Tải bản đầy đủ

TỔNG HỢP ĐỀ THI ĐỀ XUẤT THI HK I MÔN TIẾNG ANH KHỐI 10 CỦA MỘT SỐ TRƯỜNG

TRƯỜNG THPT NGUYỄN TRÃI

1st Semester Revision Test – English 10

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)
Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other three :
Question 1: A.school
B. June
C. afternoon
D. look
Question 2: A. climb
B. media
C. like
D. fine
Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.
Question 3: A. Progressive
B. information
C. pagoda
D. umbrella
Question 4: A. routine
B. breakfast

C. passage
D. several
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases:
Question 5: People who less mentally developed than normal are __________.
A. time-consuming B. disabled
C. mentally retarded D. the deaf
Question 6: My parents are contended with my studying.
A. interested
B. satisfied
C. crowded
D. worried
Question 7: You are not allowed to camp here without ................
A. permission
B. persuasion
C. protection
D. decision
Question 8: ________ a film or a play that is intended to be funny, usually with a happy ending.
A. cartoon
B. drama
C. comedy
D. documentary
Question 9:. We were stuck in heavy ……………….. for nearly three hours.
A.activity
B. harrows
C. traffic
D. periods
Question 10: My sister often practises _____________ the piano in the evening.
A. plays
B. to play
C. playing
D. to playing
Question 11: 'Look at those dark clouds!' `Yes, It looks like ................. any minute.'
A. it's going to rain
B. it's raining
C. it will rain
D. it rain
Question 12: Sheila couldn’t come to the party, ____________ was a party.
A. who
B. that
C. which

D. whom
Question 13: Because the weather was cold, we kept the fire burning all day.
A. Because the cold weather, we kept the fire burning all day.
B. Because of the cold weather, we kept the fire burning all day.
C. In spite of the cold weather, we kept the fire burning all day.
D. We kept the fire burning all day because of the weather was cold.
Question 14: We _____________ friends since we ____________ at college together.
A. were – were
B. were - have been
C. have been – were
D. had been – have been
Question 15: My friend __________ when the lesson ____________ .
A. has not arrived/ started
B. was not arrived/ starts
C. had not arrived/ stared
D. was not arriving/ start
Question 16:.Ambulances arrived at the scene of the accident and took ___________ to hospital.
A. the injured
B. the rich
C. the unemployed
D. the young
Question 17:. - Nam: “Let’s go to the movie now”.
- Lan: “Oh! _________”
A. Good idea!
B. I don’t.
C. Why’s that?
D. I need it.
Question 18: A: What do you usually do on your day off ? B: ________________
A. I usually drive to work.
B. I will sleep all day.
C. I usually do not much.
D. Nothing much. I always sleep until noon.
Question 19: _________________ ? In a house near Brighton.
A. What’s your address?
B. Where are you?
1


C. Where do you live?
D. Where you live?
Question 20: He is interested in ____________ . He is a ________________.
A. scientist / scientific
B. science / scientist
C. scientific / science
D. scientist / science
Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
Question 21:. I used to eating ice cream when I was a child.
A
B
C
D
Question 22:.. Because the cold weather, we kept the fire burning all day.
A
B
C
D
Question 23: If I has enough money, I will buy a new skateboard.
A B
C
D
READING COMPREHENSION
Read the passage and choose the best word for each question.
It is estimated that about 200 million people use the Internet around the world. Most people
use it to get information or for entertainment . A new study , however , says
that almost 6% of Internet users are using it so often that it is seriously harming their lives .
The study says these people may find it difficult to stop using the Internet because they have
become addicted . Someone who is addicted finds it extremely difficult to stop an activity .
According to Mr Greenfield , a psychologist , 30% Internet users say that they use the
Internet to escape from problems or emotions. The study also shows that having discussions
with strangers in Internet areas called “ chat rooms “ is one of the most addictive activities .
Question 24: Mot people use the Internet ________.
A. for getting information

B. for entertainment

C. A and B are correct

D. A and B are incorrect

Question 25: Some people use the Internet so often that ________.
A. it is serious harming their lives

B. they become more and more intelligent.

C. It is good for their mind

D. they become computer programmers

Question 26:. When someone is addicted to the Internet , they ________.
A. can get rid of it

B. can’t stop using it easily

C. can stop using it easily

D. will become intelligent

Question 27: According to Mr Greenfield , 30 % Internet users use the Internet ________
A. for entertainment

B. for getting information

C. for chatting

D. for escaping from problems and emotions
2


Question 28:. One of the most addictive activities is________.
A. chatting

B. setting programmes

C. getting information

D. playing chess

PART B: WRITING (3 MARKS)
Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is
closest in meaning to the original one.
Question 1:. He said ,” I have lost my pen this morning.
He said _____________________________________________ .
Question 2: The children have read another book.
 Another book _____________________________________________________
Write the correct form of the words in brackets.
Question 3:. A computer is a personal __________ which helps you interact with other
computers. ( communicate )
Question 4: After Tom had finished doing his homework, he _______________ to bed. (go )
Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten
one is closest in meaning to the original one.
Question 5:. This story is about an old man . He doesn’t know how to use a computer. ( who )
 _______________________________________________________________ .
Make questions about underlined words or phrases:
Question 6:
I like learning English because it is interesting .
 _______________________________________________________________ .
THE END.
KEYS:
PART A:
1
D

