Tải bản đầy đủ

Đề thi thử môn tiếng anh

I - Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (0,2)
1.

A. think

B. therefore

C. throughout

D. thanks

2.

A. cleaned

B. played

C. used

D. hoped


3.

A. stood

B. blood

C. good

D. foot

4.

A. nation

B. natural

C. matter

D. anger

5.

A. books

B. clubs

C. hats

D. stamps

II - Choose the best answer from the four options given (A, B, C, or D) to complete each sentence.
(0,2)
6. Helen: “Where do you come from?”

~ Ann “________.”

A. I come from London

B. In London


C. Yes, I’ve just come here

D. I’m living in London

7. He ________in the cafe when she came.
A. sat

B. has sat

C. has been sitting

D. was sitting

8. Mr. Dung will be leaving ________Son La on Sunday.
A. in

B. at

9. “Pass me that pen, please!”
A. Here you are

C. from

D. for

C. Yes, please

D. It doesn’t matter

~ “________”.

B. No, it isn’t

10. Where is Huong? ~ She’s out. She said she ________back soon.
A. is

B. was

C. came

D. would be

11. Thang has applied for a ________in a new company.
A. career

B. work

C. job

D. task

C. May

D. Must

12. ________you let me take a photograph of you?
A. Will

B. Shall

13. All of us were ________that he came first. He hasn’t been working hard so far.
A. surprising

B. to surprise

C. surprised

D. to be surprised

14. I telephoned the station to make ________of the time of the train.
A. sure

B. true

C. real

D. right

C. to listen

D. listened

C. is visiting

D. was visiting

15. My brother loves ________to music very much.
A. to be listened

B. listening

16. He ________his grandparents every Sunday.
A. has visited

B. visits

17. The policeman explained to us ________to get to the airport.
A. how

B. how can we

C. how can

D. how we can

18. Several people were hurt in the accident but only one ________to hospital.
A. was taken

B. was taking

19. He ________in London at the moment.

C. has taken

D. has been taking


A. studies

B. is studying

C. has studied

D. will study

20. The college got some money by selling one of its ________old pictures.
A. useful

B. usual

C. valuable

D. helpful

III - Identify the underlined word/ phrase (A or B,C,D) that needs correcting to become an exact one.
(0,2)
21. Hurry up! She’s cut herself. It bleeds quite badly.
A

B

C

D

22. The printed paper will get out from the output path on a minute.
A

B

C

D

23. My computer doesn’t work. I think that it is broke.
A

B

C

D

24. Everybody I know like to eat chocolates and ice-cream.
A

B

C

D

25. The teacher is telling the pupils what to use the new equipment.
A

B

C

D

IV - Read the following passage, then choose the correct answer to questions 26 - 30. (0,2)
Solar energy is a long lasting source of energy, and it can (26)________almost anywhere.
To generate solar energy, we only need solar cells and (27)________! Solar cells can easily be
installed on house (28)________, so we don’t need any new space. Compared to other renewable
sources, they also possess many advantages: wind and water power rely on turbines which
(29)________noisy, expensive and which take up large space. Solar cells are totally silent and
(30)________. As they have no moving parts, they require little maintenance and have a long
lifetime.
26. A. be used

B. is used

C. be using

D. to be used

27. A. the earth

B. the planet

C. the sun

D. the moon

28. A. yards

B. roofs

C. gardens

D. doors

29. A. is

B. be

C. are

D. was

30. A. polluted

B. polluting

C. non-polluted

D. non-polluting

V - Read the following passage, then choose the correct answer to questions 31 - 35. (0,4)
Devastating floods along the coast have left many people homeless. People are asked to help
by donating food, clothes, furniture, and other supplies to the Assistance Fund. Donations of bottled
water are especially needed, since the floods have disrupted the local water supply. In addition,
volunteers are needed to travel to the flooded area to help distribute the donations.
31. What does this notice concern?
A. Help for flood victims B. Safety precaution C. Dangerous roads
weather

D. Warning about

32. What kind of supplies is NOT mentioned?
A. Furniture

B. Clothing

C Food.

D. Medicine

C. Places to stay

D. Teacher

33. In addition to supplies, what is needed?
A. Volunteers

B. New bridges

34. “devastating floods” in line 1 refer to those that_________.


A. happen suddenly

B. are very short

C. last for a long time D. cause a lot of damage

35. The word “donating” in line 2 is closest in meaning to_________.
A. selling

B. buying

C. giving

D. taking

VI - Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (0,4)
36. I couldn’t sleep. I was tired.
Although_________________________________.
37. The planet is Venus. The planet is closest to the Earth.
- The planet
which___________________________________________________________________.
38. They have just sent an ambulance to the school.
- An
ambulance_____________________________________________________________________.
39. “There are flights from Nha Trang to Ha Noi twice a week” they said to me.
- They told
me______________________________________________________________________.
40. “Don’t interrupt me while I am speaking.” Nam said to Hoa.
- Nam told Hoa
not__________________________________________________________________.


KEY
I - Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (0,2)
1.

A. think

B. therefore

C. throughout

D. thanks

2.

A. cleaned

B. played

C. used

D. hoped

3.

A. stood

B. blood

C. good

D. foot

4.

