Tải bản đầy đủ

Đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Đa Phúc, Hà Nội năm học 2016 - 2017 có đáp án

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
DA PHUC HIGH SCHOOL
THE FIRST TERM TEST FOR GRADE 12 STUDENTS
Time allowance: 45 minutes
School year: 2016-2017
Student'code:.................................

Mã đề: 141

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined
word(s) in each of the following sentences.
1. Mr. Smith's new neighbors appear to be very friendly. A. amicable

B. futile

C. hostile

D. inapplicable

2. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East.
A. expensive


B. difficult to operate

C. simple and easy to use

D. complicated

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the
following exchanges.
3. "I have bought you a doll. Happy birthday to you!" - "_____. "
A. Not at all!

B. How lovely the doll is! Thanks

C. The same to you!

D. Have a nice day!

4. "I've passed my final exam."- Tom: "____________"
A. It's nice of you to say so. B. Good luck.

C. That's a good idea.

D. Congratulations!

III. Choose the option that has the nearest meaning to the sentence given
5. The last time I went to the museum was a year ago.
A. I have not been to the museum for a year.

B. A year ago, I often went to the museum.

C. My going to the museum lasted a year.

D. At last I went to the museum after a year.

6. If only I had studied hard enough to pass the final exam.
A. I regret not studying hard enough to pass the final exam.
B. I had studied hard enough and I passed the final exam.
C. I studied too hard to pass the final exam.


D. I studied hard otherwise I would fail the final exam.

7. Many people think Steve stole the money.
A. It was not Steve who stole the money.

B. Steve is thought to have stolen the money.

C. Many people think the money is stolen by Steve.

D. The money is thought to be stolen by Steve.

8. "I'm sorry I didn't ring you early," Tom said to Lan
A. Tom was sorry Lan not ringing her early
Code 141 – Page 1/5

B. Tom apologized for not ringing Lan early.


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
C. Tom told Lan that he hadn't rung Lan realy.

D. Tom said he was sorry for hadn't rung Lan early.

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or
phrase that best fits each of the numbered blanks.
The Tundra, a very cold flat land situated at the Artic region of North America, is covered with snow all year
round. In the olden days, the Eskimos who lived there led a nomadic life. They moved from place to place in search of
food for their families.
They lived in igloos which were dome-shaped houses built of snow and ice-blocks. The main food was the meat
of animals which they killed or trapped around their land.
The Eskimos practiced and organized family system. It was the father's work to do hunting and fishing. he also
had to make boats, tools, sledges and weapons out of animal skins, bones, ivory and stones. he was also responsible for
providing the transportation system of the family.
The mother's duty was to skin and cut up the animals and prepare the meat. she also had to cook the meals and
make all her family's clothes from the skin. Sometimes she helped to collect food by catching small fish or by gathering
birds' eggs.
When the children reached the age of nine or ten, they would start learning the skills they needed. The girls would
watch and learn from their mothers how to cook and sew. The boys would follow their fathers to learn all the skills about
hunting and fishing.
The grandparents helped to take care of the children. They told them stories and taught them about the Eskimo way
of life.
Today most of the Eskimos lead a modern way of life. They live in wooden houses in the village. Their houses have
all the facilities of modern living. they buy their food, clothes and weapon from the store owned by the Europeans. Their
children attend the village school. Nowadays the Eskimos move from place to place on snow-mobiles, their most common
form of transport.
9. What was the mother's duty at home ?
A. To go hunting and fishing.

B. To cook and sew.

C. To tell stories. D. To learn

C. In wooden houses.

D. In stores.

new skills.
10. Where do the present Eskimos live ?
A. In igloos

B. In brick houses

11. Who shouldered the heaviest responsibility in an Eskimo family ?
A. The father

Code 141 – Page 2/5

B. The grandparents

C. The mother

D. The children


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
12. The word "gathering" can best be replaced with______A. keeping B. collecting C. finding

D.

cooking
13. The word "practiced" can best be replaced with______A. Started B. Followed C. Played

D. Obtained

14. The Eskimos of the Tundra led a nomadic life because______
A. they killed or trapped animals around their land. B. they moved from place to place to look for food for their
families
C. they lived in igloos which were built out of snow.

