lunch


 Unit 8:
A. Grammar
* Choose the best option
1. I would like ……………… some paper.
a. buy
b. to buy
c. buying
d. to buying
2. Go ………………… ahead. The souvenir shop is on the right, oposite the post
office.
a. right
b. left
c. in front
d. straight
3. How far is ………………. … from your house to the bakery?
a. there
b. that
c. it
d. here
4. There is a souvenir shop ………………… Tran Phu Street.
a. on
b. at
c. from
d. to
5. The bank is ………………… the restaurant and the hotel.
a. opposite
b. right
c. between
d. in front
6. Nga’s friend need some local stamps.
a
b
c
d
* Choose one sentence that has the same meaning as the root one
7. I need to buy a phone card.
a. I‘d like a phone card.
b. I need a phone card.
c. I’d like to buy a phone card.
d. All are correct.
8. What is the total cost?
a. How much is that altogether?
b. How much does it cost?
c. How much is it?
d. What is the price?
9. Why do you need a phone card?
a. How do you need a phone card?
b. What do you need a phone card for?
c. How often do you need a phone card?
d. When do you need a phone card?
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. envelope
b. letter
c. drugstore
d. bakery
11. a. opposite
b. welcome
c. paper
d. receive
12. a. station
b. excuse
c. regular
d. second
13. a. oposite
b. journalist
c. intersting
d. expensive
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. ahead
b. change
c. hospital
d. regular
15. a. hotel
b. restaurant
c. market
d. send
16. a. store
b. envelope
c. local
d. total
17. a. store
b. station
c. please
d. excuse


ANSWER KEYS
Unit 1:
1. b 2. a
14. a 15. b
Unit 2:
1. a 2. b
14. d 15. a
Unit 3:
1. b 2. b
14. b 15. c
Unit 4:
1. c 2. d
14. d 15. a
Unit 5:
1. b 2. a
14. b 15. c
Unit 6:
1. a 2. d
14. a 15. d
Unit 7:
1. d 2. b
14. d 15. b
Unit 8:
1. b 2. d
14. b 15. c

3. d 4. c 5. c
16. c 17. d

6. d

7. b

8. b

9. a

10. c 11. d 12. b 13. c

3. a 4. c 5. b
16. c 17. b

6. c

7. d

8. a

9. c

10. b 11. b 12. d 13. a

3. c 4. d 5. a
16. a 17. c

6. c

7. d

8. a

9. c

10. d 11. c 12. a 13. b

3. b 4. a 5. a
16. b 17. c

6. c

7. b

8. d

9. b

10. b 11. d 12. a 13. c

3. d 4. c 5. c
16. d 17. a

6. d

7. c

8. a

9. d

10. c 11. d 12. a 13. b

3. b 4. d 5. b
16. d 17. b

6. d

7. d

8. b

9. a

10. b 11. c 12. b 13. c

3. c 4. d 5. a
16. c 17. a

6. d

7. a

8. d

9. b

10. d 11. a 12. c 13. b

3. c 4. a 5. c
16. a 17. b

6. b

7. d

8. a

9. b

10. a 11. d 12. b 13. d


 Unit 1:

• ENGLISH 8

A. Grammar
* Choose the best option
1. The sun ……………… in the east.
a. rise
b. rose
c. rises
d. rising
2. She shouldn’t get married yet; she …………………
a. is not old enough
b. was not old enough
c. is not enough old
d. was not enough old
3. Dave has a good ………………. … of humor.
a. scene
b. sense
c. scent
d. cent
4. The wall was …………………
a. ten meters height
b. ten meter height
c. ten meters high
d. high ten meters
5. I was late, but ………………… they waited for me.
a. lovely
b. luckily
c. extremely
d. silly
6. The audience didn’t laugh …………………. his joke.
a. on
b. to
c. for
d. at
7. Lan is very generous – she often buys me present.
a. sociable
b. outgoing
c. kind
d. reserved
8. Will she be annoyed that you forgot to phone?
a. displeased
b. pleased
c. please
d. pleasure
9. Harry went to Disneyland and has a good time.
a
b
c
d
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. humor
b. orphan
c. receive
d. curly
11. a. appearance
b. annoyance
c. outgoing
d. character
12. a. extremely
b. generous
c. orphanage
d. humorous
13. a. sociable
b. volunteer
c. photograph
d. beautiful
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. planet
b. character
c. happy
d. classmate
15. a. letter
b. twelve
c. person
d. sentence
16. a. my
b. curly
c. library
d. lucky
17. a. fair
b. straight
c. train
d. wait