A. nation

B. natural

C. matter

D. anger

5.

A. books

B. clubs

C. hats

D. stamps

II - Choose the best answer from the four options given (A, B, C, or D) to complete each sentence.
(0,2)
6. Helen: “Where do you come from?”

~ Ann “________.”

A. I come from London

B. In London

C. Yes,I’ve just come here

D. I’m living in London

7. He________in the cafe when she came.
A. sat

B. has sat

C. has been sitting

D. was sitting

8. Mr. Dung will be leaving________Son La on Sunday.
A. in

B. at

9. “Pass me that pen, please!”
A. Here you are

C. from

D. for

C. Yes, please

D. It doesn’t matter

~ “________”.

B. No, it isn’t

10. Where is Huong? ~ She’s out. She said she________back soon.
A. is

B. was

C. came

D. would be

11. Thang has applied for a________in a new company.
A. career

B. work

C. job

D. task

C. May

D. Must

12. ________you let me take a photograph of you?
A. Will

B. Shall

13. All of us were________that he came first. He hasn’t been working hard so far.
A. surprising

B. to surprise

C. surprised

D. to be surprised

14. I telephoned the station to make________of the time of the train.
A. sure

B. true

C. real

D. right

C. to listen

D. listened

C. is visiting

D. was visiting

15. My brother loves________to music very much.
A. to be listened

B. listening

16. He________his grandparents every Sunday.
A. has visited

B. visits

17. The policeman explained to us________to get to the airport.
A. how

B. how can we

C. how can

D. how we can

18. Several people were hurt in the accident but only one________to hospital.
A. was taken

B. was taking

C. has taken

D. has been taking


19. He________in London at the moment.
A. studies

B. is studying

C. has studied

D. will study

20. The college got some money by selling one of its________old pictures.
A. useful

B. usual

C. valuable

D. helpful

III - Identify the underlined word/ phrase (A or B,C,D) that needs correcting to become an exact one.
(0,2)
21. Hurry up! She’s cut herself. It bleeds quite badly.
A

B

C

D

22. The printed paper will get out from the output path on a minute.
A

B

C

D

23. My computer doesn’t work. I think that it is broke.
A

B

C

D

24. Everybody I know like to eat chocolates and ice-cream.
A

B

C

D

25. The teacher is telling the pupils what to use the new equipment.
A

B

C

D

IV - Read the following passage, then choose the correct answer to questions 26 - 30. (0,2)
Solar energy is a long lasting source of energy, and it can (26)________almost anywhere.
To generate solar energy, we only need solar cells and (27)________! Solar cells can easily be
installed on house (28)________, so we don’t need any new space. Compared to other renewable
sources, they also possess many advantages: wind and water power rely on turbines which
(29)________noisy, expensive and which take up large space. Solar cells are totally silent and
(30)________. As they have no moving parts, they require little maintenance and have a long
lifetime.
26. A. be used

B. is used

C. be using

D. to be used

27. A. the earth

B. the planet

C. the sun

D. the moon

28. A. yards

B. roofs

C. gardens

D. doors

29. A. is

B. be

C. are

D. was

30. A. polluted

B. polluting

C. non-polluted

D. non-polluting

V - Read the following passage, then choose the correct answer to questions 31 - 35. (0,4)
Devastating floods along the coast have left many people homeless. People are asked to help
by donating food, clothes, furniture, and other supplies to the Assistance Fund. Donations of bottled
water are especially needed, since the floods have disrupted the local water supply. In addition,
volunteers are needed to travel to the flooded area to help distribute the donations.
31. What does this notice concern?
A. Help for flood victims B. Safety precaution C. Dangerous roads
weather

D. Warning about

32. What kind of supplies is NOT mentioned?
A. Furniture

B. Clothing

C Food.

D. Medicine

C. Places to stay

D. Teacher

33. In addition to supplies, what is needed?
A. Volunteers

B. New bridges


34. “Devastating floods” in line 1 refer to those that_________.
A. happen suddenly

B. are very short

C. last for a long time D. cause a lot of damage

35. The word “donating” in line 2 is closest in meaning to_________.
A. selling

B. buying

C. giving

D. taking

VI - Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (0,4)
36. I couldn’t sleep. I was tired.

- Although I was tired, I couldn’t sleep.

37. The planet is Venus. The planet is closest to the Earth.
-

The planet which is closet to the earth is Venus.

38. They have just sent an ambulance to the school. - An ambulance has just been sent to the
school.
39. “There are flights from Nha Trang to Ha Noi twice a week” they said to me.
-

They told me that there were flights from Nha Trang to Ha Noi twice a week.

40. “Don’t interrupt me while I am speaking.” Nam said to Hoa.
-

Nam told Hoa not to interrupt him while he was speaking.