2
B

3
B

4
A

5
C

6
B

7
A

8
C

9
C

10
C

11
A

12
C

13
B

14
C

15
C

16
A

17
A

18
D

19
C

20
B

21
A

22
A

23
B

24
C

25
A

26
B

27
D

28
A

PART B:
Question 1:.  He said he had lost his pen that morning.
Question 2:

 Another book has been read by the children

Question 3:. communicator
3


Question 4: went
Question 5:. This story is about an old man who doesn’t know how to use a computer.
Question 6: Why does you like learning English?

4


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP
____________

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: Tiếng anh 10 – chương trình chuẩn
Thời gian làm bài: 45 phút ( không kể thời gian phát đề )

Họ và tên thí sinh: ___________________________________
Số báo danh: _______________

PATR A: MULTIPLE CHOICE ( 7 MARKS )
Read the passage and choose the best answer for each question.
Marie Curie was bom in Warsaw on November 7th, 1867. She received
general education in local schools and some scientific training from her father.
As a brilliant and mature student, Marie harboured the dream of a
scientific career, which was impossible for a woman at that time. To save
money for a study tour abroad, she had to work as a private tutor, and her
studies were interrupted.
Finally in 1891, Marie, with very little money to live on,
went to Paris to realise her dream at the Sorbonne. In spite of her
difficult living conditions, she worked extremely hard. She earned a
degree in Physics with flying colours, and went on to take another
degree in Mathematics. She met Pierre Curie in the School of Physics in
1894 and a year later they got married. From then on, they worked
together on their research. In 1903, Marie became the first woman to
receive a PhD from the Sorbonne.
After the tragic death of Pierre Curie in 1906, she took up the position which her husband
had obtained at the Sorbonne. Thus, she was the first woman in France to be a university professor.
Soon after, she was awarded a Nobel Prize in Chemistry for determining the atomic weight of
radium. But her real joy was "easing human suffering". The founding of the Radium Institute in
1 9 1 4 made her humanitarian wish come true.
Question 1: Where and when was Marie Curie born ?
A. in Warsaw
B. on November 7th, 1867
C. A and B are wrong D. A and B are right
Question 2: When did Marie Curie get married ?
A. 1895
B. 1894
C. 1891
D. 1892
Question 3. When did Marie Curie receive a PhD from the Sorbonne?
A. 1891
B. 1894
C. 1903
D. 1906
Question 4. When did Marie Curie ‘s husband die ?
A. 1903
B. 1906
C. 1894
D. 1895
Question 5. What kind of student was she?
A. She was a brilliant student
B. She was a mature student
C. A and B are incorrect
D. She was a brilliant and mature student
Choose ONE sentence that is closest in meaning with the origional one.


Question 6. She has learned English for six years.
A. She learned English for six years.
B. She started learning English six years ago.
C. She has learned English six years ago.
D. She has learned English since six years.
Question 7. Because she was sick, she didn’t go to school.
A. Because her sickness, she didn’t go to school.
B. Although she was sick, she didn’t go to school.
C. Because of she was sick, she didn’t go to school.
D. Because of her sickness, she didn’t go to school.
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases
Question 8: John isn't content with his present salary.
A. excited about
B. satisfied with
C. disappointed about
D. interested in
Question 9: What makes computer a miraculous device?
A. strange
B. powerful
C. magical
D. excellent
Question 10: .......................is a system connecting millions of computer worldwide.
A. The television
B. The Internet
C. The media
D. The phone
Question 11 :…………………. have the future in yheir hands.
A. The old
B. The young
C. The injured
D. The sick
Question 12: A _____________ is used to copy the information from a computer to paper.
A. printer
B. photocopier
C. speaker
D. mouse
Question 13: Ann is interested in ................... young children.
A. teach
B. teaches
C. to teach
D. teaching
Question 14 : My phone is out of order, ____________ is a real nuisance
A. who
B. that
C. whom
D. which
Question 15: “Look at those dark clouds!”
- “Yes, It looks like ................. any minute.”
A. it's going to rain
B. it's raining
C. it will rain
D. it rains
Question 16 :____________________ of being an accountant, she never seems to have any money.
A. In spite of
B. although
C. In spite
D. Despite
Question 17: “Are Alice and Tom still living in New York? “
-"No, they....................to Dallas,'
A. are moving.
B. had already moved
C. have just moved
D. will moved
Question 18: They hope that with an education of ________ and technology, their children could find a way
of bettering their lives.
A. science
B. scientifically
C. scientific
D. scientist
Question 19: A: How often do you exercise?
B: ________________________________________________ .
A. No, I sometimes do
B. Yes, I often do
C. About three times a week
D. Often I don't do
Question 20: Tony : _______________________________________________ ?
Ann : In a house near Brighton.
A. What's your address
B. Where are you
C. Where you live
D. Where do you live
Question 21: Last night, he had learned by heart his lessons ______________ he went to bed.
A. before
B. after
C. while
D. until
Choose the underlined word or phrase that need correcting