 Unit 2:
A. Grammar
* Choose the best option
1. Come ……………… and see the garden!
a. inside
b. outside
c. insides
d. outsides
2. I said it was a good film, but Nam ………………… with me.
a. agrees
b. disagrees
c. agreed
d. disagreed
3. Where is the movie Dream City ………………. …?
a. in
b. at
c. on
d. up
4. Look! The baby ………………… going to eat the dog’s food.
a. is
b. was
c. are
d. were
5. ………………… Rome next week?
a. Will they visit
b. Are they going to visit
c. Are they visiting
d. all are correct
6. Ba, you …………………. the exam if you don’t work more.
a. will fail
b. are failing
c. fail
d. failed
7. I have to leave to pick up the kids aat school.
a. must
b. should
c. ought to
d. need to
8. I can’ reach him by phone.
a. arrive at
b. achieve
c. contact
d. come to
9. Lan is not going to buy a big house yesterday.
a
b
c
d
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. message
b. furniture
c. cousin
d. invent
11. a. countless
b. service
c. transmit
d. answer
12. a. exhibition
b. stationery
c. introduction
d. emigration
13. a. orphanage
b. delivery
c. experiment
d. directory
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. conduct
b. customer
c. upstairs
d. introduce
15. a. tonight
b. introduce
c. movie
d. humor
16. a. mobile
b. telephone
c. hold
d. commerce
17. a. answer
b. always
c. wrong
d. write


 Unit 3:
A. Grammar
* Choose the best option
1. Huyen felt and hurt ………………
a. her
b. herself
c. himself
d. myself
2. I asked Sara ………………… me to the station.
a. drive
b. drives
c. to drive
d. driving
3. From the tower, they look down on the city ………………. …
a. above
b. beneath
c. over
d. next
4. He was angry ………………… I was late.
a. so
b. so that
c. although
d. because
5. It’ll take me an hour to do the household …………………
a. chores
b. work
c. job
d. exercises
6. You …………………. to eat more, you are far too thin.
a. should
b. ought
c. could
d. must
7. Tam fell off his bicycle and injured himself.
a. hurt
b. destroyed
c. cut
d. pained
8. Are you going to let me eating that last piece of cake.
a
b
c
d
9. It is dangerous not to cover electricity sockets.
a
b
c
d
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. beneath
b. scissors
c. wardrobe
d. cover
11. a. cooker
b. folder
c. destroy
d. injure
12. a. frying
b. include
c. towel
d. socket
13. a. remember
b. dangerous
c. vegetable
d. opposite
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. pan
b. match
c. lamp
d. save
15. a. cover
b. folder
c. send
d. answer
16. a. object
b. socket
c. household
d. opposite
17. a. cupboard
b. boat
c. soap
d. road
 Unit 4:
A. Grammar
* Choose the best option
1. His wife ……………… five years ago.
a. die
b. died
c. dies
d. was dying
2. ………………… Thanksgiving Day, families come together for a special dinner.
a. In
b. At
c. On
d. When
3. Yesterday I ………………. to the cinema.
a. go
b. will go
c. went
d. has go
4. The factory ………………… down last year.
a. burned
b. turned
c. fired
d. flamed
5. I used ………………… fishing.
a. enjoy
b. to enjoy
c. enjoying
d. to enjoying
6. We live …………………. the 21st century.
a. in
b. at
c. on
d. when