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC NĂM 2013
Môn : TIẾNG ANH; Khối: D
Họ và tên thí sinh: ………………………………………….
Số báo danh: ………………………………………………..Thời gian làm bài: 90 phút. Không kể
thời gian phát đề
ĐỀ THI GỒM 80 CÂU; TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best
completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to
the original one
Question 1: ……….. be needed, the water basin would need to be dammed.
A. Hydroelectric power should
B. When hydroelectric power
C. Hydroelectric power
D. Should hydroelectric power
Question 2: The replacement of shops such as the groceries’ and chemist’s by cafes………….. the
housewives with insufficient facilities for shopping.
A. leave
B. have left
C. has left
D. to have left
Question 3: Deborah is going to take extra lessons to………. what she missed while she was away.
A. catch up on
B. cut down on
C. put up with
D. take up with
Question 4: Jane: Thank you for a lovely evening.
Barbara: ………………………………
A. You are welcome
B. Have a good day
C. Thanks
D. Cheer!
Question 5: I have English classes …………day - on Mondays, Wednesdays and Fridays.
A. all other
B. each other
C. every other
D. this and the other
Question 6: She was ………………she could not say anything.
A. so surprised at the news that
B. such surprised at the news that
C. so surprised of the news that
D. so that surprised for the news
Question 7: There is a huge amount of ………associated with children’s TV shows nowadays.
A. produce
B. manufacturing
C. merchandising
D. sales
Question 8: British and Australian people share the same language, but in other respects they are as
different as ………..


A. cats and dogs
B. chalk and cheese
C. salt and pepper
D. here and there
Question 9: It’s essential that every student …………the exam before attending the course.
A. pass
B. passes
C. would pass
D. passed
Question 10: I decided to go to the library as soon as I…………….
A. finish what I did
B. would finish what I did
C. finished what I did
D. finished what I was doing
Question 11: ………………..in the street yesterday was very friendly.
A. The mounted police, who I saw
B. The mounted police I saw whom
C. Who is the mounted police I saw
D. The mounted police whom I saw
Question 12: A washing machine of this type will certainly………….normal domestic use.
A. stand up for
B. come up with
C. get on to
D. take down with
Question 13: “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the
back”, the teacher said.
A. visible
B. audible
C. edible
D. eligible
Question 14: Ancient Egyptians mummified their dead through the use of chemicals, ………….
ancient Peruvians did through natural processes.
A. because
B. whereas
C. even though
D. whether or not
Question 15: It is very difficult to…………the exact meaning of an idiom in a foreign language.
A. convert
B. convey
C. exchange
D. transfer
Question 16: Issues from price, place, promotion, and product are………….of marketing strategies
planning, despite growing calls to expand the range of issues in today’s more complex world.
A. these that are among the most conventional concerns
B. among the most conventional concerns
C. they are among the most conventional concerns
D. those are among the most conventional concerns
Question 17: Please cut my hair …………….the style in this magazine.
A. the same length as
B. the same length like C. the same long like
D. the same long as
Question 18: Carbon dioxide may be absorbed by trees or water bodies, or it may stay in the
atmosphere when………., while it is only in the atmosphere that chlorofluorocarbons find their
home.
A. by releasing emissions from cars
B. released from car emissions
C. cars that release emissions
D. emissions are released by cars
Question 19: Half of the children were away from school last week because of……..of influenza.
A. a break- out
B. a breakthrough
C. an outburst
D. an outbreak
Question 20: A: This grammar test is the hardest one we’ve ever had this semester!
B: …………………but I think it’s quite easy.
A. I couldn’t agree more.
B. I understand what you’re saying.
C. You’re right.
D. I don’t see in that way.
Question 21: So little………….about mathematics that the lecture was completely beyond me.
A. I have known
B. I knew
C. do I know
D. did I know
Question 22: It’s a formal occasion so we’ll have to…….to the nines- no jeans and pullovers this
time!
A. hitch up
B. put on
C. wear in
D. get dressed up
Question 23: …………so aggressive, we’d get on much better.
A. She was not
B. Had she not
C. Weren’t she
D. If she weren’t
Question 24: On the second thought, I believe I will go with you to the theater.
A. Upon reflection
B. After discussing with my wife
C. For this time only
D. For the second time
Question 25: A: …………………………………….
B: Oh, thank you. I just got it yesterday.
A. When have you got this beautiful dress?
B. How a beautiful dress you’re wearing!
C. You’ve just bought this beautiful dress, haven’t you? D. That’s a beautiful dress you have on!
Question 26: I studied English for four years in high school. …………… had trouble talking with


people when I was traveling in the US.
A. Therefore, I
B. Otherwise, I
C. Although I
D. However, I
Question 27: ………….in the atmosphere is the temperature falling below freezing.
A. Frost is produced
B. Frost produces
C. What produces frost
D. What is frost produced
Question 28: All………….is a continuous supply of the basic necessities of life.
A. what is needed
B. for our needs
C. the thing needed
D. that is needed
Question 29: He said that the plane had already left and that I…………………an hour earlier.
A. Must have arrived
B. had to arrive
C. should have arrived
D. was supposed to arrive
Question 30: There seems to be a large ………. between the number of people employed in service
industries, and those employed in the primary sectors.
A. discriminate
B. discretion
C. discrepancy
D. distinguish