Question 22: Dennis used to smoking a lot a year ago.
A
B
C
D
Question 23: If she come here, I will help her .
A
B
C
D
Question 24: Helen, who was both blind and deafness, overcame her inabilities with the help of her teacher.
A
B
C
D
Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.
Question 25: A. interest
B. serious
C. wonderful
D. experience
Question 26: A. children
B. relax
C. physics
D. nervous
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
Question 27: A. pity
B. children
C. blind
D. finger
Question 28: A. weather
B. ready
C. early
D. instead
PART B: WRITING ( 3 MARKS )
Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewriten one is closest in
meaning with the original one.
Question 29: That woman has just made this dress.
 This dress ___________________________________________
Question 30: Please post these letters. I wrote them this morning.
 Please _____________________________________________
Question 31: "I'm going to Ho Chi Minh City soon."
 He said ___________________________________________
Question 32: Mary saw that film 4 years ago.
 When _________________________________________________
Write the correct form of words in the brackets.
Question 33:This morning, before I (go) ___________ to school, I ( have ) ___________ breakfast.
Question 34That man is a ________________ . ( photograph)


ANSWER KEYS
PART A: MULTIPLE CHOICE ( 7 MARKS):
1
D
15
A

2
A
16
C

3
C
17
C

4
B
18
A

5
D
19
C

6
B
20
D

7
D
21
A

8
B
22
B

9
C
23
B

10
B
24
B

11
B
25
D

12
A
26
B

13
D
27
C

PART B: WRITING ( 3 MARKS )
Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewriten one is closest in
meaning with the original one.
Question 29: This dress has been made by that woman
Question 30: Please post these letters which I wrote this morning.
Question 31.: She said she was going to Ho Chi Minh City soon
Question 32: How many years did Mary see that film?
Write the correct form of words in the brackets.
Question 33: This morning, before I went to school, I had had breakfast.
Question 34: That man is a photographer.
……………….THE END………………

14
D
28
C


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KÌ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: TIẾNG ANH – Lớp 10
HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ ĐỀ XUẤT
(Hướng dẫn chấm gồm có 01 trang)
Đơn vị ra đề: THCS – THPT NGUYỄN VĂN KHẢI

No.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34

Answers
D (0,25)
D (0,25
B (0,25)
C (0,25)
A (0,25)
C (0,25)
C (0,25)
C (0,25)
C (0,25)
B (0,25)
A (0,25)
A (0,25)
C (0,25)
A (0,25)
C (0,25)
C (0,25)
C (0,25)
A (0,25)
A (0,25)
C (0,25)
B (0,25)
B used to be (0,25)
D built (0,25)
C won’t (0,25)
C (0,25)
C (0,25)
C /o:/ (0,25)
B /e/ (0,25)
Tom told Lan he (0.25) was going to Ho Chi Minh soon(0.25)
I bought a cell phone which/that (0.25) I can use to send and receive
e-mail (0.25)
Before Mary went home (0.25), she had turned off the lights in the
room. (0.25)
Where (0.25) are the students playing marbles? (0.25)
Have these words been spelt wrongly? (0.5)
beautiful (0.25) - photogenic(0.25)


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KÌ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: TIẾNG ANH – Lớp 10

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ ĐỀ XUẤT
(Hướng dẫn chấm gồm có 01 trang)
Đơn vị ra đề: THPT TAM NÔNG

Answer Keys
PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)
1A

2A

3A

4A

5B

6A

7C

8A

9A

10A

11D

12C

13B

14B

15B

16A

17B

18C

19B

20B

21A

22A

23C

24C

25C

26B

27C

28A

29C

30C

31D

32A

33B

34B

PART B: WRITING (3 MARKS)
Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is
closest in meaning with the original one.
Question 1:

The receptionist who answered the phone was very polite.

Question 2:

My bag has been stolen.

Write the correct form of the words in brackets.
Question 3:

disabled

Question 4:

arrived/had started

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten
one is closest in meaning with the original one.
Question 5:

They said (that) their parents had visited Cannery Row the Sunday before.

Question 6:

Braille is a reading system for the blind.

……….THE END……...

Page 1


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: TIẾNG ANH - Lớp 10
Thời gian: 60 phút (không kể thời gian phát đề)
Ngày thi: 10/12/2012