7. Tan’s getting very excited about his holiday.
a. eager
b. funny
c. worried
d. pleased
8. When he told me the price, I nearly died for shock.
a
b
c
d
9. I tried to ask a question, but just made myself look fool.
a
b
c
d
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. fairy
b. appear
c. cruel
d. master
11. a. farmer
b. village
c. escape
d. sister
12. a. festival
b. excited
c. traditional
d. immediately
13. a. magically
b. buffalo
c. everyone
d. equipment
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. equipment
b. upset
c. end
d. help
15. a. folk
b. hold
c. photo
d. neighbor
16. a. tiger
b. fire
c. prince
d. stripe
17. a. school
b. chore
c. kitchen
d. choose
 Unit 5:
A. Grammar
* Choose the best option
1. He tried to give up smoking but couldn’t break the ……………….
a. habit
b. hobby
c. pastime
d. favor
2. Lan was born in Vietnam; Vietnamese is her ………………….
a. mother tongue b. first language
c. foreign language d. a & b
3. The doctor ………………. he should take a few days off.
a. say
b. said
c. ask
d. tell
4. Tam was more than a little proud ………………… himself.
a. about
b. to
c. for
d. of
5. She arrived early ………………… a good seat.
a. so that to get
b. in order get
c. in order to get
d. so that getting
6. You …………………. drink and drive.
a. shouldn’t
b. oughtn’t
c. don’t have to
d. needn’t
7. Hoa got very good grades in all her exams.
a. scores
b. goals
c. marks
d. points
8. You must improve your spelling.
a. make something worse
b. make something better
c. become worse
d. become better
9. The first question in the exam was very hardly.
a
b c
d
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. across
b. report
c. lunar
d. pronounce
11. a. aloud
b. comment
c. believe
d. improve
12. a. meaning
b. mother
c. promise
d. revise
13. a. semester
b. excellent
c. memory
d. festival
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. Spanish
b. habit
c. necessary
d. satisfactory
15. a. comment
b. promise
c. shop
d. improve
16. a. proud
b. pronoun
c. around
d. enough


17. a. highlight

b. laugh

c. neighbor

d. although

 Unit 6:
A. Grammar
* Choose the best option
1. You ought to ………………. the house more.
a. get out to
b. get off for
c. get off
d. get out off
2. I remember you …………………. that shirt.
a. buy
b. to buy
c. buying
d. for buying
3. Binh actually enjoys ………………. shoes. It’s relaxing!
a. clean
b. cleans
c. to clean
d. cleaning
4. Hue likes ………………… activities such as walking and camping.
a. outdoor
b. indoor
c. outside
d. inside
5. She gave me a form and told me to …………………
a. fill it
b. fill it out
c. fill out it
d. fill in it
6. Our product is sold ………………….
a. world
b. worldwide
c. worldly
d. wordliness
7. Swimming is the favorite pastime of many teenagers.
a. hobby
b. favor
c. subject
d. habit
8. Ten countries participated in the discussions.
a. hold
b. told
c. took part
d. spoke
9. It was kind to you to take me to the station.
a
b
c
d
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. favor
b. able
c. support
d. offer
11. a. garden
b. enroll
c. sidewalk
d. drawing
12. a. interest
b. explain
c. tutor
d. hobby
13. a. assistance
b. similar
c. register
d. citizen
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. although
b. sidewalk
c. along
d. all
15. a. volunteer
b. support
c. century
d. fund
16. a. fitness
b. differ
c. establish
d. tidy
17. a. voluntary
b. along
c. support
d. organization
 Unit 7:
A. Grammar
* Choose the best option
1. Martina has been a professional tennis player ………………. 1994.
a. since
b. for
c. on
d. in
2. I never feel very …………………. in his present.
a. comfor
b. comfortable
c. comfortably
d. comforting
3. ………………. is it seen you last saw Joe?
a. How long
b. How far
c. What time
d. What day
4. Their house is about three times as big ………………… ours.
a. so
b. than
c. like
d. as
5. These boxes are …………………
a. too heavy for carrying
b. too heavy to carry