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct word or phrase for each of the blanks from 31- 40
COULD COMPUTER GAMES BE GOOD FOR YOU AFTER ALL
In Britain, the average young person now spends more money on games each year than on going to
the cinema or renting videos. But is this……..31……a bad thing? For years, newspaper reports
have been ………32….. that children who spend too much time playing computer games become
unsociable, bad- tempered, even violent as a……..33…… But new research,……34…… out in
both Europe and the USA, suggests that the opposite may be true.
Indeed, playing some of the more complicated games may help people of all ages to improve
certain skills. Researchers claim that this is because the games………35……the brain work harder
in certain ways, like……..36……sounds and movements quickly and identifying what they are.
The fact that people play the games repeatedly……..37…….. that they get a lot of practice in these
skills which are therefore likely to become highly developed.
Social skills may benefit, too. Researchers in Chicago think that fans of first- person shooter
games……38…… “Counterstrike” are better than non-players when it comes to building trust and
co-operation, and that this……..39……them to make good friendships and become strong members
of their communities. So rather than……..40…….up computer games, perhaps young people need
to spend more time on them?
Question 31. A. necessarily
B. certainly
C. fully
D. nearly
Question 32. A. speaking
B. informing
C. telling
D. saying
Question 33. A. product
B. result
C. reason
D. conclusion
Question 34. A. worked
B. thought
C. turned
D. carried
Question 35. A. make
B. force
C. push
D. keep
Question 36. A. realizing
B. noticing
C. imagining
D. solving
Question 37. A. means
B. asks
C. brings
D. causes
Question 38. A. in order to
B. such as
C. due to
D. as well as
Question 39. A. supports
B. helps
C. shows
D. serves
Question 40. A. giving
B. ending
C. taking
D. stopping
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 41 to 50
A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker.
The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of


language, communicating with a group or an individual and specialized communication through
performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that
is pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself,
and by speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch
and melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate
uncertainty or fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and
feelings over and above the words chosen, or may belie them. Here the participant’s tone can
consciously or unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest,
fatigue, anxiety, enthusiasm or excitement, all of which are .usually discernible by the acute
listener. Public performance is a manner of communication that is highly specialized with its own
techniques for obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and
in the case of singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability
to create empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication.
Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and
emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy,
aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a
clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident
front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given
conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the
speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by
constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.
Question 41. What does the passage mainly discuss?
A. The function of the voice in performance
B. Communication styles
C. The connection between voice and personality
D. The production of speech
Question 42. What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect
ideas and feelings over and above the words chosen" in lines 8- 9?
A. Feelings are expressed with different words than ideas are.
B. The tone of voice can carry information beyond the meaning of words.
C. A high tone of voice reflects an emotional communication.
D. Feelings are more difficult to express than ideas.
Question 43. The word "Here" in line 9 refers to……………
A. interpersonal interactions
B. the tone
C. ideas and feelings
D. words chosen
Question 44. The word "derived" in line 13 is closest in meaning to………
A. discussed
B. prepared
C. registered
D. obtained
Question 45. Why does the author mention "artistic, political, or pedagogic communication" in line
14-15?
A. As examples of public performance
B. As examples of basic styles of communication
C. To contrast them to singing
D. To introduce the idea of self-image
Question 46. According to the passage, an exuberant tone of voice may be an indication of a
person's………
A. general physical health
B. personality
C. ability to communicate D. vocal quality
Question 47. According to the passage, an overconfident front may hide…………
A. hostility
B. shyness
C. friendliness
D. strength
Question 48. The word "drastically" in line 21 is closest in meaning to……………
A. frequently
B. exactly
C. severely
D. easily
Question 49. The word "evidenced" in line 22 is closest in meaning to……………
A. questioned
B. repeated
C. indicated
D. exaggerated
Question 50. According to the passage, what does a constricted and harsh voice indicate?
A. Lethargy
B. Depression
C. Boredom
D. Anger
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is


pronounced differently from that of the rest ones
Question 51:
Question 52:
Question 53:
Question 54:
Question 55:

A. merchant
A. colonel
A. obstacle
A. amuses
A. Valentine

B. sergeant
B. journal
B. obscure
B. purses
B. imagine

C. commercial
C. touring
C. obsession
C. blouses
C. discipline

D. term
D. adjourn
D. oblivious
D. pleases
D. determine

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions from 56 - 64
Butterflies are among the most extensively studied insects—an estimated 90 percent of the
world's species have scientific names. As a consequence, they are perhaps the best group of insects
for examining patterns of terrestrial biotic diversity and distribution. Butterflies also have a
favorable image with the general public. Hence, they are an excellent group for communicating
information on science and conservation issues such as diversity.
Perhaps the aspect of butterfly diversity that has received the most attention over the past
century is the striking difference in species richness between tropical and temperate regions.
For example, in 1875 one biologist pointed out the diversity of butterflies in the Amazon
when he mentioned that about 700 species were found within an hour's walk, whereas the total
number found on the British islands did not exceed 66, and the whole of Europe supported only
321. This early comparison of tropical and temperate butterfly richness has been well confirmed.
A general theory of diversity would have to predict not only this difference between
temperate and tropical zones, but also patterns within each region, and how these patterns vary
among different animal and plant groups. However, for butterflies, variation of species richness
within temperate or tropical regions, rather man between them, is poorly understood. Indeed,
comparisons of numbers of species among the Amazon basin, tropical Asia, and Africa are still
mostly "personal communication" citations, even for vertebrates, In other words, unlike comparison
between temperate and tropical areas, these patterns are still in the documentation phase.
In documenting geographical variation in butterfly diversity, some arbitrary, practical
decisions are made. Diversity, number of species, and species richness are used synonymously;
little is known about the evenness of butterfly distribution. The New World butterflies make up the
preponderance of examples because they are the most familiar species. It is hoped that by focusing
on them, the errors generated by imperfect and incomplete taxonomy will be minimized.
Question 56: The word "consequence" in line 2 is closest in meaning to…………….
A. result
B. explanation
C. analysis
D. requirement
Question 57: The word "striking" in line 7 is closest in meaning to………………
A. physical
B. confusing
C. noticeable
D. successful
Question 58: Butterflies are a good example for communicating information about
conservation issues because they………
A. are simple in structure
B. have been given scientific names
C. are viewed positively by people
D. are found mainly in temperate climates
Question 59: The word “exceed” in line 10 is closest in meaning to……………….
A. locate
B. allow
C. go beyond
D. come close to
Question 60: Which of the following is NOT well understood by biologists?
A. European butterfly habitats
B. Differences in species richness between temperate and tropical regions
C. Differences in species richness within a temperate or a tropical region
D. Comparisons of behavior patterns of butterflies and certain animal groups
Question 61: All of the followings are mentioned as being important parts of a general theory of
diversity EXCEPT…………….
A. differences between temperate and tropical zones


B. patterns of distribution of species in each region
C. migration among temperate and tropical zones
D. variation of patterns of distribution of species among different animals and plants
Question 62: Which aspect of butterflies does the passage mainly discuss?
A. Their physical characteristics
B. Their adaptation to different habitats
C. Their names
D. Their variety
Question 63: The author mentions tropical Asia in lines 16-17 as an example of a location
where……
A. butterfly behavior varies with climate
B. a general theory of butterfly diversity has not yet been firmly established
C. butterflies are affected by human populations
D. documenting plant species is more difficult than documenting butterfly species
Question 64: The word "generated" in line 24 is closest in meaning to……….
A. requested
B. caused
C. assisted
D. estimated
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs
correction
Question 65: All of the mammals, dolphins are undoubtedly among the friendly to human
A
B
C
D
Question 66: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is
A
B
C
wood pulp, which is used in paper-making.
D
Question 67: All nations may have to make fundamental changes in their economic, political, and
A
B
the technological institutions if they are to preserve environment.
C
D
Question 68: Chicago's Sears Tower, now the tallest building in the world, rises 1,522 feet from the
A
B
C
ground to the top of it antenna.
D
Question 69: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting
A
B
C
to pass the exam.
D
Question 70: In just three months H.G. Wells wrote the famous classic The Time Machine for what
A
B
C
he won a Newberry Caldecot award.
D
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in
meaning to each of the following questions
Question 71: If it hadn’t been for his carelessness, we would have finished the work.
A. He was careless because he hadn’t finished the work.
B. If her were careful, we would finish the work.
C. If he had been more careful, we would have completed the work.
D. Because he wasn’t careless, we didn’t finish the work.
Question 72: The hostess made every effort to see that her guests got the food and drinks they
wanted.
A. The hostess was reluctant to offer her guests food and drinks.
B. The hostess tried hard to please her guests.


C. The guests refused the food and drinks prepared by the hostess.
D. Neither the guests nor the hostess had food or drinks.
Question 73: The meeting was put off because of pressure of time.
A. The meeting started earlier because people wanted to leave early.
B. The meeting was planned to start late because of time pressure.
C. The meeting lasted much longer than usual.
D. There was not enough time to hold the meeting.
Question 74: Twice as many men as women are insurance agents.
A. More men than women have insurance.
B. Male insurance agents outnumber female agents.
C. Women are twice as likely as men to have sold insurance.
D. Insurance is twice as difficult to sell to women as to men.
Question 75: Most people get fewer colds in the summer than in the winter.
A. A person is more likely to get a cold in the winter than in the summer.
B. More people have summer colds than winter colds.
C. People get colder in the summer than in the winter.
D. The winter is much colder than the summer.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that expresses the best
meaning formed by the given words
Question 76:. No/ doubt/ Alison/ promote
A. It’s no doubt Alison will be promoting.
B. There’s no doubt that Alison will be promoted.
C. There’s no doubt Alison will promote.
D. It’s no doubt that Alison is promoted.
Question 77: your organization/ possible/ conference/ place
A. Your organization made it possible to take place this conference.
B. Your organization made possible for this conference to take place.
C. Your organization made it possible this conference to take place.
D. Your organization made it possible for this conference to take place.
Question 78: when/ you/ make/ mind/ university/ attend?
A. When are you going to make up your mind about which university to attend?
B. When will you make up your mind which university to attend?
C. When are you going to make your mind about which university to attend?
D. When are you making up your mind about university to attend?
Question 79: I/ not see/ point/ rule/ we/ not/ cycle/ school
A. I can’t see the point of this rule which we don’t cycle to school.
B. I can’t see the point of this rule which says we can’t cycle to school.
C. I don’t see the point of this rule which we are not allowed to cycle to school.
D. I can’t see the point of rule which says we can’t cycle to school.
Question 80: despite / short day/ we/ complain/ much/ do
A. Despite such a short day, we tend to complain about having too much to do.
B. Despite such a short day, we tend to complain having too much to do.
C. Despite a short day, we tend to complain about too much to do.
D. Despite such short day, we tend to complain about having too much do.
THE END