ĐỀ ĐỀ XUẤT
(Đề gồm có 03 trang)
Đơn vị ra đề: THPT NGUYỄN VĂN KHẢI
PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)
Read the passage and choose the best word for each question.
Louis Braille was born in France in 1809. His father was a shoemaker who made shoes and other
things from leather. When Louis was small, he liked to help his father make shoes. One day, when
Louis was cutting some leather, he suddenly slipped the knife which hit him in his eyes. He soon
became completely blind.
When he was ten, he went to study at the National Institute for the blind. One day, his class went to
a special exhibition where he first knew the code which was used to send the messages. Louis
thought a lot about the code. Then he decided to write other codes which the blind could “read"
with their fingers. It was very difficult to feel the differences between the letters in codes, so Louis
used signals called six dots. He rearranged the dots with each groups of dots matching with a letter
in the Alphabets. And Louis invented the Braille Alphabets which the blind can read and write
easily.
Question 1: Louis's father made things from ____________.
A shoes
B wool
C codes
D leather
Question 2: When Louis was ten years old, he began to study ____________.
A at a local school
B in an exhibition
C at a university
D at a special school for the blind
Question 3: He saw a special exhibition. It showed ____________ in codes.
A computers
B messages
C rearrangement
D systems
Question 4: It was very difficult for ____________ to feel the letters in codes.
A the deaf
B the dumb
C the blind
D the mentally retarded
Question 5: Which of the following statements is NOT TRUE ?
A Braille's Alphabets is used for everyone.
B Braille invented a system of reading for blind people.
C Braille was an intelligent boy.
D Braille visited an exhibition of codes.
Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.
Question 6: Although they were very poor, the children seemed happy.
A. The children seemed unhappy because they were very poor.
B. The children were very poor, so they seemed happy.
C. Despite their poverty, the children seemed happy.
D. The children seemed happy whether they were poor or rich.


Question 7: The question “ Are you married or single ? ”helps you to know more
about____________
A. date of birth
B. place of birth
C. marital status
D. present address
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases.
Question 8: ___________ is used for making exact copies of documents.
A. Computer
B. Printer
C. Photocopier
D. Camcorder
Question 9: A person who works on the farm is a _________________
A. student
B. worker
C. peasant
D. gardener
Question 10: We had a nice chat over a cup of tea.
A. formal talk
B. informal talk
C. serious talk
D. long talk
Question 11: English is an international ____________
A. language
B. means
C. subject
D. profession
Question 12: Some of the more time consuming jobs can now be done by machines.
A. taking much time
B. taking. little time
C. odd
D. not affected by time
Question 13: He invented a new kind of wheelchair for the ___________
A. unemployed
B. poor
C. disabled
D. unhappy
Question 14: I ____________ playing a match of tennis
A. suggest
B. decide
C. want
D. promise
Question 15: Nobody ventured outdoors____________ the hurricane warnings.
A. despite
B. although
C. because of
D. because
Question 16: The last time I went swimming was when we were in Spain.
A. I swam a lot when we were in Spain.
B. I hadn't been swimming before we moved to Spain.
C. I haven't been swimming since we were in Spain.
D. I went swimming while we lived in Spain.
Question 17: Neil has passed his examinations .This is good new .
A Neil has passed his examinations, that is good new
B Neil has passed his examinations who is good new
C Neil has passed his examinations, which is good new
D Neil has passed his examinations that is good new
Question 18: 'Look at those dark clouds!' `Yes, It looks like ___________ any minute.'
A. it's going to rain
B. it's raining
C. it will rain
D. it won’t rain
Question 19: - Let’s go fishing this weekend.
- ___________________. Where will we meet?
A. That’s a good idea B. Sorry, I am busy
C. It’s not a good idea D. Oh, what a pity
Question 20: A: How often do you exercise?
B: _____________________
A. No, I sometimes do.
B. Yes, I often do.
C. About three times a week.
D. Often I don't do.
Question 21: Nam washed his cloths. Then he began to study
A. After Nam washed his cloths, he began to study
B. After Nam had washed his cloths, he began to study
C. Before Nam washed his cloths, he began to study
D. Before Nam had washed his cloths, he began to study


Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
Question 22: When I was a child, summers would be warmer and winters colder than now.
A
B
C
D
Question 23: Two new houses have just been build here.
A
B
C
D
Question 24: Unless we work harder, we will finish on time.
A
B
C
D
Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.
Question 25: A. channel
B. media
C. cartoon
D. portrait
Question 26: A technology B computer
C newspaper
D career
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
Question 27: A. doctor
Question 28: A. eating

B. job
B. breakfast

C. sport
C. teacher

D. boss
D. beat

PART B: WRITING (3 MARKS)
Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest
in meaning to the original one.
Question 29: “ I ‘m going to Ho Chi Minh City soon”, Tom said to Lan.
 Tom told Lan …………………………………………………………………………..
Question 30: I bought a cell phone. I can use it to send and receive e-mail.(Using Relative
Pronoun)
…………………………………………………………………………..
Question 31: Mary turned off the lights in the room. Then she went home.
Before…………………………………………………………………………..
Question 32: The students are playing marbles in the yard. (Making Wh- question)
 .……………………………………………………….?
Question 33: These words/ spell/ wrongly ? (Using the present perfect passive)
 ………………………………………………………………………………………..
Write the correct form of the words in brackets.
Question 34:
Betty looks
(photography)……………

more

(beauty)

………..