c. too heavy can’t carry
d. heavier to carry
6. Their tastes are different …………………. mine.
a. from
b. to
c. with
d. a & b
7. They are very concerned about their son’s illness.
a. uncomfortable
b. unhappy
c. worried
d. dissatisfactory
8. They lived at Nguyen Hue Street two years ago.
a b
c
d
9. This job is a lot different with what I’m used to.
a
b
c
d
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. notice
b. surface
c. contact
d. effect
11. a. humid
b. airmail
c. discuss
d. pancake
12. a. area
b. comfor
c. market
d. concern
13. a. customer
b. delicious
c. grocery
d. resident
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. pancake
b. surface
c. situation
d. tasty
15. a. family
b. grocery
c. try
d. happy
16. a. business
b. humid
c. music
d. community
17. a. cheap
b. please
c. speak
d. area
 Unit 8:
A. Grammar
* Choose the best option
1. The game ………………. at two o’clock tomorrow.
a. has started
b. is going to start c. start
d. is starting
2. Our new car is a little …………………. than our old one, but still fits easily into
the garage.
a. wide
b. wider
c. widder
d. widely
3. The giraffe is ………………. the man.
a. taller than
b. tall than
c. tallest than
d. the tallest than
4. The heavy rain has caused ………………… in many parts of the country.
a. storms
b. droughts
c. typhoons
d. floods
5. She ………………… a speech at the conference next week.
a. has made
b. is making
c. make
d. would make
6. TV is bringing …………………. information, ………………. entertainment.
a. not only … but also
b. so … that
c. either … or
d. more … than
7. He has tried very hard to find a job, until now without …………………
a. result
b. end
c. conclusion
d. affect
8. There’s usually a lot of traffic at this time of day.
a. movement
b. means of transport
c. all the cars, ect that are on the road d. transportation
9. Not only the bathroom was flooded, also the rest of the house.
a
b
c
d
B. Phonetics
* Find the word that has the different stress from the others
10. a. delay
b. believe
c. create
d. nature
11. a. offer
b. urban
c. away
d. rural


12. a. migrant
b. typhoon
c. supply
d. remote
13. a. tragedy
b. plentiful
c. wonderful
d. unpleasant
* Choose the word that has the underlined part pronounced different from the others
14. a. away
b. facility
c. migrant
d. nature
15. a. urban
b. pollution
c. ruler
d. supermaket
16. a. supply
b. typhoon
c. facility
d. try
17. a. strain
b. air
c. rain
d. entertainment

ANSWER KEYS
Unit 1:
1. c 2. a
14. d 15. c
Unit 2:
1. b 2. d
14. d 15. c
Unit 3:
1. b 2. c
14. d 15. c
Unit 4:
1. b 2. c
14. a 15. d
Unit 5:
1. a 2. a
14. c 15. d
Unit 6:
1. d 2. c
14. c 15. d
Unit 7:
1. a 2. b
14. b 15. c
Unit 8:
1. d 2. b
14. d 15. a

3. b 4. c 5. b
16. a 17. a

6. d

7. c

8. a

9. c

10. c 11. d 12. a 13. b

3. c 4. a 5. b
16. d 17. b

6. a

7. a

8. c

9. d

10. d 11. c 12. b 13. a

3. b 4. d 5. a
16. c 17. a

6. b

7. a

8. b

9. d

10. a 11. c 12. b 13. a

3. c 4. a 5. b
16. c 17. a

6. a

7. a

8. d

9. d

10. b 11. c 12. a 13. d

3. b 4. d 5. c
16. d 17. b

6. a

7. c

8. b

9. d

10. c 11. b 12. d 13. a

3. d 4. a 5. b
16. d 17. a

6. b

7. a

8. c

9. b

10. c 11. b 12. b 13. a

3. a 4. d 5. b
16. a 17. d

6. d

7. c

8. b

9. c

10. d 11. c 12. d 13. b

3. a 4. d 5. b
16. c 17. b

6. a

7. a

8. c

9. d

10. d 11. c 12. a 13. d



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×