ANSWER KEY
1. D
2. C
3. A
4. A
5. C
6. A
7. C
8. B
9. A
10. D
11. D
12. A
13. B
14. B
15. B
16. B
17. A
18. B
19. D
20. B

21. D
22. D
23. D
24. A
25. D
26. D
27. C
28. D
29. C
30. C
31. A
32. D
33. B
34. D
35. A
36. B
37. A
38. B
39. B
40. A

41. C
42. B
43. A
44. D
45. B
46. B
47. B
48. C
49. C
50. D
51. B
52. C
53. A
54. B
55. A
56. A
57. C
58. C
59. C
60. B

61. C
62. D
63. B
64. B
65. A
66. A
67. C
68. D
69. A
70. C
71. C
72. B
73. D
74. B
75. A
76. B
77. D
78. A
79. B
80. A

ĐỀ THI THỬ KỲ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2015
Môn: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined
part is pronounced differently from that of the rest.
1. A. friendly
B. religion
C. tent
D. correct
2. A. population
B. hope
C. compose
D. control
Choose the word whose main stress is placed differently from that of the rest
3. A. certificate
B. apartment
C. individual
D. biology
4. A. interview
B. shortage
C. applicant
D. supportive
5. A. irrigate
B. cosmetic
C. ancestry
D. delicate
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of
the following question.
6. We ______ out as soon as it ________ raining?
A. go/ will stop
B. will go/ stops
C. will go/ is stopping
D. go/will have stopped
7. Margaret did not remember what I _________her the day before.
A. would tell
B. had told
C. had been telling D. had been told
8. I am really __________in the way he talks, but the way he behaves.
A. excited
B. interested
C. keened
D. fond
9. I have lost my umbrella. I__________it on the bus.
A. should have left B. can leave
C. could leave
D. must have left


10. Are you getting ______well at college?
A. on
B. off
C. in
D. over
11. “I _________to see the doctor if I were you.”
A. was to go
B. had gone
C. would go
D. would be going
12. The boys proposed that their group leader.................. a camping trip.
A. organized
B. organize
C. organizes
D. organizing
13. _______ in Rome than he was kidnapped.
A. No sooner he arrived
B. Had he no sooner arrived
C. No sooner had he arrived
D. No sooner he had arrived
14. He stopped working because he was too tired
A. because of his tiredness
B. since being tired
C. for tired
D. although his tiredness
15. I didn’t get the job ____________ I had all the necessary qualifications
A. because
B. because of
C. although
D. despite
16. Living in the city is getting__________.
A. the more expensive and expensive
B. more expensive and more expensive
C. expensive and expensive
D. more and more expensive
17. She applied for training as a pilot, but they turned her ______because of her poor eyesight.
A. back
B. up
C. over
D. down
18. She seemed quite interested in buying that house, but at the last moment, she changed her _____
A. mind
B. thoughts
C. offer
D. opinion
19. My grandfather was a ______ smoker, so few people were surprised when he died of oral
cancer.
A. serial
B. heavy
C. big
D. serious
20. She was a / an ______ wife who loved her husband more than anything else in the whole
universe.
A. devoted
B. sincere
C. intelligent
D. caring
21. Different conservation efforts have been made in order to save _______ species.
A. endangered
B. danger
C. dangerous
D. endanger
22. Another conversation effort is the development of wildlife habitat reserves as they are suitable
for their _______.
A. surviving
B. survival
C. survivor
D. survive
23. Professor Berg was very interested in the diversity of cultures all over the world.
A. variety
B. changes
C. conservation
D. number.
24. We are very anxious about the result of the exam.
A. worried
B. careful
C. excited
D. careless
25. She usually spends one hour driving to work every day.
A. She usually works one hour every day.
B. It usually takes her one hour to drive to work every day.
C. She usually goes to work by car once a day.
D. It usually takes her one hour to work on her car everyday.
26. I’d rather be hungry than eat that food.
A. I am hungry and I want to eat that food.
B. I can’t stand being hungry so I’ll eat that food.
C. I am hungry enough to eat that food.