The end!

in

the

photos. She

is very


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: TIẾNG ANH 10
Thời gian: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

ĐỀ ĐỀ XUẤT
(Đề gồm có 03 trang)
Đơn vị ra đề: THPT Nguyễn Du
Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others:
1.
A. harrow
B. corner
C. subtract
D. forest
2.
A. stimulate
B. disabled
C. consuming
D. permission
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:
3.
A. hear
B. near
C. dear
D. bear
4.
A. nurse
B. water
C. work
D. excursion
Choose the best answer to complete each of the following sentences:
5. Has your father given up ___________?
A. smoking
B. smoke
C. to smoke
D. with his smoking
6. There are some ___________ and disadvantages when we usually listen to the radio.
A. entertainments
B. relax
C. advantages
D. films
7. My favorite ___________ at school was mathematics.
A. class
B. topic
C. subject
D. theme
8. Mike: " What ___________?"
Mary: "It's orange"
A. is it?
B. colour is it?
C. does it like?
D. do you like it?
9. Our teacher sometimes gives us a lot of homework.
A. tests given at the end of each semester
B. teaching aids
C. work given by teachers for students to do at home D. punishment
10. Computer models help to determine whether a particular area is likely to flood.
A. make up
B. find out
C. take up
D. put up
11. Let’s go out for a walk!
A. Let’s go!
B. Thanks!
C. Yes, we are.
D.That’s a good idea!
12. "Would you like a coffee?
- "___________"
A. Not at all
B. Yes, let's
C. Yes. I'd love one D. Yes, I would
13. If you want to ask someone about his or her place of birth, you may say: “ _________ ”
A. When is your birthday?
C. Where did you live?
B. What was your job?
D. Where were you born?
14 . ___________ did the Second World War end?
– In 1945.
A. Where
B. When
C. What time
D. How long
15. The sky is so cloudy. I think it __________ .
A. rains
B. has rained
C. was raining
D. is going to rain
16. __________ the bad condition of the house, we didn’t buy it.
A. Thanks to
B. Apart from
C. In spite of
D. Because of
17. ___________ football very much.
A. The English likes
B. English people likes
C. English person like
D. The English like
18.David helped me with my homework, ___________ is very kind of him.


a. which

b. that

c. who

d. whom

Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.
19: I haven’t seen David James for two months.
A. I saw David James last two months.
B. I didn’t see David James for two months.
C. I last saw David James two months ago.
D. I didn’t see David James two months ago.
20: Although he took a taxi, he was 20 minutes late.
A. In spite of taking a taxi, he was 20 minutes late.
B. Although he went by taxi, but he was 20 minutes late.
C. Even though he was 20 minutes late, he went by taxi.
D. Despite the fact that he was 20 minutes late, he took a taxi.
@. Choose the underlined words or phrase that need correcting:
21. I would buy the laptop advertised if I have enough money
A B
C
D
22. Mary used to living in this town when she was a girl.
A
B
C
D
23. You are making so much noisy that I cannot stand any longer.
A
B
C
D
@. Read the following passage and choose the one best answer to each question.
Harvard University is situated along the banks of the Charles River in Cambridge,
Massachusetts. The university now a sprawling complex of more than 400 buildings,
housing, classrooms, laboratories and libraries.
The Harvard faculty has produced 27 Nobel laureates and more than 20 winners of
prestigious Pulitzer Prize. Today the university has more than 16000 students and over 2300
full-time faculty members.
Harvard is consistently ranked as one of the best school in American and the world. And
it is considered a leading international research institution. The university owners its
reputation as a centre for academic excellence to its profession and graduated schools, as
well as its undergraduate program. The Medical, Law, Business and Divinity schools are
leaders in their fields, attracting top students from around the world.
Beginning in the 1930s, Harvard made a conscious effort to recruit students from all
over the US, not from the eastern part of the nation. More recently, the University has
pursued policies to increase the number of women and minority students on campus. A long
tradition of modification and change continues, but the commitment to academic excellence
remains at the heart of Harvard education.
24. Harvard includes three of following except ____________.
A. professional schools
B. graduated schools
C. job training program
D.undergraduate program
25. Three of following are famous schools in Harvard, which is exception?
A. Medical school
B. Mathematics school
C. Divinity School
D. Business School
26. The word "it" is used to indicate ___________.
A. Nobel laureate
B. The university owners
C. Pulitzer Prize
D. Harvard University


27. Since 1930s, Harvard has tried to enroll students from __________.
A. all over the US
B. all over the world
C. eastern part of the country
D. western part of Europe
28. Harvard has managed to increase the number of __________ students on campus
A. top
B. Asian
C. women and minority
D. women and black
@. Rewrite the following sentences without changing the meaning:
29. My friend drives carefully.
→ My friend is a ____________________________________________.
30. She said : “ I’m going to Ho Chi Minh City tomorrow”
→ She said that ______________________________________________.
31. When did you start working here?
→ How long ________________________________________________?
32. They have sold the house at the end of the road.
→ He ______________________________________________________.
33. The magazine belongs to me. You are reading it.
→ The magazine that _________________________________________.
34. She locked the door carefully and then took the dog out for a walk.
→ Before she _______________________________________________.
THE END


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KÌ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: TIẾNG ANH – Lớp11

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ ĐỀ XUẤT
(Hướng dẫn chấm gồm có 2 trang)
Đơn vị ra đề: THPT Nguyễn Du

PART A: MULTIPLE CHOICE QUESTIONS (7MARKS)
Mỗi câu đúng được 0,25 điểm

1C
11.D
21.D

2.A
12.C
22.B

3.D
13.D
23.B

4.B
14.B
24.C

5.A
15.D
25.B

6.C
16.D
26.D

7.C
17.C
27.A

8.B
18.A
28.C

9.C
19.C

Rewrite the following sentences without changing the meaning :
( Mỗi câu đúng 0.5 điểm ) )
29. My friend is a careful driver.
30. She said that she was going to HCM city the next day.
31. How long have you been working here?
32. The house at the end of the road has been sold.
33. The magazine that you are reading belongs to me.
34. Before she took the dog out for a walk, she had locked the door carefully.