D. the land is covered with snow all the year round.

15. Which of the following phrases refers to a region? A. The Tundra

B. the Eskimos

C. an igloos D. an

ice-block
V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the
other three in pronunciation in each of the following questions.
16. A. kissed

B. raised

C. helped

D. forced

17. A. exciting

B. experience

C. existence

D. explanation

VI. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
18. If a boss wants to have a well-qualified staff, he should have to pay his employees……………..
A. appropriate

B. appropriately

C. appropriateness

D. appropriation

19. I hate ………. personal questions by newly-acquainted friends.
A. of asking

B. being asking

C. to be asking

D. to be asked

20. UCSA is a central agency which acts on……….. of UK universities and colleges of higher education.
A. behind

B. behalf

C. benefit

D. belief

21. By the time we got to the party everything ………A. ate
eaten

B. had eaten

C. had been

D. was eaten

22. Within _______ few years, _______ private space travel has gone from concept to reality.
A. the / the

B. Ø / an

C. a / Ø

D. the / a

23. In New Zealand, students……………. secondary school at the ages from about 13 to 18.
A. do

B. take

C. attend

D. assess

24. If he ……… well on the training courses last year, he ……….. offered the promotion now.
A. had done / would have been

B. had done / would be

25. He died ……………..pneumonia. A. of

B. for

C. did / were

D. did / would be
C. by

26. They've just found the couple and their car…….. were swept away during the heavy storm last week.
A. that
Code 141 – Page 3/5

B. which

C. whose

D. when

D. in


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
27. Pointing at someone is usually considered ………….. and even rude.
A. appropriate

B. impolite

C. unnecessary

D. suitable

28. The first thing you have to do is to fill in this ….… form. A. application B. applyC. applicant

D. applying

VII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of
the following questions.
29. When (A) he goes (B) to see (C) them last night, they were playing (D)cards.
30. George isn't enough intelligent (A) to pass (B) this (C) economics exam without (D) help.
31. The Prizken Prize is given (A) every year to architects their (B) work benefits (C) humanity and the environment (D).
VIII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three intheposition
of primary stressin eachof the followingquestions.
32. A. mischievous

B. supportive

C. hospital

D. special

33. A. include

B. summer

C. carpet

D. visit

IX. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined
word(s) in each of the following sentences.
34. In a job interview, you should avoid talking about your shortcomings.
A. good points

B. characteristics

C. qualifications

D. bad points

35. The medical community continues to make progress in the fight against cancer.
A. speed

B. treatment

C. improvement

D. expectation

X. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or
phrase that best f its each of the numbered blanks .
The UK Government ensures that all schools in the UK meet certain standards, and this includes independent schools as
well as those that are

(36)_______ by the Government. All qualifications are awarded by national agencies accredited by the

Qualification and Curriculum Authority (QCA), so the quality of the qualifications you will gain is guaranteed.
At many independent schools in England, you will be encouraged to take part (37)_______ extracurricular activities to
develop your hobbies and learn new skills, and you may be encouraged to take graded music exams offered by the Associated
Board of the Royal Schools of Music. The exam grades gained from these are widely accepted toward university entry
(38)_______ .
Independent schools do not usually offer vocationally focused qualifications but if you are interested in these
qualifications, you can find out more in the 'career-based and pre-university qualifications' section.

Code 141 – Page 4/5


VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
`

The (39)_______ you pay to attend independent school, include your course fees, accommodation and may include some

or all extracurricular activities. Fees (40)_______ from school to school and are at the discretion of the institution; there are no
national standards. You should expect to pay a minimum of £8,000 per year and fees can be as high as £25,000.
36. A. worked

B. shown

C. run

D. indicated

37. A. for

B. in

C. on

D. into

38. A. problems

B. questions

C. troubles

D. requirements

39. A. fees

B. bills

C. donations

D. funds

40. A. transfer

B. interfere

C. vary

D. exchange

-The endĐáp án mã đề: 141
01. C; 02. C; 03. B; 04. D; 05. A; 06. A; 07. B; 08. B; 09. B; 10. C; 11. A; 12. B; 13. B; 14. B; 15. A;
16. B; 17. C; 18. B; 19. D; 20. B; 21. C; 22. C; 23. C; 24. B; 25. A; 26. A; 27. B; 28. A; 29. B; 30. A;
31. B; 32. B; 33. A; 34. D; 35. C; 36. C; 37. B; 38. D; 39. A; 40. C;

Code 141 – Page 5/5



Tài liệu bạn tìm kiếm đã sẵn sàng tải về

Tải bản đầy đủ ngay

×