D. I prefer being hungry to eating that food.
27. There are many factors contributing to air pollution.
A. Air pollution results in many consequences.
B. Air pollution is contributing to these phenomena.
C. Air pollution is the result of burning forests.
D. Factors contributing to air pollution are numerous.
28. “I’ve enjoyed myself very much. But it’s very late, so _________.”
A. take good care
B. have a good day
C. goodbye for now
D. it’s great fun, thanks
29. – Mike: “Our living standards have been improved greatly.” – Susan: “_________.”
A. Thank you for saying so
B. Sure. I couldn’t agree more
C. No, it’s nice to say so
D. Yes, it’s nice of you to say so
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs
correction in each of the following questions.
30. (A) The very first night I (B) was in Australia, I (C) couldn't have slept until early (D) in the
morning.
31. I (A) didn’t see Marry since she (B) went (C) to live in (D) the capital
32. It (A) was in this school (B) where I studied (C) when I was (D) a little girl.
33. The meeting was so (A) length that (B) many people had (C) to leave before it (D) ended.
34. (A) Follow vaporisation, a (B) reduction in temperature will (C) result in (D) condensation.
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate
the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
Widespread doubt about women’s intellectual ability led most societies to deny ……
35……., employment and many legal and political rights to women. It was men …36……..
controlled most positions of employment and power in society.
The struggle …37……. women’s rights – the rights that …38…….. the same social,
economic, and political status for women as for men – began in the 18 th century during a period
known as the Age of Enlightenment. Duuring this period, ……39….. philosophers in Europe began
to argue that all individuals, male or female, were born with natural ……40….. that made them free
and equal. These pioneer thinkers advocated that women should not be discriminated against on the
……41… of their sex.
Today, although their status ……42….. in different countries, women in most parts of the
world have gained ……43….. legal rights. The most important of these are: the right to have equal
work opportunities and pay to men, the right to vote, and the right ……44….. formal education.
35. A. education
B. educated
C. educating
D. educational
36. A. which
B. where
C. who
D. whose
37. A. of
B. against
C. for
D. to
38. A. has
B. establish
C. improve
D. change
39. A. political
B. politic
C. politics
D. politicized
40. A. rights
B. authority
C. power
D. influence
41. A. fact
B. matter
C. basis
D. basic
42. A. changes
B. tranforms
C. alters
D. varies


43. A. signified
B. significance
C. significantly
D. significant
44. A. at
B. to
C. for
D. in
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate
the correct answer to each of the questions.
Pandemic (dịch bệnh)
Diseases are a natural part of life on Earth. If there were no diseases, the population would grow too
quickly, and there would not be enough food or other resources. So in a way, diseases are nature's
way of keeping the Earth in balance. But sometimes they spread very quickly and kill large
numbers of people. For example, in 1918, an outbreak of the flu spread across the world, killing
over 25 million people in only six months. Such terrible outbreaks of a disease are called
pandemics.
Pandemics happen when a disease changes in a way that our bodies are not prepared to fight. In
1918, a new type of flu virus appeared. Our bodies had no way to fight this new flu virus, and so it
spread very quickly and killed large numbers of people. While there have been many different
pandemic diseases throughout history, all of them have a few things in common.
First, all pandemic diseases spread from one person to another very easily. Second, while they may
kill many people, they generally do not kill people very quickly. A good example of this would be
the Marburg virus. The Marburg virus is an extremely infectious disease. In addition, it is deadly.
About 70-80% of all the people who get the Marburg virus die from the disease. However, the
Marburg virus has not become a pandemic because most people die within three days of getting the
disease. This means that the virus does not have enough time to spread to a large number of people.
The flu virus of 1918, on the other hand, generally took about a week to ten days to kill its victims,
so it had more time to spread.
While we may never be able to completely stop pandemics, we can make them less common.
Doctors carefully monitor new diseases that they fear could become pandemics. For example, in
2002 and 2003, doctors carefully watched SARS. Their health warnings may have prevented SARS
from becoming a pandemic.
45. This passage is mainly about ____.
A. how to prevent pandemic diseases.

B. pandemic diseases.

C. pandemic diseases throughout history. D. why pandemics happen.
46. According to paragraph 1, how are diseases a natural part of life on Earth?
A. They prevent pandemics.

B. They help control the population.

C. They help the world grow quickly.

D. They kill too many people.

47. Based on the information in the passage the term pandemics can best be explained as ___.
A. diseases with no cure
B. diseases that spread quickly and kill large numbers of people
C. a deadly kind of flu


D. new diseases like SARS or the Marburg virus
48. According to the passage, what causes pandemics?
A. Changes in a disease that the body cannot fight
B. Careless doctors who do not watch the spread of diseases
C. Population growth that the world cannot support
D. The failure to make new medicines
49. According to the passage, all of the following are true of the 1918 flu pandemic EXCEPT that
____.
A. it involved a new kind of flu virus
B. it killed over 25 million people
C. it was the last pandemic in history
D. it took a little over a week to kill its victims
50. The word it in the passage refers to ____.
A. disease

B. flu virus

C. pandemics

D. bodies

51. Which of the following is mentioned as a common feature of all pandemic diseases?
A. They spread from people to people very slowly.
B. They may kill many people very quickly.
C. They do not kill people very quickly.
D. They kill all the victims.
52. According to paragraph 3, why hasn't Marburg virus become a pandemic?
A. It is not a deadly disease.
B. It does not spread from person to person easily.
C. Doctors have prevented it from becoming a pandemic.
D. It kills people too quickly.
53. The word monitor in the passage is closest in meaning to ____.
A. fight

B. prevent

C. watch

D. avoid

54. The author mentions SARS in order to ____.
A. give an example of a highly dangerous disease.
B. suggest that SARS will never become a pandemic.
C. give an example of the successful prevention of a pandemic.
D. suggest that there may be a new pandemic soon.
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate
the correct answer to each of the questions.
What I love about my job is the variety. I get enquiries (việc điều tra) from people all over
the world asking me how they should go about setting up their own website. I’ve been asked about
so many subjects - anything from someone wanting to teach people how to throw boomerangs to
another people selling paper flowers which they make at home in their spare time.