10.B
20.A


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: Tieng Anh- Lớp 10
Thời gian: 90 phút (không kể thời gian phát đề)
Ngày thi: …./………../2012

ĐỀ ĐỀ XUẤT
(Đề gồm có 02 trang)
Đơn vị ra đề: THPT Nha Mân Sở GDĐT Đồng Tháp )
A. 1.1Choose a word in each line that has different stress pattern.
Câu 1: A. office
B. result
C. pedal
D. modern
Câu 2: . A. usually B. afternoon C. family
D. buffalo
1.2Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest
Câu 3: A. guitar
B. target
C. mad D. Charles
Câu 4: A. subject
B. just
C. put
D. discuss
B.Choose the best answer.
Câu 5:.Parents realized that young teachers were making great ………………… to help their poor
kids.
A. efforts
B. sorrow C. exhibition D. opposition
Câu 6:.She was disappointed to fail in two of her four ________.
A. lessons B. subjects C. classes
C. schools
Câu 7:.Mrs. Loan is ________ about her daughter’s lateness.
A. pleased B. thought C. regretted D. worried
Câu 8:.We are contented with what we do.
A. satisfied with
B. interested in
C. excited about
D. keen on
Câu 9:.The alarm goes off at 5.30.
A. knocks
B. strikes
C. strings
D. rings
Câu 10: - …………………….. ?
- My parents are farmers.
A.What do your parents do ?
B.What’s your parents’job ?
C.What are your parents doing ?
D. A & B are correct
Câu 11: - ………………….
- at 7 PM
A. What do you do your homework ?
B. How do you do your home work?
C. What time do you do your homework? D. Where do you do your homework
Câu 12:. “Females are better at learning a foreign language than males.”
A.I am not sure I agree
B.I don’t like it
C.It’s important to learn E
D.Me too. It’s good to learn E
Câu 13:. The meeting had been cancelled………………………… the chairman’s absence
A.because
B.because of
C.despite
D. although
Câu 14: I tried ........................... the bus, but I missed it.
A. to catch
B. catching C. to be caught
D. being caught
Câu 15:. The police ……………………me on the way home last night.
A. stop
B. stopped
C. has stopped
D. will stop
Câu 16:. It rained all the time, ______________ was a great pity.
A. that
B. what
C. which
D. who
1


Câu 17: ………………… wish to able to listen to everything by their ear.
A. the blind
B.the deaf
C.the dead
D.the injured
Câu 18: Look at those cars! They …………………….!
A. will crash
B. are crashing
C. will be crashed D. are going to crash
Câu 19: She hasn’t visited her hometown for two years.
A. She last visited her hometown two years ago.B. She visited her hometown for two years.
C. She didn’t visit her hometown for two years. D. She didn’t visit her hometown two years
ago.
Câu 20: Because the weather was cold , we kept the fire burning all day .
A. Because the cold weather , we kept the fire burning all day .
B. Because of the weather was cold, we kept the fire burning all day .
C. Because of the weather , we kept the fire burning all day .
D. Because of the cold weather , we kept the fire burning all day .
C. Indicate one mistake in each of the following sentences
Câu 21:. What do you use to do when you felt afraid?
A
B
C
D
Câu 22:.Mrs. Loan is worry about her daughter’s lateness.
A B
C D
Câu 23: If I have enough money, I would buy a new car.
A
B
C
D
D. Read the text below then choose the best answer.
In England boys and girls go to school five days a week. They don’t go to school on Saturdays
and Sundays. Lessons usually begin at nine o’clock. Each lesson lasts forty-five minutes. At fifteen
past eleven they have a quarter of an hour’s break in which they drink milk. Some pupils eat
sandwiches or biscuits which they bring from home. Then they have two lessons more. After that they
have a lunch break. Some pupils go home for lunch, but many have it at school. At two o’clock, school
begins again. There are two more lessons. For the next forty five minutes they do some of their
homework or have a club meeting or play games like football. They go home at about four thirty in the
afternoon.
Câu 24:. Which days do they go to school?
A. from Friday to Saturday
B. from Monday to Thursday
C. from Monday to Friday
D. from Monday to Sunday
Câu 25:. How long do they have a short rest?
A. 30 minutes
B. 45 minutes
C. 15 minutes
D. 25 minutes
Câu 26:. What time do they have lunch?
A. at 1: 30
B. at 11: 45
C. at 1:00
D. at 12: 00
Câu 27:. What don’t they often do at school from 3:30 to 4: 15 in the afternoon?
A. watch TV
B. play games like football
C. do homework
D. have a club meeting
Câu 28: What does the word “they” in the last sentence mean?
A. school boys and girls B. school teachers
C. boy students
D. school girls
E. Writing :
Give the correct form of the word in the brackets:
2


Câu 1:.A computer is a ……………… typewriter which allows you to type and print any kind of
document. ( magic )

Make questions from the underlined phrases:
Câu 2:. They do their homework at night.

Build a sentence using The present perfect passive
Câu 3:. They have built a school near our house.

Put this sentence into the reported speech
Câu 4:: “I’m working in London now,” Nam said.

Rewrite the sentence by using ( before or after ) whithout changing meaning
Câu 5: My brother visited me then he went to HCMC.

Put this sentence into the reported speech
Câu 6: A man stole £10,000 from a bank. The police have caught him.

HẾT.

3


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KÌ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: tiếng anh 10

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ ĐỀ XUẤT
(Hướng dẫn chấm gồm có 2
trang)
Đơn vị ra đề: THPT Nha Man(Sở GDĐT……………….)

Câu
Câu A
Câu B

1,A

2,B

Nội dung yêu cầu
3,C
4,C

Điểm
1,0

Câu C

5,A 6,B 7,D 8,A 9, D 10,D 11,A 12, A
14,A 15,B 16,C 17,B 18,D 19,A 20 A
21,A 22,A 23,C

13,B

4,0

Câu D

24,C 25,C 26,B 27,A 28,A

Câu E

1/Magical
3,0
2/When do they do their homework ?
3/A school has been built near our house.
4/Nam said that he was working in London then
5/My brother had visited me before he went to
HCM
6/A Man whom the police have caught stole $
10000 from a bank.

0,75
1,25

Lưu ý: .

4


1st Semester Revision Test – English 10
PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)
Read the passage and choose the best word for each blank.
My life is very different __(1)__ that of grandparents’ generation. Some of things are better today
and other things are worse. I’m glad that we have TV today, because I think that life might be a bit boring
without it. I also like cars, computers, and video games. I think young people have more fun today
__(2)__young people of my grandparents’ generation. However, there are also a lot of bad things about life
today. For __(3)__, my grandparents did not have to live with pollution when they were young. They
could breathe clean __(4)__ when they walked in the streets. Also, there was less crime in those days. My
grandparents did not have to worry about being burgled or mugged in the same way as we do today.
Nevertheless, I am glad that I am young today because I think the advantages __(5)__ the disadvantages.
Question 1: A. from
B. for
C. to
D. with
Question 2: A. as
B. than
C. because of
D. despite
Question 3: A. ever
B. more
C. example
D. further
Question 4: A. wind
B. smoke
C. air
D. stream
Question 5: A. weigh
B. overweigh
C. underweigh
D. overweigh
Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.
Question 6: Ann started learning French at the age of six.
A. Ann studied French six years ago.
B. Ann has studied French for six years.
C. Ann has studied French since she was six years old.
D. Ann started learning French in a class for children over six years old.
Question 7: Although he has a lot of money, he feels unhappy.
A. Despite having a lot of money, he doesn’t feel happy.
B. He feels unhappy whether he has a lot of money or not.
C. He has a lot of unhappiness because of his money.
D. In spite of his happiness, he has a lot of money.
Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases.
Question 8: Most of the streets in the city have been _______ recently.
A. replaced
B. returned
C. resurfaced
D. removed
Question 9: She is a _____ woman. She decided to do everything by herself.
A.ambitious
B. strong-willed
C. dependent
D. hard-working
Question 10: The ______ have been taken care by the nurses.
A. rich
B. unemployed
C. young
D. sick
Question 11: The doctor advised him to give up _____.
A. drinking
B. drink
C. to drink
D. drunk
Question 12: I _____ tomorrow. – I’ve already got my plane ticket.
A. leave
B. am leaving
C. will leave
D. am going to leave
Question 13: They are going to build a school for _____ in this area.
A. blinder
B. the blinding
C. the blind
D. the blinder
Question 14: The cottage is surrounded by the most glorious countryside.
A. ordinary
B. honourable
C. gloomy
D. beautiful
Question 15: “Can you give me some information?” --“_____”.
A. No, thanks
B. Yes, I can
C. Certainly, sir
D. I’d love to
Question 16: She harboured her hope of being a teacher.
A. gave up her hope of being a teacher
B. built her hope of being a teacher
C. had her hope of being a teacher
D.kept her hope of being a teacher in her mind