Obviously with all the thousands of websites available at the click of a button, you want to
create an impression with your website so that it becomes a must-see destination. Not everyone is
prepared, however, for the way in which a website can become so popular that it actually has to be
closed down.
When people first set up their websites they probably pay their web advertiser a monthly fee
based on the number of hits (visitors) or page impressions their site receives. If they can pay their
monthly fee without it costing them too much, that is the best that most people hope for. One guy,
Pete Bennett, whom I helped, wanted to set up a one-stop shop to provide decent images of the
world’s flags. He’d been fascinated by flags since his boyhood and had no idea that thousands of
other people share his passion. Anyway, in one month his web page had over 1.5 million hits. As a
result his internet provider trebled (gấp 3) the fee that he was being charged. He wasn’t a rich
person and he couldn’t afford to spend that amount of money on a hobby without any benefit to
him, so he decided to carry advertising on his site. He found a company which specializes in
smaller sites and adverts were added to the pages on his website. So, although he doesn’t make a
huge profit, at least his hobby provides him with a small income.
If you have specialist skills or expertise, it can pay you to sell the products that people want.
I helped one woman design a page to advertise the fact that she tells fortunes, based on the
information that her clients supply her with. If you want her to tell your fortune, you fill in a
questionnaire online -- your age, date of birth, hobbies, interests and so on and for a small fee she emails you back your fortune. You can print it out and it looks really good, decorated with moons
and stars, your zodiac (hoàng đạo) sign and your birthstone. I tried it myself and although I’m not
sure I believe it, my future according to her is positive and exciting. I also found out that for
someone born in August, like me, the birthstone is a peridot (đá/ngọc peridot), a pale green stone
which I’d never even heard of!
I also get a fair number of complaints from people e-mailing me to say that they can’t access
the website. When they click on the site a message appears on their screen saying ‘An error has
occurred in the script (bản chính) on this page’. This usually happens when someone has tried to
achieve fancy effects on their website by using programming techniques based on a scripting
language. This means that unless they really know what they are doing, whoever designed the site
has probably made a mistake in their programming. This is where people like me come in. Most
computer instruction guides make things appear quite straightforward, but unless you’re very
skilled, you’re likely to run into problems. It’s generally worth getting a professional to help you set
up your site in the first place -- otherwise people like me would be out of work. And let’s face it,
this is big business.
55. What does Paul Howells enjoy most about his job?
A. Dealing with different people.
B. His worldwide contacts.
C. Teaching design skills.
D. The range of topics.
56. What does Paul mean by ‘a must-see destination’ in paragraph 2?
A. A website that can no longer be seen
B. A website that everyone wants to visit
C. A website that does not make a charge
D. A website that has been well prepared
57. Why did Pete Bennett set up a website on flags?
A. He knew lots of people shared his interest.
B. He hoped to make a lot of money.
C. A web advertiser wanted to sell flags.
D. He’d been interested in flags for years.
58. What word can best replace the word “hits” in paragraph 3?


A. bad effects
B. beats
C. attacks
D. visits
59. Why did Pete Bennett accept advertising on his website?
A. To attract more hits.
B. To repay the huge fee.
C. To add more interest.
D. To help him earn some money.
60. Who are the “clients” in paragraph 4 referred to?
A. Interested people
B. Web page designers
C. Internet providers
D. Product advertisers
61. Why do error messages sometimes appear?
A. People make a mistake in their e-mail address.
B. People try to put too much on the web page.
C. People have used a program incorrectly.
D. People have clicked on the wrong button.
62. What comment does Paul make about setting up a website?
A. It is usually fairly easy to do.
B. You must use a good instruction guide.
C. It can be quite complicated.
D. You should rely on your own skills.
63. What word can best replace the word “script” in paragraph 5?
A. instruction
B. picture
C. handwriting
D. play
64. What does Paul’s final sentence suggest about his work?
A. There’s a lot of money to be made in designing websites.
B. There are far too many websites on the internet.
C. There’s a big chance of becoming unemployed.
D. There are more web page designers than necessary.
Writing:
Part 1: Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the
sentence printed before it.
1. It’s a pity my father didn’t go home early
→ I wish .....................................................................................................
2. He didn’t see the signal, so he didn’t stop
→ If he ........................................................................................................
3. Why don’t we listen to pop music?
→I suggest ..................................................................................................
4. It is worthless complaing to him about the matter.
→ If I ..........................................................................................................
5. He failed the examination again
→ He didn’t succeed ..................................................................................
Part 2: In about 120 words, write a paragraph to describe the job you like most.

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA 2015


I. PHẦN TRẮC NGHIỆM:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

B
A
C
D
B
B
B
B
D
A

11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

C
B
C
A
C
D
D
A
B
A

21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A
B
A
A
B
D
D
C
B
C

31
32
33
34
35
36
37
38
39
40

A
B
A
A
A
C
C
B
A
A

41 C
42 D
43 D
44 B
45 B
46 B
47 B
48 A
49 C
50 B

51 C
52 D
53 C
54 C
55 D
56 B
57 D
58 D
59 D
60 A

61
62
63
64

C
C
A
A



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×