Question 17: “I think the supermarket has a wide choice of products” -- “____. Moreover, I feel it
is time saving”
A. I agree with you
B. I disagree with you C. You are wrong
D. I don’t think so
Question 18: He passed the exam, _____ seemed a surprise to everyone in our class.
A. it
B. which
C. what
D. that
Question 19: “What lesson do you have at 3:25 p.m on Friday?” --“____”
A. two lessons
B. five classes
C. Oral test
D. a Physics class
Question 20: He didn’t understand what happened ______ our clear explanation.
A. because
B. despite
C. because of
D. although
Question 21: How many ______ do you study in your class?
A. subjects
B. weeks
C. teachers
D. students
Choose the underlined word or phrase that needs correcting.
Question 22: The girl whom you met last night was used to be a singer.
A
B
C
D
Question 23: Unless you don’t work hard, you won’t pass the exam.
A
B
C
D
Question 24: The farmers work hardly on the fields all day.
A
B
C
D
Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.
Question 25: A. devote
B. birthday
C. money
D. lorry
Question 26: A. chemistry B. memory
C. important
D. holiday
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
Question 27: A. difficult
Question 28: A. meat

B. cut
B. team

C. dumb
C. clear

D. use
D. sea

PART B: WRITING (3 MARKS)
Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten one
is closest in meaning to the original one.
Question 1: “I’m writing a letter to my mother now,” She said. (was)
 She said she was writing a letter to her mother then.
Question 2: Do you she a girl? She is wearing a black dress. (Who)
 Do you she the girl who is wearing a black dress?
Question 3: He retired, and then he decided to work in a school for the deaf. (After)
 After he had retired, he decided to work in a school for the deaf.
Make the sentence with the words given.
Question 4: Thousands of people attended Mother Teresa’s funeral.
 How many people attended Mother Teresa’s funeral?
Write the correct form of the words in brackets.
Question 5: Did you read the __________ for the new TV channel? It sounds very interesting.
(advertise) => advertisement
Question 6: This room __________ white. That’s why it looks so bright. (just/repaint)
=> has just been repainted
THE END.


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
ĐỒNG THÁP
___________________

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I
Năm học: 2012-2013
Môn thi: Tiếng Anh 10 – chương trình chuẩn
Thời gian làm bài: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

Họ và tên thí sinh: _____________________________________
Số báo danh: ___________________

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)
Read the passage and choose the best word for each blank./
Read the passage and choose the best answer for each question.
Last week I made the mistake of visiting the village where I grew up. It was a small, friendly
community with two farms and a number of old cottages round the village green. I realized very quickly
that although in many ways it appears unchanged, in reality hardly anything is the same. All the pretty
cottages are there, of course, and both the picturesque farmhouses. But none of the inhabitants are
country people. All of them are commuters, who leave early every morning for the nearby town. Neither
of the farmhouses is attached to a farm these days; the land has been sold and is managed by somebody
in an office somewhere who has little interest in the village itself There are a few new houses, but they
have no local character; you can see the same style anywhere in the country. The whole of the village, in
fact, has been tidied up so much that it has become nothing more than just another suburb.

Question 1: The writer…………………………………………..
A. like living in a farmhouse
B. used to live in a cottage
C. grew up in a small rural community
D. came back from the village

Question 2: When he revisited his village, he quickly realized that……………
A. the village changed a lot in appearance
B. everything has almost changed
C. all the pretty cottages as well as the farmhouses have been rebuilt.
D. . the residents of the village are all commuters.

Question 3: Neither of the farmhouses……………………………………..
A. has a connection with a farm
B. has been sold
C. is attached to the farmers
D. is managed by the commuters

Question 4: According to the writer,………………………………..
A. the village now has no local character
B. . all the new houses are the same style
C. the village is more tidy than it used to.


D. the village has become nothing but a suburb

Question 5: Which of the following is not mentioned in the passage?
A. The writer has visited the village several times before.
B. The writer revisited his village last week
C. All of inhabitants are commuters.
D. The village nowadays has become another suburb

Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.
Question 6: Despite his injured foot, he managed to walk to the nearest town
A. Because of his injured foot, he manage to walk to the nearest town.
B. He managed to walk to the nearest town although his foot was injured.
C. In spite of his foot was injured, he managed to walk to the nearest town
D. He managed to walk to the nearest town because his foot was injured.
Question 7: Jane couldn’t come to my birthday party. This made me feel sad.
A. Jane couldn’t come to my birthday party who made me feel sad
B. .Jane couldn’t come to my birthday party, which made me feel sad
C. Jane couldn’t come to my birthday party which made me feel sad
D. Jane couldn’t come to my birthday party that made me feel sad

Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases.
Question 8: . Since Mr Hassan.............. president, both taxes and unemployment ..............
A. has become/ increased
C. became/ increased

B. became/ have increased
D. has become/ have increased

Question 9: . By the time she (be)………. twelve, she (already /decide)........................on a career.
A. is/ had already decided
B. was/ already decided
C. was/ had already decided
D. had been/ already decided

Question 10:I work from Tuesday to Saturday, and Sunday and Monday are my………..
A. days out
B. working days
C. breaks
D. days off
Question 11:You don’t mind ……………………after the baby, do you?
A. to look
B. looking
C. looked

D. to be look

Question 12:'Look at those dark clouds!' `Yes, It looks like ................. any minute.'
A. it's raining

B. it will rain

C. it's going to rain

Question 13:................. all my warnings, he tried to fix the computer himself.
A. Although
B. In spite of
C. Because of

D. rains

D. Because


Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×